Orijinalini görmek için tıklayınız : Yes I am a Kurd
" İnanıyorum ki TÜRK bu toğrağın tek sahibi, Tek efendisi olmalıdır. Saf Türk olmayanların bu Ülkede, hizmetçilik ve kölelikten başka bir hakkı olamaz."
M.Esad Bozkurt (Eski Adalet Bakanı)
" KÜRTLER evde bile evsizken, dışarıda vatansızdırlar. Onların eski acıları anlaşılmaz bir dilin içine hapsedildi. Çabucak sıkılan dostlarının yanında güçlü sabırsız düşmaları var. Onlar için Yaşam Mücadelesi hatta kimliğin kendisi bile bir çeşit zaferdir."
Yes I am a Kurd ve Allahtan herkes için özgürlük, adalet ve barış istiyorum.
Acının miladıyla başlayan bir hikayedir bu
yaşayıp gelmişiz ormanlar bir yanarak
her dönemeçte uğultulu uçurumlar
her şafakta uzun uzun kurt ulumaları
Ey masalcı
otur şu geyik postuna
ve anlat şimdi bütün bunları
Önce yaşadıklarımızı koy ortaya
hatamızı ve sevabımızı anlat
görelim nelere kahretmişiz bunca zaman
nelere göğüs germişiz görelim bir bir
bedeli ödenmiş midir şafağın, bilelim
yaşamak
yeni acılara sürgün etse de bizi
Hayatımız göründüğü kadar basit değil
ama anlaşılmaz gibi de değil öyle
çoğunu unuttuk belki şimdiden
belki bitti birtakım bekleyişler
umutlar da bitti bir zaman, sevgiler de
ama unutmayalım
zulüm de biter hayatımızda
A. Telli
Her Kürt kökenli vatandaşı olanların sorumlusu olarak göstermek hiçbir mantığa sığmaz herkes kendi kültürünü özünü yaşar ve yaşama hakkına da sahiptir.
Ayrıca görüyoruz ki hergün gelen şehit haberlerinden,şehit düşen birçok vatan evladının aileleri de Kürt kökenliler ve de Kürtçe ağıtlar yükseliyor cenaze evinden.Ya bunlara ne demeli?
kece_dine 23.10.2007, 05:02 Hele bilincsizce yapilan politikalar ...MSN de bile turk bayragi gonderiyorlar bana turk bayragi koy diye boyle bisey olabilir mi..? Turkler adina biseyde sorsam sorularim yanitsiz kalir.. lion canin dedigi gibi ya akilan kurd kanlari..?
durum icler acisi bi caresi bulunmali..yillarca ayni topragi paylasmadik mi..? Farkli paylasimlarida ogrenelim derim ben..
Hey Milliyetçiler, Vatanseverler, Atatürkçüler, Vatanina Bayragina kurban olanlar.. alin size Ulu Önder'den altin sözler!!!.. kendi çikarlari için milliyetçiligi, bayragi, Atatürk'ü kullananlara LANET OLSUN... lanet olsun fa$olara, irkçilara, iki kardes halki düsman düsürenlere, kan dökenlere!!!! :thumbdown
"Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trakyalı her bir soyun evlatları ve aynı cevherin damarlarıdır "
Mustafa Kemal Atatürk - 1923
" Bizim milliyetperverliğimiz her halde bencil ve gururlu bir milliyetperverlik değildir "
Mustafa Kemal Atatürk - 1920
saygilar
Sefil Bilo 23.10.2007, 07:01 Her Kürt kökenli vatandaşı olanların sorumlusu olarak göstermek hiçbir mantığa sığmaz
Her Kurt vatandasi sorumlu gosteren kimdir, soyleyebilir misiniz? Ama hala PKK beni temsil etmiyor diyemeyen her Kurt vatandas sorumludur olanlardan. Hrant Dink oldugunde binlerce kisi sokaklara dokuldu. Bu ulkede milyonlarca Kurt var diyorsunuz, peki binlerce Turk yurttasi katledilirken neden bu milyonlar hep sustu, bir kere olsun tepkinizi gosteremez miydiniz, ya da tepkiniz mi yoktu? ve dusunun ki buna ragmen hala bu ulkede normal yasaminizi surduruyorsunuz. Bir de baska turlu dusunun bakalim. Almanya`da bir grup Turk terorist bir orgut kurmus ve binlerce Alman`i oldurmus olsun. Turkler normal yasamlarini surdurebilir miydi? Bu terorist grubu destekleyen Turkler Alman meclisine girebilir miydi? Olurdu diyorsaniz cok gulerim. Solingen`e bakin isterseniz. Hollanda`da secimleri kazanmasina ragmen sadece Turk oldugu icin istifa ettirilen vekile bakin. Turkler Avrupa`da teror falan yaratmiyor, ama boyle agirlaniyorlar o "medeni" ulkelerde. Biraz dusunun bakalim.
Sefil Bilo 23.10.2007, 07:07 Hele bilincsizce yapilan politikalar ...MSN de bile turk bayragi gonderiyorlar bana turk bayragi koy diye boyle bisey olabilir mi..?
Bayragin nesinden rahatsiz oldunuz? O bayrak bu ulkenin butun vatandaslarini temsil eder, bir etnik kimligin bayragi degildir, bir siyasi gorusun bayragi da degildir. Bu rahatsizliginiz niye? vatandasi oldugunuz ulkenin bayragina bile tahamulunuz yoksa, hic durmayin orada, kendi kendinize daha fazla eziyet etmeyin. Kendinizi hangi bayrak altinda rahat hissediyorsaniz oraya gidin.
Her Kurt vatandasi sorumlu gosteren kimdir, soyleyebilir misiniz? Ama hala PKK beni temsil etmiyor diyemeyen her Kurt vatandas sorumludur olanlardan. Hrant Dink oldugunde binlerce kisi sokaklara dokuldu. Bu ulkede milyonlarca Kurt var diyorsunuz, peki binlerce Turk yurttasi katledilirken neden bu milyonlar hep sustu, bir kere olsun tepkinizi gosteremez miydiniz, ya da tepkiniz mi yoktu? ve dusunun ki buna ragmen hala bu ulkede normal yasaminizi surduruyorsunuz. Bir de baska turlu dusunun bakalim. Almanya`da bir grup Turk terorist bir orgut kurmus ve binlerce Alman`i oldurmus olsun. Turkler normal yasamlarini surdurebilir miydi? Bu terorist grubu destekleyen Turkler Alman meclisine girebilir miydi? Olurdu diyorsaniz cok gulerim. Solingen`e bakin isterseniz. Hollanda`da secimleri kazanmasina ragmen sadece Turk oldugu icin istifa ettirilen vekile bakin. Turkler Avrupa`da teror falan yaratmiyor, ama boyle agirlaniyorlar o "medeni" ulkelerde. Biraz dusunun bakalim.
Almanya devleti oradaki gurbetçilerimize Türkçe konusmalarini yasakliyorsa, Türküm demek suç oluyorsa, hapislerde çürüyorsan sadece Türk oldugundan dolayi.. Türkçe konusamiyorsan, sarki söyleyemiyorsan, aglayamiyorsan anadilinde... sen böyle bir durumda ne yaparsin can? susar misin? bisey olmaz, türk olmak da neymis, iyi yapiyorlar dilimi yasaklayarak deyip özüne ihanet mi edersin? Türkiye'de böyle bir durum vardi Kürtlere karsi, ve pkk örgütü kuruldu, çareyi daga çikip savas açarak buldular.. akan kanlar durmak bilmiyor o günden beri... terörle hakk alinmaz, bunu yillar gösteriyor... en mantiklisi bir masaya oturup konusmak, ama masa yok ortada, oturmak isteyenler de yok mubarek!!!! baris huzur içinde olsun ülkem, ayrilik gayrilik yasamayalim hiç bir zaman... Türkü Kürdü Alevisi Sünnisi Cerkezi Lazi Ermenisi Arabi hepimiz kardesçe yasayalim bu güzelim memlekette... ama dedigim gibi haksizlik vardi o zaman, artik Kürtler dillerini serbestçe konusabiliyor, sarkilar söyleyebiliyor vs vs vs... ama unutma ki haksizligin önünde susarsan hakkinla beraber SEREFINI de kaybedersin diyor Hz.Ali.. sen kimden yanasin? göz yumanlardan misin yoksa ???? :whistling
hem bu olaya iki tarafli bakmak gerekir, çünkü Türkiye böyle olmasaydi, hiç bir zaman teroristler, pkk felan olmazdi !!!!!!!!!! galiba bu detayi unutan çok canlarimiz var....
terörü, savasi lanetliyorum!!!!!
okuyun adam olun, silah yerine, KALEM tutun.. hakka kavusun !!!!!!!!
saygilar
Sefil Bilo 23.10.2007, 08:19 Buyrun iste siz soylemissiniz, Kurtler artik dillerini konusabiliyor, sarki soyleyebiliyor diye. Peki neden hala teror durmuyor? Teroru sadece boyle cok masum nedenlere dayandirirsaniz, bugun hala terorun neden durmadiginin cevabini veremezsiniz. Teror durmuyor ve durmayacak cunku, PKK`nin derdi Turkiye`deki Kurtlerin genis haklara sahip olmasi falan degil, hatta tam tersine PKK Kurtler`in Turkiey`de ezilmesini istiyor bunun icin de elinden geleni yapiyor, cunku ihtiyaci olan catisma ortami kin ve nefrete ancak bu sekilde ulasabiliyor. Bu terorun bitmemesinin birinci nedeni. Ikinci neden: Bir cok kisi PKK terorunden nemalaniyor. Guneydogudaki kokusmus feodal agalar hala oradaki insanlari somurebiliyor borularini otturebiliyorlar ise bu teror sayesinde, 100lerce milyon dolarlik uyusturucu kacakciligi sadece PKK`ya mi harcaniyor saniyorsunuz. Dusunun, PKK`nin basindakilerin servetini.
Goruyorsunuz masum hak arayislari aciklamasi teroru aciklamaya yetmiyor, ama malesef bir cok Kurt vatandas bu yalanlarla uyutuluyor. 30 sene oncesinden bahsediyorsunuz ama sanki o zaman ezilen sadece Kurtler`mis gibi konusuyorsunuz. Evren doneminde iceri tikilanlarin yuzde kaci Kurt`tu? %20`yi gecmez o da zaten Kurtler`in nufusa oranidir.
yani, hapse tikildi sonra daga cikti gibi basit bir mantik teroru aciklamiyor.
:thumbup1:
Her Kurt vatandasi sorumlu gosteren kimdir, soyleyebilir misiniz? Ama hala PKK beni temsil etmiyor diyemeyen her Kurt vatandas sorumludur olanlardan. Hrant Dink oldugunde binlerce kisi sokaklara dokuldu. Bu ulkede milyonlarca Kurt var diyorsunuz, peki binlerce Turk yurttasi katledilirken neden bu milyonlar hep sustu, bir kere olsun tepkinizi gosteremez miydiniz, ya da tepkiniz mi yoktu?
işte bence konunun ana meselesi bu.onca kürt kökenli ve teröre karşı çıkan barıştan yana olan aydınlar insanlar neden tepkilerini göstermiyorlar.hiç bir şey değişmiyecek çünkü artık ipler çoktan başkasının eline geçmiş durumda.bu durum değişmiyecek taaki istediklerini alana kadar.olan ateşin düştüğü evler olacak.
Buyrun iste siz soylemissiniz, Kurtler artik dillerini konusabiliyor, sarki soyleyebiliyor diye. Peki neden hala teror durmuyor? Teroru sadece boyle cok masum nedenlere dayandirirsaniz, bugun hala terorun neden durmadiginin cevabini veremezsiniz. Teror durmuyor ve durmayacak cunku, PKK`nin derdi Turkiye`deki Kurtlerin genis haklara sahip olmasi falan degil, hatta tam tersine PKK Kurtler`in Turkiey`de ezilmesini istiyor bunun icin de elinden geleni yapiyor, cunku ihtiyaci olan catisma ortami kin ve nefrete ancak bu sekilde ulasabiliyor. Bu terorun bitmemesinin birinci nedeni. Ikinci neden: Bir cok kisi PKK terorunden nemalaniyor. Guneydogudaki kokusmus feodal agalar hala oradaki insanlari somurebiliyor borularini otturebiliyorlar ise bu teror sayesinde, 100lerce milyon dolarlik uyusturucu kacakciligi sadece PKK`ya mi harcaniyor saniyorsunuz. Dusunun, PKK`nin basindakilerin servetini.
Goruyorsunuz masum hak arayislari aciklamasi teroru aciklamaya yetmiyor, ama malesef bir cok Kurt vatandas bu yalanlarla uyutuluyor. 30 sene oncesinden bahsediyorsunuz ama sanki o zaman ezilen sadece Kurtler`mis gibi konusuyorsunuz. Evren doneminde iceri tikilanlarin yuzde kaci Kurt`tu? %20`yi gecmez o da zaten Kurtler`in nufusa oranidir.
yani, hapse tikildi sonra daga cikti gibi basit bir mantik teroru aciklamiyor.
yani sen simdi pkk örgütünün nasil ortaya çiktigi anladin demi?.. birgün kalkip "hadi daga çikalim, rahatlik bize batiyor" demedi bu insanlar demi?..
