Orijinalini görmek için tıklayınız : Dtp ve Emep
Arkadaşlar hepinizin bildiyi gibi seçimlerde emep dtp yi yani seçim zamanı bagımsızları destekledi.Meclistede akp nin sivil anayasasına dtp destek verdi tanıdılar sivil anayasayı yani akp anayasasını. Kasımın 3 de ankarada miting yapıldı sivil anayasaya karşı bir miting. Şimdi başlıyor: Emep istanbuldan mitinge destek vermek için istanbul ve diyer şehirlerden otobüs kaldırıyor bu nasıl bir çelişkidir.
:seçimde destek verdiyi dtp sattımı emep i ?
: yoksa dtp emeplilerin dediyi gibi saptımı amacından
: meclise girdiktem sonra dtp gerçek yüzünümü gösterdi
: yoksa bu insanlar halk ı sorguluyan devrimci halkı salak yerinemi koyuyorlar.
hem destek ver seçimlerde hemde protesto et ne emep ne dtp bunlar hiçbirzaman bizleri temsil edemez gerçek anlamda halkı bunlar temsil edemez.
sizlerin görüşlerini merak ediyorum arkadaşlar
Serhatlı 15.11.2007, 13:41 Arkadaşlar hepinizin bildiyi gibi seçimlerde emep dtp yi yani seçim zamanı bagımsızları destekledi.Meclistede akp nin sivil anayasasına dtp destek verdi tanıdılar sivil anayasayı yani akp anayasasını. Kasımın 3 de ankarada miting yapıldı sivil anayasaya karşı bir miting. Şimdi başlıyor: Emep istanbuldan mitinge destek vermek için istanbul ve diyer şehirlerden otobüs kaldırıyor bu nasıl bir çelişkidir.
hem destek ver seçimlerde hemde protesto et ne emep ne dtp bunlar hiçbirzaman bizleri temsil edemez gerçek anlamda halkı bunlar temsil edemez.
gerçekten senin konu başlığın vede konuya bakış açınla tam bir komedi olmuş bunu komik bölüme açsaydınya
AKP anayasasını tanıdı diyorsun o maddelerden biri anayasanın değişmesi içinde bunların içeriğinede değinsende belki ciddiye alınırsın he yaww biz kullandık sizleri töbe töbe
kim bizi temsil eder söylermisin bende bunu merak ediyorum ???
sahrut75yagmur 15.11.2007, 14:09 Serhat'a katılıyorum...(topiğin başlığı ,imla hataları,soruları soruş şekli...)
Hem Emep'in son yaptığı olaylar,eylemler hengi safta yer aldığını bilmez bir haldedir...Bence burda sorgulanması gereken Dtp değil bence Emep'tir...
Hem bu mecliste bulunan ve şuana kadar da bulunmuş hiçbir parlementonun bizi ve halkı tam olarak temsil ettiğine inanmıyorum ki kendimi salak farzedeyim...
Saygılarımla.
gerçekten senin konu başlığın vede konuya bakış açınla tam bir komedi olmuş bunu komik bölüme açsaydınya
AKP anayasasını tanıdı diyorsun o maddelerden biri anayasanın değişmesi içinde bunların içeriğinede değinsende belki ciddiye alınırsın he yaww biz kullandık sizleri töbe töbe
kim bizi temsil eder söylermisin bende bunu merak ediyorum ???
ee arkadaşım dtp sence demokrasiyimi savunuyor özgürlükçü bir partimi sence aynısını diyer arkadaşada soruyorum
Serhat'a katılıyorum...(topiğin başlığı ,imla hataları,soruları soruş şekli...)
Hem Emep'in son yaptığı olaylar,eylemler hengi safta yer aldığını bilmez bir haldedir...Bence burda sorgulanması gereken Dtp değil bence Emep'tir...
Hem bu mecliste bulunan ve şuana kadar da bulunmuş hiçbir parlementonun bizi ve halkı tam olarak temsil ettiğine inanmıyorum ki kendimi salak farzedeyim...
