Orijinalini görmek için tıklayınız : 8 Askerden Haber Alamıyoruz.

TuFaN58
22.10.2007, 20:23
Terör örgütü PKK'nın rehin aldık diye açıkladığı 8 güvenlik görevlisi ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Genelkurmay, açıklamasında, 8 güvenlik görevlisiyle henüz bir irtibat kurulamadığını belirtti.

Mahir_86
22.10.2007, 21:07
Allah yardımcıları olsun.. inanıyorum ki bu PKK denen illetten kurtulacağız. yunanları ingilizleri iç mihrakları vahidettinleri kovduk.. 3-5 çapulcuyuda def edeceğiz.

anadolu75
22.10.2007, 21:22
bu durum sinir otesinin cozum getirmeyecegini gosteriyor.

Zemheri*
22.10.2007, 21:40
Her geçen gün PKK denen hainlere ona karşı içinde en ufak bir pozitif yaklaşım düşünce olanlara karşı yüreğimizdeki kin ve nefret ateşi gittikçe büyüyor ve gün gelecek bu ateş onları kül edecek.

TuFaN58
23.10.2007, 14:54
Askerlerimiz sınıra doğru ilerlemeye başladı.Allah yardımcıları olsun.

barısyıldırım
23.10.2007, 15:00
Allah cümlesinin yardımcısı olsun. Analara sabır versin pkk ya lanet olsun

spartacus
23.10.2007, 15:02
Allah yardımcıları olsun.. inanıyorum ki bu PKK denen illetten kurtulacağız. yunanları ingilizleri iç mihrakları vahidettinleri kovduk.. 3-5 çapulcuyuda def edeceğiz.

Allaha kalırsa işimiz var.
TSK'da muhatap alıp o askerli kurtarmak için girişimde bulunmayacak.
Girişimde bulunmak isteyecek İnsan Hakları Derneği, Mazlum Der, DTP gibi kurum ve kitle örgütlerini zan altında bırakacağız. Haklarında dava açacağız.
Olan ailelere oluyor. Onların kaygı ve endişelerini paylaşıyorum.
Demokratik girişimler sonucu rehin askerler kurtarılmalıdır.

devrim69
23.10.2007, 15:04
Bu girişimleri kim başlatıcaksa bir an önce başlatmalı.Ateş düştüğü yeri yakıyor.

TuFaN58
23.10.2007, 15:08
Allaha kalırsa işimiz var.
TSK'da muhatap alıp o askerli kurtarmak için girişimde bulunmayacak.
Girişimde bulunmak isteyecek İnsan Hakları Derneği, Mazlum Der, DTP gibi kurum ve kitle örgütlerini zan altında bırakacağız. Haklarında dava açacağız.
Olan ailelere oluyor. Onların kaygı ve endişelerini paylaşıyorum.
Demokratik girişimler sonucu rehin askerler kurtarılmalıdır.

Kurtarılmalıdır ama nasıl öldümü yaşıyormu kimsenin bir bildiği yok vurup bir köşeyede atmış olabilirler. ???

makaay2077
23.10.2007, 15:09
Kayıp askerlerin aileleri TBMM'ye başvurdu

Kayıp askerlerin aileleri DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a başvurarak çocuklarının kurtarılmasını istedi. Birdal, başvuruları TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na taşıyarak meclisin ailelere yardımcı olunmasını isteyecek.

Hakkari'de meydana gelen saldırının ardından haber alınamayan ve PKK'nın ellerinde olduğunu açıkladığı askerlerden Mehmet Şenkul (Niğde) ve İrfan Beyaz'ın (Gaziantep) aileleri DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a başvurdu. Aileler, 1996 yılında Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Ortaklar Karakolu baskını sırasında kaçırılan 8 askerin serbest bırakılması için oluşturulan heyette İnsan Hakları Derneği Başkanı olarak yer alan Birdal'dan çocuklarının serbest bırakılması için girişimlerde bulunmalarını istediler.

