Orijinalini görmek için tıklayınız : Ünlü Aleviler

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6

bektaşi44
08.07.2006, 22:52
unutmayalım arkadaşlar devletin üst kademelerine gelmiş bir sürü alevi var ama gizliyorlar gizlemek zorundalar

keklikoluk
10.07.2006, 13:49
hangi ünlü alevidir sünnidir kürttür çerkezdir hiç bir önemi yok önemli olan aleviligi benimsemesidir o yolda yürümesidir ben olaya böyle bakıyorum herkese saygılar

Azrail
10.07.2006, 16:13
herseyden önce insan olması yeterli diye düşünüyorum,

bir örnek vermek gerekirse, Mehmet Ali Birand'ın yazısını okuyalım

Okulda bana Aleviliğin ne olduğu anlatılmış olsaydı, büyük olasılıkla Aleviliği seçerdim. Onların dünya görüşünü, dine yaklaşımlarını, felsefelerini kendime daha yakın görüyorum. MEHMET ALİ BİRAND...

sertur
10.07.2006, 17:00
evet arkadaşlar 72 millette bir gözle bakmakla anlatılan bu olsa gerek saygılarımla canlar

dilocan
10.07.2006, 17:02
ben de alewiyim ne olcak ünlü olmasakta,ama ünlü olsam mı acaba??ok,

pir sultanın torunu,aşık veyselin toprağı,karacaoğlanın sazı,sabahatımın canımın balımın,söylediği türküyümm

nice yürekteki aşklara,,ünlülüğü neyleyeyim benn,,,,,............

Azrail
10.07.2006, 17:06
pir sultanın torunu,aşık veyselin toprağı,karacaoğlanın sazı,sabahatımın canımın balımın,söylediği türküyümm

nice yürekteki aşklara,,ünlülüğü neyleyeyim benn,,,,,............yüregine saglık can cok haklısın,

bizler ünsüz aleviileriz :p iğrenç oldu dimi:S

cemahir
10.07.2006, 18:29
ben de mahzuni'nin alevi olmadıgını çoğu defa duydum . bu konuyu net olarak bilen var mı?

meymane_usari
10.07.2006, 18:33
ben de mahzuni'nin alevi olmadıgını çoğu defa duydum . bu konuyu net olarak bilen var mı?

ahh ahhh geçen gün bi yudum insan belgeselinde mahsuni yi izlemeseydim neyse ama mahzuni bektaşi-alevi dir.Ben Alevi olamam ki adlı türküsü yüzünden alevi olmadığı söylentisi ortaya çıktı ama ben evini gördüm belgeselde Seyit Rıza-Hacı Bektaş ve İmam Ali nin resimleri vardı can bu konudaşüphen olmasın!!!

Gannush
10.07.2006, 18:46
Eski Genel Kurmay başkanlarından Hüseyin Kıvrıkoğlu aleviymiş.

cemahir
10.07.2006, 19:06
ahh ahhh geçen gün bi yudum insan belgeselinde mahsuni yi izlemeseydim neyse ama mahzuni bektaşi-alevi dir.Ben Alevi olamam ki adlı türküsü yüzünden alevi olmadığı söylentisi ortaya çıktı ama ben evini gördüm belgeselde Seyit Rıza-Hacı Bektaş ve İmam Ali nin resimleri vardı can bu konudaşüphen olmasın!!!
Köyüne ben bizzat gittim ama orada alevidir diye bir tabela yoktu. şaka bir yana forum üyelerinden ailesini tanıyan kimse yok mu ?

mlt1905
10.07.2006, 19:28
Arkadaşlar Oğuz Aksaçta Alevidir...

meymane_usari
10.07.2006, 20:34
Köyüne ben bizzat gittim ama orada alevidir diye bir tabela yoktu.

sen hiç bir yerde burası alevi köyüdür idye bir yazı gördün mü ?ben belgeseli izledim diyorum alevi-bektaşi köyü can!!!!

hızmalı
10.07.2006, 20:40
ali ekber eren,muhlis akarsu,yavuz top, belkıs akkale...ve daha niceleri şimdilik bunlar aklıma geliyo ha bide hasret gültekin tam olarak bilmiyorum ama alevi diye hatırlıyorum bisde ben :)

oRioN
11.07.2006, 16:15
Aşık Mahsuni nin de dedeleri Tunceli'den göçmüştür. Alevidir.

emre-cakin
12.07.2006, 01:42
musa eroğlu alevi değildir

cagdascetin
12.07.2006, 20:18

dost o anlaşılma şurdan kaynaklanmıştır;(bende geçen gün Bir Yudum İnsan'ı izleyenlerdenim.)bir türküsü var Mahzuni babanın "Ben Alevi Olamamki" diye;Türküde Mahzuni Aleviliği yüceltmiştir.ama Ben Alevi olamamki diyince yani şarkının adı o olunca öyle anlaşılıyo.Bende Mahzuni Baba'nın Alevi olduğuna garanti verenlerdenim.Birde Medreseye gittiği için Alevi değil diyenler var.Gitme sebebide Okula alınmayınca babası bari eski yazıyı öğrensin diyor.Saygılar.

Festoolaa
12.07.2006, 23:54

Musa eroğlu mersinin mut ilçesindendir ve alevi dedesidir...

TürkAlevi58
14.07.2006, 16:10
Süzer Holding Yönetim Kurulu başkanı Sayın Mustafa Süzer de Alevidir

Gannush
14.07.2006, 23:51
Süzer nereli?

meryem demir
15.07.2006, 00:01
Süzer nereli?
nereli olduğu önemlimi aleviymiş işte:):lol: :lol:

Gannush
15.07.2006, 00:08
Hemşehri çıkarsak, kredi başvurusunda bulunacam :clown:

meryem demir
15.07.2006, 00:15
Hemşehri çıkarsak, kredi başvurusunda bulunacam :clown:
bir başvur bakalım eğer işe yarıyorsa, bende sizin hemşerinizim:)

cagdascetin
15.07.2006, 01:37
Abla İlyas Salman Alevi olduğunu kendisi söyledi yani kesinleşmiş oldu.

meryem demir
15.07.2006, 01:56
Abla İlyas Salman Alevi olduğunu kendisi söyledi yani kesinleşmiş oldu.
bizzat sanamı söyledi. ne kadar net bir cümle kurmuşsun öle.
sen dedikten sonra alevi değilse bile artık İlyas Salman bizler için alevidir

cagdascetin
15.07.2006, 02:14
bizzat sanamı söyledi. ne kadar net bir cümle kurmuşsun öle.
sen dedikten sonra alevi değilse bile artık İlyas Salman bizler için alevidir

yok ablada Su TV'de

sertur
15.07.2006, 18:25
haluk levent ve murat göğebakan alevi mi?

tayfun06
16.07.2006, 22:24
canlar bende aleviyim ahmet kaya alevi diildir anun karısı alevidir

cagdascetin
17.07.2006, 02:40
haluk levent ve murat göğebakan alevi mi?

Abi Haluk Levent'i bilmiyorumda Murat Göğebakan Alevi.

carpe
19.07.2006, 14:21
İbrahim kaypakkaya-İlyas salman-Kamer genç-Ali kızıltuğ-Abdullah Papur-Hasret Gültekin-Metin_ Kemal Kahraman vs vs.....

arkadaşlar alevi olmak okadar önemli değil mi ama bence bir Aziz Nesin ve Turan dursun alevi olmamamalarına ragmen bircok aleviden daha bu felsefeye önem vermiş ve yaşatmış savunmuşturlar o yüzden alevi olmalarından daha cok acaba kültürümüzü özümüzü felsefemizi yaşatmaları ve sahip cıkmaları önemlidir

ErDaL24
19.07.2006, 14:45
popçu murat başaran :clap: da alevi imiş sivasın divrigi ilçesinden imiş kendisi ile taksimde pişti oynadık ve tanıştık dayımın yakın arkdaşıdır...

Dersimspor
25.07.2006, 02:45
basgasinin yalancisiyim (pinar sag yengeme yengemde bana soylemisdi)
tarkanin annesi aleviymis galiba....

Evet Tarkanin annesi Kayseri Sarizli.
Bende bi programda izlemistim Cem Vakfi Baskani izzettin Dogan kendi agziyla söyledi yakin akrabasiymis.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
popçu murat başaran :clap: da alevi imiş sivasın divrigi ilçesinden imiş kendisi ile taksimde pişti oynadık ve tanıştık dayımın yakın arkdaşıdır...

Murat Basaran Dersimlidir.Kendisi Canli yayinda söylemisti.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Arkadaslar birde ATV de yayinlanan ANADOLU YAKASI Adli dizide oynayan Sesu
oda Dersimli Alevidir.

iyidost69
26.07.2006, 09:08
nereli olduğu önemlimi aleviymiş işte:):lol: :lol:

Slm Canlar,

Süzer ailesi ve Polat ailesi biz alevilerin ülkemizdeki en zengin ve yegane aileleridir. Bunlara Ali Haydar Veziroğlunuda ekleyebiliriz. Süzerler aslen malatyanın akçadağ ilçesine bağlı kürecik kasabasındandırlar. Sonradan Gaziantepe yerleşmişlerdir. Polat ailesi ise erzurumludur.

Maalesef alevileri büyük bir kuşatma altına alan şu anki hükümet süzer ailesini bitirmek üzeredir. Polat ailesi ise çok zor durumdadır. Karacaahmet dergahı yıkıldığında polat ailesi yeniden onarım faaliyetlerine büyük yardım etmiştir. Ayrıca bir çok alevi dergahına destek olmaktadırlar. Bence her iki aileyede sahip çıkmalıyız. Çünkü ne kadar çok alevi zengin iş adamı olursa bizim faydamıza olur.

Sevgiler,
Saygılar..
Ayrıca Haluk Levent te Adanalı Arap alevisidir. Yani Nusayridir. ben üniversiteden abisini tanıyorum. Çok güzel bağlama çalardı. Ve ismi Ali idi.

Murat Göğebakan Malatyalı ve bizim köye bağlı küçük bir yerleşim yerinden. Sünni, ama aydın ve ileri görüşlü biridir.

Sevgiler saygılar.

ismail özcan
27.07.2006, 10:44
Musa Eroğlu alevi. Üstelik Dede. saygılar.

seyhun
31.07.2006, 10:57
Benİm Adamİm ...mustafa Özarslan ...TEK GEÇERİM MUSTİYİ :) GÖzlerİnden Akan Gul Bagİna Kurbanİm...yoksa Turnam Senİn Derdİn Benİm Gİbİ Yardenmİdİr,YARDENMİDİR...ÖmrÜm ÖmrÜmmmmm

MeRaLiNa
31.07.2006, 17:09
demek ilk askim Tarik Akanda alevi:001_wub: :001_wub:

nereli acaba alewi_19???

ender77
31.07.2006, 17:15
Sezen Aksu
Zerrin Özer
Cem Yılmaz
Kadir inanır
Kerim Tekin

Sevgili Canlar Herkes Bildiği, Tanidiği ünlü Aleviyi Buraya Eklesin.

ben Başlayayim.

Arif Sağ
Musa Eroğlu
Ali Ekber çiçek
Erdal Erzincan
Sebahat Akkiraz
Aşik Mahsuni şerif
Yunus Emre
Taptuk Emre
şah Hatayi
Karacaoğlan
Neşat Ertaş
Muharrem Ertaş
çekiç Ali
Haci Taşan
Pir Sultan Abdal
Fuzuli
Cem Karaca
Muhlis Akarsu
Adnan Polat
Mustafa Timisi
Aşik Veysel

Hadi Devamini Bekliyorum..

gelin Canlar Bir Olalim

tamerx
31.07.2006, 17:24
benim duyduguma göre sezen aksu müslüman bile degilmis, bir yerde okumustum, insallah kaynagini bulup gösteririm.

emekci82
31.07.2006, 17:35
bir sürü alevi sanatçı var örneğin zerrin özer bile alevi ama onu türkülerimizi söylerken göremiyoruz,arif sağ,erdal erzincan,sabah akkiraz,emekçi,metin kemal kahraman,ahmet arslan

tamerx
01.08.2006, 23:53
arkadaslar, tarkanin annesi kayseri sariz dan degil kayseri sarioglan igdeli/küpeli köyünden gelmedir.

eyhayat
02.08.2006, 00:02
Bilmeden yazmayın.İnsanları yanıltıyorsunuz.Musa baba Mut Alevisidir kendiside dededir.
Ayrıca Yavuz BİNGÖL de alevidir.onuda belirteyim

Nesimi
02.08.2006, 00:25
Murat Başaran Tunceli-Mazgirtli. Tv'de canlı yayında açıklamıştı. Ayrıca FB ve BJk de 2 tuncelili var Selçuk, Serkan. Alevi çok aslında gizli Alevi çok var.

Ahmet Kaya Alevi değildir..

yozgatli
04.08.2006, 12:44
Kafamiza göre herkesi Alevi etmeyelim lütfen

s-adıgüzel
19.08.2006, 21:43
Nİhat Sirdar?? Kemal Sunal ?? Aydin ?? Hakan Altun Onur Şan Pekİ Bu KİŞİler Alevİmİ Bİlen Varmi ??