Saygılarımla.
ee arkadaşım dtp sence demokrasiyimi savunuyor özgürlükçü bir partimi sence aynısını diyer arkadaşada soruyorum
Arkadaşlar hepinizin bildiyi gibi seçimlerde emep dtp yi yani seçim zamanı bagımsızları destekledi.Meclistede akp nin sivil anayasasına dtp destek verdi tanıdılar sivil anayasayı yani akp anayasasını. Kasımın 3 de ankarada miting yapıldı sivil anayasaya karşı bir miting. Şimdi başlıyor: Emep istanbuldan mitinge destek vermek için istanbul ve diyer şehirlerden otobüs kaldırıyor bu nasıl bir çelişkidir.
seçimlerde verilen destek; bütün siyasal ve sosyal hakların dtp'ye verilmesi değil bence... yani dtp bir karar alırken şunlar bana destek veri onlara göre tutum alayım demez.. ve bu ne satıcılıktır; ne de ikiyüzlülük..
suveydiyeli 04.01.2008, 21:49 ee arkadaşım dtp sence demokrasiyimi savunuyor özgürlükçü bir partimi sence aynısını diyer arkadaşada soruyorum
...........
...........
Gökçeada'dan Caner,
Sence DTP neyi savunuyor?
suveydiyeli 04.01.2008, 22:10 Arkadaşlar hepinizin bildiyi gibi seçimlerde emep dtp yi yani seçim zamanı bagımsızları destekledi.Meclistede akp nin sivil anayasasına dtp destek verdi tanıdılar sivil anayasayı yani akp anayasasını. Kasımın 3 de ankarada miting yapıldı sivil anayasaya karşı bir miting. Şimdi başlıyor: Emep istanbuldan mitinge destek vermek için istanbul ve diyer şehirlerden otobüs kaldırıyor bu nasıl bir çelişkidir.
..........
............
Kardeşim Caner,
Sivil Anayasa desteği diyorsun, miting ve kalkan otobüslerlerden bahsediyorsun..Burada yaptığın örneklemelerle DTP'yi ne kadar sorgulaya bilirsin ki?...Milyonlarca kişinin oyu ile meclise taşınmış bir parti, "gerçek yüzünü göstermek..." neye göre???????
Demokrasilerde çoğulcu yaklaşımlar olabilir, farklı çizgilere sahip siyasal partiler bazen birbirine destek verebilir....Bu halkı ya da senin tanımınla devrimcileri (affedersiniz arkadaşlar..) salak yerine koymak olmaz...Anadilde eğitime yeşil ışık yakan bir partiye DTP neden destek vermesin ki????
DTP bu meclise taşınmış en cesur ve demokrat partilerdendir...İstenildiği kadar karalanmaya çalışılsın, farklı tanımlamalarla etiketlenmeye çalışılsın...Emin ol Caner Kardeş, bu Marmara'dan bakıldığı gibi değil..........
Saygılar.........
spartacus 04.01.2008, 22:21 Sayın can_ada.
Mesajlarınızı yazarken tekrardan kaçınmanızı rica ediyorum. Aynı mesajı iki kez yazmanın bir gereği yoktur. Ayrıca aynı içerikteki mesajınızı iki farklı kişiye yazılırken ayrı-ayrı yazmak yerine tek mesajlada sunabilirsiniz.
Lütfen bu hususlara dikkat ediniz.
yazılarımda yazılım hatası olabilir kusura bakmayın
konuyu açana soruyorum ben bu başlıktan birşey anlamadım neyi demek istiyorsun? yazılım hatasımı artık yazım hatasımı olabilirde niyet ne ben çözemedim?
