Orijinalini görmek için tıklayınız : gazi'de çatışma!!

başkabirdünya
23.10.2007, 23:20
bu akşam gazide şiddetli çatışmalar yaşandı!!

gazi mahellasinde sokağa çıkma yasağı var!!(öyle bir yetki verilmedi ama polisler bırakmıyor)

bütün sokak başları tutuldu
mahalle olarak ablukaya alınmış durumdayız
saat 16,30 da başlayan çatışmalar az önceye kadar sürüyordu(23,18)
(son bilgileri aldıkça paylaşacağım)

devrim69
23.10.2007, 23:32
Çatışmanın nedenleri nelerdir?bizi bilgilendirirmisin?

ÇaKıL
23.10.2007, 23:32
Korkuyorum.

rozerin62
23.10.2007, 23:33
Evet bende az önce Gazide yaşayan bi arkadaşımdan öğrendim endişeliyiz neler olup bitiyor.Bilgilendirmelerinizi bekliycez.

Mahir_86
23.10.2007, 23:48
teyzem orada oturuyor.. anlattığı kadarıyla polislerle solcular ya da tezkereye karşı çıkan apocular arasında cıkmış olaylar..

ama kesin olmayabilir.

sonsu
23.10.2007, 23:52
arkadaşlar bi gelişme varmı ?

başkabirdünya
23.10.2007, 23:57
benim şuan evin camından gördüklerim inanılmaz

polislerin geçişi 15 dakika sürdü
anlıyacağınız
istanbulda polis kalmamış hepsi buraya gelmiş:)

başkabirdünya
24.10.2007, 00:00
olay ile ilgili öğrendiklerim:

gazi mahallesi dört yola takılan kameralara mahallenin gençleri müdahale etmiş
ve bu esnada çatışma çıkmış
ve polis gazi temel haklar ve özgürlükler derneğini basmış

başlayan çatışma artarak devam etmiş

olayda 2-3 kişi plastik mermilerle yaralanmış
ve gözaltılar varmış
şu an itibariyle olaylar son buldu(00,00)

spartacus
24.10.2007, 00:02
Faşizm öteden beri gazi halkı üzerinde baskı ve yıldırma politikaları sürdürüyor.
Toplumun en duyarlı ve ilerici kesimlerini susturmaya yönelik faşist baskılar olarak görüyor ve kınıyorum.

sodır
24.10.2007, 00:06
Benimde Gazide akrabam ve dostlarım var.bir iki tanesi ile görüştüm çok ciddi bir sorun görünmüyor şuan.
Başkabirdünya dostum ve diğer yazımızı okuyan arkadaşlara mutlaka bildikleri bir iki hatırlatma yapmak istiyorum.Bu tür durumlarda sürekli dostlarınızla komşularınızla arkadaşlarınızla irtibatta olunuz.Dışarıya kesinlikle yalnız çıkmayınız.nereye gideceğinizi evden ayrılırken söyleyiniz varacağınız yerde çıktığınız yeri bilgilendiriniz.Bireysel hareketlerden ve fevri davranışlardan kaçınınız.toplu karar alınmasını sağlayınız.Ama en önemlisi irtibatta olunuz sürekli.basın organlarını takip ediniz.polis aramalarında sakin ve serin kanlı olunuz etrafınızda ki yaşlı ve çocukların hareretli ortamlardan etkileneceğini ve sizi duygusal davranıp yanlışa-paniğe sürükleyeceğini unutmayınız.
önemli bir gelişme olduğunda bizleri bilgilendirirseniz seviniriz.

sodır

başkabirdünya
24.10.2007, 00:09
şu an gazi dört yoldan silah sesleri geliyor
olay yerine 8 tane panzer gitti

ben bile korkmaya başladım:)

sonsu
24.10.2007, 00:11
offf ya gerçekten çok kötü bi durum bu kadar ciddileşti yani neden tv yok ya

devrim69
24.10.2007, 00:12
Endişe verici tüm bu olanlar

sonsu
24.10.2007, 00:13
nedir ya bu gaziden istedikleri; 8 tane panzeri ne yapıyolar allah aşkına ? sanki savaş var

sonsu
24.10.2007, 00:14
arkadaşlar herhangi bi tv kanalında varmı?

