Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilere verilirse, satanistler de ister
AKP'li Vekilden Alevi Gafı
AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Alevilerin Diyanet Bütçesinden hizmet alma talepleri hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Diyanet işleri Başkanlığı'nın bütçesi hakkında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Alevilerin Diyanet Bütçesinden hizmet alma talepleri hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.
Özbayrak, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alarak Aleviliğin son dönemlerde ayrı bir din gibi pazarlandığını söyledi. “Alevilik şia mezhebinin, Şiiliğin bir koludur" diyen Özbayrak, Aleviliğin birçok kolunun olduğunu belirterek, Diyanet'ten pay ayrılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da biz tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler."
Özbayrak'ın konuşmasına bazı CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi.
Özbayrak'ın konuşmasının ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin Özbayrak'ın Alevilerler ile satanistleri bir tuttuğunu söyleyerek, “Ben Sünniyim. Ama 10 milyon Aleviyi, satanistlerle bir tutuyorsa eyvah. Ben bunu son derece sakıncalı buluyorum. Benim arkadaşlarım, Diyanetten eğer devlet din adına bütçe ayırıyorsa 10 Alevi için de bütçeden pay ayrılmasını istiyor. Sözlerin yanlış oldu" dedi.
Ergin'in konuşmasının ardından söz alan Özbayrak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve düzeltmek istediğini belirtti. Özbayrak, “Kimse Alevileri, sapık anlaşıylarla bir tutamaz. Alevilik Şia mezhebinin bir koludur. Nursayubilik, Caferilik gibi Şia mezhebinin diğer kolları da ayrı ibadet yeri, ayrı bütçe isterlerse ne yapacağız. Bu işin ucunu kaçırırsak, iş buraya kadar da gidebilir. Bu işini sonunun olmadığını söylemek istedim" diye konuştu
eldorado 02.11.2007, 15:21 aynı konu mevcut formda sayın melkanlı..
kopyala yapıştırada bir son verin...yorumlarınızla biraz daha katkı sağlarsanız seviniriz...
aynı konu mevcut formda sayın melkanlı..
kopyala yapıştırada bir son verin...yorumlarınızla biraz daha katkı sağlarsanız seviniriz...
sadece yorumla birsey olmuyor..
Birazda siz bu konulara deginin..
Kimse deyinmedigi icin bu kopyala -yapistirsistemini kullaniyorum.
bence istek topiginden ve santrac turnuvasindan daha deyerli konular var..
Birazda siz acinda bu hassas konulari biz yorum yapalim..
eldorado 02.11.2007, 15:37 sadece yorumla birsey olmuyor..
Birazda siz bu konulara deginin..
Kimse deyinmedigi icin bu kopyala -yapistirsistemini kullaniyorum.
bence istek topiginden ve santrac turnuvasindan daha deyerli konular var..
Birazda siz acinda bu hassas konulari biz yorum yapalim..
ben yorumumu buraya yazdım...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=36608
aynı konu mevcut formda sayın melkanlı..
hic unutmam..
adaptasyon dönemindeydim.konu acamiyordum.Ve o sirada eski HEP milletvekili Orhan Dogan vefat etmisti.Ama aleviforumda kimse bu konuya deyinmemisti..Ozaman icim icimi yemisti böyle bir haberin önemsiz ve degersiz sayilip yana atilmasina..
Biz yani Halk,bilincli olmaliyiz..
Her olay karsisinda hassasiyet gösterebilmeliyiz..
sayin eldorado bence ,1KASIM istek topiginden daha önemli ve deginilmesi gereken konular var..madem kopyala -yapistir sisteminden BIKTINIZ;BARI SIZ bu sistemi deneyinde biz yorumlarimizi yazalim...O görevi sizlerde üstlenin..
konu daha önce acılmış.arama butonunu kullanalım copy paste forum kurallarına uygun değil.haberi kendi yorumumuzla verirsek kurallara uymuş oluruz.gazete haberlerini paylaşabileceğimiz bir topiğimiz mevcut.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32558
eldorado 02.11.2007, 15:53 hic unutmam..
adaptasyon dönemindeydim.konu acamiyordum.Ve o sirada eski HEP milletvekili Orhan Dogan vefat etmisti.Ama aleviforumda kimse bu konuya deyinmemisti..Ozaman icim icimi yemisti böyle bir haberin önemsiz ve degersiz sayilip yana atilmasina..
