Orijinalini görmek için tıklayınız : Ünlü Aleviler

Sayfa : 1 2 [3] 4 5 6

leomali
08.01.2007, 02:08
merhaba bende gecen gün ögrendigim vede gercekten sasirdigim bu durumu paylasmak istedim arkadaslar bu yaziyi internete bir alevi dergisinden aldim ama derginin adi cikmamis bulursam burada yayinlarim saygilar

Nesimi
08.01.2007, 02:17
Orhan Gencebay temiz karakteriyle düzgün aile yaşantısıyla insanlara kötü örnek olmayan bir sanatçı. Alevi örf adetine yakın bu açıdan gizli bir Alevi olabilir. Ancak Alevi olmasa bile saygı duyduğum bir insandır.

Hinoralı
08.01.2007, 11:36
sevcan orhan
ümit yılmaz
özcan türe
erensoy akkaya
ümit özat
selçuk şahin
önder turacı
deniz barış
gökhan zan
mehmet moğaltay
seyfi oktay
celal doğan
adnan polat

Hinoralı
08.01.2007, 13:32
nereli olduğu önemlimi aleviymiş işte:):lol: :lol:

Mustafa ve hasan süzer, kapanan kent bank'ın sahipleri, süzer plaza ve süzer turizimin sahipleri, malatya hekimhanlılar.

yyusuf
09.01.2007, 01:09
musa eroğlu alevi olmadığını bir magazin programında söylemişti alevilerin arasında doğup büyüdüğünü ancak alevi olmadığını belirtti ama alevi doğmak istediğini söyledi kendimi alevi olarak görüyorum dedi çok iyi hatırlıyorum hatta çook şaşırmıştım.

yozgatli
09.01.2007, 01:38
Herseyi yazin ama Mustafa Sarigül'ün Alevi oldugunu yazmayin. Cünkü Alevi degil. Bilakis Alevi düsmanidir. Ayrica her demokrat gördügümüze Alevi yakistirmasi yapmayalim.

yozgatli
09.01.2007, 01:47
Sevgili arkadaslar kendi yazmis oldugum siiri sizinle paylasmak istiyorum.

YETİŞ ALİ'M

Arzumanım görmektir nur cemâlini
Öpmek istiyorum o mis ellerini
Koklamak istiyorum o gül tenini
Yetiş Ali'm,al götür yanına beni

Sensin Ehl-i Beytin en büyük cevheri
On iki imamların güçlü serveri
Dönüş yoktur şahım billah senden geri
Yetiş Ali'm,al yoluna benim seri

Hazreti Muhammed'in büyük erisin
Savaşlarında hep sen ileridesin
Dünya durdukça sen benim kalbimdesin
Yetiş Ali'm,benim büyük rehberimsin

Gecemde, gündüzümde, hayâlimdesin
Okuduğum ,yazdığım şiirlerdesin
Naki , Bakır ve sen daim benimlesin
Yetiş Ali'm,her zaman bana gereksin

Birgün gelecektir beklediğim devran
Geçeceğim bende şahın huzurundan
Haydar 'lar dönmez, dönen dönsün yolundan
Yetiş Ali'm,biçâre kaldığım zaman

AlancikliGökhan
10.01.2007, 00:15
Arkadaslar lütfen sizden önceki msjlari okuyun öyle kim alevi kim degil karar verin emin olmadiginiz seye su alevi demeyin

AlancikliGökhan
10.01.2007, 00:44
Ya Arkadaslar cogu ünlüyü yazmissiniz ama beni Alevi olduklarini düsündügüm ve bilmek istedigim iki kisi var 1 Mehmet Ali Erbil alevimi ve aslen nereli 2 Mehmet Ali Albora alevimi ve nereli ben Corumluyum bunlarin ikisinin aslen Corumlu olduklarini duymustum

mehmet_onal
10.01.2007, 03:36
Ya Arkadaslar cogu ünlüyü yazmissiniz ama beni Alevi olduklarini düsündügüm ve bilmek istedigim iki kisi var 1 Mehmet Ali Erbil alevimi ve aslen nereli 2 Mehmet Ali Albora alevimi ve nereli ben Corumluyum bunlarin ikisinin aslen Corumlu olduklarini duymustum

bir kaç biyografiye baktım ikisininde istanbul dogumlu olduğunu gördüm ne kadar alevi olabileceklerini bilmiyorum. mustafa alabora(mehmet ali alabora'nın babası)'nın da biyografisine ulaşmaya çalıştım ancak herhangi bir bilgi bulamadım. bilgine

PrEnSeS RoSe
10.01.2007, 10:33
ve ve evet açıklıyorum son ünlü alevi benim :biggrin:

Ulalı
10.01.2007, 11:55
[QUOTE=yozgatli;330334]Herseyi yazin ama Mustafa Sarigül'ün Alevi oldugunu yazmayin. Cünkü Alevi degil. Bilakis Alevi düsmanidir. QUOTE]

Mustafa Sarıgül'ün Alevi olmadığını ben de çok iyi biliyorum ama lütfen Alevi Düşmanıdır gibisinden ifadelerde bulunmayın.Böyle bir düşünce veya ifade çok yanlış.Ayrıca sevgili ulalıgenç arkadaşım unutma ki Ulalar gibi Erzincan'ın en büyük Alevi nüfusuna sahip Belediyesine en çok yardım eden Mustafa Sarıgül'dür.
Her ne kadar bu Seçim Yatırımı olarak düşünülsede.
Diğer politikacılarda yapsın o yardımları.

aşkınla yandım
10.01.2007, 18:18
konu bayagi bir ilgimi cekti..
ama bir cok üyenin abarttigini düsünüyorum. bir insan eger dogru yoldaysa, kimseye bir zarari dokunmuyorsa ve isini iyi yapiyorsa aleviymis degilmis, ne önemi var ki?
ben de aleviyim. aleviligimle gurur duyuyorum, ama ben önce INSANIM!
bir insan yaptigi isi iyi yapiyorsa, yaptigi is ne olursa olsun, "alevi ya ondan iyi yapiyor" demek bana cok aptalca geliyor. bir insan alevi oldugu icin otomatikmen zeki, akilli, aptal, salak, güzel, cirkin olmaz. veya süni, hiristiyan, ermeni, yahudi vs. farketmez, hepsi ayni hesaba cikiyor sonucta..
o yüzden kendini baska alevilerle kiyaslamanin bir anlami yok, eger kiyasliyorsaniz bence sizde bir sorun var. bir insan "isini" iyi yaptigi icin ve alevi oldugundan dolayi, bu sizinde alevi oldugunuz icin "isinizi" iyi yapiyorsunuz demek degildir.. o yüzden kendinizi kandirmayin bence. baskalarinin basarilariyla gurur duymak baska birsey. ama siz yinede baskalarininda sizinle gurur duymasini saglayacak "isler" yapin.. ve en basta alevi degil, INSAN olmaya calisin!

AlancikliGökhan
10.01.2007, 22:03
Tskler verdigin bilgi icin kardes bence ünlüsü ile ünsüzü ile artik sesimizi duyurmaliyiz biz azinlik Degil Türkiyenin gercek sahibiyiz susarak hos görülü olarak kendimizi azinlik yaptik yine hos görülü olacaz ama susmalayim Aleviligi gösterelim herkeze Müslümanliksa sonuna kadar müslümaniz Müslümanligin cikis noktasi aleviliktir bunu herkez bilmeli

hacıbektaşlı
10.01.2007, 22:32
canlar yurtseven kardeşler alevi diye duydum doğrumu acaba sivaslıymışlar

dersimli_güven
11.01.2007, 18:07
mehmet ali alaboranın annesi alevidir ama babasını bilmiyorum ayrıca mehmet ali erbil alevi değildir türk'te değildir göçmendir..

Mustafa sarıgül'de sunnidir ama alevilere bir sürü iyiliği vardır elazığ cemevi açılışında taa istanbuldan geldi açılış için,tabikide oy için ama olsun :D

intizar mazgirtli alevidir..

ayrıca şöyle birşey duydum tarkan tunceli cemevi yapımında yardım etmiş bunun doğruluk payı varmıdır?

manken sivaslı cindy alevi olduğunu biliyorum..

tamer karadağlıda alevilere çok benziyor acaba oda alevimi?

hüseyin karakuş'ta alevidir..

doctorctf
11.01.2007, 19:10
eski orgeneral hüseyin kıvrıkoğlu nun da alevi olduğu söyleniyor.bilgisi olan var mı??

doctorctf
11.01.2007, 19:11
tarkanın annesi alevi,babası sünnidir

byksz
11.01.2007, 19:40
mahsuni şerif alevi değil bektasi dir

munzur_62
11.01.2007, 20:10
deniz gezmiş--- yusuf arslan---- hüseyinin inan----erdal öz---- musa eroğlu göçmendir arkadaşlar bildiğim kadarıyla.

arkadaşım deniz gezmiş alevi değil sünnidir Varolsun Yoldaşlar:

yozgatli
11.01.2007, 21:22
Mustafa Sarigül Alevi düsmani olmasaydi Deniz Baykal a " parti meclisindeki Alevileri temizlemeliyiz" demezdi degil mi? Inanmayan Baykalin gecen seneki Olagan Genel Kongresindeki konusmasini dinlesin.

zafergngr
14.01.2007, 21:26
musa erğolu alevi değildir bide şu var bu yazdıklsrnı bilmeyen yok ki yoldaş....

kesinlikle alevidir

KomünistAlevi
14.01.2007, 22:03
Canlar bu konu başlığı baya bi geçmişe sahip hepimizin bildiği gibi...

Ünlü olan Alevileri bilenlerimiz bir bir yazdı ve yazdık..Ama takip ettiğim kadarıyla tek bir ünlü sanatçımızda bir anlaşmazlığa düşüyoruz.Bu sanatçımız ise büyük Ozan sevgili Musa Eroğlu'dur...Musa Eroğlu hakkında kesin bir bilgisi olan var mı? Gerçekten merak etmeye başladım:D:D

Ayrıca bazı canlarımız çok sevdikleri kişilere ,önderlere kesinlikle Alevidir diyor ama Alevi olmadığı halde..:whistling
Mesela,
Deniz Gezmiş Aleviydi diyenler bile var...Bırakalımda o güzel insanlarda 4/4'lük insanlarda Alevi olmayıversinler...Önce İnsan!...Alevilik ,sünnilik vs. çokta önemli değil benim gözümde...

İyi forumlar canlar...

s.bayar
14.01.2007, 23:52
evet atatürkün bektaşi olduğunu bende bir yerde okumuştum.

AlancikliGökhan
15.01.2007, 00:58
konu bayagi bir ilgimi cekti..
ama bir cok üyenin abarttigini düsünüyorum. bir insan eger dogru yoldaysa, kimseye bir zarari dokunmuyorsa ve isini iyi yapiyorsa aleviymis degilmis, ne önemi var ki?
ben de aleviyim. aleviligimle gurur duyuyorum, ama ben önce INSANIM!
bir insan yaptigi isi iyi yapiyorsa, yaptigi is ne olursa olsun, "alevi ya ondan iyi yapiyor" demek bana cok aptalca geliyor. bir insan alevi oldugu icin otomatikmen zeki, akilli, aptal, salak, güzel, cirkin olmaz. veya süni, hiristiyan, ermeni, yahudi vs. farketmez, hepsi ayni hesaba cikiyor sonucta..
o yüzden kendini baska alevilerle kiyaslamanin bir anlami yok, eger kiyasliyorsaniz bence sizde bir sorun var. bir insan "isini" iyi yaptigi icin ve alevi oldugundan dolayi, bu sizinde alevi oldugunuz icin "isinizi" iyi yapiyorsunuz demek degildir.. o yüzden kendinizi kandirmayin bence. baskalarinin basarilariyla gurur duymak baska birsey. ama siz yinede baskalarininda sizinle gurur duymasini saglayacak "isler" yapin.. ve en basta alevi degil, INSAN olmaya calisin!

