Orijinalini görmek için tıklayınız : türkiyede sol çeşitliliği!
arkadaslar merak ettiğim bişey var
işçi partisi nasıl bir parti yani savunduğu düşünceler neler??
benim bildiğim milliyetçi sol ama yanlış biliyoda olabilirim merak ediyorum...
alevi_siyah 23.10.2007, 21:16 Gayet doğru biliyorsun ulusalcı bir sol anlayışı mevcut. ve ulusalcı solda kısaca milliyetçilik işte
ne savundukları belli deil sürekli deişiyo
doruktaisyan 25.10.2007, 15:34 aman uzak durun
Baran336 25.10.2007, 15:35 arkadaslar merak ettiğim bişey var
işçi partisi nasıl bir parti yani savunduğu düşünceler neler??
benim bildiğim milliyetçi sol ama yanlış biliyoda olabilirim merak ediyorum...
Ulusal Solcu geciniyorlar Can! (Bu ne Perhiz Bu ne Lahana Tursusu:p )
Ama ne olduklari tam bilinmiyor...
Bilmiyorum arastirma merakin var mi? Cikis Noktalari Genel Baskanini biraz mercek altina aldin mi hersey aslinda ortaya cikiyor
Mahirlerin Denizlerin döneminde bile Sol akimin gelistigi günden güne güclendigi sürecte ortaya cikiyor cikiyorlar, cikis zamanlamalarina bakildiginda zayiflatma bölme görevleri misyonlari var...
Westside 25.10.2007, 20:09 sol çeşitliligi diyince bir tek isci partisi mi geliyor aklınıza?
sol çeşitliligi diyince bir tek isci partisi mi geliyor aklınıza?
ya aslında çok çeşitli ama ben işçi partili biriyle tanıstım da ondan onu yazdım ilk
insanlar kardeş 25.10.2007, 23:37 Solda çeşitlilik vardır.Bunun adı renktir.Kafatasçı solcu diye bir kavram yoktur.
Bunlar olsa olsa sol(ucan) olabilirler.
saygılarımla...
işçi partisinin bir çok yanı vardır;
işçi partisi askerlerin "sol" kanadını oluşturan; oligarşinin partisidir. marksist-leninist çerçevede görünüp; sonucu kemalizme ve kemalist devrimlere dayandırarak ulusalcı postuna giren oportünist bir partidir. sınır ötesi katliamı destekleyerek faşist bir partidir. mhp ile kızılelma koalisyonu kurarak işbirlikçi bir partidir. 1 mayıslarda provakatif hareketlere bulunarak burjuva medya ile sol'u karşı karışaya getirerek provakatör bir partidir. kürt halkını yok sayarak ve kendi tabanını kürtlerden uzaklaştırıp tüm ilişkileri yok sayarak bölücü bir partidir...