başkabirdünya
24.10.2007, 00:16
24 Ekim 2007 00:09

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=275968

başkabirdünya
24.10.2007, 00:19
nedir ya bu gaziden istedikleri; 8 tane panzeri ne yapıyolar allah aşkına ? sanki savaş var

8 panzer sadece bir noktada diğerlerini düşünün...

firariHH
24.10.2007, 00:20
14395

Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup, bölgeye emniyet müdürlüğünce yeni konan mobese kamerasına karsi cikti polisle çatıştı.

Polise molotof kokteylleri ile saldıran göstericiler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Çıkan olaylarda yaklaşık 10 gösterici gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 50 kişilik grup, Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde bir araya geldi. Emniyet müdürlüğünce sokak üzerine yeni konan ve üzerinde mobese kamarasının bulunduğu direği kesen göstericiler, ardından sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmak istedi. Polisin 'dağılın' uyarısına aldırış etmeyen göstericiler, polise molotof kokteyli, taşlı ve sopalı saldırıda bulundu.

Göstericiler, çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede etkisiz hale getirildi. Ekiplere panzer ve akrep araçları da takviye edilirken, olaylarda göz yaşartıcı biber gazı kullanıldı. Çıkan olaylarda yaklaşık 10 gösterici gözaltına alındı

Bunlari Buldum olay Hakkinda.

başkabirdünya
24.10.2007, 01:09
Gazi Mahallesi'nde gergin gece

Gazi'de izinsiz gösteri yapan ve PKK lehine sloganlar atan grup, polis tarafından dağıtıldı. Çevik Kuvvet'in 'Ne mutlu Türküm diyene' şeklinde yürüyüş yapması dikkat çekti.
Panzer eşliğindeki Çevik Kuvvet ekiplerinin biber gazıyla müdahale ettiği gruptakiler, ara sokaklara kaçtı. Aynı caddenin farklı noktalarında tekrar toplanan gruplar, pazarcı tezgahlarıyla yola barikat kurdu. Yola molotofkokteyli atan göstericiler, ateş yaktı. Polisin ikinci müdahalesinin ardından gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Yola kurulan barikatı dağıtan polis ekipleri, ara sokaklarda yaptıkları aramalarda yaklaşık 10 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, Gazi Polis Merkezine dönüş sırasında Çevik Kuvvet ekiplerinin, ''Ne mutlu Türküm diyene'' ve ''Her şey vatan için'' şeklinde tempo tutarak uygun adımla yürüyüş yapması dikkati çekti.

Öte yandan, gruptakilerin, izinsiz gösteriden önce İsmetpaşa Caddesi üzerindeki Dörtyol otobüs durağı yakınında bulunan bir direği, MOBESE kamerası yerleştirileceği gerekçesiyle kestikleri, bu direğin de düşerken bir elektrik direğinin devrilmesine neden olduğu belirtildi.

AA
www.haber7.com

YALAN HABER
kanal 7 olayları çarpıtmada rakip tanımıyor
1.yürüyenler pkk lı değildi
2.pkk lehine slagan atılmadı
3.polisi görünce kaçmadılar(saat 16.00 da başlayan çatışma 24,00 kadar sürdü)

burada yazmak istediğim KANAL 7 nin haber yapma mantığını ,olayları nasıl farklılaştırdığını göstermek

