Orijinalini görmek için tıklayınız : hpg elindeki askerlerin ilk goruntulerini yayınladı
21 ekimdeki catısmada hpg tarafından esir alınan askerlerin ilk goruntuleri yayınlandı ...
kaynak ve fotoğraflar:
burdan bakabilirsiniz (http://www.halklarinsesi.com/fotogaleri.htm) umarım en kısa zamanda serbest bırakılırlar.
milliyet te yayınlamaya baslamıs
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/23/son/sondun34.asp
Serhatlı 23.10.2007, 17:55 Ailelerine sabır diliyorum inanıyorum ki sağsalim kavuşacaklardır Allah onları sevenlerine vede sevdiklerine bağışlasın umarım artık bunlar son bulur bir daha yaşanmaz
kenan abı aldıgın bılgıyı bızımle paylastıgın ıcın tesekkurler abım allah aılelerıne sabır versin allah pkk yı ve onu savunan bütün zihniyetlerin belasını versin
devrim69 23.10.2007, 17:57 Bende sayfa açılmıyor
Serhatlı 23.10.2007, 18:00 sayfa açılıyor ama gün içinde verilecek deniyor şuan net bişey göremedim ben
>>>>>>>>>>>>>>>şuan itibariyle görünüyorlar <<<<<<<<<<<<
Alevimen 23.10.2007, 18:01 henüz piyasada gezen serbest görüntüler yok, bazı siteler ziyaretçi çekmek için böyle haberleri önceden verirler.
bu konuda www.yeniozgurpolitika.org sitesinide takip edebilirsiniz.
henüz piyasada gezen serbest görüntüler yok, bazı siteler ziyaretçi çekmek için böyle haberleri önceden verirler.
bu konuda www.yeniozgurpolitika.org sitesinide takip edebilirsiniz.
Erhan verdiğin adres ''Siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir''.Dediğin gibi henuz piyasada hiç bir görüntü ve resim yok.
alevi_siyah 23.10.2007, 19:50 Erhan verdiğin adres ''Siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir''.Dediğin gibi henuz piyasada hiç bir görüntü ve resim yok.
Evet ama sanırım türkiyede yasak yurt dışından giriliyor olabilir
Alevimen 23.10.2007, 20:08 görüntüler yayınlanmış, ilk mesaja bakın..
alevi_siyah 23.10.2007, 20:10 sayfa açılmıyor bence dediğim gibi türkiyede erişimi yasak siteler hepsi
AlininEvi 23.10.2007, 20:11 görüntüler yayınlanmış, ilk mesaja bakın..
evet şimdi görebiliyoruz..
CrAzY_AnGeL 23.10.2007, 22:07 resimleri biizmle paylaştıgın için tşkr .....diliyorumkı say salim ailelerine kavurlar allah yardımcıları olsun.....
şimdiki bu gençlerin anaları için zaman geçmek bilmez, uyku gelmez, gözlerden yaş eksik olmaz...
esir düşen askerlerle ilgili derhal girişim başlatılmalı ve ailelerine teslim edilmeliler.
Her iki tarafta üzerlerindeki üniformalarını çıkarsa varmı biribirilerinden bir farkları? Aynı toprağın, iç içe geçmiş ayrılmaz iki ırkın kardeşleri değilmi onlar? Ben inanıyorum ki o askerlerin değil canlarına kıllarına zarar gelmeyecektir.
Daha öncede 8 asker esir alınmıştı yanılmıyorsam 1994'te ve ailelerine teslim edildiler.HPG komutanı Bahoz Erdal sağlıklarından endişe edilmesin ve aileleri devlete başvurup çoçoklarını istesinler dedi...... ben burunları bile kanamadan teslim edileceklerine inanıyorum......
Kahpelik kadar
Onuru da vardır silahın
Yakışan ellerde
Güle dönüşür
Mahir_86 24.10.2007, 01:19 Erhan verdiğin adres ''Siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir''.Dediğin gibi henuz piyasada hiç bir görüntü ve resim yok.
Yasaklı Sitelere girebilmenizi sağlayacak programı BURAYA TIKLAYARAK (http://www.bilgiportal.com/indir/index.php?act=download&id=31)indirebilirsiniz.
Beşiktaşli58 24.10.2007, 01:31 Evet, aldigimiz duyumlara göre (ve fotograflara göre) durumlari iyimis, PKK'lilar onlara iyi bakiyormus. Askerlerin durumuna askerlerden baska kimse bilemez elbette...
Siya Saperen 24.10.2007, 10:29 Hani teşbihte veya saptamada hata olmasın ama, tersi durum olmuş olsa gerillaların başlarına neler gelirdi düşünemiyorum bile...
(sustum) :sarkazm
kaçırılan askerler özelliklemi seçilmiş kürt kökenlimi?
Ramazan Yüce (Mardin-Piyade Er)
Nihat Başova (Konya/Cihanbeyli-Er)
Mehmet Şenkul (Niğde-Çavuş)
İrfan Beyaz (Gaziantep-Er)
İlhami Demir (Ağrı/Patnos-Er)
Fatih Atakul (Denizli-Er)
Halis Tan (Adana-Uzman Çavuş)"
zaten öyle türk askerlerde cogu kürt yada alevi... tabi cok var , doguda savasan cogu kürt yada alevi...
sehit düsenlerdede aleviler var , kürtler var etc..
zaten hep böyle , askerlere bi bakin zaten kürtlere benziyorlar bencede.. konyada baya kürt yasiyor, nigde, gaziantep, mardin, adana, agri etc
bu bölgelerde zaten cok kürt var ve alevilerde.. bizim insanlirimiz zaten .. türk haklida kürt-düsmanligi yapiyor , "seyiter ölmez vatan bölünmez" ne bilim ne, öyle diyorlar, kürtleri lahnetliyorlar ama düsen seyitler zaten sadece türk degilki, kürtlerde alevilerde var icinde
halk kardesligi yasasin bittsin bu savaslar
Umarım sağ salim teslim edilirlerde
en azından yüreklere bir su serpilir...
Ailelerine sabır versin Allahım
Bunları Kuzey Irak ta eğitip eğitip başımıza musallat edenlerin allah belasını versin tabi bunları destekleyenlerinde.
sağ salim ailelerine kavuşmaları dilegiyle...
zaten öyle türk askerlerde cogu kürt yada alevi... tabi cok var , doguda savasan cogu kürt yada alevi...
sehit düsenlerdede aleviler var , kürtler var etc..
zaten hep böyle , askerlere bi bakin zaten kürtlere benziyorlar bencede.. konyada baya kürt yasiyor, nigde, gaziantep, mardin, adana, agri etc
bu bölgelerde zaten cok kürt var ve alevilerde.. bizim insanlirimiz zaten .. türk haklida kürt-düsmanligi yapiyor , "seyiter ölmez vatan bölünmez" ne bilim ne, öyle diyorlar, kürtleri lahnetliyorlar ama düsen seyitler zaten sadece türk degilki, kürtlerde alevilerde var icinde
halk kardesligi yasasin bittsin bu savaslar
Sevgili Dostum;
Daha önce benzer bir konu ile ilgili bir görüş belirtmiştim.
Doğu da şehit düşen ailelerin evlerine gidiyor cenazeler o cenaze başında yakılan kürtçe ağıtları görmemek duymamak mümkün mü onların evlatları gitmiş ciğerleri yanmış o acıyı bizler bilemeyiz asla.
Kürt köeknli alevi kökenli bilmem ne kökenli hiç fark etmez.Şu anda 1986/4 tertip olarak askerlik yapan iş arkadaşım var ismi Aras Yahudi kökenli Allah yardımcısı olsun.
Dediğim gibi Kürt halkı PKK yı desteklemedikçe,Türk halkı da her Kürt kökenli vatandaşımızı potansiyel birer teröristmiş gibi görmedikçe hiçbir sorun çıkmaz.
eldorado 24.10.2007, 11:26 Bunları Kuzey Irak ta eğitip eğitip başımıza musallat edenlerin allah belasını versin tabi bunları destekleyenlerinde.
arkadaşım sen bu cümleden başka hiçbir şey bilmezmisin?
hangi topik açılsa sadece bu cümlenizi görüyorum...
lanet okumak sadece hiçbirşey söyleyemecek durumda olanların kısaca kullandığı terimdir...çözüm üretmeyi düşünmeden sadece varolanı tüketmek...
sen daha türkiyeyede ve kendinede lanet okuduğunun farkında bile değilsin...
bunların oluşmasında devletin büyük bilgisizliği ve ilgisizliği var,sende bu devletin bir parçasısın...sende bende bizlerde enaz herkes kadar suçluyuz...
hiç düşündünmü;büyük bir tsk küçük bir örgüt karşısında çaresiz kalıyorsa ve onca askerimizi şehit veriyorsa elbette önce bunları konuşup nedenlerini sormalıyız...
arkadaşım sen bu cümleden başka hiçbir şey bilmezmisin?
lanet okumak sadece hiçbirşey söyleyemecek durumda olanların kısaca kullandığı terimdir...çözüm üretmeyi düşünmeden sadece varolanı tüketmek...
bunların oluşmasında devletin büyük bilgisizliği ve ilgisizliği var,sende bu devletin bir parçasısın...sende bende bizlerde enaz herkes kadar suçluyuz...
hiç düşündünmü;büyük bir tsk küçük bir örgüt karşısında çaresiz kalıyorsa ve onca askerimizi şehit veriyorsa elbette önce bunları konuşup nedenlerini sormalıyız...
Çözüm üretelim sizinle buyurun lütfen!
Nasıl bir çözüm bulunmalı fikir ve görüş alışverişi edebilir miyiz sizinle eğer mümkünse?
Bence bu kadar şehidin olmasının sebebi orduya biraz daha eğitimsel bilgilerin katılması,daha profesyonel bir ordu kurulmasına gidilmesi ve de içten çökertmek bu PKK denen örgütü artık başka çare kalmadı.Köklerini kazımak lazım derim ben.
Sizin önerilerinizi de bekliyorum...Saygılar!
kece_dine 24.10.2007, 11:44 arkadaşım sen bu cümleden başka hiçbir şey bilmezmisin?
tbrkler...
pkk tabi bi terrör örgüt ama terrör nerden geliyor?
türk devletide terrör yapiyor, ülcükülerde, dersimde okadar köylerimiz yandi tüm kürdistanda.. birlik olamiyoruz ki ..
is , para, ekmek verse devlet , doguda insanlara yardim etse böyle seylerde olmazdi
tabi hepimizin kani akiyor, askerlerinden gerillaninda
her gün okadar asker öliyor, köylerde insan öliyor, gerilla etc.. hic habere gelmedi böyle olaylar.. simdi ilk tafa geliyor habere
tabi cok kötü bi olay, okadar asker / gerilla bosuna öldü yazik degilmi ya
ama beni sinir eden bu olay:
türk devleti, TVler , milleti cogu yanliz hareket ediyor... su olaydan sonra komple kürt-düsmanligi yapiyor, ve bu yanlizdir
Reuters, PKK'ya Dayalı Haberinde Türk Uçaklarının, Irak'ın Kuzeyinden 30 Km İçeri Girdiklerini Duyurdu. Habere Göre PKK'lı, Türk Uçaklarının Sınırı Geçerek PKK Mevzilerini Bombaladığını İddia Etti.
Mahir_86 24.10.2007, 14:21 pkk tabi bi terrör örgüt ama terrör nerden geliyor?
türk devletide terrör yapiyor, ülcükülerde, dersimde okadar köylerimiz yandi tüm kürdistanda.. birlik olamiyoruz ki ..
is , para, ekmek verse devlet , doguda insanlara yardim etse böyle seylerde olmazdi
tabi hepimizin kani akiyor, askerlerinden gerillaninda
her gün okadar asker öliyor, köylerde insan öliyor, gerilla etc.. hic habere gelmedi böyle olaylar.. simdi ilk tafa geliyor habere
tabi cok kötü bi olay, okadar asker / gerilla bosuna öldü yazik degilmi ya
ama beni sinir eden bu olay:
türk devleti, TVler , milleti cogu yanliz hareket ediyor... su olaydan sonra komple kürt-düsmanligi yapiyor, ve bu yanlizdir
haklısın.. bir bakıma işsizlik açlık insanları kötü yönde etkiliyor.. ama bunu yapan devlet değil.. devlete yaptıran dış güçler(ABD-AB).. Aç kalan halkı azdırmak kışkırtmak daha kolay.. hele hele cahil olanları seçipte onlara yalanlar söyleyip eline silah verip dağa cıkartmak cok daha basit. Kürdistan neresi? dünya haritasında böyle bir yer yok daha önce de olmadı?
neden aynı topraklarda kardeşçe yaşarken bu toprağı bölüp sözde Kürdistanı kurmak istiyorlar?
arkadaşlar sadece bizi bölmek ve iç savaş çıkartmak istiytorlar. bölemediler bölemezler.. ama iç savaş malesef çıktı. sınır ötesi harekat gereklimi? gerekli... ama bu kuzey ırak yahut herhangi bir komşu devlet değil.. ABDye bi sınır ötesi harekat yapılmalı ve bu kan emici lanet yaratıklardan tüm dünyayı kurtarmalı..
Somaliyi dağıttılar.. Arjantini bitirdiler.. Japonyada atom bombasıyla insanları yok ettiler. hindistan-vietnam-afganistan-ırak ve sayamadığım bir sürü ülke...
başımıza ya Atatürk gibi bir Deha yada ABD ye tek kafa tutabilen komutan Che ve Fidel Castro gibiler lazım..