Dede-baba 26.10.2007, 16:13 Aslında soruyu Türkiye de sol var mı? diye sormak lazım, bu ne biçip bi sol ki Türkiye'nin en zengin semplerinden ve deniz kıyısından oyunu alır? bu ne biçim bi soldur ki yoksulların ezilmişlerin mahallelerinde sıfır oy çeker. bu nedenle sol çeşitlilik değil Türkiyede sol var mı? diye tartışalım
sol; ezilmişlerin, hakkını savunayan kesimlerin yoksulların, emekçilerin savunuculuğunu yapan ideoloji olması gerekirken, su hale bakın ne hallerde
KONU İLE İLGİLİ OLARAK ATİLA İLHAN'IN "HANGİ SOL" adlı eserinin okunmasını şiddetle öneririm
ya sol diyince hemen işci partisine ve onun milliyetçilik anlayısına sallıyosunuz.İP nin savundugu milliyetçilik anlayısı atatürk milliyetçiligidir ve asla kafatasçı milliyetçilerle aynı kefeye konulamaz.ama pardon sizin gibi düşünenler kemalistim diyenlerede ''faşist'' diyosunuz dimi.işnize gelmeyen bi düşünceyi savunan herkes faşist size göre zaten.hem artık sizlerin savundugu sol (sosyalist soldan bahsediyorum)kusura bakmayın ama kendine tarz,macera arayan burjuva cocuklarının hobisi haline gelmiş.yani ole bişeyi savunur olmuşsunuz ki dagda vatanını bölmek için kan döken bebek katilleriyle,ülkesinin emperyalist abd nin sömürgesinden kurtarmak için,kendi vatanının yönetim şeklini degiştirmek için onurluca dagda silahlı mücadele veren fidelin gerillalarıyla bir tutar hale geldiniz isterseniz bunu bi düşünün CHE ve arkadaşları ne için savaştı pkk ne için savasıyo eger amaç aynı derseniz size diyecek hiç bişi kalmamış demektir zira konu hakkındaki cehaletiniz ortaya çıkar
ne savundukları belli deil sürekli deişiyo
bu sözü söylerken ne kadar ciddisin ve ne kadar bilgi sahibisin bilmek isterim açıkçası .o senin 'belli olmayan düşünceleri''ögrenmek istiyorsan arada ulusal kanalı izlemeni tavsiye ederim belki biraz bişiler kaparsın
Baran336 26.10.2007, 17:06 ya sol diyince hemen işci partisine ve onun milliyetçilik anlayısına sallıyosunuz.İP nin savundugu milliyetçilik anlayısı atatürk milliyetçiligidir ve asla kafatasçı milliyetçilerle aynı kefeye konulamaz.ama pardon sizin gibi düşünenler kemalistim diyenlerede ''faşist'' diyosunuz dimi.işnize gelmeyen bi düşünceyi savunan herkes faşist size göre zaten.hem artık sizlerin savundugu sol (sosyalist soldan bahsediyorum)kusura bakmayın ama kendine tarz,macera arayan burjuva cocuklarının hobisi haline gelmiş.yani ole bişeyi savunur olmuşsunuz ki dagda vatanını bölmek için kan döken bebek katilleriyle,ülkesinin emperyalist abd nin sömürgesinden kurtarmak için,kendi vatanının yönetim şeklini degiştirmek için onurluca dagda silahlı mücadele veren fidelin gerillalarıyla bir tutar hale geldiniz isterseniz bunu bi düşünün CHE ve arkadaşları ne için savaştı pkk ne için savasıyo eger amaç aynı derseniz size diyecek hiç bişi kalmamış demektir zira konu hakkındaki cehaletiniz ortaya çıkar
Dostum,
Kemalist Milliyetci, Kemalist Solcu söylemleri ile fasistlerin söylemleri arasinda bak bakalim hic fark kalmis mi?
Kimse Kemalistleri kafadan Fasist ilan etmiyor, ama ya farkinda yada farkinda olmadan söylemleri fasistlerle ayni kefede ayni hizada...
başkabirdünya 26.10.2007, 18:16 işçi partisinin başkanı olan ve dönem dönem(diğer bir ifadeyle fırıldak) solcu,militan,ulusalcı,provakatör,milliyetçi,ajan v.s olan şahsın konuşmalarındaki çelişki ve tutarsızlıklara örnek......
