kenli
03.04.2007, 19:36
tşk. alevi olmak kolay deyil. allah herkeze nasip etsin ben ce tşk.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Ünlü Aleviler kenli 03.04.2007, 19:36 tşk. alevi olmak kolay deyil. allah herkeze nasip etsin ben ce tşk. rinda 03.04.2007, 19:46 Arkdaşlar buraya mesaj yazarken daha dikkatli olalım.Duyduğum kadarıyla şu Alevildir diye öyle kulaktan dolma yanlış bilgiler vermeyelim.. Bir arkadaş ferdi tayfurun alevi olduğunu yazmış..Biraz mantıklı düşünelim Ferdi Tayfurun eşi sanatçı Necla Nazır bir dönem teseddüre girerek oyunculugu bırakmış bir insan ..Ayrıca Ferdi Tayfurun hangi şarkısında yada hangi programında Röportajında agzından Alevilikle ilgili sadece bir kelime duydunuz.. Buraya isim yazarken araştırıp aynı zamandada mantıklı düşünerek yazalım.. solcar 03.04.2007, 21:35 Zaten çoğu arkadaşlar bildiklerin yazmış benim bildiğim Adnan POLAT alevi toplumunada maddi olarak çok yardımları olmuştur.. birgül22 03.04.2007, 21:55 bi programda savaş ayda tarkanın alevi olduğunu söylemiştiii..kıvırcık alide alevii paslıyüz 03.04.2007, 22:00 Geçenlerde başbakan yardımcısı "Abdüllatif Şener" ben de aleviyim demişti. Ne kadar inandırıcı tartışılır.... birgül22 03.04.2007, 22:06 harika avcıda alevi olduğunu idda etti gecen günn ama söylerken sarhoşş ve berbat bi haldeydi utandımm yani adımıza caki101 04.04.2007, 01:04 Ya Bidakka Kimse Yazmadimi Inanmiyorum.... Tarkan Tevetoglu Yaw..... :) Nesimi 04.04.2007, 01:07 Yaw mesajları okudukça gülüyorum Abdullatif şener Savaş Ay Harika avcı :D arkadaşlar emin olmadığınızı yazmayın. sağda solda duyup buraya eklemek doğru değil buraya yazdığınız her mesaj arama motorlarına kaydoluyor insanları doğru yönlendirmek için 100 emin olduğunuzu yazın aksi halde konuyu kapatmak zorunda kalacam Korkarım ki ilerde Ajdar, Nelson Mandela, George Bush da Alevidir denilecek :D caki101 04.04.2007, 01:15 ben ajdara sordum .... -aleviyim alevi varmı ötesi nane die sarki yapcakmis :S:S:S Nesimi 04.04.2007, 01:17 ben ajdara sordum .... -aleviyim alevi varmı ötesi nane die sarki yapcakmis :S:S:S allah korusun, Alevi olan açıkca söylesin Alevilikden utananın kökeni Alevi de olsa söylemiyorsa bizim için önemi yokdur. not: ajdar vs gibi adamlar Alevi değildir örnek olsun diye verdim caki101 04.04.2007, 01:23 aman harbiden allah korusun... la ben ne bicim saka yapmisim :D cikita muz soksunlar agzima bida yapmicam :D ozanbaki 04.04.2007, 01:34 hüseyin kocadag da aleviydi Catli ile susurluktaki kazada ölmüslerdi. lion12 04.04.2007, 03:00 Michael Jordan David Beckham hee birde Abraham Lincoln:biggrin: :biggrin: Yaa arkadaşlar neler neler yazmışsınız yaw yok Abdüllatif Şener yok Hakan Şükür bende dedim bari eğer onlar öyleyse bunlarda öyledir. Nesimi can ında dediği gibi biraz daha emin olduğumuz kişileri yazalım. Abraham Lincoln de ikrar vermiş hatta musahibi de John F.Kennedy miş:lol: :biggrin: Felhan 04.04.2007, 16:14 Zülfü Livaneli - 1946 Konya/Ilgin dogumlu. Gerçek adi Ömer Zülfü Livaneli. O Alevi Ana-Baba dan olmamasina ragmen içimizden biri, bir Agabeyimiz olan ender kisilerden biri.:001_wub: :thumbup1: Abdüllatif Sener - 1954 Sivas/Yildizeli dogumlu. Basbakan Yardimcisi ve Devlet Bakani. Aslen Cerkez ve Sünni. Umarim Nazim Hikmet Siirleri okuyor diye onu bu seferde Komünist ilan etmezsiniz. Bu adam en az sevket kazan kadar yobaz dir.:cursing: :thumbdown Harika Avci - Gerçek adi Nermin Ocak. Aslen Sünni bir Bosnak.:yawn: şair simurg 06.04.2007, 00:16 mustafa kemal kesinlikle alevi değildir arkadaşlar.... birkaç isim: cemal süreya (şair) haydar ergülen (şair) müslim çelik (şair) ahmet bozkurt (şair) seyyah1982 06.04.2007, 00:47 ya arkadaşlar abdüllatif şener aleviyim demiş falan filan ona bakarsanız geçenlerde youtube sitesinde gazi olaylarını araştırırken fethullah gülenin gazi olayları hakkında bir yorumuna denk geldim.Oda Hz.Ali yi sevdiğini çoğu aleviden fazla yas tuttuğunu söylemişti...ne yapalım şimdi fethullah gülen alevimi diyeceğiz Recep tayyip erdoğan hazreti Aliyi sevmekse alevilik herkesten fazla aleviyim demişti...ne oldu alevimi oldu? Özgür-Taylan 06.04.2007, 02:38 ya arkadaşlar abdüllatif şener aleviyim demiş falan filan ona bakarsanız geçenlerde youtube sitesinde gazi olaylarını araştırırken fethullah gülenin gazi olayları hakkında bir yorumuna denk geldim.Oda Hz.Ali yi sevdiğini çoğu aleviden fazla yas tuttuğunu söylemişti...ne yapalım şimdi fethullah gülen alevimi diyeceğiz Recep tayyip erdoğan hazreti Aliyi sevmekse alevilik herkesten fazla aleviyim demişti...ne oldu alevimi oldu? aynen!! agzina diline saglikkkk !!! Iran, Irak'taki $iiler de Ali yandasi.. onlar Alevi mi simdi? :pinch: saygilar sevgiler lion12 06.04.2007, 03:21 Kesin olarak bildiğimiz emin olduğumuz kişileri yazalım lütfen! huseyn 06.04.2007, 11:08 ben:D kaskus 10.04.2007, 23:02 Yıldız Tilbe Yurtseven Kardeşler Yavuz Bingöl İlyas Salman Hüsyin Turan Haluk Özkan Zerrin Özer Yılmaz Erdoğan Ferhat Tunç kaan 14.04.2007, 23:23 Ayrıca bir arkadaşımız Cem Karacanın alevi olduğunu söylemişti. Cem Karaca ermeni kökenlidir bildiğim kadarıyla yani Hristiyandır. Onur Şanın alevi değildir. Cem Karaca alevidir... Cem Karaca'nın sadece annesi ermenidir kendisi baba tarafından alevidir Gannush 14.04.2007, 23:42 Yılmaz Erdoğan Alevi değil.. Hakkarili..Hakkaride Alevi yok.. Ala ala.. Gannush 14.04.2007, 23:43 Cem Karaca da Alevi değil..Cem Karaca'nın Annesi Ermeni kökenli, babası da Azeri kökenli.. sieya 15.04.2007, 11:34 Murat Başaran Tunceli Pülümürlü sen başka Murat Başaranla pişti oynamışsın murat222 15.04.2007, 13:37 evet küçük çoban yazımı tümden okursan özellikle buna vurgu yaptım. Alevi olmayan pek çok insan faşist ve yobaz değil ve demokrat, bu insanlar gerici, bağnaz olan alevilerden(bu şekilde olanları çok az) daha iyidir. İnsanlık önemlidir. O zaman bu konuyu kilitleyelim nede olsa önemli olan insanlık değil mi? Alevi olsun sunni olsun farketmiyor. Cem Karaca Ermeni kökenli olabilir ancak Kendisini Alevi hissediyorsa ona da bir şey diyemez kimse. Kendisini Alevi hissetmek ayrıdır, solcu olmak ayrıdır, Birde gerçekden ALEVİ olmak ayrıdır. Alevilikde anne baba önemlidir. Alevi kökenli olmayıp Aleviyim diyenler ise Bektaşidirler(Böyle sayılabilirler) Şii olabilir. Kuzey Irakdakiler bugün Şiilerdir. Alevilik oralarda varsa bile en fazla 1-2 köyde yaşatılıyordur. Annesi Alevi belki Annesinin tarafı bazen ağr basıyor. Eğer gerçekten bunu yaptırmışsa Alevi kurumları Tarkana teşekkür ederler. Belki