Fİkret Hakan Alevİ Muharrem Temİz Alevİ

buzluo
19.08.2006, 22:08
ben de alewiyim ne olcak ünlü olmasakta,ama ünlü olsam mı acaba??ok,

nice yürekteki aşklara,,ünlülüğü neyleyeyim benn,,,,,............

nerdeyse tüm cevapları okudum şimdiye kadarki en güzel cevap valla tebrikler

Beşiktaşli58
22.08.2006, 16:16
Yildiz Tilbe
Kiraç
Zerrin Özer
Ismail YK(Yurtseven Kardesler)
Hüseyin Turan
Arzu Sahin
Kivircik Ali
Cem Davran
Safak Sezer
Hasan Sas
Ali Eren
Asik Mahzuni Serif
Erdal Erzincan
Musa Eroglu
Mustafa Özarslan
Oguz Aksaç
Hasret Gültekin
Emre Saltik
Haluk Levent
Adnan Polat
Muhlis Akarsu
Sabahat Akkiraz
Neset Ertas
Asik Veysel
Mustafa Sandal
Murat Basaran
Fazli Ulusal
Ibrahim Toraman
Sinan Kaloglu
Serkan Balci
Selçuk Sahin
Ümit Özat
Ümit Karan
Yonca Evcimik
Emrah Mahzuni
Erensoy Akkaya
Yilmaz Çelik
Arif Sag
Tolga Sag
Ismail Özden
Metin Karatas
Tanju Duman
Yeter Güzelgül
Çoban Ali
Engin Nursani
Gülcihan Koç
Gülsen Bütün
Güler Duman
Kel Hüseyin
Özcan Türe
Selda Bagcan
Asik Meftuni
Ali Ihsan Tepe

Buyrun canlar, bunlar benim bildiklerim...

tunags
24.08.2006, 21:44
yanı denız baykalın alevı oldugunuda kım cıkardı gazete ve televızyonlar chp ve mılletvekıllerını yuzde doksanı sunnı dıyo yazmıssınız denız baykal alevı alevı olsaydı sımdı akp nın yerınde bız olurduk

0nurr
24.08.2006, 22:39
ismail yk ??? yok artık..

ozanercan
25.08.2006, 04:11
yurtseven kardeşler grubu alevidir.

aspolin
25.08.2006, 08:36
deniz gezmiş--- yusuf arslan---- hüseyinin inan----erdal öz---- musa eroğlu göçmendir arkadaşlar bildiğim kadarıyla.
Deniz gezmiş Sunni, Yusuf Arslan ise kürttür içlerinde sadece Hüseyin İnan alevidir.

Beşiktaşli58
25.08.2006, 19:03
ismail yk ??? yok artık..

Olmaz olurmu? Yurtsever Kardesler grubu alevidir!

serpil23
25.08.2006, 19:15
arkadaşlar yorumumu kimse okumadı galiba. kimse bi yorum bi eleştiri yapmamış. herkesin okumasını şiddetle tawsiye ederim ayrıca soru we görüşlerinizi bekliyorum hadi kolay gele...

kemal sunalin alevi oldugunu nereden biliyorsun ?

ezo.24
25.08.2006, 19:46
Yildiz Tilbe
Kiraç
Zerrin Özer
Ismail YK(Yurtseven Kardesler)
Hüseyin Turan
Arzu Sahin
Kivircik Ali
Cem Davran
Safak Sezer
Hasan Sas
Ali Eren
Asik Mahzuni Serif
Erdal Erzincan
Musa Eroglu
Mustafa Özarslan
Oguz Aksaç
Hasret Gültekin
Emre Saltik
Haluk Levent
Adnan Polat
Muhlis Akarsu
Sabahat Akkiraz
Neset Ertas
Asik Veysel
Mustafa Sandal
Murat Basaran
Fazli Ulusal
Ibrahim Toraman
Sinan Kaloglu
Serkan Balci
Selçuk Sahin
Ümit Özat
Ümit Karan
Yonca Evcimik
Emrah Mahzuni
Erensoy Akkaya
Yilmaz Çelik
Arif Sag
Tolga Sag
Ismail Özden
Metin Karatas
Tanju Duman
Yeter Güzelgül
Çoban Ali
Engin Nursani
Gülcihan Koç
Gülsen Bütün
Güler Duman
Kel Hüseyin
Özcan Türe
Selda Bagcan
Asik Meftuni
Ali Ihsan Tepe

Buyrun canlar, bunlar benim bildiklerim...
arkadaşım tüm yazdığın isimlerin alevi olduğuna eminmisin

veli.topcu
25.08.2006, 22:49
İlyas SALMAN
Müslüm GÜRSES

veli.topcu
25.08.2006, 23:07
Sezen Aksu
Zerrin Özer
Cem Yılmaz
Kadir inanır
Kerim Tekin

kerim tekin alevi ablası ile aynı firmada çalışıyoruz annesi sivas/kangal'lı

Black_Love
26.08.2006, 00:58
yonca evcimik hiç alevi gelmiyor bana...

Osman Kaplan
28.08.2006, 00:19
© BeKa
Ana Sayfa ● Biyografi ● Albümler ● Linkler ● İletişim

Fotoğraf: B. Karadeniz

Musa Eroğlu

1946 yılında Mut’ta doğdu. Küçük yaşlarda bağlama çalmaya başladı. 17 yaşından itibaren Mut Halkevi çerçevesinde halkoyunları çalışmalarına katıldı. Silifke, Mut ve Barak ezgileri üzerine araştırma yaptı. İlk plağını 1965 yılında doldurdu. Halk müziği arşivine derleme ve besteleriyle birçok türkü kazandırdı.

Arif Sağ ve Muhlis Akarsu’yla başlayıp, sonra Yavuz Top’un da katıldığı »Muhabbet« çalışmalarının 1980 sonrası halk müziğinin sıçrama yapmasında, özellikle aşıklama konusunda önemli katkısı olan Eroğlu, Tahtacı Alevilerindendir.

Deyişten bozlağa her türü yorumlamayan Eroğlu bugüne dek 20 kadar kişisel kaset/CD hazırladı. Ayrıca bilinen birçok sanatçının müzik çalışmalarında yönetmenlik yaptı.

1998 yılında »Devlet Sanatçısı« unvanını alan Eroğlu, müzik çalışmalarının yanısıra Kültür Bakanlığı Halk Kültürleri ve Oyunları dalında uzman ve araştırmacı görevini sürdürmektedir.

denizgunola
28.08.2006, 02:26
zerrin özer
yıldız tilbe
feyzullah çınar
çerkez karadağ
ali rıza binboğa
tarkan annesi tarafından alevi olduğunu biliyorum kayserili
seyyid rıza bence en önemlisi
....

meryem demir
28.08.2006, 23:02
bir rivayete görede Hz.Osman ve Hz. Ömerde alevilermiş hemde hasss alevi:)

Hüseyin69
28.08.2006, 23:46
bir rivayete görede Hz.Osman ve Hz. Ömerde alevilermiş hemde hasss alevi:)

hehe:rolleyes: rivayetler, hadisler, söylentiler, hurafeler aklina ne geliyorsa
herkes alevi(imis)dir

bekir :osama: amca bosuna söylememis http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=14425&highlight=sivasta

meryem demir
29.08.2006, 00:11
hehe:rolleyes: rivayetler, hadisler, söylentiler, hurafeler aklina ne geliyorsa
herkes alevi(imis)dir

bekir :osama: amca bosuna söylememis http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=14425&highlight=sivasta
dedimya rivayet.:)

pastoralsenfoni
29.08.2006, 00:25
evet oda alevi ve bir suru diger unluler bunlarin arasinda serdar ortac ve tarkan gibi isimlerde var

tarkan tamam da serdar ortaç kastamonulu yani alevilkle alakası yok.

casdemurmur
29.08.2006, 12:23
tabi ki alevi sanatçıların olması doğal yani,onlarda bu ülkede yaşadığına göre..aklıma biri daha geldi,yanlış hatırlamıosam popçu kutsi malatyalıydı o da mı alevi?bilgisi olan war mı??

bsrnkpln
03.09.2006, 15:56
Olurmu Yaaaa Musa Amca Alevİİ Ben Bİlİyorum Aİle Dostumuz Kendİsİ Kendİsİne Çok Saygi Duyarim Çok Severİm Bana SÜreklİ Sirik Dİyor:d

alevi_can35
03.09.2006, 23:35
haddim olmayar söylüyorum bu konuları bizleri çok yıpratır herkez düşüncesinde özgürdür herkese saygı göstermek lazım derim saygılarımla

gözdecst
04.09.2006, 00:01
serdar ortaç alevi olamaz ayrıca faşisttin önde gideni.aklıma onunla ilgili en çok yer eden şey sen Ahmet Kayanın ülkeyi terketmesine neden olan günde yuhlanarak salondan çıktıktan sonra serdar ortaç ında böyle şeylere gelmeyelim diyerek onuncu yıl marşını söylemesi .. küçüktüm o zaman ama unutmadım

gul75
04.09.2006, 01:02
mustafa suzer malatyalı yanlış hatırlamadıysam

24Coskun24
10.09.2006, 02:09
[QUOTE=helige_62]alın istanbuldaki gece klübü reinanın sahibide alevi mehmet koçarslan http://www.milliyet.com/2002/07/02/pazar/paz01.html

reinan`in sahibi mehmet kocarslan tuncelilidir ama savak asiretindendir yani alevi degil .savak asireti tunceli ve cevre ilerdede yasayan sünni bir asirettir.sanirsam selcuk sahinde bu asirete bagli ve o da alevi degil.

AleviGenç
10.09.2006, 20:25
musa erğolu alevi değildir bide şu var bu yazdıklsrnı bilmeyen yok ki yoldaş....

Selam

Musa Eroğlu Türkmen-Alevilerindendir.(Tahtacı)
Mersin'in Mut ilçesin'de köyü...

Ve 100% Alevi...

turnam
10.09.2006, 20:54
İlyas SALMAN
Müslüm GÜRSES

inanmıyorum Müslüm Gürses gerçektende alevi mi?

şaka deyin lütfennnn...

tsira
10.09.2006, 23:00
serdar ortaç alevi olamaz ayrıca faşisttin önde gideni.aklıma onunla ilgili en çok yer eden şey sen Ahmet Kayanın ülkeyi terketmesine neden olan günde yuhlanarak salondan çıktıktan sonra serdar ortaç ında böyle şeylere gelmeyelim diyerek onuncu yıl marşını söylemesi .. küçüktüm o zaman ama unutmadım

haklsın ben de o günü hiç unutmuyorum ve o faşisti her gördüğümde aklıma geliyor.

leomali
13.09.2006, 03:41
merhaba arkadaslar söz alevi ünlülerden acilmisken ben bir kackisi varki merak ediyorum fatma girik,türkan soray bilgisi olan varsa yasin tesekürler

CcEeMm
13.09.2006, 19:18

şaka deyin lütfennnn...
neden şaka olsun müslüm gürses alevi.iyikide alevi
bir sürü alevi sanatçı var örneğin zerrin özer bile alevi ama onu türkülerimizi söylerken göremiyoruz,arif sağ,erdal erzincan,sabah akkiraz,emekçi,metin kemal kahraman,ahmet arslan
her alevi türkü söylemek zorunda değil

veli.topcu
13.09.2006, 19:40

şaka deyin lütfennnn...

evet müslüm gürses alevi.....

turnam
13.09.2006, 22:09
[QUOTE=CcEeMm]neden şaka olsun müslüm gürses alevi.iyikide alevi

anlamadım ne açıdan iyiki alevii
yani alevilik adına birşey yapmışta ben mi bilmiyorum?

arda24
14.09.2006, 01:36
canlar anlamadığım herkes kafasına göre yorum yaparak bi sonuca ulaşmış.kesin bilgiler varsa söylemek daha yararlı bence.adamın kendisi çıkmış ben aleviyim dememiş,adamı tanımıyorsunuz fakat yorumlar çok.mesela şişli belediye başkanı mustafa sarıgül e alevi denilmiş ve çok iyi biliyorum demiş birkaç dost.adam erzincan iliç eski adı gözke yeni adı güngören adlı köydendir.ailesi ve köylüleri mhp lidir.kendisinin ilginçtir garaj operasyonu denilen olayda "alevileri bu partiden(chp)den uzaklaştırmamız lazımdır diye sözü var" google da aratın çıkar haberlerde.yada merhum kerim tekin i tanıdığını söyleyen ler var,sivas a bağlı köyden bahsedip çok iyi biliyorum diyor.sivaslı değil erzincanlıdır,haznedarda oturuyor ailesi.apartmanlarının adıda kerim apartmandır.erzincan fırat turizm de otobüsü vardır akrabalarının ama şimdi sattılar sanırım.bizim komşumuzdur.lütfen daha berrak bilgi verelim.kafa karışıklığı ve gereksiz tartışmalarda olmaz sanırım.

AleviGenç
14.09.2006, 01:41
evet müslüm gürses alevi.....

