Orijinalini görmek için tıklayınız : pkk eylemlerine ara verecek!!
başkabirdünya 22.10.2007, 16:24 Irak Devlet Başkanı Talabani’nin yaptığı açıklamada pkk nın bu akşam(22 ekim) itibariyle silahlı eylemelere ara verdiğini duyurdu
kürt sorununun çözümü için pkk silah bırakmalı ve devlet asimilasyona dayalı inkar politikalarından vazgeçmelidir
Irak Devlet Başkanı Talabani’nin yaptığı açıklamada pkk nın bu akşam(22 ekim) itibariyle silahlı eylemelere ara verdiğini duyurdu
kürt sorununun çözümü için pkk silah bırakmalı ve devlet asimilasyona dayalı inkar politikalarından vazgeçmelidir
sevgili yoldas,
haberi hangi kaynaktan aldin..
ana sitelerde böyle bir haber bulamadim
spartacus 22.10.2007, 16:32 Barış için tarihi fırsat, karşılıklı dialokla bu sorun çözülsün artık.
Devlet bildik nakaratlarla cenaze törenleri yapacağına artık ölümlere son vermek adına kalıcı barış için adım atsın.
başkabirdünya 22.10.2007, 16:33 sevgili yoldas,
haberi hangi kaynaktan aldin..
ana sitelerde böyle bir haber bulamadim
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=294617
önce pusu kur onca kişiyi öldür
sonra ordu operasyonlara başlayınca eylemlere ara verdik de
böylece işte bakın faşist türk ordusu barışa yanaşmıyor diye propaganda yap
çok ucuz bir plan
http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.05.2006&Newsid=143172&Categoryid=1
çok ucuz bir plan
planın fiyatı önemli değil
önemli olan işe yarar olması
bugün anlmış olmalıyız ki önemli olan akıllıca hareket ederek
bu ülkenin insanlarının acısını dindirmek ve daha fazla kanatmamak
turk3458 22.10.2007, 17:01 e ne yapacaktı kış geliyor her kış uyguladığı politika bu baharda eylemlere başlar.
Pkk ister ara versin,ister vermesin.Bu saatten sonra herşey inceldiği yerden kopar.Türkiye buna hazır ve blöf yapmıyor.Kuzeyden girerse,Basradan çıkar.Irak toprakları üzerine oturan talabani ve barzani Amerikan uşaklığı yapsalarda onları kimse kurtaramaz.Irakın başkanı kürt,kuzeyi kürt bu topraklar onlara atalarından,babalarındanmı kaldı?Irak halkının topraklarına,mallarına,mülklerine el koydular.Bu kadar kan akıttılar ve akıtmaya devam ediyorlar.Bu ırkçılık,faşistlik,emperyalistlik,kürt milliyetçiliği değilse nedir o zaman?Kürtler kardeşimiz ise,birlikte bu vatana sahip çıkmalıyız.Sözde değil,özde olmalı.
çok ucuz bir plan
Yine herzamanki gibi negatif düsünün...ne olursa olsun yetmez bazi insanlar icin...cok ucuz bir plan degil, ucuz olan basit düsünceler....
Olumlu etkisi olacagina inaniyorum bizim insanlar zaten bir mozaigin parcasidir, bizim kavgamizi seyreden emperyalizimdir..oyuna artik gelmeyin..oyun bitti ve savas su an var...
Saygilar
spartacus 22.10.2007, 17:15 e ne yapacaktı kış geliyor her kış uyguladığı politika bu baharda eylemlere başlar.
Şimdiye kadar iki kez bahar ayında ateşkes yapıldığını hatırlıyorum. Biri 93. yılında Turgut Özal'ın talebiyle yapılan çağrı ötekisiyse Öcalan'ın yakalanması ardından yapılan ateşkes. Her şeye kulp bulmayı bırakınız lütfen.
Siz tam bir paranoya içindesiniz.
alevi_siyah 22.10.2007, 17:27 Bence Alınması Gereken İyi Bir Karar Olmuş Hadi Hayırlısı
spartacus 22.10.2007, 17:28 Pkk ister ara versin,ister vermesin.Bu saatten sonra herşey inceldiği yerden kopar.Türkiye buna hazır ve blöf yapmıyor.Kuzeyden girerse,Basradan çıkar.Irak toprakları üzerine oturan talabani ve barzani Amerikan uşaklığı yapsalarda onları kimse kurtaramaz.Irakın başkanı kürt,kuzeyi kürt bu topraklar onlara atalarından,babalarındanmı kaldı?Irak halkının topraklarına,mallarına,mülklerine el koydular.Bu kadar kan akıttılar ve akıtmaya devam ediyorlar.Bu ırkçılık,faşistlik,emperyalistlik,kürt milliyetçiliği değilse nedir o zaman?Kürtler kardeşimiz ise,birlikte bu vatana sahip çıkmalıyız.Sözde değil,özde olmalı.
Siz çok playstation 2 oyunları oynamışa benziyorsunuz. Ama öyle basit değil işte
Enver Paşa balkan savaşlarından kaybedilen toprakları geri almak uğruna Sivastopol'u vurarak birinci dünya savaşına iştirak etti. Sonuç çok ağır oldu ve daha sonra başkent İstanbul emperyalistlerce işgal edildi. Bu ülkeyi kürdüyle, türküyle birlikte o günlerden bugünlere getirdik. Yarını da kardeşçe demokratik ve özgürlük şemsiyesi altında kuvvetlendireceğiz.
Gider birinin toprağını işgal edersen, onlarda armut toplamaz, kendi vatanını savunur. Öte yandan Ortadoğu topraklarını Amerika ve diğer emperyalistler kimseye yedireceğini hiç sanmıyorum.
Meselenin bir başka boyutu da, Amerika Irak'ta bir çamura saplanmış istikrar sağlayamazken bunu siz nasıl yapacaksınız merak etmekteyim.