bunlar hepsi birer halk dedikodusu olabilir. Bu konuya isim yazarken kesin kaynak varsa yazalım. Aksi halde Mustafa Sarıgülden tutun, Erkan mumcuya kadar Alevilikle alakası olmayan herkesi Alevi ilan ediyor insanlar. Bu yanlıştır. Elimizdeki belgelere göre yazalım. bugün ırakta şii türkmenlerin yanında alevi olanlarıda var ve 1-2 köy le sınırlı değiller.cemlerde yapıyorlar.ayrıca ırak' ta ehli hak denilen alevi kürtlerde var... Nesimi 15.04.2007, 14:04 bugün ırakta şii türkmenlerin yanında alevi olanlarıda var ve 1-2 köy le sınırlı değiller.cemlerde yapıyorlar.ayrıca ırak' ta ehli hak denilen alevi kürtlerde var... Evet Alevi olanlarıda var ancak zaten oradaki Türkmen nüfusu az üstelik Alevi olanları ise oldukça az sayıda. Ehli Haklar İran ve Irakda yaşıyorlar Türkiyede yaşayan Kürt ve Zaza Alevilerden farkları yok gibi. Ancak Kürtlerinde çoğu Şafidir ve kısmen şii ve hanefi olanlarıda vardır. Ehli haklar ise sayı olarak fazla değildir ancak azımsanmayacak kadardır. Tahminimce Irak Türkmen Alevileri zamanla asimile olup şiileştiler. Kürtlerden ehli haklarda şiileşme eğilimindeler. Türkiyede de Alevi kesim sunnileşme ve şiileşme eğiliminde(Bu oldukça ufak bir oran tehlike arz etmiyor) Ünlü Alevilere bakınca pek çoğunun kendini gizlediği görülüyor. Misal Nubar Terziyan, Adile Naşitin annesi vs bunlar Ermenidir. pek çok insan bunu bilmez. Alevi kesimde aynı psikoloji ile gizlenme eğiliminde. Şoreş 15.04.2007, 14:20 Evet Alevi olanlarıda var ancak zaten oradaki Türkmen nüfusu az üstelik Alevi olanları ise oldukça az sayıda. Ehli Haklar İran ve Irakda yaşıyorlar Türkiyede yaşayan Kürt ve Zaza Alevilerden farkları yok gibi. Ancak Kürtlerinde çoğu Şafidir ve kısmen şii ve hanefi olanlarıda vardır. Ehli haklar ise sayı olarak fazla değildir ancak azımsanmayacak kadardır. Tahminimce Irak Türkmen Alevileri zamanla asimile olup şiileştiler. Kürtlerden ehli haklarda şiileşme eğilimindeler. Türkiyede de Alevi kesim sunnileşme ve şiileşme eğiliminde(Bu oldukça ufak bir oran tehlike arz etmiyor) Ünlü Alevilere bakınca pek çoğunun kendini gizlediği görülüyor. Misal Nubar Terziyan, Adile Naşitin annesi vs bunlar Ermenidir. pek çok insan bunu bilmez. Alevi kesimde aynı psikoloji ile gizlenme eğiliminde. Bu doğru.. Iraktaki Türkmenlerin bugün yarısı Hanefi - Şafi, diğer yarısı ise Şia ve Alevidir.. Şii ve Alevi Türkmenler, bencede Türkmenlerin zamanla asimile olduklarının kanıtıdır.. Ordaki Sünni Türkmenlerinde sonradan Sünnileştiklerini düşünüyorum.. Zaten Sünni kesim Şafi kesimlerin etkisiyle kimliklerinden uzaklaşmışlar... Şii ve Alevi olanlar sanırım daha etkililer kendi Kimliğinde.. Mesela hiç Türkçe bilmeyen Sünni Türkmenler var Irakta.. Bugün oradaki Aleviler malesef ki Milliyetçi akımların etkisi altın alınmakta ve Alevi Kimliklerinden uzaklaşmaya başlamışlardır.. Lale 16.04.2007, 00:22 Arzu Abidin Biter YavuzTop Gülom 16.04.2007, 02:01 Cem Karaca da Alevi değil..Cem Karaca'nın Annesi Ermeni kökenli, babası da Azeri kökenli.. Dogrudur, bende bulunan bir kitapta kendisi soyluyor. Dedesi Azerbaycan'dan gocmus aslen Sii. Annesi Hiristiyan. Ve Cem Karaca devam ediyor, ilk Aleviligi askerlikte tanimis. Ve surekli Ruhi Su yu dinlemeye baslamis. Emrah Altin Mikrofon Yarismasinda unlu olduktan sonra ciddi bir sekilde Alevi kulturuyle ve Bektasi nefesleri ve Alevi deyisleriyle ilginlenmis. Ek olarak sunmak istedim.:o Gannush 16.04.2007, 02:28 Ünlü Alevilere ek Aleviler sözcüğündeki "a, e,i" ünlüleri de ünlüdür :p Hatta bu harfler dünyaya Alevi sözcüğü sayesinde yayılmıştır :p yozgatli 17.04.2007, 22:52 Bazi arkadaslar bazi sanatcilar icin " o Alevi degil ama Alevilige yakindir" diyor. Arkadaslar bir kimse ya Alevidir ya da degildir . Bunun yakini uzagi olmaz. Biz Sünnilige ne kadar yakinsak sünni arkadaslarimizda Alevilige ancak o kadar yakindir.Ayrica önümüze gelen her demokrati Alevi sanmayalim. Örnegin Alevi düsmani Mustafa Sarigül icin bile Alevi denmis.Rahmetli Ahmet Kaya, Belkis Akkale Alevi degildir.Her Alevi türküsü söyleyen Alevi olsaydi Ibrahim Tatlises neredeyse Alevi dedesi olurdu. Yani herkes türküsünü para icin söylüyor. Saygilarimla yozgatli 17.04.2007, 23:01 Ayrica Zülfü Livaneli Alevilerin tepkisini cekmemek icin adinin basinda bulunan Ömer ismini hic telaffuz etmez. Esas adi Ömer Zülfü Livaneli'dir. kemalizim 18.04.2007, 00:21 livaneli alevi olmadıgını biliyoruz kendisi alevileri sevdiginden bize yakın oluyor diye biliyorum yanlışmı biliyom can Jan Ozan 18.04.2007, 00:51 kusura bakmayin ama ben bu sitede tarkan vs gibi isimler gectigi zaman alevi oldugumdan süpheleniyorum yada form üyelerinden. ister gerici diyin ister cagdisi ne derseniz diyin ama bu tür basit insanlardan söz etmektense aleviligi red ederim daha iyidir.size bir soru sorsam tarkanmi güzel söylüyor yoksa asik mahsuni mi cevabiniz tabiki mahsuni olacak cünki burda oldugunuz icin ama baska bir sitede olsaniz daha farkli bir cevap verirsiniz, ve tarkan bugüne kadar sayenizde ünlendi bir yerlere geldi sizin kültürünüze örf adet ve geleneklerinize birseyler verdimi? tam tersi. yarari bir kenara birak hep zarar verdi, gencleri 1500 yillik bir kültürden uzaklastirip 250 yillik bir kültür olan mcdonalds disco yani zararli olan herseye özendirdiki herkes gelip internetten aleviligini ögrenmeye calisiyor neden kendi imkanlariyla büyüklerinden ögrenemiyor, hepiniz hepimiz müzigin evrenselligi dedik ama icerde alevi disarda tarkanci batici olup ciktik tek yüz yetmedi ikiyüzlülüge özendik diyorum cünki yakin akrabalarimin cocuklarinida görüyorum alevi derneklerine giderler alevi olurlar disari cikarlar ne oldugunu bilmezler. sitede sakin ben pop top arabesk bati vs dinlemiyorum demeyin. yaklasik bir iki aydir siteye üyeyim ama site üyelerinin %75 bu tür zararli seylerin pesinde kosan üyelerden oldugunu rahatlikla söyleyebilirim. sagolsun medya bir zamanlar bize arabesk duygulari sömürme araclari dayatmisti, baktiki arabeskin sonu geliyor bu kezde pop top gibi hicbir amaci hicbir hizmeti olmayan yarar yerine zararin türlüsünü iicinde barindiran bir tür cikardi piyasaya. neyse konuyu dagitmim. isterseniz site yonetimine söyleyin size tarkan serdar ortac ebru gündes vs gibi insanlarin sizin icin ayri bir baslik acsinlar ki ozaman eminimki site güncel konulari yüzünden hic kimse banlanmaz yada uzaklastirilmaz aksine, sitenin üyelik patlamasinda rekor bile kirilir . yarin tarkan aydin serdar ortac vs aleviyim derlerse ayni tepkim devam edecektir canan kardes yazdiklarimi