Kurdum, yakarım, keserim, asarım.
İlkem; Kurt Ulusunu korumak, Kurt ulusu dışında hiçbir ırkın yaşamasına izin vermemek.
Ülküm; Hep yakmak, hep kesmek, hep asmak.
Ey Büyük Ata Kurt
Gösterdiğin hedefte durmadan Yakacağıma, keseceğime, asacağıma and içerim.
Varlığım Kurt varlığına armağan olsun
Ne Mutlu Kurdum Diyene
Havvvvvvvv Havvvvvvvvvvvvvv…..
Pardon Kurtlar Ulurdu.
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu……
Dünyada en büyük insanlık suçunun ırkçılık olduğu konusunda hem fikiriz. Ülkemizde son zamanlarda esen ırkçılık rüzgarları tehlikeli bir duruma doğru yol almaktadır. Bütün Kürtler potansiyel suçlu, potansiyel teröristmiş gibi gösterilip saldırılara maruz kalmaktadır. Faşist Türk gençleri dişlerini bilemiş her yerde hazır ve nazır ısırmaktan geri kalmamaktadır.
Diyoruz Ki;
Dörtnala Uzak Asyadan Uluyarak gelen Kurtlar, Bu memlekette sizden önce Çılgın Kürtler yaşıyordu. Yüz yıllardır kimseyi asmadı, kesmedi, yakmadı. Kardeşçe sizlerle ve diğer halklarla yaşadı.
Şimsi sizde oturun oturduğunuz yerde saldırmayı bırakın bu güzel memleketimizi muaasır medeniyetler sevyesine çıkarmak için kardeşçe çalışalım, kardeşçe yaşayalım.
Mahir_86
20.11.2007, 12:14
Cinayet İşleyen kişi kadar azmettirende suçlu mudur?
herkes bi konuda hassastır.. Kurtlar ne kürtleri ne arapları nede başka bir halkı sevmezler.. bir araya geldiklerinde kavga kaçınılmazdır.
"Ateşe körükle gitmek" Kurtların yogun oldugu bölgede sen gidipte (kürtsen-arapsa-aleviysen) onları tahrik edersen olay cıkar.. kavga cıkar.. adam keserler asarlar ısırırlar.. ama aynı şekilde başka bir ırkın milliyetçilerinin yanından geçip onlara sataşan KURT larada başka ırklarada kurt olmadıgı halde havlarlar.. biz bunlara FAŞİST diyoruz.
ama sormak istediğim Suçu işleyen kadar AZMETTİREN de suçlu mudur?
Cinayet İşleyen kişi kadar azmettirende suçlu mudur?
herkes bi konuda hassastır.. Kurtlar ne kürtleri ne arapları nede başka bir halkı sevmezler.. bir araya geldiklerinde kavga kaçınılmazdır.
"Ateşe körükle gitmek" Kurtların yogun oldugu bölgede sen gidipte (kürtsen-arapsa-aleviysen) onları tahrik edersen olay cıkar.. kavga cıkar.. adam keserler asarlar ısırırlar.. ama aynı şekilde başka bir ırkın milliyetçilerinin yanından geçip onlara sataşan KURT larada başka ırklarada kurt olmadıgı halde havlarlar.. biz bunlara FAŞİST diyoruz.
ama sormak istediğim Suçu işleyen kadar AZMETTİREN de suçlu mudur?
Sevgili mahir ,
Bu faşist zihniyetin yanında Ben Aleviyim, Ben Kürdüm demekte onlara göre Kışkırtıcılık.
Çünkü onlara göre bu şuçtur. Ben insanım dersin yine bu zihniyettekiler seni Yer,parçalar. :wink:
Ateşe körükle gitmek" Kurtların yogun oldugu bölgede sen gidipte (kürtsen-arapsa-aleviysen) onları tahrik edersen olay cıkar.. kavga cıkar.. adam keserler asarlar ısırırlar.
Evet doğru ama amaç onları kışkırtmak değil. Bizler sadece Savunduğumuz değerleri haykırmak isteriz. Bu güne kadar Ama yeniden söylüyorum bu zihniyet senin düşüncene bile tahammül edemezler.
Bu güne kadar bizlere yapılanlar belli ama Bizler hiç bir zaman bunu bir tahrik unsuru olarak görmedik. Irkçılıkmı yaptık, insanmı ayırdık. Sen kendine bakacaksın karşındakine değil. Başkası öyle ise seninde öyle olman gerekmez.
spartacus
20.11.2007, 15:30
Kurdum, yakarım, keserim, asarım.