Öncelikle selamlar yazdiklarinda katildigim yerler var ama ne yazikki katilmadigim cok yer var sana sunu söyleyimki, insan olmak en önemlisidir haklisin ama baskasinin kalbi kirilacak alinacak diye biz hep sustuk aleviyiz bile demedik ama onlar kafamiza vurdu ben sünni düsmani degilim ama bize yapilanlari düsün 2. Temmuz.1992 sanirimyanlissa kusura bakmayin tarih 36 tane canimiz yanarak öldü ve Etten duvar olup itfayeye yol vermedi sivasli kendini müslüman sana kafirler öyle degilmiydi soruyorum. Bim marketler zinciri var bilirmisin TRde yani gercek ismi sudur birlesmis islam marketleri Tayyip Erdogan bunun ortaklarindan biz kimseyi ayirmadik ama bizim paramizla bizim malimizla biz dislandik onun icin aleviler Aleviye alevi firmalarina bence sahip cikmali yoksa kafamiza vuran daha cok olur ayrimcilik yapilmamali ama ayirmayana karsi yapilmamali ben Türküm Türklügümle gurur duyyorum ama Adamlar türklügümüzü bile elimizden aldilar nerdeyse Devletimizde bizi Yabanci etmeye Azinlik etmeye zorluyorlar ve bazi alevilerde buna ortak oluyo artik ne kadar alevilerse. Burda bu sitede bulunan arkadaslar size sesleeniyorum lütfen Aleviligi gercegi ile ögrenin lütfen ve bnu cevrenize anlatin Aleviligi müslüman degil diye gösteren aleviler var sunu herkez bilmelidirki alevilik müslümanligin kalbidir türklerde aleviligin tam ortasindadir Atatürkte bir alevidir Hz.Alinin Torunlarida Türktür Horasanda yasayan Türkmenler Yörükler türktür Musa Eroglu bunlardan biridir. Atatürkde Yörüktür dedesi Mehmet Hafiz efendidir Selanike görevli olarak gitmistir Atatürke kücük bir cocuk bir gün sorar Yörük ne diye derki Yürüyen Türkler. Saygilarimla

AlancikliGökhan
15.01.2007, 01:11
Artik Aleviler tutuncak bir dal aramakta ve kendilerini ortaya cikarmaya kararlidir bunu güzel bir sekilde bence yapilmasi gerek Alevi oldugunu bildigim kisileri bende yazayim. MUSA EROGLU aleviligi tartisilmaz TARKAN annesi kesinlikle alevi basainida alevi olrak biliyorum Rizeli ARIF SAG, MAHZUNI SERIF, HALUK LEVENT, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ASKIN NUR YENGI corumlu benim gibi, YUSUF HAYALOGLU, ARZU SAHIN, ABIDIN BITER, ZEYNEL ABA, RIZA CALIMBAY, KEMAL SUNAL, YAVUZ BINGÖL, ZERRIN ÖZER, YILDIZ TILBE, TARIK AKAN, YURTSEVEN KARDESLER, POPSTAR HASRET, ORHAN GENCEBAY kesin bildiklerim bunlar süphelendiklerim var ama onlari yazmadim emin olmadigim icin bilgilerinize. Saygilarimla

AlancikliGökhan
15.01.2007, 01:17
Arkadasim Mahzuni Serif Alevi degil bektasi yazmissin bektasi nedir Alevi degilmi Haci Bektasi Veli Hz. Alinin torunlarindan degilmi öyle bende Bektasiyim ve Aleviyim

tijadersim
15.01.2007, 10:53
Aklima İlk Gelen Hasret GÜltekİn Unutulmamasi Gerekİyo Bence Ve Sİvastakİ Canlar...mİkaİl Aslan Ahmet Aslan Nesrİn Ulusu.Şİmdİlİk Bunlar Tesekkurler ...

bostancili
15.01.2007, 15:52
arkdaşlar daha saymadımız o kadar indan varkii bak bunlar ben şahsen unutmam YILDIZ TİLBE NIRAN ÜNSAL yıldıza verdigm deger de bi başkadır benim için

aşkınla yandım
15.01.2007, 19:28
Öncelikle selamlar yazdiklarinda katildigim yerler var ama ne yazikki katilmadigim cok yer var sana sunu söyleyimki, insan olmak en önemlisidir haklisin ama baskasinin kalbi kirilacak alinacak diye biz hep sustuk aleviyiz bile demedik ama onlar kafamiza vurdu ben sünni düsmani degilim ama bize yapilanlari düsün 2. Temmuz.1992 sanirimyanlissa kusura bakmayin tarih 36 tane canimiz yanarak öldü ve Etten duvar olup itfayeye yol vermedi sivasli kendini müslüman sana kafirler öyle degilmiydi soruyorum. Bim marketler zinciri var bilirmisin TRde yani gercek ismi sudur birlesmis islam marketleri Tayyip Erdogan bunun ortaklarindan biz kimseyi ayirmadik ama bizim paramizla bizim malimizla biz dislandik onun icin aleviler Aleviye alevi firmalarina bence sahip cikmali yoksa kafamiza vuran daha cok olur ayrimcilik yapilmamali ama ayirmayana karsi yapilmamali ben Türküm Türklügümle gurur duyyorum ama Adamlar türklügümüzü bile elimizden aldilar nerdeyse Devletimizde bizi Yabanci etmeye Azinlik etmeye zorluyorlar ve bazi alevilerde buna ortak oluyo artik ne kadar alevilerse. Burda bu sitede bulunan arkadaslar size sesleeniyorum lütfen Aleviligi gercegi ile ögrenin lütfen ve bnu cevrenize anlatin Aleviligi müslüman degil diye gösteren aleviler var sunu herkez bilmelidirki alevilik müslümanligin kalbidir türklerde aleviligin tam ortasindadir Atatürkte bir alevidir Hz.Alinin Torunlarida Türktür Horasanda yasayan Türkmenler Yörükler türktür Musa Eroglu bunlardan biridir. Atatürkde Yörüktür dedesi Mehmet Hafiz efendidir Selanike görevli olarak gitmistir Atatürke kücük bir cocuk bir gün sorar Yörük ne diye derki Yürüyen Türkler. Saygilarimla

gökhan, hakli olabilirsin ama böyle düsünerek ne elde edebilirsin ki?
insanlarin kafalarinda yer etmis önyargilari kaldirmak cok zor.. biliyorum, alevilere zamaninda cok haksizlik yapildi belkide hala yapiliyor ama "bütün sünniler söyledir böyledir" diyerek bu degismez. sivas katliamini düsündükce bende deliriyorum, bir hic ugruna 37 insan yakildi. ülkemizde hic gelisememis ve iki yüzlü insanlar o kadar cok ki.. ama biz simdi napalim? bizde gidip onlari mi yakalim? böyle bir hakkimiz var mi?
biliyorum, anlattigin karsidakinin anladigi kadardir ve anlamamak istemeyen bir sürü insan var.. veya sadece anlamamazliktan geliyorlar. böylesi daha kolay cünki.

biliyorum daha yazilacak cok sey var ama benim simdi fransizca calismam lazim:blushing: c'est la vie..
ben okuyup adam olcam sonrada ülkeyi kurtarcam merak etme sen:stuart:

AlancikliGökhan
16.01.2007, 00:05
Ey Arapca Okuyanlar Allah Türkce bilmiyormu ingilizce fransizca bize hitap kilmiyormu bizimdir bu bahce baglar bizimdir bu yüce daglar cani sagolsun sofular bosa namaz kilmiyormu kilmiyormu. Mahzuni Serif

leomali
17.01.2007, 00:47
canlar yurtseven kardeşler alevi diye duydum doğrumu acaba sivaslıymışlar

yurtseven kardesler alevidir ama valaha nerenin alevisi olduklarini hakinda aklima birsey gelmiyor yada söylediler de ben hatirlamiyorum almanyada dügün salonlarina cikarlardi zazaca bilirler söylerlerdi kesinlikle aleviler inanabilirsin de nereli olduklarini cikaramiyorum yaslandikmi ne eskiden dügünlerde denk gelirdik simdi ünlü olduklari icin tabi durum biraz deyisti.:wacko:

bostancili
17.01.2007, 10:43
lemali benim duydum kadarıyla sivaslılar olması lazım başka bişeyde gelmiıyo ama cogu sivaslı biliyolar

KomünistAlevi
17.01.2007, 22:12
Evet Canlar YurtsevenKardeşler Sivas'lıdırlar...

İyi forumlar...

Gümüşkaşlı
18.01.2007, 00:34
slm arkadaşlar bir kaçtanede futboldan sölim alevilerden:

ümit karan
ümit özat
hasan gökhan sas
ümit davala
serhat akin
cafer (eski ankaragüclü deli cafer)
selcuk çetin
sinan kaloglu
hasan salih kabze
riza çalimbay
zafer (ankaragücü kalecisi)
selcuk sahin
Deniz Baris

Güzyeli
18.01.2007, 12:32
inönü üniversitesi rektörü FATİH HİLMİ OĞLU ve ğazi osman paşa üniversitesi rektörü ZEHRA (soyadını bilmiyorum) alevidir

Özgür-Taylan
19.01.2007, 00:53
Yurtseven Kardesler Alevi'dir evet, Sivas, Zara'lilar bildigim kadariyla..

Orhan Gencebay, Alevi mi??
sanki Aleviymis gibi geldi bana.. alevi türküleri okununca adam degisiyor ya, dikkat ettiniz mi bilmem ama postar alaturca programinda Hasret (Alevi!!!), Pir Sultan'dan bir turku okumustu ve O.Gencebay'in ilgisinin arttigini farkettim.. adam normalde hep sakinca oturup dinlerdi sarkilar ama o kez coskusu tasiyormus gibime geldi, belki kendi kendime senaryo yapiyorum bilmem ama ne bilim Alevidir belki, olamaz mi? olurrr olurrrr :p bilgisi olan can varsa yardimci olsun!!! Allah Eyvallah....

saygilarrr sevgilerrrr

Hinoralı
19.01.2007, 12:09
Yurtseven Kardesler Alevi'dir evet, Sivas, Zara'lilar bildigim kadariyla..

Orhan Gencebay, Alevi mi??
sanki Aleviymis gibi geldi bana.. alevi türküleri okununca adam degisiyor ya, dikkat ettiniz mi bilmem ama postar alaturca programinda Hasret (Alevi!!!), Pir Sultan'dan bir turku okumustu ve O.Gencebay'in ilgisinin arttigini farkettim.. adam normalde hep sakinca oturup dinlerdi sarkilar ama o kez coskusu tasiyormus gibime geldi, belki kendi kendime senaryo yapiyorum bilmem ama ne bilim Alevidir belki, olamaz mi? olurrr olurrrr :p bilgisi olan can varsa yardimci olsun!!! Allah Eyvallah....

saygilarrr sevgilerrrr

orhan gencebay alevi değil, samsunlu aslen. fakat geçmişde türk halk müziğiyle sektöre girmiştir. arif sağ ile beraber müzik çalışmaları yapmışlardır, ve hatrı sayılır bağlama virtiözlerindendir, bu programdaki hasret isimli arkadaşada ilgisi bu sebeplerden dolayı olucaktır.

Niwan
19.01.2007, 12:38
Ümit Davala'nın Alevi olduğuna eminmisin?

Akp'den millet vekili adayı olacağını duymuştum.slm arkadaşlar bir kaçtanede futboldan sölim alevilerden:

ümit karan
ümit özat
hasan gökhan sas
ümit davala
serhat akin
selcuk çetin
sinan kaloglu
hasan salih kabze
riza çalimbay
selcuk sahin
Deniz Baris

cemalagöz
19.01.2007, 12:47
eyvallah can, sagol paylasim icin...
hasan kabze alevi degil sanirim, annesini gösterdiler bir kere mac esnasinda, türbanliydi...ümit davala´ya sasirdim gercekten.
ayrica necati ates de tahtaci alevisidir.
saygilar

esma_pdr
19.01.2007, 13:38
haydar timisi, özlem özdil musa yenilmez

seyyah1982
19.01.2007, 14:26
vem alagöz dogru söylüyor hasan kabze alevi degil,deniz gezmiş alevi degil her esmere alevi yazmayalım gerçekçi olalım arkadaşlar ha bir eksik ha bir fazla...

Gümüşkaşlı
19.01.2007, 18:35
Ümit Davala'nın Alevi olduğuna eminmisin?

Akp'den millet vekili adayı olacağını duymuştum.

ya açıkçası bende öle düşünüyorumda bende duydum öle birşeyler amabazıları alevi bazılarıdeğil diyorlar ben öncelikle alevi olduğunu duyduğum için yazdım kusura bakmayın yanlış bilgi verdiysem.....

Özgür-Taylan
19.01.2007, 21:52
orhan gencebay alevi değil, samsunlu aslen. fakat geçmişde türk halk müziğiyle sektöre girmiştir. arif sağ ile beraber müzik çalışmaları yapmışlardır, ve hatrı sayılır bağlama virtiözlerindendir, bu programdaki hasret isimli arkadaşada ilgisi bu sebeplerden dolayı olucaktır.

Can, Samsun'da ummadigin kadar Alevi köyleri vardir.. Ladik ilçesinde hele.. hem Ladik Semahini hiç duymadin mi? çok bilinen bir Semah'tir..

yöreye göre insanlara etiket yapistirmak dogru olmadigini düsünüyonurum... ona bakarsan Erzurum, Bayburt, Gümüshane gibi illerde bulunan Sünlü kesim baya bir tutucudur.. ama orada da Alevi köyleri çoktur!! :001_rolle

saygilarrr sevgilerrrr

Özgür-Taylan
19.01.2007, 21:55
http://youtube.com/watch?v=2WnKeRW_2LM

Popstar Alaturca yarismasinda Orhan Gencebay'in, Alevi Kizi Hasret'in soyledigi Alevi türküsüne karsi ilgisini gorebiliyoruz videoda.....

saygilar sevgiler

Ebru62
19.01.2007, 23:17
Arkadaslar Mahzuni Serif kesin alevidir. Dedesi aslen Hozatin Bargini köyünden göcmüsdür ve Marasin Bercenek köyüne yerlesmis. Bercenekin ismide Barginiden geliyormus. Bargini'de Hozatda bir alevi köyüdür, ziyaret var. Mahzuni Serif aslen dede soyundanmis.

Kendisi demis: elhamdulilahi müslimanim ve kizilbasim, ... bir suc varsa oda yedi sülalemdedir cünkü sülalem kizilbasdir. Bu söz yüzünden mahkemeye hata verildi.