Selam Can

Müslüm Gürses hayranı olarak sevindim...

İçiyorum içiyorum sarhoş olamıyorum...:36_5_1: :36_5_11: :36_5_8: :41: :shuriken:

Dersimspor
14.09.2006, 02:36
Arkadaslar Cem Vakfi baskani izzettin Doganin bir Tv sohbetinde duymustum.Tarkan`ìn annesinin akrabasi oldugunu yani Tarkanin annesi Kayseri Sarizli olup Alevi kizidir.Baba tarafi ise Rizelidir.

Şoreş
14.09.2006, 02:37
Eğer Tarkanın anne tarafı Sarızlı ise büyük ihtimalle Tarkan bizim Koçgiri Aşiretinden olsa gerek.. Sarızlı Aleviler genellikle Koçgirili olur çünkü..

Dersimspor
14.09.2006, 02:44
SİNAN KALOĞLU D.Yeri:OVACIK-TUNCELi D.Tarihi:10/06/1981 Kulübü:Bursaspor Önceki Kulübü:Altay

SELCUK SAHIN D.Yeri:TUNCELi D.Tarihi:31/01/1981 Kulübü:Fenerbahce Önceki Kulübü:Istanbulspor

Serdar Ates D.Yeri:TUNCELi D.Tarihi:01/05/1976 Kulübü:Ünyespor Önceki Kulübü:Ünyespor

Murat ARSLAN D.Yeri:Mazgirt-TUNCELi D.Tarihi:03/02/1982 Kulübü:Erzincanspor Önceki Kulübü:Canakkale Dardanelspor

Ahmet Kolcu D.Yeri:MAZGİRT-TUNCELi D.Tarihi:01/01/1983 Kulübü:C.DARDANELSPOR Önceki Kulübü:Vestel Manisaspor

Ali Gürcan ARSLAN D.Yeri:Pülümür-Tunceli d.Tarihi:30.06.1980 Kulübü:VFB Stuttgart önceki Kulübü:Erzincanspor

Emrah TankiŞi D.Yeri:TUNCELi D.Tarihi:13/07/1988 Kulübü:Konyaspor Önceki Kulübü:TunceliPTT

Celal Kaya D.Yeri:TUNCELi D.Tarihi:01/01/1979 Kulübü:Batman Belediyespor Önceki Kulübü:Nusabin Demirspor

Yilmaz Öztek D.Yeri:TUNCELi D.Tarihi:10/07/1977 Kulübü:Ispartaspor Önceki Kulübü:Tuncelispor

İNAN GÜNAL D.Yeri:TUNCELi D.Tarihi:04/04/1980 Kulübü:Mersin B.Ş.BLD. Önceki Kulübü:Kartalspor

Deniz Düzgün D.Yeri:Tunceli D.Tarihi:12/02/1974 Kulübü:Mersini.Y Önceki Kulübü:İÇEL PTT

Ersin ODAK D.Yeri:PERTEK D.Tarihi:26/05/1983 Kulübü:Izmirspor Önceki Kulübü:Elazigspor

NAMIK KEMAL HALAT D.Yeri:Tunceli D.Tarihi:05/07/1971 Kulübü:KOCAELİSPOR Önceki Kulübü:KOCAELİSPOR

SUVAT KARADAĞ D.Yeri:TUNCELi D.Tarihi:30/10/1970 Kulübü:Gebzespor Önceki Kulübü:Gebzespor

ALİ KEMAL ARSLAN D.Yeri:TUNCELi D.Tarihi:05/02/1977 Kulübü:MALATYASPOR Önceki Kulübü:MALATYASPOR

KAZIM ÇÖKSÜ D.Yeri:OVACIK D.Tarihi:15/09/1975 Kulübü:FETHİYESPOR Önceki Kulübü:M.KEMALPAŞASPOR

ATİLLA ARSLAN D.Yeri:HOZAT D.Tarihi:01/07/1977 Kulübü:ŞIRNAKSPOR Önceki Kulübü:ŞIRNAKSPOR [/URL][/B]

ilkay123
14.09.2006, 12:59
Aziz YAZAR CHP hatay milletvekili.HAS Alevidir,soyunu unutmayanlardandir.

AleviGenç
14.09.2006, 13:21

Selam hepsi hoş güzlde Has ne :D:clown: :confused1 :lol: :lol:

fehat60
14.09.2006, 21:04
slm arkadaşlar maksuni şerif alevidegildir bir imamin ogludur ama alaviligi benimsemiş birisidir

barabar
14.09.2006, 21:57

Aziz yazar unutmamıış mı sen onu bize sor..adam alevilere değil sol görüşe mensup insnaları unutmuş millet ona oy verdiğim elim kırsılsın diyo sen aziz yazarı övüyon hayret

hediye
14.09.2006, 22:40
ben size bülent inal'ın alevi olup olmadığını sorcaktım. çok seviyorumda onu. eğer biliyorsanız alevi olup olmadığını yazarsanız sevinirim...

veli.topcu
14.09.2006, 22:46
kerim tekinin sivaslı oldugunu yazmadım annesinin sivas kangallı oldugunu yazdım lütfen yazıları dikkatli okuyalım

müslüm gürses alevidir fakat alevilik adına birşey yapmamıştır hatta ilyas salman ile bir sözlü münasebeti olmuştur

barabar
14.09.2006, 23:13
müslüm gürses alevidir fakat alevilik adına birşey yapmamıştır hatta ilyas salman ile bir sözlü münasebeti olmuştur

bırak müslüm gürsesi bize dokunmasın hiç..kendi çapında yaşasın gitsin onun olduğu yerde hayır çıkmaz zaten

ulupınar
14.09.2006, 23:38
evet musa eroğlu kesinlikle alevidir türkmen alevisidir

AleviGenç
14.09.2006, 23:41
evet musa eroğlu kesinlikle alevidir türkmen alevisidir

Selam

Evet abi haklısın doğru...

erayY
15.09.2006, 02:38
Aslında yerimidir bilemeyeceğim fakat

Arıkanlı holding in Yön.Kurulu Başkanı "İbrahim Arıkan" da alevidir ayrıca yozgatlı olduklarını biliyorum.

Yurtiçi kargo ve Modern Eğitim Fen (MEF) dershaneleri bu holding e bağlı olan belli başlı kuruluşlar bu arada MEF yakında bir üniversite kuracağını açıkladı.

serkanbaki
15.09.2006, 12:58
mercan arkadaşım yanlış biliyorsun çünkü musa eroğlu tahtacı alevisidir.benim de olduğum gibi.bu arada musa akrabam olur.kesin alevi diyorum yani...

aliihsan06
15.09.2006, 15:45
arkadaşlar davut sulari de alevidir unutmayalım

Sidar
15.09.2006, 18:18
Arkadaslar çok çeliskili yazilar var, kafan karisti.

Belkiz Akkale ve Mahzuni Serifin ALEVi olmadigini duymustum.

Solcu, ileri görüslü bilmem ne gibi demokrat olmalari bizi baglamaz.

Ahmet Kaya kesinlikle alevi degil: Ne acidirki alevi kizi alan her damadi alevi yapiyor bizim millet ama sünni gelin alip Alevi olan 1 Erkek ismi verilmedi/verilmezde!!

Buda bizim (saf) alevilerin ezikliginden kaynaklaniyor. Kiz verirler, ama alamazlar. alsalarda alevilikle alakalarini kesmis olurlar.

Ayrica verilmemis olan baska bir isimde 27 mayis ihtilali'ni gerçekleştiren Cemal Gürsel Pasamiz. Alevilere/alevilige (dolayli) katkilari çok olmustur

Yonca Evcimikin alevi oldugunu zannetmiyorum, bildigim kadariyla o bir süryani ya ermeni. Herneysede Alevi degil!

Sünnilerin oyununa gelmeyilim, basini kicini acan, içki içe herkesi alevi yapip/görmek isterler.

ulupınar
16.09.2006, 00:16
cem karaca alevi deyildir saygıyla anıyorum onu fakat seyyal taner alevidir kendisinden dinlemiştim

leomali
16.09.2006, 02:13
Arkadaslar çok çeliskili yazilar var, kafan karisti.

Belkiz Akkale ve Mahzuni Serifin ALEVi olmadigini duymustum.

Solcu, ileri görüslü bilmem ne gibi demokrat olmalari bizi baglamaz.

Ahmet Kaya kesinlikle alevi degil: Ne acidirki alevi kizi alan her damadi alevi yapiyor bizim millet ama sünni gelin alip Alevi olan 1 Erkek ismi verilmedi/verilmezde!!

Buda bizim (saf) alevilerin ezikliginden kaynaklaniyor. Kiz verirler, ama alamazlar. alsalarda alevilikle alakalarini kesmis olurlar.

Ayrica verilmemis olan baska bir isimde 27 mayis ihtilali'ni gerçekleştiren Cemal Gürsel Pasamiz. Alevilere/alevilige (dolayli) katkilari çok olmustur

Yonca Evcimikin alevi oldugunu zannetmiyorum, bildigim kadariyla o bir süryani ya ermeni. Herneysede Alevi degil!

Sünnilerin oyununa gelmeyilim, basini kicini acan, içki içe herkesi alevi yapip/görmek isterler.

merhaba arkadasim mahsunu serif alevidir ama belkiz akkale degil beyi alevi ve sözlerinin ictenliginde dolayi takdir ediyorum ve katiliyorum cok haklisin

munzur6262
17.09.2006, 09:56
[QUOTE=helige_62]alın istanbuldaki gece klübü reinanın sahibide alevi mehmet koçarslan http://www.milliyet.com/2002/07/02/pazar/paz01.html

reinan`in sahibi mehmet kocarslan tuncelilidir ama savak asiretindendir yani alevi degil .savak asireti tunceli ve cevre ilerdede yasayan sünni bir asirettir.sanirsam selcuk sahinde bu asirete bagli ve o da alevi degil.
ne alaka kardeşim mehmet koçarslan has alevidir.şavaklıların hepside sunni değildir.zaten bizim derneklere mehmet koçarslan maddi desteklerde bulunuyor.onun gibi nice zenginlerimiz var tuncelili hatta alevi olduklarını bile gizliyorlar.mehmet koçarslan alevidir.

KomünistAlevi
17.09.2006, 11:20
Ülkemizdeki Ünlü Aleviler:

Ben(KomünistAlevi):biggrin: :biggrin:

Saygılar...

turnam
17.09.2006, 12:33

hiç şaşırmadım veli can

[QUOTE=barabar]
bırak müslüm gürsesi bize dokunmasın hiç..kendi çapında yaşasın gitsin onun olduğu yerde hayır çıkmaz zaten

Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür ve Bir Orman Gibi Kardeşçesine

kesinlikle katılıyorum :thumbup1:

YoLdAsMg
17.09.2006, 20:32
deniz gezmiş--- yusuf arslan---- hüseyinin inan----erdal öz---- musa eroğlu göçmendir arkadaşlar bildiğim kadarıyla.

deniz gezmiş elevi değildir,erzurumludur ama alevi değil sofi bir ailenin evladıdır.
ruhuna selam olsun büyük yoldaşın.
saygılarımla,

birtanede ben ekleyim istedim hemşerim çoğunuzda bilirsiniz aslında
İBRAHİM KALPAKKAYA (selam olsun önderimize)

zafergngr
18.09.2006, 07:34
merhaba arkadasim mahsunu serif alevidir ama belkiz akkale degil beyi alevi ve sözlerinin ictenliginde dolayi takdir ediyorum ve katiliyorum cok haklisin
mahsuni şerif aslen alevi değildir ama aleviliği benimsemiştir

ertugcuk
18.09.2006, 13:57
arkadaşlar bişi soyleyecem konumuzla alakası yok ama arif sag ın sivas olayıında onunda orda oldugu dogrumu ve o bu olayı duymus hiç kimseye bişi demeden cıkmıs gitmiş bu benim kafamı karıstırıor ben bi arif sag hayranıyım bu haberin yalan olduguna inanıyorum bilen varsa beni aydınlatabilirmi

KomünistAlevi
18.09.2006, 16:16
Ünlü Aleviler:

Alparslan Türkeş,
Recep Tayyip Erdoğan,
Recai Kutan,
Necmettin Erbakan,
Kenan Evren,
Mehmet Ağar,
Tansu Çiller,
Melih Gökçek....:p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Düşünsenize bu adamlar Alevi...Acaba ozamanda Faşist olabilirlermiydi?

Şimdi Faşistler acaba ozamanda öyle olurmuydu bu zat-ı muhteremler...

MeRaLiNa
18.09.2006, 16:33
Ünlü Aleviler:

Alparslan Türkeş,
Recep Tayyip Erdoğan,
Recai Kutan,
Necmettin Erbakan,
Kenan Evren,
Mehmet Ağar,
Tansu Çiller,
Melih Gökçek....:p :p :p :p

Düşünsenize bu adamlar Alevi...Acaba ozamanda Faşist olabilirlermiydi?

