Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit Haberlerinin Yayını Yasaklandı

melek24
23.10.2007, 22:03
Hükümet , Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit edilmesi ile ilgili haberlerin durdurulması için RTÜK'e başvurdu. RTÜK, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti...

Hakkari’de Meydana Gelen Terörist Saldırılarla İlgili Yayınların Men Edilmesine Karar Verilmiştir

Bilindiği üzere 3984 Sayılı Yasanın “Yayınların Men Edilmesi” başlıklı 25. maddesi, “Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilir.” hükmünü taşımaktadır.

Söz konusu yasa hükmü kapsamında Devlet Bakanı Cemil Çiçek imzasıyla 23 Ekim 2007 tarihinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına gönderilen B.02.0.001/116 sayılı yazıda, 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istenmiş olup, bu talep Üst Kurulca bütün yayın kuruluşlarına tebliğ edilmiştir. Anılan yazıda, aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir:

“21/10/2007 tarihinde Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür. “Kamuoyunun ve ilgililerin dikkatine sunulur.

devrim69
23.10.2007, 22:06
Gelişen teknolojiyle birlikte ne kadar yasaklanabilirki...internet denen şey var ve biz sabahtan beri tv haberlerinden önce bir sürü habere ulaştık.

melek24
23.10.2007, 22:08
Arkadaşım hangi kırsalda,hangi dar gelirlide var internet ,tek teknolojik aleti tv olan,tek haber yayınlarını tv den alan insanların sayısı sence azmı?

Bakır
23.10.2007, 22:11
Arkadaşım hangi kırsalda,hangi dar gelirlide var internet ,tek teknolojik aleti tv olan,tek haber yayınlarını tv den alan insanların sayısı sence azmı?

evet katılıyorum.

zaten interneti olupta sadece chat ve oyun için kullanan insanların sayısıda daha çok.....

Zemheri*
23.10.2007, 22:12
çok doğru ve yerinde bir karar halkın morale ihtiyacının olduğu şu günlerde bu tür haberlere biraz ara verilmelidir tabi belli bir noktaya kadar kamoyunun haber alma özgürlüğünü kısıtlamadan

devrim69
23.10.2007, 22:13

İlk yasağıda meclis deldi.Vekiller tartıştı bu konuyu trt canlı verdi.Trt kırsalda çekiyor.Bizler bir şekilde haber alırız.Hem bazı holdinglerin elinde bulunan medya ne kadar doğru haber veriyor buda tartışılır.

keçecili_kız
23.10.2007, 22:13
ne güzel herşey saklanıyo zaten bizden herşeyi saklasınlar bakalım daha nereye kadar susacak bu halk.evet moralimiz bozuluyo ama görmeyince duymayınca aklımızdan çıkacakmı olanlar.şimdi bişey olmuyor gibi mi davranacaz ne yani anlamadım ki..ya kayıp askerlerin ailelerinin endişileri nolacak onlarda unutacaklarmı şimdi görmeyince..ne biçim hükümet ya bişeyide düzgün yapın.tek akp ye kızmıyorum artık hepsi suçlu.unuttular gerçekleri düştüler koltuk sevdasına allahın cezaları.pkk'nın yerinde olsam(allah korusunda söz gelimi)mecliste kim varsa toplar onlara eziyet ederdim zavallı çoluğun çocuğun ne suçu var.rtük'ün engellemesi gereken konu yapılan operasyonlar...

renat
23.10.2007, 22:14
haberlerde bundan sonra o kiminle çıkmış bu onu kiminle aldatmış haberlerini izlerken . terörden şehit düşen askerlerimizden haberimiz olmayacak .ne zihniyet yavaş yavaş osmanlının yasakları kapımıza geldi .

kahrolsun yasakçı zihniyet.

devrim69
23.10.2007, 22:16
çok doğru ve yerinde bir karar halkın morale ihtiyacının olduğu şu günlerde bu tür haberlere biraz ara verilmelidir tabi belli bir noktaya kadar kamoyunun haber alma özgürlüğünü kısıtlamadan

Biz bu tür haberleri izlemeyince,duymayınca bitecekmi bu olaylar?bu tipik yasakçı zihniyet işte.

