Orijinalini görmek için tıklayınız : Tapalım tapinalım taptıralım

Zahir
21.11.2007, 10:25
Takamül Geçirmiş evrimleşmiş Sünniler,
Çaktırmadan putperestlik yapanlar,
Üstü baş örtülü altı tangali modern yobazlar!
Entel Kirolar!
Parmağın işaret ettiği yere değil parmakla uğraşan şekilci piskopatlar!
Örümcek kafalı ankebutlar,
Allah mecaz yaparsa Muhammedde Allahın baldiri örneği ile mecaz yapmış diyen din bezirganları!
Safkan Putperestler!
Peygamberleri yarıştıran softalar,
Peygamberleri Allahla yarıştıran din riyakarları,
Hem nalina hem mıhana vuran Bizans züppeleri,
akil yürütmeyi masturbasyonla aynı katagoriye sokanlar,
her gördüğü sakallıya baba kurtar bizi diyenler,
Allahın muhafızları,
Muhammedin aslanları,
Kehanetciler,
Ebu Cehilin son yeni sürümleri,

Bu satırlarla bu adam acaba nereye gelecek diye heyacanla bu yazıyı bir çırpıda okuyanlar!
hepinizi selamlıyorum,
ve diyorum ki...

Tapalım tapinalım taptıralım putperestlik bizim geleneğimizde var...bu dünya bize kalmaz zaten :p

eldorado
21.11.2007, 10:44
zahir kardeşim;
sizdeki bu hırs ve azim beni gerçekten duygulandırıyor...''Başlığı Ben Seçmiyorum. Çünkü Kazana Atıyorsunuz''
evet hepimiz putperestiz,çünkü sadece işimize gelenin önüne eğiliyoruz...fakirler paranın,zenginler gücün,zayıflar kuvvetlinin,cahiller tanrının,akıllılar maddenin,hiçbirşeyler hiçliğin,birşeyler birliğin....

shahrud
21.11.2007, 14:51
Basligi sen secmesen de, yazin kazana atilmayi hak edecek kadar anlamsiz.

lion12
21.11.2007, 15:46
Şimdi ne demek istedin sen ben onu anlamadım Zahir abi?

sausen
21.11.2007, 15:47
Merhaba,

Sevgili Zahir hiç bir şey anlamadım yazından...
Ne yapmaya çalışıyorsun bu forumda onu da anlamış değilim...

Saygılarımla...

aspava
21.11.2007, 16:58
sanırım sinirlerin çok gerilmiş yazında anlattığın türden kişilere olan tepkinide böylebir topik açarak vermek istedin anladığım kadarıyla
bende zaman zaman bu tür insanlara karşı çok kızgın oluyorum ama kabahat onlarda değil onlara meydan verip inanan cahil yobazlarda başı tutanlar çok zekii ve kurnaz eşeğin üzerine semeri nasıl vuracaklarınıı iyii biliyorlar asıl tehlikeli olanlar yazında anlattıklarınınn ardı sıra giden onlara pirim verip zengin edenlerdir ...

PirO_62
21.11.2007, 18:21
İçerikle Alakasız Başlık. Şu Anki Genel islam konuları ve başka dinler (hristiyan, yahudi..) / inançlar bölümüne uygun değil. Bu başlıkları neden bu şekilde seçtiğinizi anlamadım. Açtığınız konuya nasıl başlık atılacağınızı öğrenene kadar Topik Açma Yetkinizi Alıyorum.

Şimdi biz ne yapmış oluyoruz ; Başlığınıza uygun sorununuzu çözmüş oluyoruz.

Yani siz artık başlık seçme gibi ZOR (size göre) bir iştigal ile uğraşmamış olursunuz.
Bizde sizin topikleri kazana atmamış oluruz.

İyi Forumlar.

Alevimen
21.11.2007, 18:38
İçerikle Alakasız Başlık. Şu Anki Genel islam konuları ve başka dinler (hristiyan, yahudi..) / inançlar bölümüne uygun değil. Bu başlıkları neden bu şekilde seçtiğinizi anlamadım. Açtığınız konuya nasıl başlık atılacağınızı öğrenene kadar Topik Açma Yetkinizi Alıyorum.

Şimdi biz ne yapmış oluyoruz ; Başlığınıza uygun sorununuzu çözmüş oluyoruz.

