Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır'ın Alevi yerleşimleri (Harita)

gulemin
04.11.2007, 17:44
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14624&d=1194305258
Kirmizi = Alevi köyleri

listede yanlislik varsa, ya da eksik köyler varsa düzeltin..
sagol varolun canlar!

Diyarbakır toplam:
7 Alevi köyü

Merkez ilçesi:
2 Alevi köyü

Büyükkadı, Nahırkıracı

Bismil ilçesi:
4 Alevi köyü

Bakacak (Seyyithasan), Aşağıdarılı (Türkdarlı), Türkmenhacı, Yukaridarli

Çınar ilçesi:
1 Alevi köyü

Şükürlü

inanc
05.11.2007, 00:55
ilginden dolayi coktsk ederim sagolasin dost. Ben bunlari zaten ayrintili bir sekilde yazmistim ama buda cok hos olmus. Yanliz benim dikkatimi ceken kisisel bilgilerine baktim ve orada Tokatli oldugunu gördüm. Ayrica Pariste yasadigin da yazili. Nerden geliyo acaba bu Diyarbakir ilgisi. Nerden aklina geldi. Bu bilgiye nerden ulastin. Ayrica verdigin bilgiler dogru daha önce 7 köy idi ama suan 6. Yukari Darli köyü tamamen bosaldi ve göc etti.

gulemin
05.11.2007, 02:12
ilginden dolayi coktsk ederim sagolasin dost. Ben bunlari zaten ayrintili bir sekilde yazmistim ama buda cok hos olmus. Yanliz benim dikkatimi ceken kisisel bilgilerine baktim ve orada Tokatli oldugunu gördüm. Ayrica Pariste yasadigin da yazili. Nerden geliyo acaba bu Diyarbakir ilgisi. Nerden aklina geldi. Bu bilgiye nerden ulastin. Ayrica verdigin bilgiler dogru daha önce 7 köy idi ama suan 6. Yukari Darli köyü tamamen bosaldi ve göc etti.

selam can, evet zileliyim ve de fransada yasiyorum..
diyarbakira ilgimi söyle anlatim, ben harita asigiyim.. yani bana bi kalem ver, harita var saatlerce incelerim, biseyler çikaririm o haritadan.. ve forum'da bilgileri toplayip, Türkiye'deki Alevi yerlesimlerini yapiyorum.. ayrica diyarbakir'da Alevi oldugunu duyunca sasirmistim.. ne güzel orada bile canlarimiz var..

saygilar sevgiler

murat222
05.11.2007, 13:15
yukarlı darlı boşalmışolsada yazılmalı.sonuçta oralı alevi canlarımız var..

sonıc
06.11.2007, 10:32
o köylerde yaşayanlar bu güne kadar nasıl sağ kalmışlar hayret.neden derseniz birgün diyarbakırın her hangi bir işlek yerinde ben aleviyim deyinde görün...

garcia
06.11.2007, 11:22
selam can, evet zileliyim ve de fransada yasiyorum..
diyarbakira ilgimi söyle anlatim, ben harita asigiyim.. yani bana bi kalem ver, harita var saatlerce incelerim, biseyler çikaririm o haritadan.. ve forum'da bilgileri toplayip, Türkiye'deki Alevi yerlesimlerini yapiyorum.. ayrica diyarbakir'da Alevi oldugunu duyunca sasirmistim.. ne güzel orada bile canlarimiz var..

saygilar sevgiler

ya hemşehrim şu tokat haritasını tamamlasan var ya çok güzel olacak ben diyorum tahminen 350 köy çıkar, ama diyarbakır zaten 7 köy,onlarda biliniyor zaten,bir arkadaş daha önce yazmıştı.ayrıca hasankeyf'te bazı kürt köylerine yerleştirilmiş alevi-türkmen aileler olduğunu ve bazı köylerde yaşadıklarını duydum,bir diyarbakır'lı dan.tam olarak alevi köyü yokmuş ama,bazı köylerde aleviler varmış...

murat222
06.11.2007, 12:08
diyarbakır merkeze bağlı cumhuriyet köyüde alevidir.bu köy diğerlerinin aksine türkmen değil kürt alevi köyüdür..

gulemin
06.11.2007, 12:58
ya hemşehrim şu tokat haritasını tamamlasan var ya çok güzel olacak ben diyorum tahminen 350 köy çıkar, ama diyarbakır zaten 7 köy,onlarda biliniyor zaten,bir arkadaş daha önce yazmıştı.ayrıca hasankeyf'te bazı kürt köylerine yerleştirilmiş alevi-türkmen aileler olduğunu ve bazı köylerde yaşadıklarını duydum,bir diyarbakır'lı dan.tam olarak alevi köyü yokmuş ama,bazı köylerde aleviler varmış...

toprak, Tokat haritasinda evet eksik var.. ama ben bu kadarini bulabildim.... senin bildigin köyler varsa söyle de eksikleri kapatalim.. ama 350 köy oldugunu sanmiyorum.. tas çatlasa 250 olur diye dusunuyorum (suan 193 köy var listede..)..

saygilar

garipmemo
19.01.2008, 18:04
garipmemo insanlar diyarbakırda alevi olduğuna bilmiyor ve inanmıyor canlar diyarbakırda alevi olduğunu bilsinler ve inansınlar diyarbakır merkeze bağlı 3 köy şükürlü köyü kadıköyü büyük kadı köyü bismil ilçesine bağlı 4 köy türkmenhacı aşağı darlı yukarı darlı köyü seyit hasan köyü bulunmaktadır tümcanlar selamlıyorum muharrem orucunuzu tebrik ediyorum

Kuzey Egeli
19.01.2008, 18:47
sagol can ben Diyarbakırda alevi köyü oldugunu bilmiyordum.öğrenmiş oldum

CaNCa
12.03.2008, 22:15
diyarbakır merkeze bağlı cumhuriyet köyüde alevidir.bu köy diğerlerinin aksine türkmen değil kürt alevi köyüdür..

Haritada belirtilen diyarbakırdaki alevi köylerinin hepsi türkmen alevi köyleri, köylerinin isimlerini bilmiyorum ama azda olsa tanıdığım kürt alevilerde var diyarbakırlı.

Mersinde diyarbakırlı kürt alevisi Ölmez soyisimleri ile bilinen ölmezler fırın zincirleri vardı, Mersin fırıncılar odası başkanlığı yapmışdı sahipleri. Bunun dışında eskiden komşularımız vardı yine aynı şekilde, fakat köylerinin isimlerini bilmiyorum.

elifsuden
18.03.2008, 17:01
Arkadaşlar merhaba diyarbakır merkezli aleviler varmı..? Bu kişilerin soyisimleri neler ,,,,teşekürler

gulemin
25.03.2008, 03:35
Selam herkese
diyarbakir'da kürt alevi köyleri varsa, söyleyin ekleyeyim canlar
kalin saglicakla