Siz çok playstation 2 oyunları oynamışa benziyorsunuz. Ama öyle basit değil işte
Enver Paşa balkan savaşlarından kaybedilen toprakları geri almak uğruna Sivastopol'u vurarak birinci dünya savaşına iştirak etti. Sonuç çok ağır oldu ve daha sonra başkent İstanbul emperyalistlerce işgal edildi. Bu ülkeyi kürdüyle, türküyle birlikte o günlerden bugünlere getirdik. Yarını da kardeşçe demokratik ve özgürlük şemsiyesi altında kuvvetlendireceğiz.
Gider birinin toprağını işgal edersen, onlarda armut toplamaz, kendi vatanını savunur. Öte yandan Ortadoğu topraklarını Amerika ve diğer emperyalistler kimseye yedireceğini hiç sanmıyorum.
Meselenin bir başka boyutu da, Amerika Irak'ta bir çamura saplanmış istikrar sağlayamazken bunu siz nasıl yapacaksınız merak etmekteyim.
Sizde şunu anlamalısınız.Şu an Iraktaki topraklara Kürtler nasıl sahip oldu?Kürtler buralarda kan akıtmadımı?Buraları kürtlerin toprağımı?Irak Halkının mallarını,mülklerini yağmalamadılarmı?Şu an Irakta tek söz sahibi olarak kürtler değilmi?talabani ve barzani bulundukları konuma nasıl geldi?En önemlisi Amerika bir seçim yapmak zorunda kalsa,kürtlerimi seçer,yoksa Türkiye Cumhuriyetinimi seçer?Çünkü oradaki kürtler amerikanın kiralık askerleri...Türklerin coğrafyası ve kardeş ülkeleri o kadar çokki,Amerika Irakı sildiği gibi,kürtleride bir kalemde siler.Iraktaki kürtler neyine güveniyor?
alevi_siyah 22.10.2007, 17:46 Sizde şunu anlamalısınız.Şu an Iraktaki topraklara Kürtler nasıl sahip oldu?Kürtler buralarda kan akıtmadımı?Buraları kürtlerin toprağımı?Irak Halkının mallarını,mülklerini yağmalamadılarmı?Şu an Irakta tek söz sahibi olarak kürtler değilmi?talabani ve barzani bulundukları konuma nasıl geldi?En önemlisi Amerika bir seçim yapmak zorunda kalsa,kürtlerimi seçer,yoksa Türkiye Cumhuriyetinimi seçer?Çünkü oradaki kürtler amerikanın kiralık askerleri...Türklerin coğrafyası ve kardeş ülkeleri o kadar çokki,Amerika Irakı sildiği gibi,kürtleride bir kalemde siler.Iraktaki kürtler neyine güveniyor?
Kürtler Hakkını Konuşurken İstersen Biraz Kelimelerini Seçerek Kullan Hiç Bir Etnik Grubu Aşağılama Hakkına Sahip Değilsin
çok ucuz bir plan
yani diyosun ki barış olmasın, insanlar ölmeye devam etsin... senin zihniyetindekilert olduğu sürece insanlar ölmeye devam edecek için rahat olsun..
spartacus 22.10.2007, 17:52 Sizde şunu anlamalısınız.Şu an Iraktaki topraklara Kürtler nasıl sahip oldu?Kürtler buralarda kan akıtmadımı?Buraları kürtlerin toprağımı?Irak Halkının mallarını,mülklerini yağmalamadılarmı?Şu an Irakta tek söz sahibi olarak kürtler değilmi?talabani ve barzani bulundukları konuma nasıl geldi?En önemlisi Amerika bir seçim yapmak zorunda kalsa,kürtlerimi seçer,yoksa Türkiye Cumhuriyetinimi seçer?Çünkü oradaki kürtler amerikanın kiralık askerleri...Türklerin coğrafyası ve kardeş ülkeleri o kadar çokki,Amerika Irakı sildiği gibi,kürtleride bir kalemde siler.Iraktaki kürtler neyine güveniyor?
Bakınız sorularınızı oldukça çocuksu ve halperest buldum. Kürtler Sumerlerden beri bu coğrafyada yaşıyorlar, burayada mezopotamya denir. Biraz tarih kültürü edinseniz faydalı olur. Irak'ın söz sahibi orada hangi halklar yaşayıyorsa onlardır. Tarihte son sözü hep halklar söyler.
Amerika seçim yapsa ikilemiyle sorduğunuz sorusunu da oldukça çocuksu buldum. Çünkü emperyalist devlet olan Amerika ne kürtlerin, nede türklerin gerçek dostudur. Daha dün Öcalan'ı Türkiye'ye teslim eden ABD'dir, daha dün soykırımı kabul eden yine ABD'dir. O devlet ki, kendi halkını dahi 11 Eylül'de kendisi vururken, bizim dostumuz olamaz.
Türkiye'nin kardeş ülkeleri çokken derken de, yine hayalperest davrandığınızı bilmenizi isterim. Türklerin araplarla olan tarihi sıkıntılarını bir araştırmakta fayda vardır. Bunlardan da haberiniz ve bilginiz olmadan savaş naraları atıyorsunuz.
Türk halkıyla, arap halkı kardeştir. Ama devletler için bu söylenemez.
servetcan 22.10.2007, 17:54 Bende anlamış değilim,bu kon-ger, pkk denen her nasıl bir örgütse kendi vatandaşını kurşunlar kendi vatamdaşının yoluna mayın döşer. Kendi vatandaşına eğitim götüren öğretmeni, doktoru öldürür. Kendi vatandaşı için aşiret ağalarına baskı yapmazda garibanın yolunu keser ona zorla yardım yataklık yaptırı. E bu vatandaşı için ne yapıyor kürt halkı için ordu kurmuş bu ordu kimin çıkarlarına hizmet ediyor.