68-önderi, o zamanlari aleviligi meydana getiren Mahzuni Serifdir.

zamane24
19.01.2007, 23:34
Cemal Kaya

gamber dost
19.01.2007, 23:47
adnan polat
tarkan
arzu
ferdi tayfur

gamber dost
19.01.2007, 23:56
adnan polat
tarkan
arzu
ferdi tayfur
ali ekber çiçek
arif sağ

serdal_58
19.01.2007, 23:59
kimin alevi olup olmadığı ne fark eder yeterki insan olsun canlar bu dünyada yaşayan tüm insanların ayrım yaparak bir yere gelinmiyeceğini hepimiz bir birimizden daha çok biliyoruz ayrım yapmak bir felakettir bu felaket bütün insanları canlıları uçuruma götürüyor benliğimizi vede kimliğimizi kayıp etmeden doğru yolu bulalım geç olmadan son pişmanlık fayda getirmez tam tersine zarar verir bu bizim ülkemiz için çok önemlidir zaten dış güçler bunu istemiyormu istediğini yapmak için istediği hükümeti kurmuyormu şimdi ayrım zamanı değil kim alevi kim sünni kim laz kim çerkez değil şimdi birlik berabrerlik zamanıdır hepinize saygılar sizleri devrimin olaanca ateşiylen kucaklıyorum kendinize iyi bakın her zaman doğrudan yanayım alevilik doğruluktur diye bilirim hoşçakalın.

zamane24
20.01.2007, 11:26
adnan polat
tarkan
arzu
ferdi tayfur
ali ekber çiçek
arif sağ

tarkan alevi mi? eminmisin alevi değil benim bildiğim kadarı ile cem evine çıkıp konuşma yaptığını duydum ama karadenizli olduğunu alevi olmadığını biliyorum:höng

Gümüşkaşlı
20.01.2007, 11:36
tarkan alevi mi? eminmisin alevi değil benim bildiğim kadarı ile cem evine çıkıp konuşma yaptığını duydum ama karadenizli olduğunu alevi olmadığını biliyorum:höng

bende duydum alevi olduğunu ama kesin bilgim yok alevi olduğuna dahil yanlış hatırlamıyosam anne tarafı alevi idi millet buna dayanarak alevi demekteydi.eğer yanlış hatırlamıyosam tabi.teşekkür edrim heğinize....:)

Serkan_Devrim
20.01.2007, 11:39
bu topik bir sene önce açıldı ve bir senedir Tarkan'ın alevi olup olmadığı tartışılır. :yamukgul:
Tarkan alevi olsa ne olur olmasa ne olur? :) boşverin dostlar. bizim büyüklerimiz bize yeter.

çeşm-i naz
20.01.2007, 11:45
bu topik bir sene önce açıldı ve bir senedir Tarkan'ın alevi olup olmadığı tartışılır. :yamukgul:
Tarkan alevi olsa ne olur olmasa ne olur? :) boşverin dostlar. bizim büyüklerimiz bize yeter.

katılıyorum tarkan alevi olsa ne olacak olmasa ne olacak sanki alevilik yolumuzumu sürüyor :uhhm:

tabi ben aleviyim yetmez mi yahu başkasına ne gerek var aaa:p

songül karlı da aleviymiş keşke olmasaymış...
hakan yeşilyurt

demokrat24
20.01.2007, 12:09
bende musa eroğlunun alevi olmadığını biliyorum..afyonlu kendisi mersinli değil. cem karacada alevi değil. lütfen emin olmadığımızı yazmayalım. birimizin bildigi yanlışı binlerce insanımız biliyor.

demokrat24
20.01.2007, 12:10
tarkanda alevi degil nerden cıkarıyorlar bunları arkadaş ya? tayyip erdoğanda aleviymiş o zaman hadi inanın bakalım? lütfen ya

çeşm-i naz
20.01.2007, 12:15
tarkanda alevi degil nerden cıkarıyorlar bunları arkadaş ya? tayyip erdoğanda aleviymiş o zaman hadi inanın bakalım? lütfen ya

annesi aleviymiş can kadın kendi söledi kafadan yazmıyoruz ya bizde:)

Serkan_Devrim
20.01.2007, 12:21
flaş!!! flaş!!! flaş!!! aldığımız duyumlara göre Bush aleviymiş!!! :p :yamukgul:

çeşm-i naz
20.01.2007, 12:47
flaş!!! flaş!!! flaş!!! aldığımız duyumlara göre Bush aleviymiş!!! :p :yamukgul:

hadi ya belliydi zaten ben biliyordum serkan tepki almamak için yazmadım şimdi sen nerden biliyorsun akrabımısın falan derlerde:p :lol:

rinda
20.01.2007, 13:37
Madonna da Alevimi acaba bileniz varmı çok merak ediyorum da?:yamukgul:

cemalagöz
20.01.2007, 14:03
vem alagöz dogru söylüyor hasan kabze alevi degil,deniz gezmiş alevi degil her esmere alevi yazmayalım gerçekçi olalım arkadaşlar ha bir eksik ha bir fazla...

eyvallah faraslili kardesim...

cemalagöz
20.01.2007, 14:29
bende musa eroğlunun alevi olmadığını biliyorum..afyonlu kendisi mersinli değil. cem karacada alevi değil. lütfen emin olmadığımızı yazmayalım. birimizin bildigi yanlışı binlerce insanımız biliyor.

eyvah eyvah...pardon, ama gercekten eyvah. bunlari nerden uyduruyorsunuz arkadaslar??? cok merak ediyorum gercekten. ben kendisini cok iyi ve yakindan tanirim ayiptir söylemesi. tahtaci alevisi ve dededir.
lütfen rastgele yorum yapmayalim bilmedigimiz konular hakkinda.
iyi forumlar

banu44
20.01.2007, 15:10
ilyas salman

sercanordu
21.01.2007, 23:13
slm arkadaşlar bir kaçtanede futboldan sölim alevilerden:

ümit karan
ümit özat
hasan gökhan sas
ümit davala
serhat akin
selcuk çetin
sinan kaloglu
hasan salih kabze
riza çalimbay
selcuk sahin
Deniz Baris

Kardeş bu ne liste böyle baya da varmış şaşırdıgım hiç beklemedigim kişiler olması bilgilendirdigin için tesekkurler...:wacko: :sad: :thumbup1:

sercanordu
21.01.2007, 23:15
bende duydum alevi olduğunu ama kesin bilgim yok alevi olduğuna dahil yanlış hatırlamıyosam anne tarafı alevi idi millet buna dayanarak alevi demekteydi.eğer yanlış hatırlamıyosam tabi.teşekkür edrim heğinize....:)

Kardeş bende tarkanın annesinin alevi oldugunu duydum bildigim kadarıyla babası rizeli

Gümüşkaşlı
21.01.2007, 23:17
Kardeş bu ne liste böyle baya da varmış şaşırdıgım hiç beklemedigim kişiler olması bilgilendirdigin için tesekkurler...:wacko: :sad: :thumbup1:

önemli değil sercan eğer birseyler verbildiysem ne mutlu bana sen sağol:):whistling :whistling :whistling :whistling

dnz_che
21.01.2007, 23:26
Feyzullah çınar gibi büyük bir ozanımızıda unutmayalım.
hasret gültekin
abdullah papur
ali nurşani
ferhat tunç
ilkay akkaya

khorasantunceli
22.01.2007, 02:04
(medet Ya Alİ) Bak Şİmdİ Gelde Kizma Ne Demek O Herkes Tanidigi ÜnlÜlerİ Buraya Yazsin Bİzde ÜnlÜ ÜnsÜz Yoktur Alfabemİ Bu Ya Bu Nasil AnlayaŞtir Bizim Ozanlarimiz Bilginlarimiz Sanatcilarimiz V.s BaŞarili OlmuŞ Kendİnİ İspatlamiŞ Insalarimiz Oyle Magazinsel Degerlendirmemek Lazim ÇÜnkÜ Onlar Havaya Gİrmezler (ÖzÜnÜ Yİtİrmeyenler)yani Heryerde Gorebilirsin Oyle (starlar) Gİbİ Degildir Velhasil KerdeŞime Soyliyeyim 'seninle Mi UgraŞicaz' )ÜnlÜ Dİye Yazmasaydin Barİ BoksÖr 'muhammed Alİ' De Alevİdİr :)(medet Ya Alİ)

khorasantunceli
22.01.2007, 02:11
(medet Ya Alİ) Bak Şİmdİ Gelde Kizma Ne Demek O Herkes Tanidigi ÜnlÜlerİ Buraya Yazsin Bİzde ÜnlÜ ÜnsÜz Yoktur Alfabemİ Bu Ya Bu Nasil AnlayaŞtir Bizim Ozanlarimiz Bilginlarimiz Sanatcilarimiz V.s BaŞarili OlmuŞ Kendİnİ İspatlamiŞ Insalarimiz Oyle Magazinsel Degerlendirmemek Lazim ÇÜnkÜ Onlar Havaya Gİrmezler (ÖzÜnÜ Yİtİrmeyenler)yani Heryerde Gorebilirsin Oyle (starlar) Gİbİ Degildir Velhasil KerdeŞime Soyliyeyim 'seninle Mi UgraŞicaz' :))ÜnlÜ Dİye Yazmasaydin Barİ BoksÖr 'muhammed Alİ' De Alevİdİr :)(medet Ya Alİ)

khorasantunceli
22.01.2007, 02:18
(medet Ya Alİ) Bak Şİmdİ Gelde Kizma Ne Demek O Herkes Tanidigi ÜnlÜlerİ Buraya Yazsin Bİzde ÜnlÜ ÜnsÜz Yoktur Alfabemİ Bu Ya Bu Nasil AnlayaŞtir Bizim Ozanlarimiz Bilginlarimiz Sanatcilarimiz V.s BaŞarili OlmuŞ Kendİnİ İspatlamiŞ Insalarimiz Oyle Magazinsel Degerlendirmemek Lazim ÇÜnkÜ Onlar Havaya Gİrmezler (ÖzÜnÜ Yİtİrmeyenler)yani Heryerde Gorebilirsin Oyle (starlar) Gİbİ Degildir Velhasil KerdeŞime Soyliyeyim 'seninle Mi UgraŞicaz' :))ÜnlÜ Dİye Yazmasaydin Barİ BoksÖr 'muhammed Alİ' De Alevİdİr :)(medet Ya Alİ)

khorasantunceli
24.01.2007, 05:34
ya arkadaşlar bu alevi isimlerini almış ne kadar çok kişi var değilmi ama bakıyorsunuzu alaevliğin değişik kollarından çok farklı isimler var mesala yabancı evlilikleri kız alıp vermelerden çok karışmış alevilik bana göre renklilik çeşitlilik güzelde bir sorun varki ayırt edemiyoruz george bush:)I mu alevi mi bilmiyorum ama insan sıfatı yok bizim insanlar nasıl ayırt edılıyor bılıyormusun yüzene baktığın zaman nur gözüne baktığın zaman kalbini içini görüyorsun burdab ayırt edılıyor

erkal
24.01.2007, 14:13
canlar bilgidigim kadarıyla
yıldız tilbe
güler duman
ve dogru tarkanın anneside alevi ama bu tarkan hakkında olumsuz düşünmeyelim aşık mahzini ile tarkanı neden karıştırıyorsunuz ben aleviyim illaki aleviyim diye sadece türk halk müzigimi dinleyecegim? size soyluyorum canlar bu cok yanlış bir eleştiri
BENİM DÜŞÜNCEM BU

domanı_dersim19
24.01.2007, 14:24
canlar bilgidigim kadarıyla
yıldız tilbe
güler duman
ve dogru tarkanın anneside alevi ama bu tarkan hakkında olumsuz düşünmeyelim aşık mahzini ile tarkanı neden karıştırıyorsunuz ben aleviyim illaki aleviyim diye sadece türk halk müzigimi dinleyecegim? size soyluyorum canlar bu cok yanlış bir eleştiri
BENİM DÜŞÜNCEM BU

aynen bence de çok yanlış...

cetinvural
24.01.2007, 21:22
ismail yk ve yurtseven kardeşlerde alevi

cetinvural
24.01.2007, 21:29
yurtseven kardeşler ve ismail yk da alevi

ibo(arguvan)
25.01.2007, 00:22
neşet ertaş ve muharrem ertaş alevi değil dir diye biliyorum

ibo(arguvan)
25.01.2007, 00:29
ali rıza albayrak hüseyin albayrak
muharrem temiz
ilyas salman
zerrin özer
cem karaca
hakan taşıyan (horasan erenlerinden geliyormuş kendi edi)
ali ötünç
adnan kılıç
dertli divani
yovuz top
hasret gültekin
nesimi cimen
şah turna
muhlis akarsu
yudum
mercan erzincan
tolga sağ
pınar sağ
metiin karataş
gülabi
ruhi su
ali kızıl tuğ
abdullah papur
sabahat akkiraz
kul himmet
hüdayi
dayimi
yetimi
nesimi
ali asker

selin1524
25.01.2007, 09:58
sevgili can musa eroğlu kesinklikle alevidir.
emin olabilirsin.
hemde en baba alevilerden birisidir.

sevgiler

Kıvırcık Ali de Alevi

Hinoralı
25.01.2007, 17:14
kıvırcık ali alevi ama, muharremin birinci günü divriği ileçesinin bir köyünün geleneksel gecesinde sahneye çıktı, aleviyse saygı göstermesi gerekirdi. evet kıvırcık ali lafta alevi.

eren23
25.01.2007, 22:41
Mercan musa eroğlu mersinli ve yörük yani türkmen alevisidir.
SAYGILARIMLA

eren23
25.01.2007, 23:03
Alevi ünlüler;Davut sulari,Muharrem temiz,Engin ve ali nurşani,Zafer gündoğdu,Şahin aydın,Metin karataş,Deste günaydın,Ali ekber eren,Abidin,Adem aslandoğan,Bilal ercan,Aşık gülabi,Enver çelik,Erkan oğur,İsmail demircioğlu,Güler duman,İsmail özden,Ferhat tunç,Atilla meriç,Gülsen bütün,İlyas salman,Mehmet koç,Hasret gültekin,Lütfü gültekin,İsmail ipek,Hüseyin turan,Cem ve kutsal,Mercan erzincan,Nazlı öksüz,Muhlis akarsu,Şehip şahadoğru,Yeninur ada,Yıldız tilbe(kırma),Yavuz bingöl,Özlem özdil,Ali Rıza-Hüseyin albayrak,Devrim kaya,Aşık veysel,Aşık ali izzet,Aşık ali metin,Aşık daimi,Aşık meftuni,Aşık esrari,Ali kızıltuğ,Muzaffer sarısözen,Nida tüfekçi,Dertli divani,Yücel paşmakçı,Zaralı halil söyler,Erzurumlu emrah,Aşık hüdai,Feyzullah çınar,PİR SULTAN ABDAL,hallacı mansur,Seyit meftuni,Nesimi çimen,Erol parlak!valla yoruldum......

f_adar
26.01.2007, 11:22
tarkan'da alevidir.

selin1524
26.01.2007, 13:44
[QUOTE=Hinoralı;342573]kıvırcık ali alevi ama, muharremin birinci günü divriği ileçesinin bir köyünün geleneksel gecesinde sahneye çıktı, aleviyse saygı göstermesi gerekirdi. evet kıvırcık ali lafta alevi.[/QUOT

Alevi doğulur olunmaz diyen sizler değil misiniz hem ünlü Aleviler soruluyor bende yazdım lafta veya başka bişeyde bilmiyorum ama KIVIRCIK ALİ Alevi.