turk3458
24.10.2007, 13:51
Gazi Mahallesi'nde gergin gece

Gazi'de izinsiz gösteri yapan ve PKK lehine sloganlar atan grup, polis tarafından dağıtıldı. Çevik Kuvvet'in 'Ne mutlu Türküm diyene' şeklinde yürüyüş yapması dikkat çekti.
Panzer eşliğindeki Çevik Kuvvet ekiplerinin biber gazıyla müdahale ettiği gruptakiler, ara sokaklara kaçtı. Aynı caddenin farklı noktalarında tekrar toplanan gruplar, pazarcı tezgahlarıyla yola barikat kurdu. Yola molotofkokteyli atan göstericiler, ateş yaktı. Polisin ikinci müdahalesinin ardından gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Yola kurulan barikatı dağıtan polis ekipleri, ara sokaklarda yaptıkları aramalarda yaklaşık 10 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, Gazi Polis Merkezine dönüş sırasında Çevik Kuvvet ekiplerinin, ''Ne mutlu Türküm diyene'' ve ''Her şey vatan için'' şeklinde tempo tutarak uygun adımla yürüyüş yapması dikkati çekti.

Öte yandan, gruptakilerin, izinsiz gösteriden önce İsmetpaşa Caddesi üzerindeki Dörtyol otobüs durağı yakınında bulunan bir direği, MOBESE kamerası yerleştirileceği gerekçesiyle kestikleri, bu direğin de düşerken bir elektrik direğinin devrilmesine neden olduğu belirtildi.

AA
www.haber7.com

YALAN HABER
kanal 7 olayları çarpıtmada rakip tanımıyor
1.yürüyenler pkk lı değildi
2.pkk lehine slagan atılmadı
3.polisi görünce kaçmadılar(saat 16.00 da başlayan çatışma 24,00 kadar sürdü)

burada yazmak istediğim KANAL 7 nin haber yapma mantığını ,olayları nasıl farklılaştırdığını göstermek

o kanalın kanal ve bağlı organlarının mantığını bilerek niye izliyorsunuz kardeşim.
Fettullahçıdan doğru haber beklemek yanlış zaten.

İrMaK_D
24.10.2007, 14:09
bende kanald de izledim haberleri çatışmanın bir saat sürdüğünü ve pkk a lehine slogan atıldığı söylendi...

başkabirdünya
24.10.2007, 14:47
doğru ve detaylı bilgi:

Polis terörü Gazi'de barikatlarla yanıtlandı
İSTANBUL (24.10.2007)- Gazi Mahallesi'nde polis terörü ile başlayan gerginlik dün gün boyunca yaşandı. Polis, eylem yapmak isteyen kitlenin üzerine ateş açtı. Panzer ve gaz bombalarıyla yapılan saldırı devrimcilerin barikatlı direnişiyle yanıtlandı.
http://img90.imageshack.us/img90/1795/polisterorugazidebarikabi5.jpg
Gazi Mahallesi dün polis terörüne karşı mücadeleye tanıklık etti. Öğle saatlerinde Heykel Parkı ve Dörtyol Meydanı'na Mobese kamerası takmak isteyen polise, devrimciler ve antifaşist gençler müdahale etti. Arbede çatışmaya dönüştü.

Polis hedef gözeterek silahla ateş açtı. Saldırı, Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği civarında şarjörlerin boşaltıldığı devlet terörüne sahne oldu. Ara sokaklarda silahlı saldırıya karşı çatışmalar yaşandı. Polis terörüne yanıt, devrimcilerin dişe diş mücadelesi oldu.

Polis basın açıklamasına saldırdı

Polis terörü, akşam saatlerinde ESP, HÖC, DHP, Partizan ve Mücadele Birliği'nin ortak örgütlediği basın açıklamasıyla protesto edildi. Kurumların çağrısıyla bir araya gelen 400 kişi, Temel Haklar Derneği önünden Cemevi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Gazi faşizme mezar olacak”, “Gazi'de polis terörüne son”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı. Kitle Cemevi önünde polis saldırısına maruz kaldı. Gaz bombası ve tazyikli su saldırısına yanıt, direniş oldu.

Devrimcilerin yanıtı sert oldu

Öte yandan mahallede polis terörüne karşı ikinci bir eylem daha yapıldı. MLKP, DHKC, PKK, TİKKO ve TKEP-L militanları, Dörtyol Meydanı'nda barikatlar kurdu. Devrimciler, İsmetpaşa Caddesi üzerinde Eski Karakol durağına kadar barikatlar kurarak polisle çatıştı. Gaz bombası ve panzerlere molotoflarla karşılık verdi.

