Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzurum'un Alevi yerleşimleri (Harita)

gulemin
12.11.2007, 07:19
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=16240&stc=1&d=1206559252
Kirmizi = Alevi köyleri
Mavi = karisik köyler

canlar, yanlislarimi bagislayin ve düzeltin lütfen
eksik olan köyleri de yazin ki harita gerçekçi olsun
simdiden sagolun varolun!!!

Erzurum toplam:

105 yerlesim yeri
(95'i Alevi, 10'u karisik)

Senkaya ilçesi:
15 yerlesim yeri
(15'i Alevi)

Balkaya, Camlialan (Armisen), Atyolu (God), Kürkçü, Yazili (Nazirvas), Nisantasi (Kevenk), Ugurlu (Hanimkom), Yanikkaval (Kamhis), Aydogdu (Misik), Yesildemet (Ignaki), Kayalisu (Caksor), Bespinarlar (Vagaver), Yorgurtçular (Zuvart), Aktas (Vartanit), Yelkiran

Askale ilçesi:
21 yerlesim yeri
(21'i Alevi)

Ocakli (Persor), Tasliçayir, Dalli (Sos), Catalbayir (Penek), Altintas, Özler, Kurtmahmut, Sazli, Bozburun, Güneyçam, Gürkaynak (Balimpertek), Saribaba, Gümüsseren, Hacihamza, Kükürtlü, Abdalcik, Pirnakapan, Koçbaba, Tozluca, Karasu, Tecer

Cat ilçesi:
17 yerlesim yeri
(8'i Alevi, 9'u karisik)

Kumasli, Bardakçi, Karabey (karisik), Basköy (karisik), Cayirtepe (karisik), Kaplica (Hölenk), Elmapinar, Karaca, Değirmenli (karışık),Göbekören(karışık), Kurbanlı, Mollaömer(ka rışık), Muratçayırı, Sarıkaşık (karışık), Sarıkaya, Söbeçayırı(karışık), Başköy(karışık)

Hinis ilçesi:
36 yerlesim yeri
(36'si Alevi)

Tanir (Mirseyit), Sildiz (Henek), Ketenci, Toprakkale, Camurlu, Basköy, Toraman, Dikili (Karakilise), Dervisali, Salgam, Kalecik, Meydan, Güzeldere, Suvaran, Avcilar, Hayran, Tasbulak (Kasan), Yolüstü (Arus), Mollakulaç, Soltepe (Derk), Dikme, Cicekli, Kazanci, Ilicaköy, Uyanik, Güzeldere, Yaylakonak (Goma Bedra), Akgöze, Alinteri, Altinpinar, Bayir, Beyyurdu, Divavihüseyin, Esenli, Karagaç, Catak, Sahverdi, Alikiri

Tekman ilçesi:
8 yerlesim yeri
(8'i Alevi)

Gümüslük (Hirancik), Catkale (Mergizer), Caglar (Gome Tiyor), Dibekli, Cayirdag (Gome Alimor), Kuruca, Karatas, Günesli (Sadi Komu), Erduran, Kazancik

Karayazi ilçesi:
4 yerlesim yeri
(3'ü Alevi, 1'i karisik))

A.Söylemez, Kösehasan, Cayirbeyli (karisik), Turnagöl

Köprüköy ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)

Savat, Yesilöz

Olur ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Olurdere

Pasinler ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Kizilören

murat222
12.11.2007, 13:58
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14710&d=1194844179
Kirmizi = Alevi köyleri
Mavi = karisik köyler

Erzurum toplam:

72 Alevi köyü / 3 köy karisik

arti, çoooooook eksik haritada!!!