Berucavan
26.01.2007, 14:19
maalesef zara da alevi
ben bir adıyamanlı olarak ondan utanıyorum

khorasantunceli
27.01.2007, 03:44
[QUOTE=selin1524;343141][QUOTE=Hinoralı;342573]kıvırcık ali alevi ama, muharremin birinci günü divriği ileçesinin bir köyünün geleneksel gecesinde sahneye çıktı, aleviyse saygı göstermesi gerekirdi. evet kıvırcık ali lafta alevi.[/QUOT

Alevi doğulur olunmaz diyen sizler değil misiniz hem ünlü Aleviler soruluyor bende yazdım lafta veya başka bişeyde bilmiyorum ama KIVIRCIK ALİ Alevi.[/QUOTEİ NEDEN İSMİNİN ÖNÜNDE KIVIRCIK VAR KIVIRMAKTAN OLMASIN :biggrin: zaten Yusuf Hayaloğlu ile yaptığı programda da izlediğin zaman oraya yakışmadığını anlıyoruz ama reytingi var;ne yapalım kendi insanımız sahip cıkmak lazım, insan akıllısınada,delisinede,riyakarına da sahip çıkmalı asmak kolay boşver onuda oyle kabul edelim.Hatasını anlar ilerde. Güvenler,Sevgiler,Saygılar izleyelim lütfen Hz.ALİ(r.a) daha iyi anlamak için http://www.youtube.com/watch?v=nAvbeIpKuOM

khorasantunceli
27.01.2007, 03:52
Kıvırcık Ali de Alevi

selam;isminin önünde neden kıvırcık var çok kıvırmaktan olmasın!?bunu Yusuf Hayaloğlu ile yaptığı programda da görüyoruz;oraya hiç yakışmıyor davranışlarıyla bazı konuşmalarıyla yağcı tavırlarıyla.Lakin bizim insanımız sahip çıkmak lazım akıllımızıda dellimizide riyakarımızada ilerde oda hatasını anlar ve herşeyin menfaat olmadığını anlar.Alevilikte madde hiçbir zaman sadakatin sevginin önüne geçemez geçmemeli.İzlemeni istediğim bir adres var izlersen ve hissettiklerini bana yazarsan sevinirim. http://www.youtube.com/watch?v=nAvbeIpKuOM

eren23
28.01.2007, 02:22
Arkadaşım musa eroğlu kesinlikle alevidir.Mersinli yörük alevisidir.Deniz gezmiş de ankaralı ama ailesinde alevi olan var mı bilmiyorum?

fou'te
28.01.2007, 02:56

musa eroğlu mersin mut ludur arkadaşlar kendi adına orda da br hatıra ormanı var .mimarlık fakültesi öğrencis olduğum için sıksık planlama için şehir dışına çıkarız .bu sene de mut a gittik hatta hocamızın arkadaşıymış bize orda kısa bi konser de verecekti fakat işi çıkmış bi daha ki gidişimizde verecekmiş.musa eroğlu alevi değildir ama en az aleviler kadar bu kültürü bilir özümser.zaten kimin alevi olduğu değil kimin insan olduğu onemlidir.

selin1524
29.01.2007, 13:56
[QUOTE=Hinoralı;342573]kıvırcık ali alevi ama, muharremin birinci günü divriği ileçesinin bir köyünün geleneksel gecesinde sahneye çıktı, aleviyse saygı göstermesi gerekirdi. evet kıvırcık ali lafta alevi.[/QUOT

Alevi doğulur olunmaz diyen sizler değil misiniz hem ünlü Aleviler soruluyor bende yazdım lafta veya başka bişeyde bilmiyorum ama KIVIRCIK ALİ Alevi.

Kimsenin kişiliği yada yaptıüı hareketler beni ilgilendirmez.Yağcı veya değil ne yani iyi ise Alevi iyi değilse başka bişey mi?

seyyah1982
29.01.2007, 14:06
Arkadaşım musa eroğlu kesinlikle alevidir.Mersinli yörük alevisidir.Deniz gezmiş de ankaralı ama ailesinde alevi olan var mı bilmiyorum?

arkadaşım deniz gezmiş alevi değildir ayrıca ankaralıda değildir erzurum ılıca ilçesindendir bi arkadaşımın köylüsüdür.

toprak_dan
29.01.2007, 14:36
neşet ertaşın alevi olduğunu bilmiyordum.

can sezer
29.01.2007, 16:43
arkadaşım deniz gezmiş alevi değildir ayrıca ankaralıda değildir erzurum ılıca ilçesindendir bi arkadaşımın köylüsüdür.

deniz gezmiş alevi deilmi??? eminmisin..

entity_trx
29.01.2007, 17:37
Deniz Gezmiş alevi degil diye biliyorum ben.

can sezer
29.01.2007, 18:15
araştırmak gerekir iyice..kesin bi bilgi yok kimsede..
gerçi bizim için alevi olması önemli deil yaptıkları yeter bizim için inancı onun dur ne olursa olsun saygı duyarız..

seyyah1982
29.01.2007, 19:09
deniz gezmiş alevi deilmi??? eminmisin..

bir abim erzurum ılıcadan köylüsü kesinlikle degil emin olabilirsin zaten forumun diger kısımlarındada bu konuyu yani her esmere alevi denmemesi gerektigini söyledim.
biraz duygusal yaklaşılıyor

Özgür-Taylan
02.02.2007, 07:27
bir abim erzurum ılıcadan köylüsü kesinlikle degil emin olabilirsin zaten forumun diger kısımlarındada bu konuyu yani her esmere alevi denmemesi gerektigini söyledim.
biraz duygusal yaklaşılıyor

evet Alevi olmayabilir ama Deniz ismi Alevilerde yogun sekilde verilen bir isimdir. Aleviler tarafindan sahip çikilan bir efsanedir!

Deniz Gezmis'in yoldasi, Hüseyin Inan Alevidir, hatta Dede soyundan gelmektedir benim bildigim kadariyla..

http://www.kutuk.nl/nl/images/stories/FotoAlbums/devrim/huseyin_inan.jpg

saygilarrr sevgilerrrr

bisgen
02.02.2007, 08:09
huseyin inan
neset ertaş dolayisıyle ailesi
karacaoglan,
pirsultan
asık veysel
asık daimi
mahzuni serif
ve turkiyedeki tum halk ozanları (efsaneler )
namık kemal
musa eroglu
hasan şaş
serhat eski fb li
rıza calımbay
adnan polat
kaleci zafer
hasan kabze
umit karan
umit ozat
suan fb de oynayan selcuk
eski bjk li sinan kaloglu
cafer ankaraguculu
zerrin ozer
oya aydogan
zafer mutlu (vatan gzetesi sahibi)
abbas guclu
zeynel abidin erdem
kamer genc :)
mehmet mogultay
eski yargıta baskanı (ismini unuttum a.cakıcını adamı diye iftira attılar adama)

aydın dogan (hurriyetin sahibi) bu adam hakkında akrabası oldugunu soyleyenlerden duydum alevi diye ama hala inananmıyorum

cem uzan ve dinc bilgin icin bektasiler deniyor

ve ben ve ailem :))) aguicen ocagındanız

daha bir suru alevi olan unlulerimiz vardır ama faydaları varmı ?? tartısılması gereken konu bence bu, bunların icinde en verimlisi calısanı adnan polat tır.

firuze
02.02.2007, 08:36
Alevi kanı yoktur (mecaz yapmıyorsanız). Sünnilerin yobazları var sanırdım. Alevileri aydın sanırdım. Görüyorumki Alevi yobazları daha çok. İnsan kanı vardır. Irkı dini dili ne olursa olsun. Gen haritası çıkarıldı, en uç insan ırkında bile fark yok. Hepimiz insanız, aynı tanrının kuluyuz,tabiki farklı inançlarımız olacak, çünki allah akıl vermiş aynı düşünmemiz kabil değil. Onun için Alevilikte hoş görü var. Bölüne bölüne paramparça olduk. Herkes sen benden değilsin diye birbirini dışlarsa sonumuz ne olur. Birlik ruhumuz gittikce azlıyor. Bu durumda emperyalistlerin işine geliyor. Bizi yönetmeleri daha kolaylaşıyor.Alevilik bir inancı yaşama şeklidir. Alevi doğulmaz, olunur. Bakın birisi ne diyor. "yobazlıklar beni alevilikten uzaklaştırıyor "diyor. Evrensel olan müziği bile ayırırsan (birisi alevi pop dinlemez gibi bişi demiş) olmaz. Hepimiz insanız birbirimize saygı duymalıyız. Haaa.. hepimiz Ermeni yada Hırant'da değiliz. Şimdi herşeyin iyilikte gönlünüzce olması dileğiyle, hoşcakalın.

seyyah1982
02.02.2007, 12:48
Alevi kanı yoktur (mecaz yapmıyorsanız). Sünnilerin yobazları var sanırdım. Alevileri aydın sanırdım. Görüyorumki Alevi yobazları daha çok. İnsan kanı vardır. Irkı dini dili ne olursa olsun. Gen haritası çıkarıldı, en uç insan ırkında bile fark yok. Hepimiz insanız, aynı tanrının kuluyuz,tabiki farklı inançlarımız olacak, çünki allah akıl vermiş aynı düşünmemiz kabil değil. Onun için Alevilikte hoş görü var. Bölüne bölüne paramparça olduk. Herkes sen benden değilsin diye birbirini dışlarsa sonumuz ne olur. Birlik ruhumuz gittikce azlıyor. Bu durumda emperyalistlerin işine geliyor. Bizi yönetmeleri daha kolaylaşıyor.Alevilik bir inancı yaşama şeklidir. Alevi doğulmaz, olunur. Bakın birisi ne diyor. "yobazlıklar beni alevilikten uzaklaştırıyor "diyor. Evrensel olan müziği bile ayırırsan (birisi alevi pop dinlemez gibi bişi demiş) olmaz. Hepimiz insanız birbirimize saygı duymalıyız. Haaa.. hepimiz Ermeni yada Hırant'da değiliz. Şimdi herşeyin iyilikte gönlünüzce olması dileğiyle, hoşcakalın.

vallahi yüregimi okudun ilk teşekküründe benden...

kamplaşmak istemiyorum

hepimiz türkiyeliyiz...

seyyah1982
02.02.2007, 12:50
evet Alevi olmayabilir ama Deniz ismi Alevilerde yogun sekilde verilen bir isimdir. Aleviler tarafindan sahip çikilan bir efsanedir!

Deniz Gezmis'in yoldasi, Hüseyin Inan Alevidir, hatta Dede soyundan gelmektedir benim bildigim kadariyla..

http://www.kutuk.nl/nl/images/stories/FotoAlbums/devrim/huseyin_inan.jpg

saygilarrr sevgilerrrr

tanii sever aleviler deniz gezmişi ben sevmez demedimki...

hüseyin inanı bilmiyorum dogrudur söylediklerin...

AlancikliGökhan
04.02.2007, 03:43
huseyin inan
neset ertaş dolayisıyle ailesi
karacaoglan,
pirsultan
asık veysel
asık daimi
mahzuni serif
ve turkiyedeki tum halk ozanları (efsaneler )
namık kemal
musa eroglu
hasan şaş
serhat eski fb li
rıza calımbay
adnan polat
kaleci zafer
hasan kabze
umit karan
umit ozat
suan fb de oynayan selcuk
eski bjk li sinan kaloglu
cafer ankaraguculu
zerrin ozer
oya aydogan
zafer mutlu (vatan gzetesi sahibi)
abbas guclu
zeynel abidin erdem
kamer genc :)
mehmet mogultay
eski yargıta baskanı (ismini unuttum a.cakıcını adamı diye iftira attılar adama)

aydın dogan (hurriyetin sahibi) bu adam hakkında akrabası oldugunu soyleyenlerden duydum alevi diye ama hala inananmıyorum

cem uzan ve dinc bilgin icin bektasiler deniyor

ve ben ve ailem :))) aguicen ocagındanız

daha bir suru alevi olan unlulerimiz vardır ama faydaları varmı ?? tartısılması gereken konu bence bu, bunların icinde en verimlisi calısanı adnan polat tır.
Hepsi olabilir belki dediklerinin ama Aydin Dogan nasil alevi olur ya o adama kalsak alevi koymaz keser AK partiyi basimiza diken kisi Aydin dogandir bütün gazteleri TVleri onun icin calisti halki ona yönlendirdi ne icin Cem Uzan icin ve basardida Cem Uzanin Elinden stari sunu bunu kendi seyine katti yani o Adamdan hic bisey olmaz saygilarimla

firuze
04.02.2007, 18:01
:surrender :no: SEYYAH 1982 Benimle aynı şeyleri paylaştığına çok memnun oldum. Teşekkür ederim.
Arkadaşlar; çoğunu benim de tanıdığım ünlüleri yazmışsınız, sağolun. Bunların içinde onur duyduğum kişiler var, ama utandığım kişilerde çok.

yenibirgün
04.02.2007, 18:40
Hepsi olabilir belki dediklerinin ama Aydin Dogan nasil alevi olur ya o adama kalsak alevi koymaz keser AK partiyi basimiza diken kisi Aydin dogandir bütün gazteleri TVleri onun icin calisti halki ona yönlendirdi ne icin Cem Uzan icin ve basardida Cem Uzanin Elinden stari sunu bunu kendi seyine katti yani o Adamdan hic bisey olmaz saygilarimla

Ben de katılıyorum Aydın Doğan olamaz ya eğer öyleyse ben onlarla kendimin aynı kefeye konmasını istemem alevi diye; adam o kadar iki yüzlü ki işi geldiğinde AKP gibi partilere neredeyse reklam yalakalık yapıyo işine geldiğinde de yerden yere vuruyo kardeşim sen madem bu adamın kötü yönlerini biliyosun neden peki reklamını yapıp insanları kandırıyorsun ki? Sırf çıkar ilişkisi. Aynı şeyler Cem Uzan için de geçerli,dini yönünü bilmiyorum ama , yapamayacağı vaatlerle insanları kandırıyor bariz.

kemal02
05.02.2007, 01:09
ahmet kaya adıyamanlıdır adıyaman o zaman il olmadığı için babası

ismail gök
05.02.2007, 01:59
ben şahsen ali ekber çicegin alevi olmadıgını biliyorum yanlışmıyım acaba
allah ruhunu şad etsin

KomünistAlevi
05.02.2007, 02:38
Yanılıyorsun.