suveydiyeli hatırlarsın 8 askerin kaçırılma oyununu sözde kahraman dtp millet vekilleri kurtarmıştı 8 askeri.aysel tugluk un yaptıgı bir açıklama vardı bilmiyorum dinledinmi ve ya izledinmi aynen şöyle demişti : bunlar bazı ülkelerin oynamış oldugu oyunlar bizde araç olduk sadece. terör konusundada uzlaşma saglanması zor çünki terörle birliekte varolmuş olan bazı kişiler var diyer taraftada yani terrör örgütünden bahsediyor bu olaylarla varolmuş olan insanlar var bunlar hiçbir zaman uzlaşmaya yeşil ışık yakmayacaktır çünki heriki taraftanda çıkarını düşüğnen bu insanlar kişiler uzlaşma saglandıgı vakit varoldukları gibi yokolacaklardır. bunları diyen dtp millet vekili
benim ençok saygı duydugum meslek dallarından biri ögretmenlik ögretmeni vuranlarla halk otobüsünü içinde insanlar olan halk otobüslerini yakanlarla emekçi insanların arabalarını dükkanlarını yakanlarla ve bana bu insanları mecliste savunun patileri savunamaz kimse . birşey diyecem belki çok katı olacak . emekçi halkı yakanlarla onlara zarar verenlerle hiçbir şekilde ay6nı havayı solumak istemem . sizlrin devrimci dediyiniz o halk akp gibi bir partiyi iktidar yaptı hangi devrimcilikten bahsediyorsunuz siz insanları yakmaya çalışan faşist devrimciler onlar . hiç kimse bu yöne bakmıyor hep eleştiri hep eleştiri devrimcilik ve ya devrimci toplum kendini sorgular bizim hatalarımız ne diye. sorgulamayan bir toplum amerikanın tetikcisi omuş demokrasiden bahsediyor. evet bunların hepsi bana çok komik geliyor . denizler mahirler ulaşlar sizlerin bahsettiyi devrimci halkı görseydi inanın hepsini kurşuna dizerdi . meclise girerken doldurdukları forum da bildiyiniz yabancı dil bölümüne türkçe yazan dtp millet vekilleri işte demokrat devrimci akıllı millet vekilleri ben böyle komedi görmedim.
yanlışa nereden bakaesan bak suveydiyeli ister marmara ister ege istersen karadeniz yada güney dogudan yanlış yanlıştır. ister kabüllenirsin ister kabüllenmessin tabi bu kişiye kalmış ama dogru tektir . buarada yazılım hatası olabilir kusura bakmayın
saygılar.....
suveydiyeli 05.01.2008, 17:51 suveydiyeli hatırlarsın 8 askerin kaçırılma oyununu sözde kahraman dtp millet vekilleri kurtarmıştı 8 askeri.aysel tugluk un yaptıgı bir açıklama vardı bilmiyorum dinledinmi ve ya izledinmi aynen şöyle demişti : bunlar bazı ülkelerin oynamış oldugu oyunlar bizde araç olduk sadece. terör konusundada uzlaşma saglanması zor çünki terörle birliekte varolmuş olan bazı kişiler var diyer taraftada yani terrör örgütünden bahsediyor bu olaylarla varolmuş olan insanlar var bunlar hiçbir zaman uzlaşmaya yeşil ışık yakmayacaktır çünki heriki taraftanda çıkarını düşüğnen bu insanlar kişiler uzlaşma saglandıgı vakit varoldukları gibi yokolacaklardır. bunları diyen dtp millet vekili
benim ençok saygı duydugum meslek dallarından biri ögretmenlik ögretmeni vuranlarla halk otobüsünü içinde insanlar olan halk otobüslerini yakanlarla emekçi insanların arabalarını dükkanlarını yakanlarla ve bana bu insanları mecliste savunun patileri savunamaz kimse . birşey diyecem belki çok katı olacak . emekçi halkı yakanlarla onlara zarar verenlerle hiçbir şekilde ay6nı havayı solumak istemem . sizlrin devrimci dediyiniz o halk akp gibi bir partiyi iktidar yaptı hangi devrimcilikten bahsediyorsunuz siz insanları yakmaya çalışan faşist devrimciler onlar . hiç kimse bu yöne bakmıyor hep eleştiri hep eleştiri devrimcilik ve ya devrimci toplum kendini sorgular bizim hatalarımız ne diye. sorgulamayan bir toplum amerikanın tetikcisi omuş demokrasiden bahsediyor. evet bunların hepsi bana çok komik geliyor . denizler mahirler ulaşlar sizlerin bahsettiyi devrimci halkı görseydi inanın hepsini kurşuna dizerdi . meclise girerken doldurdukları forum da bildiyiniz yabancı dil bölümüne türkçe yazan dtp millet vekilleri işte demokrat devrimci akıllı millet vekilleri ben böyle komedi görmedim.