Bir de bu işi diyalolakla, karşılıklı uzlaşmayla, uzlaşıyla,hadi el ele verip cözelim diyen kürtçülük meselesini anlamayan düşünce ve görüş derinliği olmayan canları biraz daha düşünmeye çağrıyorum.
Pkk ister ara versin,ister vermesin.Bu saatten sonra herşey inceldiği yerden kopar.Türkiye buna hazır ve blöf yapmıyor.Kuzeyden girerse,Basradan çıkar.Irak toprakları üzerine oturan talabani ve barzani Amerikan uşaklığı yapsalarda onları kimse kurtaramaz.Irakın başkanı kürt,kuzeyi kürt bu topraklar onlara atalarından,babalarındanmı kaldı?Irak halkının topraklarına,mallarına,mülklerine el koydular.Bu kadar kan akıttılar ve akıtmaya devam ediyorlar.Bu ırkçılık,faşistlik,emperyalistlik,kürt milliyetçiliği değilse nedir o zaman?Kürtler kardeşimiz ise,birlikte bu vatana sahip çıkmalıyız.Sözde değil,özde olmalı.
vay vay vay... söylenecek söz bulamıyorum tam işçi partisi ağzıyla konuşuyosun; insanlar öldürülmüş yada ölmemiş kime ne düşüncesindesin....
türkiye'nin söylemlerini dinlersen sadece kuzey ırak'taki pkk kamplarına operasyon yapacağını ilan etti;
o topraklar(kuzey ırak da dahil olmak üzere; mezopotamya toprakları) kürtlere dedelerinden ve atalarından miras kaldı
kan akıtmaya devam eden yıllardır kim? bunun cevabını da iyi düşünmek lazım
sözde değil özde bu ülkeye sahip çıkalım demişsin; o halde kürtler kardeşimiz lafını sözde değil özde uygula!!!
artık kan dökülsün istemiyoruz; ülkemiz barış içinde olsun istiyoruz ama bunu anlamakta direniyorsunuz!!!
spartacus 22.10.2007, 17:57 yani diyosun ki barış olmasın, insanlar ölmeye devam etsin... senin zihniyetindekilert olduğu sürece insanlar ölmeye devam edecek için rahat olsun..
Malesef kirli savaşta çıkarı olan, kanla beslenen kesimler var. Savaş sürerse koruculuk sistemiyle beslenen yarasalar işsiz kalmaz mı, ya özel timler? Peki bölgede silah kaçakçılığı nasıl sürecek?
Sizde şunu anlamalısınız.Şu an Iraktaki topraklara Kürtler nasıl sahip oldu?Kürtler buralarda kan akıtmadımı?Buraları kürtlerin toprağımı?Irak Halkının mallarını,mülklerini yağmalamadılarmı?Şu an Irakta tek söz sahibi olarak kürtler değilmi?talabani ve barzani bulundukları konuma nasıl geldi?En önemlisi Amerika bir seçim yapmak zorunda kalsa,kürtlerimi seçer,yoksa Türkiye Cumhuriyetinimi seçer?Çünkü oradaki kürtler amerikanın kiralık askerleri...Türklerin coğrafyası ve kardeş ülkeleri o kadar çokki,Amerika Irakı sildiği gibi,kürtleride bir kalemde siler.Iraktaki kürtler neyine güveniyor?
tarih sayfalarını karıştırdığımız zaman türkler bu coğrafyaya gelmeden önce kürtlerin o topraklarda olduğunu herkes biliyor...
ayrıca kürtler abd uşağı demişsiniz ama unuttuğunuz bişey var; incirlik üssü. emperyalist abd ve uşakları Irak'ı işgal ederken savaş uçakları Türkiye'deki incirlik üssünden kalktı ve oradaki insanları katletti. yada hala Irak'taki bataklıkta saplanan abd askerlerine yardım yine bu üs sayesinde olmaktadır....
D-e-v-r-i-m-c-i 22.10.2007, 18:03 sadece ırak'ta amerikanın 200 bine yakın askeri var.emperyalist ülkelerin başlıca düşüncesi önce işgal et,hammaddelerini em,ardından askeri anlamda zayıf sayılabilecek bir yönetim veya ülkenin eline devret.ya da böl,parçala,yönet.binlerce askerini petrol yüzünden kaybeden amerika oraya yani yuvasına TC devletinin girmesini ister mi.zaten Condoleezza Rice aba altından sopa göstererk şimdilik sınır ötesi operasyonu erken olur demiştir.bu alenen otur oturduğun yerde birde seninle uğraşmayayım demektir.duygusal davranmayı bırakalım.bir ülke başka bir ülkenin topraklarına öyle elini kolunu sallaya sallaya giremez.hele hele girmek istediği ülkede amerikan ordusu varsa bu biraz kusura bakmayın ama sıkar.hem ülkeye girdin diyelim nasıl yakalamayı düşünüyorsun.düzenli bir ordu değil ki karşındaki.gerilla taktiğinde vurup kaçmak vardır.yerinde sabit duracak değil ya.sınır ötesi operasyonu ihtimalini düşünmek bile istemiyorum.kayıplar feci şekilde artacaktır.barış eli uzatılmışken büyüklükleri,kinleri bırakıp duygusal davranmayı bırakıp başka canları kurtarmak adına o eli tutmak lazım derim.
Malesef kirli savaşta çıkarı olan, kanla beslenen kesimler var. Savaş sürerse koruculuk sistemiyle beslenen yarasalar işsiz kalmaz mı, ya özel timler? Peki bölgede silah kaçakçılığı nasıl sürecek?
işte o yüzden o kanla beslenenler hiç bir zaman savaşın durmamasını ister. her asker öldüğünde yada o bölgede her çatışma haberi çıktığında aslında içten içe gülerler. çünkü çıkarları bunu gösterir. çünkü o insanlar kanla beslenmektedir...
