Orijinalini görmek için tıklayınız : 13. Aleviforum Şiir Yarışması Son Katılım; 3 Kasım 2007
OYLAMA BAŞLAMIŞTIR. OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYINIZ!! (http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=525309#post525309)
13. AleviForum Şiir Yarışması
Sevgili Aleviforum Sakinleri,
Kısa Bir Süre Aradan Sonra Şiir Yarışması Geleneğini Tekrar Devam Ettiriyoruz. Aleviforum 13. Şiir Yarışması Başlamıştır.
Şiir Yarışmamız İçin Belirlenen Kriterler Şunlardır;
1. Yarışmaya sunduğunuz şiir kesinlikle kendinize ait olmalıdır.
2. Şiiriniz daha önce gerek Forumumuzda gerekse herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır.
3. Belirlenen konu dışına çıkılmamalı ve Aleviliğe yakışmayan tarzda davranışlar sergilenmemelidir.
4. Madde 3'de olduğu gibi kişilere ve kurumlara gerçek dışı hakaretler veya rencide edici kelimeler, imalar sarf edilmemelidir.
5. Oylama sürecinde kesinlikle kendi şiirinize oy kullanmamalı, özel mesaj veya farklı yollardan oy toplamaya çalışmamalısınız. Şahsım'dan başka kimseye konu hakkında bilgi vermemelisiniz.
6. Şiirin herhangi bir yerinde kendi isminizi belirtmek veya ima etmek kabul edilmeyecektir ya da tarafımdan değiştirilecektir.
7. Yukarıdaki kuralların ihlali, üyeliğinizi riske atmak demektir. Tüm katılımcılar yarışma sonuna kadar tarafımdan ve ekibimiz tarafından dikkatle incelenecektir.
8. Eğer üyeler şiirini yolladıktan sonra oylama sürecinde adaptasyon döneminde iseler şiirleri yarışmaya dahil edilmez. Oylama bitiminde adaptasyondaysalar birinci olursa ödül hakkı olmaz.
9. Yarışmaya katılan bir şiirin bir bölümü kısmen veya benzer (aynı) olarak yayınlanmışsa tespit edildiği takdirde juri kararı ile anket sonucuna ceza puanı uygulaması yapılacaktır.
10. Forum yönetimi de dahil isteyen her üyemiz yarışmaya katılabilir, Yönetimin kuralları kısmen değiştirme yetkisi vardır (Özel durumlar için).
Yarışma süresi 5 günlük katılım ve 5 günlük oylama sürecinden ibarettir. Katılım süreci içerisinde gönderilen şiir sayısı beklenenden fazla olması durumunda, limitimiz 15 Şiir ile sınırlandırılmıştır. Oylama sonunda yarışmanın birincisi açıklanacaktır. Ve kendisi bir sonraki yarışmaya kadar ketum bölümünün şeref konuğu olacak, ayrıca nicki farklı bir renkte olacaktır.
Verilecek Puan ödülleri
1.ye 300 puan
2.ye 200 puan
3.ye 100 puan
4.ye 50 puan
5.ye 25 puan
Şiirlerinizin mutlaka bir ismi olmalıdır. Uzunluğu 6 kıtayı geçmemelidir. Düz yazı şeklinde olmamalı, şiir formatında kıta kıta şeklinde olması taraftarıyız. (Kafiyeli olmasından ziyade Şiir tadı veren kafiyesiz şiirlerde kebul edilecektir)
Tüm katılımcıların 3 Kasım 2007 tarihi akşamına kadar özel mesaj yoluyla şiirlerini şahsıma yollamaları rica olunur. Katılım süreci sonunda yapılacak oylamada şiirler şairlerin isimleri belirtilmeden oylamaya sunulacaktır.
Konu - GURBET
Son Katılım - 3 Kasım 2007
Başvuru - Özel mesaj ile PirO_62 'ye.
Bol Şanslar.
Aleviforum Yönetimi Adına,
PirO_62 (http://www.aleviforum.com/member.php?u=5526)
firariHH 30.10.2007, 01:12 Eski Yarismalar Kadar Güzel Olacagina inaniyorum.Gene cok güzel Siirler yazilacaktir.
Tesekkürler Piro.
Simdiden Katilacak Olan Canlara Tesekkürler.Yüreklerine saglik.