örnek olarak senin alintiyi aldim, kesinlikle sana degil genelleme yaptim. bir kac baslikta yine yazmistim yani tarkan vs gibi kisiliklerin adi bu sitede gectigi sürece, tepkim devam edecektir taaki ban yada siteden uzaklastirilana kadar. niye öyle düşünüyosun... alevilik belirli kişilerin tekelindemi??? tarkan alevi olamazmı serdar ortaç alevi olamazmı??? bu nasıl bir düşüncedir... illa türkümü söylemek gerekiyor alevi olmak için? illa bir alevi mesaj kaygısı taşımak zorundamı? ... inanç belirli grupların tekelinde değildir olamaz... mahsuninin tadı başka tarkanın başka... çok uçlardasın bence... AleviSamet 18.04.2007, 04:51 mustafa sandal erzincan kemah lı ama alevi değil kesin biliyorum. Selam CANLARIM! Bu KESIN bilmen nasil oluyor? Ben cok önemli kaynaklardan tam tersini duydum...Yani Mustafa Sandal Alevi kökenli. Düsüncelerine bakilirsada alevi ve Atatürkcü bir düsünceye sahip. Bu ara Mustafa Sandal tam erzincanli degil...Yari Adanali, yari Erzincanli. Ben kendisi ile bi kere cok yakin bir araya geldim..ama bi türlü alevimisin diye soramadim :blushing: Cem Yilmaza gelince...Sivasli...Sivasda cok alevi var...fasiste cok var. Tamam, ismi CEM...Ama harbi alevi ise, neden Hokkabaz filiminde babasina tavasani yedirdi? Filim icabi bile olsa, yapilmaz. (Misal olarak Mehmet Ali Erbil ve Okan Bayülgenin HEMSO filiminde gibi) Ayrica filimde oynattigi gercek annesi tam kapali bir bayandi. Bu ara Cem Karaca yillar boyu bizim köyde (Fethiye - Günlükbaşı - Foça Mahallesi) yasadi esi ile birlikte...BIZIM OGLAN diyorlardi ona. Bizim köyümüz'de Alevi (Tahtaci) köyü. Alevimi degilmi bilemem. Bizimkilere sormam lazim bi. Tarkanin annesi alevi kökenliymis... Her birinizin yazisina saygim var...ama lütfen "...Ben onu aleviye benzetiyorum" gibi sacma yazilari birakalim. SEN COK ALEVIYE BENZIYORSUN diyenlerde oldu bana...Ne alaka? O zaman ben H.z. Isa'ya inandigimda hiristiyan tipimmi olucak? Önemli olan kim Alevi, kim Alevi degil...! Önemli olan Alevi olup, 12 Imamlarin yolundan gitmek ve önegin Türkücü Sanatcilarimiz gibi, Popcu Zerrin Özer gibi acik acik söylemek...Saklamamak. Kanal D'de calisan bir eleman dostum var...O ise bana bir listeden isimler saydi...Inanmiyacaksiniz, ama her sanatci hakkinda bilgiler vardi adamlarda...Kaca gösteri yapiyor, kaca konser veriyor, dini/mezhepi hangi kökenli vs vs. Ve hic ummadigim isimler cikti...Misal Sertab Erener :-) Cok kisininde Alevi oldugunu sandim...Ama degilmisler...En basit misal rahmetli Asik Mahsuni Serif...Canim benim tam alevidir diye düsündün, ama alakasi yok...Sanirim ailesinden alevi inancini ilk o kabul etti...Eeee, herkes dogustan ALEVI doguyamiyormus... Selam ederim halkima Samet AleviSamet 18.04.2007, 05:06 benim bildiklerim avrupa yakasındaki şesu Meshur MAKBULE'de Alevi :-) Ablasi bizim otelde kaldi...adamlar has alevi cikti :-) Erkan19 18.04.2007, 09:23 Mehmet Ali ALABORA, Canan Başkaya zülküf 18.04.2007, 10:33 ferdi tayfur bir numara sağci bazi arkadaşlar takip etmeden sargele bu alevi şu alevi readme 18.04.2007, 10:48 Alİ Haydar VezİroĞlu örnek aldığım, değer verdiğim bir işadamıdır. türkiyede sıfırdan zenginliğin zirvelerine oturabilmiş ender kişilerdendir. aleviler nedense sevmiyor bu saygın insanı.. readme 18.04.2007, 10:58 bir kaç isimde ben buldum mustafa sandal kerim tekin mustafa sarıgül ümit karan rıza çalımbay ibrahim sadri ibrahim bolat kamer genç musa agacık yavuz top süleyman atlı ertürk yöndem cemali edip akbayram (antep merkezli-aleviye rastlamadım hiç) aspava 18.04.2007, 11:13 rahmetlii Kerim Tekin ve eski mankenlerden İsmet Özhan erzincan kemahlı ve Aleviler yozgatli 18.04.2007, 21:07 Canim kardeslerim, Mustafa Sarigül icin lütfen Alevi demeyiniz. Deniz Baykal bundan iki sene önce Genel Baskanlik Seciminde aciklamisti. Mustafa Sarigül'ün kendisine " Partideki Alevileri bir an önce temizlemeliyiz yoksa partiyi tamamen ele gecirecekler" dedigini ve Sarigül'den cit cikmadi. Bu adam Alevi olsa böyle konusur muydu? Ayrica cok ama cok sevdigim Mahsuni Serif kesinlikle Alevi degildir. Kendisi Alevi inancini sonradan kabul etmis büyük bir ozandir. Tabi onun Alevi olmamasi büyük sanatci olmasina engel degildir. Rahmetli Cem Karca 'da Alevi degildi. Ama o da tipki Mahsunu Serif gibi Aleviligi benimsedi. Annesi tiyatro sanatcisi Toto Karaca (Irma Felekyan) ise Ermeni asilliydi. Babasi Mehmet Ibrahim ise Azeri türkü birsiydi. Ama Cem Karaca'nin esinin babasi Alevi annesi sünnidir. seyyah1982 19.04.2007, 14:59 arkadaşlar ödevim için bir araştırma yapıyordumda buna rastladım sanırım bu kadın alevi ve hey tekstilde türkiyenin en büyük 207. firması... Hey Tekstil'den Anadolu'ya üçüncü fabrika yatırımı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı ve Hey Tekstil kurucu ortağı Aynur Bektaş, Çankırı Çerkeş ve Nevşehir Hacıbektaş'tan sonra Anadolu'ya üçüncü fabrikayı kurmaya hazırlanıyor. Bektaş, üçüncü fabrikayı işgücünün yoğun olduğu ve 5084 sayılı teşvik yasasından yararlanılan bir yörede, 2007 yılı içinde faaliyete sokacaklarını bildirdi. Fabrika için 5 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini belirten Bektaş, "2007 sonuna kadar Anadolu'da 3 bin kişiye istihdam sağlamış oluruz" dedi. Bektaş, İstanbul'da 2.80 euro'ya satabildikleri bir tişörtü Çerkeş'te 1.90 euro'ya yapıp satabildiklerine dikkat çekti. Anadolu'ya ucuz iş yaptırmak için değil, sosyal sorumluluk bilinciyle gitmek gerektiğini vurgulayan Bektaş, yeni işletmelerin toparlanabilmesi için de bir yıl süreyle bölgesel asgari ücretin uygulanmasını veya o işletmede asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını istedi. Hacıbektaş'ta 100 villa inşaatlarının devam ettiğini de hatırlatan Bektaş, oradan kazanacakları para, kredi desteği ve öz sermayeleriyle otel inşaatına gireceklerini belirtti. AleviSamet 19.04.2007, 15:03 Bazilarimiz Musa Eroglu Alevi degil diyorlar... Musa Eroglu Mersinin MUT ilcesinden geliyor. Kendini has Alevi. Hatta Toros Alevilerine TAHTACI derler. Kendisi bizim köye cok gelir, tek bizler icin konser verir. Ne yazikki, bazi canlarimiz TAHTACILAR kimlerdir bilmiyorlar... Bende bir Tahtaciyim... seyyah1982 19.04.2007, 15:04 evet şimdi emin oldum bu şişiler alevi ve aynur bektaş aynı zamanda türkiye giyim sanayicileri dernegi başkanı... ALINTI: HACIBEKTAŞ WEB Hacıbektaş'lı işadamı Süreyya Bektaş ve eşi Aynur Bektaş'ın sahip oldukları Hey Tekstil Örme San. Tic. A.