Yani siz artık başlık seçme gibi ZOR (size göre) bir iştigal ile uğraşmamış olursunuz.
Bizde sizin topikleri kazana atmamış oluruz.

İyi Forumlar.

başlığı değiştirip konuyu tekrar uygun bölüme kaydırdım, şimdi herşey okey sayılabilir :sweatdrop
Sanırım zahir arkadaş bunca topik açıp kazana gittiği için kendince sitem yapmış, anlayabiliyorum..

@Zahir onurla aranı fazla açma benden söylemesi çok kızıyor sana :death:

sodır
21.11.2007, 19:20
başlığı değiştirip konuyu tekrar uygun bölüme kaydırdım, şimdi herşey okey sayılabilir :sweatdrop
Sanırım zahir arkadaş bunca topik açıp kazana gittiği için kendince sitem yapmış, anlayabiliyorum..

@Zahir onurla aranı fazla açma benden söylemesi çok kızıyor sana :death:

Yazma dedim,sanane dedim,ne karışıyorsun miletin işine kim yazar kim bozar sana ne dedim kendi kendime ama dayanamadım.Birinci sorun bir yönetici (onur) benim ve eminim birçok kişinin olumlu karşıladığı bir davranış sergiledi ve arkadaşımıza genel kurallara uyması adına bir yaptırım uyguladı.Bu kararın arkasında durulmalıydı.
İkincisi bu sitede onlarca insan var.Burası Aleviliğin yoğun ve doğru yaşanması adına kurulduğuna inandığımız bir site, burada çok anlamsız,kafa karıştırıcı, yön saptırıcı ,ilginç olma adına abuk sabuk içerik taşıyan mesajlar yazılmamalı.
Bunlar benim nazicane fikirlerim.

saygılar
Sodır

alenya
21.11.2007, 19:28
[QUOTE=sodır;534395]Yazma dedim,sanane dedim,ne karışıyorsun miletin işine kim yazar kim bozar sana ne dedim kendi kendime ama dayanamadım.Birinci sorun bir yönetici (onur) benim ve eminim birçok kişinin olumlu karşıladığı bir davranış sergiledi ve arkadaşımıza genel kurallara uyması adına bir yaptırım uyguladı.Bu kararın arkasında durulmalıydı.
İkincisi bu sitede onlarca insan var.Burası Aleviliğin yoğun ve doğru yaşanması adına kurulduğuna inandığımız bir site, burada çok anlamsız,kafa karıştırıcı, yön saptırıcı ,ilginç olma adına abuk sabuk içerik taşıyan mesajlar yazılmamalı.

saygılar
Sodır[/QUOTE

:thumbup1: sayın sodır söylemek istediklerimi söylemiş.zahir arkadaş sunumlarda demek istediğini net olarak anlatmıyor.başlık secerkende dikkat etmiyor.bu bağlamda bende sayın piro_62 nin kararını herzamanki gibi yerinde buluyorum.

Alevimen
21.11.2007, 21:01
Yazma dedim,sanane dedim,ne karışıyorsun miletin işine kim yazar kim bozar sana ne dedim kendi kendime ama dayanamadım.Birinci sorun bir yönetici (onur) benim ve eminim birçok kişinin olumlu karşıladığı bir davranış sergiledi ve arkadaşımıza genel kurallara uyması adına bir yaptırım uyguladı.Bu kararın arkasında durulmalıydı.

saygılar
Sodır

evet ilk düşüncen doğruymuş: SANANE!
:turned: Yetenekli insan, dikkatli bakarsan alevilik bölümünde deyiliz. Konuyu dağıtmayın yoksa gene kazana atmak zorunda kalacağız. Kimsenin kararını ezmedik, sadece kazan'dan çıkması için uygun başlık yapıştırdım böylece kazan'dan kurtulmuş oluyor anladın mı? ayrıca topik açamaz vs. ayarınıda değişmiş deyilim. Ne diye bulandırıyorsun ortalığı, konu ortada konuyla ilgili mesaj yazarsın yada yazmazsın bu kadar basit.