Serhatlı 30.10.2007, 01:15 Yeteneğim yok yazamıyorum :D duygusal değilim ne yapayım veya içimden geçenleri nedense şiir olarak dökemiyorum Ama katılacak arkadaşlara başarılar dilerim zevkle okuyacam bende birde oy verecem
ayrıca düzenleyen kardeşimiz eline koluna sağlık kolay gelsin Onur
sivaslı_sevda 30.10.2007, 01:18 Bütün şiir ve fotograf yarışmaları çok güzel olmuştu bu yarışmanında güzel olacagına inanıyorum herkese başarılar...
En önce ana sayfadaki resim için binlerce teşekkürler Onurum, içimdeki tüm özlemleri(anneanneme dair) tokat gibi çarptı suratıma...
Konu mükemmel olmuş, hele organizasyonun bir Yürek İşçisi tarafından yapılıyor olması ayrı bir anlam katacak bu yarışmaya eminim...
Heyecanla ve sabırsızlıkla katılacak Yürek İşçilerimizin şiirlerini zevkle okuyacağım anı bekliyorum...
Şimdiden kutluyorum tüm katılacak canlarımızı.
sahrut75yagmur 30.10.2007, 03:14 Evet..ONUR...
Topik resminden tutta,topik hakkında ki en ufak ayrıntıya dikkat çekilmiş bir özen gösterilmiş bir sayfa olmuş...Emeğine sağlık...
Umarım bu güzel emeğinin karşılığında sunulan tüm şiirler de senin bu sayfaya gösterdiğin özen kadar içten ve güzel olur...
Şimdiden tüm katılımcıları kutlar...Başarılar dilerim...
Saygılarımla.
D-e-v-r-i-m-c-i 30.10.2007, 03:57 onur resim tek başına gurbeti sürgünü anlatıyor zaten..o resmin yanında artık ne yazsak lal kalır...alnının akıyla çıkacağından eminim...şimdiden herkese başarılar...
suveydiyeli 30.10.2007, 08:01 Keşke süre biraz daha uzun tutulsaydı,....... ( ayrıca yeni bir üye olarak belkide süreci tam bilmediğimden böyle bir mesaj yazıyor olabilirim....)
Çok güzel yürekten paylaşımların olacağından, duyguların, sitemlerin, mutluluk ve isyanların dizelere döküleceğinden eminim......
Şimdiden bütün şairlerimizin emeğine sağlık............
Sevgiyle kalın.........
onur melis 30.10.2007, 08:19 adaş kardeşimin yazdıgı şiirlerle katılsam olmazmı acaba
o tahta merdivenler benim köyümdeki evin merdivenleri ile aynı ağlıyorum şuan özlemim en uç noktada emeğine sağlık
şimdi o merdivenlerden babannem çıkıyordur bahçe sulamıştır babama söylene söylene iş görüyordur .. ''ahh beni yalnız bıraktılar gelinde hayırsız çıktı '' buradaki gelin annem olur...
ahh gurbet zalım gurbet...
Bendede şiir yazma kabiliyeti yok deneme yapabilirmiyim diye düşünüyorum ama ne kadar başarılı olurum bilemiyorum:D Herkesin şimdiden yüreklerine sağlık.
keşke yeteneğim olsaydı da bende katılabilseydim.Gerçi ortaya çıkan güzellikleri okumakta ayrı bir zevk katılacak arkadaşlara başarılar dilerim...
Şirin Baba 30.10.2007, 10:59 umut alim
rüyasına durdum dağ başlarında alimin
görürüm diye yüzünü
kurt kuzuyu kaptı açmadım gözümü
medet umdum alim beni duymuyor
otlayan koyunum meliyor
çaldığım kavalım beni eğliyor
zalim başımda canım alıyor
alim gelmedi gözüm sağrıyor
koyun buldu kuzusunu doyuruyor
seven yarini buldu,
analar askerinbuldu
ben alimi bulamadım ararım
eldorado 30.10.2007, 11:27 ve keşke konu BARIŞ olsaydı demekten kendimi alamıyorum..
yinede bu konuda güzel...
katılacak arkadaşlara başarılar...
sevgili onura da emeklerinden dolayı teşekkürler...