(yaşamıda konuşmaları gibi tutarsız)
Faşist’ ve ‘kahraman’ Denktaş
DÜN:
“Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgalinden sonra halkların birbirine kırdırılması, görülmedik bir noktaya ulaşmıştır. Türk işgalinin devam etmesi Yunan askerlerinin adada kalmasına neden olmakta, yeni katliam ve cinayetler için gerekli ortam yaratılmaktadır. Katliamların esas sorumlusu, Kıbrıs’ta yangınlar çıkaran iki süper devletle birlikte adadaki yabancı askeri kuvvetlerdir.” (Sayfa: 32)
“Türkiye hakim sınıfları, Kıbrıs’taki Türk toplumu üzerindeki baskıları ileri sürerek müdahalede bulundu. Yarın söz gelişi Türkiye’deki Kürt milliyetinin ezildiği ileri sürülerek yabancı bir devlet Türkiye’ye silahlı müdahalede bulunsa, bu müdahale haklı mı olacaktır?” (Sayfa 46)
“Kıbrıs’taki faşist Denktaş yönetimi, bu talan ve yağmayı kendi tekeline almak için kanun çıkarmak gereğini dahi duymaktadır. Bütün bunlar Türk Ordusu’nun silahlı bekçiliği altında yapılmaktadır.” (Sayfa 65)
Yukarıda sayfa numaraları da verilen paragraflar, Doğu Perinçek’in 1974 yılında yayınlanan “Kıbrıs Meselesi” adlı kitabından rast gele seçilmiştir.
BUGÜN:
“Barış Harekâtı’nın 30. yıldönümü kutlamaları için KKTC’ye giden Doğu Perinçek burada yaptığı açıklamada, bir Türk olarak Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile gurur duyduklarını anlatarak; ‘Kendisini bütün gücümüzle, Türkiyemiz ve KKTC için destekliyoruz. KKTC Devleti ve halkına desteklerimizi sunmak için bu güzel günde adamızı ziyaret ediyoruz’ dedi.” (9 Temmuz 2004 tarihli Anadolu Ajansı bülteni)
“İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Kıbrıs’ı veren Türkiye’yi verir’ konulu afiş kampanyasına katıldı. Doğu Perinçek, ‘Kıbrıs meselesi Türkiye’yi hayati önemde ilgilendiriyor. Bu nedenle Kıbrıs’ı veren Türkiye’yi verir diyoruz’ dedi.” (Ajanslar)
Dün Kürtçü bugün kurtçuk
DÜN:
“Kürt sorununa çözüm demokratik, federal, emekçi cumhuriyetidir. Türk milliyetçisi ve piyasacı düzen partileri Kürt illerinde iflas etti… Kürt milleti kaderini tayin hakkına kayıtsız şartsız sahiptir. Eğer isterlerse ayrı bir devlet kurabilir. Emekçilerin çıkarı, tam hak eşitliği ve özgürlük temelinde, gönül birliği gerçekleştirmektedir. Kürt illerinde referandum yapılmalıdır. Referandumda ayrılığı savunanlar da özgürce propaganda yapabilmelidir…” (Doğu Perinçek, 2000’e Doğru Dergisi, 15 Eylül 1991)
BUGÜN:
“Cepheler kuruluyor. Savaş ağası ABD, avucundaki bütün imkânları cepheye sürüyor. Çünkü yenilmektedir. Tayyip Erdoğan, Apo, MİT Müsteşarı, Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal’ler, ABD’nin bozgununa merhem olabilirler mi? ABD’yi ABD ordusu kurtaramıyor, piyonlar mı kurtaracak? Piyonlar, her zaman efendilerinin bozgununu paylaşmışlardır.” (İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in basın açıklaması, 16 Ocak 2007)
Dün Ermenici, bugün Türkçü
DÜN:
“Abdülhamit satın aldığı Kürt beylerine kurduğu Hamidiye Alayları’nı Ermeniler’in üzerlerine saldırtarak her iki milleti birbirine kırdırdı ve mücadelelerini yok etmeye çalıştı.” (Doğu Perinçek, TİKP Savunma Sayfa: 146)
“İttihatçı kompradorlar, milli azınlıklar üzerinde de baskı ve katliam politikası uyguladı. Doğuda yüz binlerce Ermeni’yi katletti. Geri kalanlarını da yurtlarından sürdü. Arap ve Kürt milliyetçilerine çeşitli baskılar uyguladı.” (Doğu Perinçek, TİİKP Savunma sayfa: 154)
