Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP'li Özbayrak: Bugün Alevilere verirseniz, yarın satanistlerde ister

evista26
31.10.2007, 17:53
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Diyanet işleri Başkanlığı’nın bütçesi hakkında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Alevilerin Diyanet Bütçesinden hizmet alma talepleri hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Özbayrak, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alarak Aleviliğin son dönemlerde ayrı bir din gibi pazarlandığını söyledi. “Alevilik şia mezhebinin, Şiiliğin bir koludur" diyen Özbayrak, Aleviliğin birçok kolunun olduğunu belirterek, Diyanet’ten pay ayrılmasıyla ilgili şunları söyledi.
“Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da biz tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler." Özbayrak, ayrıca YÖK’ün ilahiyat fakültelerini “tırpanladığını" savunarak kimi fakültelere hiç öğrenci alınmadığını kaydetti. Özbayrak, Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’nun bu konuda YÖK ile bir irtibata geçip geçmeyeceğini sordu.
Özbayrak’ın konuşmasına bazı CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.
Özbayrak’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin Özbayrak’ın Alevilerler ile satanistleri bir tuttuğunu söyleyerek, “Ben Sünniyim. Ama 10 milyon Aleviyi, satanistlerle bir tutuyorsa eyvah. Ben bunu son derece sakıncalı buluyorum. Benim arkadaşlarım, Diyanetten eğer devlet din adına bütçe ayırıyorsa 10 Alevi için de bütçeden pay ayrılmasını istiyor. Sözlerin yanlış oldu" dedi.
Ergin’in konuşmasının ardından söz alan Özbayrak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve düzeltmek istediğini belirtti. Özbayrak, “Kimse Alevileri, sapık anlaşıylarla bir tutamaz. Alevilik Şia mezhebinin bir koludur. Nursayubilik, Caferilik gibi Şia mezhebinin diğer kolları da ayrı ibadet yeri, ayrı bütçe isterlerse ne yapacağız. Bu işin ucunu kaçırırsak, iş buraya kadar da gidebilir. Bu işini sonunun olmadığını söylemek istedim" diye konuştu.

shahrud
31.10.2007, 17:56
Biz bunlari cok duyduk. Once asil dusunduklerini yumurtlarlar daha sonra da kivirmaktan bir hal olurlar.

Serhatlı
31.10.2007, 17:58
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Diyanet işleri Başkanlığı’nın bütçesi hakkında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Alevilerin Diyanet Bütçesinden hizmet alma talepleri hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Özbayrak, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alarak Aleviliğin son dönemlerde ayrı bir din gibi pazarlandığını söyledi. “Alevilik şia mezhebinin, Şiiliğin bir koludur" diyen Özbayrak, Aleviliğin birçok kolunun olduğunu belirterek, Diyanet’ten pay ayrılmasıyla ilgili şunları söyledi.
“Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da biz tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler." Özbayrak, ayrıca YÖK’ün ilahiyat fakültelerini “tırpanladığını" savunarak kimi fakültelere hiç öğrenci alınmadığını kaydetti. Özbayrak, Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’nun bu konuda YÖK ile bir irtibata geçip geçmeyeceğini sordu.
Özbayrak’ın konuşmasına bazı CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.
Özbayrak’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin Özbayrak’ın Alevilerler ile satanistleri bir tuttuğunu söyleyerek, “Ben Sünniyim. Ama 10 milyon Aleviyi, satanistlerle bir tutuyorsa eyvah. Ben bunu son derece sakıncalı buluyorum. Benim arkadaşlarım, Diyanetten eğer devlet din adına bütçe ayırıyorsa 10 Alevi için de bütçeden pay ayrılmasını istiyor. Sözlerin yanlış oldu" dedi.
Ergin’in konuşmasının ardından söz alan Özbayrak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve düzeltmek istediğini belirtti. Özbayrak, “Kimse Alevileri, sapık anlaşıylarla bir tutamaz. Alevilik Şia mezhebinin bir koludur. Nursayubilik, Caferilik gibi Şia mezhebinin diğer kolları da ayrı ibadet yeri, ayrı bütçe isterlerse ne yapacağız. Bu işin ucunu kaçırırsak, iş buraya kadar da gidebilir. Bu işini sonunun olmadığını söylemek istedim" diye konuştu.

Saygısızlık yapmış Yobaz

firariHH
31.10.2007, 18:03
Gercekten Cok Saygisizlik Yapmis.

Nede Olsa Amerikaya Kulluk Partisi, ne olcak,isleri gücleri Bizimle ugrasmak,.