Ali Ekber Çiçek kesinlikle %100 Alevidir...

Cenazeside Cemevinden kaldırılmıştı.Keşke gidebilseydim zamanında ama fırsat bulamadım ki derslerden:S

Özgür-Taylan
05.02.2007, 10:11
ahmet kaya adıyamanlıdır adıyaman o zaman il olmadığı için babası

Ahmet Kaya Alevi degildir!.. ve de Malatyali degil mi? ben öyle biliyorum..
kendisini Alevi kültürüne yakin hissetmesi gayet normal.. ne de olsa e$i bizdendir, ve müzik açidan kültürümüz baya bi zengin!!!

mekaani cennet ola

bektasyalcin
05.02.2007, 11:15
MUSA EROĞLU ALEVİDİR AMA ALEVİLİKTEN COK KONSERLERİNDEN ALACAGI PARALARA ONEM VERİR GİBİ GELİYO BANA SANKİ,bi kere konser icin irtibata gecmistikte cok yuksek bi rakam istemisti konseri duzenleyememistik cunki edip akbayram ve suavi yi getirmistik bizde.bu bi yardım konseriydi.

Alevi_Fenerli
05.02.2007, 12:04
alevi pop dinleyebilir ama serdar ortaç gibi ...leri dinlememelidir.

KomünistAlevi
05.02.2007, 13:46
Evet aynen katılıyorum sana:)

Popunda bir seviyesi bir ciddiyeti vardır..Popu bile yakışarak söyleyen kaç kişi kaldı bu yozlaşmış ülkede?

Örneğin Sezen Aksu dinlemezmisiniz sorarım size?

Alevi_Fenerli
05.02.2007, 13:51
ben pop dinlemiyom sezen aksu falanda dinlemiyom alevi müzikleri ve ahmet kaya dinliyom, pop dinleyebilirler kendi seçimleri ama serdar ortaç ve onun şakşakçılarını dinlememelidirler.

bisgen
08.02.2007, 12:53
yusuf hayaloglu (ahmet kayanın sarkılarının soz yazarı ve kayıncosu)

ayrıca arkadaslar ali ekber cicek hakkında nasıl olurda alevi degil dersiniz kafayımı yediniz ya rahmetli erzincan lı tercan lı ve dede dir aynı zamanda
ve cenazesi kendi istegi uzerine alevilerin yogun oldugu balıkesirin altınoluk ilcesine baglı daglık koylerinin birinde defnedilmistir,
aydın dogan a alevi demddim fakat amcasının oglu oldugunu soyleyen insanlardan ogrendim alevi oldugunu zira o insanlar aleviligi iyi biliyolar
ben dikkat edersenin dedimki inanamıyorum ama oyle soyleniyo!!!!
ama vatan gazetesi sahibi zafer mutlu katıksız bir alevidir ve tunceli lidir,

muratsiner
09.02.2007, 01:21
hangi ünlünün alevi olduğu degilde alevilik adına neler yaptığı önemlidir

ZülfikarAli
09.02.2007, 04:40
can musa eroğlu yu çok severim fakat sana onun hakkındaki bi hikayeyi anlatacağım musa eroğlu tahtacı türkmen alevisidir bizim tahtacılar dağda ağaç keserler bu da o işi yapanlardan birisidir bigün çalışmaktan canı çıkan musa dedemiz karısına diyor ki garı bu iş beni yedi bitirdi ben yapamayacam deyip bağlamayı aldığı gibi vuruyo kendini şehre bu da senin teorini doğruluo galiba biz tahtacılar bunu gülüşerek hep anlatırık birbirimize:)

ZülfikarAli
09.02.2007, 04:58
kardeş ben de karsta okuyorum buradaki aleviler genelde azeri kesimdir ve camileri bile var hz.ali cami isminde namaz kılıp oruç tutması yerindedir bu durumda can tanrıyelin şaşırtıcı ama öyle

ZülfikarAli
09.02.2007, 05:00
ben bir alevi olaraktan müzikte sınır olmadığı tarafındayım

Alevi_Fenerli
09.02.2007, 05:12
ahmet kaya sünni bi kürttür ama eşi gülten kaya dersimli alevidir, müziğinin bi çok kaynağı olan yusuf hayaloğlu gülten kayanın abisi olup kendisinin kayınbiraderidir ve ahmet kayayı ahmet kaya yapan ruhi su'dur ve ruhi suda alevidir dostum diye hitap ettiği ve yediği içtiği ayrı gitmeyen aşık mahzuni şerifte bi alevidir,,ahmet kaya doğduğu ve büyüdüğü malatyada alevilerle çok samimi dostluklar kurmuş ve alevilere karşı çok özel bi ilgisi olmuştur ve müziklerinede bunu yansıtmıştır alevi olmadığı halde ( bazı snatçılar alevi ama alevi olmadığı söyleyerek korkaklığını belli ediyor ),, neyse şunu söylemek istedim ahmet kaya alevi değildir ama bi çok aleviden dahada alevidir!

Özgür-Taylan
09.02.2007, 11:42
kardeş ben de karsta okuyorum buradaki aleviler genelde azeri kesimdir ve camileri bile var hz.ali cami isminde namaz kılıp oruç tutması yerindedir bu durumda can tanrıyelin şaşırtıcı ama öyle

kardes onlar Alevi degil, Caferi'dir!
tipki Iran'daki $ii'ler gibi.. yani bizlerle pek alakalari yoktur (camiiye giderler, ramazan orucunu tutarlar, kadinlari kapali felan...)

tercanlı24
09.02.2007, 13:32
DEĞERLİ DOSTLAR FORUMDA BİRÇOK İSİM YAZILIP ÇİZİLMİŞTİR. SİZLERE KESİN OLAN ALEVİ DOSTLARIN İSMİNİ YAZACAĞIM…

ALEVİ OLAN DOSTLAR
karacaoglan,
pirsultan
asık veysel
asık daimi
mahzuni serif
musa eroglu
hasan şaş
adnan polat
zerrin ozer
kamer genc
mehmet mogultay
hasret gültekin
ali nurşani
engin nurşani
ilyas salman
zerrin özer
dertli divani
yovuz top
muhlis akarsu
yudum
Erdal erzincan
mercan erzincan
tolga sağ
pınar sağ
metiin karataş
Arif sağ
ali asker
ismail yk
özlem özdil
güler duman
nesimi cimen
sabahat akkiraz
Mustafa özarslan
Oğuz aksaç
ali kızıl tuğ
Tarkan
Zeynel aba
Yavuz bingöl
Şah senem bacı
seyfi Oktay
mehmet ali alaboranın
orgeneral hüseyin kıvrıkoğlu
Taptuk Emre
şah Hatayi
karacaoğlan
emre saltik
alİ haydar vezİroğlu
rıza calımbay
abbas guclu

ancak şunu söyliyeyimki mahsuninin dediği gibi alevi doğduk ama alevi olabildikmi bunu bir düşünelim. Ehlibeytin acısını biliyormuyuz bunları sorgulayalım. Ben hala aleviyim diyemem.

Alevi_Fenerli
09.02.2007, 13:37
tarkanıda alevi yaptınızya helal olsun sizlere

entity_trx
09.02.2007, 13:40
Deniz Gezmis aleviymis arkadaşlar.

denizsefiri
09.02.2007, 13:43
TV de sık sık gördüğümüz psikiyatrist Dr. Arif Verimli de alevi herhalde.. Sizler daha iyi bilirsiniz gerçi ama...

tercanlı24
09.02.2007, 13:54
değerli dostum tarkan alevidir eğer kanır istersen savaş ayın yazısını arşivlerden ararbulursun. Bunu onada anlatan arif sağ dır. Tarkan anneden alevidir. Babası hakkındada bazı arkadaşlar alevi olduğunu söylüyorlar

koşmatlı-erkan
09.02.2007, 13:58
ilyas salman ve tarık akan alevi diye biliyorum.

Alevi_Fenerli
09.02.2007, 14:16
biri kalkmış diyor serdar ortaç alevi başka biri demiş musa eroğlu alevi değil,, musa eroğlu ve onun gibiler alevi değilse serdar ortaç gibi tarkan gibi ....mi alevi oluyor? bence uzatmayalım

aliko
09.02.2007, 14:28
yaa kardeş dediğine kendin inanıyormusun? olur mu öyle şey yaa, o degilde kim alevi o zaman necmettin erbakan mı?

Sunni kökenlidir.Sonradan alevi olmaya çalışmıştır.Ama unutulmamalı alevi olunulmuyor doğuluyor.

O sadece kültürümüzü benimsemiş bir kişidir.Çünkü bu kültür edeb-erkan başka hiç bi yerde yok.

aliko
09.02.2007, 14:30
kardes onlar Alevi degil, Caferi'dir!
tipki Iran'daki $ii'ler gibi.. yani bizlerle pek alakalari yoktur (camiiye giderler, ramazan orucunu tutarlar, kadinlari kapali felan...)

Dediğin doğru .Benimde azeri caferi arkadaşım vardı.Onlarda böyleydi.

CeM_DeRSiM
13.02.2007, 01:36
BESIKTASLI IBRAHIM TOROMAN ve BESIKTASLI ESKI FUTBOLCULAR RIZA CALIMBAY VE SAMET AYBABA ALEVIDIR. AYNUR DOGANDA DERSIMLI OLDUGUNA GORE ALEVIDIR. YILDIZ TILBE, INTIZAR,ZERRIN OZER,FERIDUN DUZAGAC,YUSUF HAYALOGLU, REINANIN SAHIBI MEHMET KOCARSLAN,SELDA BAGCAN,EMRE VE RAHMI SALTUK,FERHAT TUNC,SERVET KOCAKAYA,SEBAHAT AKKIRAZ COKK VAR BITMEZ. AYRICA TARKAN EGER ALEVI ISE GURUR DUYMANIZ GEREKIR. KONUMUZ ALEVI SANATCILAR ALEVI SANATCILARIN IYI VEYA KOTU OLMASI DEGIL. SEVGI SAYGILAR.

Gülom
13.02.2007, 01:51
tarkanıda alevi yaptınızya helal olsun sizlere

Ben Tarkan in yari Alevi olupta, Alevi kuruluslarina cok yardim etigini duymustum, ama dogru mu bilmiyorum.....kendim onun agzindan duymadim..

Alevi_Fenerli
13.02.2007, 02:01
tarkan aleviyse alevi müziği yapsın,, aşık veyselin uzun ince bir yoldayım türküsünü söylemişti buna göremi alevi diyorsunuz ona ?

Gülom
13.02.2007, 02:07
Cem Karaca ; Dedesi Azerbaycan dan gocmus Sii Caferi, annesi Hiristiyan
Bedri Baykam ; sadece babasi Alevi, annesini bildirmiyor

Saygilarimla

Adam
13.02.2007, 02:08
Doğruluk payını bilmiyorum. Fakat linkte de belirttiğim gibi http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=26646
4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel Aleviymiş.

Gülom
13.02.2007, 02:11
tarkan aleviyse alevi müziği yapsın,, aşık veyselin uzun ince bir yoldayım türküsünü söylemişti buna göremi alevi diyorsunuz ona ?

Yok, ben Tarkanin muzigini dinlememki, neyi soylemis veya soylememis..o tur muzikler benim tercihim degil, halk ve ozgun dururken..Tabiki herkesin zevki ayri..ben sadece duydugumu soyluyorum...

Saygilarimla

Alevi_Fenerli
13.02.2007, 02:20
ben o adamın yaptığı müzikten bişey anlamıyomki zaten, onun için dedim tarkanıda alevi yaptınızya diye..tabiyki herkesin kendi zevkine dinleyip dinlememesi.. mahzuni,emekçi,ahmet kaya, feyzullah çınar ve bu tarz sanatçıları dinlerken onu dinlemek biraz ters düşer bana...

Gülom
13.02.2007, 03:09
ben o adamın yaptığı müzikten bişey anlamıyomki zaten, onun için dedim tarkanıda alevi yaptınızya diye..tabiyki herkesin kendi zevkine dinleyip dinlememesi.. mahzuni,emekçi,ahmet kaya, feyzullah çınar ve bu tarz sanatçıları dinlerken onu dinlemek biraz ters düşer bana...