Ş. nin, Hacıbektaş'ta kurmayı planladıkları tekstil fabrikası binasının inşaatına Nisan ayı sonlarında başlanmış idi. Bir yandan fabrika binasının inşaatı devam ederken, bir yandan da fabrikada çalışacakların belirlenmesi, çalışacakların eğitimi konularında çalışmalar yapılmaktadır. readme 19.04.2007, 21:21 arkadaşlar ödevim için bir araştırma yapıyordumda buna rastladım sanırım bu kadın alevi ve hey tekstilde türkiyenin en büyük 207. firması... Hey Tekstil'den Anadolu'ya üçüncü fabrika yatırımı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı ve Hey Tekstil kurucu ortağı Aynur Bektaş, Çankırı Çerkeş ve Nevşehir Hacıbektaş'tan sonra Anadolu'ya üçüncü fabrikayı kurmaya hazırlanıyor. Bektaş, üçüncü fabrikayı işgücünün yoğun olduğu ve 5084 sayılı teşvik yasasından yararlanılan bir yörede, 2007 yılı içinde faaliyete sokacaklarını bildirdi. Fabrika için 5 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini belirten Bektaş, "2007 sonuna kadar Anadolu'da 3 bin kişiye istihdam sağlamış oluruz" dedi. Bektaş, İstanbul'da 2.80 euro'ya satabildikleri bir tişörtü Çerkeş'te 1.90 euro'ya yapıp satabildiklerine dikkat çekti. Anadolu'ya ucuz iş yaptırmak için değil, sosyal sorumluluk bilinciyle gitmek gerektiğini vurgulayan Bektaş, yeni işletmelerin toparlanabilmesi için de bir yıl süreyle bölgesel asgari ücretin uygulanmasını veya o işletmede asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını istedi. Hacıbektaş'ta 100 villa inşaatlarının devam ettiğini de hatırlatan Bektaş, oradan kazanacakları para, kredi desteği ve öz sermayeleriyle otel inşaatına gireceklerini belirtti. bu muhterem bayan sanırım: http://www.yenisafak.com.tr/resim/buyuk/ebek_bykd7655bced7625267.jpg Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı ve Hey Tekstil ile Hey Travel'in sahibi Aynur Bektaş, "yonetisim.com"un "İş'te Kazananlar' köşesinde yaptığı açıklamada, "Müftü olmak isterdim. Hatırımda kalan, o makama çok değer verilirdi ve bu beni çok etkilemişti" dedi. Tekstilin patroniçesi Bektaş, hayat hikayesini anlatırken, "Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde doğdum. Babam elektrikçiydi. 'Motorcu Ali' derler babama... Evdeki bir teneke peyniri satarak, Karabük'te sanat okuluna gitmiş. Babam da okumaya çok meraklıydı" diye konuştu. HAYALİ İÇİN ESKİ YAZI KURSUNA GİTTİ O zamanlar, kendisinin hayalinde müftülük mesleği olduğnu kaydeden Bektaş, şöyle devam etti, "Müftü olmak isterdim. Benim zamanımda kızlar, eski yazı kurslarına gönderilirdi. Bu kurslara ben de devam ettim ama öğrenemedim. Ama hatırımda kalan, o makama çok değer verilirdi ve bu beni çok etkilemişti. Ha bu arada bir de 'veterinerlik' de beni etkileyen mesleklerden biriydi. "Veteriner gelmedi, hayvanlar hasta, kasapta etler kaldı veterineri bekliyoruz..." gibi anlamadığım, ama mühim olduğuna inandığım konuşmalar nedeniyle, veteriner olmaya karar verdim. Daha sonra Ankara Kız Lisesi'ni bitirip, Veterinerlik okumaya başladım. Ama bilmeden yanlış bir gruba takılmıştım. Elime pankart verip yürütürlerken, yanlarında kaldığım eniştem beni gördü ve okuldan alındım" diye konuştu. Yanıma oturan ilk erkekle evlendim Aynur Bektaş, "Bizim dünyamız, siyah ve beyazdan oluşan tertemiz bir dünyaydı. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Bu nedenle, yanıma ilk oturan erkekle evlendim" dedi. takdir etmek istiyorum gercekten. yüz tane daha böyle üretken bayan olsa türkiye yolunu bulur.. AleviSamet 19.04.2007, 21:39 Konudan tam saptikmi yoksa banami öyle geldi...:sasirdi: alevikiz 19.04.2007, 21:45 valla benim duyduguma göre, musa eroglu bi konserde yozgatda alevi olmadigini söylemis. ama bunun kolayi var saz hocama sormam gerekiyor o bilir, cünkü kendisi musa eroglunun ögrencisiydi. gelelim ünlü alevilere songül karli metin karatas zafer gündogdu belkiz akkale oguz aksac mahsuni serif hüseyin turan yildiz tilbe (annesi alevi) yurtseven kardesler (inkar ediyorlar o baska bi konu) ilyaz salman kemal sunal sener sen AleviSamet 19.04.2007, 21:50 mahsuni serif Rahmetli Mahsuni Alevi degildi... Ebru62 19.04.2007, 23:00 Rahmetli Mahzuni Serif kesinlikle alevi ve aslen Dersimden (Hozat/Bargini) gitmedir, hata dedesoyundan AleviSamet 19.04.2007, 23:21 Rahmetlinin bir sarkisi bir var, BEN ALEVI OLAMAMKI diye... Bu konu bence gittikce sacmalasmaya basliyor...birileri musa erogluya bile alevi degil diyor...ben yorumlari en iyisi birakayim... yozgatli 20.04.2007, 01:39 Eger Musa Eroglu Yozgat'ta Alevi olmadigini söylediyse ya kendisi Alevi degildir ya da bu konuda bilgisi yoktur. Isteyene Yozgat'a bagli 40 tane Alevi köyü sayayim. AleviSamet 20.04.2007, 01:45 Ben sahsen Musa Dedenin böyle bir seyin dedigini sanmiyorum...bir yanlis anlasilma vardir ortada...durup dururken surda burda alevi yoldaslari yoktur demez zaten kimse... Ona bakarsan bugüne kadar cok canlar Fethiye'de alevilerin oldugunu bilmiyor...tam tamina, camisiz bir hakiki Alevi köyü var...5 kilometrelik bir sahil var...otelcilerin yüzde 90'i Alevidir... Sanirim heryerde Alevi var...Tek tükde olsa var. Abdal Musa (Antalya - Elmali) ona bakarsaniz bir Alevi köyü degildir. Ama tün dünyadan Aleviler gelip orda Ibadetlerini ederler, kurban keserler...yüz yillardir. Ve TÜRK milletine gelince...bizler HER YERDEYIZ :-) Dünyanin öbür ucunda bile bir Türk vardir :001_tt2: Gülom 20.04.2007, 04:24 Abdal Musa (Antalya - Elmali) ona bakarsaniz bir Alevi köyü degildir. Ama tün dünyadan Aleviler gelip orda Ibadetlerini ederler, kurban keserler...yüz yillardir. Elmali koyu karisik, ordaki koylulerden duymustum. Bu arada dogrusun Musa Eroglu Alevidir. Televizyondada soylemistir kendisi, Tahtacilardan.. Bella 21.04.2007, 12:42 burhan altıntop...tokatlıymışş..:laugh: Nesimi 21.04.2007, 12:50 burhan altıntop...tokatlıymışş..:laugh: Anlamıştım zaten :biggrin: haydar.K 21.04.2007, 13:25 aşık ali nurşaniyi cemile sönmezi unutmuşsunuz - unutmadan musa eroğlu alevi değil mersin mut yörüklerinden ama artık kendiside deyiş ve semahlarımızı söyleye söyleye bizden biri olmasına az kaldı. hatırladıgım kadarıyla hiç bir programda ben aleviyim demedi hatta bir programda bu müziği çok istiyorlar diye yaptıgını söylediğini izlemiştim ama önemli olan bu inancı benimsemesi gorki 22.04.2007, 18:48 Neşat Ertaş Muharrem Ertaş emınmısnız alevı olduguna ben alevi degil diye biliyorum gelin Canlar Bir Olalim [/QUOTE] ozanbaki 22.04.2007, 19:12 Neşat Ertaş Muharrem Ertaş emınmısnız alevı olduguna ben alevi degil diye biliyorum gelin Canlar Bir Olalim [/QUOTE] tabi ki aleviler. cangüdaz 22.04.2007, 19:21 arkadaşlar düşünsenize tayyip ben aleviyim diyormuş bir de.ayy Allah korusun ya!