Uyarıyorum, topiğin ilk mesajıyla ilgili ileti göndermek istemeyen mesaj yazmasın..

sodır
21.11.2007, 23:07
uyarıyorsun ama burası kışla değil dostum.Ben senin yazdıklarına cevap verecem.
Birşeyi bulandırmak için yazı yazmam.ben kendi görüşlerimi ifade ettim.etmem gereken her yerde bunu yaparım.Burada amacım sitenin kurucusu senle kavgaya tutuşup gövde gösterisi yapmak değil.Bu görüşlerimi herkesle paylaşırım.

Sodır

Zahir
22.11.2007, 09:18
Merhaba Arkadaşlar,

İlk Önce hepinizi en içten saygılarımla selamlarım.

Geçen gün Erhan arkadaşımıza en çok konusu kazana giden benim demiştim. Sağolsun oda konu içerisinde bunu ifade etmiş.

Arkadaşlar; Şöle dönüp bakıyorum geçen zamana su gibi akıp gitmiş. Nerde ise Aleviforumda iki yılımı dolduracam. Beni sizlerle bu foruma bağlayan çok önemli öğeler var. Hepiniz benim Alevi olmadığımı biliyorsunuz. Acaba Alevi olmayan bu şahıs nasıl oluyorda bu kadar uzun zaman bu forumda kalabiliyor?

Çünkü; Bu forumda özgürce saygı çerçevesi içerisinde düşüncelerimi ifade edebiliyorum.

Çünkü; Hayatımı Alevi biri ile paylaşıyorum.

Çünkü; Benim gerek böyle bir platforumu gerekse hayatımı Aleviler dışında başka insanlarla paylaşmam mümkün değil.

Bu bağlamda, böyle bir paylaşımı bizlere sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha dile getiriyorum.

Şimdi; konularımın kazana gitmesine, başlık seçimine gelmel istiyorum.

Nesmi arkadaşımız bana sürekli " Yahu Zahir forumda sunniler hakkında öle şeyler söylüyorsun ki sen Alevi olmadığın halde sölediklerin Alevilere mal edilip başka platforumlarda dile geterilip acımasızca eleştiriliyoruz" derdi.

Hepiniz biliyorsunuz ki Alevi olmayan benim aynı zamanda sunni olmadığımı inanan biri olarak Emevi zihniyeti taşıyan sunnilerin, islamı saptıran bu zihniyetin sürekli karşısında olduğumu, islamı hak ettiği konuma kavuşturmanın Emevi zihniyeti taşıyan sunnilerin islamdan kavulması ile mümkün olacağını sürekli dile getirmekteyim.

Onur arkadaşım; bu konu o kadar çok İslamla bağlantılı ki konu içerisindeki ince nüansları fark edememişsin. Sunniler için On sekiz satır olarak yazığım eleştiri cümlelerinin her biri ayrı bir konu olur, her biri sayfalarca tartışalabilir. Ben senden konunun bölümle alakası olmadığı şeklindeki bir yorum değil;

--- Abi; Ebü Cehilin son yeni sürümleri veya

--- akıl yürütmeyi masturbasyonla aynı katagoriye sokanlar

....ifadeleri ile ne demek istedin? şeklinde sorular sormanı beklerdim.

Tabiki forum kuralları çerçevesinde, kurallara uygun bölümlere uygun başlıklar seçmeliyiz. Ben özellikle arkadaşlarımın dikkatini çekecek, onları düşündürmeye yöneltecek, konunun zevkle okunmasını sağlayacak, amannn sürekli inanaçla ilgili şeyler tartışıyoruz gına geldi bizlere demeyecek konu başlıkları ve konular seçmeye çalışıyorum. Sürekli yeni veya değişik şeylerle tartışmaları sıcak tutmanın forumun kalitesini arttıracağaını düşünüyorum.

Başlık seçimi veya konu seçiminde farkında olmayarak hata yaparsam bunu sende benimle birlikte ince nüanslarla düzelte bilir, şurasını şöle yapalım, bunu şöle yapalım diyerek tartışmaları sıcak tutar foruma zevk katarız.

Valla benim İnançla ilgili açtığım bu kadar güzel konuları, ince nüansları verilmek istenen mesajları, devrim niteliğindeki yeni bilgileri hiç bir yerde bulamassın....

