Orijinalini görmek için tıklayınız : Gabar'da çatışma: 4 şehit


denizata88
13.11.2007, 16:30
Gabar dağında 1'i üsteğmen 4 asker şehit oldu.

Şırnak’ın Gabar Dağı ve Bestler Dereler kesiminde yuvalanan PKK'lı teröristlere karşı güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlattı. Öğlen saatlerinde Gabar Dağı'nda bir grup teröristle karşılaşan askerler, ‘teslim ol’ çağrısında bulundu, teröristler buna ateşle karşılık verince çatışma çıktı.

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 üsteğmen ile 3’er şehit oldu. 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışma bölgesine Sikorsky tipi helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirilirken, Kobra tipi helikopterler de operasyona havadan destek verdi.

Gabar Dağı'nda çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ateş sırasında şehit olan üsteğmenin İstanbul nüfusuna kayıtlı Gürkan Yavuz olduğu bildirildi. Şehit 3 erin kimliği ise henüz açıklanmadı.

Teröristlerin Gabar’dan Bestler Dereler kesimine doğru kaçmaya çalıştıkları belirtilirken, teröristlerin geçiş güzergahları havadan helikopterlerle ateş altına alındı. Gabar ve Bestler Dereler kesiminde teröristlerle çatışmanın yer yer devam ettiği belirtildi.

SIFIR NOKTASINDA HAREKETLİLİK

PKK'lı töriristlerin Kuzey Irak’a yuvalandığı kesimlere yönelik sınır ötesi operasyonun her an başlayabileceği belirtilirken, Irak sınırının sıfır noktasında karakollara asker ve zırhlı araç sevkıyatı yapıldı.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nin Kuzey Irak sınırını ayıran Heziy Çayı kıyısında ulunan Çalışkan ve Görümlü kesimindeki karakollara Sikorsky tipi helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli komandolar indirilirken, çok sayıda zırhlı araç ve tanklar da karakol çevresine konuşlandırıldı. Süper Kobra tipi helikopterler ise sınır boyunda sürekli uçtu.

Kuzey Irak’taki yerel kaynaklar helikopterlerin sınır kesiminde bazı bölgeleri bombaladığını ileri sürdü.

Bu arada Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nde dün geceden itibaren büyük bir hareketlilik başladı, üsten peşpeşe savaş uçaklar inip kalktı.

~Elvin~
13.11.2007, 18:46
Ne diyecegimi bilemiyorum aslında vatan hainlerine söylenecek o kadar çok söz varki sesimizi bir bütün olup duyurmadıkmı meydanlarda hep bir ağızdan yeter artık durdurun biri artık bu lanet olası pisliklere dur desin diye haykırmadıkmı içimizdeki öfkeyi nefreti dile getirmedikmi ama ne bu sesi duyan oldu ne kayle alan gerçekten önlemi alınmış olsaydı bu sözler kayle alınsaydı bugün bu kadar askerimiz şehit olmazdı bu kadar annelerin babaların canı yanmazdı ama gün gelecek bu halkın sesi inletecek titretecek o şehit verdigimiz dağları.Şehitlerimize ALLAH'tan rahmet diliyor ailelerine başsaglığı diliyorum.

''ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ''

karizma serko
13.11.2007, 18:50
şehitlerimize ALLAH rahmet etsin,
umarım en kısa zamanda bu terör belası biter,
ve güzel ülkemde barış rüzgarları eser

suveydiyeli
13.11.2007, 19:04
bu çatışmaların, ölümlerin ve savaş çığırtkanlığının bir an önce son bulması dileğiyle........Ailelerine başsağlığı diliyorum.....

Kılıç Ali
13.11.2007, 22:57
Ölüm her tarafta kol geziyor, bir yanda yoksul emekçi aile çoçuklarının bu vatan için tek tek haince öldürülmesi, bir yanda amerikanın desteğiyle iyice palazlanan bir çakal sürüsü... Şehitlere tanrıdan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum...

anatolya44
13.11.2007, 23:07
ateş düştüğü yeri yakar çok uzucu bir olay. ölen askerlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. aynı zamanda ölen gerilla ailelerinede başsağlığı diliyorum. artık bitsin bu savaş. barış hemen şimdi.

