Zahir
31.10.2007, 10:38
Arkadaşlar Resimler Selimiye Camisine ait.
Dikkatinizi Çeken Bir şey varmı?
Dikkatinizi Çeken Bir şey varmı?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Camide Siyonizmin Sembolü Zahir 31.10.2007, 10:38 Arkadaşlar Resimler Selimiye Camisine ait. Dikkatinizi Çeken Bir şey varmı? pınar66 31.10.2007, 10:49 Resimdeki simgeye dikkat çekmek istiyorsun sanırım.Dikkatimi çeken iç içe girmiş üçgenlerin oluşturduğu şekil satanistlerin işaretlerine benziyor. Ben bu şekillerin bilinçli olarak yapıldığını düşünmüyorum tamamen sanatsal ve estetik açıdan değerlendiriyorum güneşi simgelediğini tahmin ediyorum.Belki farklı bir anlamıda vardır. devrim69 31.10.2007, 10:49 Arkadaşlar Resimler Selimiye Camisine ait. Dikkatinizi Çeken Bir şey varmı? Davudun yıldızı... Zahir 31.10.2007, 10:51 Resimdeki simgeye dikkat çekmek istiyorsun sanırım.Dikkatimi çeken iç içe girmiş üçgenlerin oluşturduğu şekil satanistlerin işaretlerine benziyor. Ben bu şekillerin bilinçli olarak yapıldığını düşünmüyorum tamamen sanatsal ve estetik açıdan değerlendiriyorum güneşi simgelediğini tahmin ediyorum.Belki farklı bir anlamıda vardır. Evet Pınar resimdeki simgeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Satanistlerin simgesi değil. Biraz daha düşün bakalım iç içe üçgenler başka neyin sembolü? Zahir 31.10.2007, 10:53 Davudun yıldızı... Çok güzel Doğru. Bu gün israil devletinin Kullandığı yani Siyonistlerin bayrağının simgesi. Peki Gülcan sence neden Mimar Sinan Bir Camide bu sembolü kullanmış olabilir? Acaba Sinan Yahudimiydi? :komik devrim69 31.10.2007, 10:55 Çok güzel Doğru. Bu gün israil devletinin Kullandığı yani Siyonistlerin bayrağının simgesi. Peki Gülcan sence neden Mimar Sinan Bir Camide bu sembolü kullanmış olabilir? Acaba Sinan Yahudimiydi? :komik Sinanın,bazı kesimler yahudi bazıları ise ermeni olduğunu söylerler.Ne derece doğru bilmiyorum aslında çokda önemli değil.Önemli olan ortaya çok güzel eserler çıkarmıştır.Peki sana göre nedir? devrim69 31.10.2007, 10:57 Çok güzel Doğru. Bu gün israil devletinin Kullandığı yani Siyonistlerin bayrağının simgesi. Peki Gülcan sence neden Mimar Sinan Bir Camide bu sembolü kullanmış olabilir? Acaba Sinan Yahudimiydi? :komik Üstelik sabah sabah çok zor sorular soruyorsun zahir.Zaten hiç uyumamışım:D ÇaKıL 31.10.2007, 10:58 Resimdeki simgeye dikkat çekmek istiyorsun sanırım.Dikkatimi çeken iç içe girmiş üçgenlerin oluşturduğu şekil satanistlerin işaretlerine benziyor. Ben bu şekillerin bilinçli olarak yapıldığını düşünmüyorum tamamen sanatsal ve estetik açıdan değerlendiriyorum güneşi simgelediğini tahmin ediyorum.Belki farklı bir anlamıda vardır. Sadece satanistlerin simgesi değil.Şekil heksagram yada hekzagram diye adlandırılıyor ve Yahudi Cemaati'nin dinsel simgesi.Zahir'de bunu fark etmiş olsa gerek ki ? işaretleriyle doldurmuş konu başlığını. Zahir bu arada forum kuralını ihlal ediyorsun madde 4 ve 5 i göz gezdirirmisin. cemalettin 31.10.2007, 11:02 söz konusu simge her ne kadar "davud"un yıldızı olarak geçse de pek çok cami ve yapıda Türkler tarafından kullanılan bir motiftir. bu gün bayrağında "ay" veya "yıldız "olan veya bayrak rengi kırmızı beyaz her millet ne kadar Türk ise Sinan da o kadar yahudidir diye düşünmekte fayda vardır. Zahir 31.10.2007, 11:06 Sinanın,bazı kesimler yahudi bazıları ise ermeni olduğunu söylerler.Ne derece doğru bilmiyorum aslında çokda önemli değil.