Barikat barikat direnişte yaklaşık 500 militan yer aldı. Eylem boyunca polis terörüne kararlı biçimde karşı koyan MLKP militanları, barikat kuran ekiplerin dışında bir grupla İsmetpaşa Caddesi üzerinde polislerin mevzilendiği noktaya saldırdı. Militanlar “Katillerden hesabı MLKP soracak”, “Yaşasın partimiz MLKP”, “Devrimin zaferi için yaşasın MLKP” sloganları ile yürüyüşe geçti.

Mobese direği yıkıldı, panzerler yakıldı

Polis, caddeyi gaza bombasına boğdu. Dörtyol Meydanı'nda toplanan kitle çatışmayı sürdürdü. Bu esnada devrimcilerin mobese kameralarına ve polise tepkisi büyük oldu. Barikatlarla meydanı korumaya alan devrimciler getirdikleri aletler ile kameranın takılı olduğu direği devirdi. Çevredeki bazı elektrik direkleri de yıkıldı. Direklerle barikatları güçlendiren militanlar, panzerleri molotoflarla ateşe verdi.

Bu esnada kitle üzerine yönelen bir polis akrebi rastgele ateş açtı. Akrep taş ve molotoflarla püskürtüldü.

Devrimciler Postane önüne kadar barikat kurarak eylemini sürdürdü. Eylem barikatların ateşe verilmesi ve polis terörüne karşı atılan sloganlar ile sona erdi.

kaynak:ATILIM www.atilim.org

chatlakalper
24.10.2007, 20:39
Faşizm öteden beri gazi halkı üzerinde baskı ve yıldırma politikaları sürdürüyor.
Toplumun en duyarlı ve ilerici kesimlerini susturmaya yönelik faşist baskılar olarak görüyor ve kınıyorum.

Oldu canım başka bir arzunuz var mı?

Adam gidiyor kamerayı indiriyor, ortaya da ateşi yakıyor. Tabii kimse müdahale etmesin, ne oldu dimi alt tarafı bir direk indi ve ateş yaktılar.

Bu adamların o ateşle mangal keyfi yapmayacakları kesin.Poliste: ne haliniz varsa görün demez herhalde.

Bunlarda susturmaya yönelik faşist baskılar oluyor.

Dtp'yi basanlarıda serbest bıraksın o zaman polis.

İstedikleri yakıp yıksınlar.

Bunlarda faşist kalabalığı susturmaya çalışan, demokratik barışcıl hümanist kardeşliği savunan polisler olsun.

pirayevera
24.10.2007, 21:36

Adam gidiyor kamerayı indiriyor, ortaya da ateşi yakıyor. Tabii kimse müdahale etmesin, ne oldu dimi alt tarafı bir direk indi ve ateş yaktılar.

Bu adamların o ateşle mangal keyfi yapmayacakları kesin.Poliste: ne haliniz varsa görün demez herhalde.

Bunlarda faşist kalabalığı susturmaya çalışan, demokratik barışcıl hümanist kardeşliği savunan polisler olsun.

Hayırdır polis misin nesin?

Mobese denen kamera sistemleri sadece trafiğin yoğun olduğu alanlara koyulmuyor muydu?

Ben mi yanlış biliyorum yoksa?

Sen geleceksin benim mahallemde parkın ortasına mobese denen insanları tecavüz eden kamera sisteminden koyacaksın, mahallemin anti-faşist gençleri de buna karşı koymayacak...

Biz Gazi Mahallesinin anti-faşist gençleri olarak mahallemizde polis istemiyoruz,

Mahalle kendi güvenliğini sağlıyor zaten,

Polis mahalleye uyuşturucu ve yozlaşmadan başka birşey getirmiyor,

Karakolluk bir durumun olduğu zaman rüşvet karşılığında yapıyor,

Keyfi yere insanların arkasından ateş açabiliyor,

Hatta insanların FELÇ kalmasına neden olabiliyor...

yaylacıklı24
24.10.2007, 21:38
bu gazi mahhalesine dış odaklar tarafinda oynana bir oyun..eylem yapmak için nedense hep gazi mahallesini seçerler.bunuda nalamak güç....

chatlakalper
24.10.2007, 21:42
Hayırdır polis misin nesin?