şu uzun liseteye bir de ben ekleme yapayım.hatay alevilernden reyting hamdi lakaplı hamdi alkan.hemşehrim olur kendileri :-) bu arada alevilern sayısı da amma çokmuş.şu listeye bakarmsınz say say bitmyr. dali 22.04.2007, 19:46 hamdi alkan alevidir Beşiktaşli58 22.04.2007, 19:51 hamdi alkan alevidir Nerden biliyorsunuz, açiklarmisiniz? seyyah1982 22.04.2007, 22:06 valla benim duyduguma göre, musa eroglu bi konserde yozgatda alevi olmadigini söylemis. ama bunun kolayi var saz hocama sormam gerekiyor o bilir, cünkü kendisi musa eroglunun ögrencisiydi. gelelim ünlü alevilere songül karli metin karatas zafer gündogdu belkiz akkale oguz aksac mahsuni serif hüseyin turan yildiz tilbe (annesi alevi) yurtseven kardesler (inkar ediyorlar o baska bi konu) ilyaz salman kemal sunal sener sen arkadaşlar kemal sunal ve belkıs akkale alevi değil diyoruz ısrarla bilmediginiz her esmeri her sevdiğiniz insanı her solcuyu alevi yazıyorsunuz... cangüdaz 24.04.2007, 18:43 Nerden biliyorsunuz, açiklarmisiniz? hataylı biri olarak hatay'lı alevileri de bilmek hakkımız sanırm :-) gurbet polat 25.04.2007, 16:56 muharrem akkuş aşık daimi özcan türe güler duman özlem özdil arkadaşlar dahası var ama şuan aklıma gelmiyor sahan24 25.04.2007, 18:20 taner özdemir metin karataş cihan çelik enver çelik yılmaz çelik adem aslandoğan zeynel aba abidin biter ali ekber eren ali mahsuni arzu aydın öztürk belkıs akkale cansu koç cengiz özkan muharrem temiz dertli divane dilber doğan sabahat akkiraz ve canlar sayamadığım çok alevi ünlü sanatçılarımız var :)) shahrud 25.04.2007, 19:50 Eger Musa Eroglu Yozgat'ta Alevi olmadigini söylediyse ya kendisi Alevi degildir ya da bu konuda bilgisi yoktur. Isteyene Yozgat'a bagli 40 tane Alevi köyü sayayim. Bir yanlis anlama var sanirim. Musa Eroglu Yozgat'ta Alevi olmadigini soyledi derken dikkat ederseniz orada arkadas biraz karisik yazmis. Ancak cumlenin devamindan anlasildigi uzere Musa Eroglu kendisinin Alevi olmadigini belirtiyor, Yozgat'ta Alevi bulunmadigini degil. shahrud 25.04.2007, 19:52 Neşat Ertaş Muharrem Ertaş emınmısnız alevı olduguna ben alevi degil diye biliyorum gelin Canlar Bir Olalim [/QUOTE] Evet cok eminiz. Sen anlasilan hic Neşat Ertaş, Muharrem Ertaş dinlememissin. Kızılırmaklı 25.04.2007, 20:24 Yılmaz Erdoğan Alevi değil.. Hakkarili..Hakkaride Alevi yok.. Ala ala.. kim demiş hahah allah büyüktür...:) Nesimi 25.04.2007, 20:28 kim demiş hahah allah büyüktür...:) Hakkaride Alevi yaşamaz. (Memur olanları saymazsak). Yılmaz Erdoğan da Alevi değildir. Her solcu Alevi değildir. Her demokrat Alevi değildir. Bize her gülücük atan Alevi değildir. selef 26.04.2007, 13:47 ismet sezgin emel sayın atom karınca - selami öztürk. tevazu 04.05.2007, 20:26 ümit özat fenerbahçenin kaptanı tevazu 04.05.2007, 20:27 rıza çalımbay aklıma geldikçe paylaşcam canlar sonıc 04.05.2007, 20:34 hamdi alkan %100 alevidir.komşumuz hataydayken hamdi alkanın babasına komşuymuş anlattığına göre alevilik konusundada fanatiklermiş.komşumun yalan söylediğine ihtimal vermiyorum.... esinti 04.05.2007, 20:46 türkücülerin % 9o ı genelde alevidir ama bunların isimleride önemlidir..... basta hayran olduğum arzu sahin abidin biter ferhat tunc ceylan zerrin özer bülent inal bülent polat kıvırcık ali arif sağ sabahat akkiraz özcan türe erdal erzincan mercan erzincan zeynel aba ismet özhan tarkan'ın anne tarafı alevidir daha cok var ama aklıma gelenler bunlar mhrs 04.05.2007, 22:09 Sevgili Canlar Herkes Bildiği, Tanidiği ünlü Aleviyi Buraya Eklesin. ben Başlayayim. Arif Sağ Musa Eroğlu Ali Ekber çiçek Erdal Erzincan Sebahat Akkiraz Aşik Mahsuni şerif Yunus Emre Taptuk Emre şah Hatayi Karacaoğlan Neşat Ertaş Muharrem Ertaş çekiç Ali Haci Taşan Pir Sultan Abdal Fuzuli Cem Karaca Muhlis Akarsu Adnan Polat Mustafa Timisi Aşik Veysel Hadi Devamini Bekliyorum.. gelin Canlar Bir Olalim Dostum belki şaşıracaksın ama MAHSUNİ ŞERİF Alevi değildir . KENDİSİ: 3 Ocak 1943 Maraş-Afşinè bağlı berçenek köyünde doğuyor Çocukken Babası tarafından Hacı Lütfi Efendi`nin medresesine Hafız-Kuràn kursuna gönderiliyor ama sadece 3,5 ay dayanabiliyor kursa fakat arapçayı öğreniyor Afşin`den Elbistanà indiğinde subay kıyafetiyle gezen genç çocukları görüyor ve çevrenin de etkisiyleaskerliğe karşı büyük ilgi duyuyor ve Mersin Assubay Hazırlanma Okulu`na başlıyor 10_12 yaşında ilk okul öğrencisiyken dayısının kızı Emine ile nişanlanıyor ve evleniyor tabii babasının ve akrabalarının baskısı ile Subay iken 1960 ihtilalinde aktif rol alıyor ve 1960 Kasımında ordu tarafından kendisine Atatürk Ödülü veriliyor daha sonra imam nikahıyla evlendiği Emine ile bir mektupla boşanıyor bu evlilikten bir kızı oluyor O dönemin devrimci dalgasından etkileniyor ve ordudan ayrılıyor ve bu yüzden orduya tazminat ödemek zorunda kalıyor Tabi bu yıllarda şiir yazmaya başlıyor ve saz çalıyor 1961 yılında İtalyan asıllı Sovina (Suna) isimli kızla tanışıyor ve onunla evlenmeye karar kılıyor ancak kız 14 yaşında olduğu için yasalar evlenmelerine izin vermiyor O`da kızı alıp köye kaçırıyor ve tabi yanında okul kaçağı ve asker zamanının gelmesiyle doğan sorunlarıyla.. 1963 te Fikret Otyam`la tanışıyor ve O`nun yardımıyla Cüneyt Arcayürek imzasını taşıyan ilk ropörtajı Hürriyette yayınlanıyor bu dönem aynı zamanda TİPìn kuruluş yıllarına denk geliyor ve TİP`le yakın ilişkiler kuruyor Türkiye`de ilk Aşıklar derneğinin kurulmasına öncülük ediyor TRT Radyolarında Aşık İhsani, Kul Ahmet ve Kul Hasan`la birlikte türkü söylüyor Peki nasıl mı Alevilik`ten etkilendi? Cevabını isterseniz kendisine bırakalım: '' Geçmişteki ozanları, yaşayan ozanları tek tek inceledim. Kendime kılavuz olarak seçtiğim Pir Sultan Abdal oldu. Ses olaraktaetkilendiğim Davut Sulari`dir. Toprak çocuğuyuz,toprağa karşı büyük özlemimiz vardır. Bunu da en iyi dile getiren Veysel baba idi. Davut Sulari`den esinlendiğim sese, Aşık Veysel mülayimliğini kattım. Düşün felsefemi de yukarıda belirttiğim gibi Pir Sultan Abdal`dan aldım... Ve şunu anladım: Bu güne kadar halk ozanlığı sürekli olarak istismar edilmişti. Halk şiiri geleneği, gül,bülbül,çiçek edebiyatı ile uyutma perhizi olarak kullanılmıştı. İlk amacım bu güne kadar süregelen bu kalıpları kırıp,yıkmak oldu. Olaylardanve halk yaşamından aldığım gerçekleri konu olarak işledim...'' ( bu alıntı 12 Ekim 1973`te Ali Haydarìn Yeni Ortam Gazetesi`nde yayınlanan Mahsuni Şerif ile yaptığı konuşmadan alınmıştır) Nesimi 04.05.2007, 22:48 Dostum