Senkaya ilçesi:
14 Alevi köyü

Balkaya, Camlialan (Armisen), Atyolu (God), Kürkçü, Yazili (Nazirvas), Nisantasi (Kevenk), Ugurlu (Hanimkom), Yanikkaval (Kamhis), Aydogdu (Misik), Yesildemet (Ignaki), Kayalisu (Caksor), Bespinarlar (Vagaver), Yorgurtçular (Zuvart), Aktas (Vartanit)

Askale ilçesi:
19 Alevi köyü

Ocakli (Persor), Tasliçayir, Dalli (Sos), Catalbayir (Penek), Altintas, Özler, Kurtmahmut, Sazli, Bozburun, Güneyçam, Gürkaynak (Balimpertek), Saribaba, Gümüsseren, Hacihamza, Kükürtlü, Abdalcik, Pirnakapan, Babakoç, Tozluca

Cat ilçesi:
6 Alevi köyü, 3 köy karisik

Kumasli, Bardakçi, Karabey (karisik), Basköy (karisik), Cayirtepe (karisik), Kaplica (Hölenk), Elmapinar, Karaca, Kiliçderesi

Hinis ilçesi:
25 Alevi köyü

Tanir (Mirseyit), Sildiz (Henek), Ketenci, Toprakkale, Camurlu, Basköy, Toraman, Dikili (Karakilise), Dervisali, Salgam, Kalecik, Meydan, Güzeldere, Suvaran, Avcilar, Hayran, Tasbulak (Kasan), Yolüstü (Arus), Mollakulaç, Soltepe (Derk), Dikme, Cicekli, Kazanci, Ilicaköy, Uyanik

Tekman ilçesi:
8 Alevi köyü

Gümüslük (Hirancik), Catkale (Mergizer), Caglar (Gome Tiyor), Dibekli, Cayirdag (Gome Alimor), Kuruca, Karatas, Günesli (Sadi Komu)

HARITADA BULAMADIGIM KÖYLER:

- CILAKOMU, HALAFAN (GELEFO/ERENLER) ==> TEKMAN ILCESI

- NECERAN, MUSTU CAN, GOME DIL (MEZRA), SEYTAN DERESI, KULUNGO ==> HINIS ILCESI

- TUZLUCA (BESIKTAS), DAREBI, DEMIRDAS, ALIBEYKOM (ALIBEG), BEYKOMU, KELESKOM (KELES), YIKILHAN (YIKILXHAN), YUKARI MURAT (MURET), TAZE KOM (TEZE) ==> CAT ILCESI

- BACAVUT, HA$KÖY ==> ASKALE ILCESI

TEKMAN Halafan (Ğelefo/Erenler), Çılakomu,sarıkaya,alibey,kumaşlar,karabey, derik, demirtaş,karatepe

aşkale:,Abdalcik, Pirnakapan, Babakoç, Tozluca
Ocaklı(Persor)Taşlıçayır,kabondurak,gökdere,köp köyü,tecer,koçbaba,soğukpınar,karasu

ÇAT:,karabey(karışık), başköy(karışık), kaplıca ,,değirmenli, Kumaşlı,, bardakçı, babadere,bağlıca,muratçayırı,sarmaşık (karışık),sarıkaya,söbeçayırı(karışık),kurbanlı,ka raca,elmapınar, Cayirtepe (karisik), Kiliçderesi

KARAYAZI:aşağı söylemez,köse hasan,çayırbeyli(alevi-sünni),turnagöl

OLUR:olurdere

pasinler:badicivan,kızılcaören,

köprüköy:savatlı, yeşilöz,yemişli
HINIS:Kalecik Köyü, ,Germik,yaylakonak(goma bedra) ,, Güzeldere,

bu köyler listede yok......

gulemin
13.11.2007, 23:03
TEKMAN Halafan (Ğelefo/Erenler), Çılakomu,sarıkaya,alibey,kumaşlar,karabey, derik, demirtaş,karatepe

aşkale:,Abdalcik, Pirnakapan, Babakoç, Tozluca
Ocaklı(Persor)Taşlıçayır,kabondurak,gökdere,köp köyü,tecer,koçbaba,soğukpınar,karasu

ÇAT:,karabey(karışık), başköy(karışık), kaplıca ,,değirmenli, Kumaşlı,, bardakçı, babadere,bağlıca,muratçayırı,sarmaşık (karışık),sarıkaya,söbeçayırı(karışık),kurbanlı,ka raca,elmapınar, Cayirtepe (karisik), Kiliçderesi

KARAYAZI:aşağı söylemez,köse hasan,çayırbeyli(alevi-sünni),turnagöl

OLUR:olurdere

pasinler:badicivan,kızılcaören,

köprüköy:savatlı, yeşilöz,yemişli
HINIS:Kalecik Köyü, ,Germik,yaylakonak(goma bedra) ,, Güzeldere,

bu köyler listede yok......

sagol ilgin ve yardimin için can
haritayi düzeltip yenisini eklerim
saygilar

murat222
22.11.2007, 21:47
ÇAT:değirmenli, babadere,bağlıca,muratçayırı,sarmaşık (karışık),sarıkaya,söbeçayırı(karışık),kurbanlı
bu alevi köyleri listede yok..