Mobese denen kamera sistemleri sadece trafiğin yoğun olduğu alanlara koyulmuyor muydu?

Ben mi yanlış biliyorum yoksa?

Sen geleceksin benim mahallemde parkın ortasına mobese denen insanları tecavüz eden kamera sisteminden koyacaksın, mahallemin anti-faşist gençleri de buna karşı koymayacak...

Biz Gazi Mahallesinin anti-faşist gençleri olarak mahallemizde polis istemiyoruz,

Mahalle kendi güvenliğini sağlıyor zaten,

Polis mahalleye uyuşturucu ve yozlaşmadan başka birşey getirmiyor,

Karakolluk bir durumun olduğu zaman rüşvet karşılığında yapıyor,

Keyfi yere insanların arkasından ateş açabiliyor,

Hatta insanların FELÇ kalmasına neden olabiliyor...

F tipine geçilmeden önceki cezaevlerini andırıyor bana gazi mahallesi.Cezaevindeki insanlara yazık oldu, üzerlerine beton duvarlar devrilerek öldüler veya kurşunlara hedef oldular.

Allah sonunuzu benzetmesin kardeş.

başkabirdünya
24.10.2007, 21:45
bu gazi mahhalesine dış odaklar tarafinda oynana bir oyun..eylem yapmak için nedense hep gazi mahallesini seçerler.bunuda nalamak güç....

nasıl eylem yapmak için gaziyi seçiyorlar??
eylem yapanlar dışarıdan gelen insanlar değil
gazinin yerli anti-faşistleri

mahallenin dört bir yanı kameralarla izleniyor
aslında izlemeye gerek yok her yer polis dolu

bir mahalleye devlet tüm gücüyle
özel timiyle
sivil polisiyle
kamerasıyla
ajanıyla
yüklenirse

o mahallede böyle tepkilerle karşılaşmamız doğal olur

yanlız dikkat edin sadece siyasi olaylarda böyle titizlik var

mahallede uyuşturucu,fuhuş giderek artıyor

yani mahalledeki suç oranıyla polisin yoğunluğu doğru orantılı!!!!!!

başkabirdünya
24.10.2007, 21:47
F tipine geçilmeden önceki cezaevlerini andırıyor bana gazi mahallesi.Cezaevindeki insanlara yazık oldu, üzerlerine beton duvarlar devrilerek öldüler veya kurşunlara hedef oldular.

Allah sonunuzu benzetmesin kardeş.
o insanlar öldüler belki
ama ölürken bile onurluydular
şerefliydiler
direndiler
şehit oldular

sonumuz benzeyebilir çünkü aynı yolda yürüyoruz!!!!

spartacus
24.10.2007, 22:01

Mobesa kameralar sayesinde İstanbul'u F tipine çevirdiniz. Her ne kadar etrafında duvarlar ve tel örgüler olmasada yaşmı hücreleştirdiniz. Elbetteki bu tür kameralar özgürlükleri kısıtladığından dolayı parçalanmasını anlıyabiliyorum.
Faşist polislerin gerici, ülkücü, şeriatçı gösterilere aynı tarzda gittiği görülmemiştir. Halkın en demokratik talepleri şiddet ve baskıyla bastırılmak isteniyor. Baskının ve zulmün olduğu yerde direnmek meşrudur.
Faşist baskılara rağmen gazi halkı direniyor.

chatlakalper
24.10.2007, 22:06
Mobesa kameralar sayesinde İstanbul'u F tipine çevirdiniz. Her ne kadar etrafında duvarlar ve tel örgüler olmasada yaşmı hücreleştirdiniz. Elbetteki bu tür kameralar özgürlükleri kısıtladığından dolayı parçalanmasını anlıyabiliyorum.
Faşist polislerin gerici, ülkücü, şeriatçı gösterilere aynı tarzda gittiği görülmemiştir. Halkın en demokratik talepleri şiddet ve baskıyla bastırılmak isteniyor. Baskının ve zulmün olduğu yerde direnmek meşrudur.
Faşist baskılara rağmen gazi halkı direniyor.