Şimdiye kadar iki kez bahar ayında ateşkes yapıldığını hatırlıyorum. Biri 93. yılında Turgut Özal'ın talebiyle yapılan çağrı ötekisiyse Öcalan'ın yakalanması ardından yapılan ateşkes. Her şeye kulp bulmayı bırakınız lütfen.
Siz tam bir paranoya içindesiniz.
2 haftada 30 kişiyi kaybettik paranoya içinde olmamızdan başka çare yok
pkklılar samimi değil ben bunu vurguluyorum
bu açıklamanın hemen ardında türk operasyonlarını bahane edip gene saldırıya geçecekler
Serhatlı 22.10.2007, 18:11 Tartışma değil BARIŞ
çatışma değil Dialog
ayrışma değil KUCAKLAŞMA
cehalet değil aydınlık
Sivri çıkışlar değil ehemniyetli vede serinkanlı OLMA ZAMANI !!!!!!!!!!!!!!
umarım gereken adımlar atılır karşılıklı olarak artık bu konularda yazmak bile istemiyorum
Şimdi yapılacaklara bakalım daha fazla kan akmasını istemıyorsak bu fırsattan yararlanalım
Eğerki bunu istemıyorsak illede operasyon diyorsak K.ırak a fazla söze gerek yok TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR sözüne bakalım ona göre yararımıza veya zararımıza olacak şeyleri düşünelim Tabi bu kadar Geniş düşünme kabiliyeti varsa bazı arkadaşların Ortamı germeye şiddeti öne çıkaracağımıza BARIŞ ı KANSIZ SİLAHSIZ bir çözümü savunalım BİZDEN ÖNCEKİLERİN YAPTIĞI hatalar düşmeyelim SADECE VE sadece BARIŞ istiyorum Bunu haykıralım:surrender :surrender :surrender
yani diyosun ki barış olmasın, insanlar ölmeye devam etsin... senin zihniyetindekilert olduğu sürece insanlar ölmeye devam edecek için rahat olsun..
sadece saf değilim olacakları öngörüyorum
madem eylemlerine ara vereceklerdi neden taa kuzey ıraktan gelip saldırı planladılar
zaten nedense pkkya sempati beslemeyenler faşist ölen insanların sebebi olarak görülüyor beni de bu üzüyor zaten
buna kimsenin hayır dediği yok ama bu kirli savaşta çıkarı olanlar sadece türkler arasında yok her iki tarafta da var
mesela savaş bitse pkk bölgedeki uyuşturucu ve silah trafiğini nasıl yönetsin değil mi?
olaya her iki yönlü bakalım diyorsunuz ama sizde sadece tek yönden bakıyorsunuz
sadece saf değilim olacakları öngörüyorum
madem eylemlerine ara vereceklerdi neden taa kuzey ıraktan gelip saldırı planladılar
zaten nedense pkkya sempati beslemeyenler faşist ölen insanların sebebi olarak görülüyor beni de bu üzüyor zaten
burda söylemek istediğim şudur; bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilmez. ayrıva pkk'ye sempati besleyip beslememekle faşist olmanın ne gibi farkı var? bugün kuzey ırakta insanların öldürülmesini istemek faşistliktir. ister sempati duy; ister duyma. kişisel görüşümü sorarsan sempati beslemiyorum benim burda söylediklerim tüm kendisine devrimci-demokrat diyen kesimin söylemleridir...
D-e-v-r-i-m-c-i 22.10.2007, 18:22 sadece saf değilim olacakları öngörüyorum
sevgili eeren olacakları ön görmek için yaşın daha çok genç.ve bu kirli oyunları kendi içinde yoğuramak içinde çok gençsin.bu arada haksızlığa kimse sempati göstermez.dikkatini çekiyor mu ??neden herkes artık barış diye haykırıyor.sence bir sebebi yok mu ? insanlar bıkmış eren.çünkü yıllardır aynı haberler.aynı manşetler.sence de artık gazete manşetlerinin değişme zamanı gelmedi mi?yada o gazetelerin rengi.kan haberleri yerine beyaz renkler olsa fena mı olur.hep beraber şemmamme ya da horon,,,bana umut verici geliyor...çünkü şahsım adına bıktım kan ve gözyaşı görmekten...artık sevinçten ağlayalım...
nezaman işsizlik aşsızlık ve AYRIMCILIK BİTERSE işte ozman terörde biter... önce iş aş ve barış sonra DUZEN ,bence en mantıklısı bu siz daha iyi bilirsiniz ama bence bunlar şart
Sefil Bilo 22.10.2007, 18:30 YALAN... talabani`nin borazani`nin lafina guvenip is yapilacaksa vay halimize. Adamlarin bir gun dedigi obur gun dediklerine uymuyor.
ateşkes haberi inşallah doğrudur ve 8 tane yavrumuzun kılına zarar gelmez şuan 8 asker ellerinde rehin allahım o askerleri korusun şuan tek korkum ve düşüncem o askerlerin sağlık durumu ateşkes herkes için iyi olacak
Terörist örgüt PKK ile görüşmeyi sürdüren Talabani sözde ateşkes elde ettiğini açıkladı..
[/B]bu sözler ilk haberden SÖZDE.Ben adı geçen örgütün ateşkes ilan edebileceğini düşünmüyorum.Yapacaktılarda neden şimdiye kadar durdular o kadar askerimize, halkımıza, çocuklarımıza niçin kıydırlar. söz edilen örgüt otuz-otuzbeşbin kişinin ölümüne sebeb olan bir örgüttür.Kendi fikrim olarak ben ateşkes imzalamayacaklarını düşünüyorum.İnşallah ben yanılmış olurumda daha fazla insanın ölmelerine sebeb olmazlar..