Türkiye, Kürt halkina yeterince hak verseydi, onlara ikinci sinif muamelesi yapmasaydi yillar boyunca bu günleri hiçbirzaman görmeyecektik.. benim anne tarafim kürt, anneanneme gencecik bir asker tarafindan "ey kadin türkçe konus, burasi TC" demesi normal mi sence???.. kadin caaz köyden çikmis istanbul'a gelmis, anadili kürtçe.. ama asla ne anneannem ne bizimkiler kin besledi türklere karsi.. çünkü çürük meyve her milletten çikar, türkü kürdü tanimaz!!!.. bu da sadece bir örnek, ama bu olaya biraz tek yönlü bakmasan, buna benzer çok örnek görürsün.. bunu anla gerisi nafile... dedigim gibi bu tür olaylardan dolayi terör basladi.. kürtler isyan etti.. terörle haklarini aradilar, ne kadar yanlis olsa da durum bu.. kimse gelip bana terörün iyi birsey oldugunu savunmasin çünkü olan halkima oluyor, masum insanlara oluyor....... dün Erzurum'un kürt mahallesine yürümüs ülkücüler, bu sence normal bisey mi??.. kinle yaklasmanin ne anlami var ki söyler misin?.. artik durumlar farkli olsa da, Türkiyemizde çekinmeden ve bölücülük niyeti olmadan "kürdüm" demek suç, adam napsin özü bu, ihanet mi etsin özüne???? herkes biliyor bu ülkede 20 milyon kürdün yasadigini ama durum bu.. neden Ahmet Kaya sürgün oldu?.. anadilinde türkü söylemek istediginden degil mi?.. pkk ayri bir konu, onlari bazi ülkeler besliyor Türkiye'deki düzeni bozmak için, bu da ülkücülerin oyununa gelmiyor mu?.. terörle kürtlerin hakka kavusmasina inanmiyorum ben.. ama pkk neden dogdu? hangi sebeple bu örgüt kuruldu?.. isin özü bu!!!!
Aleviler de asirlardir haksizliga ugruyor, Cumhuriyet döneminde birçok zaman katliamlar yasadilar, toplum tarafindan dislandilar ve dislanmaya devam ediyorlar, taninmiyorlar... ama biz daga çikmadik, hakkimizdan vazgeçtik anlamina gelmez bu, çünkü herseyden önce Aleviligin özünde BARIS ilkesi vardir, kin yoktur....... simdiki türk/kürt olaylari, bir zaman sünni/alevi olaylari olarak gündemde olmustu... sanki milletin önüne yem veriliyormus gibi, bu halki bölmeye çalisan birileri var, derin devlet mi dersin, yabanci ülkeler mi dersin, emperyalizm mi dersin bilemem ama YAZIKLAR OLSUN BU OYUNA GELENLERE !!!
ben baristan yanayim, kardeslikten yanayim.. türküm kürdüm önemsiz, herseyden önce anadolu evladiyim.. ülkemiz daha güzel yerlere layiktir..
analar aglamasin artik.. yigitlerimiz ölmesin! desem de, gidis hat çok kötü bence........... :crying:
saygilar
kece_dine 23.10.2007, 10:18 yani sen simdi pkk örgütünün nasil ortaya çiktigi anladin demi?.. birgün kalkip "hadi daga çikalim, rahatlik bize batiyor" demedi bu insanlar demi?..
Türkiye, Kürt halkina yeterince hak verseydi, onlara ikinci sinif muamelesi yapmasaydi yillar boyunca bu günleri hiçbirzaman görmeyecektik.. benim anne tarafim kürt, anneanneme gencecik bir asker tarafindan "ey kadin türkçe konus, burasi TC" demesi normal mi sence???.. kadin caaz köyden çikmis istanbul'a gelmis, anadili kürtçe.. ama asla ne anneannem ne bizimkiler kin besledi türklere karsi.. çünkü çürük meyve her milletten çikar, türkü kürdü tanimaz!!!.. bu da sadece bir örnek, ama bu olaya biraz tek yönlü bakmasan, buna benzer çok örnek görürsün.. bunu anla gerisi nafile... dedigim gibi bu tür olaylardan dolayi terör basladi.. kürtler isyan etti.. terörle haklarini aradilar, ne kadar yanlis olsa da durum bu.. kimse gelip bana terörün iyi birsey oldugunu savunmasin çünkü olan halkima oluyor, masum insanlara oluyor....... dün Erzurum'un kürt mahallesine yürümüs ülkücüler, bu sence normal bisey mi??.. kinle yaklasmanin ne anlami var ki söyler misin?.. artik durumlar farkli olsa da, Türkiyemizde çekinmeden ve bölücülük niyeti olmadan "kürdüm" demek suç, adam napsin özü bu, ihanet mi etsin özüne???? herkes biliyor bu ülkede 20 milyon kürdün yasadigini ama durum bu.. neden Ahmet Kaya sürgün oldu?.. anadilinde türkü söylemek istediginden degil mi?.. pkk ayri bir konu, onlari bazi ülkeler besliyor Türkiye'deki düzeni bozmak için, bu da ülkücülerin oyununa gelmiyor mu?.. terörle kürtlerin hakka kavusmasina inanmiyorum ben.. ama pkk neden dogdu? hangi sebeple bu örgüt kuruldu?.. isin özü bu!!!!
Aleviler de asirlardir haksizliga ugruyor, Cumhuriyet döneminde birçok zaman katliamlar yasadilar, toplum tarafindan dislandilar ve dislanmaya devam ediyorlar, taninmiyorlar... ama biz daga çikmadik, hakkimizdan vazgeçtik anlamina gelmez bu, çünkü herseyden önce Aleviligin özünde BARIS ilkesi vardir, kin yoktur....... simdiki türk/kürt olaylari, bir zaman sünni/alevi olaylari olarak gündemde olmustu... sanki milletin önüne yem veriliyormus gibi, bu halki bölmeye çalisan birileri var, derin devlet mi dersin, yabanci ülkeler mi dersin, emperyalizm mi dersin bilemem ama YAZIKLAR OLSUN BU OYUNA GELENLERE !!!
ben baristan yanayim, kardeslikten yanayim.. türküm kürdüm önemsiz, herseyden önce anadolu evladiyim.. ülkemiz daha güzel yerlere layiktir..
analar aglamasin artik.. yigitlerimiz ölmesin! desem de, gidis hat çok kötü bence........... :crying:
saygilar
gurur duyuyorum can seninle...tsk ederim paylasimdan dolayi ...rahatlik pkk yi rahatsiz ettigi icin onca kurd halki daglarda ve onlarin analarinin goz yaslari durmaksizin akmakta olsa gerek...
kece_dine 23.10.2007, 10:21 Bayragin nesinden rahatsiz oldunuz? O bayrak bu ulkenin butun vatandaslarini temsil eder, bir etnik kimligin bayragi degildir, bir siyasi gorusun bayragi da degildir. Bu rahatsizliginiz niye? vatandasi oldugunuz ulkenin bayragina bile tahamulunuz yoksa, hic durmayin orada, kendi kendinize daha fazla eziyet etmeyin. Kendinizi hangi bayrak altinda rahat hissediyorsaniz oraya gidin.
benim kendi bayragim oldugu icin turk bayragini kardes bayrak olarak benimserim can..kendi bayragimin yanindada elbet onu secmem..ben kendi topraklarimdayim zaten can..
Sefil Bilo 23.10.2007, 10:30 yani sen simdi pkk örgütünün nasil ortaya çiktigi anladin demi?.. birgün kalkip "hadi daga çikalim, rahatlik bize batiyor" demedi bu insanlar demi?..
saygilar
Ulkuculer Kurt mahallesine yurumus demissin, normal mi diye sormussun. Normal olabilir de olmayabilir de o konuya nasil baktigina bagli. Kurtler ezildiler siddete basvurdular aciklamasini normal goruyorsan, bu da normal olmali.
Kurdum demek suc olarak goruluyor diyorsun, peki lazim, cerkezim, gurcuyum demek neden ayni tepkiyi gormuyor? Kurd`um demek suc gibi algilaniyorsa yine dedigim gibi hic bir Kurd`un cikip ta PKK bizi temsil etmiyor demeyisindendir. DTPli`leri meclise soktunuz ve dediniz ki bu adamlar Kurtler`i temsil ediyor, peki bu adamlarin su ana kadar tek konustuklari sey ne? "Bizim tabanimiz PKK". Amerika`da 20 tane parlementerin cikip ta bizim tabanimiz el kaide dedigini dusunebilir misin?
Evet dogru bu ulkeyi bolmeye calisan birileri var, bu birinin de kullandigi uc silahi var. Biri Kurtcu terorizm, biri ulkucu terorizm, oburu islamci terorizm. Ucu de bati tarafindan yaratilmis desteklenmis buyutulmus. Su an islamci terorist ulkeyi yonetiyor, kurtcu terorist ile ulkucu terorist te danisikli dovus yapiyor.
alevi_siyah 23.10.2007, 10:31 Ulkuculer Kurt mahallesine yurumus demissin, normal mi diye sormussun. Normal olabilir de olmayabilir de o konuya nasil baktigina bagli. Kurtler ezildiler siddete basvurdular aciklamasini normal goruyorsan, bu da normal olmali.
Kurdum demek suc olarak goruluyor diyorsun, peki lazim, cerkezim, gurcuyum demek neden ayni tepkiyi gormuyor? Kurd`um demek suc gibi algilaniyorsa yine dedigim gibi hic bir Kurd`un cikip ta PKK bizi temsil etmiyor demeyisindendir. DTPli`leri meclise soktunuz ve dediniz ki bu adamlar Kurtler`i temsil ediyor, peki bu adamlarin su ana kadar tek konustuklari sey ne? "Bizim tabanimiz PKK". Amerika`da 20 tane parlementerin cikip ta bizim tabanimiz el kaide dedigini dusunebilir misin?
Evet dogru bu ulkeyi bolmeye calisan birileri var, bu birinin de kullandigi uc silahi var. Biri Kurtcu terorizm, biri ulkucu terorizm, oburu islamci terorizm. Ucu de bati tarafindan yaratilmis desteklenmis buyutulmus. Su an islamci terorist ulkeyi yonetiyor, kurtcu terorist ile ulkucu terorist te danisikli dovus yapiyor.
Arkadaş Lütfen Düzgün Konuş
Sefil Bilo 23.10.2007, 10:34 benim kendi bayragim oldugu icin turk bayragini kardes bayrak olarak benimserim can..kendi bayragimin yanindada elbet onu secmem..ben kendi topraklarimdayim zaten can..
peki kendi bayraginin temsil ettigi ulkenin vatandasi misin?
Sefil Bilo 23.10.2007, 10:36 Arkadaş Lütfen Düzgün Konuş
Duzgun mu konusayim? Gayet duzgun konusuyorum. Ne hakkinda duzgun konusmadigimi yazarsan ben de cevap verebilirim.
alevi_siyah 23.10.2007, 10:38 Duzgun mu konusayim? Gayet duzgun konusuyorum. Ne hakkinda duzgun konusmadigimi yazarsan ben de cevap verebilirim.
Kürt halkını Pkk Ye Destek Vermiyorum Demeye Çağırmak Senin görevin Değil
Sefil Bilo 23.10.2007, 10:46 bu mantikla bakarsak Turk halkina ne yapacagini soylemek te senin gorevin degil. O zaman ne diyalogu? herkes bildigini okusun iste.
Siya Saperen 23.10.2007, 10:55 Bayragin nesinden rahatsiz oldunuz? O bayrak bu ulkenin butun vatandaslarini temsil eder, bir etnik kimligin bayragi degildir, bir siyasi gorusun bayragi da degildir. Bu rahatsizliginiz niye? vatandasi oldugunuz ulkenin bayragina bile tahamulunuz yoksa, hic durmayin orada, kendi kendinize daha fazla eziyet etmeyin. Kendinizi hangi bayrak altinda rahat hissediyorsaniz oraya gidin.
Sevgili arkadaşım;
Bireyler istedikleri gibi düşünebiliyorlar (-mış) oysa. Ve ne hikmetse konunun özünde dile getirilen dehşet söz dikkatinizi çekmiyor da başka bir subjel bireyin düşüncesi veryansın sebebi olabiliyor. Merak ediyorum ülkeden kovma hakkını size kim veriyor?
Yoksa düşüncedaşlarınız mı?
Geçin bu ülke elden gidiyor edebiyatını. Rica ediyorum, lütfen. Daha anlaşılır olabilirsiniz. Bunu ikimiz de biliyoruz...
Sefil Bilo 23.10.2007, 11:14 kimseyi kovdugum yok, komun icinde yasamiyorum, orgut uyesi de degilim dolayisiyla dusuncedas diye birileri de yok hayatimda. Bahsettigim sey daha cok bir onur meselesii. Tahamul edemedigin bir bayragin altinda yasamanin onurlu bir yanini goremiyorum.
