Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsun'un Alevi yerleşimleri (Harita)

gulemin
02.11.2007, 15:26
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14546&d=1194012459
kizmi= Alevi köyler

listede yanlislik varsa, ya da bazi köyler eksikse belirtin lütfen
düzeltirim :wink:

Samsun toplam:
35 Alevi köyü
+2 köy eksik (haritada)

Ladik ilçesi:
11 köy, Alevi
+1 köy eksik (haritada)

Akyar, Budakdere, Çamlıköy, Derinöz, Kirazpınar, Köseoğlu, Kuyucak, Meşepınarı, Oymapınar, Sarıgazel, Söğütlü

Ortaköy (BU KÖYÜ HARITADA BULAMADIM)

Havza ilçesi:
9 köy, Alevi

Ağcamahmut, Aşağısusuz, Eymir, Hacıdede, Karga, Kayacık, Mürsel, Şeyhkoyun, Yukarısusuz

Alaçam ilçesi:
6 köy, Alevi
+1 köy eksik (haritada)

Gökçeboğaz, Kızlan, Killik, Şirinköy, Umutlu, Vicikler
Verena (Örenli) (BU KÖYÜ HARITADA BULAMADIM)

Bafra ilçesi:
3 köy, Alevi

Emenli, Üçpınar, Dededağı

Vezirköprü ilçesi:
2 köy, Alevi

Güldere, Imircik

Terme ilçesi:
3 köy, Alevi

Çangallar, Sivaslılar, Sakarlı

Salıpazarı ilçesi:
1 köy, Alevi

Avut

gulemin
02.11.2007, 15:36
Bafra ilçesine bagli olan Emenli köyünden fotograf.. Alevi köyü oldugu nasil belli :lol:
valla helal Samsun'da bile Alevi var yaaaaaa gurur verici

http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14545&d=1194010458

_gözde_
02.11.2007, 15:53
Terme'de Sakarlı köyüde alevi köyüdür.

gulemin
02.11.2007, 16:05
Terme'de Sakarlı köyüde alevi köyüdür.

sagol can, köyünü ekledim :wink:

lion12
02.11.2007, 16:40
Samsun ilinde de bu denli alevi nüfusunun olduğunu bilmek gerçektende güzel ve sevindirici.
Açıkcası hiç tahmin etmiyordum o kadar.

Paşalıoğlu
06.11.2007, 09:17
Liste bana eksik gibi geliyor. Terme'de daha çok sayıda köy olması gerekiyor. Ayrıca Çarşamba İlçesi'nde de bir-iki köy olması gerekiyor. İsimlerini hatırlarsam veya bulabilirsem listeye eklenmek üzere göndereceğim.

murat222
06.11.2007, 12:13
vezirkoprü, köprülü koyude alevidir.listede yok.ayrıca ben bu samsun koylerini hazırlarken eksik olabilir ekleme yapılabilir diye samsun ilindeki tüm alevi köyleri bölümünde belirtmistim.gülemin can da benim arastırdığım köyleri eklemis.yani farklı koy adı bilenler ekleme yaparlarsa iyi olur..

gulemin
06.11.2007, 12:48
Liste bana eksik gibi geliyor. Terme'de daha çok sayıda köy olması gerekiyor. Ayrıca Çarşamba İlçesi'nde de bir-iki köy olması gerekiyor. İsimlerini hatırlarsam veya bulabilirsem listeye eklenmek üzere göndereceğim.

eyvalla can, eksiklerimi düzeltirsen sevinirim
allah eyalla

gulemin
23.11.2007, 23:30
vezirkoprü, köprülü koyude alevidir.listede yok.ayrıca ben bu samsun koylerini hazırlarken eksik olabilir ekleme yapılabilir diye samsun ilindeki tüm alevi köyleri bölümünde belirtmistim.gülemin can da benim arastırdığım köyleri eklemis.yani farklı koy adı bilenler ekleme yaparlarsa iyi olur..

Köprülü köyünü bulamadim..
Köprübasi-Bucak Merkezi köyü var... bu mu yoksa?

Ali sağlam
31.12.2007, 16:19
Can Alaçama Bağlı 22 Alevi köyü var.Eksikleride biran önce eklersen sevinirim.