Önemli olan ortaya çok güzel eserler çıkarmıştır.Peki sana göre nedir? Evet Sinanın kimliği ve kişiliği o kadarda önemli değildir. Davudun Yıldızı günümüzde siyonizmin sembolüdür. Konu İnanç bazında tartışıla bilir. Acaba Siyonizmin sembolü olmadan müslümanlar mı kullanıyordu bu mührü? Zahir 31.10.2007, 11:09 Zahir bu arada forum kuralını ihlal ediyorsun madde 4 ve 5 i göz gezdirirmisin. Değiştiririz O zaman başlığı devrim69 31.10.2007, 11:11 Evet Sinanın kimliği ve kişiliği o kadarda önemli değildir. Davudun Yıldızı günümüzde siyonizmin sembolüdür. Konu İnanç bazında tartışıla bilir. Acaba Siyonizmin sembolü olmadan müslümanlar mı kullanıyordu bu mührü? O kadar eskiyi bilemiyeceğim ama 1600 yıllarda sabeteyizm denilen bir oluşum olduğunu biliyorum. Zahir 31.10.2007, 11:29 Davudun Yıldızı yada İbranice adıyla Davudun Kalkanı ismini tarih öncesi İrailin kralı Davuttan alır. Davudun oğlu Süleymanın adıyla, süleymanın mührü olarak olarak anılır.Genel olarak Museviliğin ve Yahudi kimliğinin sembolü olarak kullanılır.Aslen kalkanı sembolize etmekle birlikte ortaçağdan beri Yahudi yıldızı olaral bilinmiş, ve daha eski birt sembol olan menora (yedi kollu şaman) ile birlikte adı yahudilikle beraber anılmıştır. İrail Devletinin 1948 yılında kurulması ile birlikte Davudun Kalkanı İsrail bayrağında yer almıştır. Sembolun tarihi bilgisi bu şekilde..... Sinanın Sembolün bu şekilde kullanıldığını bilmemesine olanak yok. İşin garip tarafı bu sembolu İslam inancının Şekilsel yapası olan bir cami içerisine bu şekilde yerleştirmesi. Bence bilinçli olarak yapılan bir şey... cemalettin 31.10.2007, 11:30 Anadolu'da en çok kullanılan desenlerden biri de yıldız motifidir. Halk arasında yıldız ve oba diye de adlandırılan bu bezek, bir sonraki günün hava durumunu belirtir. Yine, Aksaray yöresindeki köylerde, gece yıldızlara dua edilerek, özellikle göz ile ilgili hastalıkları tedavi edeceğine inanılır. Sındırgı (Balıkesir) civarında, yıldızlardan her biri yörük obasını temsil eder. Yıldız motifi Ortaasya'dan bu yana görülen ve Anadolu'da da çok kullanılan bir bezektir. Özellikle Selçuklu halılarında çok yaygındır. Günümüzde, yine bir motif olarak kullanılmaktadır. Yabancı kaynaklarda, yıldız ve yıldıza benzeyen süslemelere, hiç bir belge ve halk inanışına dayanmadan "soliman yıldızı" denilmektedir. Bunları çevri yoluyla alan yerli araştırıcılar da, benzetebildikleri her deseni mühr-i Süleyman diye tanımlamakta, yanlış bir şekilde, çiçek motifine bile, bu adı yakıştırmaktadır (Res.30). Halı ve düz dokuma yaygılarda mühr-i süleyman motifi de işlenir. Aynı desen Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklularında cami, türbe, çeşme, ev vb. mimari eserlerle, kumaş ve para üzerinde veya hamaylı gibi tılsımlı takılar üzerinde de görülür325. Ancak yıldız motifi ile mühr-i Süleyman motifi birbirinden farklı şeylerdir. Yıldız veya yörük yıldızı motifinin, Hz. Süleyman'ı sembolize eden, mühr-i süleyman veya mühri süleyman gibi isimlerle tanıtılan altı kollu