HANCERs
27.11.2007, 05:07
ben kendim de Erzurum / Çat lıyım. Zazayım Aleviyim.

Bu harita aynı zamanda Erzurum daki Zaza ırkının yerleşimini göstermektedir. İnanç olarak Alevi olan Zaza Irkı bu bölgelerde yaşamaktadır. Az bi kısım zazayken asimile olarak kurmanci öğrenerek kürtleşerek, az bi kısımda zazacayı unutarak türkleşerek asimile olmuştur. ama aslen hepsi Zazadır.

YAŞASIN ZAZA HALKI

WEŞ BO QOME ZAZA

gulemin
27.11.2007, 05:21

Bu harita aynı zamanda Erzurum daki Zaza ırkının yerleşimini göstermektedir. İnanç olarak Alevi olan Zaza Irkı bu bölgelerde yaşamaktadır. Az bi kısım zazayken asimile olarak kurmanci öğrenerek kürtleşerek, az bi kısımda zazacayı unutarak türkleşerek asimile olmuştur. ama aslen hepsi Zazadır.

YAŞASIN ZAZA HALKI

WEŞ BO QOME ZAZA

"IRK" diye bisey yoktur.. INSAN IRKI vardir o kadar

saygilar

Mışexli
30.11.2007, 09:03

YAŞASIN ZAZA HALKI

WEŞ BO QOME ZAZA

Ciddi olamassın bırak türkleşerek kürtleşerek asimile olma hikayesini asıl sizin tarihinizde asimile olma gibi terimler kullanılıyor. neden zaza alevileri kendi tarihlerinden ve ne olduklarından hala şüpheliler. ayrıca şenkayanın türkmen alevileri öncede türkmendiler şimdide gec bu şoven ırkçı yaklaşımları.

Ulalı
08.12.2007, 08:54
ÇAT:değirmenli, babadere,bağlıca,muratçayırı,sarmaşık (karışık),sarıkaya,söbeçayırı(karışık),kurbanlı
bu alevi köyleri listede yok..

Değirmenli alevi köyü değildir.Arkadaşım orada öğretmen ve kesinlikle o köy alevi köyü değildir.Öğretmen atamaları için köy bakıyordum güzel bi harita ve liste azırlanmış teşekkür ederim ayrıca.

alevi_che
08.12.2007, 10:51
Arkadaşlar bende Erzurumluyum Aleviyim.Ama ne Zazaydım Kürtleştim nede sonradan Türkleştim.

Ayrıca bu ırk kapsamlı yaklaşımlarda hiç hoşuma gitmiyor.Geçen yine bir arkadaş topik açmıştı, Erzurumlu alevilerin hepsi Zazadır diye... Yani Erzurumlu olmasak bizide inandıracaktı.

Bu tip söylemlere hiç gerek yok canlar.Arkadaş güzel güzel araştırmış bulmuş.Bizede ona Teşekkür etmek düşer.Etnik ayrımcılık yapmak bize yakışmaz...

murat222
18.01.2008, 18:12
Değirmenli alevi köyü değildir.Arkadaşım orada öğretmen ve kesinlikle o köy alevi köyü değildir.Öğretmen atamaları için köy bakıyordum güzel bi harita ve liste azırlanmış teşekkür ederim ayrıca.

değirmenli alevi sünni karışık bir köydür..köyde sünniler fazladır..

murat222
18.01.2008, 19:21
Çat:bağlıca, değirmenli (karışık),göbekören(karışık),kurbanlı,mollaömer(ka rışık).muratçayırı,
sarıkaşık (karışık), sarıkaya, söbeçayırı(karışık),başköy(karışık)