Zemheri*
23.10.2007, 22:19
arkadaşlar şehit haberlerini tamamen kesemezler halk bilgilenecek görecek ama bu bazı boş beleş kanallar şehitlerimizin evlerine kadar gidio daha cenaze kalkmamış ana baba perişan kamerayı gözlerine kadar sokup en son ne zaman konuştunuz sesi nasıl geliyordu gibi yersiz patavatsız sorular sorup insanları telef etmez tabi bencesi

alişero
23.10.2007, 22:19
bence çok doğru bi karar faşist lere gün doğmuştu her yaptıkları iğrençlik kahramanlık şeklinde halka sunuluyordu.

ama ne amaçla yasakladıklarıda tartışma konusu.

melek24
23.10.2007, 22:20
Satılmamış olan gazeteler,kanallar yıllardır "Türkiye uyan artık,uyandıgında çok geç olacak" demiyor muydu?
Sandık basında kendi kaderini belirlemedi mi herkes?
Toz pembe Amerikan rüyalarına dalmadılar mı?
Şimdi neyin acısını duyuyorlar?

Ağızlarından bu tur konularda bır tek cumle cıkmamıs kişiler birden Türk oldugunu hatırladı , toplanmıs konusuyorlar "Şehitlere çok üzüldük,televizyona bakamadık ama ordumuza güveniyoruz"
Geçen ders az kalsın Vahdettini kahraman ilan edecek kadın şimdi gözleri dolu giriyor sınıfa!

Neyin üzüntüsü bu? Bıçak kemıge dayandıgında mı farketmek gerekirdi olanları?

Çuval geçirenlerde oldu, tabuta koyanlarda.

Şimdi de birileri "aman haberleri göstermeyin ha, foyamız ortaya çıkmasın iyice" diyor..

pöndük
23.10.2007, 22:21
Bencedoğru bir karar bu.Toplumun piskolojisi yeterince yıprandı.tv lerde reyting uğruna öyle yayınlar yapılıyorki aklınız durur.Kadın programlarına kadar her yerde.Bir yandanda pkknın yaptığı kürtlerle türkleri birbirine düşürmekti.Bu yayınlarlada bu kin ve öfke daha çok büyüyor.

Zemheri*
23.10.2007, 22:25
tabi yasağı sırf hükümet koydu diye yanlış diyorsanız o da sizin insafınıza...

tykhe
23.10.2007, 22:47
Bu haberler halka sanki çokmu dürüstçe ulaşıyordu.Bize gelen haberler zaten sansürlü, zaten makaslanmış. Hergün olan olaylardan haberdarmı ediliyoruz? Ya da çatışma ve şehit haberleri bize eksiksizmi ulaşıyor sanıyordunuz? 10 olan şehit sayısı 5 verildi o ekranlarda. Çatışmalardan habersiz lagaluga ve magazin dolu haberler sunuldu hep önümüze."Falancanın elbisesi filancanın sevgilisi" haberleriyle, düşünme güdüleri elinden alınmış bir halk oluşturuldu. Gençlik zaten haberi hep magazin olarak düşündü çünkü yıllardır başka birşey görmedi "Ana Haber Bültenlerinde!" Şimdi gerçekler bir nebzede olsun gündeme düşünce silkelendik kendimize gelmeye başladık ki birileri bunları farkettiğimizi farkedince yayın yasağı getirilmeye başlandı. Sonumuz hayır olsun bakalım daha neler gelecek başımıza...

spartacus
23.10.2007, 23:01
Esasen ortada yasak falan yok, ulusal tv ile Yeniçağ tv'yi izleyin tam gaz ırkçılık ve şövenizm pompalanıyor.
Yasağın nedeni ölen erlerin haberleri yönünde değildir. Esasen esir alınan erlerin durumlarıyla ilgili haberlerin verilmemesiyle alakalıdır. Görüldüki askerler esir düştüler, bunlar medyaya yansımadan ben gereken yasağı koyayım.
Daha halen gerçekler manipüle edilerek ölen askerlerle ilintilendiriliyor.
Meselenin özeti şudur: Yapılan yasak klasik anlamda psikolojik savaş manzarasıdır.