AŞkin AtaŞiyla Yandim Yanali
AŞkin AtaŞiyla Yandim Yanali
Vİrane BaĞlarda Kalmakmi Olur
Düzen Tutmaz Sazim BaĞri Yarali
Yarali Yürekte Gümanmi Olur
Felek Vurdu Yakti Benİm Sİnemİ
Sİnemde Yaraler Arar Keremİ
İlmİn Şehrİ Olsa Sarmaz Yaremİ
Kapisiz Şehİrde İmanmi Olur
Mestanedİr Gönül Gözü Görmezmİ
AŞkin AtaŞiyla Yandi Bİlmezmİ
Gönül Ummaninda Balik Yüzmezmİ
Ummanlar Yoluma Engelmİ Olur
Sevgİlİ ArkadaŞim Tek Bİr Şİİrlemİ KatilacaĞiz. Yoksa Bİrkaç Taneylemİ Aydinlatirsan Sevİnİrİm.
Saygilar Sunarim.
Yeteneğim yok yazamıyorum :D duygusal değilim ne yapayım veya içimden geçenleri nedense şiir olarak dökemiyorum Ama katılacak arkadaşlara başarılar dilerim zevkle okuyacam bende birde oy verecem
ayrıca düzenleyen kardeşimiz eline koluna sağlık kolay gelsin Onur
bay aristo aynı dertten muzdaribiz.ama ben bunu yenmeye çalıştım.hayatımın ilk şiirini yazdım.sen yüreğini serbest bırak yüreğinin sesi satırlarına dökülür. bilge yüreğini konuştur hadi bay aristo
Serhatlı 30.10.2007, 13:54 bay aristo aynı dertten muzdaribiz.ama ben bunu yenmeye çalıştım.hayatımın ilk şiirini yazdım.sen yüreğini serbest bırak yüreğinin sesi satırlarına dökülür. bilge yüreğini konuştur hadi bay aristo
valla sessiz kalacam bırakacam içimde kalsın döküpte satırlara ortalığa saçmayım beceremem onun için şiir in hakkını verebilecekler yazsın sağol genede tavsiyen için:rolleyes:
bu yarışmaya bende izleyici olarak katılacam ve oy vericem.yarışmaya katılan tüm canlara başarılar.
işte bu forumunn tüm etkinlikleri tüm yenilik içeren haraketlerii burası benim ailem bizi diğerlerinden ayıran en büyük özellik.
yine çok güzel bir yarışma olacağına eminimm emeğine sağlık onurum
yarışmaya katılacak olan canların gönlüne yüreğine sağlık diyor şimdiden başarılar diliyorumm
izmir_35 30.10.2007, 14:51 Şiir adamı biliyorumki bu işden anlın akıyla cıkacaksın şimdiden kolay gelsin hepimiz gurbet çocuguyuz katılım yüksek olacaktır herkese kolay gelsin
alevi_siyah 30.10.2007, 14:57 Katılan arkadaşlara başarılar dilerim. :D
...........................
............................
Sevgİlİ ArkadaŞim Tek Bİr Şİİrlemİ KatilacaĞiz. Yoksa Bİrkaç Taneylemİ Aydinlatirsan Sevİnİrİm.
Saygilar Sunarim.
Sanırım Açtığım Topiği Dikkatli Okumadınız. Özel Mesaj İle Bana Göndermeniz Gerekiyordu. Ama Burda Yayınlamışsınız. Şiir Geçersizdir.
Lütfen Bilgilendirme Yazısını Tam Anlamı İle Okuyunuz. Ve Sadece Yarışma Hakkında Yorum Yapınız.
Kolay Gelsin.
devrim69 30.10.2007, 18:14 İnsanın sevdiklerinden ayrı olduğu her yer gurbetdir.Gurbetlik zordur bunu çok iyi bilirim.Bu yarışmaya katılacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
katılacak yüreklere şimdiden başarılar diliyorum ve hepsini şimdiden tebrik ediyorum...
xolxol_12 30.10.2007, 22:17 Teşekkürler Piro
yaralı gölge 30.10.2007, 22:55 evet güzel iş bende kadılacagım emin ol
katılan arkadaslara simdiden başarılar diliyorum... yüreğiniz kadar engin yaşayın...
Merhaba,
Uzun zaman oldu bir yarışma olmayalı.
Konu çok güzel ve anlamlı.
Ayrıca sevgili Piro güzel bir tanıtım sayfası hazırlamış...