Ampül Kafalilar :D

yozgatlı
31.10.2007, 18:22
aradan böyle çıkanlar olabiliyo maalesef yobaz bir zihniyet önemsememek gerekir...

evista26
31.10.2007, 18:36
akp iktidarının yobaz bakanları yine yapmış yapacagını canlar çok üzücü bir açıklama bizler mecburmuyuzki camiye gitmeye bizim dedelerimizinde hakkı war diyanetten pay almaya madem akp iktidarı bizde insan ayrımı yok diyorsa bizleride arka plana attmamalı

EŞİTLİK PARTİSİ
31.10.2007, 19:40
Değerli Canlar...

Adı geçen adam kendi SAPIKLIĞINI anlatmış...
Eee...adamlar öyle bir ortamda yetişiyorlarki, hangi elbiseyi giydirirsen giydir KUYRUKLARI dışarıda kalıyor...
Sonlarıda geliyor zaten...
Bakmayın o Yazıcıoğlu denen bu işlerin teorisyenine...
EVET Akrep yöntemini GÖRDÜKLERİNDE zaten konuşamaz durumda olacaklar...
Saygılarımızla

EŞİTLİK PARTİSİ

atas
31.10.2007, 19:51
satanistmiş ateistmiş bu başlı başına bir ahmaklık 2. side babasının malı sanki sadaka dağıtıyo p....... kimin parası kimin bütçesi.

sevdalinka60
31.10.2007, 19:55
daha neler duyucaz kim bilir nelere şahit olucaz!!!

halitseyfi
31.10.2007, 19:55
Aleviliği yanlış anmasıyla ilgili tepkileri yerinde buluyorum. Fakat hak verdiğim bir nokta var.

Herşeyden önce devlet dine para ayırıyorsa tüm inançlara aynı mesafede olması gereken devlet, en küçük sayıda bile olas bütün inançlara aynı mesafede olmalıdır. Ve de o küçük sayıdaki kişilerin inanç hizmetleri içinde para ayırmalıdır. Peki devlet o zaman yapması gereken hizmetleri ne ile yapacak.

Bundan dolayıdır ki o şahsın savunduğu şey kısmen haklı olmaktadır. Devlet inançlara para ayırmamalıdır, bu alevilik bile olsa ayırmamalıdır. Ama tek şartla devlet hç bir inanca, sünnilikte dahil hiç bir inanca para aktarmamalıdır.

ONU®
31.10.2007, 20:37
Aleviliği idrak etmeyen (daha doğrusu etmek istemeyen) bu örümcek beyinlilerin eline kaldı ya bütçemiz, halkımız sağolsun.

yaylacıklı24
31.10.2007, 20:51
aslinda bu konuya objektif bakmak gerek.şimdi bu sahsin büyük coğunlukta bulunduğumuz inancimiza dil uzatmasi kendi sapıklığını bire bir belli ediyor satanist ateistlik onun şahsına mahsus olsa gerek,
simdi alevilere verirlerse diğerleride bu hakki talap ediyorsa tamam alevilerede verilmesin sunnilerede verilmesin dinde reforma gitsinler yürekleri varsa bunu yapsinlar dinde reforma gitsinler ve devlet tarafindan diyanete ayrilan bütçe kesilsin,alevilere kendi kaynaklari ile yine inanç ve ibadetlerini yürütürler.bakalim dinde reforma gidince diyanete ayrilan bütce kesilince onlar nasil devam ettirecekler inanclarini...

nusayri
01.11.2007, 06:24
AKP nin yobaz zihniyeti yine partinin millet vekili mustafa özbayrakla nüks etti ne kadar kötü niyetli oldukları böyle mantıksız çıkışlarıyla göstermektedirler .
ülkeyi böyle bir zihniyetle yönetmek hayra alamet deyildir .
alaviliyi ve satanistliyi bir kefeye koymak cahaletin ta kendisidir ,bu cehaletin içinde olanları ve destekliyenleri kınıyorum.

saygılarımla.

eldorado
01.11.2007, 09:44
asıl mesele hala türkiyede sadece din olgusu olarak sunniliği görmeleri...
yani devlete göre din sadece islam evet ama islam sadece sunnilikmi?
diyanete ayrılan ödeneğin tek mezhep doğrultusunda kullanılması diğer dini öğretileri yok saymak anlamını geliyor...buda ister istemez inanç özgürlüğünü kısıtlayıcı bir baskı oluşturuyor...
ne yazıkki bir devlet yöneten bu insanlar daha halkların inanç eşitliğine saygı duymuyorsa hak eşitliğine nasıl saygı duysun?