Biz yani Halk,bilincli olmaliyiz..
Her olay karsisinda hassasiyet gösterebilmeliyiz..
sayin eldorado bence ,1KASIM istek topiginden daha önemli ve deginilmesi gereken konular var..madem kopyala -yapistir sisteminden BIKTINIZ;BARI SIZ bu sistemi deneyinde biz yorumlarimizi yazalim...O görevi sizlerde üstlenin..
müzik ruhun gıdasıdır...bu gıda doğru alındığında insancıl duygularınızı geliştirmenizi sağlar...bu bir..
ikincisi,şahsım adına önemli gördüğüm her topiğe aklımın ve fikrimin yettiği kadar yorum bırakırım,benimsenir,benimsenmez...ama sorun o değil,kopyala yapıştır;ki bu olayda bir size mahsus değil zaten formda bu sistemi yapan birçok arkadaş var ve sizdende gayet te yetenekli yapıyorlar bu işi...ama hiçbir yorum bırakmıyorlar..sadece prim amaçlı yapılmış bir eylem...oysa ben şunu beklerim,sadece olayın özünü kendinizce yorumlar ve kaynak olarak altına bunları yazarsınız..ama yorumunuz bu metinden uzun ve geniş bir yelpaze sunmalı..fakat birçok arkadaş sadece yazıyı olduğu gibi alıyor ve yapıştırıyor,altındada şu metin var;siz neler düşünüyorsunuz canlar bu konu hakkında? bence saçma bir durum,önce sizin düşünceleriniz ki konuyu buraya taşıyorsunuz sonra insanların düşünceleri ikinci planda olmalı...
ben konu açmaktan yoksun biriyim,zaten açtığım konularda rağbet görmez..nasılsa ortada kopya yapıştır yok,ortada başkalarının fikirleri yok...
müzik ruhun gıdasıdır...bu gıda doğru alındığında insancıl duygularınızı geliştirmenizi sağlar...bu bir..
ikincisi,şahsım adına önemli gördüğüm her topiğe aklımın ve fikrimin yettiği kadar yorum bırakırım,benimsenir,benimsenmez...ama sorun o değil,kopyala yapıştır;ki bu olayda bir size mahsus değil zaten formda bu sistemi yapan birçok arkadaş var ve sizdende gayet te yetenekli yapıyorlar bu işi...ama hiçbir yorum bırakmıyorlar..sadece prim amaçlı yapılmış bir eylem...oysa ben şunu beklerim,sadece olayın özünü kendinizce yorumlar ve kaynak olarak altına bunları yazarsınız..ama yorumunuz bu metinden uzun ve geniş bir yelpaze sunmalı..fakat birçok arkadaş sadece yazıyı olduğu gibi alıyor ve yapıştırıyor,altındada şu metin var;siz neler düşünüyorsunuz canlar bu konu hakkında? bence saçma bir durum,önce sizin düşünceleriniz ki konuyu buraya taşıyorsunuz sonra insanların düşünceleri ikinci planda olmalı...
ben konu açmaktan yoksun biriyim,zaten açtığım konularda rağbet görmez..nasılsa ortada kopya yapıştır yok,ortada başkalarının fikirleri yok...