yanlışa nereden bakaesan bak suveydiyeli ister marmara ister ege istersen karadeniz yada güney dogudan yanlış yanlıştır. ister kabüllenirsin ister kabüllenmessin tabi bu kişiye kalmış ama dogru tektir . buarada yazılım hatası olabilir kusura bakmayın
saygılar.....
.........
..........
Kardeşim Can_Ada........bakıyorum aynı uslubu kullanıyorsun, yanlız dikkatini çekerim biraz ağır cümleler kullanıyorsun....DTP ve oy veren halktan bahsederken biraz daha dikkatli yazmanı öneririm sana...
Deniz'ler, Mahir'ler, Yusuf'lar diyorsun...Lütfen bu güzel isimleri DTP'ye oy veren halkı kurşuna dizebilecek insanlar olarak anma....O zaman en büyük hatayı yaparsın...
Benim eğitimci kimliğimi örnekleme..."Devrimci" kelimesini çok rahat kullanıyorsun bence buna da dikkat et...Ben seni tanıyan biri olarak bu kadar rahat ve dostça uyarabiliyorum seni...
Esir askerler olayı daha farklı bir boyutta tartışılır...İstersen o konuyla ilgili olarak açılan topikleri oku..Ya da yeni üyesin zaten ben ce tüm topikleri oku, değerlendirme yap...Böyle başlık ve içerikle topik açmak biraz dikkat ve saygı ister...Kardeşliğe ve Farklılıklara saygı ister...
Kendine iyi bak...
Saygılar....
suveydiyeli birincisi sen beni nekadar tanıyorsun ki buraya seni tanıyan biri diye yazıyorsun ikincisi evet dogru devrim kelimesi devrimcilik heryerde konuşulmaz öyle basit de deyildir bende oyüzden bu ortamda böyle tartışmalara girmeyecem çünki sizler taraflısınız ve inandırılmışsınız hiçbir zaman sorgulayamayacaksınız . sorgulamayan bi toplulukla ne tartışa bilirimki . yada hayata dair ne konuşa bilirim . sizler pardon sadece sen bana akıul vermeden önce sorgulamaya başala bence herşeyi koınuları yaşamını aklına gelebilewcek herşeyi . ondan sonra diyer insanlara akıl ver yada neyapmalarını söyle onlara çünki kimse akılsız deyil . bende takip ediyorum 8 askerin kaçırılma olayını ama ben senin gibi taraflı deyil tarafsız bakıyorum . benden sana eski bir arkadaş tavsiyesi sende öyle bakmaya çalış bak demiyorum bakmaya çalış birazda olsa .
sende kendine iyi bak
ve son birşey cevap yazma çünki buradan daha kimseye birşey yazmak istemiyorum . bir konuda düşüncelerimi söyledim ama buradaki kişiler nekadar demokrat nekadar özgürlükçü nekadar TARAFSIZ bence bunu tartışmak gerek önce neyse hoşçakal can_ada
kimsenin kimseyi kandırdığını sanmıyorum dtp seçime girerken amaçlarının ne olduğunu az çok belirtdi sanıyorum. ve bu amaçlara yönelik halk seçimini yaptı. tabiki meclisde faydalarına olan kararlara onay vericekler. bu olayda dtp nin yapmış olduğu bi yanlış göremedim ben (bu dtp nin fikirlerini savunuyorum anlamına gelmez tam aksine politikalarını yanlış buluyorum).
hata tamamen emep de hesaplarını iyi yapmalıydılar, destek verdikleri insanların amaçlarının ne olduğunu anlamalıydılar. kimse kalkıpda dtp emep e kazık attı diyemez, emep hatayı kendisinde aramalı.
konuyu açana soruyorum ben bu başlıktan birşey anlamadım neyi demek istiyorsun? yazılım hatasımı artık yazım hatasımı olabilirde niyet ne ben çözemedim?
