Orijinalini görmek için tıklayınız : Talabani'nin Pkk Planı
Talabani’den Kürt devleti için PKK kozu!
İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin, PKK'yi etkisizleştirmesi halinde bağımsız Kürt devleti için ABD'den onay alabileceğini yazdı.
Gazete, Celal Talabani'nin, her zaman hesap yapan biri olduğunu belirterek, Talabani'nin Türkiye ile yaşanan PKK krizinin avantajına kullanabileceğini iddia etti.
“Irak Cumhurbaşkanlığı yapan Kürt lider Irak- Türkiye arasındaki sınır ötesi operasyon sorununu kendi nihai amacı için kullanması sürpriz olmayabilir” yorumu yapan gazete, Talabani'nin PKK’yi etkisizleştirerek ABD'den ödün koparabileceğini ve bağımsız Kürt devleti için Washington'dan onay sağlayabileceğine dikkat çekti.
Gazete, "Eğer, Talabani'nin yönetimindeki Irak Kürtleri, Türkiye'nin işgalini önleyecek adımları atarlarsa Washington, Kürtlerin Irak'tan ayrılmasını hazmedecek kadar minettar olabilir ve sayın Tabalani, her zaman istediği ulus devletine kavuşur" yorumunda bulundu.
Türkiye yi yasanan bu teror ortamından kurtaracaksa bence en mantıklı karar bu olur. Cengiz Çandar da Kuzey IRakTa kurulucak bir Kurd devletinin Turkiye acısından El Kaidelesmiş bir Iraktan ve şeriatla yonetilen bir İrandan daha iyi bir komsu olacagını belirtmişti.
suveydiyeli 24.10.2007, 20:51 Haber bültenleriyle kafamız doldu zaten yeterince........Akşam olduğunda televizyon açmak istemiyor insan...Dinleyemiyoruz bile düzgünce...Hemen ev içerisinde ya da sokakta bağırışlar, öfke ve küfürler savruluyor ortaya...
Ama görülmek istenmeyen bir gerçek var ortada...Süreç başladı ve durdurulamaz...
Her milletin kendi kimliğini,kültürünü,dilini yaşaması gerektiğini savunan biri olarak bu gelişmeden korkulmaması gerektiğini düşünüyorum....Bu topraklarda onlarda yaşıyor, bu Halk'ı kimse inkar edemez, etmemeli de............Bu etik değil, doğru değil..İstendiği kadar tarihsel araştırmalar yapılsın, belgeler ortaya konsun..Kürt kimliği inkar edilmemelidir...
Bu saaten sonra ne sınır ötesi, ne de başka bir girişim....Herşeyin barış yoluyla, kan dökülmeden çözülmesini diliyorum.........
Bu topiğin diğer topikler gibi seviyesiz tartışmalara neden olmamasını istiyorum..Biliyorum bu mesajım nedeniyle alıntılarla cevaplar gelecek bana.....Tüm mesajlarımda aynı şeyi savundum, yine yazıyorum....
Bir gün herkes öğrenecek Onlar'la yaşamayı ve Kürt'lerle beraber türküler söylemeyi, kolkola zılgıtlarla halay çekmeyi...Kardeşçe, sevgiyle, saygıyla ve barışla............
Türkiye terör karşısında yapayalnız bırakılmıştır. ve bir çok ulke asalak vari pastadan pay almak için fırsat kollamaktalardır... ABD, Rusya, İran,Irak başta gelen aleni asalaklardır... ve ulus olarak kulağımızda kupe olarak kalması gereken bir söz... Türkün Türkten Başka dostu yoktur...
suveydiyeli 24.10.2007, 21:13 Türkiye terör karşısında yapayalnız bırakılmıştır. ve bir çok ulke asalak vari pastadan pay almak için fırsat kollamaktalardır... ABD, Rusya, İran,Irak başta gelen aleni asalaklardır... ve ulus olarak kulağımızda kupe olarak kalması gereken bir söz... Türkün Türkten Başka dostu yoktur...
.........
