Orijinalini görmek için tıklayınız : Hace Bektaş Veli'den Daha Öğrenilecek Çok Şey Var!

Şah-Mat
16.01.2006, 13:01
Sevgili Arkadaşlarım..,Bir alevi kuruluşumuzun sitesinden aldığım güzel bir yazıyı buraya bırakıyorum,Ben okudum sizlerinde okumanızı tavsiye ediyorum!

Mevlana ve Hace Bektaş Veli

Bir adamcağız kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir inek alır. Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi birşey yapmış olmak için bunu Hace Bektaş Veli'nin dergahına kurban olarak bağışlamak ister.

O zamanlar dergahlar ayni zamanda aşevi işlevi görüyordu.

Durumu Hace Bektaş Veli'ye anlatır ve Hace Bektas Veli "helal değildir" diye bu kurbanı geri çevirir. Bunun üzerine adam Mevlevi dergahına gider ve aynı durumu Mevlana'ya anlatır.

Mevlana hediyeyi kabul eder.

Adam aynı şeyi Hace Bektaş Veli'ye de anlattığını ama onun bunu kabul etmemiş olduğunu söyler ve Mevlana'ya bunun sebebini sorar.

Mevlana şöyle der:

- Biz bir karga isek Hace Bektas Veli bir şahin gidir. Leşe konmaz. O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz, ama o kabul etmeyebilir.

* Adam üşenmez kalkar Hace Bektaş dergahı'na gider ve Hace Bektaş Veli'ye, Mevlana'nın kurbanı kabul ettiğini söyleyip bunun sebebini bir de Hace Bektaş Veli'ye sorar.

Hace Bektaş da şöyle der:

- Mevlana'nın gönlü geniştir. Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onunki kirlenmez. Bu sebepten dolayı o senin hediyeni kabul etmiştir.

Dogan24
16.02.2006, 03:25
paylaşımın için tşkler sağolasın candost

dostlar
22.02.2006, 09:33
İşte gerçek islam yaşayışı işte insanlık

Ercan
22.02.2006, 09:45
Nasil bir alevi sitesiymis anlamadim.Haci Bektas Veli´nin adi hep "hace Bektas" olarak yazilmis...Kaynak verilseydi inceleme olanagimiz olurdu.

Şah-Mat
14.06.2006, 18:00
Merhaba Arkadaşlar...

Bir başka kaynak olarak bulduğum makaleyi paylaşıyorum...size;

Menakıblarda, bir hadiseden söz edilir. Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri,Hacı Bektaş Dergâhı'na haber göndererek,kendisine bir şeyh göndermelerini ister.

Bunun üzerine Hünkâr Hacı Bektaş kendisine, Şems-i Tebriz’i Hazretlerini gönderir.

Mevlana, bu duruma şaşırarak Hz. Pir’e haber salar...

― Ben sizden bir şeyh istemiş idim. Siz bana, göndere göndere bir derviş
gönderdiniz...

Deyince;

Yüce Pir Hacı Bektaş cevap gönderir;

― Siz, Fakıyr’den bir şeyh istediğiniz için, size dervişimi gönderdim.

Şayet derviş istemiş olsaydınız, kendim gelecektim.

Buyururlar.....

Saygılar ve sevgiler Muhabbetle..

decar
15.06.2006, 14:38
paylaşım için teşekkürler