BUGÜN:
“2005 yılında Lozan Antlaşması’nın yıldönümü törenleri sırasında, Ermeni soykırımı iddialarının ‘emperyalist bir yalan’ olduğunu söylediği için, İsviçre’de yargılanan İP Lideri Doğu Perinçek, Atatürk Havalimanı’nda ‘Lozan fatihi Doğu Perinçek’ sloganlarıyla karşılandı. Perinçek, 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çevrilen, 3 ay hapse mahkûm edildiği Lozan’dan dün döndü. Kendisine eşlik eden, emekli generallerin, ulusalcı aydınların ve yazarların da yer aldığı, 164 kişilik ‘Talat Paşa Komitesi’nin Başkanı Rauf Denktaş, partililer ve küçük oğlu Sadık Can ile İstanbul’a inen Perinçek’i, İşçi Partililer alkışlar, bayraklar ve sloganlarla karşıladı.” (11 Mart 2007, Ajanslar)
bırak doğu perinceği falan sen düşünüyosun onu söyle
başkabirdünya 26.10.2007, 20:52 __bütn görüşlerin emperyalistlere ve onların işbirlikçi yerli teorisyenlerine benziyo ama sana sorsak sen bir sosyalistsin..ama bu bir tesadüf olsa gerek:biggrin:
--mesela biz kıbrısa barış harekatı düzenledikten sonra amerika bize ambargo uygulamıştı.abd ve avrupa tamda sölediğin gibi bize işgalci diyo tamda sizin gibi yani siz tamda emperyalistler gibisiniz anlıyomusunuz
--demekki sizin düşlediniz başka dünya emperyalistlerin istedikleri düzenleme yapılırsa mümkün olur.yani biz kıbrısta emperyalistlerin sölediği gibi ordumuzu çeksek,emperyalistlerin istedikleri gibi büyük ve sözde kürt devletinin kurulmasına izin versek,emperyalistlerin istedikleri gibi büyük ve kukla ermeni devleti kurulursa sizin o başka dünyanız mümkün olcak sanırım..dadi de get ordan ya:p
unutma ki senin ülken emperyalistlerin uşakları tarafından yönetiliyor
ve milliyetçileriniz bile emperyalistlerin kapıkulluğunu(kö*** yapıyor)......
(yani emperyalistlerle mücadele eden bağımsız bir ülke süsü verme)
ayrıca doğu perinçek ile ilgli yazılara hiç değinmemişsin
yoksa farketmedinmi:)
başkabirdünya 26.10.2007, 20:59 bırak doğu perinceği falan sen düşünüyosun onu söyle
sen soruyu anlamadın galiba işçi partisini soruyor arkadaş
sana kim veya ne hakkında konuşayım
doğu perinçek ile ilgili fikirlerimi sorarsan zaten yazmıştım
yani onlar hakkında iyi şeyler düşünmüyorum
başkabirdünya 26.10.2007, 21:03 işçi partisinin bir çok yanı vardır;
işçi partisi askerlerin "sol" kanadını oluşturan; oligarşinin partisidir. marksist-leninist çerçevede görünüp; sonucu kemalizme ve kemalist devrimlere dayandırarak ulusalcı postuna giren oportünist bir partidir. sınır ötesi katliamı destekleyerek faşist bir partidir. mhp ile kızılelma koalisyonu kurarak işbirlikçi bir partidir. 1 mayıslarda provakatif hareketlere bulunarak burjuva medya ile sol'u karşı karışaya getirerek provakatör bir partidir. kürt halkını yok sayarak ve kendi tabanını kürtlerden uzaklaştırıp tüm ilişkileri yok sayarak bölücü bir partidir...
:thumbup1: :thumbup1:
AĞZINA SAĞLIK
başka söze gerek var mı.........
beni doğu perinceğin geçmişteki söledikleri ilgilendirmiyo bugün sölediklerine bakarım doğrumu yanlışmı..ben bugünle ilgileniyorum
-------------------------------------------------------------------------
tamam bizim ülkemiz emperyalistlerin uşakları tarafından yönetiliyor..sen emperyalizme ve uşaklarına karşımı çıkıyosun, yoksa onların tezlerini savunuyosun..