ÇaKıL
23.10.2007, 23:14
RTÜK babamın tekelinde değil ki Ayten'im heralde verilen haberlerde değişim olacak.

RTÜK TSK'nın ve AKP Hükümeti'nin ayıbını örtmeye çalışıyor.
TSK askerlerin kaçırılma olayını ancak ertesi gün resmi internet sitesinde bilgilendiriyor.
Hükümetse kaybımız ve acımız büyük yarın ola hayır ola mesajı veriyor.

Artık her ikisininde çaresizliğini halk görüpde uzatılan mikrofonlarda dile getirince kanlarına dokundu ki böyle bir yasağı koydular.

Bahaneye bakarmısın izleyenlerin moralleri bozuluyor.Şimdi ben ağlayan ana baba kardeşleri görmeyince ekranlar da acılarını bilemeyecekmiyim.Ölen insan arkadaşım rakamlarla verilse bile adları var onların.

spartacus
23.10.2007, 23:21
RTÜK babamın tekelinde değil ki Ayten'im heralde verilen haberlerde değişim olacak.

Bahaneye bakarmısın izleyenlerin moralleri bozuluyor.

Normalde sınır dışı operasyon gündemde olmasaydı böylesi bir haber hiç verilmezdi. Normalde psiklojik savaş yürütülürken düzenli ordular kendi kayıplarını ya tam gizlenir yada sayısal olarak düşük gösterirken gerillanın kaybının abartılı verir. Bu düşük yoğunlukta savaş stratejisinin bir parçasıdır.

eRDem®
23.10.2007, 23:24
ya benim aklıma gelen yada konuştuğuklarımız ve okuduklarım sonrasında anladığım kadarıylada hani "yuh canım okadarda değil" diyebilirsiniz ama belki yada "komplo teoriside" diyebilirsiniz belki ama sölicem içimde kalmasın...
Kalabalıkların belli kesimler tarafından (çok iyi kullanılması)gibi bir durumun birileri tarafından rahatsız olunması gibi bir durum sonucu olabilir mi.. Gerçi şahsen bende çok rahatsız oluyorum ama, elden bişey gelmiyo..

İnşallah düzgün anlatabilmişimdir.

alişero
23.10.2007, 23:36
yasak eğer faşistlerin yaptıkları barbarca saldırıların kahramanlık destanı gibi haber konusu olmasını engellemekse doğru.

ama sonuç olarak ülkemiz bir iç savaşa doğru gidiyordu bazı yasaklar gerekli tabi bu yasak eğer ülke halkı için alınmış bir yasaksa.

sonsu
23.10.2007, 23:37
neyin kimin psikolojisinden bahsediyorsunuz arkadaşlar bizler sadece 15(en az oda) kişinin şehit olduğunu duyuyoruz. ya o şehitlerin aileleri onların psikolojisi nolacak. bu haberleri duymak psikolojimizi bozmasın çünkü bu türkiyenin gerçeği eğer bu ülkede yaşamaya devam edeceksek bunlara alışmamız lazım bence yada artık dur diyeceğiz ne kadar geç kalmış olsak da!!!Artık o saçma sapan haber denilen şeylerin yerine bence türkiye'nin kanayan yarasına parmak basmak lazım. yoksa ne yazıkki bu şehitler ne 15 ne 30 nede 100 lerde kalır maalesef ....

eRDem®
23.10.2007, 23:49
bu güne kadar verilen şehitlerimizin tabiki haddi hesabı yoktur. Ama ne kadar geç kaldığımızapaçık ortadadır.
bence acı olan verilen şehitlerimizin sayısının 4-5 olduğunda içine sindiren ama 14-15 olduğunda kan kusanlardır...
şehit bizimşehittir... bir günde 4-5 olunca bukadar birlik olmuyoruz taşmıyoruz da neden şimdi geç kalmışlığımızı telafi eder gibiyiz...