Birdal, yaptığı açıklamada, konunun insani boyutu olduğu gerekçesiyle başvuruları TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na ileteceğini söyledi.

DTP`nin harekete geçmesi lazım.Daha fazla kan dökülmeden bu iş çözülmeli

CeZaM
23.10.2007, 15:59
askerlere birşey olacağını sanmıyorum. çünkü daha önceleride asker esir alınmıştı. kimse merak etmesin birşey olmaz yeterki esir askerin üzerine saldırı düzenlenmesin. pkk'nin zarar vereceğine dair bir kuşkum yok. ailesine sabır diliyorum.

spartacus
23.10.2007, 16:34
Şimdiden basına sansür konuldu. Çünkü bundan sonra kamuoyunun dikkati esir düşen askerlere çevirilecek ve bugünden sonra gündeme bu sorun girecek. Sınırdışı operasyon için gereken kışkırtmalar yapanlar, askerlerin serbest kalması için kimse kılını kıpırtdatmayacaktır.
Girişimlerde bulunanlar İHD, Mazlum Der, DTP, aydın ve sanatçılara PKK yadaşları deyip çamur atılacaktır. Biz bu resmi önceden gördük.
Sonuçta bunların halklara saygıları olmadığı kadar emekçi çocukları olan erlerede saygıları yok. Erler illada ölecek ve musallat taşına konulacak ki, kıymete binsin. Adına ne derseniz diyin ister esir, ister rehin, ister kaçırılmış diyin bu askerlerin durumları kamuoyundan gizlenmemelidir. Ailelerinin endişe ve kaygıları anlaşılmalıdır.
Bu ülke hızla Yugoslavya'ya çevirilmek isteniyor. Kimler mi yapıyor, elbetteki bizi iyi yönetemeyenler tarafından. Sırplar ve Bosnalılar gibi Türkiye halkları birbirine kırdırılmak isteniyor. Elbetteki bu durumdan menfaatleri olacak emperyal devletlerde nasiplenecektir. Ancak ülkeyi çıkmaza sokan onlar değil, onlara malzeme veren bizi yönetemeyen hakim sınıflardır.
Mehmet Ağar barış görüşmelerinden, düz ovaya inip siyasette bahs ettiğinde vatanperver oluyor, aynı söylemi DTP söylediğinde terör yandaşı sayılıyor. Artık kavramların ibreleri şaşmış. Bir kavram birey ve partiye göre değişik manalar gelmeye başladı.

silo161
23.10.2007, 16:40

Susun sesi doğru demiş işi allaha bıraktıysan sen baştan kaybetmeşsin.....bide şu var allah bile razı olmadı ve ceza olarak 35 şehit verdiniz (TSK her ne kadar 12 dese de).Yinede hepimizin başı sağolsun çünkü bu ülkede beraber yaşıyoruz. Her ne kadar siz bize cehemnem hayatı yaşatsanız da. birgün akıllanacağınıza inancım var her şeye rağmen.... Yunanları ingilizleri kovduk diyorsun evet belki o zaman kovdun ama ömenli olan bugün ülkenin diplomasideki itibarı. iş diplomasiye geldiğinde ufacık yunanistanla bile baş edemiyor türkiye ingiltereyi ve diğerlerini hesaba katmıyorum bile.Ayrıca turistik bölgelerde gayrı menkullerin büyük bir bölümü yabancıların elinde hani kovmuştuk senin söylediğin şuna benziyor türkiye özellikle genel kurmay kuzey ıraktaki bir kürt devletine karşı çıkıyor ama kuzey ıraktaki bütün ihaleleri örtülü olarak oyak (ordunun kurumu hatırlatırım) alıyor. Sende dış mihrakları kovduk diyorsun ama şu an sadece alanyanın yarısından fazlası yabancılara satılmış durumda.
Bide 3-5 çapulcuyu def edecez demişsin birincisi onlar üç beş çapulcu değil kürt halkının baş tacı evlatları ve birer özgürlük savaşçısı ikincisi 30 yıldır 3 -5 çapulcu dediğiniz için siyasi bir çözümten taraf olmadığınız için iş buraya kadar geldi. bu üç beş çapulcu nedense hiç bitmiyor. paşalarınız hergün bitirdik diyorlar ama bitmiyor ve dünyada tek bir kürt yaşadığı sürece bitmeyecek......