Başlık değiştirildi.
Konuyu açan can_ada topik başlıkları seçiminde daha dikkatli olunuz. Alakasız tabirler kullanmayınız.
İyi forumlar.
suveydiyeli 07.01.2008, 23:36 suveydiyeli birincisi sen beni nekadar tanıyorsun ki buraya seni tanıyan biri diye yazıyorsun ikincisi evet dogru devrim kelimesi devrimcilik heryerde konuşulmaz öyle basit de deyildir bende oyüzden bu ortamda böyle tartışmalara girmeyecem çünki sizler taraflısınız ve inandırılmışsınız hiçbir zaman sorgulayamayacaksınız . sorgulamayan bi toplulukla ne tartışa bilirimki . yada hayata dair ne konuşa bilirim . sizler pardon sadece sen bana akıul vermeden önce sorgulamaya başala bence herşeyi koınuları yaşamını aklına gelebilewcek herşeyi . ondan sonra diyer insanlara akıl ver yada neyapmalarını söyle onlara çünki kimse akılsız deyil . bende takip ediyorum 8 askerin kaçırılma olayını ama ben senin gibi taraflı deyil tarafsız bakıyorum . benden sana eski bir arkadaş tavsiyesi sende öyle bakmaya çalış bak demiyorum bakmaya çalış birazda olsa .
sende kendine iyi bak
ve son birşey cevap yazma çünki buradan daha kimseye birşey yazmak istemiyorum . bir konuda düşüncelerimi söyledim ama buradaki kişiler nekadar demokrat nekadar özgürlükçü nekadar TARAFSIZ bence bunu tartışmak gerek önce neyse hoşçakal can_ada
..........
.........
Sana cevap yazıp polimiğe girmeyeceğim eski dostum....Ama unutma ben sadece Kardeşlik taraftarıyım, ..Ama senden ricam lütfen bu forumda kimseyi taraflı olmakla suçlama, herkesin bir düşüncesi vardır, bir bakış açısı ve olayları yorumlama biçimi vardır...
Bu son mesajım,
İyi forumlar sana....
Arkadaşlar ben burada oyverenlere degil dtp nin başındaki kürt milliyetçileri için söyledim o kelimeyi ama; nedense herkes üzzerine alınmıyo. Birde bu özgürlükçü sitede nedense benim chat yada kişilere mesj atmam gibi şeyler engellenmiş . bunu yapana söylüyorum kendinizi sorgulayın nekadar demokratız bizler diye
nejdet21 23.01.2008, 17:16 arkadaşlar ben butun yorumları okudum tabıkı genelde iki arkadaşımın yazdıkları bunlar. ama bende sunu soylemek istiyorum. once can arkadaşımıza ilk mesajlarınızda çok ağır kelimeler kullanmışsınız. bu çok ayıpp sen mılyonlarca ınsanın oy verdiği bir partinin yandaşlarına oyle faşıstmış bılmem denizler mahirler şimdi olsa kurşuna dizerlermiş bu işler bole olmaz sen olaya uzaktan bakıyon olayın iç yuzunu yalnızca hukumetın elınde olan medyadan ızlıyon. sunu demişin olaya tarafsız bakmak gerek sen olaya tarafsız bakmıyorsun tam tersıne olaya medyanın baktığı gozle bakıyorsun. buda tarafsız bakmadığının kanıtıdır medya zamanında denizleri, mahirleri, ahmet kaya yı,vs vs vs gibi bır çok devrimci yoldaşları vatan haini ilan etti.Ve butun turkıyeye bunu soyledii. ve bazı yoldaşlarımız için soylemeye devam edıyor ve edecek onun için olaya tarafsız bakmıyon medyanın gozuyle bakıyorsun. neyse demek istediğim olaya bıraz daha geniş perspektıfte bakman bu yeterli olacaktır kardeşim.sıra geldı suveydıyelı arkadaşıma sende arkadaşım genelde olaya geniş perspektıfte bakmışın bunun için senı kutlarım.ve olayın içinde olduğun bellı bunun için olayın iç yuzunu gayet ıyı biliyor gorunuyorsunn
SAYGILARIMLA SELAMLARIM
AnGeNehM 23.01.2008, 21:07 Düz izledim Ahmet TÜRK türban konusunda insanların özgürlükleri bu şekilde kısıtlanamaz ve türban serbest bırakılmalıdır dedi.
