Orijinalini görmek için tıklayınız : ya arkadalşlar aranızda alevi deyişleri bilenler varsa bizimle paylaşabilirler mi

noyan
17.01.2006, 13:34
merhaba yoldaşlar ben alevilik hakkında çoğu şeyi bu sitede öğrendim ama geçenlerde bir arkadaşla konuşuyorduk alevi deyişleri var biliyormusun dedi hayır dedim eğer bilginiz varsa bizimle paylaşırmısınız

s selman
17.01.2006, 13:38
merhaba yoldaşlar ben alevilik hakkında çoğu şeyi bu sitede öğrendim ama geçenlerde bir arkadaşla konuşuyorduk alevi deyişleri var biliyormusun dedi hayır dedim eğer bilginiz varsa bizimle paylaşırmısınız

s selman yazıları ve sesi indir işte alevi deyişi ve orjinalı ilk hakaşığı dilinden

noyan
17.01.2006, 13:41
sağol teşekkür ederim ama ben daha çok özlüsözler varya onun gb birşey arıyorum

Dogan24
20.01.2006, 13:27
s selman yazıları ve sesi indir işte alevi deyişi ve orjinalı ilk hakaşığı dilinden ne şimdi bu yani ya kardeşim senin tutumuna bir anlam veremedik ya insanlar neleri talep ediyor sen nereye yonlendiriyorsun ...?

bülentişcan
20.01.2006, 21:26
sevgili noyan
Alevi deyişi demek ,Alevi ozanların inanç,sevgi,tanrı üzerine söyledikleri yazdıkları şiir diyebiliriz,
Mesela Sebahat Akkiraz ın Pir Sultan dan hati den,Arif Sag'ın Aşık Sulari den
aşık Veysel in kim okur kim yazardı diye başlıyan deyişi,
Alevi ozanların söyledikleri halk dili ile türkuler deyiştir,inacı insan ve tanrı sevgisini ihtiva eder,ve genelde bir sohbette muhabbette kagıda yazılmadan söylenen sözlerdir,adı üztünde DEME veya DEYİŞ
bU KONUDA BİRİKİMLİ ARAKADŞLARIMIZ BUNU DAHA AYRITILI OLARAK YAZACAKLARDI.
Özlü sözlere deyiş denmez,onlara deyim denebilir,
Forumu incelersen H.Bektaş Velinin özlü sölerini bir arakadsımız yazmıştı,hangi bölümde bilemiycem (sanırım Şiir Edebiyat bölümü)
dostca kal