Çok acı bence gerçekten çok acı

spartacus
24.10.2007, 00:45
Dilaa74
İnsan yaşamı çok kutsaldır, tamamıyla insan haklarına aykırı söylemlerinizden ötürü sizi kınıyorum. Ayrıca bu yazıya imza atan melekte bir o kadar kana susamış olduğundan dolay kendisine gelmelidir. Böylesi şeylere tölerans gösterilemez.

onur melis
24.10.2007, 00:51
“21/10/2007 tarihinde Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür. “Kamuoyunun ve ilgililerin dikkatine sunulur.

helal olsun en sonunda akıllı ve dogru bir karar alabilmişler ne mutlu bize

LaDY
24.10.2007, 00:54
ben artık basında pkk militanlrının da cesetlerini görmek istiyorummmmm......

hep şehitlerimizi görüyoruz... ve canımız çok yanıyor.... sürekli şu kadar bu kadar terörist öldü deniliyor.... bu rakamlar ne kadar doğru???
mutlaka doğrudur... ama bu güne kadar hiç bir terörist ceseti görmedim basında!!!!!!!

?????????

bu nasıl bir yorum? en baştan belirteyim ki yapacağım yorumdan beni pkk sempatizanı olarak algılamayın ama bu mesajı okuyunca midem kalktı... ne demek ceset görmek istemek yaa, şu an memleketin dört bir yanındaki Aleviler can kaygısı yaşıyor özellikle Kürt olan canlar, açın gazide bugün yaşanan olayları izleyin... kişisel görüştüğüm Kürt dostlarım tedirginler, çoğumuz da öyle tek suçumuz Türk olmayışımız! salt Türk değiliz diye can kaygısı yaşıyoruz ve o kaygıyı bize yaşatan zihniyetlerden hiç bir farkınız bulunmuyor.

ölüm çözüm mü, şehitleri analar doğurdu, emek etti diğerleri sepetle mi indi? oturup baştaki çakalları sorgulayacağınıza bunca kana susamışlığınızı gün yüzüne çıkarabiliyorsunuz demek, sonra da Aleviyim diyorsunuz. HELAL OLSUN. sizi ayakta alkışlıyorum...

Ayrıca bir önceki pkk ile ilgili yorumumda demiştim ki

Forum Kuralları (http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=2)

25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.
Forum kuralını son kez hatırlatıyorum ve bundan sonra yetkilerimi kullanacağım

takmışsınız pkk da pkk açın gözlerinizi ve bakın asıl terör içimizde, asıl terör bizi bu kadar pkklı öldü şu kadar can aldık deyip şovanistlik yapanlar, merak etmeyin öldürmüş olsalar o çok istediğiniz cesetleri sererlerdi önünüze, aaa tabii acele de etmeyin yakında devlet tarafında çayırda bayırda masum çobanlar vurulur katledilir alın size terörist denir, çoban da büyük ihtimal Kürt olur zaten;)

sayın dilaa74 yukarıdaki kan kokan mesajından dolayı adaptasyona alınmıştır bir de burdan yazayım...
Umarım daha dikkatli olunur.
İyi Forumlar.

CaNCa
24.10.2007, 01:06
Rtük istediği kadar yasaklasın, hangi yüz yılda yaşıyoruz merakı olan insanların istedikleri an, istedikleri haberleri takip edecekleri binlerce yöntem ve teknolojik kaynak mevcut. Önemli olan bireyin arzusu birilerin bunu uygun bulup bulmaması değil. Ben Hakkarideki son olaylardan sonra haberleri izlememeye başladım ve elimde geldiğincede forum içerisindeki alakalı konu başlıklarına bile bakmamaya çalışıyorum. Belki devekuşu gibi sadece kafamı kuma gömüyormuşum gibi algılanabilir ama tv veya pc karşısında ağlayan, saçlarını başlarını yolan insanların o hallerini gördükçe, öte yandan intikam söylemleri ile sokaklara taşan insanların refleksleri ciddi anlamda her açıdan bir üzüntü yaratıyor, sinirlerim yıprandığı için artık izlememeyi tercih ediyorum.

Ama bu tamamen benim tasarrrufum, başkasının tasarrufuna rtük dahil hiç bir kurum en azından insancıl düzeyde buna müdahale etme hakkına sahip değil. sadece bu uygulamarla 21. yüz yılda uluslarası bir gülünç seviyesine ulaşılmış oluyor. Hani genel anlamda yasakçıl zihniyetleri ile tek etkileri komik bir duruma düşüşümüz oluyor.