Şimdi Faşistler acaba ozamanda öyle olurmuydu bu zat-ı muhteremler...

eger bunlar Alevi olsaydi (ALLAH YAZDIYSA BOZSUN) ben Alevilikten istifa ederdim

sakasi bile kötü yafsssssss:yaw2 :p :p :p

veli.topcu
19.09.2006, 18:59
Mahsuni babanın alevi olup olmadığına dair kesin kanıt kendi web sitesinden.Sizlere link vermek isterdim ama site link değiştirmiyor.Mahsuni babanın kendi adındaki web sitesine girerek hayatını okuduğunuz zaman aşağıdaki yazıyı göreceksiniz.

1940'lı yıllarda, Berçenek'te ilk okul olmadığı için Mahzuni, Elbistan'ın Alembey Köyü'nde, Lütfü Efendi Medresesinde Kur'an eğitimi alır, Eski Türkçe okur, yazar. Ancak, 1956 yılında köye gelen ilk okuldan, mezun olduktan sonra Mersin Astsubay Okulu'na gider. 1960 yılında Ankara Ordu Donatım Teknik Okulu'nu bitirir. Başarısının gereği Kuleli Askeri Lisesi'ni aynı yıllarda hak etmesine karşılık, toplumculuğa ve halk edebiyatına gönül verdiği ve Alevi olduğu için ordudan ihraç edilir.

Belkız Akkale alevi olmadığını bende duymuştum.

Saygılarımla

Şoreş
19.09.2006, 19:27
En son babalar duyardaki Haylaz daamdın eşi rolündeki kadın Sivas İmranlılı :) Kendisi söylemiş TV de ve köyde ailesine ev yaptırmışlar :) Büyük ihtimalle Alevi oda..

Kizilbas 66
19.09.2006, 20:36
Ünlü Alevilere 17 Eylül Ankarada Cem Vakfinin düzenledigi CEM !!! le katilimlar oldu...Izzettin Hoca nin konuklari..Izzettin Hocanin Alevilerini asagida yazayim sevgili canlar..

Namik Kemal Zeybek..... MHP li eski bakan

Hüseyin Celik.......... AKP li M.Egitim Bakani

Musa Serdar Celebi.........Avrupa eski Ülkü Ocaklari baskani

Davetli olup gelemeyenlerde MEHMET AGAR DYP baskani ,RECAI KUTAN FP Baskani ..vee RECEP TAYYIP ERDOGAN Basbakan..Alevilerin Ibadet merkezi Cemevini cümbüs evi olarak niteleyen derin alim.. Bunlar Cem Vakfinin cizdigi Alevilige layik olanlar...Hayirli olsun..Alevi Islamci-Seriatci-Ülkücü-Tarikatci-Laiklik düsmanlarinin birliktelikleri hayirli olsun...Böyle giderse Aleviligide ASiMiLE edecekler..Bunlara müsaade etmeyelim sevgili canlar..Asimilasyona,red-inkar politikalarina dur diyelim..

Thereja
19.09.2006, 21:08
arkadaşlar bişi soyleyecem konumuzla alakası yok ama arif sag ın sivas olayıında onunda orda oldugu dogrumu ve o bu olayı duymus hiç kimseye bişi demeden cıkmıs gitmiş bu benim kafamı karıstırıor ben bi arif sag hayranıyım bu haberin yalan olduguna inanıyorum bilen varsa beni aydınlatabilirmi
evet dogrudur orda oldugu bende aynı haberi okudum.

veli.topcu
19.09.2006, 21:18

Sivas olaylarında Arif SAĞ oteldeydi.Bunu ilk kez sizden duydum.Bir tv kanalında yaşadıklarını ve dışarıdaki grup üzerindeki izlenimlerini aktarmıştır anlatmıştır.

Bilginize

ThassosIsland
19.09.2006, 23:29
bende biraz tanıdıgım ve alevi olduklarını bıldığım iş adamlarına değinmek istiyorum..
(Alevi olduklarından şuphelı olduklarımdan değil)
Adnan Polat, Ali haydar Veziroğlu ve Reinanın sahıbı Mustafa Koçarslan zaten yazılmıs..
bunların yanında..
Süzer Holdingin sahıbı (en son Türkbank ıhalesıne girmıslerdı) Mustafa Süzer
DYP, İstanbul İl Başkanı Seyit Şahin (hala baskanmı bılmıyorum)
Haydar Aygören
Yılmaz Kuşkay
A. Kenan Verim
Ali Orhan Doğan
Celal Deniz
Erdoğan Sezgin
Erkut Pekgüç
Hakkı Kurt
Cafer Cavusoglu
KC group yonetım kurulu baskanı Hızır Demir ( son zamanlarda ataga gectıler)
http://www.kcyapi.com
şımdılık bıldıklerım bu kadar..

alevi_murat24
20.09.2006, 01:53

evet arif sag da o oteldeydi hadda otelin önünde ters döndürülüp ateşe verilen arabnın onun oldugunuda birkeresinde duymuştum .. ama arif sagın otelden cıkıp gittigi bir düzmece hadda bir keresinde otelde ölenlerin bir kaçında kurşun izi var diye yayılmış ozaman vekil olan arif sagın vurdugunu çıkarmışlardı .. ama sonradan onunda düzmece oldugu cıktı . bu düzmeceler olaylardada alevilerinde parmagı var izlenimi vermeye çalışıldı ama kimse yutmadı ...

turabi19
20.09.2006, 22:37
iyi akşamlal ali dosları ne yazıkki aleviliği yanlış anlıyoruz nerde dinsiz nerde faşiz nerde ipini kopartan varsa alevilik adı altında konuşuyor hz aliyi tanıyan kominizmi savunmaz hz aliyi tanıyan kapitalizmi savunmaz hz aliyi tanıyan kürtçülüğü türkçülüğü arapçılığı veya herhangi bir ırçılığı savunmaz alicilik evrenseldir kuran ve 12 imam çizgisinde olan alevidir olmuyan alevi değildir alevi anadan babadan doğmuş olsabile

BesiktasliBABA
21.09.2006, 02:19
sayenizde burada yuzlerce unlu insanin alevi oldugunu ogrenmis olduk,cokda memnun oldum,ama genellikle tuncelili,sivasli,erzincanli olmasi nedeniyle kesin alevidir gibi bi his agirlikta,hepside alevi olabilir ama hangisini bi gun sivas olaylarini protesto ederken gorduk,hangisini acilarimizda yanimizda gorduk,5-10 u haric,hicbirini.bi turku,deyis,semah soylemekle alevi olunuyorsa,zara gibi tarikatci biriside soylemistir,ibrahim tatliseste alevidir hatta ve hatta bi ara "yetis ya muhhamed,yetis ya ali" turkusunu neredeyse her onune gelen,oyun havasi soyler gibi soylediler.yuregiyle aleviligi hisseden ve kabul eden tum sanatcilarimizin,kulturumuze acilen sahip cikmalari gerekiyo,anadoluda bi alevi senligine para icin degil,ozune sahip ciktigi icin gitmeli,onlari goren halkimizada moral olur. NOT-mehmet eksi ve riza calimbay (eski futbolcular-besiktas),alevidir.

ehlibeyt
21.09.2006, 07:44
sanırım deniz baykal ile mustafa sarıgül alevi değildi yoksa yanlışmı hatırlıyorum???

özgürf
21.09.2006, 12:24
benim tanıdığım en ünlü alevi özgür topdemir ( o benim:D)

yücel
28.09.2006, 00:59
mahsuni şerif aslen alevi değildir ama aleviliği benimsemiştir

yaniliyorsunuz mahzuni serif alevidir kendisi siyeset meydani'programinda nerden geldigini birde (bir yudum insan ) programinda kim oldugunu iyi bir dille anlatti iyi bir alevidir kendisi soyunun horasan aleviligine dayandigini söyledi............. nur icinde yatsin yeri cennet olsun

ThassosIsland
28.09.2006, 01:09
Mahsunı Şerif Öz mu Oz Alevidir.
nerden duyuyorsunuz bu saçmalıkları anlamıyorum..

RaLF
28.09.2006, 19:52
ben aleviyim.:14::5::11:

+1 Bende :D

ErDaL24
29.09.2006, 15:43
ünlü olmuş olmamış banane ben alevi ligi ne kadar yaşıyor ve uygluyor ona bakarım aksini düşünen ırkçılık yapmış olur buda alevilige yakışmaz...

sieya
01.10.2006, 00:31
Pop müzik sanatçısı Murat Başaran da Tuncelili Alevidir.Bir sabah programında ismini hatırlıyamacağım Tunceli Mazgirtli olduğunu söylemişti ve bağlama ile Hasret Gültekinin Çeke Çeke isimli deyişini söylemişti.Ayrıca Pınar Dilşeker de Alevidir.

MeRaLiNa
13.10.2006, 04:09
zara alevi degildir... bir reklami cikiyor dinci kanallarda
dinci otelinin kanali, havuzlarda, denizlerdeki haremlik selamlik yöntemi övüyor, "ne güzel x otel biz bayanlarida düsünmüs" diyor siritarak...:p

bide onu güzel bulmazlarmi bazilari, peeeeeehhhhh:)))))

dostanec
14.10.2006, 20:54
can dostlar kimlerin alevi olduğu değil alevi canlara sahip çıkalım değerlerimize sahip çıkalım bence yeter

Özgür-Taylan
14.10.2006, 21:21
zara alevi degildir... bir reklami cikiyor dinci kanallarda
dinci otelinin kanali, havuzlarda, denizlerdeki haremlik selamlik yöntemi övüyor, "ne güzel x otel biz bayanlarida düsünmüs" diyor siritarak...:p

bide onu güzel bulmazlarmi bazilari, peeeeeehhhhh:)))))

zara alevidir aslen,
adiyamanli ya da malatyali unuttum
ailesi eski devrimcilerden felan.. annemin çocukluk arkadasi

kocasi dincinin teki.. evet!!! :thumbdown
o da etkisinde kalmistir.. ama asli ALEVI!!

ona bakarsan Songül Karli, Alevi (ve de kürt sanirim, annemin yakin köylüsü, zileliiiii).. ama ÜLKÜCÜLERiN gecesine çikiyooooooo!!!!
buna ne demiliyizzzzz!!:cursing:

saygilarrr

KomünistAlevi
14.10.2006, 21:39
zara alevidir aslen,
adiyamanli ya da malatyali unuttum
ailesi eski devrimcilerden felan.. annemin çocukluk arkadasi

kocasi dincinin teki.. evet!!! :thumbdown
o da etkisinde kalmistir.. ama asli ALEVI!!

ona bakarsan Songül Karli, Alevi (ve de kürt sanirim, annemin yakin köylüsü, zileliiiii).. ama ÜLKÜCÜLERiN gecesine çikiyooooooo!!!!
buna ne demiliyizzzzz!!:cursing:

saygilarrr

Selam...

Bana Songül Karlının Ülkücülerin konserine çıktığını somut bir örnekle kanıtlarmısınız?...Yada elinde bir link varsa paylaşırsan çok sevinirim...Benim bildiğim Zara katıldı çünkü o dediğin Faşistlerin konserine...Hemde her sene katılcağınıda beyan etti ordaki bozkurtcuklarımıza:clown: :excl:
Sen karıştırıyosun bence...:ohmy: :ohmy: Ülkücülerin sitelerinide çok yakından takip etmeye çalışıyorum ama öyle birşeyde göremedim ben....

Evet Zara Ülkücülerin konserine çıkmıştır, dincilerin reklamlarını yapmıştır ve artık Türkülerle ilgili olmayan ne varsa söylemiştir...Şimdileri sanat müziği musiki tarzı şeyler söyleyip kendi özüne ihanet ediyor...Bu Türk halkının o hangi ses tonuyla sevdiğini, türküleri söylerken sevdiğini unutuyor galiba Faşist Zara hanım...
Zaranın Alevilikle falan ilgiside yoktur sayın Cano....Dinci desem dincide değil, Faşist desem faşistte değil...Her tarafta bu tür oyunlar oynuyor...Alevi-Bektaşi kültürünede 1 gram yararı yok Zara isimli kişinin....Alevi değil derim ben böylesine...Ramazanda geceleri program bile yapmaya başladı kendileri...Hatta Melih Gökçek'in evinde sahur programı bile düzenledi...
Yani hiç bir yönü ile Alevilikle bir alakası yok:thumbdown :thumbdown

Özgür-Taylan
14.10.2006, 22:04
2004'te Fransa Türk Federasyonu bizim burda (her sene oldugu gibi) gece düzenlemisti.. ve SongÜL Karli da vardi!!!

ben de $ok olmustum, çogu alevi arkadas gibi..

ispatlamak için gidip onlarin taaaaa 2004 gecenin afisini istemeye halim yoktur hehal lol
ama annemin hemserisinden bunu beklemezdim vahhh vahhhhhh..
zaten ben onun sesini hiç sevmem, o baska mesele :p

Zara alevi'dir aslen.. uskudar'in esat pasa mahallesinde eskiden çok alevi yokmus ve komsu çevreden herkes kimin kim oldugunu biliyormus (bizden mi, sizden mi?..gibilerinden).. onun ailesi de bizdenmis.. ondan ÜNLÜ ALEVILER olarak yazdim onu buraya :)

Mahzuni baba, aslen sunludur, ama Aleviligi seçmis ve kendini bu yola adamis.. bugün bazi canlarimiz "alevi olunmaz, alevi dogulurrrr!!" tezini savunuyorlar.. senin dediklerin de bunun ters tezi gibime geliyor.. dediklerin dogru ben de katiliyorum, aleviligi savunmayan, birak savunmayi o kulture haykiri seyler yapan kisiye alevi demek zordur, ama ASLI bu.. ne kadar sahip çiksa da çikmasa da!
ister dede kizi olsun !!!!

saygilar

Gannush
14.10.2006, 22:14
Mahzuni'nin Alevi olup olmadığına bir türlü açıklık getiremedik gitti. Sen de sünni asıllıdır diyorsun şimdi.. Alla alla. Kafam karıştı gitti.