yıldızla, şekil benzerliği dışında, hiç bir ilişkisi yoktur: Anadolu'da, koyun veya sığır güden çobanlar veya köylü vatandaş bir sonraki günün hava durumuna gece yıldızlara bakarak karar verir: Havanın nasıl olacağına yörük yıldızına bakarak hüküm kılar. Bunu da halı veya kilime motif halinde işler. Bu onun için yıldız, yörük yıldızı veya Sındırgı (Balıkesir) yöresindeki gibi oba motifidir. Bugün Anadolu halı ve düz dokuma yaygılarında kullanılan yıldız motifiyle, Selçuklu halılarında kullanılan yıldız motifi aynı yıldızdır. süsleme/bezeme/tezhib için halı/çini/ahşap oyma/mermer/cilt kapağı/kitap tezhibi gibi yerlerde kullanılan yıldız motifleri ile ilgili bir alıntıdır lion12 31.10.2007, 11:34 Bana da enteresan geldi açıkcası bu şeklin bir camide bulunması ister istemez haklı olarak insanın aklına farklı şeyleri çağrıştırıyor. lion12 31.10.2007, 11:35 Bana da enteresan geldi açıkcası bu şeklin bir camide bulunması ister istemez haklı olarak insanın aklına farklı şeyleri çağrıştırıyor. devrim69 31.10.2007, 11:37 Davudun Yıldızı yada İbranice adıyla Davudun Kalkanı ismini tarih öncesi İrailin kralı Davuttan alır. Davudun oğlu Süleymanın adıyla, süleymanın mührü olarak olarak anılır.Genel olarak Museviliğin ve Yahudi kimliğinin sembolü olarak kullanılır.Aslen kalkanı sembolize etmekle birlikte ortaçağdan beri Yahudi yıldızı olaral bilinmiş, ve daha eski birt sembol olan menora (yedi kollu şaman) ile birlikte adı yahudilikle beraber anılmıştır. İrail Devletinin 1948 yılında kurulması ile birlikte Davudun Kalkanı İsrail bayrağında yer almıştır. Sembolun tarihi bilgisi bu şekilde..... Sinanın Sembolün bu şekilde kullanıldığını bilmemesine olanak yok. İşin garip tarafı bu sembolu İslam inancının Şekilsel yapası olan bir cami içerisine bu şekilde yerleştirmesi. Bence bilinçli olarak yapılan bir şey... Peki neden bilinçli bir şekilde yapılmış?Amaç ne olabilir?açıklarsan bizde öğrenmiş oluruz. LaDY 31.10.2007, 11:37 Değiştiririz O zaman başlığı ee değiştirelim de eskisini verene yenisini iade etmek gerekir :rolleyes: ne olsun yenisi abi :innocent: LaDY 31.10.2007, 11:38 Bana da enteresan geldi açıkcası bu şeklin bir camide bulunması ister istemez haklı olarak insanın aklına farklı şeyleri çağrıştırıyor. ne gibi :confused1 benim aklıma farklı şeyler çağrıştırmadı da :confused1 Zahir 31.10.2007, 11:41 ee değiştirelim de eskisini verene yenisini iade etmek gerekir :rolleyes: ne olsun yenisi abi :innocent: Camide Siyonizmin Sembolü. Bu olabilir Leyla. lion12 31.10.2007, 11:42 ne gibi :confused1 benim aklıma farklı şeyler çağrıştırmadı da :confused1 Böylesi bir işaretin bir camide bulunması sence çok mu mantıklı?:confused1 Kimisine göre satanizmin sembolü,kimisine göre ise İsrailoğluları nın kendilerini tanımladığınıa inandıkları bir dini sembol. Yahudi kökenli bir arkadaşım var ismi Aras.Bu arkadaşımın bana dediğine göre o yıldızlarndan herbiri bir terimi simgeliyor. Ancak böylesi bir şeyin bir camide olması ilginç.Ben bu arkadaşımla beraber İstanbul Taksim deki Sinagog a gittim çünkü Musevi inancındaki dostların nasıl ibadet ettiklerini merak ettim. Sinagog'da ise minarenin üzerinde mesela bir hilale rastlamadım o bana enteresan gelen. cemalettin 