Orijinalini görmek için tıklayınız : Kütahya'nın Alevi yerleşimleri (Harita)

gulemin
06.11.2007, 20:51
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14628&d=1194374862
Kirmizi = Alevi köyleri
Mavi = karisik köyler

listede yanlislik, veya eksik köyler varsa söyleyin düzeltirim..
sagolun varolun!!

Kütahya toplam:
31 yerlesim yeri
(26'si Alevi, 5'i karisik)
+1 Alevi köyü yok olmus..

Merkez ilçesi:
16 yerlesim yeri
(14'ü Alevi, 2'si karisik)

Sofu, Elmacik, Sofça, Körs, Inli, Sobran, Aydogdu, Sogukçesme (Ilica), Cobanlar, Kirgil, Findikköy, Sökmen (karisik), Doglusah, Sabuncupinar kasabasi (kairisik), Dogarslan (az Alevi kalmis), Akçamescit (az Alevi kalmis)

Emet ilçesi:
3 yerlesim yeri
(3'ü Alevi)
+1 köy yok olmus, haritada bulunmuyor

Bahatlar, Samrik, Uzunçam
Kizik köyü (bu köy haritada bulunmuyor, çünkü artik yok olmustur..)

Altintas ilçesi:
5 yerlesim yeri
(3'ü Alevi, 2'si karisik)

Pusan (karisik), Zafertebeçalköy (Yukari mahalle Alevi'dir), Cayirbasi, Beskaris (Alevi kalmamis..), Aydinlar

Hisarcik ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)

Seyhler kasabasi, Seyhçakir köyü (Süleymancıların yörüngesinde :pinch: )

Domaniç ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)

Saruhanlar, Camlica

Gediz ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i karisik)

Akçaalan kasabasi (%90 Alevi)

Tavsanli ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Dedeler köyü

Dumlupinar ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Alliören köyü

Ayrica, bu köyleri haritada bulamadim.. yardimci olursaniz sevinirim canlar :

Degirmenözü (Alevi köyü)
Caltepe köyü (karisik)

Kaynak: http://korskoyu.sitemynet.com/kors/id9.htm

Emo84
07.11.2007, 09:51
kütahyada bile alevi cikti vay bee : ) güzel

erzincan/bingöl/tunceli/erzurum/mus/antep/adiyaman/hatay/maras/malatya.. :) bu haritalari merakli bekliyorum ; )

musa1985
16.11.2007, 23:09
yav bu simavda hiç mi alevi yok

gulemin
20.11.2007, 17:33
yav bu simavda hiç mi alevi yok

Simav ilçesinde Alevi köyü yok can, kaynaga göre söylüyorum
saygilar

atilen_dker
17.01.2008, 21:48
dağardı bölgesinde 25 köy var hiçbirinde birtane alevi yoktur simavda sadece bir köy alevi olabilir ondan da emin değilim ama simav türkiyenin en fazla köyü olan ilçesi bilmek biraz zor,
ben simavlıyım

eren26
20.01.2008, 17:37
çok güzel bi paylaşım olmuş evet körs köyünün %100 ü alevidir..çok şanslımıyım ne??:D:D..teşekkürler..

Emo84
06.07.2008, 14:36
kütahyanin 75köyü aleviyimis eskiden diyorlar

Seyhlerli1970
07.07.2008, 00:37
Simav ilçesinde Alevi köyü yok can, kaynaga göre söylüyorum
saygilar

Simav'da malesef bir tane bile Alevi köyü kalmamıştır. Eskiden varmış. En son asimile olan köy Samat'tır. Bir 40-50 yıl öncesinde Beyce ve Çitgöl kasabalarında oldukça yoğun bir Alevi nüfus varmış. Ben Simav'da 4 yıl yaşadım. Liseyi bitirdim. Bir yıl da öğretmenlik yaptım. Bölgeyi çok iyi biliyorum. 3 yılda Dağardı'nda ortaokulu okudum. Nahiye merkezi olan bu köyde iken çevreden hiçbir köyün Alevi olduğu yönünde bir duyumum olmadı.
Bir de bu 31 Alevi köyü sayısına inanmayın. Sağlam Alevi köyü 5 ya var ya yoktur. Onların bile tamamı Alevi değil artık. Kütahya Alevileri bitmek üzeredir. Selamlar.

Hüseyin Demirtaş

Seyhlerli1970
07.07.2008, 00:39
Simav'da malesef bir tane bile Alevi köyü kalmamıştır. Eskiden varmış. En son asimile olan köy Samat'tır. Bir 40-50 yıl öncesinde Beyce ve Çitgöl kasabalarında oldukça yoğun bir Alevi nüfus varmış. Ben Simav'da 4 yıl yaşadım. Liseyi bitirdim. Bir yıl da öğretmenlik yaptım. Bölgeyi çok iyi biliyorum. 3 yılda Dağardı'nda ortaokulu okudum. Nahiye merkezi olan bu köyde iken çevreden hiçbir köyün Alevi olduğu yönünde bir duyumum olmadı.
Bir de bu 31 Alevi köyü sayısına inanmayın. Sağlam Alevi köyü 5 ya var ya yoktur. Onların bile tamamı Alevi değil artık. Kütahya Alevileri bitmek üzeredir. Selamlar.

Hüseyin Demirtaş