Haklisin, kafam agiriyor boyle muziklerden. Ben daha cok bozulmamis sade halk muzigini tercih ederim : Sanat muzigi,Muhlis, Mahzuni,Erdal Ezincan,Arif Sag, Mikail Arslan (anlamadigim halde), Nizamettin Aric (bu arada Bingolu oldugunu biliyorum ama, Alevimi bilmiyorum) vs...hangisini sayimki... hepside guzel...

Felhan
16.02.2007, 20:06
Alevi Olanlar, % 100 Eminim:

Mahzuni Serif (% 100 katiksiz alevidir, Ruhu $ad olsun)
Ali Ekber çicek (Alevi degildir diyenler utansin, Ruhu $ad olsun)
Arif Sag
Tarik Akan (hiç açiklamadi ama alevidir)
Yavuz Top
Sezen Aksu
Ali Asker
Ali Kiziltug
Muhlis Akarsi (Ruhu $ad olsun)
Hasret Gültekin (Ruhu $ad olsun)
Sabahat Akkiraz
Emre Saltik
Kivircik Ali (Parayi bulunca kendini kaybetti)
Arzu
Yilmaz Güney (dersimden urfa/siverek e sürgün edilen bir ailenin çocugu)
Tuncel Kurtiz
Mustafa Özarslan
Erdal Erzincan
Onur Akin
Mazlum çimen
Hüseyin Turan
Emekci
Hüseyin Karakus
Ferhat Tunc
Murat Basaran (Mazgirtli degil Erzincanli)
Haluk Levent (Mersinli degil Adanali)
Murat Kekilli (Mersinli degil Malatyali)
Diyar
Halil Ergün
Hüseyin Kocadag (sol görüslü eski emniyet müdürü)
Mehmet koçarslan (kesinlikle alevidir)
Can Tanriyar (dersim/pülümürlü, cem vakfina maddi katkida bulunmustur ama malesef televoleyi basimiza bela etmistir)
Bülent Polat
Selçuk Sahin
Ümit Ozat
Sinan Kaloglu
Riza Calimbay
Hakan Albayrak
Hakan Tasiyan
Müslüm Gürses
Ilyas Salman
Adnan Polat (Cem vakfina maddi ve manevi katkida bulunmustur, delikanli bir insan)
Ümit Karan
Sadettin Saran (Dersimden kastamnuya sürülen alevi bir ailenin çocugu)
Güler Duman
Özlem Özdil
Abidin Biter
Olgun Simsek
Ali Sürmeli
Intizar
Servet Kocakaya
Göksel
Cahit Berkay
Yusuf Hayaloglu
Hüseyin inan
vs.. vs.. vs..

Alevi oldugu zannedilen, ama alevi olmayanlar:

Ahmet kaya (malatyali muhafazakar bir ailenin çocugu)
Yildiz Tilbe (babasi agrili safii bir kürt)
Musa Eroglu (Eskiler bilirler Eroglu nun alevi olmadigini)
Zülfü Livaneli (keske Alevi olsaydi ama degil)
Ruhi Su (aslen ermenidir)
Ahmed Arif (safii kürttür)
Özcan deniz (safii kürttür)
Sivan perwer demis biri, ne alaka kardesim sivan siverekli safii kürt!
Kemal Sunal (aslen malatyali ve sünni)
Sener sen (kesin bir bilgi yok ama muhtemelen % 80 sünni)
Oya Aydogan (erzincanli ve alevi degildir. Birçok fasist filmlerde rol almistir)
ferdi Tayfur (sükür Allah'a alevi degil)
Tarkan (annesinin alevi olmasi neyi degistirir baba sünni olduktan sonra anliyamadim!)
Serdar Ortaç (babasinin bayrampasa da isyeri var. Kesinlikle alevi degil kastamonulu ve olamaz. Hatta erkek oldugu bile süpheli)
Aziz Yildirim (diyarbakir/erganili çerkez bir ailenin çocugu)
Turgut Özal (annesi çemisgezeklidir ama bu nurcu özal'i alevi yapmaz ve yapamaz)
Ali Kirca (Alevi degildir)

Malesef "alevi" olanlar (üzülerek söylüyorum):

Kamer Genç
Zerrin Özer
Songül Karli (zileli degil almusludur)
Azer Bülbül
Cemal Sener
Bülent Ecevit (aslen dersimli malesef)
Alisan Satilmis (aslen dersimli olup alevilere kur$un sIkan adam)
Bülent Arinc (yorum yok)
Zara (aslen adiyamanli bir alevi ayrica kahtali miço ile akraba)
Abdullah çatli (evet yanlis okumadiniz, kendisi Nevsehirli bir alevi türkmen)
Ceylan

Aleviler'den Nefret edenler (Bunlari iyi taniyin!):

Sarkici Emrah (Azili bir alevi düsmani. Yarasi var sanirim. Kesinlikle dinlenilmemesi lazim!)
Mustafa Sarigül (Emrah'la birçok yanyana resimleri var, nede olsa ayni seye hizmet ediyorlar. En az Emrah ve yavuz selim kadar Alevi düsmanidir ama prim yapmak için Alevileri kullaniyor. Bu yobazdan uzak durun!)
ismail Türüt (aslen gürcü sanirim insana hiç benzemiyor kaale almiyorum ama bilinmesi gerek)
Zekeriya Beyaz (eski ülkücülerden, zavalli bir insan)
Hüseyin Üzmez (en az zeko$ kadar düsman bize eski tetikcilerden, zavalli biri)
Tayyip erdogan ve tüm akp
Mehmet Agar
istanbul emniyet müdürü celalettin cerrah
Tansu çiller ve tüm dyp (içinde alevilerde var)
Kenan evren
Necmettin erbakan ve saz arkada$lari
Devlet bahçeli ve alevilerinde içinde bulundugu ümmetçi partisi
muhsin yazicioglu ve bbp
vs.. vs.. vs..

Inanin düsmanimiz dostumuzdan daha çok Can'lar, simdilik sadece bunlari saydim bunlari iyi taniyalim ve uzak duralim!

Saygilar

doctorctf
16.02.2007, 20:22

Tarkan ın annesi alevi,babası sünnidir.ayrıca alevi olan herkes saz çalıp türkü söyleyecek diye de bir kural yok.

murat222
16.02.2007, 20:35

arkadaşım samsunda alevi olmadığınımı sanıyorsun?samsunda birçok ilçesinde alevi köyleri var.....

Alevi_Fenerli
16.02.2007, 20:41
felhan nikli kişi ruhi su'ya ermeni demişsin acaba bunun kanıtınıda verebilirmisin ???
birde kemal sunal malatyalı sünni değil, yozgatlı bir alevidir !!!

murat222
16.02.2007, 20:42

karsta şiilerde vardır alevilerde.aleviler başta selim ,sarıkamış,kağızman ve merkeze bağlı köylerde vardır..karsın alevileri 3 köy hariç (bu 3 köy zazadır.)türkmendir.şiiler ise azeridir.inaç olarak oldukça farklıdırlar.

Felhan
16.02.2007, 21:10
Kemal Sunal yozgatliymis bi yasima daha girdim :D

Kemal Sunal Malatya nin Doganyol ilçesine bagli Gökçe köyünden dir ve istanbulda dünyaya gelmistir sünnidir. al sana kaynak:

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/kemalSunal/anahaber.htm

Ruhi Su'ya gelince. Kendisi Van'li Ermeni bir Ailenin çocugudur.Gerçek adi Mehmet Sebatli.
Bu verecegim Linklerde açikca belirtiliyor:

http://www.trd-online.net/ruhisusumeyra.htm

http://www.ozgurpolitika.org/2002/09/20/hab20.html

Ruhi Su'da Kemal Sunal'da esi benzeri olmayan Sanatcilardir ikisininde Ruhu $ad Mekanlari cennet olsun. Ama begendiginiz her Sanatciyi Alevi yapmaktan vazgeçin.

Alevi_Fenerli
16.02.2007, 21:22
ruhi su ermeni olduğuna şaşırdım alevi diye biliyordum:no:
kemal sunal alevi olduğunu söyledi diye duymuştum
birde bu sitede diyanet tarafından kemal sunal'ın bazı flimlerine eleştri gelince alevidir zannettim
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=66136

Gülom
17.02.2007, 23:22
felhan nikli kişi ruhi su'ya ermeni demişsin acaba bunun kanıtınıda verebilirmisin ???
birde kemal sunal malatyalı sünni değil, yozgatlı bir alevidir !!!

Ben Ruhi Su nun hayatini okudum, Ruhi Su bir defa bir kimsesiz bir cocuken birileri tarafindan evlatlik aliniyor, tam olarak, kimin nesi oldugu bilinmiyor. Bunu evlatlik alan kisilerde tam olarak hangi inancta oldugunu hatirlamiyorum. Ama hatirladigim kadariyla (tabi yanlisimda olabilir) Van li olmasi gerekiyor.

Bende Kemal Sunal in Malatyali Sunni olarak duymustum, Turgut Ozal nan zamaninda kirve olunca, bunlar soyleniyor ve yaziliyordu. Ama ne kadari dogru o nu tabiki kesin soyleyemem.

Saygilarimla

ulasirmola
18.02.2007, 01:11
ruhi su babaya laf yok hangi miletten olursa olsun temiz bi insandı .

TaNeR_kou
18.02.2007, 02:33
demin makinada seyyal taner bektaşi torunu olduğunu söyledi...

erzincanliyam
18.02.2007, 02:42

Arif Sag
Yavuz Top
Sezen Aksu
Ali Asker
Ali Kiziltug
Sabahat Akkiraz
Emre Saltik
Arzu
Tuncel Kurtiz
Mustafa Özarslan
Erdal Erzincan
Onur Akin
Mazlum çimen
Hüseyin Turan
Emekci
Hüseyin Karakus
Ferhat Tunc
Diyar
Halil Ergün
Can Tanriyar (dersim/pülümürlü, cem vakfina maddi katkida bulunmustur ama malesef televoleyi basimiza bela etmistir)
Bülent Polat
Selçuk Sahin
Ümit Ozat
Sinan Kaloglu
Riza Calimbay
Hakan Albayrak
Hakan Tasiyan
Müslüm Gürses
Ilyas Salman
Adnan Polat (Cem vakfina maddi ve manevi katkida bulunmustur, delikanli bir insan)
Ümit Karan
Güler Duman
Özlem Özdil
Abidin Biter
Olgun Simsek
Ali Sürmeli
Intizar
Servet Kocakaya
Göksel
Cahit Berkay
Yusuf Hayaloglu
Hüseyin inan
vs.. vs.. vs..

Oya Aydogan (erzincanli ve alevi degildir. Birçok fasist filmlerde rol almistir)
Tarkan (annesinin alevi olmasi neyi degistirir baba sünni olduktan sonra anliyamadim!)
Serdar Ortaç (babasinin bayrampasa da isyeri var. Kesinlikle alevi degil kastamonulu ve olamaz. Hatta erkek oldugu bile süpheli)
Turgut Özal (annesi çemisgezeklidir ama bu nurcu özal'i alevi yapmaz ve yapamaz)

Kamer Genç
Zerrin Özer
Azer Bülbül
Cemal Sener
Bülent Arinc (yorum yok)
Ceylan

Sarkici Emrah (Azili bir alevi düsmani. Yarasi var sanirim. Kesinlikle dinlenilmemesi lazim!)
Mustafa Sarigül (Emrah'la birçok yanyana resimleri var, nede olsa ayni seye hizmet ediyorlar. En az Emrah ve yavuz selim kadar Alevi düsmanidir ama prim yapmak için Alevileri kullaniyor. Bu yobazdan uzak durun!)
ismail Türüt (aslen gürcü sanirim insana hiç benzemiyor kaale almiyorum ama bilinmesi gerek)
Mehmet Agar
Kenan evren
muhsin yazicioglu ve bbp
vs.. vs.. vs..

Inanin düsmanimiz dostumuzdan daha çok Can'lar, simdilik sadece bunlari saydim bunlari iyi taniyalim ve uzak duralim!

Saygilar

cok komik bir aciklama,oya aydogan alevi degilmis pehh,sen burada bazi sanatcilara alevi dusmani demissin kimi taniyorsun acaba cok merak ediyorum,bence birileri hakkinda yorum yaparken o insani iyi tanimak iyi arastirmak lazim,ayrica eger senin yazdigin isimler aleviyse turkiyede baska inanclardan insan kalmadi be :) ve bu konuyuda benimsemiyorum alevi sanatcilar veya baska milliyetlerden,sanatci sanatinin hakkini veriyor ve halkinin yeri geldiginde sorunlarini dertlerini anlatabiliyorsa benim icin alevi veya baska inanclardan olmasi cokda onemli degil,ayrima ve ayrimciliga karsi mucadele edelim,iyi forumlar...

Nesimi
18.02.2007, 03:26

Arif Sag
Alevi olduğunu sanmıyorum sol görüşlü sadece
Yavuz Top
Sezen Aksu
Sanmıyorum, hiç açıklamadı
Ali Asker
Ali Kiziltug
Sabahat Akkiraz
Emre Saltik
Arzu
Tuncel Kurtiz
Mustafa Özarslan
Erdal Erzincan
Onur Akin
Alevi olduğunu sanmıyorum sol görüşlüdür sadece
Mazlum çimen
Hüseyin Turan
Emekci
Hüseyin Karakus
Ferhat Tunc
Diyar
Halil Ergün
Bu adamın Susurluk çetecilerinin içinde adı geçiyordu solcu değil ancak Alevidir
Bülent Polat
Selçuk Sahin
Ümit Ozat
Sinan Kaloglu
Riza Calimbay
İlk defa duyuyorum sol görüşlü bir insan ancak Mustafa Denizli Alevidir
Hakan Albayrak
Hakan Tasiyan
daha neler :)
Müslüm Gürses
Urfalıdır Urfada kısas dışında Alevi yaşamaz, iki deyiş okudu diye Alevi sanmayın komik olmuş:)
Ilyas Salman
Ümit Karan
Güler Duman
Özlem Özdil
Abidin Biter
Olgun Simsek
Kaynak?
Ali Sürmeli
Intizar
Servet Kocakaya
Göksel
Cahit Berkay
Yusuf Hayaloglu
Hüseyin inan
vs.. vs.. vs..