Bunları Kuzey Irak ta eğitip eğitip başımıza musallat edenlerin allah belasını versin tabi bunları destekleyenlerinde.
arkadasim sabahtan aksama kadar beddua edecegin vakiti birazda barisa,empatiye,hosgörüye ayirt..
ya arkadaşlar hiç biriniz askerlik yapmadınızmı. mülteci ve kaçırılan kişilere yönelik hiç bir arızalı davranış sergilenmez. bu uluslarasaı hukuk alanında suctur. pkk nın yaptığı zaten onları kaçırmaktı. o askerler tesadufi yada catışma esnasında yakalanmadılar. bakın biz iyi davranıyoruz diye kamuoyuna savaşçı kendince kendini asker göstermektir. pkk nın siyaseti bu düzlemdedir. terör örgütü olmasına ragmen dünya kamuoyuna kendini özgürlükçü göstermektir. barış istiyoruz çığırtkanlıklarıda bundandır.
hal böyleyken pkk ile devleti, düzenli ordusu, bayragı ve sınırları olan askerlerle terör örgütünü aynı görmek ve göstermek yanlıştır. ben ne terör yanlısıyım nede devletin postal yüzünü göstermesinden yanayım. malesef bu siyaseti el-kaidede yapıyor diğer terör örgütleride.
Mesut Gündüz 24.10.2007, 14:33 Amerika bu askerleri öldürün dese bi dakika tereddüd etmezler.
Ondan sonra bunun adına özgürlük mücadelesi derler.
Öldürmüycekler çünkü dünyadaki kötü adamlardan farkları yok herşeyi önce mahvedecek sonra düzeltip; kendileri düzeltmiş olacaklar.İmaj Yapacaklar.
Saygılar,
MG
Çözüm üretelim sizinle buyurun lütfen!
Nasıl bir çözüm bulunmalı fikir ve görüş alışverişi edebilir miyiz sizinle eğer mümkünse?
Bence bu kadar şehidin olmasının sebebi orduya biraz daha eğitimsel bilgilerin katılması,daha profesyonel bir ordu kurulmasına gidilmesi ve de içten çökertmek bu PKK denen örgütü artık başka çare kalmadı.Köklerini kazımak lazım derim ben.
ARKADASLAR BENCE lion12 arkadasimiz gibi cözümler üretelim
cözüm a)ALLAH BELALARINI VERSiN!!
cözüm b)BASLARINA TAS YAGSIN!!!
cözüm c)KÖKLERi KAZINSIN!!!
cözüm d)KANLARI iCiLSiN!!!!
cözüm e)CESETLERi PARCALANSIN!!!
cözüm f)HEPSi CAYIR CAYIR YAKILSIN!!!
.
.
.
.
LION12 arkadasim..nedir bu hirs,bu öfke,bu kan tutkusu..
bu öfke deyil mi bizi mahfeden..
senin gibi kan intikamlarindan bahseden Partiler,Siyasetciler,cevreler;Sivas,Corum,maras katliamlarini yapan,yaptiran,seyirci gibi izleyenler deyiller mi?
Türkiye Cumhuruyet Tarihini 2 kez balyozlayip,nice genceleri asan,zindanlara kapatan,Halkki baskilar altinda ezen zihniyetciler deyil mi?
Kaldiki sen Aleviforum yöneticisisin..
PROVOKE ortamindan bilerek yaratilen sahte milliyetcilik dalgasindan bu kadar etkilenmek yakisir mi?
lütfen biraz vicdan,biraz hassasiyet...
Savas hic bir zaman cözüm degildir..Olmayacaktir...
eldorado 24.10.2007, 14:38 Çözüm üretelim sizinle buyurun lütfen!
profösyonel bir ordu; zaten var...devlet yıllardır özel kuvvetlere dünyanın parasını harcıyor,sınırsız olanaklar sunuyor...ama onları kesinlikle ateşe atmıyor,nasılsa ateşe atılmayı bekleyen binlerce halkın torpili olmayan ve alt sınıf kesiminden gariban ve sahipsiz insanı varken...
şehitler ölmez diyip hala bu eğitimsiz askeri şehit olsun diye sınır ötesine göndermeye çalışan meydanlarda milyonlarca insan varken...bu vatan bölünmez,her hattıyla bölünmüştür çünkü...kürtlere terörist damgası,alevilere dinsiz,ermeniye misyoner,dincilere şeriatcı,ülkeyi kimin yönettiği meçhul bir ülke...
iyide kimin kökünü kazıyacağız;insanlarınmı?
yada şöyle bir öneri sunayım size;
insanlarla uğraşmak yerine fikirlerle ve sistemlerle uğraşalım....
İMİRLİ ÖzLeM 24.10.2007, 16:06 Ailelerine ve Türkiye halkına türk halkına sabır diliyorum en yakın zamanda askerlerimizden haber alıcaz ben buna inanıyorum biliyorum ama inanmak yetmiyo
D-e-v-r-i-m-c-i 24.10.2007, 16:15 ya arkadaşlar hiç biriniz askerlik yapmadınızmı. mülteci ve kaçırılan kişilere yönelik hiç bir arızalı davranış sergilenmez. bu uluslarasaı hukuk alanında suctur. pkk nın yaptığı zaten onları kaçırmaktı. o askerler tesadufi yada catışma esnasında yakalanmadılar. bakın biz iyi davranıyoruz diye kamuoyuna savaşçı kendince kendini asker göstermektir. pkk nın siyaseti bu düzlemdedir. terör örgütü olmasına ragmen dünya kamuoyuna kendini özgürlükçü göstermektir. barış istiyoruz çığırtkanlıklarıda bundandır.
hal böyleyken pkk ile devleti, düzenli ordusu, bayragı ve sınırları olan askerlerle terör örgütünü aynı görmek ve göstermek yanlıştır. ben ne terör yanlısıyım nede devletin postal yüzünü göstermesinden yanayım. malesef bu siyaseti el-kaidede yapıyor diğer terör örgütleride.
sen barış istemiyorsun,sen para seviyorsun...değiştirmedin şu MHP beynini.(vizonteleden alıntırdır)..farkında mısın artık mesajlarınla dalga geçiliyor.çünkü bozuk plak gibi hep kandan bahsediyorsun.ölüm ve öldürmek kanına işlemiş...
D-e-v-r-i-m-c-i 24.10.2007, 16:17 Çözüm üretelim sizinle buyurun lütfen!
kökleri,,,,kazımak,,,,nasıl,,,hadi gelde barışı yakala emre...
D-e-v-r-i-m-c-i 24.10.2007, 16:19 Amerika bu askerleri öldürün dese bi dakika tereddüd etmezler.
Ondan sonra bunun adına özgürlük mücadelesi derler.
Öldürmüycekler çünkü dünyadaki kötü adamlardan farkları yok herşeyi önce mahvedecek sonra düzeltip; kendileri düzeltmiş olacaklar.İmaj Yapacaklar.
Saygılar,
MG
ooo görmeyeli burak turnalar çoğalmış.(metal fırtına yazarı)..sen nasıl yazdın bu senaryoyu arkadaş..aramızda heba olma git el falına bak iyi para kazanırsın...
chatlakalper 24.10.2007, 20:30 Acaba bu askerler esir mi düştü? Yoksa bile bile esir mi düştüler? Bunu da bi incelemek lazım.TSK'nin içinde hiç mi hain yok.
Bu forumda ki Tuncerde gitmiş askere. Hayırdır inşallah.
Yani sözün özü hainler her yerde. Anlayana...:sarkazm
Acaba bu askerler esir mi düştü? Yoksa bile bile esir mi düştüler? Bunu da bi incelemek lazım.TSK'nin içinde hiç mi hain yok.
kimlik ve adres bilgilerini ver tam olsun ya. sen ne akla hizmetle insanları katagorize edersin ki.
chatlakalper 24.10.2007, 20:44 Arfie tarif gerekmez dostum.
Arfie tarif gerekmez dostum.
tamam o zaman bende seni katagorize edeyim.
sırf kendisi gibi dusunmuyor diye kişileri hain ilan etmekte sakınca gormeyen. durmadan insanları sınıflandıran hasta ruhlu biri.
nerden biliyon dersen arife tarif gerekmez. :mad:
chatlakalper 24.10.2007, 20:54 Ben kendimi dediğin sınıftan ayrı düşünmüyorum zaten dostum.
Hasta ruhumunda yıllardır farkındayım.
Ben kendimi dediğin sınıftan ayrı düşünmüyorum zaten dostum.
Hasta ruhumunda yıllardır farkındayım.
o zaman biraz uzak dur kirletme ortalıgı. yeni temizlendi.
devrim69 24.10.2007, 20:59 Acaba bu askerler esir mi düştü? Yoksa bile bile esir mi düştüler? Bunu da bi incelemek lazım.TSK'nin içinde hiç mi hain yok.
Tuncer ile ilgili yazdığın imalı yorumda ne demek istiyorsun?mesajın baştan sona ima kokuyor.
chatlakalper 24.10.2007, 21:01 Tuncer ile ilgili yazdığın imalı yorumda ne demek istiyorsun?mesajın baştan sona ima kokuyor.
Her mesajımı yanlış anlıyorsunuz yahu.Kötü bir dönemde askere gitti Tuncer, birbirimizden pek hoşlanmazdık ama yinede Türkiye için yapacağı hizmetleri düşündükçe gözlerim yaşarıyor.Neyse yahu konuyu saptırmayalım.
chatlakalper 24.10.2007, 21:02 o zaman biraz uzak dur kirletme ortalıgı. yeni temizlendi.
Yönetici arkadaşlar yakında gerekeni yaparlar zaten bana. Sen merak etme :D
Yönetici arkadaşlar yakında gerekeni yaparlar zaten bana. Sen merak etme :D
:w00t: yonetici arkadasların her kararına saygı duyarım.
devrim69 24.10.2007, 21:04 Her mesajımı yanlış anlıyorsunuz yahu.Kötü bir dönemde askere gitti Tuncer, birbirimizden pek hoşlanmazdık ama yinede Türkiye için yapacağı hizmetleri düşündükçe gözlerim yaşarıyor.Neyse yahu konuyu saptırmayalım.
Senin gibi düşüneneler işte hep böyle kaçak güreşirler.Düşüncelerinizi açıkça söyleme cesaretiniz bile yok sizin.
Acaba bu askerler esir mi düştü? Yoksa bile bile esir mi düştüler? Bunu da bi incelemek lazım.TSK'nin içinde hiç mi hain yok.
Hatta ölen kürt kökenli askerler çatışmada falan ölmediler .Onlara birbirlerini vurdular de rahatla.
Westside 24.10.2007, 21:14 hallerinden memnun görünüyolar bırakırlar herhalde
Sizin yazilarinizi okudum ve sadece sunu söylemek istiyorum:burayi ve konuyu karistirmak amaciniz..sizin diger üyelerin aciklamalarini kendinize göre yorumluyup konuyu hep ayni yere cekiyorsunuz...provoke edip...biraz ilgi görüp diger saldiriya geciyorsunuz....biraz mantikli ve objektif kalmaya calisin,kisisel yargi ve elestiri yapmadan...bilginiz veya bildiginiz birsey varsa farkli bir sekilde buraya aktarin...böyle ne inandirici nede okumaya deger birsey ortaya cikar...
kalin saglicakla dicem
chatlakalper 24.10.2007, 21:27 Sizin yazilarinizi okudum ve sadece sunu söylemek istiyorum:burayi ve konuyu karistirmak amaciniz..sizin diger üyelerin aciklamalarini kendinize göre yorumluyup konuyu hep ayni yere cekiyorsunuz...provoke edip...biraz ilgi görüp diger saldiriya geciyorsunuz....biraz mantikli ve objektif kalmaya calisin,kisisel yargi ve elestiri yapmadan...bilginiz veya bildiginiz birsey varsa farkli bir sekilde buraya aktarin...böyle ne inandirici nede okumaya deger birsey ortaya cikar...
kalin saglicakla dicem
Burası özgür bir platform değil mi?
D-e-v-r-i-m-c-i 24.10.2007, 21:35 Burası özgür bir platform değil mi?
burası özgür bir platform,ama beyni esaret altında olanlar için kısıtlamalar var.yaw ben neden sana yazdım ki,adetim değil ruh hastalarına karşılık vermek ama bir psikolog edasıyla yaklaşacağım sana.söyle bakalım sayın hasta,çocukluğunuza inelim....(kendisi kendine ruh hastası demiştir,hakaretten yazmadım)
chatlakalper 24.10.2007, 21:43 burası özgür bir platform,ama beyni esaret altında olanlar için kısıtlamalar var.yaw ben neden sana yazdım ki,adetim değil ruh hastalarına karşılık vermek ama bir psikolog edasıyla yaklaşacağım sana.söyle bakalım sayın hasta,çocukluğunuza inelim....(kendisi kendine ruh hastası demiştir,hakaretten yazmadım)
Polemiklere girmeyeceğime söz verdim...
:lol:
kece_dine 25.10.2007, 05:43 profösyonel bir ordu; zaten var...devlet yıllardır özel kuvvetlere dünyanın parasını harcıyor,sınırsız olanaklar sunuyor...ama onları kesinlikle ateşe atmıyor,nasılsa ateşe atılmayı bekleyen binlerce halkın torpili olmayan ve alt sınıf kesiminden gariban ve sahipsiz insanı varken...