belki şaşıracaksın ama MAHSUNİ ŞERİF Alevi değildir . KENDİSİ: 3 Ocak 1943 Maraş-Afşinè bağlı berçenek köyünde doğuyor Çocukken Babası tarafından Hacı Lütfi Efendi`nin medresesine Hafız-Kuràn kursuna gönderiliyor ama sadece 3,5 ay dayanabiliyor kursa fakat arapçayı öğreniyor Afşin`den Elbistanà indiğinde subay kıyafetiyle gezen genç çocukları görüyor ve çevrenin de etkisiyleaskerliğe karşı büyük ilgi duyuyor ve Mersin Assubay Hazırlanma Okulu`na başlıyor 10_12 yaşında ilk okul öğrencisiyken dayısının kızı Emine ile nişanlanıyor ve evleniyor tabii babasının ve akrabalarının baskısı ile Subay iken 1960 ihtilalinde aktif rol alıyor ve 1960 Kasımında ordu tarafından kendisine Atatürk Ödülü veriliyor daha sonra imam nikahıyla evlendiği Emine ile bir mektupla boşanıyor bu evlilikten bir kızı oluyor O dönemin devrimci dalgasından etkileniyor ve ordudan ayrılıyor ve bu yüzden orduya tazminat ödemek zorunda kalıyor Tabi bu yıllarda şiir yazmaya başlıyor ve saz çalıyor 1961 yılında İtalyan asıllı Sovina (Suna) isimli kızla tanışıyor ve onunla evlenmeye karar kılıyor ancak kız 14 yaşında olduğu için yasalar evlenmelerine izin vermiyor O`da kızı alıp köye kaçırıyor ve tabi yanında okul kaçağı ve asker zamanının gelmesiyle doğan sorunlarıyla.. 1963 te Fikret Otyam`la tanışıyor ve O`nun yardımıyla Cüneyt Arcayürek imzasını taşıyan ilk ropörtajı Hürriyette yayınlanıyor bu dönem aynı zamanda TİPìn kuruluş yıllarına denk geliyor ve TİP`le yakın ilişkiler kuruyor Türkiye`de ilk Aşıklar derneğinin kurulmasına öncülük ediyor TRT Radyolarında Aşık İhsani, Kul Ahmet ve Kul Hasan`la birlikte türkü söylüyor Peki nasıl mı Alevilik`ten etkilendi? Cevabını isterseniz kendisine bırakalım: '' Geçmişteki ozanları, yaşayan ozanları tek tek inceledim. Kendime kılavuz olarak seçtiğim Pir Sultan Abdal oldu. Ses olaraktaetkilendiğim Davut Sulari`dir. Toprak çocuğuyuz,toprağa karşı büyük özlemimiz vardır. Bunu da en iyi dile getiren Veysel baba idi. Davut Sulari`den esinlendiğim sese, Aşık Veysel mülayimliğini kattım. Düşün felsefemi de yukarıda belirttiğim gibi Pir Sultan Abdal`dan aldım... Ve şunu anladım: Bu güne kadar halk ozanlığı sürekli olarak istismar edilmişti. Halk şiiri geleneği, gül,bülbül,çiçek edebiyatı ile uyutma perhizi olarak kullanılmıştı. İlk amacım bu güne kadar süregelen bu kalıpları kırıp,yıkmak oldu. Olaylardanve halk yaşamından aldığım gerçekleri konu olarak işledim...'' ( bu alıntı 12 Ekim 1973`te Ali Haydarìn Yeni Ortam Gazetesi`nde yayınlanan Mahsuni Şerif ile yaptığı konuşmadan alınmıştır) Üyeleri yanlış bilgilendirmeyin. Birincisi bu yazıda Alevi olmadığına dair bir veri yok. kur'an kursuna yollanması onun Sunni olduğunu işaret etmez. Tuncelide de pek çok genç öğrenci mecburiyetten kur'an kursuna yollandı. Ayrıca size Mahzuninin soy ağacını vereyim bu veriler daha aydınlatıcı olacaktır. "Bütün Elbistan / Malatya ovalarında ve dağlarında o günün büyük mürşidi ve evliyası olarak bilinen Seyyid Hacı Mehmet Dede, Aşık Mahzuni Şerif ' in babası Zeynel' in, öz dedesidir." "1940'ın başlarında Mahzuni Şerif bu köyde doğar. Barginekli Ağuçan Türkmenleri'nden olup, nene tarafı Varto / Hormekan Aşireti'nden Razey'e (Irazca hatun) mensuptur. 1940'lı yıllarda, Berçenek'te ilk okul olmadığı için Mahzuni, Elbistan'ın Alembey Köyü'nde, Lütfü Efendi Medresesinde Kur'an eğitimi alır, Eski Türkçe okur, yazar. Ancak, 1956 yılında köye gelen ilk okuldan, mezun olduktan sonra Mersin Astsubay Okulu'na gider. 1960 yılında Ankara Ordu Donatım Teknik Okulu'nu bitirir. Başarısının gereği Kuleli Askeri Lisesi'ni aynı yıllarda hak etmesine karşılık, toplumculuğa ve halk edebiyatına gönül verdiği ve Alevi olduğu için ordudan ihraç edilir. " www.mahzuniserif.com sitesinden ayrıntılı bilgi alınabilir. Değerlerinize sahip çıkın! alevikiz 05.05.2007, 14:29 arkadaşlar kemal sunal ve belkıs akkale alevi değil diyoruz ısrarla bilmediginiz her esmeri her sevdiğiniz insanı her solcuyu alevi yazıyorsunuz... ben kemal sunal ve belkiz akkaleyi alevi olduklarini biliyordum can hüseyin 05.05.2007, 16:05 selam canlar size bu konuda başarılar ilyas salman hasret gültekin güler duman dervisan 05.05.2007, 18:02 rıza çalımbay aklıma geldikçe paylaşcam canlar slm can benim bildigim kadarıyla rıza çalımbay alevi degildir yanılmıyorsam........... anadolu75 05.05.2007, 23:37 kivircik ali alevidir.ama kemal sunal,sener sen ve bulent inal alevi degildir. tevazu 06.05.2007, 16:00 TÜRKİYEDEKİ ÜNLÜ ALEVİLER:Ümit karan,Zerrin özer,Yonca evcimik, Rıza çalımbay ,Yıldız tilbe,Arif sağ,Kıvırçık ali,Bülent polat,Can tanrıyar,Tarkan(Anne tarafı)Cemil ipekçi(anne tarafı),Aziz yıldırım(anne tarafı)Servert çetin(caferi)Ümit özat, Aşkın nur yengi,Songül karlı,ceylan,Serhat Akin,Hasan şaş,Deniz baris,Tümer Metin,Ibrahim Toraman,Volkan Demirel,Adnan polat,Mahir Çelebi http://tr.wikipedia.org/wiki/Alevi#T.C3.BCrkiyedeki_.C3.9Cnl.C3.BC_Aleviler ((alıntıdır)) EREN izm 06.05.2007, 16:33 kemal sunal alevi diye biliyom AlancikliGökhan 06.05.2007, 18:37 valla benim duyduguma göre, musa eroglu bi konserde yozgatda alevi olmadigini söylemis. ama bunun kolayi var saz hocama sormam gerekiyor o bilir, cünkü kendisi musa eroglunun ögrencisiydi. gelelim ünlü alevilere songül karli metin karatas zafer gündogdu belkiz akkale oguz aksac mahsuni serif hüseyin turan yildiz tilbe (annesi alevi) yurtseven kardesler (inkar ediyorlar o baska bi konu) ilyaz salman kemal sunal sener sen yutseven kardesler alevi olduklarini hic bir zaman inkar etmediler acikca belirttiler ben bir cok kez görüstüm yani Almanyada hammda kaliyorla bende onlara yakin kaliyorum hatta Ismail Türkiyede Showtvde programda alevi oldugunu belirtmisti esleri ve cocuklari kilic bile takiyor seyyah1982 06.05.2007, 18:42 kemal sunal alevi değil bir proğramda belkıs akkale sadece kocasının alevi olduğunu söyledi kendisi vanlıdır. meleğim24 06.05.2007, 19:15 slm dostlar türkücü dostlarımızın geneli alevidir bir kac ısım saymak gerekıyorsa (mustafa özarslan arzu şahin ceylan sabahat akkiraz ferhat tunc özlem özdil güler duman arif sag ) bunlar bıldıklerımız arkadaslar daha bılmedıgımız nıce sanatcılarımız turkuculerımız var karahilal 08.05.2007, 08:07 osman öztunc var bide sertur 08.05.2007, 09:13 osman öztunc var bideosman öztunç koyu bir faşist diye biliyordum çok şaşırdım doğrusu, eminmisiniz?:confused1 :confused1 nuran 08.05.2007, 09:34 benim bildiğim yazılanlara ek olarak: tuğba özay,kenan doğulu,bir de kamer genç...duyduğum bunlar..ne