Hepinizi yeniden saygı ile selamlıyor, çok değişik bilgilerle, zevkle yeniden konu açmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

lion12
22.11.2007, 09:55
Sevgili Zahir abi tamam yazdıkların ok ama o her biri ayrı konu niteliğinde olacak cümlelerini de örnekleri ile açıklar mısın lütfen?
Yani güzel bir konu tamam da biraz açıkla artık istersen?

PirO_62
22.11.2007, 10:23
Onur arkadaşım; bu konu o kadar çok İslamla bağlantılı ki konu içerisindeki ince nüansları fark edememişsin. Sunniler için On sekiz satır olarak yazığım eleştiri cümlelerinin her biri ayrı bir konu olur, her biri sayfalarca tartışalabilir. Ben senden konunun bölümle alakası olmadığı şeklindeki bir yorum değil;

--- Abi; Ebü Cehilin son yeni sürümleri veya

--- akıl yürütmeyi masturbasyonla aynı katagoriye sokanlar

....ifadeleri ile ne demek istedin? şeklinde sorular sormanı beklerdim.

Sayın Zahir,
Konunuz içindeki incelikler sizde kalsın. Dikkat ederseniz zaten konuya vakıf olmamın nedeni konunun düzensiz olmasıdır. Bu anlamda siz kimin masturbasyonuyla ilgileniyorsanız ilgilenin bu beni alakadar etmez.

Tabiki forum kuralları çerçevesinde, kurallara uygun bölümlere uygun başlıklar seçmeliyiz. Ben özellikle arkadaşlarımın dikkatini çekecek, onları düşündürmeye yöneltecek, konunun zevkle okunmasını sağlayacak, amannn sürekli inanaçla ilgili şeyler tartışıyoruz gına geldi bizlere demeyecek konu başlıkları ve konular seçmeye çalışıyorum. Sürekli yeni veya değişik şeylerle tartışmaları sıcak tutmanın forumun kalitesini arttıracağaını düşünüyorum.

Bİldiğiniz bir bir kuralın aykırı davranışını sergilemekten çekinmiyorsunuz. Ve bunada mazaretiniz pek doyurucu değil. Bakın size bir öneri Başlığınızı farklı seçmenin size hiç bir şey kazandırmayacağını açık yüreklilikle söyliyebilirim. Bunun kalite ili bir alakası yok.

Başlık seçimi veya konu seçiminde farkında olmayarak hata yaparsam bunu sende benimle birlikte ince nüanslarla düzelte bilir, şurasını şöle yapalım, bunu şöle yapalım diyerek tartışmaları sıcak tutar foruma zevk katarız.

Valla benim İnançla ilgili açtığım bu kadar güzel konuları, ince nüansları verilmek istenen mesajları, devrim niteliğindeki yeni bilgileri hiç bir yerde bulamassın....

Hepinizi yeniden saygı ile selamlıyor, çok değişik bilgilerle, zevkle yeniden konu açmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

Başlık seçimi ile ilgili farkında olmadan yapmış olduğunuz bu hatayı umarım Yine farkında olmadan yapmazsınız. Bende farkında olmadan konunuzu kazana atmak ile uğraşmam.

Sayın Zahir şimdi konunuza dönünüz. Sevgili Erhan gayet anlayıslı bir şekilde konunuza başlık ekleyip geri getirmiş. Bundan sonra hep bu şekilde bir yol izlenilenecek gibi bir düşünce içirerisinde olmayalım. Forumda topik nasıl açılır nelere dikkat edilir biliyorsunuz.

Daha fazla uzatmadan İyi forumlar.

lion12
22.11.2007, 10:31
Evet Zahir abi genelde böyle entel konular takılıyorsun sevgili Piro62 ye o nedenle de hak veriyorum konu başlıkları konusunda da biraz dikkatli olursa yani konunun içeriğine göre bir başlık bulursan çok daha etkili olacaktır eminim:wink:
birde yazmış olduğun konulara açıklık getirsen diyorum yani kendi fikilerini de katsan:wink:
Hani derler ya aşkını katarak yazsan...:lol:

ÇaKıL
22.11.2007, 10:44
Hepiniz biliyorsunuz ki Alevi olmayan benim aynı zamanda sunni olmadığımı inanan biri olarak Emevi zihniyeti taşıyan sunnilerin, islamı saptıran bu zihniyetin sürekli karşısında olduğumu, islamı hak ettiği konuma kavuşturmanın Emevi zihniyeti taşıyan sunnilerin islamdan kavulması ile mümkün olacağını sürekli dile getirmekteyim.