İlkem; Kurt Ulusunu korumak, Kurt ulusu dışında hiçbir ırkın yaşamasına izin vermemek.
Ülküm; Hep yakmak, hep kesmek, hep asmak.
Ey Büyük Ata Kurt
Gösterdiğin hedefte durmadan Yakacağıma, keseceğime, asacağıma and içerim.
Varlığım Kurt varlığına armağan olsun
Ne Mutlu Kurdum Diyene
Havvvvvvvv Havvvvvvvvvvvvvv…..
Pardon Kurtlar Ulurdu.
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu……
Dünyada en büyük insanlık suçunun ırkçılık olduğu konusunda hem fikiriz. Ülkemizde son zamanlarda esen ırkçılık rüzgarları tehlikeli bir duruma doğru yol almaktadır. Bütün Kürtler potansiyel suçlu, potansiyel teröristmiş gibi gösterilip saldırılara maruz kalmaktadır. Faşist Türk gençleri dişlerini bilemiş her yerde hazır ve nazır ısırmaktan geri kalmamaktadır.
Diyoruz Ki;
Dörtnala Uzak Asyadan Uluyarak gelen Kurtlar, Bu memlekette sizden önce Çılgın Kürtler yaşıyordu. Yüz yıllardır kimseyi asmadı, kesmedi, yakmadı. Kardeşçe sizlerle ve diğer halklarla yaşadı.
Şimsi sizde oturun oturduğunuz yerde saldırmayı bırakın bu güzel memleketimizi muaasır medeniyetler sevyesine çıkarmak için kardeşçe çalışalım, kardeşçe yaşayalım.
Sayın Zahir yazınızın temel düşüncesi ırkçılığa karşı olmakla birlikte yanlış çağrışımlarada sebebiyet verdiğinizi bilmenizi isterim.
Başlığından itibaren başlarsak "Kurdum"'dan kasıt bozkurttur. Fakat bilindiği üzere bu kelime aynı zamanda kürdleride çağrıştırmaktadır. Fakat akabinde yazdığınız şu söz çok yanlıştır.
"İlkem; Kurt Ulusunu korumak, Kurt ulusu dışında hiçbir ırkın yaşamasına izin vermemek. "
Eğer burdaki kasıt bozkurtlar ise tüm Türkleri ülkücü gibi göstermek son derece yanlıştır. Öte yandan bozkurt diye bir ulusun olmadığını hatırlatmama gerek yoktur. Ancak ulus mahiyetinde "kurt" sözcüğü kullanıldığı için bu kürdleride bu şekilde algılamaya vesile olabilir.
Devamla yazdığınız "Ey büyük Ata kurt" sözcüğü şık değildir. Çünkü Kemalistleri bu şekildelanse etmek tepki çekecektir.
Ardından Mustafa Kemal'in bir dizi özdeyişlerini sıraladıktan sonra "Ne mutlu kurdum diyene" cümlesinin ardından havlama benzetmeleri son derece apolitik ve çirkin benzetmelerdir.
Kurtların uluduğunu söylüyorsunuz "ancak ne mutlu kurdum diyene" cümlesini "d" harfiyle bitirmişsiniz. Bu hem kürtleri, hemde türkleri rencide eder.
Son olarak Nazım Hikmet'in o güzelim şiirini bu şekilde milliyetçi düzlemde revize edilmesi hiç hoş değildir. Çılgın Türklere karşılık, çılgın kürtler bir o kadar yanlıştır.
Sonuç olarak niyetiniz ırkçılığı eleştirmek olsada bunu daha politize bir şekilde açıklamanız gerekirdi. Bu anlamda topiği kazana gönderiyorum.
Alevimen
20.11.2007, 16:17
Sevgili zahir
Mesajınızı anlamaya çalıştım, iki defa okudukdan sonra :) Fakat kazana gitme sebebinide anlıyorum. Size tavsiyem, eğer tekrar böyle benzer yani protesto veya ne bileyim mizahi şekilde konular olacaksa mesajın başına veya sonuna buna göre bir açıklama yapmanızdır. Böylece hem topiğin gidişatı iyileşir hemde yanlış anlamalar çoğunlukda olmaz.