31.10.2007, 12:54 ..Kimisine göre satanizmin sembolü, satanizm sembolü 5 köşeli yıldız olup çizgiler ile oluşturulmuş diye biliyorum ve galiba rengi de yok... maymay 31.10.2007, 13:03 Yahudilere, o "yıldızlı" (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Etoile-Jaune-IMG_0942.jpg) simgeyi, 2. dünya savaşından kalma yanılmıyorsam, çünkü almanlar yahudilere sarı bir yıldız takarlardı, onları dışlamak için tabiki. :S AppAs 31.10.2007, 14:21 Süleyman Mührü olarak adlandırılan 6 köşeli yıldız İsrail devletinin kuruluşundan sonra her ne kadar siyonizm sembolü olarak hafızalara kazınsa da,unutmamak gerekir ki bu sembol İslam kültüründe de kullanılmıştır.Bu sembolü taşıyan osmalı parası basılmıştır.Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli Tekkesinin kapısında da bu sembol bulunmaktadır.Gidip görmüş olanlar bilir. Farklı kültürlerde farklı anlamlarda kullanılarak günümüze kadar ulaşmış,son dönemde ise ırkçı-faşist siyonizmin sembolü haline gelmiştir. Farklı kültürde kullanılmasının nedenleri araştırılabilir ve sorgulanabilir tabii ki. Mimar Sinan'la ilgili olarak da bildiğim kadarıyla paylaşmak isterim ki;Sinan bir Ermeni olarak doğmuş daha sonra osmanlı'da uygulanan devşirme sistemiyle Bektaş-i Tekkesine bağlanmış ve Yeniçeri olmuştur.Kendisinin bu durumla ilgili yazdığı bir şiir vardır. Bir dörtlüğü şöyledir; .... Yoluma eylediler altı sevdan Seffer kıldı fuatça şahi devran Adım Agop idi Sinan eylediler Hacı Bektaş Ocağına kul eylediler Zahir 31.10.2007, 14:26 Süleyman Mührü olarak adlandırılan 6 köşeli yıldız İsrail devletinin kuruluşundan sonra her ne kadar siyonizm sembolü olarak hafızalara kazınsa da,unutmamak gerekir ki bu sembol İslam kültüründe de kullanılmıştır.Bu sembolü taşıyan osmalı parası basılmıştır.Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli Tekkesinin kapısında da bu sembol bulunmaktadır.Gidip görmüş olanlar bilir. Dediğiniz gibi şu an her ne kadar İsrail devleti ile özdeşlesede Tarihçiler Süleymanın Mührünün ortaçağda dahi Yahudi ve Musevilerin simgesi olarak kullanıldığını söler. Hacı Bektaş Tekkesinde de bulunması ilginç. cemalettin 31.10.2007, 15:02 New Orleans'da neden logo olarak "ayyıldız"kullanılıyor? yoksa oraların halkı Türk veya müslüman mı? serçeşme 01.11.2007, 12:20 yaa hala bu camiide niye bu sembolu kullanıyor,bu Türk mü?Bu kürt mü?Bu sembolle ne demek istedi vss.....uğraşmak çok saçmaa.Ben yapılan işe bakarım yapan kişinin kimliğine değil.Ülkemize ;yabancı uyruklu bir çık insan eserler yapmışler.Neden illaki gözümüze soka soka camiide yapılanı göstermeye çalışıyorsunuz.Hala o kısır dögü değil mi,? cemalettin 03.11.2007, 11:33 yaa hala bu camiide niye bu sembolu kullanıyor,bu Türk mü?Bu kürt mü?Bu sembolle ne demek istedi vss.....uğraşmak çok saçmaa.Ben yapılan işe bakarım yapan kişinin kimliğine değil.