Ben şaşkınlıkla dinledim kendisini.
Ama biraz düşündümde zaten AKP yüzünden bir çok oy kaybeden DTP.
Seçmen sayısının büyük bir kısmını oluşturan Sünni Kürtlerin kendilerinden vazgeçmelerinden korkuyorlar.
Ben eminimki bunun sebebi budur.
Buda ne kadar demokratik bir kavramdır anlamak mümkün değil.
DTP nin türbana destek vermesi onlara değil sadece AKP nin işine yarayacaktır.
AKP nin ekmeğine yağ sürecekler,deyim yerindeyse.
Bir yandanda bir çok seçmen kaybedeceklerdir Alevi kürtlerden
Mahir_86 23.01.2008, 21:15 Düz izledim Ahmet TÜRK türban konusunda insanların özgürlükleri bu şekilde kısıtlanamaz ve türban serbest bırakılmalıdır dedi.
Ben şaşkınlıkla dinledim kendisini.
Ama biraz düşündümde zaten AKP yüzünden bir çok oy kaybeden DTP.
Seçmen sayısının büyük bir kısmını oluşturan Sünni Kürtlerin kendilerinden vazgeçmelerinden korkuyorlar.
Ben eminimki bunun sebebi budur.
Buda ne kadar demokratik bir kavramdır anlamak mümkün değil.
DTP nin türbana destek vermesi onlara değil sadece AKP nin işine yarayacaktır.
AKP nin ekmeğine yağ sürecekler,deyim yerindeyse.
Bir yandanda bir çok seçmen kaybedeceklerdir Alevi kürtlerden
Serkan can; gelirler oy isterler, bunu bunu şunu şunu yapacaz derler...
oyları alıp varmak istedikleri yere varırlar..
bizi kim seçti? kim buraya getirdi unuturlar.. sadece DTP için değil.. %99.9 partiler böyle...
aylık bilmem kaç bin ytl maşa alıp arkalarına yaslanırlar.. askere gitmemek için rapor alırar, çocuklarını ameriklara kaçırıp GEMİCİKLER alırlar, kiminin oğlunun jet skisine el kondu diye medyadan düşmez, kimi ötekinin suratına su atar öteki onun tekerine çomak sokar..
işte buna sisyaset-demokrasi-politika diyorlar..
bu yüzden "sisyaset yapma bana" deyimi kullanılmıyor mu halk arasında? :)
yuksel63 23.01.2008, 23:15 ben eski bir dev-gençli olarak mhp ve dtp yi aynı görüyorum çünkü ikiside ırkçı ikiside şoven ikiside milliyetçi tek farkları birinin türkçü diğerinin kürtçü olması dtp gerçekten sol bir parti olsa etnik köken üzerinden pirim toplamaya çalışmaz denizler ve mahirler halkların kardeşliği diyordu ezilenler birleşin diyorlardı siyasi düşüncesinin ne olduğunu bilmeden asker vurarak polis vurarak adını gündemde tutmaya çalışan pkk ya borazancılık yapmaz tüm arkadaşlara eskişehirden saygılar
|