Şirin Baba
01.11.2007, 11:11
“Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da biz tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler."
Bu görüş bir milletvekilinin değil akp'nin gerçek görüşüdür.Satanistleri aleviliğin bir kolu gibi görüyor.
iyi günler

D-e-v-r-i-m-c-i
01.11.2007, 22:42
fikirler nasılda zikirlere yansıyor.dilin kemiği yok.orada bulunup tepki gösteren parti ve parti mensuplarına teşekkür ederim.asıl sapıklık insanları kategorize eden,yobaz,ne söylediğini bilmeyen,sözüm ona milletin vekilliğine talip olan kişiliklerdir.ne işleri var bu sözde müslümanların mecliste.adam aleviler hakkında bilnç altındaki düşüncesini gün yüzüne çıkardı böylelikle.AKP ve ülke bütünlüğünü sağlamak.??? bir daha düşünmek lazım...müslümanlığın yaşaması ve yaşatılması için ödenek ver sonrada eşitlikten ve birliktelikten bahset.bunu islam dini bile kabul etmez....

ilker_che
02.11.2007, 20:40
böle edepsizlikler ancak böle edepsizlere yakısır zaten.sormak isterim şimdi ak partiye oy veren ve alevi milletvekillerini meclise sokan arkadaslara:vekiliniz o gün mecliste değil miydi?nasıl savunuluyo hakkınız?

alevi_che
02.11.2007, 21:20
İşte bu Faşizmin en güzel kanıtıdır arkadaşlar...

Bizi yönetenlere baktıkça,hayatın biraz daha karardığını hissediyorum.Sözde halkın partisiymiş... Tayyip ve yandaşlarıda halkın adamlarıymış,,, Yani çok güzel gördük Kimin Adamları Olduğunu!!!

Kahrolsun Gerici Zihniyetler...

DersimBurak
04.11.2007, 00:57
Can Dündar.......

Sayıyla kendine gelmek...

NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta
Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum:
"Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve
Siyaset' tartışılır?"
Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...Verdiği rakamlar, tartışmaya yer
bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.
Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:
* * *
Türkiye'de kaç okul var?
67 bin...
Kaç hastane var?
1220...
Kaç sağlık ocağı var:
6 bin 300...
Peki kaç cami var?
85 bin...
Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
Peki kaç kilise var?
270...
Kaç cemevi var?
100.
* * *
Türkiye'de kaç doktor var?
77 bin...
Peki kaç din görevlisi var?
90 bin...
Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din
görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.
* * *
Türkiye'de kaç kütüphane var?
1435...
Almanya'da kaç kütüphane var?
11 bin...
Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
13...
Kaç kentte kuran kursu var?
81...
Bu kursların toplam sayısı kaç?
3852...
* * *
Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema,
38 tiyatro derneği var.
Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var?
35 bin...
* * *
İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
783 trilyon...
Ulaştırma Bakanlığı'nın?
678 trilyon...
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
677 trilyon...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
632 trilyon...
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
280 trilyon...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
249 trilyon...
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
404 trilyon...
Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne
kadar?
1.3 katrilyon...
8 bakanlığın bütçesi kadar...
22 üniversitenin toplam bütçesine denk...
* * *
Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
1997'de 66 trilyon.
1998'de 119...
1999'da 180...
2000'de 270...
2001'de 302...
2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 2.7 katrilyon...
* * *
Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay
ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden
fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok
Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?

platonika
04.11.2007, 21:17
boyle dusunenlere yazıklar olsun. kalsın benım davam mahşere kalsın.

keçecili_kız
04.11.2007, 21:32
adamlar ilk önce içlerindeki nefreti kusuyorlar sonra da yanlış anlaşıldı diye kıvırıyolar.aman be hepimiz tanıyoruz bunları.istedikleri kadar ötsünler bu devirde gelip geçici inanıyorumki söz hakkı bizede gelecek.biz kendi paralarımızla cemevi aıyoruz adamlar bizden aldıkları hazinedeki parayla cami yapıyorlar.biz burda yaşamıyoruz sanki herşey bunların.eh deniz baykal gibi siyaseti sadece muhalefetten ibaret sayan insanlar bizi savunmaya kalkarsa daha biz çok eziliriz birazda sol partilerimiz cemevleri üzerinde dursalara ya...

carpe
05.11.2007, 18:26
benım en cok merak ettıgım sey akp nın ne dedıgı değil bu yobazların herzaman yaptıgı bu it urur kervan yurur de bu akp dekı alevı millet vekıllerının tepkısını merak ettım acaba ne yapacaklar sayın tayyıp kucaklıyacam derken acaba gurestekı gıbı kucaklıyacak nasıl savunacaklar sevgılı baskanlarını onu merak edıom