%80 oranı nasıl belirlendi?
Faşist film nasıl oluyor? :)
Hakan Taşıyan esrar çekiyor ona laf yok Ferdiye laf söylemişsin :)
Bayrampaşada işyeri olan Alevi olamaz mı :)
Bu adamı kim Alevi sanıyorki? Alevilerde algılama sorunu var belliki kim gülücük atsa hemen Alevi yapıyorsunuz ayıp

Kamer Genç
Kamer Genc zararlı bir insan değildir
Zerrin Özer
Evet Alevidir zararı da yoktur
Azer Bülbül
Cemal Sener
Daha neler Dersimli değil, olmasında zaten
Bülent Arinc (yorum yok)
Hikaye bunlar
Irkçı
Ceylan

saçma
saçma
Mehmet Agar
Kenan evren
muhsin yazicioglu ve bbp
vs.. vs.. vs..

Saygilar

Yeşille yazdıklarım benim yorumumdur

Elimizdeki net bilgilere göre isim verelim.

Gülom
18.02.2007, 03:31
ruhi su babaya laf yok hangi miletten olursa olsun temiz bi insandı .

Zaten Ruhi Suya kimsenin lafi yok. Onun sanatini zaten herkes biliyor. Yani Ermeni olsa sucmu oluyor? Hani Ermenide olabilir,Alevide,Turkiye Cumhuriyetinde Ermenilerde yasiyorsa, Ermeni sanatcilarin olmasi kadar dogal birsey yoktur. Ve bunlar halk muzigide soyleyebilir, muzik evrenseldir.

Saygilarimla,

Gülom
18.02.2007, 03:40

Haklisin, bu arada bazi insanlara ne yaziktir Alevi veya baska yorum yapmak bence yanlis. Felhan arkadasa gore bu boyle olabilir, ama baskalarina gore boyle olmayabilir.

Saygilarimla

Felhan
18.02.2007, 07:30
Evvela sunu diyeyim, Ruhi Su'ya kimsenin birsey dedigi filan yok ben sadece gerçekten Alevimidir degilmidir sorusuna kaynak göstererek açiklik getirmek istedim! Eger bu Forumda biri çikip "Ali Kirca, Sivan Perwer, Ahmet Kaya, vs...) gibi kisiler Alevidir diyorsa onlari dogru yönde bilgilendirmek boynumun borcudur.

Nesimi arkadas iyi güzel kendince yorum yapmaya çalismissin da, yorum yaparken dikkatli yap alay eder gibi yapma. Benim Alevi dediklerime Alevi degildir, Alevi degildir dediklerime de Alevidir diyorsun. Peki sen hangi Kaynaga dayanarak bunlari idda ediyorsun?

Fasist Film nasilmi olur? Söyle olur dostum mesela "Günes nezaman Dogacak" Cüneyt Arkin ile Oya Aydogan oynuyor onuda sen arastir bul. Oya Aydogan gibi namus fukarasi birini illede Alevi yapacaksaniz buyurun yapin beni ilgilendirmez.

Abdullah Catli'nin Irkçi olup olmadigi beni baglamaz, ama kendisi kesinlikle Alevidir. Her Alevi Sosyal Demokrat olmalidir diye bir Kural mi var?

Sarkici Emrah'in birçok Alevi karsiti demeçlerini okumustum, kaynak bulur bulmaz burada paylasacagim.

Mustafa Sarigülün ne ayak oldugunu tüm Türkiye ve Aleviforum ögrendi ama sen daha ögrenememissin dostum Sarigül ile mutluluklar dilerim sana.

Serdar Ortaç'a gelince, elbette Bayrampasa'da Alevilerinde isyerleri var ben "babasinin bayrampasa da isyeri var" yazarak "babasini taniyorum, gördüm, ne olduklarini biliyorum" anlaminda yazmistim.

Sener Sen %yüzde 80 Alevi degildir demekle hata etmisim, evet % 100 Alevi degildir demeliymisim.

Hakan Tasiyan ile Ferdi Tayfuru kiyaslamicam, ben Hakan Tasiyani severek dinliyorum ve Alevi olduguna eminim. Esrar içer veya içmez kime ne?

Sanliurfa'da Kisas hariç baska biryerde Alevi yoktur diyorsun gidip gördünmü?
Urfayi nekadar taniyorsun? Benim Dayim Urfa'da kaliyor gidip gördüm Urfali Sünnilerden de Kisas hariç Halfeti ve Suruc'da da Alevilerin yasadigini ögrendim.

Zerrin Özer - Boynuna Zülfikar takip zencilerle kiristiran, bana tecavüz ettiler diyerek magazin magazin dolasan birinin bana göre Alevi olmasi bir talihsizliktir. Bu benim yorumum.

Kamer Genç - Dersim'den çika çika böyle bir "tip" milletvekili çikiyor, hemde Dyp den. Bu "tip" den nefret ediyorum. Siz seviyor olabilirsiniz.

Ecevit Zonguldak dogumludur ama babasi Dersimli ve Alevi zaten tipinden belli.

Evet Türkiye'de Alevi Sanatci/is adami/Politikaci'nin vs. sayisi tahmin ettigimizin çok daha üzerinde. Birde Alevi olduklarini gizleyenler var tabiki, ben bunlari Alevi den saymiyorum. Anlamiyorum ne varki bu sayida bukadar sasiracak? Sen kendini Alevi olarak kendi Ülkende bukadar küçümsüyorsan kaybolmaya mahkumsun!

çeşm-i naz
18.02.2007, 07:59
bu ne ya arkadaşlar herkes ağzına geleni yazmış valla önümüze gelen her ünlüyü alevi yapmışınız serdar ortaç falan ne allah aşıkınıza abartmayın

Felhan
18.02.2007, 08:30
Ya Serdar Ortaç gene iyi, birisi Ajdar bile demis yuh yani :D

çeşm-i naz
18.02.2007, 08:32
ajdar mı :D:D:D:D:D yok artık:D:D

taylankoç
18.02.2007, 11:45
alihan kızılbaş ,cemal öztaş,

ONU®
18.02.2007, 13:41
Ya Serdar Ortaç gene iyi, birisi Ajdar bile demis yuh yani :D

Hadi be :D :D:D

Ebru62
18.02.2007, 21:36
Türkücü Ceylan Alevi deyildir arkadaslar. Aslen Pertekin Sunilerinden, ordanda Elaziga yerlesmisler. Yengem Halasini falan taniyor ve Suniler

cetinvural
18.02.2007, 22:15
ismail yk ve yurtseven kardeşlerde alevi

avni
18.02.2007, 22:25
İlyas salman
canan başkaya
sebahat akkiraz
gülcahan koç
aşık gülabi
derviş günday
ali kızıltug
Mustafa Özarslan
Muharemve neşet ertaş
ankaralı turgut ta benim tanıdıgım kişiler.

Türkü Gözlü Kız
19.02.2007, 12:47

Kabullensek de kabullenmesek de Emrah´in bir Alevi düsmani oldugu kesinlikle dogrudur arkadaslar. Hatta bu sanatci bile diyemeyecegim adam DURA DURA adli albümü ciktiginda TV´de "Aleviler benim kasetimi almasinlar" demisti, hic unutmuyorum!!! inanmayanlar arastirsin, aci gercekler bunlar. Bunu diyen biri Alevi düsmani degil de ne peki???

Felhan
19.02.2007, 17:56
Acilarin çocugu Emrah'in bizi sevip sevmemesi viz gelir zaten yaptigi ezik sarkilar Aleviler arasinda ragbet görmüyor filmleri de ayni sekilde. Önemli olan Can'lar bunlari bilsinler dinlemesinler kendi Ozanlarimiza Sanatcilarimiza sahip çikalimki onlar büyüsünler yobazlar ekmek kazanamasinlar.

aliko
19.02.2007, 18:03
Oya aydoğan alevi değil denmiş.Alevi.Ayrıca ben anlamadım bir çok kişi sanat.ının konumu ile alevi ya da sünnii yorumu yapmış.MEsela oya aydoğan namus fakiri denmiş ve alevi değil denmiş.ARkadaşlar kabul edelim.Aleviler arasında da böyle insanlar oluyor.AMa aslı alevi ne yaparsın...

yoldaş1903
19.02.2007, 19:46
arkadaşlar hülya avşarda aleviymiş dogrumu.tarkanda yarı alevi.pınar sagla teyze çocuklarıdır.:tooth:

Gülom
20.02.2007, 00:40
Kabullensek de kabullenmesek de Emrah´in bir Alevi düsmani oldugu kesinlikle dogrudur arkadaslar. Hatta bu sanatci bile diyemeyecegim adam DURA DURA adli albümü ciktiginda TV´de "Aleviler benim kasetimi almasinlar" demisti, hic unutmuyorum!!! inanmayanlar arastirsin, aci gercekler bunlar. Bunu diyen biri Alevi düsmani degil de ne peki???

Evet dogru, nedenide kardesini Alevinin birisi oldurmesi. Ama nicin oldurmus bilmiyorum.

Alevi_Fenerli
20.02.2007, 00:49
dağlardan hesap sorulmaz dönermi dönmezmi bilmem...AHMET KAYA !

Gülom
20.02.2007, 00:55
Tarik Akan
Erzincanli, babasi askeriye adami, ama tam olarak ne oldugunu bilmiyorum. Bir yerlerde okudum,ama nerde oldugunu hatirlamiyorum.

Seher Dilovan
Elazig dogumlu, ama asli Tunceli. Kemal Burgay in yegeni. Kemal Burgayi tanimiyan Google 'da arasin. Unlu bir isim. Gerci Seher bir aralar Tunceli oldugunu inkar ediyordu, nedense son yillardir gururla Kemal Burgay in yegeni oldugunu soyluyor. Biraz gec oldu ama neyse...:o

Yildiz Tilbe
Yari Tunceli, televizyonda soylemisti, ama hangi tarafdan bilmiyorum.

Saygilarimla

Gülom
20.02.2007, 00:57
dağlardan hesap sorulmaz dönermi dönmezmi bilmem...AHMET KAYA !

Ahmet Kaya alevi degil, karisi Tunceli, ama kendisi Safii Kurt Malatyali

Saygilarimla

Alevi_Fenerli
20.02.2007, 01:02
ahmet kaya alevi değil ama birçok aleviden dahada alevi,,!!

Özgür-Taylan
20.02.2007, 01:04
Zaten Ruhi Suya kimsenin lafi yok. Onun sanatini zaten herkes biliyor. Yani Ermeni olsa sucmu oluyor? Hani Ermenide olabilir,Alevide,Turkiye Cumhuriyetinde Ermenilerde yasiyorsa, Ermeni sanatcilarin olmasi kadar dogal birsey yoktur. Ve bunlar halk muzigide soyleyebilir, muzik evrenseldir.

Saygilarimla,

yüregine saglik!

Ruhi Su aslen Ermenidir (Vanli) evet ama Alevi kültürüne çok yakindir, türkülerini dinleyince anlasiliyor zaten..
ona bakarsaniz aslen Alevi olmayayip da Alevi kültürüne yakin hisseden çok sanatçi var.. örnegin Zülfü Livaneli, Ahmet Kaya ve niceleri!

ben $ahsen onlari BIZDEN sayiyorum!.. tamam dini açidan Alevi olmayabilirler çunku Alevi olmak imkansiz, fakat bir insan bizim kulture yakin hissediyorsa kendini, biz o kisiyi bas tacimiz etmemiz lazim, bizler için bir ONURDUR.. ki zaten Alevilik hosgörüdür unutmayin canlar :rolleyes:

saygilarr sevgilerr

Gülom
20.02.2007, 01:04
Türkücü Ceylan Alevi deyildir arkadaslar. Aslen Pertekin Sunilerinden, ordanda Elaziga yerlesmisler. Yengem Halasini falan taniyor ve Suniler

Bilmiyodum vallahi, onu Alevi biliyordum..

Özgür-Taylan
20.02.2007, 01:09
Bilmiyodum vallahi, onu Alevi biliyordum..

ben de Alevi biliyordum.... Dersim Alevilerden.. bi Alevi deyisi bile söylüyor eski kasetinde..

neyse bilmis olduk eyvallaaaa :wink:

Gülom
20.02.2007, 01:09
Ruhi Su aslen Ermenidir (Vanli) evet ama Alevi kültürüne çok yakindir, türkülerini dinleyince anlasiliyor zaten..
ona bakarsaniz aslen Alevi olmayayip da Alevi kültürüne yakin hisseden çok sanatçi var.. örnegin Zülfü Livaneli, Ahmet Kaya ve niceleri!

ben $ahsen onlari BIZDEN sayiyorum!.. tamam dini açidan Alevi olmayabilirler çunku Alevi olmak imkansiz, fakat bir insan bizim kulture yakin hissediyorsa kendini, biz o kisiyi bas tacimiz etmemiz lazim, bizler için bir ONURDUR.. ki zaten Alevilik hosgörüdür unutmayin canlar :rolleyes:

saygilarr sevgilerr

Sana da tesekur...:shifty: Benim bildigim kadariyla, birileri tarafindan evlatlik aliniyor. Kitap tan okumustum, ama kimlerin evlatlik aldigini unutum. Galiba Alevi bir aile, ama tam emin degilim. Bilen varsa...??