şehitler ölmez diyip hala bu eğitimsiz askeri şehit olsun diye sınır ötesine göndermeye çalışan meydanlarda milyonlarca insan varken...bu vatan bölünmez,her hattıyla bölünmüştür çünkü...kürtlere terörist damgası,alevilere dinsiz,ermeniye misyoner,dincilere şeriatcı,ülkeyi kimin yönettiği meçhul bir ülke...
iyide kimin kökünü kazıyacağız;insanlarınmı?
yada şöyle bir öneri sunayım size;
insanlarla uğraşmak yerine fikirlerle ve sistemlerle uğraşalım....
bu sitede yeni bir uyeyim..o yuzden sert cikislar yapmak ters tepkilere yol acacagi dusuncesiyle suskun kaldim..ama anlat istedigimi anlatabilen bir kac kisiden birisin bu sitede can tskler..
turk3458 25.10.2007, 08:57 arkadaşlar cahilliğimi maruz görün
HPG nedir bilen varsa açıklayabilirmi bana. daha önce hiç duymadım bide bu çıktı başımıza
eldorado 25.10.2007, 09:13 arkadaşlar cahilliğimi maruz görün
HPG nedir bilen varsa açıklayabilirmi bana. daha önce hiç duymadım bide bu çıktı başımıza
Hêzên Parastina Gel =kürtcesi
Halk Savunma Güçleri =türkçesi
sizinde gördüğünüz gibi bir örgüt ismi....
Şimdi benim anlamadığım siz neden bu PKK yanlılarını dahi savunur tarzda bir üslup kullanıyorsunuz bunu anlamadım.
Beni gelmiş MHP cilik ile efendime söyleyeyim Milliyetçilik ile suçluyorsunuz ne alakası var yaw.
Benim derdim kürt kökenli insanlarla mı?Benim derdim Kürtçe ile mi?
ASLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
PKK ve de onun taraftarlarına karşı tabi ki de kin besleyecem bundan daha doğal ne beklenebilir onu anlamış değilim.
sevgili lion kin beslemeden önce; askeri cezaevlerinde olanlarla pkk arasında bir bağ kurmanızı öneririm. insanlar neden silaha sarılır? neden dağa çıkarlar? PKK basit bir sorunun nedeninden gelen bir olgu değildir. sorunların getirmiş olduğu karşımıza PKK'yi çıkarmıştır. mehdi zana'nın savunmanın gerçek tarihçesi kitabını okumanızı öneririm. mehdi zana silahlı şekilde mücadele yöntemini benimsyen birisi değildri bunuda belirteyim. birde olayları karşıya göre değerlendirin. hep PKK eleştiriliyor peki devletin buna katkısı nedir? bunlarıda söyleyin!
sevgili lion kin beslemeden önce; askeri cezaevlerinde olanlarla pkk arasında bir bağ kurmanızı öneririm. insanlar neden silaha sarılır? neden dağa çıkarlar? PKK basit bir sorunun nedeninden gelen bir olgu değildir. sorunların getirmiş olduğu karşımıza PKK'yi çıkarmıştır. mehdi zana'nın savunmanın gerçek tarihçesi kitabını okumanızı öneririm. mehdi zana silahlı şekilde mücadele yöntemini benimsyen birisi değildri bunuda belirteyim. birde olayları karşıya göre değerlendirin. hep PKK eleştiriliyor peki devletin buna katkısı nedir? bunlarıda söyleyin!
Dostum şimdi ben PKK yı eleştirmeyeyim mi yani bana onu mu anlatmaya çalışıyorsun Apo çok yaşa Apo çok yaşa haydi apo rap rap rap mı dememi bekliyorsun biraz daha açık olur musun lütfen.
Yaw bu kadar şehidin yanan ana yüreklerinin sorumlusu olan bir örgütten bahsediyoruz ya ben karıştırıyorum ya da siz karıştırıyorsunuz sanırım PKK nın ne örgütü olduğunu!
PKK ile askeri cezaevlerinde olanlar arasında ne gibi bir bağ kurmalıyım sevgili dost biraz anlatır mısın?Yani bende şimdi 3.5 ay askeri cezaevinde işkence gördüm diye bende mi elime silah kuşanıp dağa çıkmalıyım?????:confused1:
kece_dine 26.10.2007, 11:00 Dostum şimdi ben PKK yı eleştirmeyeyim mi yani bana onu mu anlatmaya çalışıyorsun Apo çok yaşa Apo çok yaşa haydi apo rap rap rap mı dememi bekliyorsun biraz daha açık olur musun lütfen.
Yaw bu kadar şehidin yanan ana yüreklerinin sorumlusu olan bir örgütten bahsediyoruz ya ben karıştırıyorum ya da siz karıştırıyorsunuz sanırım PKK nın ne örgütü olduğunu!
PKK ile askeri cezaevlerinde olanlar arasında ne gibi bir bağ kurmalıyım sevgili dost biraz anlatır mısın?Yani bende şimdi 3.5 ay askeri cezaevinde işkence gördüm diye bende mi elime silah kuşanıp dağa çıkmalıyım?????:confused1:
daglarda savasmak yurek ister..ha bunu ilk yapanda PKK degildir..
sadece PKK nin beklentileri ne diye dusunulse belki daha ii kararlar alinir onlar
hakkinda...sehit dersen turk halkinin cocuklari degil sadece..en cok kayibi yine kurt halki vermistir..
sadece mediyaya verilmedi ..
bir kurt genci olarak yine soyluyorum
yasasin HALKLARIN KARDESLIGI..
daglarda savasmak yurek ister..ha bunu ilk yapanda PKK degildir..
sadece PKK nin beklentileri ne diye dusunulse belki daha ii kararlar alinir onlar
hakkinda...sehit dersen turk halkinin cocuklari degil sadece..en cok kayibi yine kurt halki vermistir..
sadece mediyaya verilmedi ..
bir kurt genci olarak yine soyluyorum
yasasin HALKLARIN KARDESLIGI..
Halkarın kardeşliği fikrine itiraz ettiğim bir yazı olduğunu hatırlamıyorum sevgili can!
Dağlarda savaşmak elbet yürek ve inanç ister buna lafım yok ama sen bu cümleyi ne anlamda kurdun bunu da açıklar mısın lütfen!Biraz daha açık olalım lütfen!
Ben dağlarda T.C nin bütünlüğü beraberliği ve kardeşliği adına ülke ordusunda savaşmış ve şehit olmuş bütün herkese Allah tan rahmet ve de yakınlarına başsalığı diliyorum.Şehit olanların kürt ya da Türk olmasının bir önemi yok sonuçta onlar ülkenin bütünlüğü için canlarını feda etmişler.Zaten anlatmak istediğimde aynen bu can,yani şehitlerin gittiği cenaze evlerinde kürt kökenli analarımız ve babalarımızın kürtçe ağıtlarını duyuyoruz işte bende aynen bundan bahsediyorum.
Benim karşı olduğum bazı kardeşlerimizin sanki böyle PKK yı övmeye çalışırmış gibi söylemler içinde bulunmaları.
Dostum şimdi ben PKK yı eleştirmeyeyim mi yani bana onu mu anlatmaya çalışıyorsun Apo çok yaşa Apo çok yaşa haydi apo rap rap rap mı dememi bekliyorsun biraz daha açık olur musun lütfen.
senin gördüğün işkenceyle bir halk toptan o hale sokuldu ve halende devam ediyor. kürtlerin onuru kırıldı. pkk'yi eleştir tabiki ben eleştirme demiyorum ama ortada bir olgu varsa bunları sebep-sonuç ilişkisiyle değerlendir önerisinde bulunuyorum. bugüne kadar bu örgüt yaşayabildiyse türkiyedeki sorunların çözülememesinden ve türkiyenin korkularıyla yüzleşememsinden kaynaklanıyor. abd'de haması terör örgütü olarak görüyor ama ankarada tayyiple görüşebiliyor yani terör kavramı kime göre neye göre belirleniyor bunun saptaması net olarak yapılabilmiş değilken pkk hakkında ne diyebiliriz?.
senin gördüğün işkenceyle bir halk toptan o hale sokuldu ve halende devam ediyor. kürtlerin onuru kırıldı. pkk'yi eleştir tabiki ben eleştirme demiyorum ama ortada bir olgu varsa bunları sebep-sonuç ilişkisiyle değerlendir önerisinde bulunuyorum. bugüne kadar bu örgüt yaşayabildiyse türkiyedeki sorunların çözülememesinden ve türkiyenin korkularıyla yüzleşememsinden kaynaklanıyor. abd'de haması terör örgütü olarak görüyor ama ankarada tayyiple görüşebiliyor yani terör kavramı kime göre neye göre belirleniyor bunun saptaması net olarak yapılabilmiş değilken pkk hakkında ne diyebiliriz?.
Kürt halkına mı işkence yapıldı?Onurları mı kırıldı?Onuru kırılsaydı neden orduya gelip askerlik yaptı bu insanlar?Madem ki işkence gördüler o anaların aklı yok mu neden yollasınlar ki çoluklarını çocuklarını askere kuşanıp silahlarını çıksınlar dağa o gariban insanları dağa çıkartmak kadar basit birşey yok ama demek ki ülkenin birliğini ve bütünlüğünü daha büyük bir onur olarak görüyorlar:wink:
Bak sevgili dostum birgün kısmet olsa da sizleri Tunceli Hozat Dalören köyünden olan ve 14 yaşına kadar bu köyde yaşamış olan ve de olağanüstü hal zamanı memleketini terk etmek zorunda kalmış olan canım ciğerim bir arkadaşım ile tanıştırsam.Şu hayatta en iyi dostum diyebilirim kendisi için keşke bu olayları bizzat yaşamış birisi olarak ondan birde siz dinlesenizde daha net fikir sahibi olsanız böyle bence boş boş tartışıyoruz ne siz ne ben böyle bir yol kat edemeyiz diye düşünüyorum.
Ayrıca Ovacık Kozluca köyünden de var arkadaşlarım ben bu fikirlere kendileri ile görüştükten sonra vardım.
eldorado 26.10.2007, 11:51 Şimdi benim anlamadığım siz neden bu PKK yanlılarını dahi savunur tarzda bir üslup kullanıyorsunuz bunu anlamadım.
Beni gelmiş MHP cilik ile efendime söyleyeyim Milliyetçilik ile suçluyorsunuz ne alakası var yaw.
Benim derdim kürt kökenli insanlarla mı?Benim derdim Kürtçe ile mi?
ASLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
PKK ve de onun taraftarlarına karşı tabi ki de kin besleyecem bundan daha doğal ne beklenebilir onu anlamış değilim.
sizi birşeyle suçlayan yok...
sadece aramızdaki anlayış farkı ortaya çıkıyor...
siz diyorsunuzki ben sonuçlara bakarım bende diyorumki oluşumlarına...çünki olayların sonuçları yanıltır insanları...evet bende terörü desteklemiyorum ama bu terörün ortaya çıkma sebeplerinide gözardı etmiyorum...ben pkkyı yada bu tarz örgütleri desteklemiyorum ama neden böyle eylemlere çıkma sebebinide araştırıyorum...yargılayacaksak önce sorgulamalıyız...
sizin kadar bende kin kusuyorum ama bu kini bu noktaya getirenlere kusuyorum.. sizin tabirinizle kök kazımak yada öldürmek sorunları çözmeyecek..aksine dahada körükleyeceği düşüncesindeyim..dikkat edin sürekli bir terimi fazlasıyla kullanıyorsunuz KÜRT..bu ikileme düşmüş olmanızı benimsemediğimi söylemek isterim..terörü belli bir halka yükmeniz ve işaret etmeniz son derece düşündürücü...
bence bu yaklaşımlarınızı daha objektif ve somut kuramlarla ele alırsanız ki ortada neler döndüğünü daha iyi kavramanızı sağlayacaktır...
en basiti bu karmaşayı kim neden istiyor?
ve biz neden bu kadar düşünmeden haraket ediyoruz?
ülkenin büyük bir bölümünü saran intikam ateşinde kimler yakılmayı bekliyor?
Yani bende şimdi 3.5 ay askeri cezaevinde işkence gördüm diye bende mi elime silah kuşanıp dağa çıkmalıyım?????:confused1:
işkencemi?
siyasimi?
yoksa dikbaşlılıktan gelen bir cezai yaptırımmı?
hem askeri bir sistemi savunup hemde askerde bende işkence gördüm dağa çıkmammı gerekli demek sizce ne kadar mantıklı ve bağdaştırıcı bir öneri?
kim kime silah sıkıyor,kim kimi öldürüyor?yeter artık bitsin şu kardeş kavgası.kardeş kanı üstünden siyaset yapan zihniyetede yazıklar olsun.hepimiz tc vatandaşıyız,insanlığın türkü kürdü lazı ermenisi olmaz insan insandır.artık köklü barış sağlansın kardeş kanı akmasın.
Mesut Gündüz 26.10.2007, 12:40 ooo görmeyeli burak turnalar çoğalmış.(metal fırtına yazarı)..sen nasıl yazdın bu senaryoyu arkadaş..aramızda heba olma git el falına bak iyi para kazanırsın...
El falına baktırmak yerine oturur bi kitapta ben yazarım. Mayıs 2008'de kitabım çıkacak inşallah; adresini verirsen yollarım.