:thumbup1:
Başlık seçimi ile ilgili farkında olmadan yapmış olduğunuz bu hatayı umarım Yine farkında olmadan yapmazsınız. Bende farkında olmadan konunuzu kazana atmak ile uğraşmam.

:thumbup1:

Bu forumu bu yüzden çok seviyorum.:shifty:

ÇaKıL
22.11.2007, 10:56
Tapmak,tapınmak ibadet şeklimidir ?

LaDY
22.11.2007, 10:57
Zahir abim, seni daha önce de uyardım. Sonuçtan başlama, başlığın önemlidir. ve başlık yani tanıtım, görsellikte %50'yi oluşturur.
iki dakika önce bir başka yere şunları yazdım.

Sonucu yazmışsın, sunuşun, gelişme kısmın ve detayların beni ilgilendirmez bir yerde! Aldığım eğitim bana derki, hatice değil netice? sorunun cevabını bil nerden geldiğini bilme, ben 20 yıl böyle okudum ;)
Şimdi eğitmenlik yapıyorum. ve üç kere yönetimden uyarı aldım. sen konuyu anlat geç, çocukların beynini yorma. nerden geldiği önemli değil, sonucu, sınavda vermesi gereken cevabı versin... Biliyor musun? zorlanan beyin çalışan beyindir ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri, devletten aldıkları emirle bana şunu buyuruyor: Çocukların beynini yorma!(yorma ki irdelemesin, sorgulamasın, beyni çalışmasın, ben ne desem he desin)
(Yazılar makaleler üç kısımdan oluşur. Giriş-Gelişme-Sonuç... makbul olanı ana tema olanı da sonuçtur.) anlatabiliyorum umarım.;)

aynısını burda da söylüyorum. Sonuçtan başlama abi? prim yapacam ilgi çekecem diye kendi ipini kendi elinle çekiyorsun ;)
Ben başlığa sinirlenip girsem, sen gelişme ya da açıklama kısmında ne kadar yumuşatsan benim sinirim senin yumuşatmalar kadar yumuşamayabilir.
Ayrıca sen Alevi değilsin bunu belirtiyorsun ve Sunnileri eleştiriyorsun genelde. Seni anlıyorum ve güncel yaşantıda severek görüştüğüm insandır, hani ben senin neyi niye yazdığını idrak edebiliyorum ;) ama Onur seni tanımıyor. Onur'u geçtim... henüz adapte olmaya çalışan üyeler ya da üye olmak isteyenler senin yazıları görüp beni eleştirir,yönetimi eleştirir. Niye? ben burda diyorum ki,72 millete bir bakıyorum. adam demez mi nasıl bakıyorsun? Alevilik ile ilgili olsa ateş püskürürsün adam geliyr Sunnileri rencide ediyor (doğrudur değildir beni ilgilendirmiyor) fakat çok üzülerek söylüyorum. Abim de olsa kimsenin kimseyi burda rencide etmesine, bir topluma değer olacak şeylerin bu şekilde eleştirilip, birilerini rencide etmesine müsade edemem.
O yüzden kısaca ve son olarak özelden yaptığım uyarımı yinelemek istiyorum Abicim müsadenle... Sonuçtan başlama abi.

Zahir
22.11.2007, 11:12
Sayın Zahir,
Konunuz içindeki incelikler sizde kalsın. Dikkat ederseniz zaten konuya vakıf olmamın nedeni konunun düzensiz olmasıdır. Bu anlamda siz kimin masturbasyonuyla ilgileniyorsanız ilgilenin bu beni alakadar etmez.

Sayın Moderatör;

Malesef konuya vakıf değilsiniz. Konuda her hangi bir düzensizlik söz konusu değildir. Siz konunun içeriğinin bu bölüme uygun olmadığını idda etmişsiniz. Bu bölümün hangi katagori olduğunu size hatırlatır, yapacağınız iş ve eylemlerde emin olmanızı, olaya vakıf olmanızı temenni ederim.