Siya Saperen 23.10.2007, 11:24 kimseyi kovdugum yok, komun icinde yasamiyorum, orgut uyesi de degilim dolayisiyla dusuncedas diye birileri de yok hayatimda. Bahsettigim sey daha cok bir onur meselesii. Tahamul edemedigin bir bayragin altinda yasamanin onurlu bir yanini goremiyorum.
Örgüt üyeliği ile aynı düşünce ekseninde birleşmek farklı şeylerdir. Yanlış anlaşılma olmasın keza...
Apolitik insan olmaz. Herkesin bir düşüncesi vardır elbet. Fakat herkes dilinin altındaki baklayı sona saklar. Yem atar en fazla belki...
Tahammül-tahammülsüzlük, düşünce boyutunda olduğunda, eyleme dökülmediğinde ve diğer bireylere zarar vermediğinde gayet normal bir insani vasıftır. Bunu sınırlamak, miktarını belirlemek veya olup olmayacağına karışmak kimsenin haddi değildir. İster seversin, ister tiksinirsin. Bünye meselesi bir yerde...
Kaldı ki, Almanya'da yaşayan Türkler'in, Fransa'da yaşayan Cezayir'lilerin ve İngiltere'de yaşayan İrlanda'lıların ülkelerini ne kadar sevdikleri, bayraklarına ne kadar tahammül gösterdikleri de tartışılır. Yoksa yanılıyor muyum?
Bendenizde Mehmetçik...Memnun oldum...
" İnanıyorum ki TÜRK bu toğrağın tek sahibi, Tek efendisi olmalıdır. Saf Türk olmayanların bu Ülkede, hizmetçilik ve kölelikten başka bir hakkı olamaz."
bu tur fasist irkci bir yaklasim icinde bulunanlar turkiyenin suan bulundugu durumun bas mimarlaridir.bu dusunce tarzi hukumetlerde bolca oldugundan pkk ortaya cikmistir.fakat orgut zamanla asıl amaci olan demokrasi ozgurluk gayesinden sapmis suanda acik bir sekilde turkiyeden toprak koparma adina barzaniye calismaktadir.
boyle birdurumda turk ve kurt halki kardesliyin hakkini verip tek yurek olamali galeyana gellememeye dikkat etmelidir.ama ilk once,siz bunu yaptiniz biz bunu yapmadik tartismalarini bir tarafa koymak lazim.hic bir allahin kulu hatasiz deyildir hukumetlerde kullarin elinde oldugu icin onlarda hatasiz olamaz.simdi birbirimizi suclamayi birakip ulkemizin geleceyi icin el ele verme zamanidir.aksi dakdirde hem turk hem kurt analari aglamaya devam edecek.lutfen ilk hosgoruyu ilk bagislamayi burdan baslatalim laf dalasini birakip insanligimizi hatirliyalim.biris ozgurluk demokrasi icinde bir hayat diliyorum.
SAYGILAR :surrender
Sefil Bilo 23.10.2007, 12:19 Kaldı ki, Almanya'da yaşayan Türkler'in, Fransa'da yaşayan Cezayir'lilerin ve İngiltere'de yaşayan İrlanda'lıların ülkelerini ne kadar sevdikleri, bayraklarına ne kadar tahammül gösterdikleri de tartışılır. Yoksa yanılıyor muyum?
Irlandali`yi Cezayirli`yi bilmem ama Almanya`daki Turkler`den Alman vatandasligini benimseyen de var benimsemeyen de. Benimsemeyenlerin halini goruyoruz, hala uyum saglayamamis silik adamlar. Ben Almanya`da Turk kokenliler tarafindan temsil edileceksem sayet, Alman vatandasligini benimsemis olanlar tarafindan temsil edilmeyi isterim.
Siya Saperen 23.10.2007, 12:30 Irlandali`yi Cezayirli`yi bilmem ama Almanya`daki Turkler`den Alman vatandasligini benimseyen de var benimsemeyen de. Benimsemeyenlerin halini goruyoruz, hala uyum saglayamamis silik adamlar. Ben Almanya`da Turk kokenliler tarafindan temsil edileceksem sayet, Alman vatandasligini benimsemis olanlar tarafindan temsil edilmeyi isterim.
Demek ki yaşadığın ülke içerisinde bulunma nedenin ne olursa olsun, o ülkeyi sevmek zorunda değilsin. Bakın halklara dair bir şeyden söz etmiyorum. Onlar saygıyı hak ediyor. Bu daha farklı, sistem eksenli politikalar nedenli bir yanılsama...
Cezayir örneğini vermemden kasıt, Fransa'daki konumlarından dolayı. Yeni bir alt kimlik oluşturulmuş ve adına göçmen denmiş. Bu tiplerin hakları sınırlandırılmış (legal olarak olmasa bile işleyiş böyle) meclise girmelerinden tutun da bir çok kamusal alan etkinlikleri tehdit olarak algılanır durumdadır.
Almanya'da yaşayan Türk'ler için de durum çok farklı değildir. Alman asimilasyonuna tabi olsan, bu ülke için dışlanmış, olmasan orası için dışlanmış bir yapıya bürüneceksin. Ortası yok bunun...
Konuyu Türkiye'de yaşayan diğer halklar boyutunda incelediğimizde pek de iç açıcı bir tablo ortaya çıkmıyor. O yüzden varın hoşgörüyü savunun. Zira tahammülsüzlüğü çoğunluk azınlığa fazlasıyla uyguluyor.
Saygıyla...
emekci82 24.10.2007, 00:36 Her Kurt vatandasi sorumlu gosteren kimdir, soyleyebilir misiniz? Ama hala PKK beni temsil etmiyor diyemeyen her Kurt vatandas sorumludur olanlardan. Hrant Dink oldugunde binlerce kisi sokaklara dokuldu. Bu ulkede milyonlarca Kurt var diyorsunuz, peki binlerce Turk yurttasi katledilirken neden bu milyonlar hep sustu, bir kere olsun tepkinizi gosteremez miydiniz, ya da tepkiniz mi yoktu? ve dusunun ki buna ragmen hala bu ulkede normal yasaminizi surduruyorsunuz. Bir de baska turlu dusunun bakalim. Almanya`da bir grup Turk terorist bir orgut kurmus ve binlerce Alman`i oldurmus olsun. Turkler normal yasamlarini surdurebilir miydi? Bu terorist grubu destekleyen Turkler Alman meclisine girebilir miydi? Olurdu diyorsaniz cok gulerim. Solingen`e bakin isterseniz. Hollanda`da secimleri kazanmasina ragmen sadece Turk oldugu icin istifa ettirilen vekile bakin. Turkler Avrupa`da teror falan yaratmiyor, ama boyle agirlaniyorlar o "medeni" ulkelerde. Biraz dusunun bakalim.
tepki göstermek sokaklarda elımızde türk bayragıyla sloganlar atmak mı, ınsanları zafer ısaretı yaptı linç etmeye kalkmak mı, bunlar çözümse bız de yuruyelım, bu ölümler karsısında uzulmuyorum dıyen bir kürt vatandaşı yoktur. Ölen askerler için üzülen türk devleti neden sadece ırak'a çıkartma yapmayı dusunuyor da kürt halkının ısteklerı neymıs bunlara bı kulak verelım demıyor, en ıyı çözüm demokratık yollarla olan çözümdür, savasa gırmek daha çok ölümlerden fazla bişey getirmez
Sefil Bilo 24.10.2007, 21:07 tepki göstermek sokaklarda elımızde türk bayragıyla sloganlar atmak mı, ınsanları zafer ısaretı yaptı linç etmeye kalkmak mı, bunlar çözümse bız de yuruyelım, bu ölümler karsısında uzulmuyorum dıyen bir kürt vatandaşı yoktur. Ölen askerler için üzülen türk devleti neden sadece ırak'a çıkartma yapmayı dusunuyor da kürt halkının ısteklerı neymıs bunlara bı kulak verelım demıyor, en ıyı çözüm demokratık yollarla olan çözümdür, savasa gırmek daha çok ölümlerden fazla bişey getirmez
Nedir Kurt halkinin istekleri? DTP kac aydir mecliste ama onlardan duydugumuz tek sey "bizim tabanimiz pkk" dir slogani. Tamam buyrun soyleyin nedir Kurt halkinin istekleri?
Nedir Kurt halkinin istekleri? DTP kac aydir mecliste ama onlardan duydugumuz tek sey "bizim tabanimiz pkk" dir slogani. Tamam buyrun soyleyin nedir Kurt halkinin istekleri?
Sevgili Bilocan,
neden bu kadar öfkelisin? Biraz sakin ol kardes. DTP daha yeni mecliste..herkez onlarin gittigi her adimi mikroskoplan izliyor su an...bu slogani ne zaman ve nerde söylemis? Kanitlar lütfen diyorum.....
Nedir kürt halkin istegi????Cok konusuldu bu tür konular:tekrar söylim:senin ve baskasini gibi hür yasamaktir istegi....bütün isyanlardan süzülen, kirilinan, zengin cografyada ac susuz birakilan, sürgün edilen, köyleri yakilan insanlarin istegi barisca ve kardesce yasamaktir...
Saygilar
Sefil Bilo 24.10.2007, 21:50 Sevgili Bilocan,
neden bu kadar öfkelisin? Biraz sakin ol kardes. DTP daha yeni mecliste..herkez onlarin gittigi her adimi mikroskoplan izliyor su an...bu slogani ne zaman ve nerde söylemis? Kanitlar lütfen diyorum.....
Nedir kürt halkin istegi????Cok konusuldu bu tür konular:tekrar söylim:senin ve baskasini gibi hür yasamaktir istegi....bütün isyanlardan süzülen, kirilinan, zengin cografyada ac susuz birakilan, sürgün edilen, köyleri yakilan insanlarin istegi barisca ve kardesce yasamaktir...
Saygilar
O slogani DTP baskani soyledi. Haberleri fazla takip etmiyorsun diye tahmin ediyorum. Asagida linkini veriyorum.
http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=2481
Bir de somut seyler soylersen daha iyi olur. Ben de cikip diyebilirim insanca yasamak istiyorum onun icin isyan ediyorum diye ama cok absurt olur. Cunku bunlar arkasinda belli bir arguman yoksa ici bos slogandir. Yani hur yasama istegi ne demek onu soruyorum. Kurtler zindana tikilip prangaya mi baglaniyor bu ulkede? Egitim haklari mi engelleniyor? secme ve secilme haklari mi ihlal ediliyor? Sosyal haklardan irklari dolayisiyla mahrum mu birakiliyorlar? Nedir onu merak ediyorum. Sizin soylediginizi bilen bilmeyen bircok kisi soyluyor. Simdi hatirlamadigim alman bir diplomat Turk bir diplomat ile basin toplantisindalar. Mesele nasil oluyorsa Kurt meselesine geliyor, tabi Alman diplomat kendinden emin diyor "Kurtlere haklari verilmeli". Turk diplomat soruyor ornegin ne hakki diye. Alman`dan cevap yok. Adam Turkiye`de ne olup bitiyor bihaber ama sorarsan yuzde yuz emin Kurtler Turkiye`de eziliyor, ama ne oluyor da eziliyor ona cevap yok. Nedir bu? slogan, ici bos slogan.
Bu arada sorum hala cevapsiz.
O slogani DTP baskani soyledi. Haberleri fazla takip etmiyorsun diye tahmin ediyorum. Asagida linkini veriyorum.
http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=2481
Bir de somut seyler soylersen daha iyi olur. Ben de cikip diyebilirim insanca yasamak istiyorum onun icin isyan ediyorum diye ama cok absurt olur. Cunku bunlar arkasinda belli bir arguman yoksa ici bos slogandir. Yani hur yasama istegi ne demek onu soruyorum. Kurtler zindana tikilip prangaya mi baglaniyor bu ulkede? Egitim haklari mi engelleniyor? secme ve secilme haklari mi ihlal ediliyor? Sosyal haklardan irklari dolayisiyla mahrum mu birakiliyorlar? Nedir onu merak ediyorum. Sizin soylediginizi bilen bilmeyen bircok kisi soyluyor. Simdi hatirlamadigim alman bir diplomat Turk bir diplomat ile basin toplantisindalar. Mesele nasil oluyorsa Kurt meselesine geliyor, tabi Alman diplomat kendinden emin diyor "Kurtlere haklari verilmeli". Turk diplomat soruyor ornegin ne hakki diye. Alman`dan cevap yok. Adam Turkiye`de ne olup bitiyor bihaber ama sorarsan yuzde yuz emin Kurtler Turkiye`de eziliyor, ama ne oluyor da eziliyor ona cevap yok. Nedir bu? slogan, ici bos slogan.
Bu arada sorum hala cevapsiz.
Karalama, suclama,polemik size cevap bile vermek coktur....her habere hemen inananlardan degilim...suclamalariniz size yakisiyor...bos olan sizin laflariniz...buyrun yaziniz...size cevap vermicem daha...