Saygılar,
MG
sizi birşeyle suçlayan yok...
sadece aramızdaki anlayış farkı ortaya çıkıyor...
siz diyorsunuzki ben sonuçlara bakarım bende diyorumki oluşumlarına...çünki olayların sonuçları yanıltır insanları...evet bende terörü desteklemiyorum ama bu terörün ortaya çıkma sebeplerinide gözardı etmiyorum...ben pkkyı yada bu tarz örgütleri desteklemiyorum ama neden böyle eylemlere çıkma sebebinide araştırıyorum...yargılayacaksak önce sorgulamalıyız...
sizin kadar bende kin kusuyorum ama bu kini bu noktaya getirenlere kusuyorum.. sizin tabirinizle kök kazımak yada öldürmek sorunları çözmeyecek..aksine dahada körükleyeceği düşüncesindeyim..dikkat edin sürekli bir terimi fazlasıyla kullanıyorsunuz KÜRT..bu ikileme düşmüş olmanızı benimsemediğimi söylemek isterim..terörü belli bir halka yükmeniz ve işaret etmeniz son derece düşündürücü...
bence bu yaklaşımlarınızı daha objektif ve somut kuramlarla ele alırsanız ki ortada neler döndüğünü daha iyi kavramanızı sağlayacaktır...
en basiti bu karmaşayı kim neden istiyor?
ve biz neden bu kadar düşünmeden haraket ediyoruz?
ülkenin büyük bir bölümünü saran intikam ateşinde kimler yakılmayı bekliyor?
Oluşumuna bakmayalım demedim siz bana söyleyebilirsiniz eğer oluşum sebepleri hakkında fikriniz varsa fikirlerinize açık olduğumu belirtmek isterim:wink:
Terör adı üstünde terördür ve nasıl bir oluşum olursa olsun,nasıl bir çıkma sebebi olursa olsun haklı bir yanı asla ama asla yoktur.Neden bu tür eylemlere çıktıklarını eğer kabul ederseniz sizinle beraber araştırabiliriz!Çokta memnuniyet duyarım.
Ben diyorum ki sınırötesi operasyon yapılsın çünkü bu zamana kadar güç göstermediğimiz için bu kadar ileri gidebildiler ve hadlerini aşacak şekilde konuşmaya cesaret edebiliyorlar.Bakınız göreceksiniz ki geçen gün eğer 3 tane elebaşını bize teslim etmezseniz olacaklardan sorumlu biz değiliz gibisinden bir açıklama yapıldı ve Talabani geri adım attı verebiliriz dedi.Yani bu zamana kadar sınırötesi yapılmadı ancak esas destekçilere yönelik operasyonlar düzenlenirse ben biteceği kanaatindeyim fakat dediğim gibi bu konuda fikir istişaresi yapmaya hazırım sizinle.
Sürekli "KÜRT"kelimesini ben ikileme düşmek ya da terörü bir halka mal etmek istediğimden değil,bilakis yanlış düşünen bazı Türk kökenli vatandaşlarımızın içine düştükleri yanılgıyı göstermek adına kullanıyorum.Yani ne yazık ki bazı az bilgisi olan konuya fazla muvaffak olamamış vatandaşlarımız,ne yazık ki Kürt kökenli vatandaşlarımızı potansiyel birer teröristmiş gibi görüyorlar.İşte bende buradaki bu düşüncenin yanlışlığını ortaya koymak adına bu kelimeyi kullanıyorum.Yoksa benim daha önceki mesajlarımdanda anlaşılacağı üzere Kürtlükle ya da Kürtçe ile herhangi bir problemimin olması söz konusu dahi olamaz.Ben kürt kardeşlerimle beraber yanyana ranzalarda yatıyorum,sohbet ediyorum beraber boş zaman geçiriyorum,zamanında nöbet tutarken beraber tam dolu şarjörlerle nöbet tuttuk.Aynı masada da yemek yemeye devam ediyoruz.Dolayısı ile benim bu konuda ikileme düştüğümü kimse iddia edemez isterseniz buradaki Kürt kökenli arkadaşlarımdan sorun beni birde.(Forumdaki Kürt kökenli arkadaşlardanda sorabilirsiniz.)
Dediğim gibi yapılmak istenenleri hedeflenenleri eğer isterseniz görüşüp konu alışverişi yapmaya hazırım...Saygılar!
işkencemi?
siyasimi?
yoksa dikbaşlılıktan gelen bir cezai yaptırımmı?
hem askeri bir sistemi savunup hemde askerde bende işkence gördüm dağa çıkmammı gerekli demek sizce ne kadar mantıklı ve bağdaştırıcı bir öneri?
Ben askeri harekat yapılmalı diyorum diye ya da ordu bu konuya daha hakim olabilmeli diyorum diye askeriyedeki düzenin savunucusu mu olmuş oluyorum şimdi.Şu anda içinde birisi olarak en iyi ben biliyorum nelerin nasıl işlediğini,nelerin yanlış olduğunu rahatlıkla diyebilirim size.
Ben dedim ki o yanlış birşey yani işkence tamam yapılan bir hata hele hele böyle basit suçlardan giren insanlara yapılan türü yanlış.Ancak bana bu yanlış yapıldı diye dağlara mı çıkmalıyım.Silah kuşanıp devlete mi düşman olmalıyım demek istedim...Saygılar tekrardan...
uzaklardabiri 26.10.2007, 14:42 kınıyorum bu olayı.inşallah çabucak ailelerine ,bizlere kavuşurlar..
o bayrağın altında sıraya dizilişleri ise çok kötü bir durum...
fakat bir resim dikkatimi çekti.bu resimler gizli kamerayla çekilmedi heralde.
bir askerimiz hemen önünde resminin çekildiğini bile bile gayet rahat gülümsüyor..Esir gibi bir görüntüsü yok..bende bir doğulu olarak son zamanlarda çevremde yapılan ''esir askerlerin hepsi kürt,kendileri katılmış olabilir'' diyenlerle ciddi kavgalar etmeme rağmen,bu resim beni çok üzdü..Zorla yaptırılmış olabilir..Onların hepsi bizim kardeşimiz..Allah Yardımcıları olsun..
Anatolianman 26.10.2007, 14:45 Şimdi benim anlamadığım siz neden bu PKK yanlılarını dahi savunur tarzda bir üslup kullanıyorsunuz bunu anlamadım.
Uyanda balığa çıkalım dostum.:tooth:
Uyanda balığa çıkalım dostum.:tooth:
Anlamadım demek istediğini dostum?
Anatolianman 26.10.2007, 14:56 Anlamadım demek istediğini dostum?
Sürç-ü lisan ettim sanırım.
Affola.
Uzun süredir askerde olduğunu atlamışım. sorry.
Sürç-ü lisan ettim sanırım.
Affola.
Uzun süredir askerde olduğunu atlamışım. sorry.
Konu ne ki onu anlamadım ama ben şimdi.
Yani ne demek istedinde uzun süredir asker olduğunu unuttum dedin?
D-e-v-r-i-m-c-i 27.10.2007, 05:41 El falına baktırmak yerine oturur bi kitapta ben yazarım. Mayıs 2008'de kitabım çıkacak inşallah; adresini verirsen yollarım.
Saygılar,
MG
adresimiz meçhulde değildir mesut gündüz.bilirsin tüm yollar diyarbekire çıkar.sen adaşın mesut yılmazdan sor o daha iyi bilir.sana da anlatır.
allah analarına sabır versın egerb bu fotografları gorduyseler barı yasadıkları iin bir nepze sevınırler
Ne dinilebilirki bu korkunç durum karşısında .Onların korkuları onları zaten bin kere öldürmüştür.Ateş düştüğü yeri yakarmış .Allah sabır versin ailelerine biran önce kavuşurlar tüm sevdiklerine ...
kece_dine 27.10.2007, 11:31 El falına baktırmak yerine oturur bi kitapta ben yazarım. Mayıs 2008'de kitabım çıkacak inşallah; adresini verirsen yollarım.
Saygılar,
MG
kitabin ne hakkinda olacak can?
uzaklardabiri 27.10.2007, 13:51 bir kürt arkdaşım roj tv'de (kürtçe yayın yapan kanal) izlemiş.Bu resimler meğer resim değilmiş.Roj tv tarafından ana haber bülteni için çekilen görüntülermiş.Bu haberde askerleri sohbet ederken,eğlenirken çekmişler ve askerler kendi ağızlarından şunları söylemişler;
''Bize burada gördüğünüz gibi çok iyi davranıyorlar,esir gibi davranmıyorlar,Pkk bizleri devlete teslim etmek için çağrıda bulunuyor ama devlet yanaşmıyor,ne olur sizde devletten bunu isteyin,gelsinler,anlaşsınlar bizi alsınlar''
soru 1:bunlar baskı altında mı bu sözleri söylediler..??
soru2 :baskı değil de gerçek,ama devlet bu barış çağrısını basın dahil kimseye yansıtmıyor mu?
soru3: Bir ülke,bir devlet bir örgütle aynı masaya oturup anlaşır mı??Böyle birşey mümkün mü?
D-e-v-r-i-m-c-i 27.10.2007, 14:15 bir kürt arkdaşım roj tv'de (kürtçe yayın yapan kanal) izlemiş.Bu resimler meğer resim değilmiş.Roj tv tarafından ana haber bülteni için çekilen görüntülermiş.Bu haberde askerleri sohbet ederken,eğlenirken çekmişler ve askerler kendi ağızlarından şunları söylemişler;
''Bize burada gördüğünüz gibi çok iyi davranıyorlar,esir gibi davranmıyorlar,Pkk bizleri devlete teslim etmek için çağrıda bulunuyor ama devlet yanaşmıyor,ne olur sizde devletten bunu isteyin,gelsinler,anlaşsınlar bizi alsınlar''
soru 1:bunlar baskı altında mı bu sözleri söylediler..??
soru2 :baskı değil de gerçek,ama devlet bu barış çağrısını basın dahil kimseye yansıtmıyor mu?
soru3: Bir ülke,bir devlet bir örgütle aynı masaya oturup anlaşır mı??Böyle birşey mümkün mü?
öncelikle soruların güzelliği için teşekkür ederim...
1: bunları baskı altında söylediklerine inanmıyorum.bu ilk kez gerçekleşen bir olay değil.daha öncede olmuş ve yine aynı söylevler geçmiş ve akın birdal ferhat tunç onları almaya gitmişlerdi.sonra ne mi oldu...ferhat tunç ve akın birdal yargılanmak üzere tutuklandılar.
2: devlet alenen duruşunu belli etmiştir.ne ile peki ?.basına sansür koyarak.çünkü kuyruğu sıkışmıştır ve halkın moralini yüksek tutmak amacıyla herhangi bir girişimde bulunmamaktadır.amaç devlet bir örgütle anlaşma masasına oturacak kadar aciz değildir cümlesini söyletmemek içindir.ve onlar o masaya oturmasa dahi 10 yıl bile geçse PKK nin o askerlere dokunacağını sanmıyorum..
3:anlaşır.çıkar yolu olmayan hakim erk needecektir.elbetteki demokrasinin gereğini yerine getirecektir.zorundadır.çünkü bu devlet anlaşmaya alışmış bir devlettir.
(sevr,mondros,lozan,vs...bunların maddelerinin iyi okunması gerek hiçbiri yarar sağlamamıştır.zaten %100 devletin olan topraklar TC devleti daha fazla o sınırlarda ilerlemesin diye anlaşmayla %50 sine veya %60 ına razı bırakılmıştır.)
anlaşır anlaşır..birgün mutlaka anlaşmak zorunda kalacaktır.avrupa birliği bunu istiyor.olmazsa olmaz diyor.ee arplarda türkiyeyi sevmiyor.bunu ümmetçilik yapıp halifenin gücünü kullanmaya çalıştığında araplardan tekinin çağrıya ses vermediğinden biliyoruz.bu arada her 23 martta birçok arap ülkesinde türk bayraklarının yakıldığını biliyor muydunuz ?..ee söylemez zaten devlet.çünkü halifeliği o tarihte kaldıran bu devletti...işte devlet bir tarafa yanaşmak için muhakkak anlaşacaktır.er ya da geç...
uzaklardabiri 27.10.2007, 15:06 teşekkür ederim görüşlerin için..
görüldüğü gibi burada farklı görüşlere sahip o kadar çok kişi var,hepsi de konuşarak,medeni bir şekilde yorumunu yapıyor,çok zıt bir düşünce bile olsa karşısındaki insana gösterdiği saygıyı gösteriyor..
demek ki herşey ama herşey konuşularak,fikirleri paylaşarak çözülebilir.kavgasız ve gürültüsüz..haksız mıyım...
sen barış istemiyorsun,sen para seviyorsun...değiştirmedin şu MHP beynini.(vizonteleden alıntırdır)..farkında mısın artık mesajlarınla dalga geçiliyor.çünkü bozuk plak gibi hep kandan bahsediyorsun.ölüm ve öldürmek kanına işlemiş...
kan ve ölüm isteyenler belli. catışmalar, ölümler, kanlar devam ederken hala nasıl barış istenilir anlamak için bir hayli benlikten uzaklaşmak gerekiyor. bari bilerek iftira atma. parayı severim barışı ve kardeşliği daha çok severim.
türt milliyetciliği neyse, kürt milliyetciliği (her ne kadar savunma mekanizmalı aşamada olsada) bir hayli aşırılığa kaçması hesabıyla kürt milliyetciliğide aynıdır. artık milliyetcilik demeyelim şuna ırkçılık diyelim.
baız insanların gözünde kendisne benzemeyen, kendisi gibi olmayan, kendi genetik kodları taşımıyan, kendisi gibi düşünmeyenlerin hepsi kötü ise senin gözündede öyle anladığım kadarıyla. hal böyle iken objektiflik, tarafsızlık, geniş düşünce ve anlayış beklemek zor..
servetcan 29.10.2007, 15:05 Bu çoğrafyada, kan akmadan geçen tek birgün bile yok mu? Ne zaman bu akan kanı durduracaklar. Ne kara talihin varmış Anadolu göz yaşların hiç kurumadı.
arkadaşlar ensonhaber.com sitesinde esir alınan askerlerin cuma günü teslim edildiği fakat şimdi sorguda oldukları için resmi bi açıklama yapılmadığı ve bu haberide fatih altaylı imzalı olduğu açıklandı.Fatih altaylı iddasının arkasında olduğunu ve bunun güvenli bir kaynaktan öğrendiğini öne sürüyor.İşallah bu iddalar doğrudur ve bir nebze olsa rahat nefes alabiliriz.
aynı sitede son dakkika haberi yayınlandı yeniden, pkknın belçikadaki kürt haber ajansı tarafından yapılan açıklamada bu idda yalanlandı.
