SivanA SimyacI
17.01.2006, 16:34
ÖNCELİKLE MERAK ETMEM DOĞAL BEN MESELA ANADOLU ROCK VE TÜRKÜ DİNLERİM AMA CEVREMDEKİ ALEVİLERİN YARISINDAN ÇOĞU TÜRKÜ DİNLİYOR
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler Illaki Türk Halk Müziğimi Dinlemeli SivanA SimyacI 17.01.2006, 16:34 ÖNCELİKLE MERAK ETMEM DOĞAL BEN MESELA ANADOLU ROCK VE TÜRKÜ DİNLERİM AMA CEVREMDEKİ ALEVİLERİN YARISINDAN ÇOĞU TÜRKÜ DİNLİYOR Dogan24 17.01.2006, 17:07 müzik bir ifade özgürlüğüdür kendini hangi dalda özgür hiz edersen o müzik rockda olabilir türküde bizlerin birer türkü aşiğı olmamızdaki etkende her dizelerinde bizleri anlatması ve yaşatmasıdır bak şu dizelerin güzelliğine dostum erenler cemine her can giremez şahın kanberine kul olmayınca her kanberim diyen kanber olamaz edep ile erkan yol olmayınca uzakda arama vardır yakını gercek olan talip alır hakkını yüklemezler sana yolun yükünü bükülüp kameten dal olmayınca her mekkeye giden hacı olurmu her abdalım diyen naci olurmu her başi bapuçlu bacı olurmu erenler halı ile hal olmayınca şimdi gelde dinleme bu anlatım hangi müzikte varki saygılar mercan 17.01.2006, 17:49 evet aleviler çoğunluk halk müziği dinler çünkü o müziklerde bizim gerçeklerimiz, haykırmak isteyipde haykıramadıklarımız var açıkcası ben çok dinlemem halk müziği daha doğrusu dinliyemem çünkü beni inanılmaz etkliyo ve o an bayabi duygusallaşıyorum.... 4mevsim 17.01.2006, 18:20 Aleviler diger muzik türklerine yabanci degil... Fakat agirlikli olarak Halk muzigini dinlerler Akgüney 20.01.2006, 19:56 Cevrelerine bagli.Ya$itim gencler türküler de dinliyorlar, rock ve pop dinleyen de var. Ben türkü, özgün ve rock dinliyorum mesela. Bence bu icimizde var yani türkü dinlemek çiğerparem 20.01.2006, 20:08 türküler bizim özümüz ve bizlerde türkülerden kopamayız bizler için bir yaşam parçası.TÜRKÜLER YALAN SÖYLEMEZ Hüseyin69 20.01.2006, 20:09 zaten halk müzigi denildiginde alevilik alevilik denildiginde halkmüzigi yani deyisler türküler gelir akla aksini ispat eden buyursun "ben pirsultan deyisleriyle büyüdüm mahsunilerle veysellerle büyüdüm" diyenleri de saymiyorum onlar zaten bildim bileli hep öyle diyorlar Lamekan 20.01.2006, 20:44 Deytişlerin semahların bizi yansıttıgı kesin ama yeni neslin türkülere pekde sıcak baktıgını zannetmiyorum...... Hüseyin69 20.01.2006, 21:09 müzik bir ifade özgürlüğüdür kendini hangi dalda özgür hiz edersen o müzik rockda olabilir türküde bizlerin birer türkü aşiğı olmamızdaki etkende her dizelerinde bizleri anlatması ve yaşatmasıdır bak şu dizelerin güzelliğine dostum erenler cemine her can giremez şahın kanberine kul olmayınca her kanberim diyen kanber olamaz edep ile erkan yol olmayınca uzakda arama vardır yakını gercek olan talip alır hakkını yüklemezler sana yolun yükünü bükülüp kameten dal olmayınca her mekkeye giden hacı olurmu her abdalım diyen naci olurmu her başi bapuçlu bacı olurmu erenler halı ile hal olmayınca şimdi gelde dinleme bu anlatım hangi müzikte varki saygılar kardes senin o ifadeözgürlügü dedigin olay pop top hip hop zipla saga sola kafa salla türlerinde vardir türküde ifade özgürlügü vs gibi kavramlar yoktur ben halk müzigi dinledikce kendimi idam mahkumu yada ölümcezasina carptirilmis bir mahkum gibi his ediyorum yada söyle diyim daha acik türkü benim icin bir uyusturucu aracidir onlardan kurtulursam hayatimin sonu olabilir büyüzden senin bahsetigin ifade özgürlügü bence sadece türkü disindaki müzikler icin gecerlidir bizler aynayi yüzümüze tuttugumuzda kendimizi görürüz ama türkü yapanlar aynayi yüzlerine tuttugu zaman baska selyer görür örn tuttum aynayi yüzüme ali göründü gözüme pir sultan filminde pir hizira destur veriri hizir yola cikar o arada ozan aliekber cicek yine pir sultanin su türküsünü söylüyor güzel asik cevrimiz cekemessin demedimmi bu bir riza lokmasidir yiyemessin