Umarım güzel paylaşımlar olur.
Şimdiden herkese başarılar...
Saygılarımla...
Resime bakıpta ,gidenlerin ardından bir türkü dinlerken memleket özlemini dile getirmemek ne mümkün.
Tüm katılımcı arkadaşları şimdiden tebrik ederim.Biliyorum ki yürekten geçen sözlerin hepsi birbirinden güzel ve hüzünlü olacaktır.
Emeğine sağlık PirO_62.
Mahir_86 31.10.2007, 17:21 emeğine sağlık Onur.. katılacak herkese başarılar diliyorum.. önemli değil birincilik.. umuyorumki birbirinden güzel sözler dökülecek kağıtlara(Ekrana) sabırsızlıkla bekliyorum...
katılacak canlara başarılar diliyorum ve şimdiden yüreklerine sağlık diyorum
emeklerin için teşekkürler PirO_62 (onur)
Konu gurbet ha, bu topraklardan ne kadar çok insanın içini acıtır bu kelam! Biz göç etmiş, göç ettirilmiş bir halkız, bugün ya yurt dışındayız ya da yurt içinde başka bir ildeyiz çoğumuz. Memleketinde olan az... Ah gurbet! Fahri hemşehrim Ahmet Telli'den bir şiir paylaşmak istiyorum:
Gurbet Mutlaka Olacaktır
Gurbet ne ki yüzyılımızda
Demek de bir yabancılaşmadır
Çünkü varolduğu her yerde insanın
Gurbet mutlaka olacaktır
Sevda ile hasret varsa eğer
Zulüm varsa mahpusluk varsa
Ayrılıklar yakıyorsa içimizi
Gurbet mutlaka olacaktır
Solgun bir ışık altında yazılıp
Uçları yakılan mektupların
Yarısı ağıtsa yarısı türküdür
Ve gurbet mutlaka olacaktır
Bekleyişlerle direnen ömrün
Dağlamaktaysa bağrını hicran
Ve kıskıvrak sarıyorsa keder
Gurbet mutlaka olacaktır
Oyalı bir mendilin kanaviçesindeki
Sabrın kararttığı gül demetine
Usulca düşüyorsa bir damla gözyaşı
Gurbet mutlaka olacaktır
Gerçi taşbaskısı kitaplar
İşportaya düştükten bu yana
Hüzünden epey uzaklaştık
Ama gurbet yine de vardır
Suyun serin göğsüne daldırılan
Kızgın bir demirdir gurbet
Toplar bin yıllık duyarlıkları
Ve acıları hiç eskitmeden
Çünkü varolduğu her yerde insanın
Gurbet mutlaka olacaktır
II
Hiçbir şey gideremez iç sıkıntılarını
Memleketin şarkıları ve tütünü gibi
Ve usulcacık okşar
Karadeniz vapurunu nazım
Yanar elleri
Zamanın bağrında kanayan
Birer zakkumdur her sürgün
Hasretin elleriyle yoğurur hüznü
Ve kanatır gurbetin
Kadim yarasını
Dersim sürgünden öte birşey
Zilan bir kerbeladır aslında
Hala anlatır ki aşiret çocuklarına
Bir zulümdur gurbet
Zulümden de öte
Çünkü varolduğu sürece
Dünyada zulüm
Gurbet mutlaka olacaktır
Ahmet Telli
alevi_che 02.11.2007, 23:01 Konu çok güzel...
Şimdiden katılacak bütün canlara teşekkür ederim...
İlham gelirse bende yazıcam bir tane :)
asivemavi60 03.11.2007, 00:19 arkadaşlar öncelikle bu ilk yarışmam olacak ama gurbeti sadece yurt olarak örmeyelim kendimize olan gurbetimiz de var kendimizde mi yaşıyoruz acaba yoksa bu kücük beden de bile gurbettemiyiz
tüm güzelliklrrrrrrre şimdiden teşekkürler
okancakirkaya 03.11.2007, 10:52 sevgili PirO_62 (Onur Abi) öncelikle emeğin için çok teşekkür ederim. eminim ki birbirinden güzel eserleribize kazandıracak olan bi yarışma olacak daha olacak bu. şimdiden herkese başarılar diliyorum.
Oylama başlamıştır canlar oy kullanmak için tıklayınız.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=525309#post525309
|