Oğlu çıkıp açıklama yapar inşallah.

BesiktasliBABA
15.10.2006, 02:51
Mahzuni'nin Alevi olup olmadığına bir türlü açıklık getiremedik gitti. Sen de sünni asıllıdır diyorsun şimdi.. Alla alla. Kafam karıştı gitti.

Oğlu çıkıp açıklama yapar inşallah.

yaaa arkadaslar biraz mantik lutfen,mahsuni baba turkuleri okuyan degil sadece,yazan,besteleyen birisi.bi sunni ne kadar olsada bu duygulari yasabilirmi,mesela osman dagli sunnidir,ama donmus aleviligi kabul etmis,kendiside soz yazari ama gel gor ki o duyguyu tam veremiyor.

aliskurt
15.10.2006, 02:57
eskiden sorarlarmış bektaşi misin? karşılıgında da derlermiş ki bektaşi olmaya ÇALIŞIYORUM. yani bektaşi olmak iyi insan, has insan, "fenafillah" a yakın bir anlam taşırmış.o zaman deriz ki her iyi insan bektaşidir. o yüzden bana sorarsanız M. Kemal, İsmet İnönü, Yaşar Kemal,Zülfü Livaneli ve niceleri alevi- bektaşidir...

Nesimi
15.10.2006, 03:47
eskiden sorarlarmış bektaşi misin? karşılıgında da derlermiş ki bektaşi olmaya ÇALIŞIYORUM. yani bektaşi olmak iyi insan, has insan, "fenafillah" a yakın bir anlam taşırmış.o zaman deriz ki her iyi insan bektaşidir. o yüzden bana sorarsanız M. Kemal, İsmet İnönü, Yaşar Kemal,Zülfü Livaneli ve niceleri alevi- bektaşidir...

Meraba aliskurt İyilik doğruluk kavramları bazen değişken olabilir. Atatürk, İsmet İnönü bunlar politikacı insanlar bu ikisinin sevenide çok sevmeyenide ayrıca iyilikleri görecelidir.

Yaşar Kemal ve Zülfü Livaneli konusunda ise demokrat aydın insanlardır. İnsanlık adına topluma faydalı kişilerdir. Sunni kökenli olmaları önemli değil. Alevi veya Bektaşi olmalarıda önemli değil.

Temiz yürekli, güzel düşünceli insanlar çoğalsın ama varsın Bektaşilikden haberi olmasın önemli değil ;)

keybar81
15.10.2006, 05:31
Arkadaşlar Şafak Sezer alevi bizim komşumuzdurlar sonra Sevcan Orhon var Uzaktan akrabamız Birde Esra Özmen var Oda uzaktan akrabamız son olarak Murat Başaran var bizim kız verdiğimiz sivaslıların akrabası oda alevi

MeRaLiNa
15.10.2006, 06:11
Özgür Taylan can emimmisin gercekten Zara Alevimi?? :garibbak: :garibbak: :uhhm: :uhhm:
Adiyamanli ben safi-kürt sannediyordum.....

Songül Karli Alevi, Kürt oldugunu sannetmiyorum, yanliz su varki, oda bir seye yaramaz....

TVlerde agir basli kiz rolünü oynuyor, sonrada sunla bunla dost hayati yasiyor, söförüyle kaciyor vs..... neyse simdi dedikodu meydanina döndü diyip bizi azarliyacaklar:yamukgul:

meryem demir
15.10.2006, 23:23
oya aydoğanı duymuştum alevi diye. tunceliliymiş. Blisi olan varmı
Bir Tv programında alevi olduğunu ima eden sözler söylemişti (???)

MeRaLiNa
15.10.2006, 23:30
oya aydoğanı duymuştum alevi diye. tunceliliymiş. Blisi olan varmı
Bir Tv programında alevi olduğunu ima eden sözler söylemişti (???)

Oya Aydogan Erzincanli.....

birde 70li 80li yillardan bir basketbolcu vardi, boyu baya uzun, hatta bir kac yesilcam filmindede oynamis, Tartik Akanla birliktede oynadigi filmler var....

bir Programda ailesiyle konusmuslardi, kendisi rahmetli olmus, Sivasli ve tipik bir Alevi ailesiydi.... malesef ismini hatirlamiyorum:S

MeRaLiNa
15.10.2006, 23:32
edit: iki kere ayni mesaji yollamisim:001_rolle

meryem demir
15.10.2006, 23:35
Oya Aydogan Erzincanli.....

birde 70li 80li yillardan bir basketbolcu vardi, boyu baya uzun, hatta bir kac yesilcam filmindede oynamis, Tartik Akanla birliktede oynadigi filmler var....

bir Programda ailesiyle konusmuslardi, kendisi rahmetli olmus, Sivasli ve tipik bir Alevi ailesiydi.... malesef ismini hatirlamiyorum:S

ha tunceli ha erzincanlı. Alevimi sen onu söyle:)

MeRaLiNa
15.10.2006, 23:49
ha tunceli ha erzincanlı. Alevimi sen onu söyle:)

malesef evet:S birde türkücü vardi oda sivasli "seksi türkücü" olarak geciyordu bir zamanlar:yaw2

Gannush
16.10.2006, 02:17
Sivaslı Cindy olarak anılan Tülin Şahin (?) Alevi midir?

Bir de Nükhet Duru'nun Alevi olduğu söyleniyordu..

deuc
16.10.2006, 05:27
hııımmm bende nedense onun bi programda alevi olmadığını ama alevileri çok sevdiğini sölediğini hatırlıyorum ahhh bide şu programın adını ve zamanını hatırlasam :)) yoksa karıştırıyomuyum ... belkide yanılıyorum herneyse

Bende oyle hatirliyorum yanildigini sanmiyorum. Zaten bizim aleviler bende aleviyim diyen herkese alevi derlerdi. Simdide alevi degilim ama alevileri seviyorum diyenleride alevi saymaya basladilar.Bir gun Yasar kemal de bana bende aleviyim hemde bamasurluyum( ocak) demisti tabiiki tutmadi onun sunni kurt oldugunu iyi biliyordum

deuc
16.10.2006, 05:31
hııımmm bende nedense onun bi programda alevi olmadığını ama alevileri çok sevdiğini sölediğini hatırlıyorum ahhh bide şu programın adını ve zamanını hatırlasam :)) yoksa karıştırıyomuyum ... belkide yanılıyorum herneyse

Bende oyle hatirliyorum yanildigini sanmiyorum. Zaten bizim aleviler bende aleviyim diyen herkese alevi derlerdi. Simdide alevi degilim ama alevileri seviyorum diyenleride alevi saymaya basladilar.Bir gun Yasar kemal de bana bende aleviyim hemde bamasurluyum( ocak) demisti tabiiki tutmadi onun sunni kurt oldugunu iyi biliyordum

Alevimen
16.10.2006, 05:31
malesef evet:S birde türkücü vardi oda sivasli "seksi türkücü" olarak geciyordu bir zamanlar:yaw2

niye maalesef? Aydoğanı bugün sanırım NTV de gördüm çok sepmatik ve şirindir hemşerim. :ilgili:
O seksi türkücü :D dediğin kişi Hilal Özdemir olmalı :)

MeRaLiNa
16.10.2006, 09:52
Sivaslı Cindy olarak anılan Tülin Şahin (?) Alevi midir?

Bir de Nükhet Duru'nun Alevi olduğu söyleniyordu..

Tülin Sahin Alevi degil galiba.... sannetmiyorum acikcasi.... bir kere Sivas benimle tanindi dedi akli noksan hanfendi.... ama Meral isimli Sivasli Cindy Alevi:D :lol: :001_tongu

Nükhet Duru Nigdeli bir Ermeniymis.....

niye maalesef? Aydoğanı bugün sanırım NTV de gördüm çok sepmatik ve şirindir hemşerim. :ilgili:
O seksi türkücü :D dediğin kişi Hilal Özdemir olmalı :)

malesef :S............

Hilal Özdemirde seksi türkücü olarak geciyor Alevi olup olmadigini bilemem
yanliz benim kastettigim baska, daha eskilerden, Sivasli bir türkücü, minyon tipli esmer bir bayan ama ismini hatirlamiyorum:confused1

Tarik Akan Alevimi ve nereli???? o benim ilk askim:001_wub: :)))

tlygzl77
16.10.2006, 10:21
Tarkan'ı 2005 Ekim de Hacı Bektaş ta gördüm, kızkardeşi erenköyde komşumuz emin olun garanti alevi :thumbup1:
Ayrıca dergaha yaptığı yardımların haddi hesabı olmadığını da oradaki bütün insanlardan ve görevlilerden duyabilirsiniz.
Bu arada gerçek bir alevi daha var ki o da EMEL SAYIN...
Ya bu arada aleviler hiç ayırım yapmazdı di mi:36_1_6:, sanatçıları bile ayırmışız ya :no:

lila
16.10.2006, 10:45
Ya Mehmet Ali Nuroğlu ile ilgili bir şey bilen var mı? Kendisi benim ruh eşim olur da.:001_tt1:

MeRaLiNa
16.10.2006, 11:19
Bu arada gerçek bir alevi daha var ki o da EMEL SAYIN...
Ya bu arada aleviler hiç ayırım yapmazdı di mi:36_1_6:, sanatçıları bile ayırmışız ya :no:

Emel Sayin sivas dogumludur, yanliz aslen sivasli degil, babasi memurmus ve sivasta görev yaptigi zaman Emel Sayin dünyaya gelmis.... diye biliyorum ben....

ayrim yapmiyoruz bize ayrim yapanlara ayrim tabiki yapariz buda bizim sonuna kadar hakkimiz diye düsünüyorum... ayrica Alevi oldugunu yobazlar yüzünden saklamak zorunda olanlar veya ezikliginden saklayanlar halen varken neden taninan ünlü Alevileri ögrenmiyelim, bu bizim icin sadece bir ayrinti ayrim yapmak degil... Yunus Emre gibi bir degerimize bile sünni yada sii diyenler var:stuart:

ayrica Tarkan hakkinda verdigin bilgiler icin tesekkürler.... afferim ona demek yardim yapiyormus:thumbup1: ..... bundan sonra bir sarkisini bile indirmiyecem, Albümünü alacam:))))

mmum
16.10.2006, 12:19

ben Başlayayim.

Arif Sağ
Musa Eroğlu
Ali Ekber çiçek
Erdal Erzincan
Sebahat Akkiraz
Aşik Mahsuni şerif
Yunus Emre
Taptuk Emre
şah Hatayi
Karacaoğlan
Neşat Ertaş
Muharrem Ertaş
çekiç Ali
Haci Taşan
Pir Sultan Abdal
Fuzuli
Cem Karaca
Muhlis Akarsu
Adnan Polat
Mustafa Timisi
Aşik Veysel

Hadi Devamini Bekliyorum..

gelin Canlar Bir Olalim

Yunus Emre : :ilgili:
Fuzuli : :sook :sook
Aşık VEYSEL : :uhhm:
Neşat ERTAŞ : :höng
Muharrem ERTAŞ : :höng
Karacaoğlan : :hmmm

bu saydığımız muhterem isimler alevimi??....:sook
İlk defa burda sizlerden duydum......bence iyi bi araştırmak lazım....
hayır ayrım yapmak düşüncesini bırakın bi kenara....insanlar yalnış bilinçlenmesin....

ha bu arada....
Cem Karaca - Dönmüştü....