Kahpelik kadar
Onuru da vardır silahın
Yakışan ellerde
Güle dönüşür

spartacus
23.10.2007, 16:44
askerlere birşey olacağını sanmıyorum. çünkü daha önceleride asker esir alınmıştı. kimse merak etmesin birşey olmaz yeterki esir askerin üzerine saldırı düzenlenmesin. pkk'nin zarar vereceğine dair bir kuşkum yok. ailesine sabır diliyorum.

Geçmişteki bu tür hadiselere bakılırsa tarih tekrar edilecektir.
PKK bunu propaganda amaçlı kullanacak.
Devlet girişimde bulunayacak, erleri kaderine terk edecek.
Aileler bu süre zarfında dokuz doğuracak.
Girişimde bulunanlar zan altında kalacak, çamur atılacak.
Mütareke basınıda kışkırtmalarını sürdürecek.
Hatta serbest kalan erler bu kez de devlet tarafından gözaltına alınacak. İhtiyaç duyulursa askeri mahkemelerde yargılanacak.

eldorado
23.10.2007, 16:53
edit...

devrim69
23.10.2007, 16:53
Susun sesi doğru demiş işi allaha bıraktıysan sen baştan kaybetmeşsin.....bide şu var allah bile razı olmadı ve ceza olarak 35 şehit verdiniz (TSK her ne kadar 12 dese de).Yinede hepimizin başı sağolsun çünkü bu ülkede beraber yaşıyoruz. Her ne kadar siz bize cehemnem hayatı yaşatsanız da. birgün akıllanacağınıza inancım var her şeye rağmen.... Yunanları ingilizleri kovduk diyorsun evet belki o zaman kovdun ama ömenli olan bugün ülkenin diplomasideki itibarı. iş diplomasiye geldiğinde ufacık yunanistanla bile baş edemiyor türkiye ingiltereyi ve diğerlerini hesaba katmıyorum bile.Ayrıca turistik bölgelerde gayrı menkullerin büyük bir bölümü yabancıların elinde hani kovmuştuk senin söylediğin şuna benziyor türkiye özellikle genel kurmay kuzey ıraktaki bir kürt devletine karşı çıkıyor ama kuzey ıraktaki bütün ihaleleri örtülü olarak oyak (ordunun kurumu hatırlatırım) alıyor. Sende dış mihrakları kovduk diyorsun ama şu an sadece alanyanın yarısından fazlası yabancılara satılmış durumda.
Bide 3-5 çapulcuyu def edecez demişsin birincisi onlar üç beş çapulcu değil kürt halkının baş tacı evlatları ve birer özgürlük savaşçısı ikincisi 30 yıldır 3 -5 çapulcu dediğiniz için siyasi bir çözümten taraf olmadığınız için iş buraya kadar geldi. bu üç beş çapulcu nedense hiç bitmiyor. paşalarınız hergün bitirdik diyorlar ama bitmiyor ve dünyada tek bir kürt yaşadığı sürece bitmeyecek......

Kahpelik kadar
Onuru da vardır silahın
Yakışan ellerde
Güle dönüşür

İlk cümlen beni çok rahatsız etti.Ne demek allah bile razı olmadı 35 şehit verdiniz?ölen çocuklar hepimizin çocukları.Bu işin allahla ilgisi olmadığını hepimiz biliyoruz

spartacus
23.10.2007, 17:02
Susun sesi doğru demiş işi allaha bıraktıysan sen baştan kaybetmeşsin.....