D-e-v-r-i-m-c-i 29.10.2007, 19:58 kan ve ölüm isteyenler belli. catışmalar, ölümler, kanlar devam ederken hala nasıl barış istenilir anlamak için bir hayli benlikten uzaklaşmak gerekiyor. bari bilerek iftira atma. parayı severim barışı ve kardeşliği daha çok severim.
türt milliyetciliği neyse, kürt milliyetciliği (her ne kadar savunma mekanizmalı aşamada olsada) bir hayli aşırılığa kaçması hesabıyla kürt milliyetciliğide aynıdır. artık milliyetcilik demeyelim şuna ırkçılık diyelim.
baız insanların gözünde kendisne benzemeyen, kendisi gibi olmayan, kendi genetik kodları taşımıyan, kendisi gibi düşünmeyenlerin hepsi kötü ise senin gözündede öyle anladığım kadarıyla. hal böyle iken objektiflik, tarafsızlık, geniş düşünce ve anlayış beklemek zor..
madem objektifsin devlet yardakçısı (taraftarı anlamında) olayı neden hep yardakçılığını yaptığın hükümetinin gözünden bakıyorsun.ömründe birkez dahi olsa şu olayları kürtlerin bakış açısıyla bakabildin mi ?...ama devletin gözüyle bakamıyorum.bu konuda objektif olamam.çünkü senin devletin kadar insaoğluna kötü bakıp insanlık suçu işleyemem...burda mağdur devletin değil onurlu kürt halkıdır.hemde uzun yıllardır.devletin çoban öldürecek,,haberlerde pkk li vurduk diyecekler,devletin ırak ın vurulması için kendi incirlik üssünü açacak sonra da ırak ın toprak bötünlüğünden bahsedecek,doğuya tek bir yardımda bulunmayacak bulunanlara karşı çıkacak,,,yaw nedir bu kürtlerden çektiğimiz diyecek,,mecliste bir partiniz var denilecek,ne selam verilecek o partiye,sürekli bir imha piolitikası güdülecek,adamdan sayılmayacaklar ama adı üzerinde kürtler temsil ediliyor işte,,,,düne kadar talabani ve barzani ile fink atılacak ,,bugün şerefsize çıkacak adları,tek bir askerimizin kanı için dünyayı yakarız diyecek org..büyükanıt ama tutsak 8 asker için kıllarını kıpırdatmayacaklar,,,alevi kimliği altında burda ülkücülük yapılacak ama biz onurlu kürt halkını savunmak istediğimizde kürt milliyetçisi damgasını yiyeceğiz...siteye yaklaşık 1 yıldır üye olacağız,kürtlükle ilgili tek bir topik açmayacağız ama ortamı geriyoruz diye damga yiyeceğiz,en son gerginliğimiz newroz olayları yüzünden olacak ama sanki hep gergin ortam yaratıyoruz diye lanse edileceğiz,,,ve readme sana söyleyeyim mi radikal islamcı örümcek beyinli arkadaş,,,,erbakanın dediği gibi::::hadi ordan,,,hadi ordan...buda sana kapak olsun....
D-e-v-r-i-m-c-i 29.10.2007, 20:01 aynı sitede son dakkika haberi yayınlandı yeniden, pkknın belçikadaki kürt haber ajansı tarafından yapılan açıklamada bu idda yalanlandı.
kardeşim lütfen ama başka işin yok mu ?...sürekli ortamı germek için böyle haberler yazıyorsun siteye.daha 3 gün önce uyardık seni.bu konular hassastır ve sen hala felaket tellalığı yapıyorsun.hepimiz haberleri izliyor ve siteleri takip ediyoruz.nerde böyle bir site açılsa şehit kanı şehit kanı deyip kürt ve türk halkı arasında uçurum yaratmaya çalışıyorsunuz.son yazdığın mesajlarına bakarsan belki sende kendinde anormal olan bu amacı olmayan ayaklı posta görüntüsünü görürsün...iyi forumlar....
kardeşim lütfen ama başka işin yok mu ?...sürekli ortamı germek için böyle haberler yazıyorsun siteye.daha 3 gün önce uyardık seni.bu konular hassastır ve sen hala felaket tellalığı yapıyorsun.hepimiz haberleri izliyor ve siteleri takip ediyoruz.nerde böyle bir site açılsa şehit kanı şehit kanı deyip kürt ve türk halkı arasında uçurum yaratmaya çalışıyorsunuz.son yazdığın mesajlarına bakarsan belki sende kendinde anormal olan bu amacı olmayan ayaklı posta görüntüsünü görürsün...iyi forumlar....
kardeşim birincisi benim bundan başka daha önemli bir işim yok.ben güzel bir haber vermek istemiştim ve daha sonrada bu haber yalanlandı.Bu forumda herkez sitelerden haberler alıp buradan tartışmaya açıyor benim yaptığım sakıncası ne anlamadım.siz ne istiyorsunuz peki herşeyi duymazlıktan görmezden gelmemimi istiyorsunuz.asıl ortamı geren sizsiniz.evet bu konular hassastır o yüzden beni susturmaya çalışmadan her fikre her düşünceye saygı duymalısınız.benim yorumları siz yorumlayamıyorsunuz sanırım isterseniz benim profilime girip bütün mesajlarıma bakabilirsiniz.düşünce özgürlüğü diyerek yırtınıyoruz ama siz ve sizin gibiler kendiniz gibi düşüncelere sahip olmayanları böyle susturmaya çalışmayın ve herkezin düşüncesine açık ve saygılı olun lütfen.
D-e-v-r-i-m-c-i 29.10.2007, 21:47 kardeşim birincisi benim bundan başka daha önemli bir işim yok.ben güzel bir haber vermek istemiştim ve daha sonrada bu haber yalanlandı.Bu forumda herkez sitelerden haberler alıp buradan tartışmaya açıyor benim yaptığım sakıncası ne anlamadım.siz ne istiyorsunuz peki herşeyi duymazlıktan görmezden gelmemimi istiyorsunuz.asıl ortamı geren sizsiniz.evet bu konular hassastır o yüzden beni susturmaya çalışmadan her fikre her düşünceye saygı duymalısınız.benim yorumları siz yorumlayamıyorsunuz sanırım isterseniz benim profilime girip bütün mesajlarıma bakabilirsiniz.düşünce özgürlüğü diyerek yırtınıyoruz ama siz ve sizin gibiler kendiniz gibi düşüncelere sahip olmayanları böyle susturmaya çalışmayın ve herkezin düşüncesine açık ve saygılı olun lütfen.
güzel haberleri ver elbette.ama verdiğin tüm haberler genelde hep bu anlamda olunca insanı düşünceye sevkediyor.seni susturmaya çalışıyormuşum...?...merak etme öyle bir terbiyesizlik yapmam.biz sizin gibi devlet ne yapsa susan değil konuşan türkiyelilerden yanayız.eğer ortamı germeye çalışsaydım konu açardım.ben sadece açılan konularda kürt halkına yapılan ithamları cevaplar,herkesi ılımlı olmaya davet ederim.ama sanırım sizin gibi faşizanca bir tavır takınmadığım,lanetler yağdırmadığım için saygısız oluyorum...veya ortamı geren.senin bütün mesajlarına bakmam.öyle bir zorunluluğum mu var...senin kaç gündür şehit kanları üzerinden neler yaptığını ayrıca sen değil deep_anatolian,yaylacıklı24,reynart,mutlumusuncan ve daha adlarınızı sayamadığım siz devlet peşkeşcileri siz savaş yanlıları ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz....ama merak etmeyin...su akara yolunu bulur...
nirvana_sea 29.10.2007, 22:34 merhaba arkadaşlar.yaşanan psikolojik savaşda herkesin az çok bir fikri var.bu fikirler çoğu zaman burjuva medyasının etkisinde kalsa da etkili olduğu göz ardı edilemez.öyle tahmin ediyorum ki kürt halkı ve pkk nin sözde terörist görülmesinin tek sebebide budur.o yüzden gerek bu forumda gerek sokakda insanların olaylara böyle hırsla ve hınçla yaklaşması şaşırtıcı değil.biliyoruz ki bu medya emperyalist çıkarları kollamak uğruna daha çok masum er daha çok masum sözde teröristin katli için insanları galayana getirecek.asıl sorunun kürt,türk değil de çıkar savaşı olduğunu keşke görebilsek.bu olaylar yaşanırken bu yazıyı okuyan arkadaşları yanlı bir bakış açısı kazanmaya davet ediyorum.evet seni ezilenlerden,halkdan ve haklı olandan yana olmaya davet ediyorum.emperyalizimden ve onun maşası medyadan değil...okuduğun için tsk .saygılar...
anatolya44 30.10.2007, 00:23 merhaba arkadaşlar kürtsorunu uzerıne bir çok yazı yazıldı tartışıldı. tabıkı herkez aynı fıkırde olmayabılıyor bazen tartışmanın boyutu değişebiliyor. en çok kızdığım nokta arkadaşların devlet yanlısı egemenlerın tarafından bakması olmuştur. şimdi bıraz objektif bakalım olaylara. bende istemiyorum kan dokulmesını. ne askerlerin nede gerillaların ölmesini. son dönemde ırkçı,faşist dalga büyümekte ve burda bazı arkadaşlarda bu taraz yazılar yazıyo zaten. şimdi o arkadaşlara sormak istiyorum. kürt hareketi seçımlerde 3 milyon oy almış. dağdaki gerillalar kürt halkının çocuklarıdır. bunu herkez biliyor. insan sormazmı kendine bu insanlar neden dağa çıkmış ne istiyorlar ? beklentileri ne ? diyelimki sormadınız. ya arkadaşlar bakın metropollere en kotu işlerde çalışan kimler inşaaatlarda,tersanelerde kurt emekçileri çalışıyor en kötü işlerde kürt halkı ikinci sınıf insan muamelesi göruyor. doğuda soruyorum ekonomık anlamda ne yapılmış ? kaç tane fabrıka var ? kaçtane hastane var kaç tane okul var kaç tane sosyal alan var ? bu sorunlar varken kurtsorunu bıtermı ? ben bu sorunun çozulecegıne inanmıyorum mevcut koşular iyileştirilmeden kürt halkının insanca yaşayabılecegı haklar tanınmadıgı surece bu sorun bıtmez.
güzel haberleri ver elbette.ama verdiğin tüm haberler genelde hep bu anlamda olunca insanı düşünceye sevkediyor.seni susturmaya çalışıyormuşum...?...merak etme öyle bir terbiyesizlik yapmam.biz sizin gibi devlet ne yapsa susan değil konuşan türkiyelilerden yanayız.eğer ortamı germeye çalışsaydım konu açardım.ben sadece açılan konularda kürt halkına yapılan ithamları cevaplar,herkesi ılımlı olmaya davet ederim.ama sanırım sizin gibi faşizanca bir tavır takınmadığım,lanetler yağdırmadığım için saygısız oluyorum...veya ortamı geren.senin bütün mesajlarına bakmam.öyle bir zorunluluğum mu var...senin kaç gündür şehit kanları üzerinden neler yaptığını ayrıca sen değil deep_anatolian,yaylacıklı24,reynart,mutlumusuncan ve daha adlarınızı sayamadığım siz devlet peşkeşcileri siz savaş yanlıları ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz....ama merak etmeyin...su akara yolunu bulur...
senin aşık atmak istemiyorum ama şunlarıda söylemeden geçemeyeceğim.ortamı germeye çalışıyorsan bunu başarıyorsun bravo .ayrıca iftara atmaktan vazgeçin.bu forumda iyi veya kötü verdiğim tek haber budur.nasıl olupta bu güne kadar tek bir haber bile yazmamışken nasıl senin beyninde farklı şeyler oluşuyor anlamadım.tekrarlıyorum benim yazdığım tüm yazıları okuyup ondan sonra bana böyle çirkin sözler sarfedin.benim kelimelerimi cimbızla çekerek yorumlamayın.siz benim ne yapmaya çalıştığımı anlayamazsınız.sadece şu konuda hem fikiriz sanırsam su akar yolunu bulur.
Mesut Gündüz 30.10.2007, 16:03 kitabin ne hakkinda olacak can?
benim hayatımdan kesitler,biraz din,biraz siyaset,biraz hesaplaşma, 12 bölüm 4 kısım 200 sayfayı bulur sanırım. Bugünlerde yoğunlaşamıyorum.Sınavlarım var. İlham gelirse tamamlanır. Şuan 100 sayfayı geçmişti.