CaNCa
05.11.2007, 19:18
Alevilik inancını satanizm ile bir tutarak kendince aşağılama çabalarına girişen akp kırıkkale milletvekili mustafa özbayrak'ın TBMM kayıtlarındaki bilgilerine bakınca;

http://img132.imageshack.us/img132/7607/yobazozbayrakqx4.jpg

Özgeçmişinin akademik kariyerlerle dolu olduğunu görüyorsunuz. Üstelik Prof ünvanı bile almış ama insanlık fukaraları için 'insan' olmanın kavramsal olarak zihinlere algılattırılabildiği bir okul yok. Yobazlığın her şekilde baki kalınabileceğinin tipik bir örneği. Kendisini kınamaktan çok, hiç bir zaman hissedemeyeceği insanlık bilinci adına acıyorum..

gunisigi
05.11.2007, 19:29
örüncek beyinliler tırsın bizden biz ali soyundan geldik pes etmeyiz bu davranışınızla bizi yıldırmak değil daha güçlendiriyorsunuz
aleviyiz biz....................

bolatbaba
05.11.2007, 21:30
profösör olmakla demokrat olunmuyor bu faşist zihniyetli tipik bir yobazlıktır insanlardan vergi alıyorsanız onlara eşit hizmet vereceksiniz.buna dini hizmetlerde dahil sayın vekil.

Özkan85
06.11.2007, 12:10
Yani boyle düşünen bir adamın devleti milleti yönetmesi cok vahim!!!

candaş
06.11.2007, 12:21
Canlar tepkileriniz çok normal tabiki ama siz bu adamın ettiği dengesiz laflar için bir alevi milletvekilinin çııkıpta tepki gösterdiğini duydunuzmu yada hangi alevi örgütlerinin tepki gösterdi????? adam ettiği lafla kaldı!!!! yarın birgün yine aynı sözleri eder çünkü adama kimse tepki vermedi,,biras da kendimizi eleştirelim bu ş..fsizlerin söyledikelrini yanlarına bırakmayalım.. saygıalar

candaş
06.11.2007, 12:27
http://img132.imageshack.us/img132/7607/yobazozbayrakqx4.jpg

20 Milyon insana hakaret etmiş bu adam 15 üniversite okusa ne olur 15 dil bilse ne olur...Adam Olamadıktan sonra!!!!

CaNCa
06.11.2007, 15:23
Canlar tepkileriniz çok normal tabiki ama siz bu adamın ettiği dengesiz laflar için bir alevi milletvekilinin çııkıpta tepki gösterdiğini duydunuzmu yada hangi alevi örgütlerinin tepki gösterdi????? adam ettiği lafla kaldı!!!! yarın birgün yine aynı sözleri eder çünkü adama kimse tepki vermedi,,biras da kendimizi eleştirelim bu ş..fsizlerin söyledikelrini yanlarına bırakmayalım.. saygıalar

Evet sarfettiği bu sözlerden sonra hiç bir alevi milletvekilinin veya alevi örgütlerinden herhangi bir tepki gelmemesi çok ilginç. Acaba ciddiyemi almıyorlar, yoksa hakaretleri sinemize çekmek bizde bir alışkanlıkmı yaptı bilmiyorum..

aspava
06.11.2007, 16:08
şu memlekette hergün 10 tane cami açılırken oraya giden paralar ve harcamalar önemsenmiyor şuanda memleketin her sokağında iki tane camii bulunuyor bunlara yapılan masraf önemsenmiyor önemsenmediğii gibii bu camilere kimsenin gittiğide yokk belkii bayramlarda ancak akp liler haklıı çünkii bizim insanlarımız cem evlerine ayrılan bu bütçeyii hak için harcayacak lazım gelenler için harcayacak ve ihtiyacı olanlar için harcayacak o nedenle kimse kimseninn cebine haram para aktarmayacağıı içinn bizlere verilmemeli diyecek tabii :mad:

zarali
06.11.2007, 16:42
Ayrimcilik yapmak icin her zaman oldugu gibi bahaneler ortaya
atiliyor
yaziklar olsun....siyaset ve diyanet böyle kompleksli ve korkak
beyinlere kalirsa olacagi budur......

carpe
06.11.2007, 16:47
alevı olan mılletvekılerıde genel baskanlarının sozunden cıkamıyor akp dekılerde baskanlarıyla aynı zıhnıyette cunku

ulasirmola
06.11.2007, 18:19
şerefsizlerin sözünü aynen kendilerine iade ediyorum.zamane muaviyelerinden zamane yezitlerinden başka ne bekliyordunuz ki.