Ben yerleştirmedim o kameraları.Neyiniz eksik yahu, provakasyon yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Böyle yaptıkçada bu şekilde cop ve biber gazı yemeye mahkumdurlar.Herkes uslu uslu otursun yerinde, ne polise gerek kalır ne de jandarmaya.Nedense bizim memlekette bu tür provakasyonlar olmuyor, zaten ne çıkıyorsa gaziden çıkıyor.

başkabirdünya
24.10.2007, 22:31
Ben yerleştirmedim o kameraları.Neyiniz eksik yahu, provakasyon yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Böyle yaptıkçada bu şekilde cop ve biber gazı yemeye mahkumdurlar.Herkes uslu uslu otursun yerinde, ne polise gerek kalır ne de jandarmaya.Nedense bizim memlekette bu tür provakasyonlar olmuyor, zaten ne çıkıyorsa gaziden çıkıyor.

ben buradan gazi gençliğinin anlından öpüyorum

uslu uslu oturmuyorlar,rahat durmuyorlar ve durmayacaklar
belki cop yiyecekler, vurulacaklar

ama o düzenin dayattığı,gözetleme kulelerini mahallelerine taktırmayacaklar

sodır
24.10.2007, 23:08

"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" demiş Mustafa Kemal sizde almış imza etmişsiniz.(aslı “Mevzu vatansa geri teferruattır”. )
İyi etmişsiniz de ancak özünü anlamadan yapmışsınız.İnsanlar onurları ve değerleri için bin yıllardır hep bir savaş içindedir.Bu yeri geldiğinde vatan toprağı yeri geldiğinde ezilenin hakkı yeri gedliğinde onurdur,namusdur.
Bugün birçok insan içinde Mevzu Gaziyse gerisi teferruattır.Biliriz ki Gazi bir direnişin temsilcisi ve onurun kavganın Sembolüdür.Gazi ;Cezaevinde üstüne kurşun yağdırılanların,Sivasda yananların,maraşda vurulanların,Dersimde daha kuntaktayken Kutu deresine atılan bebelerin direnişidir.Bu Direniş Horasandan yola çıkan erenlerin yaktığı ateştir.
Gazi Aleviliğin nadide kalelerinden biridir.Orda tüm Aleviler inançlarını özgürce yaşarlar.
Bir şeyle ilgili yorum yapmadan evvel yeterli bilgiye sahip olmak gerekli.Adamlar senin ırkına saldırıyor sen bunu savunuyorsun.Unutmaki bugün Gazide verilen bu direniş Yüzyıllardır Aleviliğin verdiği direniştir.
Yeni bir şey değil iki gözüm bu direniş hep vardı.
Sen sanıyosun ki herhalde o mobesaları Gaziyi korumak için koydular oysa ki onlar direniş gösteren eylem yapan Gazideki devrimcileri tespitte kolaylık olsun içindir.Sen kendini deşifre eden bir göze neden müsade edesin.
Ey düşün sonra vur.

Sodır.

rozerin62
24.10.2007, 23:26

Zaten sizin bu yaklaşımınızdan şu anlaşılıyor.Dışarıda birini dövseler başına bişey gelse bağırsa pencereye bile çıkmazsınız.Öyle ya ne olursa olsun ben oturduğum yerde oturayım bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesi bu oluyor heralde.Gazi mahallesindekiler uzaydan inmedi hepsi bizim öz be öz canımız.Hele ki Alevi inancındaki insanlarımızın yoğun yaşadığı mahalle için ne çıkıyorsa Gaziden çıkıyor diyorsanız,Alevilere ne çıkarsa sizden çıkar diyen zihniyetten farkınız yok demektir.Selam olsun Gazi halkına...