Ülkemize ;yabancı uyruklu bir çık insan eserler yapmışler.Neden illaki gözümüze soka soka camiide yapılanı göstermeye çalışıyorsunuz.Hala o kısır dögü değil mi,? yukarıda yazılmış olanlar doğrudur lakin konu üzerinde de düşünülmesi gerekir ki; Zahir açtığı her konuda kişilerin geniş kapsamlı düşünmelerini ve arka planı/batını da araştırmalarını istemektedir,gördüğüm kadarı ile.ard niyetli bir davranış olmasa gerektir. bu konuda Sinan'ın yahudi veya musevi olup olmadığı değil de bu simgenin ne olarak algılandığı,sadece kimlere atfedildiği ve hatta kimlerin nasıl kullandığı gibi hususların bilinmesi,yanlış önyargılardan kurtulunması amaçlanmış sanmaktayım. her şeyin bir zahiri bir de batını var ise,zor olmasına rağmen batınını da arayıp sormak gerekir. en azından "batın"ı küstürmemek için.... cemalettin 03.11.2007, 11:42 ilk okulda,orta okulda,lisede okutulan ve aslı günümüz Türkçesine uymayan şiir/nutuk/hikaye gibi eserleri orijinal halinde ele alır,anlamını bilmediğimiz kelimeleri sözlükte arar bulur ve hem aslını hem de günümüzde kullanılan şeklini öğrenmiş olur idik. zamanında "tevhid'i tedrisat" diye bir kanun yürürlükte idi ve de pek faydalı idi. öğrenim/tahsil okulda yapılıyor idi,kurs diye bir mevhum kullanılmıyor idi. lügat/sözlük denen eserler neredeyse en çok satanlar arasında idi. ve o usulleri bozanlar da maalesef siyasiler olmuştur... safak 08.11.2007, 19:40 canlar bilindiği gibi osmanlı devşirmelerin çok olduğu bir toplumdur osmanlıda en güçlü vezirler en büyük tüccarla ve daha bir çok önemli insan selanik yahudilerindendir mesela sabetay sevi mesih olarak ortaya çıkmış fakat daha sonra şeyhülislamlık yapmıştır bu işarette dönemin devşirmelerinden birinin eseri olabilir bu konularla ilgili olarak soner yalçını Efendi kitabnı okumanızı tavsiye ederim cemalettin 08.11.2007, 20:58 canlar bilindiği gibi osmanlı devşirmelerin çok olduğu bir toplumdur osmanlıda en güçlü vezirler en büyük tüccarla ve daha bir çok önemli insan selanik yahudilerindendir mesela sabetay sevi mesih olarak ortaya çıkmış fakat daha sonra şeyhülislamlık yapmıştır bu işarette dönemin devşirmelerinden birinin eseri olabilir bu konularla ilgili olarak soner yalçını Efendi kitabnı okumanızı tavsiye ederim devşirme olarak seçilenler genelde hristiyan çocuklardır.sabetay levi'nin şeyh'ül islamlığı hakkında bilgi nerede vardır bilemem.devşirmeler yeniçeri ocağına ve seçkin olanları da enderuna alınmışlardır ve sayıları toplumda söz konusu edilebilecek kadar çok olmasa gerektir. museviler/yahudiler banker,tüccar,doktor ve belki hariciye görevlisi olmuşlardır da vezirlikleri hakkında örnek var mıdır bunu da bilemem. sabetay levi'nin zuhuru da her halde Selimiye'nin inşa tarihinden sonradır. zaten sabetaycı diye adlandırılanlar müslüman olarak kabul edildiklerinden devşirme olayına muhatap olmazlar idi. sausen 08.11.2007, 21:08 Merhaba, Öncelikle nelere dikkat ediyor insanoğlu... Ama çok şaşırmamalı bu duruma... İstanbul'da birçok ibadethane değiştirilmiştir. Ve çoğu eski yapının kiliseden camiye dönüştürüldüğüne inanıyorum. En azından çok benziyorlar... Aksaray'da Haşim İşçan geçidini geçtikten sonra sağda bir camii var. Ona dikkatli bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız... Saygılarımla... Gannush 10.11.2007, 22:15 Daha neler! Selimiye camii 1575'te inşa edilmiştir. Siyonizmin bir politik hareket olarak ortaya çıkışı ise 19 yy'a rastlar. Selimiye'nin inşaa tarihinden çok sonra ortaya çıkacak bir siyasi hareketin sembolünün, aynı şeyi işaret edebilecek biçimde camiide kullanıldığını iddia etmek saçma. |