Sefil Bilo 22.10.2007, 18:38 baris baris diye cigiranlar, kiminle baris yapilacak? teroristle mi? siz Kurtler`e gercekten bir iyilik yapmak istiyorsaniz su teroristleri kollamayi birakin, acikca deyin ki PKK teror orgutudur ve Kurtler`i temsil etmiyor. Bunu diyemediginiz surece siddetten yakinmayin, cunku siddete destek verenler sizlersiniz.
sevgili eeren olacakları ön görmek için yaşın daha çok genç.ve bu kirli oyunları kendi içinde yoğuramak içinde çok gençsin.bu arada haksızlığa kimse sempati göstermez.dikkatini çekiyor mu ??neden herkes artık barış diye haykırıyor.sence bir sebebi yok mu ? insanlar bıkmış eren.çünkü yıllardır aynı haberler.aynı manşetler.sence de artık gazete manşetlerinin değişme zamanı gelmedi mi?yada o gazetelerin rengi.kan haberleri yerine beyaz renkler olsa fena mı olur.hep beraber şemmamme ya da horon,,,bana umut verici geliyor...çünkü şahsım adına bıktım kan ve gözyaşı görmekten...artık sevinçten ağlayalım...
peki söyler misiniz bu nasıl olacak kanlar artık dursun diyoruz çok güzel temenniler ama bu nasıl olacak
dtp kaç aydır diyalog kuralım barışçıl yönlerden çözelim diyor bu çözümü ama NASIL? sonuçta dtp kaçak dövüşüyor esas isteklerinin ne olduğunu hiç zaman söylemiyorlar bilemiyoruz
pkknın talep ettikleri de ortada bunu Türkiyenin kabul etmesini beklemek komik olur
bu coğrafyada ayrı bir devlet kurulmadan barış nasıl sağlanabilir
pkk başka hangi çözümü kabul edebilir
D-e-v-r-i-m-c-i 22.10.2007, 18:41 baris baris diye cigiranlar, kiminle baris yapilacak? teroristle mi? siz Kurtler`e gercekten bir iyilik yapmak istiyorsaniz su teroristleri kollamayi birakin, acikca deyin ki PKK teror orgutudur ve Kurtler`i temsil etmiyor. Bunu diyemediginiz surece siddetten yakinmayin, cunku siddete destek verenler sizlersiniz.
iyi de sefil bilo onlara terör örgütü denilirse herşey hallolacak mı ? yani şu cümleyi gerçekten defne samyeli tabiriyle kullanıyorsan helal olsun sana.
D-e-v-r-i-m-c-i 22.10.2007, 18:44 peki söyler misiniz bu nasıl olacak kanlar artık dursun diyoruz çok güzel temenniler ama bu nasıl olacak
dtp kaç aydır diyalog kuralım barışçıl yönlerden çözelim diyor bu çözümü ama NASIL? sonuçta dtp kaçak dövüşüyor esas isteklerinin ne olduğunu hiç zaman söylemiyorlar bilemiyoruz
pkknın talep ettikleri de ortada bunu Türkiyenin kabul etmesini beklemek komik olur
bu coğrafyada ayrı bir devlet kurulmadan barış nasıl sağlanabilir
pkk başka hangi çözümü kabul edebilir
ne güzel bir yazı yazmışsın imzana...ya özgür bir vatan ya da ölüm...bu topraklar üzerinde esaret altında yaşayan bir halk varsa nasıl özgür bir vatandan bahsedebilirsin ki ? ben toprak verilsin demiyorum ama devletin verdiği çözüm de çok çcukça...silahlarını bırak gel kodese gir cezanı çek...yani çocuk mu kandırıyoruz...
eldorado 22.10.2007, 18:46 bu saatten sonra ateşkesin hiçbir hükmü yoktur....
galeyana gelmiş bir türkiye için hiçbir hükmü yoktur...
türkiye kuzey ıraka girer ve bir dahada çıkamaz...
bugün 13 askerimiz için gözyaşı dökenler yarın 130 askerimiz içinde aynı gözyaşını dökecektir ki emin olun buna...çünkü ortada tek bir örgüt yok karşılarında,ırakın kürt gerillaları da var...ve bu bir örgütü yok etmeye çalışılacak bir operasyon değil...kürdistan hayalini kendi topraklarımızda kurmaya çalışan ve piyon olarak kullanılan bu insanları yok etmeye yönelik bir operasyon...
ve artık ister kabüllenin ister kabüllenmeyin barış için çok geç kalındı...ateş çoktan yakıldı...ama bu ateşte yine bizim kendi halkımız yanacak,ateşi yakanlarsa oturup başında ısınacak...
ha bir önerisi varsa barış için buyrun belirtin nasıl olacak artık?
halk sokaklara dökülmüş durumda,bilinçsizce...gerek tsk gerekse hükümet bunları gözardı edecek cesareti nerden bulacak?
Sefil Bilo 22.10.2007, 18:53 iyi de sefil bilo onlara terör örgütü denilirse herşey hallolacak mı ? yani şu cümleyi gerçekten defne samyeli tabiriyle kullanıyorsan helal olsun sana.
Hayir hersey cozulmeyecek ama cozum yolu acilacak, ama bin iki bin kisilik bir capulcu guruhunun sizi temsil ettigini dusunuyorsaniz boyle devam edin. En buyuk kotulugu kendinize yapiyorsunuz. Yine soyluyorum, terorist teroristtir, teroristle baris falan olmaz, teroristle diyalog olmaz, teroristle ancak anladigi dilden silahla iletisim kurulur. Uc bes capulcunun butun guneydogu`yu surundurmesine goz yumuyorsaniz onlar bizi temsil etmiyor diyemiyorsaniz baris ta olmaz.
devrim69 22.10.2007, 18:56 bu saatten sonra ateşkesin hiçbir hükmü yoktur....
bugün 13 askerimiz için gözyaşı dökenler yarın 130 askerimiz içinde aynı gözyaşını dökecektir ki emin olun buna...çünkü ortada tek bir örgüt yok karşılarında,ırakın kürt gerillaları da var...ve bu bir örgütü yok etmeye çalışılacak bir operasyon değil...kürdistan hayalini kendi topraklarımızda kurmaya çalışan ve piyon olarak kullanılan bu insanları yok etmeye yönelik bir operasyon...
ve artık ister kabüllenin ister kabüllenmeyin barış için çok geç kalındı...ateş çoktan yakıldı...ama bu ateşte yine bizim kendi halkımız yanacak,ateşi yakanlarsa oturup başında ısınacak...
halk sokaklara dökülmüş durumda,bilinçsizce...gerek tsk gerekse hükümet bunları gözardı edecek cesareti nerden bulacak?