Sefil Bilo 25.10.2007, 00:19 kimseyi karaladigim falan yok. Gayet net bir soru sordum cevabini bildigimden degil merak ettigimden ve hicbir yanit gelmedi. Madem yazdiklarimi begenmediniz, neresini neden begenmediginizi yazarsiniz, benim de cevap hakkim dogar, ama hicbir sebep gostermeden beni karalama ve polemik ile itham etmeniz asil kimin karalama yaptigini gosterir.
Kürtçe eğitim verilsin; bir de anayasadaki vatandaşlık tanımı değiştirilsin yeter... DTP'de anayasa tartışmaları sırasında bunları söyledi..
PKK'nın likidite edilmesi için de af çıksın dedi..
:)
Sefil Bilo 25.10.2007, 08:17 Sayin Gannush tesekkurler, en azindan soruma slogan olmayan bir yanit alabildim.
Kurtce ogretim diye birseyin olabilecegini sanmiyorum, asil olmasi gereken secmeli Kurtce dersidir. Ben orta ogrenimimi Amerika`da tamamladim, Hispanikler, Zenciler, ve Asyalilar buradaki resmi azinliklar. Burada hicbir ama hicbir okulda Ispanyolca, Ugandaca, ya da Cince ogrenim yapilmaz. Tek bir ogrenim dili vardir o da Ingilizce`dir, ama her okulda secmeli Ispanyolca ve Cince dersleri vardir. Isterseniz alirsiniz istemezseniz almazsiniz.
Su an Turkiye`deki bir cok okulda Ingilizce ogrenim yapilmasi bile buyuk bir yanlistir. Ogrenim dili butun ama butun okullarda Turkce`ye cevrilmeli, secmeli Kurtce dersleri konulmalidir. Meselenin cozumu bu kadar basit. Dunyanin en gelismis memleketi olarak adlandirilan ulkedeki uygulama bu.
priştine'de türkler için türkçe resmi dil oluyorsa, ıraktaki türkmenler için her türlü planları yapan ve uygulamaya konulabiliyor. türkiyedeki kürtler diğer yerlerdeki türklere verilen hakların aynısını istiyor!kardeşlik ancak diğer türklere başka ülkelerde verilen hakların aynısının verilmesiyle giderilir!. ayrıca yuüzyıllardır bu topraklarda yaşıyoruz gidecek başka bir yerimiz yok!. ama alacağımız çok hakkımız var bu böyle biline. hakları verilen ülkeler bölünmüyorda türkiye mi bölünecekmiş?? hepsi hüsnü kuruntu boşverin bu dalgaları. hak verilmez alınır bizde aynen bunu yapacağız gerekirse söke söke!
kürtler ne istiyor diyenler diğer ülkelerdeki türklerin haklarına baksın!. kendinizi fazla yormayın.
Hele bilincsizce yapilan politikalar ...MSN de bile turk bayragi gonderiyorlar bana turk bayragi koy diye boyle bisey olabilir mi..? Turkler adina biseyde sorsam sorularim yanitsiz kalir.. lion canin dedigi gibi ya akilan kurd kanlari..?
durum icler acisi bi caresi bulunmali..yillarca ayni topragi paylasmadik mi..? Farkli paylasimlarida ogrenelim derim ben..
MSN den Türk bayrağı gönderilmesi neden bu kadar seni rahatsız etti anlamadım. Bende anne tarafından kürt'üm ama Türk bayrağından başka bayrak tanımam Bayrağımlada gurur duyarım. Bak ne güzel demişsin. Yıllarca aynı toprağı paylaşmadık mı? Evet paylaştık vede paylaşacağız...Bu ülke hepimizin, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle...Bu ülkede hepimiz yaşıyorsak Bayrağınada,Toprağınada sahip çıkmakda hepimizin görevi değilmiki bu kadar rahatsız oldun...
benim kendi bayragim oldugu icin turk bayragini kardes bayrak olarak benimserim can..kendi bayragimin yanindada elbet onu secmem..ben kendi topraklarimdayim zaten can..
Benim kendi bayrağım var derken neyi kasdettin anlamadım.PKK nın kullandığı bayrakmı senin bayrağın? Eğer anladığım buysa, Kahramanmaraş TC toprakları, ben TC de başka bayrak tanımam...
Bu ülkedeki milyonlarca Kürt, pkk nın siyasi çizgisine itibar etmiyor, ona yakın duran partilere oy vermiyor. Sempati duyanların çoğu bile artık silahların susmasını istiyor. Bugün herkesçe bilinmektedir ki pkk Kürtlere daha fazla özgürlük ve refah getiren süreci dinamitlemektedir.
Bu ülke kuruluşundan buyana 90 lı yıllara kadar Kürtlüğü inkar politikasını sürdürdü. Gelinen noktada şükür ki bir nebze de olsun kimliğimiz özgür. Elbette yıllarca sürmüş olan baskının açtığı yaralar tamamen sarılmadı. Ve üstelik dişlerini açmış ısırmak üzere bekleyenler (MHP ve CHP zihniyeti) eski alışkanlıklarını terk etmemiş, yıllardır kürt kimliğini inkar etmek için gösterdikleri gayreti şimdide aşağılamak için göstermektedirler.
Bu ülke pkk ya karşı verdiği mücadelede kürt vatandaşlarını bağrına basa bilmelidir.
Bu ülkedeki milyonlarca Kürt, pkk nın siyasi çizgisine itibar etmiyor, ona yakın duran partilere oy vermiyor. Sempati duyanların çoğu bile artık silahların susmasını istiyor. Bugün herkesçe bilinmektedir ki pkk Kürtlere daha fazla özgürlük ve refah getiren süreci dinamitlemektedir.
Bu ülke kuruluşundan buyana 90 lı yıllara kadar Kürtlüğü inkar politikasını sürdürdü. Gelinen noktada şükür ki bir nebze de olsun kimliğimiz özgür. Elbette yıllarca sürmüş olan baskının açtığı yaralar tamamen sarılmadı. Ve üstelik dişlerini açmış ısırmak üzere bekleyenler (MHP ve CHP zihniyeti) eski alışkanlıklarını terk etmemiş, yıllardır kürt kimliğini inkar etmek için gösterdikleri gayreti şimdide aşağılamak için göstermektedirler.
Bu ülke pkk ya karşı verdiği mücadelede kürt vatandaşlarını bağrına basa bilmelidir.
dediklerine katılırım durumdayım ama bir nebze özgürlükten bahsedeceksek kürt varlığı yasalarda belirtilemli bir tek türklüğe vurgu yapılmamalı. ne zaman kürt kültürüne anayasal haklar verilir ve özgürce rahat bir şekilde yaşam bulursa o zaman bir nebze özgürlükten bahsedebiliriz. sadece kürtler vardır diyerek bu özgürlük sayılmaz. bir türk neyse bir kürtte öyle olacak!. tabiki bu eşitlik yasalarda güvence altına alınacak sözde eşitiz lafını civcivler yemekte artık. dediğim gibi dediklerine katılırım durumdayım eşitlik konusu bence çok daha derin. kürt kültürünün sonsuza dek yaşatılması için gereken neyse o yapılacak. bilimsel ve kültürel alanlarda kürtçe etkisini göstermeli...bu siyasi bir konu değil. yaşasın kürt kültürü!!. ya haklarımız kabul edilecek ya da...
ya da...
İşte tehlikeli nokta burası.
Sence "şükür kimiliğimiz bir nebze olsun özgür ifadesi" ile bunun kazanımı nasıl elde edildi?
ha şöyle birşeyde var bir halkı halk olarak görmeyecek yönetimlerin bir vasfı yok eğer yönetim o halkı gerçek bir halk olarak görmüyorsa o halkta gerekeni yapmakta tereddüt etmeyecektir ben bu kanıdayım. ya haklar verilir ya da halkların kendini yönetme hakkı kullanılır bu gayet mantıklı olanıdır. önümüzde iki seçenek var bana göre.
bedel ödeyerek!
Evet bu zamana kadar çok bedel ödendi ama bu özgürlüğü birilerinin göz yaşlarını akıtarak almadık.
dedeoglu 25.10.2007, 14:14 Bu arada sorum hala cevapsiz.
Tek cümle ile cevap vereyim. Mevcut anayasa ve yasalarda Türk kelimesinin yanına Kürt kelimesi de (veya ayrım yapılmaksızın tüm vatandaşlar) yazılırsa bütün haklar verilmiş olacaktır. Çözüm ne kadar basit değil mi?
Hele bilincsizce yapilan politikalar ...MSN de bile turk bayragi gonderiyorlar bana turk bayragi koy diye boyle bisey olabilir mi..? Turkler adina biseyde sorsam sorularim yanitsiz kalir.. lion canin dedigi gibi ya akilan kurd kanlari..?
o utandigin ve kücümsedigin türk bayragi icin kürt ve türk dedelerimiz canakkalede sehit düstü bunu unutma senin sorunun türk bayragi olmamali ,sorun demokrasi sorunudur demokrasiyide ancak hakkeden toplumlar kazanir.ben hem kürdüm hemde türküm farzetki kürdistan kuruldu cokmu iyi olacak kürtler kac parcaya bölünür tahmin et?alevi kürt ,safi kürt,diye ayrilik baslar en iyisi hic insan öldürülmesin yeter artik.apoyu savunanlar ugur mumcu,nun kitaplarini okuyun apo iki yüzlü bir halk düsmanidir.kayipederi mit,ci dir t.c üniversitelerinde burs,la okumustur acep nasil okudu solculukla yargilananlara burs verilirmi arastirin biraz gözünüzü acin .amerikanin böl yönet oyunlarina gelmeyin.bizler etle tirnak gibiyiz bizler türkiyeliyiz.
Siya Saperen 26.10.2007, 09:30 Kürtçe eğitim verilsin; bir de anayasadaki vatandaşlık tanımı değiştirilsin yeter... DTP'de anayasa tartışmaları sırasında bunları söyledi..
PKK'nın likidite edilmesi için de af çıksın dedi..
:)
Sevgili dostum;
Liberalizmin yeni tanımlaması bu şekilde mi kendini gösteriyor yoksa? Şayet senin gibi bir liberalisti bu tarz bir söylem ile yan yana düşünmek biraz ironi kokuyor. :sarkazm
kece_dine 26.10.2007, 10:14 o utandigin ve kücümsedigin türk bayragi icin kürt ve türk dedelerimiz canakkalede sehit düstü bunu unutma senin sorunun türk bayragi olmamali ,sorun demokrasi sorunudur demokrasiyide ancak hakkeden toplumlar kazanir.ben hem kürdüm hemde türküm farzetki kürdistan kuruldu cokmu iyi olacak kürtler kac parcaya bölünür tahmin et?alevi kürt ,safi kürt,diye ayrilik baslar en iyisi hic insan öldürülmesin yeter artik.apoyu savunanlar ugur mumcu,nun kitaplarini okuyun apo iki yüzlü bir halk düsmanidir.kayipederi mit,ci dir t.c üniversitelerinde burs,la okumustur acep nasil okudu solculukla yargilananlara burs verilirmi arastirin biraz gözünüzü acin .amerikanin böl yönet oyunlarina gelmeyin.bizler etle tirnak gibiyiz bizler türkiyeliyiz.
Herkes eksikligini taddigi duygulari yasamak ister..biz kurd halki yillarca ezilmisligin ve hor gorulmuslugun ortasinda yasadik..benim bayragim varken baska bayraklari MSN me koyarak halklarin kardesligini savunmam..savunmaysa MSN lerde olmaz en cok uzuldugum olayda duygusallikla yola cikilmasidir..yillarca kurdlerinde analarin gozleri yasliydi ama mediyaya yansimadi..simdi uzulerek turk analarinin basi sagolsun diiyorum..savunmaysa okuyalim veya dusunelim..gecmisi dusunelim diyorum..kimse durduk yere eline silahi alip sicak yuvasini birakip daglara cikmaz can..nasil aleviler dinlerini yada yasam sekillerini yasamak istiyorsa buda kurt halkinin direnisidir..keske bu sekilde olmasaydi ama bazen olaylar isteklerimiz dogrultusunda gitmiyor..ve yine diyorum HALKLARIN KARDESLIGI icin savasalim..silahla tufekle degil kalemle kitapla..
ilker_che 26.10.2007, 13:14 Herkes eksikligini taddigi duygulari yasamak ister..biz kurd halki yillarca ezilmisligin ve hor gorulmuslugun ortasinda yasadik..benim bayragim varken baska bayraklari MSN me koyarak halklarin kardesligini savunmam..savunmaysa MSN lerde olmaz en cok uzuldugum olayda duygusallikla yola cikilmasidir..yillarca kurdlerinde analarin gozleri yasliydi ama mediyaya yansimadi..simdi uzulerek turk analarinin basi sagolsun diiyorum..savunmaysa okuyalim veya dusunelim..gecmisi dusunelim diyorum..kimse durduk yere eline silahi alip sicak yuvasini birakip daglara cikmaz can..nasil aleviler dinlerini yada yasam sekillerini yasamak istiyorsa buda kurt halkinin direnisidir..keske bu sekilde olmasaydi ama bazen olaylar isteklerimiz dogrultusunda gitmiyor..ve yine diyorum HALKLARIN KARDESLIGI icin savasalim..silahla tufekle degil kalemle kitapla..
baskalarının bayrakları ne demek?senin bayragın hangisiymiş bi göster bakalım...
bu ülkede kürtlere karsı cok büyük bi önyargının oldugu aşikardır.bunu kimse inkar edemez.sebebiyse bazı haklarının oldugunu düşünen insanların bu hakları terörle ve ülkenin bütünlüğünü tehdit ile arıyor olmasıdır.sen bu cümleleri kurduktan sonra üstüne bi de o önyargının kırılmasını ve saygı görmeyi mi bekliyosun?kimse durduk yere eline silah alıp daga cıkmaz demişsin...o insanların oturup düşünüp "bizim hakkımız yeniyo kalkın hakkımızı aramak için daglara cıkalım" demediği de kesindir.terör örgütünün gercekten ezilen kürtlerin hakkını aramak için daglara cıktıgına inanan var mı gercekten?yoksa maşayı eline alan kişiler tarafından beslenip mi örgütlendi bi düşün bakalım...
misak-ı milli sınırları içerisinde iki kardes halk yasar...türkler ve kürtler.bu ülke de bayrak da bu iki kardes milletindir can.
bu cümle bana ait değil.misak-ı milli yi hazırlayan komutanlara ait...
saygılarımla...
dedeoglu 26.10.2007, 14:19 misak-ı milli sınırları içerisinde iki kardes halk yasar...türkler ve kürtler.bu ülke de bayrak da bu iki kardes milletindir can.
saygılarımla...