MeRaLiNa
18.10.2006, 14:41
Yunus Emre : :ilgili:
Fuzuli : :sook :sook
Aşık VEYSEL : :uhhm:
Neşat ERTAŞ : :höng
Muharrem ERTAŞ : :höng
Karacaoğlan : :hmmm

bu saydığımız muhterem isimler alevimi??....:sook
İlk defa burda sizlerden duydum......bence iyi bi araştırmak lazım....
hayır ayrım yapmak düşüncesini bırakın bi kenara....insanlar yalnış bilinçlenmesin....

ha bu arada....
Cem Karaca - Dönmüştü....

mmum Can

bu isimler yüzde yüz Alevidir, arastirmaya bile kapalidir... Yunus Emreyi sünni veya sii olarak gösterme cabalari var o kadar

Yunus Emre
Fuzuli
Aşık VEYSEL
Neşat ERTAŞ
Muharrem ERTAŞ
Karacaoğlan

Cem Karaca annesi Ermeni babasi Alevi bir sanatcimizdi

MeRaLiNa
18.10.2006, 14:43
bu arada sorumun cevabini hala alamadim sizlerden:crying:

Tarik Akan nereli:001_wub: :blushing:

sadik_gul55
18.10.2006, 15:04
bende aleviyimmm benden ünlüsü bulamazsiniz
ve bir not:) aleviyim demekle alevi olunmaz
ve bir soru sizler
ALEVİ DOĞULUR MU?ALEVİ OLUNUR MU????:)

mmum
18.10.2006, 16:10
mmum Can

bu isimler yüzde yüz Alevidir, arastirmaya bile kapalidir... Yunus Emreyi sünni veya sii olarak gösterme cabalari var o kadar

Yunus Emre
Fuzuli
Aşık VEYSEL
Neşat ERTAŞ
Muharrem ERTAŞ
Karacaoğlan

Cem Karaca annesi Ermeni babasi Alevi bir sanatcimizdi

çok saolun bilgiler için....
ama inanın ilk defa burada duydum...

Kizilbas 66
18.10.2006, 18:35
Bu konu devam ederse ve sadece duyumlarla sanirim Türkiyenin hepsini Alevi ilan edeceksiniz..
Evet sirada kimler var..Tayyip Erdogan mi ? Hüseyin Celik mi ? Devlet Bahceli mi..? ..

Canlar böyle olmaz..sagdan soldan duyduklarinizla hareket etmeyin..Bu yazdiklariniz Alevi olsa ne olur olmasa ne olur..??
Türkiyede yasayanlarinin hepsini Alevi yapsaniz ne degisecek..??

Önemli olan Alevi olmasi degil canlar..Bizim icin ölcü Yolumuza hangi hizmeti sunmaktadir,Alevi inancina ne gibi katkilari bulunmaktadir ? Bir arkadasin yazdigi gibi Aleviyim demekle Alevi olunmuyor..Alevi olmanin belli kurallari ,Erkani vardir..Yola ikrar verip hizmet edeceksin,Pirinden el ,Mürsidinden Nasip alacaksin bir Ocaga talip olup,Ikrar vereceksin..

Evet sevgili canlar zor mu bütün bunlar..?? Aleviligi basite indirgemeyin olurmu..??

Boz Atli Hizir yardimciniz Ali yoldasiniz ola...

sevgilerimle..

cihanvural
19.10.2006, 01:15
bende aleviyimmm benden ünlüsü bulamazsiniz
ve bir not:) aleviyim demekle alevi olunmaz
ve bir soru sizler
ALEVİ DOĞULUR MU?ALEVİ OLUNUR MU????:)

ALEVİ OLUNMAZ ALEVİ DOĞULUR... Bu kadar.

Sidar
19.10.2006, 01:19
Benim duydugum ve asli olup olmadigini merak ettigim bi kaç isimde var Mesala ülkü ocaklari baskani Alisan Satilmisin Tunceli asilli olup Konya- Yunaka sürgün edilen bir Alevi kürdü oldugunu farkli yerlerde duydum/okudum

Aslini bilen varmi ?

MetinK
19.10.2006, 03:47
bu arada sorumun cevabini hala alamadim sizlerden:crying:

Tarik Akan nereli:001_wub: :blushing:
Istanbul dogumlu ama ailesinin nerden geldigini bilmiyorum.

erzıncankızı
19.10.2006, 11:35
kendime kastım ali dağlara küstüm ali dar günümde dostum ali kınama hallarımı baglama ellerimi acık et yollarımı

belkı daha önce sölenmıstır ama haluk leventte demokrat ve asimile olmayan has alevilerdendir.cogu zaman albumlerındede alevi degıslerıne yer verır...

KomünistAlevi
19.10.2006, 11:48
kendime kastım ali dağlara küstüm ali dar günümde dostum ali kınama hallarımı baglama ellerimi acık et yollarımı

belkı daha önce sölenmıstır ama haluk leventte demokrat ve asimile olmayan has alevilerdendir.cogu zaman albumlerındede alevi degıslerıne yer verır...

Selam...

İlk defa duydum valla Haluk Levent'in Alevi olduğunu be Cano...:D :D
Demek Alevi Haluk Levent....:punk: :punk: :punk: :punk:

MeRaLiNa
19.10.2006, 12:08

tesekkür ederim:bitmisbu:

Black_Love
19.10.2006, 15:16
evet yanlış hatırlamıyorsam sivaslıydı haluk levent...

AleviGenç
19.10.2006, 15:25

Haluk Levent Mersin'li

şir_i yezdan
19.10.2006, 15:46
arkadaslar pekı sızce devlet bahcelı alevımı ___????

erzıncankızı
19.10.2006, 15:47

hayır haluk levent adana dogumlu adana alevilerinden...

AleviGenç
19.10.2006, 15:50
hayır haluk levent adana dogumlu adana alevilerinden...

Haluk Leven Mersin'li hadda Kazan'lı belediyesi köyü.

Nusayri.
Aslı Hatay araplarından diye biliyorum.

meryem demir
19.10.2006, 16:11
[QUOTE=tlygzl77;262512]Bu arada gerçek bir alevi daha var ki o da EMEL SAYIN...

daha neler. eminmisiniz Emel Sayının alevi oduğundan:?????????:confused1

kavakli
19.10.2006, 16:16
emel sayin alevi degildir bunda bi yalnislik yapmayin emel sayinin dogum yeri sivasin şarkişla ilcesine bagli bozkurt köyüdür ve tamamen sünni bir köydür bilginiz olsun diye soyleyim dedim ...
bu arada forumun meşhurlari selva aze ve ismini saymadigim forum icin katkida bulunan herkese sonsuz teşekkurler kilo almayin sakin haa:)

meryem demir
19.10.2006, 16:45

Yani alevi deil:(. ama olsun ben insanlıarı kabahatleri ile beraber sevmeyide öğrenirim.:) konu tarık Akan olunca Meralina kusura bakmasın ama akan sular durur. Bu yaşına rağmen bu karizma kimde varya
süper adam ya süper

MeRaLiNa
19.10.2006, 18:24
Yani alevi deil:(. ama olsun ben insanlıarı kabahatleri ile beraber sevmeyide öğrenirim.:) konu tarık Akan olunca Meralina kusura bakmasın ama akan sular durur. Bu yaşına rağmen bu karizma kimde varya
süper adam ya süper

Istanbul dogumlu ama Alevi olup olmadigi belli degil.. Alevi oldugu söyleniyor, asli nerden geldigini bilmiyoruz suan:)))

bir filminde güya abdest aliyordu, annem hemen gülmüstü, abdesti bilmedigi belli oldugu eline yakismadigi icin:D

ve evet seninde dedigin gibiTarik Akan............. :001_wub: :blush:

soulloud
19.10.2006, 22:15
selam mercan musa eroğlu tahtacı alevilerden

serkanbaki
19.10.2006, 23:45
ya arkadaşlar bakıyorum da musa eroğlu alevi değil falan yazılmış.canlar musa eroğlu alevidir.benden duyun musa eroğlu mersin mutludur.tahtacıdır kendisi.nerden biliyorum?biliyorum çünkü ben de mersin mutluyum ve musa eroğlu benim akrabam.yanlış anlaşılma olmasın musa eroğlu türkmen ve tahtacı alevisidir.saygılar

arda24
20.10.2006, 02:14
serkanbaki çok teşekkürler bilgi için.Ama dikkat et 3-4 sayfa sonrası bi kişi musa eroğlu alevi değil diyecek.senin akrabam iyi biliyorum demene aldırış etmeyecek.ben mesela en az 5 defa yazdım ki mustafa sarıgül alevi değildir ve yanında çalıştırdıkları da hep mhp lidir diye.ama ben ne zaamn yazsam 2 sayfa sonrası birisi çıkıp sarıgül alevi diyor.benim köyüme yakın köyü ve alevi değil.köy ismini bile veriyorum ama dinlemeyen yada okumayan çıkıyor =)))

MeRaLiNa
20.10.2006, 02:23
ayrica Musa Eroglu Asık Mahsuni Serif alevi olmamis, hakan sükür fettocusu alevi olmus, alemsiniz yahu:D:D:D:D:D

MetinK
20.10.2006, 02:56
süper adam ya süper
sn. meryem
Ben Alevi olup olmadigini söylemedimki.Sadece Istanbul da dogdugunu ve ailesi ile ilgili bilgim olmadigini söyledim.:excl:
Yoksa istanbul da Alevilerin dogma yasagi mi var?:yamukgul:

BARI
21.10.2006, 13:33
hasret gültekin
bedrettin dalan
güler duman
belkıs akkale

şimdilik aklıma gelenler bunlar

BARI
21.10.2006, 13:38
ismail yk
tarkan 'ın annesi
müslüm gürses alevimi pekı

rewhat
21.10.2006, 23:46
ben

kucuk ceylan

ciwan haco
siwan perwer
rojin
kardes turkuler(hepsi birden)
nilufer akbal(oylemi acaba?)
diyar(zaten oyle)
metallica
systemofdown
kazim koyuncu
yilmaz guney
ahmet kaya(en cok o hakediyor)
nietche (cok karisik dogrusunu yazamiyom)
che
nazim hikmet
zekeriya beyaz( adam resmen sapitti yobazlar duzelsin diye.)
ahmet arif
erdal inonu( bol bol spinoza okuyacak kadar sakin olabilirmiydi acaba)
eksi sozluk
nihal atsiz( iyi ki degil yoksa biz nasil yasardik o utanctan)

AleviKürt
22.10.2006, 13:37
Nilüfer Akbal da Alevi. Mus, Varto'ludur kendisi. Yilmaz Güney'e de Alevi diyorlar. Ama acaba dogru mu? Adanali oldugunu biliyorum, gercek ismi de Yilmaz Pütün. Adana'nin Yenice köyü, acaba bu köy Alevi mi, onu arastirabiliriz.

ciwan haco
siwan perwer
rojin
kardes turkuler(hepsi birden)
nilufer akbal(oylemi acaba?)
diyar(zaten oyle)
metallica
systemofdown
kazim koyuncu
yilmaz guney
ahmet kaya(en cok o hakediyor)
nietche (cok karisik dogrusunu yazamiyom)
che
nazim hikmet
zekeriya beyaz( adam resmen sapitti yobazlar duzelsin diye.)
ahmet arif
erdal inonu( bol bol spinoza okuyacak kadar sakin olabilirmiydi acaba)
eksi sozluk
nihal atsiz( iyi ki degil yoksa biz nasil yasardik o utanctan)

Nesimi
22.10.2006, 13:42
Nilüfer Akbal da Alevi. Mus, Varto'ludur kendisi. Yilmaz Güney'e de Alevi diyorlar. Ama acaba dogru mu? Adanali oldugunu biliyorum, gercek ismi de Yilmaz Pütün. Adana'nin Yenice köyü, acaba bu köy Alevi mi, onu arastirabiliriz.

Yılmaz Güney Dersim'den sürgün gönderilen bir ailenin çocuğudur. Kökeni Dersimli ve Alevi. Kendisi röportajlarda bunu açıklıyor.

horasan
22.10.2006, 16:49
Beyaz gelincikte oynayan Olgun şimşek (Aslen bingöllüdür ) Ali sürmeli (muş-vartolu)

serkanbaki
23.10.2006, 09:46
Alevikürt nickli arkadaşım.yenice köyü adanaya değil de mersine bağlı bi köydür ve burada da alevi canlarımız çok denecek bir nüfusa sahiptir.Kızılkilise arkadaşımız da yılmaz güney'in dersimli alevi olduğunu belirtiyor.saygılar

MeRaLiNa
23.10.2006, 10:07
Yilmaz Güney Alevimi:buyukgoz: ben rahmetliyi safi kürt saniyordum....

bir röportajinda bir tarafinin zaza diger tarafinin kürt oldugunu söylüyordu.. Alevi olup olmadigini duymadim, ne güzel:)))

ismail yk
tarkan 'ın annesi
müslüm gürses alevimi pekı

bu topicte bütün bu sorularina cevap bulabilirsin:))

soulloud
23.10.2006, 10:28
selam canlar musa eroğlu tahtacı alevilerdendir

Ulalı
23.10.2006, 10:49
serkanbaki çok teşekkürler bilgi için.Ama dikkat et 3-4 sayfa sonrası bi kişi musa eroğlu alevi değil diyecek.senin akrabam iyi biliyorum demene aldırış etmeyecek.ben mesela en az 5 defa yazdım ki mustafa sarıgül alevi değildir ve yanında çalıştırdıkları da hep mhp lidir diye.ama ben ne zaamn yazsam 2 sayfa sonrası birisi çıkıp sarıgül alevi diyor.benim köyüme yakın köyü ve alevi değil.köy ismini bile veriyorum ama dinlemeyen yada okumayan çıkıyor =)))