Westside 26.10.2007, 21:51 işçi partisinin başkanı olan ve dönem dönem(diğer bir ifadeyle fırıldak) solcu,militan,ulusalcı,provakatör,milliyetçi,ajan v.s olan şahsın konuşmalarındaki çelişki ve tutarsızlıklara örnek......
(yaşamıda konuşmaları gibi tutarsız)
Faşist’ ve ‘kahraman’ Denktaş
DÜN:
“Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgalinden sonra halkların birbirine kırdırılması, görülmedik bir noktaya ulaşmıştır. Türk işgalinin devam etmesi Yunan askerlerinin adada kalmasına neden olmakta, yeni katliam ve cinayetler için gerekli ortam yaratılmaktadır. Katliamların esas sorumlusu, Kıbrıs’ta yangınlar çıkaran iki süper devletle birlikte adadaki yabancı askeri kuvvetlerdir.” (Sayfa: 32)
“Türkiye hakim sınıfları, Kıbrıs’taki Türk toplumu üzerindeki baskıları ileri sürerek müdahalede bulundu. Yarın söz gelişi Türkiye’deki Kürt milliyetinin ezildiği ileri sürülerek yabancı bir devlet Türkiye’ye silahlı müdahalede bulunsa, bu müdahale haklı mı olacaktır?” (Sayfa 46)
“Kıbrıs’taki faşist Denktaş yönetimi, bu talan ve yağmayı kendi tekeline almak için kanun çıkarmak gereğini dahi duymaktadır. Bütün bunlar Türk Ordusu’nun silahlı bekçiliği altında yapılmaktadır.” (Sayfa 65)
Yukarıda sayfa numaraları da verilen paragraflar, Doğu Perinçek’in 1974 yılında yayınlanan “Kıbrıs Meselesi” adlı kitabından rast gele seçilmiştir.
BUGÜN:
“Barış Harekâtı’nın 30. yıldönümü kutlamaları için KKTC’ye giden Doğu Perinçek burada yaptığı açıklamada, bir Türk olarak Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile gurur duyduklarını anlatarak; ‘Kendisini bütün gücümüzle, Türkiyemiz ve KKTC için destekliyoruz. KKTC Devleti ve halkına desteklerimizi sunmak için bu güzel günde adamızı ziyaret ediyoruz’ dedi.” (9 Temmuz 2004 tarihli Anadolu Ajansı bülteni)
“İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Kıbrıs’ı veren Türkiye’yi verir’ konulu afiş kampanyasına katıldı. Doğu Perinçek, ‘Kıbrıs meselesi Türkiye’yi hayati önemde ilgilendiriyor. Bu nedenle Kıbrıs’ı veren Türkiye’yi verir diyoruz’ dedi.” (Ajanslar)
Dün Kürtçü bugün kurtçuk
DÜN:
“Kürt sorununa çözüm demokratik, federal, emekçi cumhuriyetidir. Türk milliyetçisi ve piyasacı düzen partileri Kürt illerinde iflas etti… Kürt milleti kaderini tayin hakkına kayıtsız şartsız sahiptir. Eğer isterlerse ayrı bir devlet kurabilir. Emekçilerin çıkarı, tam hak eşitliği ve özgürlük temelinde, gönül birliği gerçekleştirmektedir. Kürt illerinde referandum yapılmalıdır. Referandumda ayrılığı savunanlar da özgürce propaganda yapabilmelidir…” (Doğu Perinçek, 2000’e Doğru Dergisi, 15 Eylül 1991)
BUGÜN:
“Cepheler kuruluyor. Savaş ağası ABD, avucundaki bütün imkânları cepheye sürüyor. Çünkü yenilmektedir. Tayyip Erdoğan, Apo, MİT Müsteşarı, Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal’ler, ABD’nin bozgununa merhem olabilirler mi? ABD’yi ABD ordusu kurtaramıyor, piyonlar mı kurtaracak? Piyonlar, her zaman efendilerinin bozgununu paylaşmışlardır.” (İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in basın açıklaması, 16 Ocak 2007)