Tekman:kazancık

Aşkale:tecer,koçbaba,karasu,

Hınıs:akgöze, alınteri, altınpınar, bayır, beyyurdu, dibekli, divanıhüseyin, erduran, esenli, karağaç, çatak, şahverdi, alikırı

Şenkaya:yazılı,yelkıran

Bu köylerde alevidir,listede adları yok..

vural_34
18.01.2008, 20:42
hınısın yerleşimi hakkında yanlış bilgi vermişsiniz hınısın sünni köyleride var

murat222
26.03.2008, 15:44
hınısın yerleşimi hakkında yanlış bilgi vermişsiniz hınısın sünni köyleride var

burada sünni köyler verilmiyor..sadece alevi köyleri gösterliyor..iyice bir bakın...anlamadan yorum yapmayın..

gulemin
26.03.2008, 21:35
selam canlar, degisiklikleri yaptim:

Cat ilçesine: degirmenli, göbekören, kurbanli, mollaömer, muratçayiri, sarikasik, sarikaya, söbeçayiri ve basköy köylerini ekledim

Tekman ilçesine: kazancik ve erduran köylerini ekledim

Askale ilçesine: tecer ve karasu köylerini ekledim, ve koçbaba köyünü düzelttim

Hinis ilçesine akgöze, alinteri, altinpinar, bayir, beyyurdu, divanihüseyin, esenli, karagaç, çatak, sahverdi, alikiri köylerini ekledim

Senkaya ilçesine: yelkiran köyünü ekledim

toplam erzurum'da 104 yerlesim yeri oldu, bunlarin 94'ü Alevi, 10'u da karisik olan köyler

saygilar

Mışexli
28.03.2008, 16:29
Senkaya ilçesine: yelkiran köyünü ekledim

Balkaya ve yelkıran alevi köyleri değil. Şenkaya'da toplam 13 alevi köyü vardır.

murat222
28.03.2008, 23:34
Balkaya ve yelkıran alevi köyleri değil. Şenkaya'da toplam 13 alevi köyü vardır.

yazılı ve balkaya alevi köyleridir..

Mışexli
28.03.2008, 23:43
yazılı ve balkaya alevi köyleridir..

Yazılı(nazırvaz) evet alevidir de, Balkaya (gönnet) ve yelkıran (mırhel) nerden alevi oluyor abicim. Öle bi kesin konuşuyorsun ki bilmesek yutacağız.

murat222
29.03.2008, 11:22
Yazılı(nazırvaz) evet alevidir de, Balkaya (gönnet) ve yelkıran (mırhel) nerden alevi oluyor abicim. Öle bi kesin konuşuyorsun ki bilmesek yutacağız.
özellikle numaramı yapıyorumki yutasın.atmasyon olrak bilgiler versek çoğu yerleşim yeri bu forumda olmazdı.uslubun yanlış........bu forumda balkayalı olduğunu söyleyen aleviler var..araştırablilirsin...

Mışexli
29.03.2008, 13:59
özellikle numaramı yapıyorumki yutasın.atmasyon olrak bilgiler versek çoğu yerleşim yeri bu forumda olmazdı.uslubun yanlış........bu forumda balkayalı olduğunu söyleyen aleviler var..araştırablilirsin...

Balkaya'lı olduğunu söylediğininz aleviler, muhakkak bu başlığı da okuyordur. Gelseler daha aydınlatıcı bir yazı yazsalar. :)

Balkaya kömür madeni işletmelerinin bulunduğu bir nahiyedir. Yani köy demek yanlış olur. Ve de halkı sünni bir o kadar da koyu sünni bir halktır. Nahiye olduğunu ve kömür madeni işletmelerinin bulunduğunu söylemiştikya işte bu yüzden çevredeki alevi köylerinden de bu işletmeler de işçi olarak çalışıp bu nahiye ye yerleşen olabilmekteyse de bu oranın alevi olduğunu göstermez.
Bir de şu durum sizi yanıltmış olabilir. Akşar(kosor)'u biliyorsanız burasıda bir nahiyedir. Ve çoğu alevi köyü bu nahiye ye bağlıdır. Kimliklerinde akşar yazabilir. Bu da demek değil ki akşar alevi bir yerleşim yeri. Bu bakımdan bakarsak, İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da ve bütyün iller alevi o zaman her yere yerleşen bir alevi ailesi vardır mutlaka. Tekrar ediyorum; liste de bulunan Balkaya(gönnet) ve Yelkıran(mırhel) kesinlikle alevi köyü değildir, listeden çıkarılması gerekmektedir. Toplam 13 tane alevi köyü vardır.