demedimmi yemeyenler kalir nacar gözlerinden kanlar sacar bu bir demdir gelir gecer duyamassin demedimmi herkes türkü dinler ama her türkü her sanatcinin harci isi degildir emek vermek gerek ugras vermek gerek dahasi bedel ödemek gerek bedel ödenmeden türkü yapilmaz türkü söylenmez nazim hikmet birtek türküler bana ihanet etmedi dedigine göre bildigi birseyler varmiski böyle demis Dogan24 20.01.2006, 22:07 ne şimdi bu çok bilmişliğini yine öne çıkardın ben ne söyluyom sen neye yorumluyon senin anlama yeteneğin yok galiba o sözleri yazanlar ne ifade etmeye çabalamişlar hoplayıp sıplamayımı ya senle uğraşamıyacam senin bu davranış bozukluguna anlam vermek imkansız her yazdıgıma çok bilmişçe yaklaşma yorum yapacaksan kendi fikirlerini sun her defasında yazılanları alıntı yapıp yorumlama Dogan24 20.01.2006, 22:14 kardes senin o ifadeözgürlügü dedigin olay pop top hip hop zipla saga sola kafa salla türlerinde vardir türküde ifade özgürlügü vs gibi kavramlar yoktur ben halk müzigi dinledikce kendimi idam mahkumu yada ölümcezasina carptirilmis bir mahkum gibi his ediyorum yada söyle diyim daha acik türkü benim icin bir uyusturucu aracidir onlardan kurtulursam hayatimin sonu olabilir büyüzden senin bahsetigin ifade özgürlügü bence sadece türkü disindaki müzikler icin gecerlidir bizler aynayi yüzümüze tuttugumuzda kendimizi görürüz ama türkü yapanlar aynayi yüzlerine tuttugu zaman baska selyer görür örn tuttum aynayi yüzüme ali göründü gözüme pir sultan filminde pir hizira destur veriri hizir yola cikar o arada ozan aliekber cicek yine pir sultanin su türküsünü söylüyor güzel asik cevrimiz cekemessin demedimmi bu bir riza lokmasidir yiyemessin demedimmi yemeyenler kalir nacar gözlerinden kanlar sacar bu bir demdir gelir gecer duyamassin demedimmi herkes türkü dinler ama her türkü her sanatcinin harci isi degildir emek vermek gerek ugras vermek gerek dahasi bedel ödemek gerek bedel ödenmeden türkü yapilmaz türkü söylenmez nazim hikmet birtek türküler bana ihanet etmedi dedigine göre bildigi birseyler varmiski böyle demis işde senin anlama kavramında bu idam mahkumu yok uyuşturu araçıdır gibi bir sürü zırvalık bizim sundugumuz türkülerdeki öz anlatım seninki ne ..? SivanA SimyacI 20.01.2006, 23:34 yani arkadaslar kırmayalım birbirimizi anlaşılan türküler dinlenir rsdk24 12.02.2006, 15:29 türküler kültürümüzdür yaşam tarzımızdır ,acılarımızdır ,kederlerimizdir dile getiremediğimiz duygularımızdır bende evrensel müzüklerin çoğunu dinlerim ama türkülerin yeri banbaşka ah o tütküler . komando 28.07.2006, 22:48 selam canlar..ben henüz yeni üye oldum.bir alevi genci ve bir asker olarak bende birkaç şey yazmak istiyorum.acılarımızı sevinçlerimizi ve sevdalarımızı türkülerden daha güzel ve içten anlatan bir müzik türü varmı ki..pop.rock bunlar boş dinleyenlere birşey diyemem..Ama türküler sevdamız.. huseyn 30.07.2006, 22:59 halk müziğini aleviler ivra ettiği için belki bu kadar çok dinleniyo bence ama ben özgün müzik daha çok dinliyorum yada yeri geldiğnde rock müziği uzun havaya tercih edebilirim:) Gülseren58 05.08.2006, 18:37 Türküler, bu topraklarda yaşayan insanların hayat deneyimlerinden, acılarından, dünyaya bakış açılarından özetle kendilerinden damıtarak oluşturduğu ve içlerinde yoğun duyguların varlığını hissederek dinlediğim sanat eserleri, üretimleridir. Onları dinlerken elbette içindeki sevinçleri, duyguları yaşamamız doğaldır. Bu yüzden benim için öncelik Türkülerdir. İkinci önceliğim Klasik Müzik, özellikle operalardır. Operalarda insan sesinin olağanüstü güzelliğini ve gücünü yaşarım. Operaları sevmemin en önemli nedeni de bu özelliğidir. Üçüncü tercihim ise diğer türlerdir. Dünyanın diğer şarkıları da çok güzeldir. Örneğin şu sıra dünyanın çeşitli bölgelerine dağılmış ve bu yüzden farklılıklar gösteren çingene müziği dinliyorum. |