Saygılar,
MG
merhaba arkadaşlar kürtsorunu uzerıne bir çok yazı yazıldı tartışıldı. tabıkı herkez aynı fıkırde olmayabılıyor bazen tartışmanın boyutu değişebiliyor. en çok kızdığım nokta arkadaşların devlet yanlısı egemenlerın tarafından bakması olmuştur. şimdi bıraz objektif bakalım olaylara. bende istemiyorum kan dokulmesını. ne askerlerin nede gerillaların ölmesini. son dönemde ırkçı,faşist dalga büyümekte ve burda bazı arkadaşlarda bu taraz yazılar yazıyo zaten. şimdi o arkadaşlara sormak istiyorum. kürt hareketi seçımlerde 3 milyon oy almış. dağdaki gerillalar kürt halkının çocuklarıdır. bunu herkez biliyor. insan sormazmı kendine bu insanlar neden dağa çıkmış ne istiyorlar ? beklentileri ne ? diyelimki sormadınız. ya arkadaşlar bakın metropollere en kotu işlerde çalışan kimler inşaaatlarda,tersanelerde kurt emekçileri çalışıyor en kötü işlerde kürt halkı ikinci sınıf insan muamelesi göruyor. doğuda soruyorum ekonomık anlamda ne yapılmış ? kaç tane fabrıka var ? kaçtane hastane var kaç tane okul var kaç tane sosyal alan var ? bu sorunlar varken kurtsorunu bıtermı ? ben bu sorunun çozulecegıne inanmıyorum mevcut koşular iyileştirilmeden kürt halkının insanca yaşayabılecegı haklar tanınmadıgı surece bu sorun bıtmez.
selam-
Psikoloji dersinde algıda seçicilik diye bir şey öğretirler sanırım sizinkisi bunun tipik örneği. Yani, görmek istediğinizi görüyorsunuz. Söylediğin işler dışında Türkiye'nin en üst kademelerine bak o makamlarda da tonlan kürt göreceksin. Örneğin, şu an ekonomiden srumlu devlet bakanı Mehmet Şimşen batmanlı, Zafer Çağlayan Muşlu. Bunun yanında tanınan tonla kürt işadamı sayabilirim. Aklıma hemen Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Halis Toprak, Nihat Özdemir vs. ilk aklıma gelenler. Özellikle İstanbul'da yeni kuşak işadamlarının neredeyse çoğunluğu kürt orijinli.
Doğuya gelirsek. Seyahay özgürlüğünün bile olmadığı bir bölgeye hiç bir sigorta şirketi güvence vermez ve sigorta şirketlerinin güvence vermediği bir yöreye aklı başında hiç bir şirket yatırım yapmaz. Kaldı ki, devlet oraya doktor gönderemiyor, yaptığı yatırımlar yağmalanıyor, hangi akılsız yatırım yapacak şu andaki durumda oraya.
saygılar
http://msnyasam.milliyet.com.tr/2007/10/30/son/sontur30.asp
arkadaslar ozel tım tarafından sorguya alındıgı duzmece bıraz once roj tvde ızledım askerlerle gerıllalar santranc oynuyorlardı yere cokmuslerdı yanlarında cay gayet neselı gorunyolardı ozel tımın yalanın cıkarmak ıcın yayınlamıslar o goruntulerıde halen elımızde kımse bızden asker almadı askerlerının verılmesı ıcınde bır talep te bulunmadı dıyordu mustafa karasu
basın herhalde dun elımızde demesının sebebı 29 ekım hedıyesı olarak dusunduler olmadı ama
eldorado 30.10.2007, 17:11 Doğuya gelirsek. Seyahay özgürlüğünün bile olmadığı bir bölgeye hiç bir sigorta şirketi güvence vermez ve sigorta şirketlerinin güvence vermediği bir yöreye aklı başında hiç bir şirket yatırım yapmaz. Kaldı ki, devlet oraya doktor gönderemiyor, yaptığı yatırımlar yağmalanıyor, hangi akılsız yatırım yapacak şu andaki durumda oraya.
saygılar
kim yatırım yapmak isterki?
ama ne gariptirki doğuya kağıt üzerinden birçok yatırım yapılmış ve finansal kaynak olarak banka kredileri alınmıştır...yani hortumculuğa elverişli bir MEKAN dır doğu...saydığınız isimler ile de güzel bir bağ kurulabilir...
türkiye için doğu hep sorun olmalı,çünki doğudaki aşiretler,batıdaki zenginler için iyi bir kaynaktır bu bölge..ne zaman işler iyiye gitse doğudan bir duman yükselir...ısınanlar her zaman bu bölgeden çıkar gözeten insanlar olur..yananlarda ve ateşe atılanlarda hep bu ülkenin halkı olur...
D-e-v-r-i-m-c-i 30.10.2007, 19:45 senin aşık atmak istemiyorum ama şunlarıda söylemeden geçemeyeceğim.ortamı germeye çalışıyorsan bunu başarıyorsun bravo .ayrıca iftara atmaktan vazgeçin.bu forumda iyi veya kötü verdiğim tek haber budur.nasıl olupta bu güne kadar tek bir haber bile yazmamışken nasıl senin beyninde farklı şeyler oluşuyor anlamadım.tekrarlıyorum benim yazdığım tüm yazıları okuyup ondan sonra bana böyle çirkin sözler sarfedin.benim kelimelerimi cimbızla çekerek yorumlamayın.siz benim ne yapmaya çalıştığımı anlayamazsınız.sadece şu konuda hem fikiriz sanırsam su akar yolunu bulur.
senin kelimelerini cımbızla ayıklamaya gerek yok merak etme aleviforumda değil fil'i pireyi bile saklayamazsın çünkü burda herşey belgelidir.al sana neden faşizan düşünceler beslediğini ve neden savaş yanlısı olduğunu söylediğimiz mesajların.hepsi güncel konular başlığı altında dtp ve çözüm topiğinde yer almaktadır.
DTP ve çözüm adlı topiğe pöndük arkadaşımızın yazdığı ilk mesaj….pöndük arkadaşa göre DTP bu ülkede siyaset yapamazmış.çünkü terör örgütü demiyormuş PKK ye..sorarım pöndük hanım terör demekle bitecek mi bu sorun.
Pöndükten alıntıdır. Hala gözünüzü kulağınızı kapatarak dtp yi desteklediğinize inanamıyorum.Bu parti mensupları pkkya peşkeş çekmekte ve onları hala onurlandırmaktadır.Türkiye 30 şehit vermiş hala dtp içinde pkk terör örgütümüdür diye tartışmalar var.utanıyorum kendi adıma türkiyede hala böyle partilerin var olmasında.
pkk saldırılarını durduracağına dair açıklama yapmıştır.neden ?çünki karıştırdı karıştıracağı yerleri,şimdide geri çekildik diyorlar.Barzani tabiri caizse kafa tutuyordu düne kadar ,sınır ötesi operasyon yapamazsınız diye şimdi niye geri çekiliyorlar soruyorum size.bu danışıklı dövüş değilmidir
D-e-v-r-i-m-c-i nin ona cevabı.. çok merak ediyorum halkını katleden MHP den de,halkları din kisvesi altında birbirine düşüren AKP den de,yıllradır bu ülkenin siyasi partisi olan baykalın başında bulunduğu partilerden de kendi adına utanıyor musun?
Pöndük.. arkadaşımızın savaş tamtamları çaldığı an…kendisi kendisini sivri zekalı diye tanıtıyor ama bu mesajların bu forumda kayıtlı olarak kaldığından haberi yok
Pöndükten alıntı.. evet haklısın şu düşüncelerine katılıyorum ve diyorum ki bunun için artık türkiye pençesini gösterme vakti gelmiştir.(pöndük arkadaşımız baştan sona barış kokan tykhe adlı üyemizin “”savaş mı olsun??? cümlesine katılırken)
Tykhe nin cevabı….Bu şekilde yanıt veriyorsan sana diyecek sözüm yoktur. Kesinlikle bana katılmanı istemiyorum çünkü biz seninle aynı saflarda olamayız ben siddete karşıyım sende halen pençe derdindesin. Bir yerlerde kanlar akıyor su sanıyorsunuz. Gerçekten mantığın bittiği yerde başlıyor tüm kötülükler....
D-e-v-r-i-m-c-i nin sana cevabı….hangi pençe..açsana gözünü kardeşim bu ülkede pençe mi kalmış ?olsa olsa had safhada maşalık vardır...
Hemen akabinde sana bundan 6 gün önce yazdığım mesaja bak…
D-e-v-r-i-m-c-i…..aslında senden neden alıntı yaptım bilmiyorum.ama 2 gündür dikkat ettim bu pöndük arkadaşımız sürekli kan üzerinden siyaset yapıyor.yok efendim ne yapabiliriz,yok efendim nasıl girebiliriz ırak a.girip kaç kişiyi gebertebiliriz.asıl korkulacak kişilikler işte bu MHP tarzı siyaset güden kişiliklerdedir.edep ya hu ! biz diyoruz ki ölümü hiçbirşey haklı çıkaramaz,kız kılıç kalkanları kuşanalım diyor...hangi devirde yaşıyorsun osmanlı torunu...
Pöndükten alıntı…ve savaşa karşı olan pöndük arkadaşımız savaşa karşı olduğunu bakınız hangi cümleleriyle destekliyor)
Pöndük yazmış…Ben yeterince anlatamadım galiba düşüncelerimi ben de en az sizin kadar savaşa karşıyım,kan dökülmesine karşıyım.Savaşı silahlanmayı en son çözüm olarak görüyorum.Benim size anlatmak istediğim dtpnin izlediği siyaseti beyenmediğimdi.Şu an ırak geri çekildi ve türkiyenin isteklerini yerine getirebileceklerini söyledi.Bu sözlerinin arkalarında dururlarsa ne ala.Ama daha 2 gün öncesine kadar Irak kafa tutuyordu türkiyeye açık bir kapı bırakmıyordu,örneğin ırakta size bir kedi bile veremeyiz diyordu.Bu sözleri göz önüne alarak yazdım.eğer ırak hala bu tutumunu devam ettirseydi savaş kaçınılmazdı.Bu ülke toprakları binlerce askerin kanıyla öderek çizildi,ve eğer bu diplomatik olarak çözüm bulunamasaydı savaşmaya ben bir kız olarak bile katılmaya hazırdım.
Xezale nick li arkadaşımız pöndük e cevap verir.bende bu yazıya katıldım…
Xezale yazmış… o dökülen kanlar sadece türk kanı değildi.eğer ortada kanla çizilen bir sınır varsa ki kanla çizilmeyen neredeyse sınır yok o çizimde kürtlerinde haklı emeği yadırganamaz.bir kürdün bir diğer kürtten farkı yoktur.bunlar ırak kürtleri bunlar suriye kürtleri yok efendim iran kürtleri siz neden alınıyorsunuz demeyeceksiniz.hepimiz biriz.yek vücuduz.mahabatta olsa bile bir kürdün parmağı kanarsa biz burda bir bardak suda fırtına koparırız.sizin nasıl musulda kerkükte canı yanan türkler için bir bardak suda fırtına kopardığınız gibi.eğer tüm insanların barışını ve kardeşliğini haykırıyorsak artık kürtleri görmezden gelemeyeceksiniz.yıllardır oraya buraya sürülüp durmuşuz.bir aleviler çekti bu ülked,birde kürtler.iki tarafta gözünü açmıştır.lafım MHP vari faşizan düşünceler sergileyen kişileredir.duyunuz artık milleti birbirine kırdıramayacaksınız.
D-e-v-r-i-m-c-i nin pindük e cevabı… peki sen anlatamamış olabilir misin kardeşim ?.ben barış istiyorum diyorsun ama savaş ve silahlar son seçeneğim diyorsun ve kız olarak cuntaya karışabilirim diyorsun.her tarafın çelişki dolu.daha ne dediğinin farkında bile değilsin.savaşa karşı olan bir insanın son seçeneği silahlanma ve orduya katılım olabilir mi?
Evet pöndük hanım kim topik karıştırıp savaş ortamı yaratıyor kim sürekli savaş diye haykırıyor her şey ortada.farkındaysan daha sana 6 gün önce değindik normal bir insan davranışı sergilemediğini ve savaş yanlısı tutumunu bırakman gerektiğini söylemiştik sana.ama sen kabulleneceğine sivri zekalı pöndük arkadaş saldırmayı tercih ettin.bu sitede savaş yanlısı tek bir cümlemi bulamazsın.ben topik açmam ki insanları kışkırtayım.hele hele Kürtlerle ilgili asla açmam.yaptığım tek şey hep şunu söylemek….
Hiçbir Halkın Özgürlüğü,Başka Bir Halkın Mahrumiyetinde Saklı Olamaz (D-e-v-r-i-m)
Ee sivri zekalı arkadaşım sen ezbere konuşmayı öğrenirsen olacağı budur.6 aydır siteye üyesin 26 mesajla katkıda bulunmuşsun siteye onlarda işte böyle faşizan,gerici,halkı kin ve düşmanlığa sevkedici mesajlardır.hadi bu mesajalara cevap ver de sana kalan son saygı kırıntımı da sil…iyi forumlar.
senin kelimelerini cımbızla ayıklamaya gerek yok merak etme aleviforumda değil fil'i pireyi bile saklayamazsın çünkü burda herşey belgelidir.al sana neden faşizan düşünceler beslediğini ve neden savaş yanlısı olduğunu söylediğimiz mesajların.hepsi güncel konular başlığı altında dtp ve çözüm topiğinde yer almaktadır.
DTP ve çözüm adlı topiğe pöndük arkadaşımızın yazdığı ilk mesaj….pöndük arkadaşa göre DTP bu ülkede siyaset yapamazmış.çünkü terör örgütü demiyormuş PKK ye..sorarım pöndük hanım terör demekle bitecek mi bu sorun.