Kesinlikle çok haklısın dostum,Mustafa Sarıgül kesinlikle alevi değildir.Bunu kendisi Erzincan'da söyledi zaten.Ama Alevilere yaptığı yardımları ((Her ne kadar seçim yatırımı türünden olsada)) kmse gözardı etmesin.En son Erzincan/Ulalar'da Ali Ekber Çiçek Anıtı ve Parkını Mustafa Sarıgül yaptırmıştır.

sadik_gul55
30.10.2006, 14:53
ALEVİ OLUNMAZ ALEVİ DOĞULUR... Bu kadar.

neden miş o alevilik babadan oğula geçen bir şey deildirki dogulsun isteyen herkez alevi olabilir ama öncelikle kalbi temiz olmasi gerekli şayet o kadar alevilik üstüne düşünürsen bir araştirma yap aleviyim demekle alevi olunmaz alevilik özdür özünü yaşama uygun şekilde aktarmaktir şayet sadece alevi dogulmuş olsa saltanat misali olur ve nerde kalir laiklik seçme hakkı :)

selva
30.10.2006, 14:58
neden miş o alevilik babadan oğula geçen bir şey deildirki dogulsun isteyen herkez alevi olabilir ama öncelikle kalbi temiz olmasi gerekli şayet o kadar alevilik üstüne düşünürsen bir araştirma yap aleviyim demekle alevi olunmaz alevilik özdür özünü yaşama uygun şekilde aktarmaktir şayet sadece alevi dogulmuş olsa saltanat misali olur ve nerde kalir laiklik seçme hakkı :)

dedelik babadan oğula geçmiyormu arkadaşım sonradan alevi olunur ama şartlarına uyman lazım sonradanda ne kadar alevi olunur oda ayrı bir tartışma

rewhat
30.10.2006, 16:12
rewhat;lemanda, penguende simdide esmer de karikatur ciziyor.

cihanvural
31.10.2006, 01:23

saltanat??? pek bir bağlantı kuramadım ama sana sadece şunu bildireyim. bir nusayrinin ibadet şekli sadece ve sadece nusayrilere özgü olacak şekilde öğretilir aktarılır ve yerine getirilir. biz nusayrileri nusayri yapan temel ideol budur. belki semahı bir türke öğretebilirsin kendini aleviliğe fazlasıyla benimseyen birine de öğretebilirsin. ama bizDE nusayrilerin ibadeti sadece nusayri gencine öğretilir. oh iyi valla önüne gelene sırrımızı öğretirsek...

yalnız şunuda belirtmek isterim ben gizlilikten yana değilim ibadetimin aleviliğimi bir ülkücüye bile anlatırım ama asla öğretmem ben. bana böyle aktarıldı bende öyle aktaracam.

o zaman ben söyle düzelteyim NUSAYRİ OLUNMAZ NUSAYRİ DOĞULUR

Hüseyin69
31.10.2006, 01:33
yalnız şunuda belirtmek isterim ben gizlilikten yana değilim ibadetimin aleviliğimi bir ülkücüye bile anlatırım ama asla öğretmem ben. bana böyle aktarıldı bende öyle aktaracam.

iste olay bu ne kadar kisa ve öz bir sekilde aciklamissin
keske bu uygulama kati dahi olsaydida bizlerde ibatetimizi kimselere ögretmeseydik

güzel aciklamissin cihan tek kelimeyle özünden kopmayanlardansin :thumbup1:
bizler ona buna ögretiriz ama bizim ibateditimiz yaptilarmi mangalda küller birakmayiz

almuslu_tuna
31.10.2006, 13:18
yunus emrenin alevi olduğu kesin midir?? onun alevi oldugunu sanmıyorum bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

nihat 61
31.10.2006, 16:28
yunus emrenin alevi olduğu kesin midir?? onun alevi oldugunu sanmıyorum bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
__________________________________________________ _____________
Ozanlığının yanısıra dili, düşünceleri, işlediği konularla Anadolu'da gelişen Türk edebiyatının en büyük adlarından sayılan Yûnus Emre, yalnız halk ve tekke şiirini değil, divan şiirini de etkiledi, yaşarlığını çağlar boyu sürdürdü. Hece ve aruzla yazdığı şiirlerinde sevgiyi temel aldı. Tasavvufla, İslam düşüncesiyle beslenen dizelerinde insanın kendisiyle, nesnelerle, Tanrıyla ilişkilerini işledi, ölüm, doğum, yaşama bağlılık, Tanrısal adalet, insan sevgisi gibi konuları ele aldı. Çağına hâkim olan düşünüş biçimini ve kültürü konuş**** dille, yalın akıcı bir söyleyişle dile getirdi; kendinden önce yetişmiş İran ozanlarının, çağdaşlarının yapıtlarında geçen kavramlara yeni bir öz, yeni bir deyiş kattı. Bu yanıyla tasavvuf düşüncesini, Alevi-Bektaşi inançlarını zenginleştirdi, kendi adına bağlanan tekke şiirinin Anadolu'daki ilk temsilcilerinden oldu
--------------------------------------------------------------------------

CANIM KURBAN OLSUN

Canim kurban olsun senin yolunda
AdI guzel kendi guzel Muhammed
Gel sefaat eyle asi kuluna

Mumin olanlarIn coktur cefasi
Ahirette cIkar zevk-u safasI
Onsekiz bin alemin Mustafa'si

Yunus der cihani neylerem sensiz
Sen Hak peygambersin $eyksiz gumansiz
Sana inanmayan gider imansiz

Yunus Emre

--------------------------------------------------------------------------------------

seyyah1982
31.10.2006, 20:40
atatürk, bektaşilerin yoğun yaşadığı bir yerde büyümüş bu yüzden bektaşilere ve alevilere sempatisi olabilir ama alevi değil

aynı düşüncedeyim arkadaşım bu iş bizim 3 büyüklerin atatürk bizim taraftarımızdı gibi basit yaklaşımına dönüştü.bektaşi sempatisi olabilir.varsın o yüce insan alevi olmayıversin.

Urfalı
31.10.2006, 22:13
Yılmaz Güney Dersim'den sürgün gönderilen bir ailenin çocuğudur. Kökeni Dersimli ve Alevi. Kendisi röportajlarda bunu açıklıyor.

Ben de Urfa Siverek'ten kan davasından kaçmışlar diye biliyorum. Çocuk yaşta.

seyyah1982
01.11.2006, 23:02
Hasan ŞaŞ Sİnan Kaloglu SelÇuk Şahİn Ümİt Özat

Yusuf Eroğlu
02.11.2006, 00:51
evet haklisiniz helige
Ikisinin alevi oldugunu biliyorum.
Bülent Polatin röportajinda dinlemistim ...

Gece kulübünün sahibi alevi olamaz çünkü kendisi ben aleviyim demiyor şafak aşiretindeyiz diyor bu aşiret alevi değil şaafidir çok iyi biliyorum.

Nesimi
02.11.2006, 00:55
Gece kulübünün sahibi alevi olamaz çünkü kendisi ben aleviyim demiyor şafak aşiretindeyiz diyor bu aşiret alevi değil şaafidir çok iyi biliyorum.

İyi niyetli düşünmüşsünüz ancak düzen bozuldukça her tür Alevide olabiliyor. Aleviliği doğru anlatamamakdan kaynaklanıyor.

Ayrıca Şavaklıları bilirim göçebe bir aşiret kurmanci konuşurlar Alevidirler Tunceli elazğı bingöl civarında yaylalarda dolaşırlar. Şafi olanları varmı bilmiyorum ama Şafi dahi olsalar ilişkiler dostanedir bu yeter. Ayrıca Şavak peyniri var meşhurdur.

Konunun dışına çıktım ama bunu söylemek istedim.

Yusuf Eroğlu
03.11.2006, 22:10
xorte dersim kardeş bilirizki kıblemiz insandır aleviliğin tartışılmaz ilkesidir bunu belirtikten sonra şafakların tespiti açısından şaafi olduğunu yazmıştım,çünkü bizim köyün yaylasına iki yaz sezonu sürülerini getirmişlerdi ordan biliyorum, meramızdan çıkarmak için epey münaşakamız olmuştu.

haydar.K
04.11.2006, 11:53
ben musa eroğlunun defalarca konserine gittim daha önceleri alevilikten söz etmeyen biriydi hatta bir proğramda musa eroğlunun deyişleri ve semahları seviyorlar diye yapıyorum dediğini duymuştum ama son zamanlarda ne hikmetse alevi kanallarında bol bol çıkıyor
ama kendisinin mersin mut ve yörük olduğunu biliyorum

seyyah1982
07.11.2006, 23:15
alevi olunmaz alevi dogulu bir tarikat olan bektaşi olunur...yorum..!

cihanvural
08.11.2006, 01:08
alevi olunmaz alevi dogulu bir tarikat olan bektaşi olunur...yorum..!

pek anlamadım biraz açıklarmısın

seyyah1982
08.11.2006, 13:14
demek istedigim alevilik bence anne ve babalıkla devam eden bir şey ancak alevilikle yogrulmuş bir ögreti olan bektaşilik bir tarikattır ve bektaşilige girilebilir diye düşiünüyorum örnegin yeniçerilerin bektaşi olması gibi...

serkanbaki
10.11.2006, 21:58
ben musa eroğlunun defalarca konserine gittim daha önceleri alevilikten söz etmeyen biriydi hatta bir proğramda musa eroğlunun deyişleri ve semahları seviyorlar diye yapıyorum dediğini duymuştum ama son zamanlarda ne hikmetse alevi kanallarında bol bol çıkıyor
ama kendisinin mersin mut ve yörük olduğunu biliyorum

can yoldaşım evet musa eroğlu mersin mut kumaçukuru köyündendir.türkmen tahtacılarındandır.alevidir.çünkü ben de aynı köyden tahtacı ve aleviyim.

moonliht
13.11.2006, 21:41
şuan deyilim ama ilerde ünlü bi alevi olucam........

alevi_murat24
13.11.2006, 22:46
İyi niyetli düşünmüşsünüz ancak düzen bozuldukça her tür Alevide olabiliyor. Aleviliği doğru anlatamamakdan kaynaklanıyor.

Ayrıca Şavaklıları bilirim göçebe bir aşiret kurmanci konuşurlar Alevidirler Tunceli elazğı bingöl civarında yaylalarda dolaşırlar. Şafi olanları varmı bilmiyorum ama Şafi dahi olsalar ilişkiler dostanedir bu yeter. Ayrıca Şavak peyniri var meşhurdur.

Konunun dışına çıktım ama bunu söylemek istedim.

şavfaklılar erzincanda da cok bunu çok net söylüyorum şu ana kadar şafaklılardan alevi olanını görmedim. ben başbakanlıgın bir anketinde çifçilerin kayıtlarını yaptım ama alevi olanını hiç görmedim. ve şafi dirler zazaca ve kürtçe konuşurlar. erzincanlılar bilir geçit beldesinde de var köyde birtane camii var şafaklılar yenisini yaptırdılar...

baranejder
14.11.2006, 20:09
öncelikle teşekkürler böle bi ko u için ;
cem karaca aslen ermeni asılllı bir sanatçıdır. bende kendiini ç.ok severim. şunu özlllikle belirtmek isterimki sonradan alevi olomayı tercih etmiştir.Buna ek olarak
ilyas salman
hasan şaş
ferhat tunç
tiyatrocu ali sürmeli
ve babaların babası ünlü üstat ruhi su. kendisin toprağı bol olsun diyorum.

herkeze teşekkürler.

Gannush
14.11.2006, 21:02
Ruhi Su Alevi degil.. Ermeni asıllı..

tahtaci
15.11.2006, 12:57
musa eroglu sahsen bılıyorum alevıdırr..bı kuskun olmasın.!!!!!!!kesınlıkle ole bı kelıme kesınlıkle agzından cımazzz.....

ErDaL24
15.11.2006, 14:18
ajdar da tuncelili imiş:):)::):):):):):):)

hayderiyem
15.11.2006, 14:37
Ruhi SU
Vanlı'dır.
Yetim kalmıştır,Adanada bir ailenin yanında büyümüş ve orada yetişmiştir.
1979 yılında Ankarada bir konserde kendisinden bizzat dinledim Aslının Türkmen olduğunu Atalarının Türkistandan Anadoluya gelenlerden olduğunu söylemiş idi.
Başka bir ulustan olmak suç değil fakat bizim değerlerimizide bizden koparmaya çalışmayın.

hayderiyem
15.11.2006, 14:42
Bir insanın Alevi Ana ve Babadan olması gerekmiyor ozaman "Alevi çocuğu olunur" Alevi olmanın olmazsa olmaz koşulu Müsahibi olması gerekmektedir.
Ünlü bir Alevi olmak için iyi bir müsahip olmanız gerekir
Saygılarımla

şuan deyilim ama ilerde ünlü bi alevi olucam........

AleviGenç
15.11.2006, 14:43
ajdar da tuncelili imiş:):)::):):):):):):)

Muhamuhamuhaheheh

Ajdar mardinli tün hülya avşarın programında dedi.

ErDaL24
15.11.2006, 14:44
Muhamuhamuhaheheh

Ajdar mardinli tün hülya avşarın programında dedi.

