Orijinalini görmek için tıklayınız : Gizli telefon Numaralardan Kurtulmanın Yolu

renat
06.11.2007, 23:22
Görünmeyen numaralardan sıkıldı iseniz ve bunların sizi aramasına engel olmak istiyorsanız bir çözüm yolu var. GİZLİ numara sizi arayamıyor, üstelik karşıya bir de sesli mesaj gidiyor.

Bu hizmeti şimdilik sadece Turkcell veriyor. Turkcell, bu konuda Haber 7'ye şu açıklamayı yaptı:

"Gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek istemeyen müşterilerimiz ücretsiz olan bu servis aracılığıyla gizli numaralardan gelen çağrıları rahatlıkla engelleyebilecekler.

Servisin kullanılması durumunda gelen arama telefon çalmadan otomatik olarak geri çevrilecektir.

Arayan kişi "Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz" anonsunu duyacaktır.

Gizli numaradan arama kısıtlama servisini;

aktif hale getirmek için *253# yazıp YES tuşuna basmak yeterli
iptal etmek için #253# yazıp YES tuşuna basmak yeterli."

alıntı

gizli numara sapıklarına kötü bir haber .insanı canından bezdiriyorlar en azından beni bezdirdiler g"üzel bir hizmet sizlerinde hoşuna gider bu haber
diye umuyorum

alevi_tugce_89
06.11.2007, 23:47
evet güzel bi hizmet.keşke aveada yapsa böyle bişey

alenya
06.11.2007, 23:53
darısı telsimin başına.ne anlarlar özel numarayla aramaktan bilmem?ben direk meşgule alırım.umarım bu hizmet bütün gsm lerde kullanılır hale gelir.

duyguşimşek
07.11.2007, 00:21
ne kadar tsk etsem az...bundan haberim yoktu...iyiki turkcell böyle bişey düşünmüş...tekrar teşekkürler..

yaylacıklı24
07.11.2007, 00:24
değerli can paylaşimin için çok tşk isime yaradi inan,

yaralı gölge
07.11.2007, 01:00
telsim de yok mu ya
haberın olursa yaz hemı

sausen
07.11.2007, 01:35
Merhaba,

Öncelikle güzel bir paylaşım ve oldukça yararlı.
Çünkü çevremde bu durumdan dolayı mahdur olan baya bir arkadaş var.
Alternatif olsun isteyen yapar isteyen yapmaz...

Saygılarımla...

sivaslı_sevda
07.11.2007, 01:53
Çok güzel haber bende özel numara madurlarındanım sürekli rahatsız ediliyordum çok yararlı oldu teşekkürler ...

D-e-v-r-i-m-c-i
07.11.2007, 02:30
ben özle numaralara cevap veriyorum.çünkü dediğiniz sesli mesajda arayan kişiye numaranı aç öyle ara derse ve arayan kişi bunu nasıl yapacağını bilmezse ayrıca çok acil bu durumsa yani ölüm kalın mevzusu ise.çünkü ayarlarıyla oynarken numarasını da yanlışlıkla gizleyen çok kişiye şahit oldum...bence birkez daha düşünülmesi lazım....

MehmetBaran
20.12.2007, 22:20
ben özle numaralara cevap veriyorum.çünkü dediğiniz sesli mesajda arayan kişiye numaranı aç öyle ara derse ve arayan kişi bunu nasıl yapacağını bilmezse ayrıca çok acil bu durumsa yani ölüm kalın mevzusu ise.çünkü ayarlarıyla oynarken numarasını da yanlışlıkla gizleyen çok kişiye şahit oldum...bence birkez daha düşünülmesi lazım....

Bu bahane olamaz... Gizli numara sadece fentezi amaçlıdır... Ya da art niyet vardır... Yanlışla yapanlar bir istisnadır... Onların da bunu çözmesi çok zor değil... Telefon kullanabiliyorsa ayarlamayı da öğrenir kanaatindeyim...

Ben de aynı servisi kullanıyorum... Gizli numaradan aramalar kesildi işte... Daha kimsenin de öldüğünü görmedim... :)

renat
20.12.2007, 22:27
gizli numarayla zaten yılbaşında sora arama yapılamayacak
bütün gsm operatörleri için geçerli olacak bu

TuFaN58
20.12.2007, 22:34
evet güzel bi hizmet.keşke aveada yapsa böyle bişey

evet keşke aveada yapsaydı.Yoksa yedek bi kartmı alak :)