Orijinalini görmek için tıklayınız : DELİ AŞIK ÇOŞTU-yobaza cevap-

iyidost69
17.01.2006, 16:23
MEB in Anketi ve Benim Cevabım

Bakanlık onaylı ahiret soruları!
Ankara'da 3 ilköğretim okulunda öğrencilerin ve velilerinin dini inançlarını ölçmek için yapılan ankette çok ilginç sorular var

03.06.2005

Ankara- Milli Eğitim Bakanlığı'nın izniyle, Ankara Üniversitesi Din Eğitimi anabilim doktora öğrencisi İsmail Arıcı'nın ilköğretim okullarında yaptığı anket tartışma yarattı.
"İlköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine karşı tutum ölçeği" adını taşıyan ankete Bakanlık izin verince Arıcı, 3 ilköğretim okulunda bu çalışmayı gerçekleştirdi Arıcı'nın hazırladığı anket formları okul yönetimleri tarafından öğrencilere dağıtıldı, velileri tarafından formun doldurulup iadesi istendi...
Yanıt verenin isminin istenmediği anketin ilk bölümünde velilere, "Velisi olduğunuz öğrenci kaçıncı sınıfta? Ailenizin aylık geliri? Oturduğunuz şehir? Nüfusa kayıtlı olduğunuz il? Eğitim durumunuz? Mesleğiniz? Okul dışında din eğitimi aldınız mı? Aldınızsa nerede? TV ve radyolarda dini içerikli programlara ilgi durumunuz? Dini içerikli yayın okuma durumunuz? Camiye gitme durumunuz? Dini kimliğiniz?" gibi sorular soruluyor, Velilerin ateş püskürdüğü anketin tartışma bölümünde ise, "Faizli her türlü alışverişten uzak durmak gerekir", "Çok kadınla evlilik İslam'a göre uygundur", "Resim bulunan eve melekler girmez" gibi sorular yöneltiliyor" gibi sorular yöneltiliyor.
Bakanlık izin verdi
Anketin yapılmasına Milli Eğitim Bakanlığı APK Başkanı Nurettin Konaklı izin verdi. Bakanlık yetkilileri, akademik ihtiyaç yüzünden yapılan anketlere daha önce de izin verildiğini belirttiler,
İşte dini tutumu ölçer-anket
Tartışma yaratan anketin "genel bilgiler" bölümünden bazı sorular şöyle: Anketin tartışma yaratan bazı soruları şöyle:
* TV ve radyolarda dini içerikli programlara ilgi durumunuz?
A- Sürekli izler ve dinlerim. B-Rastladıkça izler, dinlerim. C- Ara sıra izler ve dinlerim. D- Hiç izlemem.

Cevap

Atam olsaydı soramazdın bunları bana
Bırak safsatayı ayak uydur zamana
Bunun hesabı sorulur bir gün sana
Benim dinimden sana ne

Araptan Acemden mi gelir soyun
Boş buldun ortalığı sandın bizi koyun
Hain olma açık ol eyleme oyun
Benim dinimden sana ne

Bir o yana bir bu yana çark etme
Mollanın vahabinin yolundan gitme
Sen tanrımısın imanımı test etme
Benim dinimden sana ne

İnancımla mezhebimle ne işin var
Örmüşsün başına kara bir duvar
Beni safmı sandın sürüsüz davar
Benim dinimden sana ne

Namaz oruç sormuşsun
Türlü tezgah kurmuşsun
Sen Allahmısın kulmusun
Benim dinimden sana ne

Türkmüsün Arapmı yoksa Bedevi
Ateistim Sünniyim Alevi
Kardeşimdir Hıristiyan hem de Musevi
Benim dinimden sana ne

Kulağa hoş gelmez Arapça ezan
Ana dilinde ibadeti bozan
Yutmaz bunları Deli Ozan
Benim dinimden sana ne

Serkan_Devrim
17.01.2006, 16:26
eline sağlık çok güzeldi. yalnız şiir kime ait. sanamı?

iyidost69
17.01.2006, 16:28
Merhaba Can . TŞk Ederİm. Tamamen Bana Aİt.
BaŞka TaŞlamalrimda Var Burada

Serkan_Devrim
17.01.2006, 16:32
Merhaba Can . TŞk Ederİm. Tamamen Bana Aİt.
BaŞka TaŞlamalrimda Var Burada

şiir çok güzeldi. o kadar ki ünlü bir şaire ait sandım imza göremeyincede sordum. paylaşım teşekkürler.

iyidost69
17.01.2006, 16:41
Mahlasim "delİ Ozan" Dir.