ölemi yavvv ben tunceli diye duymuştum oh bbeee rahatladım dersimnden böle adam çıkmaz yahuu:)

AleviGenç
15.11.2006, 14:45
ölemi yavvv ben tunceli diye duymuştum oh bbeee rahatladım dersimnden böle adam çıkmaz yahuu:)

Hahahah allah ilini versin abi.

MeRaLiNa
15.11.2006, 18:51
ya arkadaslar topigi okudum isim aradim ama bulamadim

ata demirel sivasliydi demi?

Nesimi
15.11.2006, 19:17
Ruhi Su vanlıdır Alevi değildir. Bildiğim kadarıyla Şafi Kürttür.

Ajdar denen şahsın Tunceliyle uzakdan yakından ilgisi yok bu tarz kulakdan dolma dedikodulara inanmayın. Mardinlidir Ajdar.

Bu ikiside Alevi değil.

MeRaLiNa
15.11.2006, 19:25
puahahahaha Ajdar Tunceliliymis diyince neden bu kadar tepki veriyorsunuz :D:D

neyse degilmis Allahtan, bir an basimdan kaynar sular indi yavvvvv :sweatdrop :sweatdrop

Gannush
16.11.2006, 23:08
Ruhi SU
Vanlı'dır.
Yetim kalmıştır,Adanada bir ailenin yanında büyümüş ve orada yetişmiştir.
1979 yılında Ankarada bir konserde kendisinden bizzat dinledim Aslının Türkmen olduğunu Atalarının Türkistandan Anadoluya gelenlerden olduğunu söylemiş idi.
Başka bir ulustan olmak suç değil fakat bizim değerlerimizide bizden koparmaya çalışmayın.

Ben okuduklarımı söylüyorum. Wikipedia'daki metinde de Ruhi Su'nun Ermeni asıllı olduğu ima edilmiş.
Ermeni asıllı olması, Su'nun değerini düşürmez. Çok değerli bir ozandır.
Bilgi paylaşımı açısından ben yazmıştım. Yoksa Alevilikten bir değer koparmaya çalışmıyorum. Niye öyle bir şey yapayım ki, ben de Aleviyim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ruhi_Su

Mehmet Ruhi Su, 1912'de Van'da doğdu. Hiç tanımadığı anne ve babasını Ermeni Tehciri sırasında kaybettiği sanılıyor. Çocukluğunu yanlarına verildiği yoksul bir aile ve daha sonra da öksüzler yurdunda geçirdi.

isyaaannn
20.11.2006, 21:01
bende Kıraç'ın alevi olduğunu duydum canlar

Nesimi
20.11.2006, 21:02

Kim söyledi?

Tokatlim_60
20.11.2006, 22:12
Haluk Levent, Murat Gögebakan, Murat Kekilli, bunlarda Alevilik varmi ya arkadaslar?

bodrum_26
20.11.2006, 22:21
halul levent alevi ama diğerleri değil

avni
21.11.2006, 00:16
canan Başkaya aşık Gülabi şekip şahadogru Ankaralı turgut Seyfi oktay (eski adalet bakanı) aşık Haydar derviş Günday ayrıca MUSA Eroglu'yu tartışmaya gerek yok alevidir.selamlar....dogan taşdelen ve ferhat tunç da alevi biliyorum.

Nesimi
21.11.2006, 00:21
canan Başkaya aşık Gülabi şekip şahadogru Ankaralı turgut Seyfi oktay (eski adalet bakanı) aşık Haydar derviş Günday ayrıca MUSA Eroglu'yu tartışmaya gerek yok alevidir.selamlar....

Hatice diye bir sanatçı vardı Tokatlı Alevidir oda akrabaları bizim mahallede yaşıyorlar.

avni
21.11.2006, 00:34
canlar Yılmaz güney'in annesi muş varto, babası ise urfa sivereklidir adana'da maraba olarak bir çiftlik veya aganın himayesinde çalışmak amaçlı gelmiştir ailesi gerçek soy ismi bütündür alevilmidir bilmiyorum.

kay1s1
22.11.2006, 23:19
zerrin ozer ve ilyas salman alevidir

Anatolianman
24.11.2006, 11:42
Bunlarda ünlü işadamları.
Mustafa Süzer,
Adnan Polat,
Sadık Özgür,
Rafet Tükek,
Engin Polat,
Ali Kösedağ,
Ali Çelik,
Mustafa Kaçmaz,
Bektaş Özbek,
Celal Çetin,
Ali Rıza Erkan

Kaynak: Akşam gazetesi

zülcenah
30.11.2006, 15:13
benim bildiğim alevilerde
bülent inal (akrabaları var bizim orda)
kıraç,aşkın nur yengi,olgun şimşek

mrl06
01.12.2006, 14:31
İlyas Salman

mrl06
01.12.2006, 14:35
hasret gültekin,muhlis akarsu
feyzullah çınar
sabahat akkiraz...

Mavi
02.12.2006, 20:52

Kirac alevi degil.

MeRaLiNa
02.12.2006, 21:48
Kirac alevi degil.

Kirac tam kesin olarak bilmesemde Alevi olduguna inaniyorum, Marasli, bir kere bir sabah programinda annesini gördüm, ayni Alevi kadinlarinin giyimi, sac kinasi vardi, ramazanda alköl alma gibi bir vukatida olmustu, sarkilarinin bazilarinda asIk veysel, Pir Sultan gibi degerlerimiin ismide geciyordu... tam olarak bilmiyorum ama Alevi olmasi mümkün

Beşiktaşli58
05.12.2006, 20:05
Kirac tam kesin olarak bilmesemde Alevi olduguna inaniyorum, Marasli, bir kere bir sabah programinda annesini gördüm, ayni Alevi kadinlarinin giyimi, sac kinasi vardi, ramazanda alköl alma gibi bir vukatida olmustu, sarkilarinin bazilarinda asIk veysel, Pir Sultan gibi degerlerimiin ismide geciyordu... tam olarak bilmiyorum ama Alevi olmasi mümkün

Benim duyduguma göre o da Alevimis..

Benim sinifta'da var Marasli, o da Alevi, Kiraç'da Alevidir :thumbup1:

MeRaLiNa
05.12.2006, 20:32

hehehe saten ilk günden kanim isinmisti :))) yurt disinda marasli cok vardir... hatta burainin yerlileri sormuslar pazarcikmi daha büyük yoksa türkiyemi diye :):):)

zülcenah
06.12.2006, 12:12
şu kıraç olayına bi açıklık getireyim artık kendisi ALEVİ dir kendisiyle okey arkadaşı olan bi abimiz var aynı işyerinde çalışıyoruz bizim muhasebe sorumlumuz hasköy taraflarında oturuyo babasıda öğretmenmiş kıraçın k.maraşlı ve alevi ...

Lancelot
06.12.2006, 12:19
evet kıraç k.maraşlı alevi ve "büyük birlik partisi" üyesi..
bir röportajda muhabir "bir siyasi partiye (bbp) üye olmanız müziğinize yansıyacak mı? siyasi görüşleriniz müzik yaşantınızı etkileyecek mi?" diye sormuştu...
onlar da; o ayrı bu ayrı, biz herkes için müzik yapıyoruz tarzı şeyler söylemişlerdi..

(muhabirin sorusundaki (bbp) kısmı aynen vardı gazetede)

konuyla alakası ne bilmiyorum ama yazayım dedim...

ErDaL24
06.12.2006, 16:58
rap çi ceza acaba alevi son parçasında saz sda şeytan yok diye bir atıf yapmış da...

MeRaLiNa
06.12.2006, 17:04
rap çi ceza acaba alevi son parçasında saz sda şeytan yok diye bir atıf yapmış da...

Ceza kesinlikle Alevi degil... babasini bir tv programinda görmüstüm tam dinci yobaz tipli cember sakal vs..

ErDaL24
06.12.2006, 17:06
Ceza kesinlikle Alevi degil... babasini bir tv programinda görmüstüm tam dinci yobaz tipli cember sakal vs..

belki annesi alevidir:)

MeRaLiNa
06.12.2006, 17:20
belki annesi alevidir:)

hayir yok öyle bir sey :)... Ceza ne anneden nede babadan Alevi degil..

kendine Alevi yapacan baska bir rapci bul... umarim o giyim zevkinden uzak olanlar gibi kumasindan bana 3-4 adet entare cikacak pantolanlar giyip gezmiyorsundur :p

ErDaL24
06.12.2006, 17:35
hayir yok öyle bir sey :)... Ceza ne anneden nede babadan Alevi degil..

kendine Alevi yapacan baska bir rapci bul... umarim o giyim zevkinden uzak olanlar gibi kumasindan bana 3-4 adet entare cikacak pantolanlar giyip gezmiyorsundur :p

alemsin meral:lol: yorum yok:001_tt2:

Selina24
06.12.2006, 21:57
böyle bi konu açılmıştı sanırım, galiba, herhalde :))

musa eroğlu alevi değil diye biliyorum?????????

Evet Alevi degil

Şoreş
06.12.2006, 22:01
Arkadaşlar Zerrin Özerinde Alevi olduğunu biliyorum. Kendisi nereli acaba ?

MeRaLiNa
06.12.2006, 22:29
Evet Alevi degil

arkadaslar Musa Eroglu Alevidir, Mersinli Tahtaci Alevilerden... Musa Eroglu ile bir cok aciklama yapildi... kendisi Alevidir

Arkadaşlar Zerrin Özerinde Alevi olduğunu biliyorum. Kendisi nereli acaba ?

Gaziayintapli :)

24Coskun24
08.12.2006, 01:55

Eger Kirac Alevi ise o zaman eski BJK baskani Serdar Bilgili de Alevidir cünkü Kirac ve Serdar Bilgili ayni köylü.

arifgedek
08.12.2006, 13:49
nurşaniler yok mu?
ekrem celebi?
şekip şahadogru
güler duman
aşık gülabi....

Gannush
08.12.2006, 15:56
Serdar Bilgiliyi ben Aleviye benzetiyordum zaten..

acareftelya
08.12.2006, 17:38
Ünlü Alevi Futbolcular

--------------------------------------------------------------------------------

Ümit Karan - Mersinli
Ümit Özat -
Hasan Gökhan Şaş - Antakyali arap alevisi
Serhat Akin - Erzincan
Selcuk Çetin
Selcuk Şahin - Tunceli/Malazgirt
Serhat Akin
Sinan Kaloglu - Tunceli/Ovacık
Rıza Çalımbay - Sivas
Zafer - (( ankaragücü kalecisi ))

Ziya Dogan
Mehmet Eksi
Ulvi Güveneroglu
Deniz Baris - Erzincan
Volkan Demirel
Volkan Arslan
Tümer Metin
Yusuf Simsek - Denizlispor
Önder Turaci - Erzincan
Servet Çetin - Igdır (( caferi ))
Ibrahim Toraman - Sivas
Ugur Boral
Celal Dogan - (( antep baskani ))
Mustafa Dogan

Galatasaray 2ci baskani Adnan Polat ta bilinen alevilerden
FB baskani A.Yildirimin alevi oldugunu söyleyenlerde var, kendisi Diyarbakirin Ergani ilçesinden..
bunları kardşimden öğrendim doğruluğu konusudunda tam emin değilim

eyhayat
11.12.2006, 22:46
Kars Kafkas üniversitesi rektör seçimi sonrası .Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER tarafından Kasım 2006 tarihinde atanan Prof.Dr.Abamüslüm GÜVEN Ardahan'ın Hanak İlçesine bağlı Koyunpınar Köyü Doğumlu Olup,Uzun yıllar Öğretim görevlisi,Yrd.Doçent,Doçent ve Prof. akademik ünvanları ile Yüksek okul Müdürlüğü, dekanlık yaptıktan sonra ,Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne aday olmuştur
4 Profosör un yarıştığı rektörlük seçiminde Prof.Dr.Abamüslüm GÜVEN cumhurbaşkanının taktiri ile Kars Kafkas Ünivesitesine rektör olarak atanmıştır.

gürbüz deniz
13.12.2006, 19:15
ilyas salman
erdal erzincan
ben
:001_tt2: ve diğer sayamadıgım türkü dostları

Hüseyin69
13.12.2006, 19:17
ilyas salman
erdal erzincan
ben
:001_tt2: ve...

ben :thumbup1: :wink:

azel24
14.12.2006, 16:45
bundan yıllar önce ismini vermek istemediğim yabancı asıllı bi ünlü hakkında amcamın oğlu kız biliormusun bu zaat-ı muhteremde alevi demiş ve bana da yutturmuştu :) :) :)

çocukluk işte...

yozgatli
17.12.2006, 00:03
Belki inanmazacaksınız ama Mehmet Ali Agca da Alevidir.

gözdecst
17.12.2006, 00:23
Belki inanmayacaksınız ama Mehmet Ali Agca da Alevidir.

yok artk .. eminmisn yaa

volkan gedik
17.12.2006, 21:51

ben Başlayayim.

Arif Sağ
Musa Eroğlu
Ali Ekber çiçek
Erdal Erzincan
Sebahat Akkiraz
Aşik Mahsuni şerif
Yunus Emre
Taptuk Emre
şah Hatayi
Karacaoğlan
Neşat Ertaş