Bir arada mahkemelerimiz youtube'u yasaklamıştı. Geçen yıl erasmus programı ile üniversitemizde okuyan yabancı bir arkadaş sordu, 'neden giremiyoruz?', yasak diyorum inanamıyor, sadece sırıtarak suratıma bakıyor. Evet dedim, bizim ülkemizde böyle yasaklarımız vardır, bir şeyin faturasını 70 milyona kesmek istiyorsan çok basit bir eylemle bunu yaptırabilirsiniz..

YoRuM78
24.10.2007, 01:11
Son zamanlardaki gerek basın gerekse görsel basında adı geçen örgütle ilgili haber duymaktayız.Gündem bu olunca forumdada genelde birbirine benzer topicler açılıyor.Topiğin sonuda ne yazıkki istemediğimiz yerlere kadar gidiyor.Yazdıklarımıza biraz daha dikkat edersek herkes için çok iyi olur.

iyi forumlar

DersimBurak
24.10.2007, 02:11
RTÜK başkanı RP döneminin Kanal 7'sinde program yapan Zahid Akman olduğuna göre hükümetin isteği onlar için bir emirdir zaten..

Halkın "daha fazla" demokrasiyi Tayyip Erdoğan'ın yüzündeki gülümseme, Büyükanıt'ın ve diğer Cumhuriyete bağlı kişilerin ise köşeye sıkışması olarak algıladığı, oy verirken bu saikle hareket ettiği, kalan her şeyi ikincil sorunlar olarak gördüğü bir ortamda aslında gerek yoktu RTÜK'ü harekete geçirmeye.. Zaten "inadına itidal, inadına sağduyu" diye çıkan bir sürü medya da var hükümet şakşakçısı ama kesmiyor demek ki..!

nusayri
24.10.2007, 07:16
riting adına yapılan yayınları çoğu doğruluk derecesi tartışılır durumunda.
ulke iki başlık yönetim şekli almıştır bir taraftan hukümet öbür taraftan sermayenin denetimimdeki basın ve yayın koruluşlarıdır .
her iki taraf çıkarlarını korumak için adete birbirleriyle piskolojik savaşa girmişler.
sermaye hiç bir zaman kendi çıkarlarından başka hiç bir konuda doğru ve sadık davrandıklarını görülmemeiştir .
ülkemizdeki toplumsal sorunların had safhasında olduğu bu günlerde sermayenin basını ve görsel yayını halkı yönlendiren konuma gelmesi sorgulanacak bir durum ortaya çıkmaktadır ?.
vatandaşın haber alma hakı kısıtılması ne kadar haksız bir uygulama diyebilyorsak vatandaşları yanlış kasıtlı tanısyonu yukseltecek haberler yayınlanmasıda gereksiz sakıncalıdır.

saygılarımla.

barısyıldırım
24.10.2007, 12:58
İşte Hakkaride kaçırılan evlatlerımızın , kardeşlerimizin son görüntüleri

tykhe
24.10.2007, 13:09

RTÜK TSK'nın ve AKP Hükümeti'nin ayıbını örtmeye çalışıyor.
TSK askerlerin kaçırılma olayını ancak ertesi gün resmi internet sitesinde bilgilendiriyor.
Hükümetse kaybımız ve acımız büyük yarın ola hayır ola mesajı veriyor.

Artık her ikisininde çaresizliğini halk görüpde uzatılan mikrofonlarda dile getirince kanlarına dokundu ki böyle bir yasağı koydular.

Bahaneye bakarmısın izleyenlerin moralleri bozuluyor.Şimdi ben ağlayan ana baba kardeşleri görmeyince ekranlar da acılarını bilemeyecekmiyim.Ölen insan arkadaşım rakamlarla verilse bile adları var onların.

Haklısın canım benim . Keşke o haberlerde bize tam ulaşmış olsada halk gerçeği bir bilse. Şehit haberleri ancak ölü sayısı çok olduğu zaman ulaştırıldı. Geri kalanlar ise ailelerine "EĞİTİM ZAİYATI" diye gittiler.. Sanki anaların feryatları onların çok umrundaydı. Öyle olsa savaş çığırtkanlıklarına son verip uzlaşma ve kansız çözüme giderlerdi.