Söylediklerimi yanlış yorumluyorsunuz. Burdaki kastım ümmetçiliği bırakıp halkların kaderlerini eline alması yönündedir. Allaha havale edilen tüm savaşların bittiği görülmemiştir. Sonuçta savaşları başlatan ve bitmesine sebep olanlar savaşların muhataplarıdır. Bu anlamda demokratik kamuoyunun sorumluluğu daha yakıcıdır. Yoksa bundan başka manalar çıkarmamak gereklidir.

YezdaN
23.10.2007, 18:13
benim tek korkum askerlere eziyet etmeleri

Serhatlı
23.10.2007, 18:35
benim tek korkum askerlere eziyet etmeleri

8ASKER 'İN ilk görüntüleri

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=36304

sanmıyorum görüntülerde yüzlerinde hem korku hemde şaşırma hemde belirsizlik okunuyor ama eminim sapa sağlam dönecekler ailelerine

rewhat
23.10.2007, 18:41
burdan (http://www.halklarinsesi.com/fotogaleri.htm) da gorulebilir

DersimBurak
23.10.2007, 19:03
Ekonomi tıkırındaydı, coşuyorduk, büyüyorduk tamam işsizlikte vardı ama olurdu o kadar. İktidarda AKP yokmuydu istikrarın adı değilmiydi?

Bugün ülke dış borçla dönüyor. Sosyal güvenlik açığını bu şekilde kapatmazsan maaş alamazsın, ekonomi çöker ve inanın kimse bugünleri anımsamaz, herkes derdine düşer.

Senin ekonominin varsa göreceli başarısı, bunun sahibi ülke sınırları dışındadır. Göbekten bağlıyız, o yüzden ne AB'ye ne ABD'ye gider yapamayız.

Halkım oy verirken bilmiyormuydu valla bilseydi bence, sorumlu ülkenin başındadır. Her kıçı kırık artış rakamını başarı adına sahiplenen yıllara meydan okuyan siyasi sorumlu hükümet, bu durumunda sorumlusudur.

Şu halde bile her biri ayrı telden çalan bakanlarımız var.

Kaç gün olmuş hala bilmiyoruz ne olacağını.

Peki sorulur mu hesabı?

O yüzden hani dtp seçeneği deniyor. Emin olmak lazım şu an askerlerin aileleri onların arabuculuğuna razıdır. Kınanabilir mi hayır, bir bakıyor devletini yönetenlere bir bakıyor derdine....

demidem
23.10.2007, 19:52
goruntulerdede yansidigi gibi askerlere eziyet falan yapilmiyor. zaten savunma amacli asker oldurmek PKK nin yapmadigi birsey olmayabilir ama yok yere kimseye zarar vereceklerini dusunmuyorum. askerlerde, orgutte bulunan her bir insanda bizim insanlarimiz.. umarim bu karisiklik bir an once son bulur..

Zemheri*
23.10.2007, 20:36
goruntulerdede yansidigi gibi askerlere eziyet falan yapilmiyor. zaten savunma amacli asker oldurmek PKK nin yapmadigi birsey olmayabilir ama yok yere kimseye zarar vereceklerini dusunmuyorum. askerlerde, orgutte bulunan her bir insanda bizim insanlarimiz.. umarim bu karisiklik bir an once son bulur..

5 Kasım 1994

Mardin, Savur Pınardere köyü (4 Öğretmen öldürüldü)

21 Ocak 1994

Mardin, Savur, Ormancık ve Akyürek köyleri (10 Çocuk, 6 Kadın, 4 Erkek, Toplam 20 kişi)

20 Kasım 1991
PKK, yük trenini bombaladı.

Alevimen
23.10.2007, 20:39
isteyen burdan devam edebilir:
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=36304