Dün Ermenici, bugün Türkçü
DÜN:
“Abdülhamit satın aldığı Kürt beylerine kurduğu Hamidiye Alayları’nı Ermeniler’in üzerlerine saldırtarak her iki milleti birbirine kırdırdı ve mücadelelerini yok etmeye çalıştı.” (Doğu Perinçek, TİKP Savunma Sayfa: 146)
“İttihatçı kompradorlar, milli azınlıklar üzerinde de baskı ve katliam politikası uyguladı. Doğuda yüz binlerce Ermeni’yi katletti. Geri kalanlarını da yurtlarından sürdü. Arap ve Kürt milliyetçilerine çeşitli baskılar uyguladı.” (Doğu Perinçek, TİİKP Savunma sayfa: 154)
BUGÜN:
“2005 yılında Lozan Antlaşması’nın yıldönümü törenleri sırasında, Ermeni soykırımı iddialarının ‘emperyalist bir yalan’ olduğunu söylediği için, İsviçre’de yargılanan İP Lideri Doğu Perinçek, Atatürk Havalimanı’nda ‘Lozan fatihi Doğu Perinçek’ sloganlarıyla karşılandı. Perinçek, 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çevrilen, 3 ay hapse mahkûm edildiği Lozan’dan dün döndü. Kendisine eşlik eden, emekli generallerin, ulusalcı aydınların ve yazarların da yer aldığı, 164 kişilik ‘Talat Paşa Komitesi’nin Başkanı Rauf Denktaş, partililer ve küçük oğlu Sadık Can ile İstanbul’a inen Perinçek’i, İşçi Partililer alkışlar, bayraklar ve sloganlarla karşıladı.” (11 Mart 2007, Ajanslar)
KÜrtlere baskı yapıldıgında acıkca söyledik evet.Simdi de kürtlerin amerikayla isbirligi yaptıgını söylüyoruz yalan mı yani?
başkabirdünya 26.10.2007, 23:40 KÜrtlere baskı yapıldıgında acıkca söyledik evet.Simdi de kürtlerin amerikayla isbirligi yaptıgını söylüyoruz yalan mı yani?
1.kürtlere karşı baskı politikalarında bir değişiklik olmadı
ve devam ediyor
2.türkiyede amerika ile işbirliği yapmıyor mu??
1.kürtlere karşı baskı politikalarında bir değişiklik olmadı
ve devam ediyor
2.türkiyede amerika ile işbirliği yapmıyor mu??
------------------------------------------------------------------------
pkk amerikanın stratejisi babında var olan kendiliğinden varlığı olmayan bir unsurdur..buna işbirliği denmez buna abd nin peşmerge sürüsü denir..
--bana cevap ver büyük kürdistan projesi kimin ve bu proje için hangi unsurlar kullanılıyo
--türkiye emperyalistlerin bu projesinin karşısndadır..pkk amerikayla işbirliği yapamaz çünkü amerika dışında herhangi birşey değildir.onlar amerikanın 'akıncılarıdır...
yaylacıklı24 27.10.2007, 01:34 ya arkadaşlar acaba kürtlerle pkk ikisini bir anlamda zikretmek doğrumu ben bunu birtürlü kavrayamadim,neden kürt denince pkk algilaniyor,yada pkk denince kürtler akla geliyor,bunlari ayri ayri değerlendirmek varken neden beraber zikrediliyor anlamiş değilim,kürt kürttür,pkk dağda terörist bir örgütür.ki kürtleri pkk olarak algilarsak bügün kürtlerin hepsi pkk'nin yaninda dağda olurlardi,benim şahsi düşüncem ikisini farkli algilamak ayri değerlendirmektir...