Haydaryiğit
24.10.2007, 19:08
Anadolu topraklarında yıllarca beraber yaşamış kardeş Türk ve Kürt Halkları Birleşin.Sizi didişmeye,savaşa,birbirinize kin kusmaya ve düşman edenlere lanet olsun.

Medya'nın da etkisiyle faşizmi körükleyenlerin hendek kazarken kuyuya düşmeye başladıklarını görüyor gibiyim.Bir yerlerine dokundu birşeyler ki medyayı bahane ederek haberleri gizlemek ister gibiler.

Ancak 21. Yüzyılın teknolojisinde o geri kalmışlıklarına yenik düştüler. Sanki haberleri bir şekilde öğrenemeyeceğiz.:D Her ne kadar öğrensek te bu haberlerin doğruluğuna inanamıyoruz zaten.Öğrenmek istediğimizde bile Medya'nın da kimlerin elinde olduğunu ve de ne amaçlar güttüğünü biliyoruz.İzlemeyi sevdiğimiz için de izlemeyi bırakamıyoruz. Suç kimde şimdi...

Sağduyulu bir birey olduğumuza inanıyorsak;ne olur faşizmin çirkinliklerine uymayalım.Faşizm öyle bir ideoloji ki bize asla yakışmayacak tutumlara sahiptir.Bize yakışan her ne şartta olursa olsun barıştan yana olmak olacaktır.

Faşistlerin ve kendi ideolojilerinin arttığı şu dönemde kürt halkının yaşadığımız çoğu çevrede aşağılananlarını hor görülenlerini görüyoruz.Neden bu kadar kin ve nefret güdülüyor anlamıyorum.Ne kadar biz önce insan dedikçe o kalıplaşmış beyinlerinde bunu anlayamayacaklardır.Ne faşist bizi anlayacaktır ne de biz onları ne olursa olsun anlamak isteyeceğiz.

İçerisinde faşizm ideolojisi bulunanlar onun adına terör demiş kalkmış bir o yana bir bu yana saldırıyor. Görmüyor ki terörün kendinde olduğunu,görmüyor ki uzlaşmadığı sürece geçip konuşmadığı sürece insanlığa yakışan bir şey yapacak olduğunu.
Artık türk ve kürt halkları birbirlerini anlamaya çalışsınlar diyorum.Yılan bizi birbirimize çatmamız için zehirledi deliğine girdi.Bunu göremiyor muyuz?

Savaşa Hayır.Biz Barış istiyoruz Hemen Şimdi !
İyi forumlar

TuFaN58
24.10.2007, 20:30
Halk ayaklandı. şehit haberlerini yasladıkları iyi oldu.yoksa eline silahı ala sınıra gidecekti.

Garaoglan
25.10.2007, 23:14

Sevgili Dilaa zannedersem cok talihsiz bir aciklama olmus
eminimki bu yazilar gercekten seni yansitmiyor

ben sana hem demedimmi ugrasma benimle diye
al iste sonunda gördün "Adaptasyonu "

umarim yakinda adaptasyonun biter !

PirO_62
25.10.2007, 23:32
Konuya Dönün.

Konu Amacından Sapmasın. Moderatörümüz Gerekli Açıklamayı Yapmıştır. Ve Gereken İşlem Yapılmıştır.Diğer Mesajlar Tarafımdan Silinmiştir.

İyi Forumlar.

fatih
26.10.2007, 10:14
Yasak kaldırıldı...

Şimdi yine tahrikçiler meydana iner. İlkokul öğrencilerini bile sokağa indirdiler.
Ankara'da liselilere soruyorlar, niye gösteri yapıyorsunuz diye, Cevap birileri geldi bütün liseler toplu göstere yapacak diye bizde onlara uyduk. Aynı anda bir kaç lisenin öğrecileri gösteri yapıyorlar. Bu gösteriler tahrike çok açık. Allah korusun, bir silah ateşlenir, biri ölürse, ve bazıları PKK şehirde yayınlarına başlarsa ki bu olaylar olmadan benzer yayınlar var, işin sonu hiçte iyi olmaz.