Akıl yürütmeyi masturbasyon yapmakla aynı kefeye koyanlar şeklindeki mecazen bir eleştiriyi ;

"Bu anlamda siz kimin masturbasyonuyla ilgileniyorsanız ilgilenin bu beni alakadar etmez. "

şeklinde yorum yapan bir moderatörün konuya vakıflığı gerçekten düşündürücü ve üzücü bir olaydır.

İsterseniz bu ve buna benzer mecaz anlamlı (kadınlar sizin tarlalarınızdır gibi) konularda anlamadığınız hususları bana mesaj yazarak açıklama yapmamı isteyerek öğrene bilirsiniz.

Sevgilerimle....

Zahir
22.11.2007, 11:18
prim yapacam ilgi çekecem diye kendi ipini kendi elinle çekiyorsun ;)

Sevgili Leyla;

Sana söleyeceğim tek kelime " İçnizdeki İrlandalılara Bakın...."

Beni çok iyi tanıdığını düşündüğüm biri olarak bu yorumu yapman gerçekten üzücü ve haksızca bir eleştiri.

Amacım pirim yapmak ve ilgi çekmek olsaydı bu forumda,

Senden önce Moderatör olurudum bunu iyi bilesin...

eldorado
22.11.2007, 11:39
zahiri bir konuda çok taktir ediyorum...formda fikir ve düşünce çeşitliliğini sağlayan ender üyelerden biri...ki keşke daha çok olsaydı bu niteliği taşıyan üyeler...belki doğru belki yanlış anlattıkları ama farklılık olarak enazından değinilen konular bir hayli ilginç...kaçımız kendi inançlarımızı yargılama cesaretinde bulunabiliyoruz?

LaDY
22.11.2007, 11:44
"prim yapıyorsun"dan kastım şuydu abi, ilgi çekiyorsun.
1.İçimizdeki İrlandırılar kim?
2. benden önce moderatör olursundan kastın nedir abim?
3. dost dostun kusurunu söylemez ise dostluk nerde kaldı?
4. abicim sen bir yönetim üyesini yukarıda olduğu gibi küçük düşürecek bir şekilde uyaramazsın.
5.bizle dalga geçer gibi topik başlıkları açıyorsun, meydan okuyorsun resmen, yapacak şey bırakmıyorsun.
6.sana aykırı gelen başkasına değerdir. sen benim değerimle bu şekilde dalga geçsen ben her ne olursa olsun senle mutlaka tartışmaya girerim. masturbasyon yapar gibi mi yapar, puta mı tapar adam kendini nasıl tatmin ediyorsa eder. beni ilgilendirmez ben saygı duyarım. saygı duymakla da yükümlüyüm. Zira ben de kendi değerlerim için saygı bekliyorum. adamlarla resmen dalga geçiyorsun ve buna burda müsade etmem çok ama çok üzgünüm.
7. konu tarafımca kapanmıştır. nasılsa başka topikler açılacaktır ayrıca amacına da nasıl olsa ulaştın abim. vermek istediğin mesajı verdin;)
8. Özel mesaj ya da msn yoluyla bana cevap verebilirsin.
9. İyi Forumlar
10 Saygı ve Sevgilerimi sunarım...

PirO_62
22.11.2007, 13:48
Sayın Moderatör;

Malesef konuya vakıf değilsiniz. Konuda her hangi bir düzensizlik söz konusu değildir. Siz konunun içeriğinin bu bölüme uygun olmadığını idda etmişsiniz. Bu bölümün hangi katagori olduğunu size hatırlatır, yapacağınız iş ve eylemlerde emin olmanızı, olaya vakıf olmanızı temenni ederim.

Yazdığım mesajı okumaktan acizsiniz. Kendinize göre yorumlamışsınız.

İçerikle Alakasız Başlık. Şu Anki Genel islam konuları ve başka dinler (hristiyan, yahudi..) / inançlar bölümüne uygun değil.

Alıntı yaptığım yazınızda kırmızı olarak işaretlediğim cümleyi ben nerde kullanmışım. Bunu bana açıklayabilirsiniz. Bu yüzden topiği açıyorum. Ve cevabınızı bekliyorum. Bu bölüme içerikmi başlıkmı uymuyor. Hangisini belirtmişim.

Edit: Gerek kalmadı topiği açmaya benim hangi şekilde uyarı yaptığım ortadadır. Bunu saptırmaya çalışmayın. Cevap istemek boşa zaman kaybı anladım.