Pöndükten alıntıdır. Hala gözünüzü kulağınızı kapatarak dtp yi desteklediğinize inanamıyorum.Bu parti mensupları pkkya peşkeş çekmekte ve onları hala onurlandırmaktadır.Türkiye 30 şehit vermiş hala dtp içinde pkk terör örgütümüdür diye tartışmalar var.utanıyorum kendi adıma türkiyede hala böyle partilerin var olmasında.
pkk saldırılarını durduracağına dair açıklama yapmıştır.neden ?çünki karıştırdı karıştıracağı yerleri,şimdide geri çekildik diyorlar.Barzani tabiri caizse kafa tutuyordu düne kadar ,sınır ötesi operasyon yapamazsınız diye şimdi niye geri çekiliyorlar soruyorum size.bu danışıklı dövüş değilmidir
D-e-v-r-i-m-c-i nin ona cevabı.. çok merak ediyorum halkını katleden MHP den de,halkları din kisvesi altında birbirine düşüren AKP den de,yıllradır bu ülkenin siyasi partisi olan baykalın başında bulunduğu partilerden de kendi adına utanıyor musun?
Pöndük.. arkadaşımızın savaş tamtamları çaldığı an…kendisi kendisini sivri zekalı diye tanıtıyor ama bu mesajların bu forumda kayıtlı olarak kaldığından haberi yok
Pöndükten alıntı.. evet haklısın şu düşüncelerine katılıyorum ve diyorum ki bunun için artık türkiye pençesini gösterme vakti gelmiştir.(pöndük arkadaşımız baştan sona barış kokan tykhe adlı üyemizin “”savaş mı olsun??? cümlesine katılırken)
Tykhe nin cevabı….Bu şekilde yanıt veriyorsan sana diyecek sözüm yoktur. Kesinlikle bana katılmanı istemiyorum çünkü biz seninle aynı saflarda olamayız ben siddete karşıyım sende halen pençe derdindesin. Bir yerlerde kanlar akıyor su sanıyorsunuz. Gerçekten mantığın bittiği yerde başlıyor tüm kötülükler....
D-e-v-r-i-m-c-i nin sana cevabı….hangi pençe..açsana gözünü kardeşim bu ülkede pençe mi kalmış ?olsa olsa had safhada maşalık vardır...
Hemen akabinde sana bundan 6 gün önce yazdığım mesaja bak…
D-e-v-r-i-m-c-i…..aslında senden neden alıntı yaptım bilmiyorum.ama 2 gündür dikkat ettim bu pöndük arkadaşımız sürekli kan üzerinden siyaset yapıyor.yok efendim ne yapabiliriz,yok efendim nasıl girebiliriz ırak a.girip kaç kişiyi gebertebiliriz.asıl korkulacak kişilikler işte bu MHP tarzı siyaset güden kişiliklerdedir.edep ya hu ! biz diyoruz ki ölümü hiçbirşey haklı çıkaramaz,kız kılıç kalkanları kuşanalım diyor...hangi devirde yaşıyorsun osmanlı torunu...
Pöndükten alıntı…ve savaşa karşı olan pöndük arkadaşımız savaşa karşı olduğunu bakınız hangi cümleleriyle destekliyor)
Pöndük yazmış…Ben yeterince anlatamadım galiba düşüncelerimi ben de en az sizin kadar savaşa karşıyım,kan dökülmesine karşıyım.Savaşı silahlanmayı en son çözüm olarak görüyorum.Benim size anlatmak istediğim dtpnin izlediği siyaseti beyenmediğimdi.Şu an ırak geri çekildi ve türkiyenin isteklerini yerine getirebileceklerini söyledi.Bu sözlerinin arkalarında dururlarsa ne ala.Ama daha 2 gün öncesine kadar Irak kafa tutuyordu türkiyeye açık bir kapı bırakmıyordu,örneğin ırakta size bir kedi bile veremeyiz diyordu.Bu sözleri göz önüne alarak yazdım.eğer ırak hala bu tutumunu devam ettirseydi savaş kaçınılmazdı.Bu ülke toprakları binlerce askerin kanıyla öderek çizildi,ve eğer bu diplomatik olarak çözüm bulunamasaydı savaşmaya ben bir kız olarak bile katılmaya hazırdım.
Xezale nick li arkadaşımız pöndük e cevap verir.bende bu yazıya katıldım…
Xezale yazmış… o dökülen kanlar sadece türk kanı değildi.eğer ortada kanla çizilen bir sınır varsa ki kanla çizilmeyen neredeyse sınır yok o çizimde kürtlerinde haklı emeği yadırganamaz.bir kürdün bir diğer kürtten farkı yoktur.bunlar ırak kürtleri bunlar suriye kürtleri yok efendim iran kürtleri siz neden alınıyorsunuz demeyeceksiniz.hepimiz biriz.yek vücuduz.mahabatta olsa bile bir kürdün parmağı kanarsa biz burda bir bardak suda fırtına koparırız.sizin nasıl musulda kerkükte canı yanan türkler için bir bardak suda fırtına kopardığınız gibi.eğer tüm insanların barışını ve kardeşliğini haykırıyorsak artık kürtleri görmezden gelemeyeceksiniz.yıllardır oraya buraya sürülüp durmuşuz.bir aleviler çekti bu ülked,birde kürtler.iki tarafta gözünü açmıştır.lafım MHP vari faşizan düşünceler sergileyen kişileredir.duyunuz artık milleti birbirine kırdıramayacaksınız.
D-e-v-r-i-m-c-i nin pindük e cevabı… peki sen anlatamamış olabilir misin kardeşim ?.ben barış istiyorum diyorsun ama savaş ve silahlar son seçeneğim diyorsun ve kız olarak cuntaya karışabilirim diyorsun.her tarafın çelişki dolu.daha ne dediğinin farkında bile değilsin.savaşa karşı olan bir insanın son seçeneği silahlanma ve orduya katılım olabilir mi?
Evet pöndük hanım kim topik karıştırıp savaş ortamı yaratıyor kim sürekli savaş diye haykırıyor her şey ortada.farkındaysan daha sana 6 gün önce değindik normal bir insan davranışı sergilemediğini ve savaş yanlısı tutumunu bırakman gerektiğini söylemiştik sana.ama sen kabulleneceğine sivri zekalı pöndük arkadaş saldırmayı tercih ettin.bu sitede savaş yanlısı tek bir cümlemi bulamazsın.ben topik açmam ki insanları kışkırtayım.hele hele Kürtlerle ilgili asla açmam.yaptığım tek şey hep şunu söylemek….
Hiçbir Halkın Özgürlüğü,Başka Bir Halkın Mahrumiyetinde Saklı Olamaz (D-e-v-r-i-m)
Ee sivri zekalı arkadaşım sen ezbere konuşmayı öğrenirsen olacağı budur.6 aydır siteye üyesin 26 mesajla katkıda bulunmuşsun siteye onlarda işte böyle faşizan,gerici,halkı kin ve düşmanlığa sevkedici mesajlardır.hadi bu mesajalara cevap ver de sana kalan son saygı kırıntımı da sil…iyi forumlar.
tabikide sana cevap yazıcam.birincisi farkındaysanız yazılarımın çoğunluğunda savaşın en son çözüm oluğunu yazıyorum.nasıl oluyorda bu savaş yanlısı,milleti kışkırtmaya yönelik şeyler oluyor anlamıyorum.yine yeteri kadar araştırmadığınız içindirki ben kendimi sivri zekalı olarak tanımlamadım,bir arkadaş yazmıştı sivri zekalı diye onun karşılığında o itamı yazdım.ayrıca bana demiştinizki diğer yazıda sürekli kışkırtıcı haber veriyorsun hani onun ispatı.yazdığım pençesini göstermek deyiminede farklı anlamlar katıp yorumlayan sizsiniz.ikincisi ben size saldırmadım bana saldıran sizsiniz.bu dünyada ve türkiyede düşünce özgürlüğü var benim düşüncemde budur ve bu düşüncelerim içinde hiçbir kışkırtma yoktur.o topikte yazdığım gibi dtp nin politikasını onaylamıyorum.dtplilerin açıklamalarını duyduk ve buda benim düşüncelerimin ne kadar isabetli olduğunu tekrar kanıtladı.eğer siz anlayabilirseniz.ayrıca kürt halkına karşı hiç bir yazım yoktur.olmayacaktırdır.çünki pkknın bu çirkinliğini kürtlere mal edemeyiz.ayrıca benim 6 ay önce buraya üye oldum ama son 1 aydır sık sık girebiliyorum buda ayrı bir nokta.sizin saygınız eğer bu ise ben saygısızlığınızı düşünemiyorum.tekrar söylüyorum burası türkiye ve buda bir alevi forumu ise istediğim şeyi düşünmeye yazmaya en az sizin kadar hakkım var.sizin gibi düşünmeyenleri böyle hedef almanızın bir anlamı olduğunu zannetmiyorum.ayrıca ben sizin gibi bilmeden iftira atmam size ne bir konu açtınız nede kürt halkıyla ilgili kışkırtıcı topikler açtınız kışkırtma yaptınız demedim.bana karşı saldırılarınızla ortamı geriyosunuz dedim.kafanızdan kurgular yapıp yazmayın lütfen.
D-e-v-r-i-m-c-i 30.10.2007, 23:03 tabikide sana cevap yazıcam.birincisi farkındaysanız yazılarımın çoğunluğunda savaşın en son çözüm oluğunu yazıyorum.nasıl oluyorda bu savaş yanlısı,milleti kışkırtmaya yönelik şeyler oluyor anlamıyorum.yine yeteri kadar araştırmadığınız içindirki ben kendimi sivri zekalı olarak tanımlamadım,bir arkadaş yazmıştı sivri zekalı diye onun karşılığında o itamı yazdım.ayrıca bana demiştinizki diğer yazıda sürekli kışkırtıcı haber veriyorsun hani onun ispatı.yazdığım pençesini göstermek deyiminede farklı anlamlar katıp yorumlayan sizsiniz.ikincisi ben size saldırmadım bana saldıran sizsiniz.bu dünyada ve türkiyede düşünce özgürlüğü var benim düşüncemde budur ve bu düşüncelerim içinde hiçbir kışkırtma yoktur.o topikte yazdığım gibi dtp nin politikasını onaylamıyorum.dtplilerin açıklamalarını duyduk ve buda benim düşüncelerimin ne kadar isabetli olduğunu tekrar kanıtladı.eğer siz anlayabilirseniz.ayrıca kürt halkına karşı hiç bir yazım yoktur.olmayacaktırdır.çünki pkknın bu çirkinliğini kürtlere mal edemeyiz.ayrıca benim 6 ay önce buraya üye oldum ama son 1 aydır sık sık girebiliyorum buda ayrı bir nokta.sizin saygınız eğer bu ise ben saygısızlığınızı düşünemiyorum.tekrar söylüyorum burası türkiye ve buda bir alevi forumu ise istediğim şeyi düşünmeye yazmaya en az sizin kadar hakkım var.sizin gibi düşünmeyenleri böyle hedef almanızın bir anlamı olduğunu zannetmiyorum.ayrıca ben sizin gibi bilmeden iftira atmam size ne bir konu açtınız nede kürt halkıyla ilgili kışkırtıcı topikler açtınız kışkırtma yaptınız demedim.bana karşı saldırılarınızla ortamı geriyosunuz dedim.kafanızdan kurgular yapıp yazmayın lütfen.
burası bir alevi sitesi ve sizde aklınıza gelen herşeyi söyleyemzsiniz.örneğin insanları kışkırtamazsınız,benim kadar yazmaya hakkın var ama biz diyoruz ki barış yanlısı olun.dikkatimi savaşı son seçenek olarak görmenize çekmişsiniz.ama savaş sizin seçenekleriniz arasında var.biz diyoruz halep pöndük diyor şam.savaşa karşıyız seçeneğimiz olamaz.dtp ye laf atıyorsun ama dtp kadar devlet o tutuklu askerleri kurtarmak isteseydi en azından şimdi vaktimi boşa harcayıp bu mesajı yazmazdım.bilmeden de iftiralık bir durumum yok.layığını vermeye çalışıyorum.senden çok daha aktif şekilde forumda kürt düşmanlığı yapan insanlar var (sen dtp yi pkk işbirlikçisi yaparak ona oy veren milyonlarca insanı da belkide bilmeden o ithamla yargılıyorsun)..ama burda mevzu sensin.onlar değil.senin pençe göstermenede farklı itham yüklemeye mana yok.pençe savaş demektir.türkiye pençesini göstermelidir başka hiçbir anlama gelemez.çünkü türkiye zaten o pençeleri hiç yerine sokmadı.kendine revize etmeni isterim.yanlış yoldasın.savaş yanlısısın.ve sadece cahilliğine duygusallığına veriyorum.
anatolya44 30.10.2007, 23:04 selam-
Psikoloji dersinde algıda seçicilik diye bir şey öğretirler sanırım sizinkisi bunun tipik örneği. Yani, görmek istediğinizi görüyorsunuz. Söylediğin işler dışında Türkiye'nin en üst kademelerine bak o makamlarda da tonlan kürt göreceksin. Örneğin, şu an ekonomiden srumlu devlet bakanı Mehmet Şimşen batmanlı, Zafer Çağlayan Muşlu. Bunun yanında tanınan tonla kürt işadamı sayabilirim. Aklıma hemen Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Halis Toprak, Nihat Özdemir vs. ilk aklıma gelenler. Özellikle İstanbul'da yeni kuşak işadamlarının neredeyse çoğunluğu kürt orijinli.