Durum maalesef öyle gözüküyor.Cemil çiçek bugün yaptığı açıklamada,biz o tezkereyi dolapta saklamak için çıkarmadık dedi.İnsanlarda galeyana gelmiş durumda.Bütün bu yaşananlar çok endişe verici boyutta.Şehirlerde yapılan eylemler ve söylemleride göz önünde bulundurursak eğer,gelecek günler barıştan çok uzak.
D-e-v-r-i-m-c-i 22.10.2007, 19:01 Hayir hersey cozulmeyecek ama cozum yolu acilacak, ama bin iki bin kisilik bir capulcu guruhunun sizi temsil ettigini dusunuyorsaniz boyle devam edin. En buyuk kotulugu kendinize yapiyorsunuz. Yine soyluyorum, terorist teroristtir, teroristle baris falan olmaz, teroristle diyalog olmaz, teroristle ancak anladigi dilden silahla iletisim kurulur. Uc bes capulcunun butun guneydogu`yu surundurmesine goz yumuyorsaniz onlar bizi temsil etmiyor diyemiyorsaniz baris ta olmaz.
o zaman sen kendi bildiğin yoldan hallet kardeşim.biz yinede haykıracağımız kelimeyi biliriz.
makaay2077 22.10.2007, 19:07 Arkadaşlar oyuna geliyoruz pkk amacı bizi kuzey ıraka çekmek çünkü dağa taşa mayın döşediler askeri oraya çekmek istiyorlar.bölgede dağınık durdukları için hava bombardımanından bişe çıkmayacaktır.coğrafyasında bakarsak onlar avantajlı.
En büyük sıkıntımız kapsamlı bir ırak politakımız olmayışımızdır.Hem amerikaya posta koyuyoruz hem himmetine sığınıyoruz.
Yıllardan beri başaramadığımızı başarmak için şimdi, ekonomik, sosyal, siyasi ve psikolojik yaklaşımlarla uzun vadeli bir reform politikası, bir devlet stratejisi oluşturmaktır.
Sefil Bilo 22.10.2007, 19:10 o zaman sen kendi bildiğin yoldan hallet kardeşim.biz yinede haykıracağımız kelimeyi biliriz.
Terorist ile bilinen yoldan mucadele ediliyor zaten. madem oyle, madem ben bildigimi okurum ben hep hakliyim diyorsun, o zaman yakinmayacksin, sonucuna da katlanacaksin. Sezer`in cok guzel bir lafi var; "siddete destek verenler, siddetten yakinamazlar"
Bizim yani Türk milletinin hiç bir zaman hiç bir millet yanında olmamıştır helede kürt ler asla kardeşimiz olamaz. . .
D-e-v-r-i-m-c-i 22.10.2007, 19:14 Terorist ile bilinen yoldan mucadele ediliyor zaten. madem oyle, madem ben bildigimi okurum ben hep hakliyim diyorsun, o zaman yakinmayacksin, sonucuna da katlanacaksin. Sezer`in cok guzel bir lafi var; "siddete destek verenler, siddetten yakinamazlar"
güzel bilom sonuç ortada........kan,kan,kan...hiç bir şey ölümü haklı çıkaramaz.kim olursa olsun ve ya kim ölürse ölsün...yoksa yanlış mı hatırlıyorum...hani aleviliğin özü insandı.....hadi bakalım ama şunu bil her iki durumda da benim canım yanacak kardeşim...iyi forumlar...
spartacus 22.10.2007, 19:14 bu saatten sonra ateşkesin hiçbir hükmü yoktur....
Barış için doğacak her gün geç sayılmamalıdır; her şeye rağmen küçükte olsa bir ışık var. Ama bunun bende kısa sürede tesis edilemeyeceğini düşünüyorum. Dünyanın bir çok ülkesinde devletler tıkanıklığa girdikten sonra terör ötgütü gördüğü silahlı guruplarla masaya oturma mecburiyetinde kalmıştır. Hatta Türkiye bile gayrı resmi yollarla PKK ile görüşme yapmıştır. Doğu Perinçek, Fatih Altay'lı, Yalçın Küçük bu maksatla aracılık yapıp zaman zaman Şam'a misyoner olarak gitmişlerdir. Şimdiki PKK bu savaşı kürdistanı kurmak için sürdürmüyor. TC ile masaya oturmak için baş vurduğu bir yöntem olarak görüyor. Geçmiş süreçteki PKK ile İmralı sonrası PKK'nin söylemleri, stratejisi tamamıyla farklıdır.
eldorado 22.10.2007, 19:16 Bizim yani Türk milletinin hiç bir zaman hiç bir millet yanında olmamıştır helede kürt ler asla kardeşimiz olamaz. . .