kürtalevi
09.05.2008, 19:30
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=16240&stc=1&d=1206559252
Kirmizi = Alevi köyleri
Mavi = karisik köyler

Erzurum toplam:

105 yerlesim yeri
(95'i Alevi, 10'u karisik)

Senkaya ilçesi:
15 yerlesim yeri
(15'i Alevi)

Balkaya, Camlialan (Armisen), Atyolu (God), Kürkçü, Yazili (Nazirvas), Nisantasi (Kevenk), Ugurlu (Hanimkom), Yanikkaval (Kamhis), Aydogdu (Misik), Yesildemet (Ignaki), Kayalisu (Caksor), Bespinarlar (Vagaver), Yorgurtçular (Zuvart), Aktas (Vartanit), Yelkiran

Askale ilçesi:
21 yerlesim yeri
(21'i Alevi)

Ocakli (Persor), Tasliçayir, Dalli (Sos), Catalbayir (Penek), Altintas, Özler, Kurtmahmut, Sazli, Bozburun, Güneyçam, Gürkaynak (Balimpertek), Saribaba, Gümüsseren, Hacihamza, Kükürtlü, Abdalcik, Pirnakapan, Koçbaba, Tozluca, Karasu, Tecer

Cat ilçesi:
17 yerlesim yeri
(8'i Alevi, 9'u karisik)

Kumasli, Bardakçi, Karabey (karisik), Basköy (karisik), Cayirtepe (karisik), Kaplica (Hölenk), Elmapinar, Karaca, Değirmenli (karışık),Göbekören(karışık), Kurbanlı, Mollaömer(ka rışık), Muratçayırı, Sarıkaşık (karışık), Sarıkaya, Söbeçayırı(karışık), Başköy(karışık)

Hinis ilçesi:
36 yerlesim yeri
(36'si Alevi)

Tanir (Mirseyit), Sildiz (Henek), Ketenci, Toprakkale, Camurlu, Basköy, Toraman, Dikili (Karakilise), Dervisali, Salgam, Kalecik, Meydan, Güzeldere, Suvaran, Avcilar, Hayran, Tasbulak (Kasan), Yolüstü (Arus), Mollakulaç, Soltepe (Derk), Dikme, Cicekli, Kazanci, Ilicaköy, Uyanik, Güzeldere, Yaylakonak (Goma Bedra), Akgöze, Alinteri, Altinpinar, Bayir, Beyyurdu, Divavihüseyin, Esenli, Karagaç, Catak, Sahverdi, Alikiri

Tekman ilçesi:
8 yerlesim yeri
(8'i Alevi)

Gümüslük (Hirancik), Catkale (Mergizer), Caglar (Gome Tiyor), Dibekli, Cayirdag (Gome Alimor), Kuruca, Karatas, Günesli (Sadi Komu), Erduran, Kazancik

Karayazi ilçesi:
4 yerlesim yeri
(3'ü Alevi, 1'i karisik))

A.Söylemez, Kösehasan, Cayirbeyli (karisik), Turnagöl

Köprüköy ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)

Savat, Yesilöz

Olur ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Olurdere

Pasinler ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Kizilören

Selam,
Karayazinin o köyleri alevi olduguna dagil kaynak, yada orali olanlar varmi...Benim tanidigim karayazililar Asagi söylemez köyün asillar önce alevi olup su an ama sunni olduklarini söylüyorlar ..bu karayaziya bagli belirtiginiz diger 3 alevi köyü icinde gecerli...
Yöreyi bilen canlar bizi bilgilendirse sevinirim.

selamlar