Ali sağlam
31.12.2007, 16:29
Alaçam Alevi köyleri
1.Umutlu
2.Uzunkıraç
3.Kızlan
4.Gökçeağaçoymağı
5.Şirinköy
6.Aşağıısırganlı
7.Yukarıısırganlı
8Alidedebölmesi
9.Demircideresi
10.Kalıklıdemirci
11.Killik
12.Tepebölmesi
13.Vicikler
14.Örenli(verena)
15.Kapaklı
16.Karaçukur
17.Terskırık

gulemin
02.01.2008, 22:45
Alaçam Alevi köyleri
1.Umutlu
2.Uzunkıraç
3.Kızlan
4.Gökçeağaçoymağı
5.Şirinköy
6.Aşağıısırganlı
7.Yukarıısırganlı
8Alidedebölmesi
9.Demircideresi
10.Kalıklıdemirci
11.Killik
12.Tepebölmesi
13.Vicikler
14.Örenli(verena)
15.Kapaklı
16.Karaçukur
17.Terskırık

selam can, ilgin için çok sagol
fakat suan bilgisayarim üsüttü, ne zaman düzelirse tüm listeyi ve haritayi düzeltecem, malum tum haritalarim orada....
kal saglicakla

xolxol_12
27.01.2008, 02:54
Bravo Gulemın meraklısın böyle işlere bende çok meraklıyımdır haritada hep bakarım köylere...

Kuzey Egeli
27.01.2008, 11:17
çok güzel haberler ya Samsun,a selamlar canlar.Bu formun başta en güzel tarafı birbirimizden haberdar olmak.Sevinerek şaşırıyoruz aaa Samsunda alevi köyü varmış.

Egalitarian
24.02.2008, 22:19
Sn gulemin
Muthiş calısmanızdan dolayı tebrikler ve tesekkürler.Bilgisizlik kadar kötü olan ilgisizlikle de maalesef mücadele ettiğinizi görüyorum sanırım.:cursing:
Neyse ben bari ilgisizlerden olmayayım da aşağıdaki katkılarımı yapayım ilginize sunulur:

önce yerini bulamadığınızı belirttiğiniz iki köyle başlayalım;

:excl: Ladikteki ortaköy bir mahalle halindedir ve akyar ile meşepınarı köyleri arasında tam karayolu üzerindedir .Detaylı haritan varsa tam yeri orası.:online2lo

:excl: Alaçam örenli köyü ise karaçukur ve kapaklı köyleri arasına düz çizgi çek tam ortasında yer alıyor.

:excl: Terme ilçesi Akçay köyü alevi + sünni dir ( Tepeköy mahallesi alevi )

:excl: Terme Dumantepe beldesinde sünniler coğunluktur ama aleviler (Nalcı denir) de bulunur.:excl:

Termeye bağlı Bafracalı eğercili uzungazi köylerinde ise sol oyları ilçe ortalamasınınepey üzerindedir .Ve bu bir kaç seçim dir bu şekilde.Bunun sebebi ya alevi köyleri oluşu ya da göçmen vs gibi sol parti sempatisi olması.Bu 3 köyle ilgili bilgisi olan lutfen yazsın.

:excl: Ladik ilçesinde Eynekaraca köyünü unutmussun.Geri kalan köyler aynen tamam.:excl:

Yalnız Ağcakaya ve Mazlumoğlu köyleri için şüphelerim var aynen Termedeki üç köy gibi bunlarda da sol oylar patlama yapmış ama alevi olduklarını duymadım .Bilen varsa bu köyleri lütfen yazsın.

:excl: Çarşambada Karamustafalı =Bayramoğlu köyü de alevilerle sünnilerin birlikte bulunduğu köylerdendir.ayrıca kafkasyalılar da yasar.:excl:

Çarşamba Boyacılı ve Büyüklü Dongel köyleri ise bahsettiğim gibi ilçe ortalamasının üzerinde solcu köyler bilhassa 70 -80 seneleri gibi kamplasma donemlerinde solu desteklemişler tamamıyla.Ama neden bilen varsa yazsın lutfen.Alevi olabilirler mi?

:excl: Havzada ise ;Armutlu köyünde Doğulu sünni ve alevi halka karışık yaşar birbirlerii içinde kolayca asimile olmuş olabilir?
:excl: Havza Çeltek köyünde yine doğu kökenli aleviler ve sünniler ile çerkezler vardır
:excl: Havza İmircik köyünde maalesef 4 aile kadar ancak kalmıştır aleviler

Havza köylerinden şüphe içerenler ise Başpelit kamlık kuşkonağıdır Zira bu köylerde müthiş yüksek sol oyları mevcuttur.Sebebini bilemiyorum ya alevi ya da mübadil köyleri olmaları olabilir.

:excl: Bir de Havzanın asimile köyleri var; Boyalı Gidirli ve Yağcımahmut gibi ki alevilik unutulmuş bir hayal.listeye eklenmezse mi kötü olur yoksa eklenirse mi tartışılır.!:cursing:

Benim katkılarım şimdilik bunlar.ilaveten yazdığım bazı şüpheli köyler hakkında mesaj atarsanız ben de aydınlanmış olurum.
Sağlıcakla kalınız.:wub:

browny
06.03.2008, 12:59
slm bende samsun havzalıyım mürsel köyünden havzada bi çok alevi war ama birbirlerinden kopuk halde yaşıyolar

murat EREN
08.04.2008, 00:57
imircikte 4 ten fazla kmy var canalr aynı zamanda vezirköprüde köprübaşı alevi degildir canalar