IRKCI........
eldorado 22.10.2007, 19:35 Şimdiki PKK bu savaşı kürdistanı kurmak için sürdürmüyor. TC ile masaya oturmak için baş vurduğu bir yöntem olarak görüyor. Geçmiş süreçteki PKK ile İmralı sonrası PKK'nin söylemleri, stratejisi tamamıyla farklıdır.
sevgili dostum
pkk diye birşeymi kaldı? her olayın altına pkk imzası atılıyor...sen bile git bir insan öldür orada pkk yaptı der medya ve devlet...bunun örneklerini sıkca rastlıyoruz artık...
artık hedef kuzey ırak ve türkiyenin belli sınırlarını içerisine alan piyon bir kürdistan devleti kurmak...biliyorsunuz ki güneydoğudaki yeraltı kaynakları şuan dünyanın gelecek nesildeki enerjisi ve gücü...ve bu güç kimin eline geçerse ( bizden başka ) dünyanın lideri olacak....ve buna ençok yakın ülkede amerika...zaten olayların içerisinde ve atılan her adımda,her iki taraf için geçerli bu,amerikadan izin alınıyor...bu gerçekleri görmezden gelemeyiz artık..
elbette güneydoğuda yıllardır uygulanan yanlış daha doğrusu kasti olarak yanlışa çekilen siyasi yapılanmalar bu bölgenin gelişememsi ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi görülmesini kimse inkar edemez...ama bu devletin kendi suçudur,bu suçu oradaki halka yüklemek sanırım bölücülüğün en başta gideni demek olur...kürtlerin haklarını gaspeden türkiyenin ayıbı şu olağanüstühal dir...
evet tabiki barış olacak ama bu barış bu bölgedeki insanlarla olacak,topraklarla değil..ve benim vatanım burası,olası bir piyon kürdistan devleti için asla ve asla toprak bağışlamaya da niyetim yok...ve şunu görüyorumki artık türkiyenin üzerinde oynan oyunlara kürtlerinde kullanılması beni gerçekten çok üzüyor..
devrim69 22.10.2007, 19:40 Bizim yani Türk milletinin hiç bir zaman hiç bir millet yanında olmamıştır helede kürt ler asla kardeşimiz olamaz. . .
Bu forumda her türlü ırkçılık yasaktır.Yasak olmasada insan olan ırkçılık yapmaz.Bu tür ırkçılık yapan bir sürü faşist site var orada bu söylemlerinizi yazabilirsiniz
Bizim yani Türk milletinin hiç bir zaman hiç bir millet yanında olmamıştır helede kürt ler asla kardeşimiz olamaz. . .
faşist!!!!
Irak Devlet Başkanı Talabani’nin yaptığı açıklamada pkk nın bu akşam(22 ekim) itibariyle silahlı eylemelere ara verdiğini duyurdu
Doğru pkk silah bırakmalı ama uygun koşullar ve şartlar oluştuğunda.
Sanki pkk kürt sorunu konusunda çözümsüzlük tayatıyor yazından o anlaşılıyor. şunu unutma bugun insanlar kürdüm diyebiliyorsa bu pkk'nin sayesindedir.evet silah bıraksın hatta kendileribe bırakmak istediklerini söylüyor ama bu basit bir şey değil. buna devletin zemin hazırlaması lazım. Yoksa yıllardır yaptığı özgürlük mücadelesi heba olur
hele bir soluklan yigenim bu ne acale.
ahmetfikret 22.10.2007, 20:04 Sizlerin bu topikdeki yazılarınızı okudum birkaç kişi hariç hepinizin pkk destekçisi oldugu apaçık ortada sizler Aleviyseniz çok üzülürüm umarım degilsiniz Alevilere vatan hainligi yakışmaz. Barış çıgırtkanlıgı yapanlarda daglarda ölecek pkk'lı itleri düşünüyordur kuşkusuz.
ne güzel bir yazı yazmışsın imzana...ya özgür bir vatan ya da ölüm...bu topraklar üzerinde esaret altında yaşayan bir halk varsa nasıl özgür bir vatandan bahsedebilirsin ki ? ben toprak verilsin demiyorum ama devletin verdiği çözüm de çok çcukça...silahlarını bırak gel kodese gir cezanı çek...yani çocuk mu kandırıyoruz...
işte benim öğrenmek istediğim bu zaten devletin çözümünü onayladığım yok sadece karşı tarafın ne istediğini öğrenmek istiyorum herkes ağzında birşeyler geveliyor ama net bir şey söyleyen yok
spartacus 22.10.2007, 20:07 17 Ekim devriminden sonra ulusların kurtuluşu artık dünyada farklı seyir izlemiştir. 1789 Fransız devrimiyle özellikle avrupada milliyetçilik akımı gelişirken 20. yüz yılda bu dönemin yerini proleter devrimler sürecine bırakmıştır. Bu anlamda ezilen ulusların kurtuluşu ulus devletin kurulmasından ziyade demokratik halk devrimiyle olacağı görülmüştür.
Ben ezilen tüm ulusların gerçek kurtuluşunun Sosyalizmde saklı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda kürtlerin ve Türklerin gerçek kurtuluşu anti amperyalist, anti faşist bir ortak payda olan sosyalist ortak vatanda saklı olduğunu düşünüyorum.
devrim69 22.10.2007, 20:10 Sizlerin bu topikdeki yazılarınızı okudum birkaç kişi hariç hepinizin pkk destekçisi oldugu apaçık ortada sizler Aleviyseniz çok üzülürüm umarım degilsiniz Alevilere vatan hainligi yakışmaz. Barış çıgırtkanlıgı yapanlarda daglarda ölecek pkk'lı itleri düşünüyordur kuşkusuz.
Ahmet,ne dediğinin farkındamısın?ben ve benim gibi bir sürü üye dünden beri barış barış deyip duruyoruz ne yani biz şimdi vatan hainimi olduk?yazık eğer böyle düşünüyorsan.Barışın nesi kötü?bak bu kirli ve pis savaşta gencecik çocuklarımızı kaybediyoruz.Sende yakında gideceksin askere ve bu savaşın pis yüzünü göreceksin(umarım sağlıkla gider ve dönersin)bizim muradımız sizin gibi gençlerimizin artık ölmemesi.BARIŞ İSTİYORUZ
alevi_che 22.10.2007, 20:11 17 Ekim devriminden sonra ulusların kurtuluşu artık dünyada farklı seyir izlemiştir. 1789 Fransız devrimiyle özellikle avrupada milliyetçilik akımı gelişirken 20. yüz yılda bu dönemin yerini proleter devrimler sürecine bırakmıştır. Bu anlamda ezilen ulusların kurtuluşu ulus devletin kurulmasından ziyade demokratik halk devrimiyle olacağı görülmüştür. Kurtuluş savaşı başladığı dönemde bu anlamda bolşevik devrimi katkısı büyük olmuştur.