Ben kardeşimle aynı haklara sahip olmak istiyorum, çok mu?
1921 anayasasında var olan bu hüküm, yine o komutanlar tarafından 1924 anayasasında kaldırıldı. 1982 anayasasında ise bu kez başka komutanlar tarafından Kürtçe'nin konuşulması yasaklandı. Bu mudur kardeşlik?
Bu olaylar 80 yıldır devam ediyorsa, ortada bir sorun var demektir. Anlayın artık bunu. 80 yıldır kimse çıkıp da "kardeşim senin sorunun nedir, ne istiyorsun" demiyor, varsa yoksa "birkaç çapulcu", "terör", "bölücülük", "Kürt yoktur", "asalım, keselim" söylemleri. Eğer kendin için istediğini kardeşin için istemiyorsan, esas bölücülük budur.
Birileri halen daha çıkıp "Irak'a girip bu işi kökünden halledeceğiz. Bu uğurda ne bedel olursa ödeyeceğiz" diyor. Sanki bedeli kendileri ödeyecek. Tayyip mi, paşalar mı, para babaları mı, kaptığı gazete köşesinden atıp tutanlar mı? Kim ödeyecek, yine gariban, yine sen, ben, bizler ödeyeceğiz.
Kimsenin ölmesini istemiyorum artık. Senin ölüm, benim ölüm yok, ölenlerin hepsi insan, hepsi bizim evladımız. Biz ölüyoruz aslında, kardeşliğimiz ölüyor. Bu kirli savaşa dur diyelim artık. Çok geç olmadan.
kürt halkı onurumuzdur...
ilker_che 26.10.2007, 14:37 Ben kardeşimle aynı haklara sahip olmak istiyorum, çok mu?
1921 anayasasında var olan bu hüküm, yine o komutanlar tarafından 1924 anayasasında kaldırıldı. 1982 anayasasında ise bu kez başka komutanlar tarafından Kürtçe'nin konuşulması yasaklandı. Bu mudur kardeşlik?
Bu olaylar 80 yıldır devam ediyorsa, ortada bir sorun var demektir. Anlayın artık bunu. 80 yıldır kimse çıkıp da "kardeşim senin sorunun nedir, ne istiyorsun" demiyor, varsa yoksa "birkaç çapulcu", "terör", "bölücülük", "Kürt yoktur", "asalım, keselim" söylemleri. Eğer kendin için istediğini kardeşin için istemiyorsan, esas bölücülük budur.
Birileri halen daha çıkıp "Irak'a girip bu işi kökünden halledeceğiz. Bu uğurda ne bedel olursa ödeyeceğiz" diyor. Sanki bedeli kendileri ödeyecek. Tayyip mi, paşalar mı, para babaları mı, kaptığı gazete köşesinden atıp tutanlar mı? Kim ödeyecek, yine gariban, yine sen, ben, bizler ödeyeceğiz.
Kimsenin ölmesini istemiyorum artık. Senin ölüm, benim ölüm yok, ölenlerin hepsi insan, hepsi bizim evladımız. Biz ölüyoruz aslında, kardeşliğimiz ölüyor. Bu kirli savaşa dur diyelim artık. Çok geç olmadan.
1924 de kaldırılmadı bu hükm.1971 de asılan hüseyin inan mahkeme de kürtlerin türklerle aynı soydan oldugunu söleyen askeri savcıya bu yanıtı vermişti.
peki kürtler ne istediğini biliyor mu?ahmet türk cıkıp demokrasi,sosyal hayat deyip duruyo...ama terör örgütü içinde arka bahcemiz diebiliyo.bu ülkede türklere verilen her hak kürtlere de veriliyor.ama kimse inkar etmeyi denemesin istenilen tek sey bagımsız kürdistan.kürtçe eğitimin ardından gelecek olan sey eyalet sistemi konusu olacak.bu ülkede lazlarda türkçe eğitim görüyolar.dillerini konusuyolar sarkılarını türkülerini yapıyo ama resmi dil türkçe ile egitim alıyolar.kürtlere böyle bi ayrıcalık verilse nasıl olur düşünün...eğitim fakültelerinde kürtçe bölümünün oldugunu düşünün...
kürtlerin tayyip erdoganı sikayet etmek gibi bi hakkının oldugunu düşünmüyorum.kürtlerin yogunlukta oldugu bölgelerde bile dtp nin önünde akp vardı cünkü.
bu illegal mücadele ve savastan memnun olan kimse yok.ama olayın bu hale gelmesinde en büyük pay kime ait bi düşünün derim...
1924 de kaldırılmadı bu hükm.1971 de asılan hüseyin inan mahkeme de kürtlerin türklerle aynı soydan oldugunu söleyen askeri savcıya bu yanıtı vermişti.
peki kürtler ne istediğini biliyor mu?ahmet türk cıkıp demokrasi,sosyal hayat deyip duruyo...ama terör örgütü içinde arka bahcemiz diebiliyo.bu ülkede türklere verilen her hak kürtlere de veriliyor.ama kimse inkar etmeyi denemesin istenilen tek sey bagımsız kürdistan.kürtçe eğitimin ardından gelecek olan sey eyalet sistemi konusu olacak.bu ülkede lazlarda türkçe eğitim görüyolar.dillerini konusuyolar sarkılarını türkülerini yapıyo ama resmi dil türkçe ile egitim alıyolar.kürtlere böyle bi ayrıcalık verilse nasıl olur düşünün...eğitim fakültelerinde kürtçe bölümünün oldugunu düşünün...
kürtlerin tayyip erdoganı sikayet etmek gibi bi hakkının oldugunu düşünmüyorum.kürtlerin yogunlukta oldugu bölgelerde bile dtp nin önünde akp vardı cünkü.
bu illegal mücadele ve savastan memnun olan kimse yok.ama olayın bu hale gelmesinde en büyük pay kime ait bi düşünün derim...
aynı ezberler aynı mavallar...
1923 ten beri tanınmayan, imha edilmeye çalışılan TDK sözlüklerine bile adı 1970 lerde giren bir halk neden sadece tayyiple hesaplaşsın ki? bu süreci 1923 ten başlatmak gerek. Lozan dönüşü KÜRT YOKTUR KÜRTLER TÜRKTÜR diyen cumhuriyete kadar gitmek gerek anlamak için birşeyleri.
günlük politikalar ve kişiler üzerinden tarih, kimlik, dil kültür tartışması yapılmaz.
okuyunuz araştırınız...
FİKRET BAŞKAYA
PARADİGMANIN İFLASI
Bu kitabı öneriyorum...
dedeoglu 26.10.2007, 14:50 1924 de kaldırılmadı bu hükm.1971 de asılan hüseyin inan mahkeme de kürtlerin türklerle aynı soydan oldugunu söleyen askeri savcıya bu yanıtı vermişti.
1921 ve 1924 anayasalarını karşılaştırın..
peki kürtler ne istediğini biliyor mu?ahmet türk cıkıp demokrasi,sosyal hayat deyip duruyo...ama terör örgütü içinde arka bahcemiz diebiliyo.bu ülkede türklere verilen her hak kürtlere de veriliyor.ama kimse inkar etmeyi denemesin istenilen tek sey bagımsız kürdistan.kürtçe eğitimin ardından gelecek olan sey eyalet sistemi konusu olacak.bu ülkede lazlarda türkçe eğitim görüyolar.dillerini konusuyolar sarkılarını türkülerini yapıyo ama resmi dil türkçe ile egitim alıyolar.
1921 anayasındaki gibi Anayasa'da Türk ve Kürtlerin bu ülkeyi beraber kurduğu, aynı haklara sahip olduğu kabul edilsin, anaysal güvence altına alınsın, bakın o zaman sorun kalıyor mu?
kürtlere böyle bi ayrıcalık verilse nasıl olur düşünün...
İşte sorun burda başlıyor. Bu bir ayrıcalık değil, bir haktır.
eğitim fakültelerinde kürtçe bölümünün oldugunu düşünün...
En büyük pay olarak PKK diyorsunuz ama PKK bir neden değil, sonuçtur. 1984'ten önce PKK'mı vardı? Neden bu sorun o zamanlar çözülmedi? Bunun sebeplerini de sizin takdirinize bırakıyorum.
baskalarının bayrakları ne demek?senin bayragın hangisiymiş bi göster bakalım...
bu ülkede kürtlere karsı cok büyük bi önyargının oldugu aşikardır.bunu kimse inkar edemez.sebebiyse bazı haklarının oldugunu düşünen insanların bu hakları terörle ve ülkenin bütünlüğünü tehdit ile arıyor olmasıdır.sen bu cümleleri kurduktan sonra üstüne bi de o önyargının kırılmasını ve saygı görmeyi mi bekliyosun?kimse durduk yere eline silah alıp daga cıkmaz demişsin...o insanların oturup düşünüp "bizim hakkımız yeniyo kalkın hakkımızı aramak için daglara cıkalım" demediği de kesindir.terör örgütünün gercekten ezilen kürtlerin hakkını aramak için daglara cıktıgına inanan var mı gercekten?yoksa maşayı eline alan kişiler tarafından beslenip mi örgütlendi bi düşün bakalım...
misak-ı milli sınırları içerisinde iki kardes halk yasar...türkler ve kürtler.bu ülke de bayrak da bu iki kardes milletindir can.
saygılarımla...
anayasa kürtleri alevileri tanıyor mu?
hayır.
kürt dili kürt kimliği kürt kültürü kürt tarihi kürtlere öğrenme hakkı veriliyor mu resmi kurumlarca? kürt dili ve edebiyatı bölümü var mı üniversitelerde?
yok.
alevilerin ibadet yeri olan cemevleri yasal olarak tanınıyor mu ya da alevilik özgün bir inanç olarak devlet tarafından bu ülkenin bir öğesi olarak görülüyor mu?
elbette hayır...
biz kendi aramızda bu ülkenin mozaik olduğunu söyleyebiliriz ama anayasa ve devlet örgütlenmesi bunun tersini iddia ediyor.
tek dil tek din tek ırk diyor.
ötekilerin varlığını tehdit ve tehlike olarak görüyor.
onun için değil midir 84 yıllık baskı yasak iftiralar yoksaymalar...
onun için değil midir insanlarımız kimliklerini saklamak zorunda kalıyorlar... üzerlerinde ciddi bir toplumsal baskı ve şiddet var...
onun için değil midir insanımızın arasına örülen duvarlar...
kürtler kardeşimiz diyoruz ama daha kardeşimizin dilini bilmiyoruz.
kaç türk, kürtçe bilir veya öğrenmek için uğraşır?
ikiyüzlü ifadelerle gerçekler örtülemez.
bu ülkenin resmi kurumları, yayınları, okulları, üniversiteleri, ordusu polisi, anayasası
KÜRT VEYA ALEVİ YOK diyor...
daha neyi tartışıyorsunuz bu zulmü görmezden gelme onursuzluğuyla....
unutma dostum...
zulme sessiz kalan zulmeden kadar sorumludur...
ilker_che 26.10.2007, 14:58 aynı ezberler aynı mavallar...
1923 ten beri tanınmayan, imha edilmeye çalışılan TDK sözlüklerine bile adı 1970 lerde giren bir halk neden sadece tayyiple hesaplaşsın ki? bu süreci 1923 ten başlatmak gerek. Lozan dönüşü KÜRT YOKTUR KÜRTLER TÜRKTÜR diyen cumhuriyete kadar gitmek gerek anlamak için birşeyleri.
günlük politikalar ve kişiler üzerinden tarih, kimlik, dil kültür tartışması yapılmaz.
okuyunuz araştırınız...