Güzel bir söz.......Ama unutulmaması gereken bir gerçek var........BU TOPRAKLARDA SADECE TÜRK'LER YAŞAMIYOR............!!!!!!!!
D-e-v-r-i-m-c-i 24.10.2007, 21:29 şu yeryüzünde talabaninin en çok korktuğu kimseler pkk olduğu sürece onların dostluğu baki kalır.göstermelik birbirlerine laf atsalarda.işin aslı samanın altında yürümektedir.bunlar spekülasyon amaçlı haberlerdir.
.........
Güzel bir söz.......Ama unutulmaması gereken bir gerçek var........BU TOPRAKLARDA SADECE TÜRK'LER YAŞAMIYOR............!!!!!!!!
sevgili can yazılanı iyi okuyup doğru idrak etmek güçtür. güçlü olun... Hiç bir memlekette sadece kendi halkı yaşamıyor... söylenmek istenen memlekette kimlerin yaşadığı, nerde yaşadığı etnik kimliklerinin, uyruklarının ne olduğu değil... söylenmek istenen ve anlatılan kurt desinden post olmayacağıdır...
suveydiyeli 24.10.2007, 21:33 sevgili can yazılanı iyi okuyup doğru idrak etmek güçtür. güçlü olun... Hiç bir memlekette sadece kendi halkı yaşamıyor... söylenmek istenen memlekette kimlerin yaşadığı, nerde yaşadığı etnik kimliklerinin, uyruklarının ne olduğu değil... söylenmek istenen ve anlatılan kurt desinden post olmayacağıdır...
................
Bir Halk için ne kadar rahat cümleler kullanıyorsunuz........Ben yeterice doğru okuyorum.......Önce insanları sevmeyi öğrenelim bence.........
................
Bir Halk için ne kadar rahat cümleler kullanıyorsunuz........Ben yeterice doğru okuyorum.......Önce insanları sevmeyi öğrenelim bence.........
sevgili can, hangi halktan söz edildiğini banada anlatırmısın.. cümlelerin içinde hangi halka karsı bir ithamda bulunulmus göster bende yaptığım yanlısı bi göreyim... insanları sevmek güzelliğine gelince, sevgi gönülde gizlidir, anahtarın yok ise içeri giremessin...
teşekkür ederim...
suveydiyeli 24.10.2007, 21:47 sevgili can, hangi halktan söz edildiğini banada anlatırmısın.. cümlelerin içinde hangi halka karsı bir ithamda bulunulmus göster bende yaptığım yanlısı bi göreyim... insanları sevmek güzelliğine gelince, sevgi gönülde gizlidir, anahtarın yok ise içeri giremessin...
teşekkür ederim...
.............
Asıl ben teşekkür ederim size seviyeli cevabınız için.............ancak ikimizde hangi Halk'tan bahsettiğimizi biliyoruz...Bence uzatmayalım tartışmayı...Hangi topikte ve hangi konu altında tartıştığımız da ortada,...Ben bu konuda çok farklı düşünüyorum, ...
Bence o kalp anahtarını herkese vermeliyiz,.......Bağımsız bir devlet kurmak istense bile...........
.............
Asıl ben teşekkür ederim size seviyeli cevabınız için.............ancak ikimizde hangi Halk'tan bahsettiğimizi biliyoruz...Bence uzatmayalım tartışmayı...Hangi topikte ve hangi konu altında tartıştığımız da ortada,...Ben bu konuda çok farklı düşünüyorum, ...
Bence o kalp anahtarını herkese vermeliyiz,.......Bağımsız bir devlet kurmak istense bile...........
şunu söyleyim güzel insan, ben hala kimden ve hangi halktan bahsettiğini bilmiyorum... uzaması gereken bir konusya çözüme kavuşana kadar uzamalı... ve hala uzerine basarak diyorum ki hiç bir halka bir ithamda bulunmadım... anahtar verme sevecenliğine gelince... anahtar hak edene verilir, hak etmeyenin benim gönlümde yeri yoktur. varın siz anahtarlarınızı dağıtınız... gönül sizin hane sizin köşk sizin... misafiriniz bol olsun...
|
|