Ben ezilen tüm ulusların gerçek kurtuluşunun Sosyalizmde saklı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda kürtlerin ve Türklerin gerçek kurtuluşu anti amperyalist, anti faşist bir ortak payda olan sosyalist ortak vatanda saklı olduğunu düşünüyorum.
Tebrikler...
Aynı şekilde düşünüyoruz... :36_1_55:
alevi_che 22.10.2007, 20:16 'Ülkemizi ABD'ye böldürmeyeceğiz'
Türkiye Komünist Partisi tüm binalarına "Ülkemizi ABD'ye böldürmeyeceğiz" pankartları asıyor. ABD'ye bağımlılığın ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğine dikkat çeken TKP, halkı bölünmeye, parçalanmaya, savaşa ve ABD'ye karşı harekete geçmeye çağırdı.
http://img511.imageshack.us/img511/3511/22102007ff0602c2df18f80pl2.jpg (http://imageshack.us)
TKP nin gösterdiği bu kararlılığı bütün siyasi partilerden bekliyorum.
spartacus 22.10.2007, 20:26 Sizlerin bu topikdeki yazılarınızı okudum birkaç kişi hariç hepinizin pkk destekçisi oldugu apaçık ortada sizler Aleviyseniz çok üzülürüm umarım degilsiniz Alevilere vatan hainligi yakışmaz. Barış çıgırtkanlıgı yapanlarda daglarda ölecek pkk'lı itleri düşünüyordur kuşkusuz.
Bakınız sizi sukünete ve sakin konuşmaya davet ediyorum.
Bakınız ülkücülerin resmi simgeleri kurt olmasına rağmen size it diye hitap etmeyi yakışıksız buluyorum.
11 Eylül saldırıları ardın ABD kendisi gibi düşünmeyenlere şöyle demişti:
"Ya bendensiniz, yada terörizm destekliyorsunuz "
Sizin bu söylemleriniz bana ABD'nin faşist politikalarını hatırlattı. Sizde sözü şuraya getirmeye çalışıyorsunuz "ya ülkücüsünüz, yada PKK'lı. "
Burası muharebe alanı değil, sonuçta burası fikirlerin sunulduğu bir platforum olup ülke meseleleri hakkında fikrimizi belirtiyoruz. Bu sizin hoşunuza gider veya gitmez.
Ama insanları töhmet altında bırakmayınız.
Anatolianman 22.10.2007, 21:07 önce pusu kur onca kişiyi öldür
çok ucuz bir plan
Çakalların her zamanki taktiği. Onlar mola veredursun gizli ve nokta hareketler başladı bile.
Aktif pasif tüm pekakalılara lanet olsun.
Türkiye Kuzey Irak'taki peşmergeler saddamın kimyasal katliamına maruz kaldığı günlerde onlara kucak açmıştı, hem de yine terör olaylarının bugünlere bile rahmet okutacak denli şiddetli olduğu dönemlerde. Nerden nereye.. Şimdi aşiret başı talabani pekaka sözcüsü gibi konuşuyor. Minnetarlık duygusu ne yüksek şahsiyetli insanlarmış bunlar..
kürtler kardesin olamazmis...cok merakliydim irkci bir kardesimin olmasina..üzülmedim,böyle kardesler var oldukca, disardaki yabancilarla kardes olurum daha iyidir....zaten ben bütün dünyanin kardesligni isteyen insanim...düsman kesilmis, kin ve nefret barindiran insanligin kardesligi uzun sürmez yada hic yoktur...bunu ama üzülmem
Saygilar
rozerin62 22.10.2007, 21:32 Burda Kürtlerden bize dost olmaz diyen vatandaşa sesleniyorum.Bu forumda bir sürü Alevi Kürd var.Yani heralde herkesi kendiniz gibi faşist sanarak geldiniz buraya.Çok üzüldüm şimdi siz bizden mikrop falanda kaparsınız.İyice tartmadan yazı yazdığınızı sanıyorsunuz.Bu forumda ırkçılara yer yok kardeşim.Bak hala kardeşim diyorum biz böyle öğrendik ana babamızdan.Anlayana tabi...
Barış konusunda bile hem fikir olamıyoruz yazık...
Günlerdir defalarca uyarmama rağmen, günlerdir aynı maddeyi gözünüzün içine sokmama rağmen halen pkk ile ilgili topikler açıyor, açmak bir yana ortak bir paydada anlaşmayı ısrarla reddediyor, ırkçılığa varan söylemlerde bulunuyorsunuz!
Adı Barış olsa dahi, burada bir avuç insan bir paydada buluşamıyorsa ne vahimdir sonu yeryüzünün... çoğu kişinin de gözünü çoktan kan bürümüş doğru ya cana can kana kan, yoktur başka yolu!!!
Forum Kuralları--->http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=36
25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir. (Seviyenin ucunu ne yazıkki kaçırıyorsunuz)
Önemli/ 4. Irkçılıkla ilgili konular-mesajlar- hemen silenecektir. Ayrıca Propaganda, Şeriatçılık ve buna benzer konular da yasaktır!! Yine Alevilik dışında herhangi bir inanç/din REKLAMI yapmak yasaktır.
Önemli/ 7. Bu maddelerin birini uygulamayan üyemiz banlama ile cezalandırılabilir
Umarım genel bir uyarı olarak algılanır, zira artık uyarı yapmayacağım!
İyi Forumlar Diliyorum
|
|