Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi oluşundan utandın mı acaba hiç ?

dila25
09.11.2007, 23:39
Hayatım boyunca iyi ki Alevi yim dedim iyi ki bu kültürle büyümüşüm dedim. Ve de benim gibi insanlar da hep böyle düşünür böyle hisseder diye düşünmüştüm. Alevi biri ni tanıdığımda hep çok mutlu oldum kimse yanlış anlamısın bu ırkçılık değil Ben bütün insanaları Severim adını koyamıyorum ama ırkçılık değil bunu biliyorum. Neyse konuya gireyim dün bir muhabbet duydum ve beni çok üzdü ayrıca biraz da merak konusu oldu biraz. Asimileşmiş bi toplumdan bahsederlerdi ama ben hiç bir alevinin ağzından duymamıştım.Konuyu uzatmadan anlatacağım Dün muhabbet bu ya oruçlara geldi ( Şevval ayındayız ya ) neyse sonra konu aleviliğe geldi ve biri dediki alevilik te ne ( İlk defa böyle bi muhabbet olmuştu ) benutanıyorum alevi oluşumdan nasıl bi kültür bu ne yapıyosunuz ki Keşke böyle doğmasaydım dedi . Şok oldum biraz sonra tepkimi gösterdim ama boşaydı bildiğim ne varsa anlatmaya çalıştım ama nafile sonra da vaz geçtim. (Ama sadece anlatmaktan onu cem lere götürmeye karar verdim belki görerek o saçma düşünceden vaz geçer diye)
Şimdi merak ile kısmıma geçelim Ben hiç bir zaman utanmadım iyiki de böyle yim iyiki Aleviyim bunu milyonlarca defa diyebilirim
Peki Ya Siz ?
Siz de Alevi olduğunuzdan utanıyomusunuz ya da utandınız mı ?

Beşiktaşli58
09.11.2007, 23:41
Insan kimliginden utanirmi? Aksine gurur duyuyorum.

Utanacak birileri varsa ben degil, digerleridir..

Alevi olsunda, çamurdan olsun bre.

sausen
09.11.2007, 23:46
Merhaba,

Bugüne kadar hiç utanmadım.
Bu güzellikten insan utanmaz aksine gurur verici bir şey.
Her dile getirdiğimde birkez daha anlıyorum değerini...

İYİKİ ALEVİ OLARAK DÜNYAYA GELMİŞİM...

Saygılarımla...

firariHH
09.11.2007, 23:48
Bu nasil bir soru simdi ????

insan Alevi oldugundan utanirmi???

Alevi oldugum icin Gurur duyuyorum hic utanmiyorum!!!.

Bu yolda canimi vereyim

Birakin beni böyle kalayim

Ali´nin yolunda gideyim

Bir gün Kerbelaya döneyim

Imama Hüseyini göreyim

Orda öleyim seni göreyim

Erenler yolunda kalayim

On iki Imamlarin asigiyam

Zülfikar olayim butun kafirleri biceyim

Erenlere kavusayim.

onur melis
09.11.2007, 23:50
asla utanmadım utanmamda buyük bir gururla taşıdım zülfikarımı ve kimseden saklamadım alevi oldugumu her zaman başım dik ti ve dik olacakta

vitamin
09.11.2007, 23:50
ben utanıyorum söylerken arkadaşlarım içinde birtek benim özeniyorlar bana az olan öz olurmuş:lol: :lol: :lol: :lol:

renat
09.11.2007, 23:53
alevi olmaktan hep gurur duydum ve hiç bir zaman saklmadım çünkü
-yobaz olup insan yakmadım
-ülkücü olup maraşlarda insan öldürmedim
-gazideki olaylarda insanlara siyahlarla ateş edip öldürmedim

alevi olmaktanda hep gurur duydum

PirO_62
Bu Şekil Pek Etik Olmamış. Topiği Açan Arkadaşın İzni İle

Soru Bence Şöyle Sorulabilirdi.
Alevi Oldugunuzu inkar Ettiginiz Oldumu HİÇ (TIKLAYIN) (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=28643&highlight=inkar)
Ve Forumda Mevcut.

Jilwan
selam

Bilmiyorumda sanki böyle benzer bir konu vardi...belkide yanlis hatirliyorum

Saygilar

spartacus
09.11.2007, 23:55
Alevilik yüz kızartıcı bir suç mu ki, utanç duyulsun?
Böylesi bir soru yöneltilirken ne gibi bir cevap vermemizi beklerdin?

CaNCa
09.11.2007, 23:56
Alevilik bir ırk değildir, bir inanç meselesidir, utanacak derece kendini iteledeği bir yapıda olan bir insan zaten alevi değildirki utanmak gibi rezil bir konuma düşsün. Böyle bir durumda zaten alevi inancından olmazsın biter. Ki zaten bu mantalitedeki kişi hiç bir zaman alevi olmayı başaramamıştır. Ya da hayatı çelişkilerle doludur ve en yakın dogmatik sistem bu boşluğu musait bir şekilde doldurmuştur.

Sizin verdiğiniz örnekte ise önemli olan muhtemelen ailesi alevi kökenli olup asimilasyona uğrayan bu kişinin geçirmiş olduğu beyninin dogmalarla yıkanma süreci. İşte utanılması gereken asıl durum bu aslında; düşünmek için yaratılmış insan beyninin bu kadar kolay bir şekilde aldatılabilmesi.

lion12
10.11.2007, 09:27
Öncelikle alevilik doğuştan kazanılmış bir kimlik değil,bir inançtır bunu belirtmek isterim.
Eğer çok utanıyorsa o kişi alevi olmaktan,gitsin hangi inanca ait olarak yaşamak istiyorsa ona göre kendini yönlendirsin ve de öyle yaşasın.Kimse alevi kültürü inancı ile yaşasın diye kafasına silah dayamıyor.
Bu kültürü bu inancı seven,gerçek anlamda yaşamak isteyen zaten yaşar nereli olduğunun dilinin ırkının hiçbir önemi yok.
İstemezsede yaşamaz isterse yedi soyu alevi inancında olsun.