Doğuya gelirsek. Seyahay özgürlüğünün bile olmadığı bir bölgeye hiç bir sigorta şirketi güvence vermez ve sigorta şirketlerinin güvence vermediği bir yöreye aklı başında hiç bir şirket yatırım yapmaz. Kaldı ki, devlet oraya doktor gönderemiyor, yaptığı yatırımlar yağmalanıyor, hangi akılsız yatırım yapacak şu andaki durumda oraya.
saygılar
evet haklısn her kez görmek ıstedıgını goruyor. tıpkı senın gıbi. ben 3-5 kişiden bahsetmıyorum. ben mılyonları goruyorum. mılyonlarca yoksul kürt halkını görüyorum. çunku bende emekçi bir insanım. işçiyim tabıkı ezılenlerı gorücem. sen bana kalkmıssın burjuvaları örnek vermıssın. bu arada safınıda belli ediyorsun. fazla söze gerek yok.
burası bir alevi sitesi ve sizde aklınıza gelen herşeyi söyleyemzsiniz.örneğin insanları kışkırtamazsınız,benim kadar yazmaya hakkın var ama biz diyoruz ki barış yanlısı olun.dikkatimi savaşı son seçenek olarak görmenize çekmişsiniz.ama savaş sizin seçenekleriniz arasında var.biz diyoruz halep pöndük diyor şam.savaşa karşıyız seçeneğimiz olamaz.dtp ye laf atıyorsun ama dtp kadar devlet o tutuklu askerleri kurtarmak isteseydi en azından şimdi vaktimi boşa harcayıp bu mesajı yazmazdım.bilmeden de iftiralık bir durumum yok.layığını vermeye çalışıyorum.senden çok daha aktif şekilde forumda kürt düşmanlığı yapan insanlar var (sen dtp yi pkk işbirlikçisi yaparak ona oy veren milyonlarca insanı da belkide bilmeden o ithamla yargılıyorsun)..ama burda mevzu sensin.onlar değil.senin pençe göstermenede farklı itham yüklemeye mana yok.pençe savaş demektir.türkiye pençesini göstermelidir başka hiçbir anlama gelemez.çünkü türkiye zaten o pençeleri hiç yerine sokmadı.kendine revize etmeni isterim.yanlış yoldasın.savaş yanlısısın.ve sadece cahilliğine duygusallığına veriyorum.
siz benim söylediklerimi yanlış yorumluyorsanız benim yapacak birşeyim yok.ayrıca düşünce özgürlüğü ne zamandan beri önüne geleni söylemek oldu anlamış değilim .bu düşünceler sizin için yanlış veya doğru ama benim doğrularımdır.lütfen biraz görüş pencerelerinizi açın ve her düşünceye saygı duyun.ayrıca siz niye böyle balıklama atladınız anlamış değilim.ayrıca tartışmayı basitleştirmeyin lütfen.size tavsiyem hakaret etmedende seviyeli bir tartışmada forum için ve kendimiz için daha verimli bir tartışma olabilir.sizin düşüncelerinize aykırı düşünenler cahil duygusal zaten.bu sözlerinin sizin ne kadar zeki ve bilgili olduğunuzu gösteriyor.sizden rica ediyorum at gözlüklerinizi çıkarın artık ve her düşünceye saygı duyun.
D-e-v-r-i-m-c-i 31.10.2007, 03:38 siz benim söylediklerimi yanlış yorumluyorsanız benim yapacak birşeyim yok.ayrıca düşünce özgürlüğü ne zamandan beri önüne geleni söylemek oldu anlamış değilim .bu düşünceler sizin için yanlış veya doğru ama benim doğrularımdır.lütfen biraz görüş pencerelerinizi açın ve her düşünceye saygı duyun.ayrıca siz niye böyle balıklama atladınız anlamış değilim.ayrıca tartışmayı basitleştirmeyin lütfen.size tavsiyem hakaret etmedende seviyeli bir tartışmada forum için ve kendimiz için daha verimli bir tartışma olabilir.sizin düşüncelerinize aykırı düşünenler cahil duygusal zaten.bu sözlerinin sizin ne kadar zeki ve bilgili olduğunuzu gösteriyor.sizden rica ediyorum at gözlüklerinizi çıkarın artık ve her düşünceye saygı duyun.
Anladım ki size layık gördüğüm ithamları hayat felsefenize yaymışsınız.Size cahil demekle hakaret etmek istemedim , yapımda yoktur bütün sorun savaş istediğiniz için çıktı. ve ban göre savaş istemek cahilliktir. elinizi vicdanınıza koyup ben savaş istemiyorum , çözümün bir parçası olmak istiyorum derseniz lafımıda geri alırım. Düşünceme aykırı bir düşünce elbette ki olabilir ama bu aykırı düşünce savaşı ve akabinde ölümü haklı çıkaracaksa bunun karşısında olurum kişiliğinize saldırmıyorum dikkatinizi çekerse sadece düz mantığınıza serzenişte bulunuyorum. Sürekli cevap verip karşı saldırıya geçeceğinize sadece bir kez olsun kendinize " acaba doğru olabilir mi?" cümlesini kendinize sormanızı istedim. Umarım 2 gündür sizden alıntı yapıp gıyabınızda diğer site sakinlerine ulaşabilme telaşımı samimi görürsünüz eğer subjektif davransaydım bu sitede emin olun bu güne kadar tutunamazdım... Birbirimize cavap vereceğimize ben özgülünüzde öz eleştiri yapacağım. sizinde bunu yapacağınızı temenni ederek bu konudaki son mesajımı yazıyorum... esen kalın...
madem objektifsin devlet yardakçısı (taraftarı anlamında) olayı neden hep yardakçılığını yaptığın hükümetinin gözünden bakıyorsun.ömründe birkez dahi olsa şu olayları kürtlerin bakış açısıyla bakabildin mi ?...ama devletin gözüyle bakamıyorum.bu konuda objektif olamam.çünkü senin devletin kadar insaoğluna kötü bakıp insanlık suçu işleyemem...burda mağdur devletin değil onurlu kürt halkıdır.hemde uzun yıllardır.devletin çoban öldürecek,,haberlerde pkk li vurduk diyecekler,devletin ırak ın vurulması için kendi incirlik üssünü açacak sonra da ırak ın toprak bötünlüğünden bahsedecek,doğuya tek bir yardımda bulunmayacak bulunanlara karşı çıkacak,,,yaw nedir bu kürtlerden çektiğimiz diyecek,,mecliste bir partiniz var denilecek,ne selam verilecek o partiye,sürekli bir imha piolitikası güdülecek,adamdan sayılmayacaklar ama adı üzerinde kürtler temsil ediliyor işte,,,,düne kadar talabani ve barzani ile fink atılacak ,,bugün şerefsize çıkacak adları,tek bir askerimizin kanı için dünyayı yakarız diyecek org..büyükanıt ama tutsak 8 asker için kıllarını kıpırdatmayacaklar,,,alevi kimliği altında burda ülkücülük yapılacak ama biz onurlu kürt halkını savunmak istediğimizde kürt milliyetçisi damgasını yiyeceğiz...siteye yaklaşık 1 yıldır üye olacağız,kürtlükle ilgili tek bir topik açmayacağız ama ortamı geriyoruz diye damga yiyeceğiz,en son gerginliğimiz newroz olayları yüzünden olacak ama sanki hep gergin ortam yaratıyoruz diye lanse edileceğiz,,,ve readme sana söyleyeyim mi radikal islamcı örümcek beyinli arkadaş,,,,erbakanın dediği gibi::::hadi ordan,,,hadi ordan...buda sana kapak olsun....
bir kere benim üzerimdeki senli-benli tahlillerden vazgec. beni tanımaktan öte ihtimalinden dahi uzaksın. tahlil tahtasımıyım ben.
sen bana küfretsen dahi inan gocunmam. beni ve fikirlerimi eleştirecek kişinin şiddetten ve kanındaki öfke kuruntularından uzak olması gerekir. istediğini düşünmekte ve söylemekte serbestsin!.
eminim biraz daha gercekleri yazsam, en basitinden paylaşımlara katkıda bulunsam bir kaşık suda boğasın gelecektir!.
safkan bir kürd olduğumu söylememe hiç gerek kalmadan ihanetci, hayin damgasını yemiş olacagım. hazır yardakçı sıfatını yapıştırmışken.
kişiliğin ve temelini oluşturan düşünce perspektiflerin gösteriyorki; hakeret etmede üstüne yok. hiç bence doğu havasına karıştırma bu halet-i ruhiyeni..
çünkü sen birde markist kürtcüsün....
kürtçülük nefrettir, kindir. yanmak için can atan ateştir. kardeşten nefret etmektir. ırk milliyetçiliği olan kürtçülük, samimi arzu ve isteklerden bir adım öndedir. kişi insan-müslüman kimliğini unutup, renge dayalı bir kimlik arayışı içindedir. bunun için kendi renginin radikal savunuculuğunu yapmaktadır. geçmişte yapılan hatalar bireylere kürtçülük ekseni etrafında empoze edilmektedir. sonucunda nefret ile dolu olan kürt bireyin dağa çıkması söz konusudur. genelde sosyalizm, komunizm, özgürlük, isyan vs. vs. gibi sevecen, duygusal kitleler tarafından benimsenmekte, ancak içindeki gerçek bir türlü haykırılamamaktadır. o gercekte ölme ve öldürmedir.
D-e-v-r-i-m-c-i 03.11.2007, 02:48 bir kere benim üzerimdeki senli-benli tahlillerden vazgec. beni tanımaktan öte ihtimalinden dahi uzaksın. tahlil tahtasımıyım ben.
sen bana küfretsen dahi inan gocunmam. beni ve fikirlerimi eleştirecek kişinin şiddetten ve kanındaki öfke kuruntularından uzak olması gerekir. istediğini düşünmekte ve söylemekte serbestsin!.
eminim biraz daha gercekleri yazsam, en basitinden paylaşımlara katkıda bulunsam bir kaşık suda boğasın gelecektir!.
safkan bir kürd olduğumu söylememe hiç gerek kalmadan ihanetci, hayin damgasını yemiş olacagım. hazır yardakçı sıfatını yapıştırmışken.
kişiliğin ve temelini oluşturan düşünce perspektiflerin gösteriyorki; hakeret etmede üstüne yok. hiç bence doğu havasına karıştırma bu halet-i ruhiyeni..
çünkü sen birde markist kürtcüsün....
kürtçülük nefrettir, kindir. yanmak için can atan ateştir. kardeşten nefret etmektir. ırk milliyetçiliği olan kürtçülük, samimi arzu ve isteklerden bir adım öndedir. kişi insan-müslüman kimliğini unutup, renge dayalı bir kimlik arayışı içindedir. bunun için kendi renginin radikal savunuculuğunu yapmaktadır. geçmişte yapılan hatalar bireylere kürtçülük ekseni etrafında empoze edilmektedir. sonucunda nefret ile dolu olan kürt bireyin dağa çıkması söz konusudur. genelde sosyalizm, komunizm, özgürlük, isyan vs. vs. gibi sevecen, duygusal kitleler tarafından benimsenmekte, ancak içindeki gerçek bir türlü haykırılamamaktadır. o gercekte ölme ve öldürmedir.
yıllardır senin devletin bir kaşık suda boğuyor insanları.o kanımızda yok...sana hakaret etmedim anlayacağın dilde ve layığını verdim..ben markssist değilim...inanılmaz bir iman gücü var içimde.çünkü inaıyorum hatta SÜPHESiZ.....ezilen halkları ve sınıfları korumak sürekli bu ülkede etiket yememize neden oldu ve senin ezilen halkları sürekli görmezden gelip ezmen de siteye üye olduğun günden bu yana var..nerden mi biliyorum ?..ee sitede kaç tane milliyetçi,ırkçı,devlet dalkavukçusu kaldı ki ?? sen bana laf yetiştireceğine benden alıntı yaptığın sorularıma cevap ver..lafazanlık yapma...
Esir alinan 8 askerin youtube deki konuşmalarını dinledim. Taburdan destek gelmedi diyorlardı...
Bugünde Hürriyet gazetesinde bu askerlerin fadeleri yer aliyordu. Havan iki atışta bozuldu, G-3 tutukluk yaptı. Sarjorüm bitti,
Ve bu askerler için Ömür boyu hapis cezası istenildiği yazılıyor.
Bu askerler sıcak temasta iken niçin taburundan yardım gitmedi, Her taburda 1 yarbay 1 binbaşı 2 yüzbasi 5 üsteğmen 5 teğmen 10 tane astsubay bulunur. Ama ölen askerler içinde muvazzaf subaylara rastlamamak ilginç değil mi?
Bu insanlar orda çatışıyor muhtemelen mühimatlari bitiyor ve teslim oluyor. Faturayi bunlara kesilmesi ne derece doğrudur. Peki muhimattı biten askere bu desteği sağlamayan yukarda saydigimiz binbasılar yüzbaşılar üsteğmenler taburda ne yapiyorlardı...
Ki bu insanlar 20 yaşlarında genç insanlar 3 aylık acemi eğitimden geçerek ot yolarak ağaçlara selam vererek oraya yollanmis insanlar... Bunlar teslim olduğu için vatan hainide peki kuzey ırakta başlarına çuval geçirenler ne. Bir tek kurşun sıkmadan ellerini kaldiranlar...
Bunlar vatan hainide peki bedelli askerlik yapanlar yada aman torpil bulayim batida yapan kişiler ne yada çürük raporu alanlar?
Burjuva basını bunların cevaplarını bulmasi lazım,
Büyük bir ihtimalle bu insanlar ceza alacak çünkü orda ölen 36 asker var ve o askerlerin aileleri sunu söylüyorlar içlerinden vatan sağ olsun dedirtilirken keşke benim çocuğumda teslim olsaydi da yaşasaydı.
Iste bunu önlemek için o 8 asker ceza alacak,
|
|