Ve digerleri icinde haklisin. Zaten onlari bagrina sokan genelde gine Aleviler.

Saygilarimla

Adam
20.02.2007, 01:18
Canlar (başta Alevi Fenerli olmak üzere) insanlarin Alevi olup olmamasini sevilip, sevilmemesine veya iyi insan kötü insan olarak ayırıp ona göre yorumlamamız çirkin ve ırkçı bir tutumdur. Bütün Aleviler iyi olacak bütün Aleviler Türk Halk Müziğiyle uğraşacak veya bütün Aleviler solcu olucak diye bir kaide yoktur, olmamalıdır. Her insan kendine göre çizdiği yoldan yürür, biz bu yolun doğruluğunu yalnışlığını tartışırız, fakat eleştirirken böyle Alevi olmaz dediğimiz takdirde yalnış noktalara kaymış oluruz. Alevinin de iyisi, kötüsü, türkücüsü, popçusu, rockçusu, koministi, liberalı, milliyetçisi hatta yeni yeni türeyen ırkçısı mevcuttur. Ha bir insan ırkçı olduysa, artık Alevi değildir, ama köken olarak Alevi olduğu gerçeğini yitirmez, yani bizim toplumumuzdan da böyle insanlar çıkar. Fakat popçu Alevi olmaz, sağcı Alevi olmaz, veya kötü Alevi olmaz yaklaşımlarıyla beğenmediklerimizi Alevi değildir diyip, tamtersini yapanları yani beğendiklerimizi Alevi görmeye çalışmak veya keşkeyle başlayan cümleler söylemek (keşke Alevi olsaydı) bizim felsefemize yakışmaz.
Buna göre hareket edersek daha düzeyli paylasimlar sunabiliriz.
Saygılar

Gülom
20.02.2007, 01:31

Beni yanlis anladin galiba, Alevi lere cok yakin ve Alevilerde zaten ona herzaman saygisini ve sevgisini gostermistir, ama benim bildigim kadariyla bu bolumde sadece Alevi olanlari sunmamiz gerekiyor, yada ben mi yanlisim?

Gülom
20.02.2007, 01:33
Canlar (başta Alevi Fenerli olmak üzere) insanlarin Alevi olup olmamasini sevilip, sevilmemesine veya iyi insan kötü insan olarak ayırıp ona göre yorumlamamız çirkin ve ırkçı bir tutumdur. Bütün Aleviler iyi olacak bütün Aleviler Türk Halk Müziğiyle uğraşacak veya bütün Aleviler solcu olucak diye bir kaide yoktur, olmamalıdır. Her insan kendine göre çizdiği yoldan yürür, biz bu yolun doğruluğunu yalnışlığını tartışırız, fakat eleştirirken böyle Alevi olmaz dediğimiz takdirde yalnış noktalara kaymış oluruz. Alevinin de iyisi, kötüsü, türkücüsü, popçusu, rockçusu, koministi, liberalı, milliyetçisi hatta yeni yeni türeyen ırkçısı mevcuttur. Ha bir insan ırkçı olduysa, artık Alevi değildir, ama köken olarak Alevi olduğu gerçeğini yitirmez, yani bizim toplumumuzdan da böyle insanlar çıkar. Fakat popçu Alevi olmaz, sağcı Alevi olmaz, veya kötü Alevi olmaz yaklaşımlarıyla beğenmediklerimizi Alevi değildir diyip, tamtersini yapanları yani beğendiklerimizi Alevi görmeye çalışmak veya keşkeyle başlayan cümleler söylemek (keşke Alevi olsaydı) bizim felsefemize yakışmaz.
Buna göre hareket edersek daha düzeyli paylasimlar sunabiliriz.
Saygılar

Aynen katiliyorum, ben gecenlerde kisaca soyledim, ama sen daha guzel soylemisin...Tesekur:wink:

Nesimi
20.02.2007, 01:33

Alevi olmadığını bildiğin halde burda yazman doğru değil. Gerçekden Alevi olduğunu bildiklerimizi yazalım.

Ancak Ahmet Kayayı severim Şafi olması benim için önemli değil pek çok Aleviden daha demokrat bu konuda da katılmadan edemeyeceğim.

Türkü Gözlü Kız
20.02.2007, 12:42
Evet dogru, nedenide kardesini Alevinin birisi oldurmesi. Ama nicin oldurmus bilmiyorum.

Acisi olabilir, üzüldüm de böyle olmasina ama bu demek degildir ki bütün Aleviler insan öldürüyor. Böyle birsey size mantikli geliyor mu?
Eger öyleyse bütün Alevi insanlar da albümleri ciktigi zaman "Albümümü sünniler almasin!" demeli, Yezid´ler 37 canimizi yakti Sivas´ta. Buna ragmen böyle birsey diyen oldu mu? Genelleme yapmasi cok sacma, mantiksiz, ve de... neyse diyecek laf bulamiyorum. Allah islah etsin, ne diyim

amanos
20.02.2007, 12:54
oncelikle ben sonrada
muhammed ibn nusayr
huseyın bın hemdan el hasibi
muhammed bin ali eccilli
mekzun emir hasan essincari
mamun ibin kasim ettebarani
hasan el ecrud
şeyh ali el mahusi
şeyh nasreddin eskiocak
şeyh mahmud reyhani
şeyh ali yeral
bunlarda dostlar bizim arap alevilerde ki unlu aleviler adlarını sizinle paylaşmak istedim...

serpil_88
20.02.2007, 12:55
zerrin özer, tarkan'ın annesi, cemal canpolat,...

Türkü Gözlü Kız
20.02.2007, 12:58
zerrin özer, tarkan'ın annesi, cemal canpolat,...

Daha neler???
Saka mi bu, yoksa gercekten öyle mi biliyorsunuz???
inanmayin bunlara, ne alakasi var Tarkan´la Zerrin Özer´in? :lol:

Beşiktaşli58
20.02.2007, 13:22
Daha neler???
Saka mi bu, yoksa gercekten öyle mi biliyorsunuz???
inanmayin bunlara, ne alakasi var Tarkan´la Zerrin Özer´in? :lol:

Zerrin Özer 100% Alevidir...

Tarkan'in annesi'de Alevi evet :biggrin:

kadembey
20.02.2007, 13:23
ben malatyalıyım.zerrin özerde malatyalı alevidir.sanırım doğanşehirli.

Beşiktaşli58
20.02.2007, 13:40
Ben liste yapmistim burada ama bulamadim...

Benim bildiklerim:

Asik Mahzuni Serif
Ali Ekber Çiçek (kesinlikle Alevidir!)
Asik Gülabi
Atilla Meriç
Arif Sag
Ali Kiziltug
Muhlis Akarsu
Hasret Gültekin
Sabahat Akkiraz
Emre Saltik (Tüm Saltiklar Alevidir, enistemin dayisi olur :thumbup1: )
Kivircik Ali
Arzu Sahin
Yilmaz Güney
Mustafa Özarslan
Hayrettin Tarhan
Oguz Aksaç
Ümit Özat
Erensoy Akkaya
Erdal Akkaya
Asik Meftuni
Muharrem Temiz
Bilal Ercan
Ismail Özden
Ali Kiziltug
Eren Can
Engin Nursani
Asik Ali Nursani
Yilmaz Çelik
Gökhan Zan (Arap Alevisidir)
Dertli Divani
Ali Dedeoglu & Ali Matur
Cemali
Cemal Kaya
Ibrahim Toraman
Erdal Erzincan
Mercan Erzincan
Mazlum Çimen
Hüseyin Turan
Emekci
Selda Bagcan
Musa Eroglu
Yavuz Top
Hüseyin Karakus
Ferhat Tunç (Kürt Alevi)
Haluk Levent
Özlem Özdil
Diyar
Bülent Polat
Selçuk Sahin
Ümit Ozat
Sinan Kaloglu (Bursaspor'lu futbolcu)
Metin Karatas
Riza Calimbay
Hüseyin & Ali Riza Albayrak
Selahattin Akarsu
Tolga Sag
Ilyas Salman
Zeynel Aba
Hakan Yesilyurt
Yonca Evcimik
Zerrin Özer
Adnan Polat
Selçuk Sahin
Güler Duman
Tanju Duman
Özlem Özdil
Abidin Biter
Servet Kocakaya
Grup Yol Arkadaslari (tanislar)
Yudum
Yeter Güzelgül
Yusuf Gül
Zafer Gündogdu
Zeynel Sönmez

Ve eminim ki daha da çok vardir...

tanzi
20.02.2007, 13:51
zxzx

Türkü Gözlü Kız
20.02.2007, 14:10
Zerrin Özer 100% Alevidir...

Tarkan'in annesi'de Alevi evet :biggrin:

Cok afedersin, ben Zerrin Özer´in Tarkan´in Annesi oldugunu iddia ediyorsun sanmistim.

Beşiktaşli58
20.02.2007, 14:20
Cok afedersin, ben Zerrin Özer´in Tarkan´in Annesi oldugunu iddia ediyorsun sanmistim.

Onu diyen ben degildim ama öyle demek istememisti sanirim...

:biggrin:

tanzi
20.02.2007, 14:21
Sadece dersimli kızılbaşlar
Ali Baran
Ahmet Aslan
Asik Nesimi
Bülent Polat (- Avrupa Yakasi)
Erdal Yildiz
Engin OldBoy
Ferhat Tunc
Hasan Dewran
Haydar Işık
Hawar Tornêcengi
Hüseyin Çağlayan
Kamer Genc
Kemal Burkay
Kemal Kahraman
Mansur Bildik
Metin Kahraman
Mikail Aslan
Sinan Kaloglu
Selçuk Şahin
Sena
Yıldız Tilbe
Zelemele
Can Mirzanli

serpil_88
20.02.2007, 14:35
ewet öyle demek istemedim tabi ki alevi olduklarını söyledim sadece türkü gözlü kız..

Gülom
22.02.2007, 00:25
Belkis Akkale, Malatyali, ama aslen Tunceli (diye Tunceli arkadaslarda duydum)
Umit Ozat, Fenerbahcenin oyuncusu
Umit Karan, Galatasarayin oyuncusu

Yilmaz Guney Alevi olmadigini biliyorum, yanlis hatirlamiyorsam Safii Kurt (ama yanlisimda olabilir).

Saygilarimla

nuran
22.02.2007, 17:13
bu kadar çok ünlü alevi olduğunu bilmiyordum...

seyyah1982
22.02.2007, 17:39

Yilmaz Guney Alevi olmadigini biliyorum, yanlis hatirlamiyorsam Safii Kurt (ama yanlisimda olabilir).

Saygilarimla

düzeltiyorum: belkıs akkale alevi değil kocası alevi.

yılmaz güneyi bende söylediğin gibi biliyorum.

ibo(arguvan)
22.02.2007, 20:26
zerrin özer alevi mi bilen warmı?

malatya arguvan karahöyüklüdür ve alevidir

lamekan_87
22.02.2007, 20:39
Davut Sülari,Ozan Esrari. aynur haşhaş ,aynur doğan,metin-kemal kahraman,mikail aslan,ahmet aslan,gülay,şükriye tutkun,aynur doğan,alirıza-hüseyin albayrak, farhat tunç ,onur akın ,arzu, kıvırcık ali, abidin biter,mustafa özarslan,oğuz aksaç, tuncay akdoğan,ilkay akkaya ,selda bağcan ,ali kızıltuğ ,seyfi doğanay,mihrican bahar,

Felhan
22.02.2007, 20:52

Saygilarimla

Can'lar lütfen diger sayfalari okumadan Yorum yapmayalim bu isimler hakkinda defalarca Kaynak gösterilerek bilgi verilmistir yoksa hep bastan baslamak durumunda kaliyoruz.

Saygilar

YUKSEL_AYDIN
23.02.2007, 12:39
H Üseyİn Turan Alevİdİr Erzİncalidir

YUKSEL_AYDIN
23.02.2007, 12:45
H Üseyİn Turan Alevİdİr Erzİncalidir İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOGLU ALEVİDİR TOKATLIDIR

ONU®
28.02.2007, 22:30
Kemal & Serpil Alaçayır (Yanlış bilmiyorsam Sivaslılar)

kadirserious
28.02.2007, 23:20
ümit özat ve sinan kaloğlu sprocu aleviler

yozgatli
02.03.2007, 02:01
Tarkan soytarisinin Alevi oldugunu söyleyenler unutmasin ki; onun amca ogullari zamaninda Alevileri Maras'ta ,Corum'da kursuna dizen partinin il ve ilce yöneticileridir.

ceyda62
02.03.2007, 12:27
ferhat tunç
seher dilovan
musa eroğlu
arif sağ
ilyas salman
cem yılmaz vs şimdilik aklıma gelenler

serpil_88
02.03.2007, 13:01
Tarkan soytarisinin Alevi oldugunu söyleyenler unutmasin ki; onun amca ogullari zamaninda Alevileri Maras'ta ,Corum'da kursuna dizen partinin il ve ilce yöneticileridir.
hadi ya bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. tarkan'ın zaten annesi alevi. ben tarkan'ı alevi olarak kabul etmem bile annesi alevi diye oda alevi olacak diye birşey yok.

Seyduna
02.03.2007, 14:48
hadi ya bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. tarkan'ın zaten annesi alevi. ben tarkan'ı alevi olarak kabul etmem bile annesi alevi diye oda alevi olacak diye birşey yok.

Aynen katiliyorum ve daha dun ogrendigim bir bilgiyi ekliyorum. Genelkurmay Eski Baskani Huseyin Kivrikoglu da aleviymis.

ferdi_58
02.03.2007, 15:12
Yaw Bende Alevİyİm Ama Daha Unlu Olamadim :)

lion12<