FİKRET BAŞKAYA
PARADİGMANIN İFLASI
Bu kitabı öneriyorum...
en kısa zamanda edinmeye calısırım kitabı tesekkürler.
ben bu halk tayyiple hesaplassın demedim.hesaplassın dienlere yanıt werdim.
bakın kürtlere karsı bi önyargı oldugu konusunda zaten hem fikiriz.bursa da hemen hemen her otobüs duragına "en ii kürt ölü kürttür" yazan zihniyete ben de karsıyım.kürt oldugu için işten atılan insanları da gördüm.ama eger bi hakkınızın oldugunu düşünüyosanız,hakkınızı ararken karsı tarafı haksız konumdan haklı konuma getirmemelisinizdir.günlük politikalar ve kişiler üzerinden gerekli hersey yapılmalıdır.ne yani binlerce insanın ölümüne neden olan bölücü basının 50 sene sonra mı tartısılması yapılmalı?
ayrıca söylemlerinize dikkat eder ve maval gibi kelimeler kullanmazsanız ii edersiniz.size sizin agzınızdan cevap werirsem eget topikteki tüm mesajlarımız silinir.saygı görmek isterseniz biraz saygılı olun.
Sevgili dostum;
Liberalizmin yeni tanımlaması bu şekilde mi kendini gösteriyor yoksa? Şayet senin gibi bir liberalisti bu tarz bir söylem ile yan yana düşünmek biraz ironi kokuyor. :sarkazm
Bunu ben söylemiyorum Siya. Arkadaş sordu, ben de DTP basında hangi demeçleri vermişse, onları yazdım.
Kendi fikrim değil...
ilker_che 26.10.2007, 15:04 En büyük pay olarak PKK diyorsunuz ama PKK bir neden değil, sonuçtur. 1984'ten önce PKK'mı vardı? Neden bu sorun o zamanlar çözülmedi? Bunun sebeplerini de sizin takdirinize bırakıyorum.
bu ülkenin bayragına benim bayragım değil benim bayragım baska dien insanların hakkı mı?ewet hakları werilmeli bence de...
demişsiniz.iki cok farklı durum.birbiryle kıyaslaması beraber tartısılması cok da dogru değil...
İşte sorun burda başlıyor. Bu bir ayrıcalık değil, bir haktır demişsiniz.
herkes hakkını böle arasın o zaman.görün dünya nasıl bir yer olurdu?
ilker_che 26.10.2007, 15:10 anayasa kürtleri alevileri tanıyor mu?
hayır.
kürt dili kürt kimliği kürt kültürü kürt tarihi kürtlere öğrenme hakkı veriliyor mu resmi kurumlarca? kürt dili ve edebiyatı bölümü var mı üniversitelerde?
yok.
alevilerin ibadet yeri olan cemevleri yasal olarak tanınıyor mu ya da alevilik özgün bir inanç olarak devlet tarafından bu ülkenin bir öğesi olarak görülüyor mu?
elbette hayır...
biz kendi aramızda bu ülkenin mozaik olduğunu söyleyebiliriz ama anayasa ve devlet örgütlenmesi bunun tersini iddia ediyor.
tek dil tek din tek ırk diyor.
ötekilerin varlığını tehdit ve tehlike olarak görüyor.
onun için değil midir 84 yıllık baskı yasak iftiralar yoksaymalar...
onun için değil midir insanlarımız kimliklerini saklamak zorunda kalıyorlar... üzerlerinde ciddi bir toplumsal baskı ve şiddet var...
onun için değil midir insanımızın arasına örülen duvarlar...
kürtler kardeşimiz diyoruz ama daha kardeşimizin dilini bilmiyoruz.
kaç türk, kürtçe bilir veya öğrenmek için uğraşır?
ikiyüzlü ifadelerle gerçekler örtülemez.
bu ülkenin resmi kurumları, yayınları, okulları, üniversiteleri, ordusu polisi, anayasası
KÜRT VEYA ALEVİ YOK diyor...
daha neyi tartışıyorsunuz bu zulmü görmezden gelme onursuzluğuyla....
unutma dostum...
zulme sessiz kalan zulmeden kadar sorumludur...
laf neden aleviliğe geliyor sürekli anlamıyorum.onun tartısılması gereken topik burası değil arkadasım...
bu ülkede yasayan kürtler türkçe ögrenmek için caba sarf etmezken,türklerden kürtce ögrenmesini istemek absürd olmuyor mu?
bakın beni anlamamak da ısrar ediyosunuz.
ben haklı haksız ayrımına girmeden hakkın aranma biçiminden bahsediyorum size.siz halen kürtlere böle yaptılar söle yaptılar(konuyla alakası olmadıgı halde forumdaki herkes alevi oldugu için ve size hak verecegi için)alevilere böle yaptılar diosunuz.
ben terör örgütünün bu ülkede hem türklere hem de kürtlere zarar werdiğinden bahsetmeye calısıyorum.siz ise milletimize özgü bi tavır olan duygu sömürüsüne bas vuruyosunuz.benim anlatmak istediğim sey şu:
bu terör örgütü mü kurtaracak kürtlerin bu ülkedeki haklarını?bu örgüt bu amaçla mı kuruldu bu yolda mı işlevini sürdürüyor?
son olarak türk bayragına benim bayragım değil dien birine cevap yazarak size rahatsızlık verdiğimi farkındayım.ama unutmayın o bayrakta sizlerin dedelerinizin de kanı var.en azından onlara saygınız olmalı...
laf neden aleviliğe geliyor sürekli anlamıyorum.onun tartısılması gereken topik burası değil arkadasım...
ne alakası var yazdıklarımın terörle... konuyu nasıl da çarpıtıyorsun...
bu ülkede yasayan kürtler türkçe ögrenmek için caba sarf etmezken,türklerden kürtce ögrenmesini istemek absürd olmuyor mu?
bakın beni anlamamak da ısrar ediyosunuz.
ben haklı haksız ayrımına girmeden hakkın aranma biçiminden bahsediyorum size.siz halen kürtlere böle yaptılar söle yaptılar(konuyla alakası olmadıgı halde forumdaki herkes alevi oldugu için ve size hak verecegi için)alevilere böle yaptılar diosunuz.
ben terör örgütünün bu ülkede hem türklere hem de kürtlere zarar werdiğinden bahsetmeye calısıyorum.siz ise milletimize özgü bi tavır olan duygu sömürüsüne bas vuruyosunuz.benim anlatmak istediğim sey şu:
bu terör örgütü mü kurtaracak kürtlerin bu ülkedeki haklarını?bu örgüt bu amaçla mı kuruldu bu yolda mı işlevini sürdürüyor?
kürtler nasıl türkçe öğrenmek için çaba harcamıyor ya anlamadım. zırva oldu artık. kürtlere okullarda zorla türkçe öğreten kim? kürtler 42. madde gereği DEVLETİN DİLİ OLAN TÜRKÇE eğitim alıyorlar. kimmiş öğrenmeyen?
haydi kızlar okula, kardelen gibi asimilasyon kampanyalarıyla, kürt kızları türkleştirilirken sen neden bahsediyorsun?
tek bir cümle kurabilir misin kürtçe?
ama ingilizce kurarsın, belki almanca da kurarsın en azından SENİ SEVİYORUM dersin
ama EZ TE HEZDIKIM nedir bilmezsin...
kardeşinin dilini bilmiyorsun ve bunu önerince absürdlükten bahsediyorsun.
kardeşsek birbirimizin dilini nasıl bilemeyiz?
hep abi sen olacaksın dayak yiyen dışlanan ezilen kürtler olacak öyle mi?
nasıl bir devlet baba bu ya? evlatları arasında taraf tutuyor...
konu aleviliğe gelir elbette...
unutma ki bu ülkede ırkçı-gerici TÜRK-İSLAM RESMİ TEZİne dayalı bir iktidar ve devlet örgütlenmesi var.
ve sadece kürtler değil aleviler de bunun bedelini öedemekte.
ve sen...
yazdığım hiçbirşeye cevap vermeyeceksen yazımı neden alıntılıyorsun...
kürt halkına zulüm edilirken dili kültürü kimliği yasaklanırken bunu normal görmek faşizmdir...
dedeoglu 26.10.2007, 15:23 bu ülkenin bayragına benim bayragım değil benim bayragım baska dien insanların hakkı mı?ewet hakları werilmeli bence de...
demişsiniz.iki cok farklı durum.birbiryle kıyaslaması beraber tartısılması cok da dogru değil...
İşte sorun burda başlıyor. Bu bir ayrıcalık değil, bir haktır demişsiniz.
herkes hakkını böle arasın o zaman.görün dünya nasıl bir yer olurdu?
PKK'yı MKK'yı, bayrağı vs. bir kenara koyalım. Size basit bir soru soruyorum. Kendinize hak olarak gördüğünüzü, neden kardeşiniz için istemiyorsunuz?
ve bir insan bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyıp bayrağını kendi bayrağı olarak görmüyorsa bunda o bayrağı kullanarak kürtlere saldıranların, köylerini yakanların, evlerini yıkanların evlatlarını öldürenlerin 5 milyon kürdü batıya zorla sürenlerin, açlığa sefalete yoksulluığa ağalık düzenine mahkum edenlerin hiç mi suçu yok?
olaya bir de tersinden bak...
ilker_che 26.10.2007, 15:32 PKK'yı MKK'yı, bayrağı vs. bir kenara koyalım. Size basit bir soru soruyorum. Kendinize hak olarak gördüğünüzü, neden kardeşiniz için istemiyorsunuz?
sorulan sorulara cevap vermek gibi bi huyunuz yok yani sizin.ben sorunca suraya buraya koyun üstüne bi de sıkılmadan soru sorun.ben gene de yanıtlayımn sorunuzu sizin.
ben nasıl yasıyorsam bu ülkede kardesim de öle yasar.benim eğitim,saglık ve tüm sosyal haklarım onun da olmalıdır.eger yoksa zaten ve ben de ses cıkarmıyorsam suclu durumda olurum.
bu mesajdan sonra yazacaklarınızı kestirebiliyorum.kendi dilimizi istiyoruz kendi dilimizde egitim istiyoruz diceksiniz.
bu ülkede yasayn kardeslerim bu ülkenin dilini bilmek zorundalar.türk veya kürt türkçe bilmek zorundadır.ama türkün kürtce bilmesi daha ütopik olmuyor mu?
bana hakkımız yeniyo derken kürt oldugu için hastanelere alınmayan insanlardan bahsedin,hakkım yeniyo derken kürt oldugu için okullarda yurtlarda ırkçı saldırıya ugrayan kürtlerden bahsedin,"türksen ögün değilsen itaat et" dienlerden bahsedin...cıkıp da kendi dilimde eğitim istiyorum deyip bölücü örgüt yanlılıgı yapmayın...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=36379
ilker_che 26.10.2007, 15:34 ve bir insan bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyıp bayrağını kendi bayrağı olarak görmüyorsa bunda o bayrağı kullanarak kürtlere saldıranların, köylerini yakanların, evlerini yıkanların evlatlarını öldürenlerin 5 milyon kürdü batıya zorla sürenlerin, açlığa sefalete yoksulluığa ağalık düzenine mahkum edenlerin hiç mi suçu yok?
olaya bir de tersinden bak...
türk askerine silah sıkan türk bayragını yakan insanlar hangi ırktan olursa olsun o sölediklerini hak ediyolar.bugün dedelerinin kanıyla ıslanan bayragı yerden kaldırmayacaksan ona benim bayragım değil diceksen neden yasıyosun?
dedeoglu 26.10.2007, 15:36 cıkıp da kendi dilimde eğitim istiyorum deyip bölücü örgüt yanlılıgı yapmayın...