Sizin bireysel düsünceleriniz acisindan sacma olabilir,ama herkes icin sacma deyil..lütfen biraz daha toplumsal elestiri,bireysel deyil....
devrim69 02.11.2007, 16:15 müzik ruhun gıdasıdır...bu gıda doğru alındığında insancıl duygularınızı geliştirmenizi sağlar...bu bir..
evet bazı üyeler hem kopyala yapıştır yapıp hemde bu konuda şikayet ederler.Melkanlının düşüncelerini biliyoruz yorumlarınıda düşünceleri net ve açık.Sözümüz diğer üyelere
eldorado 02.11.2007, 16:35 Sizin bireysel düsünceleriniz acisindan sacma olabilir,ama herkes icin sacma deyil..lütfen biraz daha toplumsal elestiri,bireysel deyil....
aksine bu bireysel bir düşünce taşımıyor...genel anlamda buda formun eksik bir yanı...elbette saçma bulacağım..siz biliyormusunuz bu formda açılan topiklerin birçoğu başka formlardan kelime kelime,harf harf,noktasından,virgülüne kadar çalıntı olduğunu?
nasıl bir paylaşım bu?
çalıntı fikirleri,düşünceleri buraya taşımak sizce ne kadar doğru?
ve ben diyorumki konular aynı olabilir ama görüşler ne kadar farklı olursa yorum açısından o kadar daha verimli ve düzeyli olur topikler..ve bu topikleri açan arkadaşlara bu doğrultuda büyük işler düşüyor..ama burada topik açmak çok basit,kopyala yapıştır ve iki kelime yaz işlem tamam...benim kızdığım konu burada...ama bir tek size karşı hedef alınarak yapılmış bir eleştiri değil...elbette buradan kendine pay çıkaracak birçok üye vardır...
bizde herşeyin en iyisini istiyoruz ama istemekle de olmuyor,gerekirse bu konu hakkında eleştirilerimizide medeni bir şekilde sunar,karşımızdaki insandanda aynı duyarlılığı bekleriz...
teşekkürler...
Sn. Melkanlı,
Topik açma yetkiniz alınmıştır.
Copy/paste sizin için Paylaşım olabilir ama forum için hiç bir şey ifade etmiyor. Yorumda katılırsa daha iyi olur.
+ Forumda arama butonu kullanmıyorsunuz.
+ Bazen aşırı tepkili oluyorsunuz. Ani haraketler iyi değildir. Anlayışlı olmak forumda üyelerden önemle beklentilerimiz arasındadır.
+ Forumdada Kim nerde bunun kararı sanırım sizin dışınızda değilmi?
Burası Aleviforum.com ve sadece belirli konular değil bir bütünüyle paylaşım forumudur. İsteyen istek topiğinde, isteyen mizah bölümünde, isteyen toplumsal bölümlerde. vsvsvsvsv
İyi Forumlar. Ayrıca tpik mevcut verilen linkten devam edilsin. KİLİT.
spartacus 05.11.2007, 15:42 [B][COLOR="RoyalBlue"]Sevgili canlar.
Devlet Osmanlı'dan bu yana alevilere çok iğrenç iftiralar attı. Bunun en bariz örneği mum söndü iftirasıydı. Resmi ideoloji o günden bugüne kafa yapısını değiştirmemiştir. Her fırsatta alevileri karalamak ve gözden düşürmek için türlü iftiralar atmaktadır. Bir dizi filiminde köpeğe Hüseyin ismi verilmesi ardından bugünde AKP'li Özbayrak alevilerle satanistleri kıyaslayacak kadar ibreyi şaşırmıştır.
ilker_che 05.11.2007, 15:45 konu sanırım daha önce bikaç sefer açılmıştı...
freelens 05.11.2007, 16:00 Bölüm modu olarak bence konu acarken cok daha iyi bir arastirma yapman gerek bu konu ayni baslikta evista isimli arkadas tarafindan acilmisti..!
gereksiz topiklerden sikayetciyiz, camur atmakta üstümüze yok ama bunu bizde yapiyoruz.
spartacus 05.11.2007, 16:03 Freelens senin derdini biliyorum. Pusuya yatacağını belirtmiştin.
Pusudasın hala. İnsanların yüzüne bakamazsın. Benden söylemesi...
spartacus 05.11.2007, 16:05 konu sanırım daha önce bikaç sefer açılmıştı...
Teşekkürler bilgilendirmen için. Topikleri birleştirdim.
|
|