ya sol diyince hemen işci partisine ve onun milliyetçilik anlayısına sallıyosunuz.İP nin savundugu milliyetçilik anlayısı atatürk milliyetçiligidir ve asla kafatasçı milliyetçilerle aynı kefeye konulamaz.ama pardon sizin gibi düşünenler kemalistim diyenlerede ''faşist'' diyosunuz dimi.işnize gelmeyen bi düşünceyi savunan herkes faşist size göre zaten.hem artık sizlerin savundugu sol (sosyalist soldan bahsediyorum)kusura bakmayın ama kendine tarz,macera arayan burjuva cocuklarının hobisi haline gelmiş.yani ole bişeyi savunur olmuşsunuz ki dagda vatanını bölmek için kan döken bebek katilleriyle,ülkesinin emperyalist abd nin sömürgesinden kurtarmak için,kendi vatanının yönetim şeklini degiştirmek için onurluca dagda silahlı mücadele veren fidelin gerillalarıyla bir tutar hale geldiniz isterseniz bunu bi düşünün CHE ve arkadaşları ne için savaştı pkk ne için savasıyo eger amaç aynı derseniz size diyecek hiç bişi kalmamış demektir zira konu hakkındaki cehaletiniz ortaya çıkar
sadece sen bilgilisin; sadece sen solcusun...
sadece sen bilgilisin; sadece sen solcusun...
sölediklerimden onu mu anlıyosunuz sizin gibiler çok okur ama yanlızca kendi görüşünü pekiştirecek kitapları okur farklı yönlerdeki yazıları okumazsınız.ama sölediklerimin arkasındayım çünkü biçok sosyaist arkadasım var ve hepsinin çevresini biliyorum okudugunuz şeyleri yorumlayamıyor oldugu gibi kabul ediyodunuz yani durum karşılaştırması yapamıyorsunuz.ne anlatılıyosa onu alıyor körü körüne onları savunuyorsunuz bu açıdan ülkücülerle aranızda hiç bi farkın olmadını anlamalısınıkz yanlızca zıt iki kutupsunuz o kadar
bak sana bi dergi tavsiye ediyim onu oku belki anlarsın ne demek istedigimi.aydınlık dergisini al oku
sölediklerimden onu mu anlıyosunuz sizin gibiler çok okur ama yanlızca kendi görüşünü pekiştirecek kitapları okur farklı yönlerdeki yazıları okumazsınız.ama sölediklerimin arkasındayım çünkü biçok sosyaist arkadasım var ve hepsinin çevresini biliyorum okudugunuz şeyleri yorumlayamıyor oldugu gibi kabul ediyodunuz yani durum karşılaştırması yapamıyorsunuz.ne anlatılıyosa onu alıyor körü körüne onları savunuyorsunuz bu açıdan ülkücülerle aranızda hiç bi farkın olmadını anlamalısınıkz yanlızca zıt iki kutupsunuz o kadar
bak sana bi dergi tavsiye ediyim onu oku belki anlarsın ne demek istedigimi.aydınlık dergisini al oku
bütün hayatımı bir çırpıda yaktın yaw... aydınlık mı okuyayım??? işçi partisi yayınlarını neden okuyuayım ki??? ben de sana bir kaç tane tavsiye edeyim o zaman;
teori ve politika(üç ayda bir yayınlanıyor)
yürüyüş(haftada bir yayınlanıyor)
teoride doğrultu(ayda bir yayınlanıyor)
ve biraz da sanat ile ilgilenirsen eğer tavır dergilerini bi oku. eğer ne dediklerini anlayabilirsen:001_tt2: ...
ayrıca belirtmek isterim ki; bir sosyalistin bir ülküüden farkını bile bulamayan insanlarla tartışmanın gereği yok... peki işçi partisinin mhp den farkını gösterebilir misin???
|
|