Böyle düşünüyorsanız esas bölücü sizsiniz.
devlet ne yapmış muhalif, ilerici, aydın, demokrat, devrimci ve sosyalist kürtlere okuyup gör...
resmi dilin türkçe olmasına bir itirazımız yok.
ama nasıl ki yunanistanda bulgaristan da ve tüm dünya ülkelerinde türkçe eğitim alabiliyorsa türkler, aynı hakkı kürtlere de vermelidir.
tekrarlıyorum...
bu ülkeyi işgal eden ingilizin fransızın rusun dili serbest, üniversitelerde okutuluyor,
ama işgale karşı birlikte savaştığımız kürtlerin bırakın dilini, varlığı bile tanınmıyor....
bu ç.elişkiyi açıklayabilene 10 puan...
ilker_che 26.10.2007, 15:42 Böyle düşünüyorsanız esas bölücü sizsiniz.
tam olarak ne istediğinizi siz de farkında değilsiniz zaten.cok güzel ayıklayıp yazmıssınız o cümleyi oraya.bravo...
sizinle bu tartısmayı sürdürmek istemiyorum.çünkü yapmıs oldugunuz davranıs pek hosuma gitmedi.
saygılarımla...
türk askerine silah sıkan türk bayragını yakan insanlar hangi ırktan olursa olsun o sölediklerini hak ediyolar.bugün dedelerinin kanıyla ıslanan bayragı yerden kaldırmayacaksan ona benim bayragım değil diceksen neden yasıyosun?
ya tamam haklısın diyelim. ama yazdıklarımı da bir olasılık formasyonu içerisine koysan diyorum. üstüne bir düşünsen. ben bayrağım değil dediği için o insanı yargılarım ama ona bunu dedirten koşulları da yargılarım... anladınız sanırım...
ilker_che 26.10.2007, 15:47 devlet ne yapmış muhalif, ilerici, aydın, demokrat, devrimci ve sosyalist kürtlere okuyup gör...
ama nasıl ki yunanistanda bulgaristan da ve tüm dünya ülkelerinde türkçe eğitim alabiliyorsa türkler, aynı hakkı kürtlere de vermelidir.
tekrarlıyorum...
bu ülkeyi işgal eden ingilizin fransızın rusun dili serbest, üniversitelerde okutuluyor,
ama işgale karşı birlikte savaştığımız kürtlerin bırakın dilini, varlığı bile tanınmıyor....
arkadasım sen neden anlamamak da ısrar ediyosun.100 defa yazdım önceki mesajlarda.
yunanistanda bulgaristanda tüm dünyada türkçe egitim alan hangi türk o ülkenin daglarına cıkıp da askerini öldürerek kan akıtarak kardes katline ortam hazırlayarak aldı bu hakkını?bi tane cevap bile vermeden halen ilk sölediğim cümleleri anlamamak da ısrar ediosun.bence sen biraz oku ögren dilini anlama kabiliyetini geliştir.sana bunu daha kaç mesajda anlatmam gerekecek?
sen bunu anladıgın vakit benden sana 100 puan...
devlet ne yapmış muhalif, ilerici, aydın, demokrat, devrimci ve sosyalist kürtlere okuyup gör...
tekrarlıyorum...
selam-
Bu konuda sanırım bilgi eksikliği var. Zira, bildiğim kadarıyla ne Yunanistanda ne de başka bir ülkede "resmi dil" dışında bir dille eğitim yapılmıyor. Sadece isteyen öğrenciler, (parasını vermek kaydıyla) seçmeli ders olarak, Türkçe öğrenebiliyorlar. Bunun dışında, tüm müfredatın Türkçe olduğu, Türkiye dışında bir ülke yok.
bu hakları vermeyen barbarlığa neden bir eleştiriniz yok?
burada kimse şiddeti, savaşı savunmuyor genç.
çözüm olsaydı şimdiye kadr bin defa çözülmüştü.
ama demokratik alanda hak arama mücadelesine izin vermeyen, en ağır cezalarla cezalandıran, devlet güvenlik mahkemelerinde binlerce gazetecisini, yazarını şairini, aydını yargılayıp düşünce suçuyla cezaevlerine tıkan, kiralık katillerine ŞEREFLİ yakıştırması yapan ve aydınlarını katleden bir düzende şiddeti çözümsüzlüğü ve çatışmayı doğuran kimdir? iktidarlar değil midir?
selam-
Bu konuda sanırım bilgi eksikliği var. Zira, bildiğim kadarıyla ne Yunanistanda ne de başka bir ülkede "resmi dil" dışında bir dille eğitim yapılmıyor. Sadece isteyen öğrenciler, (parasını vermek kaydıyla) seçmeli ders olarak, Türkçe öğrenebiliyorlar. Bunun dışında, tüm müfredatın Türkçe olduğu, Türkiye dışında bir ülke yok.
yanılıyorsun.
yutdışında milli eğitim bakanlığımıza bağlı okullar var. türk okulları. daha bu yıl iki arkadaşım arabistandan geldiler. liseyi oradaki türk okullarında okumuşlar şimdi ege üniversitesinde okuyorlar.
türkiye dışında dünyanın hiçbir yerinde nüfusun neredeyse yarısına yakınını oluşturan bir halkın kendi dilinde eğitim alamadığı ve bu hakkı savunduğu için terörist bölücü ilan edildiği bir ülke yoktur.
ANADİLDE EĞİTİM HAKKI BİR TEMEL İNSAN HAKKIDIR TÜRKİYE LOZAN VE İNSAN HAKLARI EVRANSEL BEYANNAMESİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İLE YAPTIĞI SÖZLEŞMELERİN TÜMÜNDE ANADİLDE EĞİTİM HAKKI NI VERECEĞİNİ TAAHHÜT ETMİŞTİR VE SUÇ İŞLEMEKTEDİR BU TAAHHÜDÜNE UYMAYARAK...
Oldu mu hocam...
ayrıca yunanistanda müslümanlar için DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VE MÜFTÜLÜKLER bile kurulmuştur. ama türkiyede alevilere CEMEVLERİ çok görülmektedir.
yani ayrımcı politikanın zirvesindeyiz...
ne diyor yaşar kemal,
dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar ırkçılık ve ayrımcılık kalmadı...
saygılar....
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=36379
ilker_che 26.10.2007, 16:26 yanılıyorsun.
yutdışında milli eğitim bakanlığımıza bağlı okullar var. türk okulları. daha bu yıl iki arkadaşım arabistandan geldiler. liseyi oradaki türk okullarında okumuşlar şimdi ege üniversitesinde okuyorlar.
türkiye dışında dünyanın hiçbir yerinde nüfusun neredeyse yarısına yakınını oluşturan bir halkın kendi dilinde eğitim alamadığı ve bu hakkı savunduğu için terörist bölücü ilan edildiği bir ülke yoktur.
ANADİLDE EĞİTİM HAKKI BİR TEMEL İNSAN HAKKIDIR TÜRKİYE LOZAN VE İNSAN HAKLARI EVRANSEL BEYANNAMESİ İLE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İLE YAPTIĞI SÖZLEŞMELERİN TÜMÜNDE ANADİLDE EĞİTİM HAKKI NI VERECEĞİNİ TAAHHÜT ETMİŞTİR VE SUÇ İŞLEMEKTEDİR BU TAAHHÜDÜNE UYMAYARAK...
Oldu mu hocam...
ayrıca yunanistanda müslümanlar için DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VE MÜFTÜLÜKLER bile kurulmuştur. ama türkiyede alevilere CEMEVLERİ çok görülmektedir.
yani ayrımcı politikanın zirvesindeyiz...
ne diyor yaşar kemal,
dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar ırkçılık ve ayrımcılık kalmadı...
saygılar....
bi de baskalarına aynı laflar aynı mavallar diosunuz.tek bi yanıt alamadım sizden...
bi de baskalarına aynı laflar aynı mavallar diosunuz.tek bi yanıt alamadım sizden...
birincisi;
neden Yes I am a Kurd, başlığı altında konuyu PKK ve teröre getiriyorsun?
bu bir artniyet değil midir?
ikincisi;
yanıt almak istediğin şeylerin yanıtı var ama senin birşeyleri anlamak gibi bir niyetin yok. binlerce defa tartışılmış şeyleri bir daha tartışmak eğer yarar sağlayacaksa tartışalım.
üçüncüsü;
bilim yok, bilgi yok, kafadan uydurma şeylerle, ezberlenmiş repliklerle birbirimizi nasıl anlayacağız? araştırma öğrenme okuma kültürü yok hep savaş tartışma va çatışmayı arıyoruz, heyecan verici ve ilgi çekici geliyor bize.
dördüncüsü;
maval dediklerin tamamen gerçek şeyler, ben fikir belirtmedim olan bir şeyi yazdım türkçe eğitim ile ilgili yurtdışında. ama siz gururunuzu ve kibirinizi ortaya koymaya çalıştığım bilgilerin üzerinde tutuyorsunuz. yaptığınız ayıptır.
beşincisi;
neyi tartışmak istiyorsanız açık ve net sorun ve samimiyetinizi de gösterecek bir iyi niyet göstergesi olarak, bu devletin bu ülkede yaşayan insanlara 84 yıldır reva gördüğü yaşamı kabullenin, ve ülkemizdeki sorunların bugüne ait sorunlar olmadığını hepsinin kökünün hesaplaşamadığımız tarihimizde saklı olduğunu kabullenin ve her meseleye PKK VE TERÖR kelimelerini sokmayın. İnsanları taciz ediyor ve provakasyon yapıyorsunuz farkında olmasanız da...
sevgiyle ve muhabbetle...
ilker_che 26.10.2007, 17:14 sormaya dewam et kardesim aferin sana.sen hiç bir seye cewap werme ok?
birincisi sewgili kardesim:konuyu ben pkk ve teröre getirmedim.okuma veya anlama sorunun var sanırım.ben sadece türk bayragına bayragım değil dien birine yanıt werdim ve sen bundan rahatsızlık duydun.kendini belli ettin saol...
ikincisi güzel abim:bana sorulan her soruya cevap verdim.ama sen maval olarak değerlendin bunları ve beni anlamamak da müthiş ısrar ettin.simdi bir de halen hiç sıkılmadan bunu bana yüklemeye calısıyosun.okuyan anlama kabiliyeti olan objektif insanlar herseyi anlayacaktır.anlamayanlarla ben ugrasmam zaten.ya okuma anlama kabiliyeti yoktur yada objektif değildir.böle insanlarla da benim işim yok.
üçüncüsü abim:bir bilgi paylasımı söz konusu olmadı burda.yorumlar yazıldı ve yapıldı.nerden asıl suclayacagını bilmiyosun beni.önünde uzun bi yol var.bayagı bi yol katedersen ancak beni suclayabilme noktasına ulasırsınız.daha ötesini hayal bile etmeyin.
dördüncüsü ve en vahim olanı:güzel abim 27 yasında bi insan olarak beni nasıl sasırttın anlayamazsın.sen bulgaristandaki yunanistanındaki türkleri örnek verdin.ben de onlar bu hakkı daglara cıkarak elde etmediler dedim.sen burdan cıkara cıkara benim kibirliliğimi cıkardın.ne desem az size...
beşincisi abim:sana acık ve net bi şekilde biçok sey yazdım ama tek bi cevap alamadım.sayın dedeoğluyla özel olarak tartıstık ve birbirimizi anladık.ama sizi anlayabilecegimi ve sizin beni anlayacagınızı sanmıyorum.sizin yerinzde 12 yasında bi çocuk olsa benim kürt düşmanı olmadıgımı,aksine önyargısız biri oldugumu anlardı büyük ihtimalle.kendi reklamımı yapma ihtiyacım yok.beni bilen bilmesi gereken herkes bilir.siz bilmeseniz de olur.insanları taciz ve provakasyon barısı istemekle legal hayatı destekleme ile oluyosa sizin lügatınızda ben provakatör olmaya da razıyım.basit insanlar gibi karsıdakini suclamak yerine yazdıklarımı bir kez daha okuyun ve anlatmak istediğimi anlamaya calısın.
gercekten art niyetsiz bi şekilde okursanız biraz anlamak için kendinizi zorlarsanız ilk mesajda anlarsınız beni.size bu konuda güveniyorum ben,yapabilirsiniz...
gercekten anlamaya ve mantıklı bi şekilde konusmaya basladıgınız zaman daha mantıklı tartısmalar yapacagımızın hayalini kurarak size sevgi ve saygılar gönderiyorum...
Türk'üm,
doğuştan 6000 dolar borçluyum,
işsizim, perişanım
ekmeğim suyum elektriğim pahalı
ülküm çalışmak ama hortumculara yedirmektir
ulusal onurum para babalarının karapara işlerinde zedelenmiş
imf bağımlılığıyla ayaklar altına alınmıştır.
varlığım tehlike altında, yoksulluk en büyük belamdır.
kardeş halklara düşmanlık üretenlerin ağzında kirlenmektedir adım.
Türk'üm,
insan gibi yaşamak,
kardeş halklarla 1000 yıllık geçmişimle gurur duyarak
onlarla eşit olarak varolmak istiyorum.
NE MUTLU İNSANIM DİYENE...
ilker_che 26.10.2007, 17:20 Türk'üm,
doğuştan 6000 dolar borçluyum,
işsizim, perişanım
ekmeğim suyum elektriğim pahalı
ülküm çalışmak ama hortumculara yedirmektir
ulusal onurum para babalarının karapara işlerinde zedelenmiş
imf bağımlılığıyla ayaklar altına alınmıştır.
varlığım tehlike altında, yoksulluk en büyük belamdır.
kardeş halklara düşmanlık üretenlerin ağzında kirlenmektedir adım.
Türk'üm,
insan gibi yaşamak,
kardeş halklarla 1000 yıllık geçmişimle gurur duyarak
onlarla eşit olarak varolmak istiyorum.
NE MUTLU İNSANIM DİYENE...
siz türk değilsiniz...türk bayragının bayragınız oldugunu bile reddediyosunuz.türklerin agzından bırakın da baskaları konussun.karalama yapıcam die kendi itibarınızı düşürmeyin.
kardes tavsiyesi...
alevi_che 26.10.2007, 17:29 Arkadaşlar,,,
Birincisi
ilker_che dostuma milliyetçi diyenler önce imzasını okusun...
İkincisi
Bizler yasadışı bir örgütün yaptığı kalleşlikleri Kürt milletine yükleyen faşist zihniyetlerin her zaman karşısında olmuşuzdur....