ilker_che
26.10.2007, 13:31
gazeteler televizyonlar durumu öle bi abartmaya baslamıslardı ki kürt mahalleleri basılmaya en ufak bi söylemde linç girişimleri yapılmaya baslanmıstı.hepimiz gercekten üzülüyoruz sehit haberlerine ama bu haberleri kullanarak sehitlerini isimlerini kullanarak propaganda yapanlara ses cıkarmak gerekiyordu die düşünüyorum.işi o kadar abartmaya basladılar ki sırf türkleri tatmin etmek kürtlerden nefret etmelerini sağlamak için sacma sapan haberler bile yapılmaya baslandı.gecen gün posta gazetesinde bi haber vardı.sınırı gecen yüz bölücü örgüt yanlısı kişiler karakola saldırmıs.mehmetcik de catısmaya girip 30 unu öldürmüş.sonra sağ kalanlar cesetleri toplayıp kuzey ıraka dönmüşler...
bu haber bana lise yıllarında yapılan toplu kavgaları hatırlattı.hani bazıları wardır hiç ortada görünmez.kavga bitince siz görmediniz ben söle yaptım böle yaptım die iddialarda bulunur.bi farkıvar mı sizce?
yasagın kaldırılması büyük yanlış.duygu sömürüleriyle insanları meydanlara indirmeye şehitler üzerinden propaganda yapmaya devam edecekler...

Baran336
26.10.2007, 16:59
Tesadüf falan degil bu yapilanlar. Fasizan Sömürü Düzeninde sikca daha dogrusu devamli kullanilan bir yöntem. Lideri Tutuklandiginda bir dönem nerdeyse hic haber dahil yapilmiyordu. Oysaki Lideri tutuklandi diye o Parti, Bügünden yarina ne bitti nede yok oldu. Düzen Medyasiyla Halki istedigi gibi yönlendiriyor istedigi yere, Halk farkli yere yönlendiriliyor, yapacaklarini da yapiyorlar hic halki karsilarina almadan. Su anda Tayip Emmi yi devirseler bile pisliklerini temizlemesi TR 20-30 yilini alir.
Zaten Türkiyede en kolay en ucuz sömürü Vatan Millet Sakarya Felsefesi ile yapilmiyor mu?

ilker_che
26.10.2007, 18:01
fox tv yi acarsanız cok güzel bi örnegini bulabilirsiniz provakatör medyanın...

garcia
27.10.2007, 22:10
dilaa74 yazmış

hep şehitlerimizi görüyoruz... ve canımız çok yanıyor.... sürekli şu kadar bu kadar terörist öldü deniliyor.... bu rakamlar ne kadar doğru???
mutlaka doğrudur... ama bu güne kadar hiç bir terörist ceseti görmedim basında!!!!!!!

?????????

bu bile ne kadar kana susamış,neden-sonuç ilişkisini düşünemeyen ve linç kültüründen ne kadarda etkilenmiş bir ülkede yaşadığımızın göstergesi.eğerki ortada olan bir şeyler varsa,onu var eden şey devam ettiği sürece mutlaka aynı şey gene olacaktır.bir siyasi çevre ve ya hareketin kanla,silahla yok olacağını düşünmek bu ülkede yıllardır,topluma empoze edilen şovenizm,faşizm propagandasının bir ürünüdür.egemen sınıfların en çok kullandığı ve can simidi olarak gördüğü politika milliyetçilik ve şovenizmi körüklemek ve bundan yararlanarak aynı ülkelerde yaşayan,farklı etnik köken ve farklı inançlardan gelen sömürülen halk yığınlarını birbirine kırdırıp,iktidarlarını sağlamlaştırmayı hedeflemişler bundada önemli ölçüde başarılı olup,insanlığın bilinç altı ve bilinç üstü en geri düşüncesi olan din ve milliyetçilik tanımlamalarını,kendilerine ait bir yönetime,kendilerine ait bir iktidara sahip olmayan ezilen kesimleri bu iki olgu kullanılarak,sömürü düzenine bağlamanın hesaplarını yapmışlardır.

eğerki,olayları ve şahısları baz almadan sorunun kaynağına inildiği zaman,gerçekler gün gibi gözümüzün önünde olacaktır.insanların gözünü kör eden şovenizmin etkisinden kurtulmak gerek.