Şirin Baba
13.11.2007, 23:19
Bu ülke bütünlüğünün bozulamayacağını anlamayanlar bilin ki;
Türk askeri yılmayacak,yıldırılamayacaktır.Çözümü mecliste arayın.
Dağda yüzyılda kalsanız Türk askeri bu vatanın bütünlüğünü korumak uğruna şehit olmaya hazırdır.Bende hazırım,milyonlarca Türk'te hazır.


sefer ağca

Lazoşa_62
13.11.2007, 23:42
Emperyalizme Türkiyeyi peşkeş çeken ve akan kanda para kazanan ve Ayrıca kendi çıkarları amacıyla halkları karşi karşıya getiren ırkçı faşist zihniyetler kendi zülmünde bogulacaklardır.

suzi34
14.11.2007, 08:50
Her gün şehit haberleri duymaktan bıktım TV izlemeye korkuyorum artık.Şehit askerlere Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

ibokar
14.11.2007, 09:36
Tüm şehit ailelerine başsağlığı, diliyorum kalanlara ise allah akıl fikir ihsan eylesin diyorum artık bu iş böye çözülemeyeceği, aşina iken hala savaş çığırtkanlığı yapılmasını da anlayamıyorum kusura bakmayın ama vatan millet diye sokaklarda bağırmakla kinimizi yanlış yerlere kusuyoruz ortada bir sorun var bu ne amrikanın nede başka güçlerin yaratımıdır bu var olan reel bir durum ve buna akkılıca bir çözümü bu toprakların kendi evlatları üretmedikçe bu savaş böyle sürüp gider ölen vurulan kan ağlayan bu toprakların çocukları bunun üstünden siyaset yapan taraflar ülke idare edenler ise yine her zaman yaptıklarına devam edeceklerdir. Bu deli gömleğini bu topluma giydirenlere kin kusmalıyız. Başka kimseye değil, bir an olsun durup düşünelim olayların dışına çıkalım, yıllardır kan ağlıyor bu topraklar ne için kimin için, şimdiye kadar ne yapıldı nereye varıldı, bundan sonra bu kafa ile nereye gidilir, vatan içinmi, bu topraklar içinmi ölüyoruz, öldürüyoruz ,öldürülüyoruz ben bundan şüpheliyim emin olun şüphe duymalıyız her gün tv lerde çıkıp konuşuyor işin erbapları, siyesitçiler, askerler, bürokratlar, gazeteciler proflar, bilimum ne idüğü belirsizler bize akıl veriyorlar izledikçe içim içimi yiyiyor sizin yemiyormu ne anlatıyor bu insanlar ne istiyor ne yapıyorlar, emin olun hiç birisi bu kanın durmasını istemiyor ben artık buna tamamen inanç getirdim bu durumdan istifade etmeyi yeğ tutuyorlar çözüme huzura, huzur olsa onlara kimin ihtiyacı olacak, yurtta sulh cihanda sulh ilkesi bunlara gelmez bunlar mevcut sorunu körükleyerek bu yıllara geldiler ve bundan vazgeçmeyecekerde bu her iki taraf içinde geçerli ekmekleri bu bundan vazgeçmeyecekler, bizler ise ekmeklerine yağ süreceğiz sürüyoruz da, allah hepimize akıl fikir ihsan eylesin diyorum. Taki canımıza tak edene dek bu böyle gider, umarım en erken zamanda tavrımızı kime karşı koymamız gerektiğini buluruzda bu deli gömleği vaziyetten kurtuluruz.

spartacus
19.11.2007, 02:36
Forumumuzun25. Kuralı şöyle diyor:
Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.

Tecrübelerimiz göstermiştir ki, böylesi konular forumda kaos oluşturduğu için kazana gönderdim.