Aynı şekilde bu faşistlikleri yapan zihniyetlerin bütün Türk milletine mal edilmesinede karşıyım...
Bizler Kardeşçe bir yaşam istiyoruz sadece...
Ama bu Kürt-Türk ayrımı yaparak olmaz,,, Yada ikisinden birinin değerlerini aşağılıyarakta olmaz...
siz türk değilsiniz...türk bayragının bayragınız oldugunu bile reddediyosunuz.türklerin agzından bırakın da baskaları konussun.karalama yapıcam die kendi itibarınızı düşürmeyin.
kardes tavsiyesi...
kim reddetti?
iftira atmakta üstünüze yok.
karşınızdakini anlama erdemini bile göstermeden hemen suçlamaya kalkıyorsunuz.
yakışmıyor...
çirkinleşiyorsunuz...
dostlar...
konuya geri dönün...bu ne ya????????
saygilar
ilker_che 26.10.2007, 17:47 kim reddetti?
iftira atmakta üstünüze yok.
karşınızdakini anlama erdemini bile göstermeden hemen suçlamaya kalkıyorsunuz.
yakışmıyor...
çirkinleşiyorsunuz...
bu lafları duyacagım en son kişisiniz gercekten.baska birisi sölese gercekten ciddiye alır acaba öle mi anlasıldım derdim.ama siz kendinize özgü dawranısları baskalarına yüklemek zorunlulugundasınız.baska türlü kurtulamazsınız cünkü.
yazmıs oldugum tüm mesajların silinmesini istemiyorum.okuyan herkesin sizin hakkınızda fikir edinmesi lazım.o yüzden hakaret ederek buna sebebiyet vermicem.yazacagımı yazdım zaten.yeteri kadar konudan da uzaklastık.karakter tahlili yapmayalım.yazmıs olduklarınızdan nası biri oldugunuzu herkes anlar zaten.
saygılar...
Kürlere artik hemen bu örgütün damgasini vermekten vazgecin....ne türk nede biz kürtler aslinda ölmek istiyoruz...
SOru:
sizce aptallarin sayisi neden yüksektir? Cevap:rahat oldugu icin...o nedenlen sorgulamaz ve herseyi gösterildigi gibi görür ve kabul eder...
Ezilmis halkin savunmasi yokediliyor, nedenmi???? Kürtlerin kimliginde kürt yazilmiyor, dilini rahatca konusamiyor, herseyden mahruz birakiliyor.. AB destegiyle yillarca yokedilmeye calisan halki artik görün...türklerin gibi haklara sahip olmalari en dogal haklari...
Saygilar
konuyu dağıtmayalım.kullandığımız kelimelere dikkat edelim,uslupsuz kelimeler kullanmayalım.
ilker kardeşime milliyetci diyenlerin ilkerin msjlarını okumasını tavsiye ederim.
konuya dönersek hepimiz bu vatanın evladıyız.aynı bayrak altındayız aynı havayı soluyoruz.aynı topraklarda yaşıyoruz.ancak gelişen faşizan zihniyet kürt kardeşlerimizi hedef göstermiş durumda.tabiki etnik kültürümüzü yaşıyacaz.etnik dilimizde etnik kültürümüzün bir parçasıdır.ancak tc nin resmi dili türkcedir.benimde etnik kökenim laz bende lazcanın yaşatılmasını isterim.ama bunu ancak kendi etnik grubumuzda yaşatabiliriz.etnik dil farklıdır ortak dil farklıdır.hepimiz kendi etnik dilimizi konuşsak diğer etnik gruplarla nasıl anlaşabiliriz?
wolcano84 26.10.2007, 19:13 ı m not kurd but ı dont like slayers and thinking people breakers persons.everydody brodters in the country.pax domi pax in mundo.kudrs and türks everytime brodhers.ı hope this ;)
Ben kardeşimle aynı haklara sahip olmak istiyorum, çok mu?
arkadasim bos yere daglara cikmaya gerek yok madem kürt halkini cok düsünüyor daga cikacaklarina yol olmayan köylere yol yapin doktor olmayan köylere doktor götürün,ögretmen götürün,olanlari yokedeceklerine önce o dogudaki ac cocuklara insanca yasamayi ögretin devrim budur ayakkabisiz yalinayak köy okullarinda okumaya ugrasan cocuklara yardim edin paralarinizi pkk,ya degil insanlar icin harcayin.nice okumus kürt cocugu daglarda ziyan olacagina halkina devrimi böyle götürsün.
Kürlere artik hemen bu örgütün damgasini vermekten vazgecin....ne türk nede biz kürtler aslinda ölmek istiyoruz...
SOru:
sizce aptallarin sayisi neden yüksektir? Cevap:rahat oldugu icin...o nedenlen sorgulamaz ve herseyi gösterildigi gibi görür ve kabul eder...
Ezilmis halkin savunmasi yokediliyor, nedenmi???? Kürtlerin kimliginde kürt yazilmiyor, dilini rahatca konusamiyor, herseyden mahruz birakiliyor.. AB destegiyle yillarca yokedilmeye calisan halki artik görün...türklerin gibi haklara sahip olmalari en dogal haklari...
Saygilar
türkiyede sadece kürt,lermi eziliyor türkler hic ezilmedi degilmi?laz,lar ermeni,ler hep refah icinde degil,mi?türkiyedeki sorun demokrasi sorunudur bölünerek degil tüm halklar birleserek bunu yenebilir.bu vatan hepimizin türk,ede yazik kürt,ede paralarimiz bir hic ugruna birbirimizi öldürmek icin heba oluyor hepimize yazik gün gelecek kürt,cede resmi dil olacak ama böyle degil gelecek olan nesiller insallah bunu barisla yapacak,kardeslikle yapacak .türkiyedeki fasist amerikanci yönetim degismeden gercek demokrasi asla yasanmaz.amerikanin ekmegine yag sürmeyin ,silahi verende o örgütleyen,de o gözünüzü acin yugoslavya gözümüzün önünde bölündü ordada kardes kavgasi yaratildi sonunda bölündü türkiyeye kiymayin.ne mutlu türkiyeliyim diyene.
türkiyede sadece kürt,lermi eziliyor türkler hic ezilmedi degilmi?laz,lar ermeni,ler hep refah icinde degil,mi?türkiyedeki sorun demokrasi sorunudur bölünerek degil tüm halklar birleserek bunu yenebilir.bu vatan hepimizin türk,ede yazik kürt,ede paralarimiz bir hic ugruna birbirimizi öldürmek icin heba oluyor hepimize yazik gün gelecek kürt,cede resmi dil olacak ama böyle degil gelecek olan nesiller insallah bunu barisla yapacak,kardeslikle yapacak .türkiyedeki fasist amerikanci yönetim degismeden gercek demokrasi asla yasanmaz.amerikanin ekmegine yag sürmeyin ,silahi verende o örgütleyen,de o gözünüzü acin yugoslavya gözümüzün önünde bölündü ordada kardes kavgasi yaratildi sonunda bölündü türkiyeye kiymayin.ne mutlu türkiyeliyim diyene.
Selam
BUrdaki konu Kürtler, bir ezilmis halki diger ezilmis halklarla karsilastirman,sanki var olan ve konu olan sorunu hafiflestirmek gibi oluyor....Kendisine gördügü hakki karsindakine görmeyen aslinda kendisi bilsin veya bilmesin irkcidir,fasist ideoloji etkisinde kalmistir..
Nedense yine dönüp dolasip hep ayni konuya, örgüt konusuna getirleniliyor bütün konular...yugoslawyayi Türkiyeylen karsilastirman hic olmadi....
Bizim kürtcülügümüze dair:
bizler filistinliyiz
bizler yahudiyiz....
bizler afrika yerlisiyiz....
bizler meksidaki yerli halkiz....
ispanyadaki katalon halkiz....
bizler irlandaliyiz.....
bizler kizildereliyiz....
bizler irakliyiz....
bizler ceceniz....
bizler türkmeniz...
bizler aborjini halkiyiz..
bizler ermeniyiz....
Bizler kürtüz...-bizler insaniz....
Savasa hayir diyorum.HAYIR
Saygilar
kece_dine 27.10.2007, 12:41 MSN den Türk bayrağı gönderilmesi neden bu kadar seni rahatsız etti anlamadım. Bende anne tarafından kürt'üm ama Türk bayrağından başka bayrak tanımam Bayrağımlada gurur duyarım. Bak ne güzel demişsin. Yıllarca aynı toprağı paylaşmadık mı? Evet paylaştık vede paylaşacağız...Bu ülke hepimizin, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle...Bu ülkede hepimiz yaşıyorsak Bayrağınada,Toprağınada sahip çıkmakda hepimizin görevi değilmiki bu kadar rahatsız oldun...
Kurdlerin bayragini bilmiyorsan google yazmani tavsiye ederim..
haklisin ayni topraklarda yasadik ama farkli yasadik..Turk bayragini kardes
bayragim olarak kabul ettigimi belirtmistim daha once zaten benim bayragim
var o yuzdendir kabul etmemem can.. Her kurd farkli dusunebilir....!!!!
ben kurdum derken benimseyerek hissederek diyorum...sanada saygi duyarim..
saygilarimlar...
D-e-v-r-i-m-c-i 27.10.2007, 14:24 " İnanıyorum ki TÜRK bu toğrağın tek sahibi, Tek efendisi olmalıdır. Saf Türk olmayanların bu Ülkede, hizmetçilik ve kölelikten başka bir hakkı olamaz."
" KÜRTLER evde bile evsizken, dışarıda vatansızdırlar. Onların eski acıları anlaşılmaz bir dilin içine hapsedildi. Çabucak sıkılan dostlarının yanında güçlü sabırsız düşmaları var. Onlar için Yaşam Mücadelesi hatta kimliğin kendisi bile bir çeşit zaferdir."
Yes I am a Kurd ve Allahtan herkes için özgürlük, adalet ve barış istiyorum.
hevalé zahir ji buy belavkirina te gellek spasdikim.bı taybet kürd di malaxwede BE MALIN ev gotina te gellek rind bu.
Ya haklısında kardeş; sadece Kürtler ezilmiyor. Herkes eziliyor, ancak ezilmeye karşı sadece Kürtler mücadele ediyor. Türkler, Lazlar, Çerkesler ne yapıyor? Hangi mücadeleyi veriyorlar; televizyonlarda televole izlemek dışında. Kürtler kendi haklarını arıyorlar, Türkler de arasın. Türkler de hakkını ararsa, zaten terörizm olmaz...
Asıl sorun hakkını arayan Kürtlerde değil; hakkını aramayan Türklerde..
ezilme olayı ile açıklamaya kalkmayalık kürt sorununu. 84 yıldır ülke gündeminden inmeyen bir sorun. tüm demokratik kanalları tıkayan bir sorun. açılımı engelleyen, parababalarını, ranttçıları, vurguncuları, uyuşturucu ve silah kaçakçılarını besleyen bir sorun. ülkemizi ekonomik sosyal ve siyasal anlamda çıkmazlara sokan her türlü gelişimin önüne engel olan bir sorun.
lütfen kürt sorununun bu coğrafyanın en kilit sorunu olduğunu kabul edelim, elbette herkes eziliyor ama bu sorun, ülkemizdeki her türlü ilerlemenin önünde bir engeldir ve baskıcı iktidar ve polis devlet örgütlenmesi bu sorun sayesinde meşruluk kazanmaktadır.
kürt halkının talepleri haklı taleplerdir ve onların kazanacağı bir hak, tüm ezilenler için bir açılım sağlayacaktır...
ve dusunun ki buna ragmen hala bu ulkede normal yasaminizi surduruyorsunuz. Bir de baska turlu dusunun bakalim. Almanya`da bir grup Turk terorist bir orgut kurmus ve binlerce Alman`i oldurmus olsun. Turkler normal yasamlarini surdurebilir miydi? Bu terorist grubu destekleyen Turkler Alman meclisine girebilir miydi?.
önce Kürtleri almanya ya sonradan yerleşen, çogu henüz vatandaşi bile olmayan almanci türklere benzetiyorsunuz, yani kendi ülkesinde olmayan insanlarmiş gibi, o devlette yabancilarmiş gibi....
"Bayragin nesinden rahatsiz oldunuz? O bayrak bu ulkenin butun vatandaslarini temsil eder, bir etnik kimligin bayragi degildir, bir siyasi gorusun bayragi da degildir. Bu rahatsizliginiz niye? vatandasi oldugunuz ulkenin bayragina bile tahamulunuz yoksa, hic durmayin orada, kendi kendinize daha fazla eziyet etmeyin. Kendinizi hangi bayrak altinda rahat hissediyorsaniz oraya gidin."
... sonrada işinize geldigi için, ve asil öfke dolu ve iyi niyetten oldukça uzak fikirlerinizi ört bas etmek için onlari yeniden yabanci degilmiste, vatandaş yerine koymayi kabul ediyorsunuz...
işte sorunumuz...
biz kürtler, yersiz yurtsuz olarak hep başkalari ne istediyse o olduk... kimi zaman düşman, işine gelince de kardeş...
I am a kurd ...
|
|