kadarı doğru bilemem...iyi günler Türkü Gözlü Kız 13.05.2007, 13:01 yutseven kardesler alevi olduklarini hic bir zaman inkar etmediler acikca belirttiler ben bir cok kez görüstüm yani Almanyada hammda kaliyorla bende onlara yakin kaliyorum hatta Ismail Türkiyede Showtvde programda alevi oldugunu belirtmisti esleri ve cocuklari kilic bile takiyor Sana kesinlikle katiliyorum, ben de onlarla görüstüm bir kac defa Hamm´da (Almanya´da) ve kilic taktiklarini ben de gördüm. Alevi olduklarini inkar ettiklerini kanitlar misiniz? Gözlerimle görüp, kulaklarimla duymadan inanmam. Beşiktaşli58 13.05.2007, 13:18 Yilmaz Erdogan Mustafa Erdogan Erman Toroglu Safak Sezer Garaoglan 13.05.2007, 14:18 bu kadarcikmi ??? yazik yaw 30 Milyonda suraya cikardigimiz bir kac isim'den baska yokmu ?? :D:D:D hem ünlü olsa ne yazar iyi alevi olmadiktan sonra Benim Tanidigim ünlü ve iyi Aleviler : www.aleviforum.com 'da yer aliyor ismailgokhan 13.05.2007, 14:26 Yilmaz Erdogan Mustafa Erdogan Erman Toroglu Safak Sezer Yilmaz Erdogan Mustafa Erdogan Alevi değildir nerden çıkarıyorsunuz erman toroğlu'nun Alevi olma şansı %1'dir Şafak Sezer Erzincan'lı ve Alev'dir ismailgokhan 13.05.2007, 14:29 ben kemal sunal ve belkiz akkaleyi alevi olduklarini biliyordum Kemal Sunal hakkında bilgim yok belkıs Akkale aileden Alevi değildir ancak Aleviliği benimsemiştir artık Alevi'dir eşi Alevidir ismailgokhan 13.05.2007, 14:34 Pop müzik sanatçısı Murat Başaran Alevi'dir Halamızın gelinin kuzenidir vitamin 13.05.2007, 14:40 Yilmaz Erdogan Mustafa Erdogan Erman Toroglu Safak Sezer yılmaz erdogan kürt oldugunu söyluyor herzaman ama aleviyim hiç demedı erman hocayı bılemem ama vitamin 13.05.2007, 14:42 slm can benim bildigim kadarıyla rıza çalımbay alevi degildir yanılmıyorsam........... acayıp yanılıyorsun kendısı takım arkadasımın dayısı olur sıvas yıldızelı topulyurt koyuydu sanırım ıl ılce dogruda köy ısmı yanlıs olabılır ama alevıdır... betüş 13.05.2007, 14:49 yılmaz erdogan kürt oldugunu söyluyor herzaman ama aleviyim hiç demedı erman hocayı bılemem ama Kesin bi bilgim olmamakla beraber Yılmaz Erdoğan'ın alevi olduğuna asla inanmıyorum.Karısı Said Nursi'nin torunuymuş çünkü.Alevi olan kimse öyle biriyle evlenmez. Aleviyse de yazıklar olsun zaten alevilikten çıkmış demektir. AleviSamet 13.05.2007, 15:11 Her CEM ismimli olan, Hasan Hüseyin isimli olan Alevi degildir. Her solcu(Devrimci) olanda Alevi degildir. Ben coook insan gördüm, ABI SEN CANMISIN diye sordgumda hayir cevabini aldim. Isimlere görede gitmek yanlis gördügümüz gibi. Ben cok alevi sanatci sandigim ünlülerin hareketlerine bakarim. Eger Cem Yilmaz gibi filimde tavsan yenilirse, anlayinki, bu Alevi degildir. Alevi ise, son arkadasin dedigi gibi, kalsin o alevilik. Burda benim cok düsündügüm, ama emin olmadigim ünlülerin isimlerini bazlariniz yazmis...Iste, insan hissediyor o insanin konusmasindan bir ALEVI oldugunu. Ama lütfen, size rica ediyorum, kicinizdan (pardon) su alevi, bu alevi demeyin rastgele ordan burdan duymayla. Emin olalim, köyünü arastiralim, etrafini, ailesini arastiralim. Inanin, bu konu hep aklimda...bi yerde Alevi ünlü görüyorum, hemen yazasin geliyor ama yanimda pc olmuyor :lol: Coskun aga hakli ama :) Neyse...hadi konuya devam yorum...Ama 100% emin olunda yazin. Enine sonunda Türk milletiyiz, agazimiz lasitk gibi...ordan burdan SU ALEVIDIR diye sallayip geciyor biri ve bizde bunu böyle devam anlatiyoruz...Bide bakiyorsun, adam tam mhp'ci cikiyor :online2lo Selam CANLARIMLA Beşiktaşli58 13.05.2007, 15:15 Yilmaz Erdogan Mustafa Erdogan Alevi değildir nerden çıkarıyorsunuz erman toroğlu'nun Alevi olma şansı %1'dir Şafak Sezer Erzincan'lı ve Alev'dir Bir talk-sov'da bunu kendisi söylemistir (Yilmaz Erdogan). Yani 100% Alevidir. Mustafa Erdogan'da bu yüzden Alevi zaten (ne de olsa aileler degil mi :komik ) Erman Toroglu Mersin Alevilerden.. readme 13.05.2007, 16:16 Kesin bi bilgim olmamakla beraber Yılmaz Erdoğan'ın alevi olduğuna asla inanmıyorum.Karısı Said Nursi'nin torunuymuş çünkü.Alevi olan kimse öyle biriyle evlenmez. Aleviyse de yazıklar olsun zaten alevilikten çıkmış demektir. yılmaz erdoğan alevi değil. evlendiği kişi de ''said nursi'' (r.a) un değil şeyh said in torunudur. said nursi büyük bir islam bilgini, şeyh said en köklü ve ünlü kürt ailesinin cumhuriyet dönemi değerli bir mensubu, aşiret reisi, işadamı, r bilgin, alim ve şeyhtir. isim benzerliği kafanızı karıştırmasın. said nursi evlenmemiştir. yılmaz erdoğıanın evlendiği şahıs ta film aktirsti belçim bilgin yani: http://www.ntvmsnbc.com/news/242456.jpg http://www.kurdistan.cz/user_files/udalosti_img/13.%2005.%202005905%20hiner_selim_cannes_400.jpg bu fotograflardaki kişdir. ismailgokhan 13.05.2007, 16:34 Bir talk-sov'da bunu kendisi söylemistir (Yilmaz Erdogan). Yani 100% Alevidir. Mustafa Erdogan'da bu yüzden Alevi zaten (ne de olsa aileler degil mi :komik ) Erman Toroglu Mersin Alevilerden.. Kusura bakma ama yanlış anlamışındır bu Alevi olması mümkün değil betüş 13.05.2007, 16:54 yılmaz erdoğan alevi değil. evlendiği kişi de ''said nursi'' (r.a) un değil şeyh said in torunudur. said nursi büyük bir islam bilgini, şeyh said en köklü ve ünlü kürt ailesinin cumhuriyet dönemi değerli bir mensubu, aşiret reisi, işadamı, r bilgin, alim ve şeyhtir. isim benzerliği kafanızı karıştırmasın. said nursi evlenmemiştir. yılmaz erdoğıanın evlendiği şahıs ta film aktirsti belçim bilgin yani: http://www.ntvmsnbc.com/news/242456.jpg http://www.kurdistan.cz/user_files/udalosti_img/13.%2005.%202005905%20hiner_selim_cannes_400.jpg bu fotograflardaki kişdir. İsimler aynı olunca karıştırdım demekki:confused1 teşekkürler... cansu58-06 13.05.2007, 17:03 oğuz aksaç,aşık veysel,hüseyin turan,hüseyin karakuş,zerrin özer,abdullah papur,hasan şaş,yılmaz güney,deniz gezmiş,selda bagcan,ahmet arslan,mikail arslan............................................ .............. Karabiber 14.05.2007, 19:15 sevgili can musa eroğlu kesinklikle alevidir. emin olabilirsin. hemde en baba alevilerden birisidir. sevgiler Evet Musa Eroğlu kesinlikle alevidir . Aynı köydeniz ordan biliyorum. ismailgokhan 14.05.2007, 19:29 oğuz aksaç,aşık veysel,hüseyin turan,hüseyin karakuş,zerrin özer,abdullah papur,hasan şaş,yılmaz güney,deniz gezmiş,selda bagcan,ahmet arslan,mikail arslan............................................ .............. Deniz gezmiş , Yılmaz Güney,Selda Bağcan Alevi değildir mülkinaz 14.05.2007, 20:25 Yanılmıyorsam Müslüm Gürses Alevi.. Beşiktaşli58 14.05.2007, 20:41 Yanılmıyorsam Müslüm Gürses Alevi.. Kesinlikle hayir :surrender seyyah1982 14.05.2007, 21:03 oğuz aksaç,aşık veysel,hüseyin turan,hüseyin karakuş,zerrin özer,abdullah papur,hasan şaş,yılmaz güney,deniz gezmiş,selda bagcan,ahmet arslan,mikail arslan............................................ .............. bazıları alevi degil dikkat et arkadaşım... deniz gezmiş ve yılmaz güney kesinlikle diil... selda bagcanın menajeri alevi değil diyor... ya bıraksak muaviyeyi alevi yapacaksınız:) seyyah1982 14.05.2007, 21:05 Yilmaz Erdogan Mustafa Erdogan Erman Toroglu Safak Sezer kardeş şafak sezer hariç bu söylediklerinin hiçbiri alevi değil... seyyah1982 14.05.2007, 21:09 osman öztunç koyu bir faşist diye biliyordum çok şaşırdım doğrusu, eminmisiniz?:confused1 :confused1 bende alevi diye biliyorum ama tam bir ülkücü... fou'te 15.05.2007, 13:52 pop muzik sanatçısı yalın da alevi gerçek ismide hasan huseyin yalın mış sadece yalın kalmış ahirimsensin 15.05.2007, 15:15 arkadaşlar bende ünlü değilim ama eleviyim:devil2: :001_wub: alevigürki 19.05.2007, 00:01 haluk levent EREN izm 19.05.2007, 00:10 yalındamı alevi :) bak bilmiyodumm :) iyi sanatcılarımızda artıyorr :) murat222 19.05.2007, 00:26 Dostum belki şaşıracaksın ama MAHSUNİ ŞERİF Alevi değildir . KENDİSİ: 3 Ocak 1943 Maraş-Afşinè bağlı berçenek köyünde doğuyor Çocukken Babası tarafından Hacı Lütfi Efendi`nin medresesine Hafız-Kuràn kursuna gönderiliyor ama sadece 3,5 ay dayanabiliyor kursa fakat arapçayı öğreniyor Afşin`den Elbistanà indiğinde subay kıyafetiyle gezen genç çocukları görüyor ve çevrenin de etkisiyleaskerliğe karşı büyük ilgi duyuyor ve Mersin Assubay Hazırlanma Okulu`na başlıyor 10_12 yaşında ilk okul öğrencisiyken dayısının kızı Emine ile nişanlanıyor ve evleniyor tabii babasının ve akrabalarının baskısı ile Subay iken 1960 ihtilalinde aktif rol alıyor ve 1960 Kasımında ordu tarafından kendisine Atatürk Ödülü veriliyor daha sonra imam nikahıyla evlendiği Emine ile bir mektupla boşanıyor bu evlilikten bir kızı oluyor O dönemin devrimci dalgasından etkileniyor ve ordudan ayrılıyor ve bu yüzden orduya tazminat ödemek zorunda kalıyor Tabi bu yıllarda şiir yazmaya başlıyor ve saz çalıyor 1961 yılında İtalyan asıllı Sovina (Suna) isimli kızla tanışıyor ve onunla evlenmeye karar kılıyor ancak kız 14 yaşında olduğu için yasalar evlenmelerine izin vermiyor O`da kızı alıp köye kaçırıyor ve tabi yanında okul kaçağı ve asker zamanının gelmesiyle doğan sorunlarıyla.. 1963 te Fikret Otyam`la tanışıyor ve O`nun yardımıyla Cüneyt Arcayürek imzasını taşıyan ilk ropörtajı Hürriyette yayınlanıyor bu dönem aynı zamanda TİPìn kuruluş yıllarına denk geliyor ve TİP`le yakın ilişkiler kuruyor Türkiye`de ilk Aşıklar derneğinin kurulmasına öncülük ediyor TRT Radyolarında Aşık İhsani, Kul Ahmet ve Kul Hasan`la birlikte türkü söylüyor Peki nasıl mı Alevilik`ten etkilendi? Cevabını isterseniz kendisine bırakalım: '' Geçmişteki ozanları, yaşayan ozanları tek tek inceledim. Kendime kılavuz olarak seçtiğim Pir Sultan Abdal oldu. Ses olaraktaetkilendiğim Davut Sulari`dir. Toprak çocuğuyuz,toprağa karşı büyük özlemimiz vardır. Bunu da en iyi dile getiren Veysel baba idi. Davut Sulari`den esinlendiğim sese, Aşık Veysel mülayimliğini kattım. Düşün felsefemi de yukarıda belirttiğim gibi Pir Sultan Abdal`dan aldım... Ve şunu anladım: Bu güne kadar halk ozanlığı sürekli olarak istismar edilmişti. Halk şiiri geleneği, gül,bülbül,çiçek edebiyatı ile uyutma perhizi olarak kullanılmıştı. İlk amacım bu güne kadar süregelen bu kalıpları kırıp,yıkmak oldu. Olaylardanve halk yaşamından aldığım gerçekleri konu olarak işledim...'' ( bu alıntı 12 Ekim 1973`te Ali Haydarìn Yeni Ortam Gazetesi`nde yayınlanan Mahsuni Şerif ile yaptığı konuşmadan alınmıştır) ...Buraya "Hasan Obası" denmektedir. Burası göçer Çilingirler' in bulunduğu, otlak bir arazidir. Bunun için adına "Çilingir Çayırı" da denir. Bu gün burası hala Çilingir Çayırı olarak anılmaktadır. Seyyit Mehmet' in türbesinin bulunduğu bu köye şimdi ise, "Hasan Köyü" denilmektedir. Bütün Elbistan / Malatya ovalarında ve dağlarında o günün büyük mürşidi ve evliyası olarak bilinen Seyyid Hacı Mehmet Dede, Aşık Mahzuni Şerif ' in babası Zeynel' in, öz dedesidir. Seyyid Mehmet'in 1800'li yılların başında vefat etmesiyle, Hasan Köy'de asimile edilerek Sünniliği kabul eden Cırıklı ve Ağuçanliler burada kalır. Ancak, Oniki İmam'a bağlılığını sürdürmek isteyen, Kocalar ve bir kısım Ağuçan Türkmenleri, Koç Obası ve Alhaslı yaylalarına dağılır. Sonunda, Afşin'in 15 km. kuzeydoğusunda, küçük bir tepe üzerine gelirler ve Hozat / Barginek Köyü'nün anısına Berçenek Köyü'nü kurarlar. . Bu arada Berçenek köyü de üç-dört çeşit aşiretin karmasından meydana gelir (Ağuçan, Cırıklı, Kocalar, Savranlar, Ellezler). Bu aşiretler uzun zaman kök kültürlerini devam ettirirler. Ancak, bunlarla birlikte, Maraş Sünni Türkmen Köyleri'nden gelen bir kısım Sünni Yörük uzantılar da bu köye yerleşirler. 1940'ın başlarında Mahzuni Şerif bu köyde doğar. Barginekli Ağuçanlılarden olup, nene tarafı Varto / Hormekan Aşireti'nden Razey'e (Irazca hatun) mensuptur. 1940'lı yıllarda, Berçenek'te ilk okul olmadığı için Mahzuni, Elbistan'ın Alembey Köyü'nde, Lütfü Efendi Medresesinde Kur'an eğitimi alır, Eski Türkçe okur, yazar. Ancak, 1956 yılında köye gelen ilk okuldan, mezun olduktan sonra Mersin Astsubay Okulu'na gider. 1960 yılında Ankara Ordu Donatım Teknik Okulu'nu bitirir. Başarısının gereği Kuleli Askeri Lisesi'ni aynı yıllarda hak etmesine karşılık, toplumculuğa ve halk edebiyatına gönül verdiği ve Alevi olduğu için ordudan ihraç edilir. 1961 yılından itibaren yüzlerce plak, kaset yapar. Hakkında yazılan ve yazdığı kitaplar uluslararası edebi tartışmalara konu olur ve 1998 yılında dünyanın, yaşayan üç büyük ozanı arasında birinci sırayı alır.mahsuni şerif alevidir.atalarıda alevidir ve sünnileşmemek için köylerinden ayrılıp berçeneği kurmuşlardır. devrimciyim 21.05.2007, 13:32 AYNUR HAŞHAŞ MERCAN ERZİNCAN PINAR SAĞ YAVUZ BİNGÖL ENVER ÇELİK KIVIRCIK ALİ HÜSEYİN KARAKUŞ YAVUZ TO ABİDİN BİTER GÜLER DUMAN ÖZLEM ÖZDİL bide ben ozersagdic@hotmail.com garcia 22.05.2007, 00:00 oğuz aksaç,aşık veysel,hüseyin turan,hüseyin karakuş,zerrin özer,abdullah papur,hasan şaş,yılmaz güney,deniz gezmiş,selda bagcan,ahmet arslan,mikail arslan............................................ .............. deniz gezmiş, alevi değildir.o yürekli, yiğit bir devrimcidir.bir gençlik önderi olduğu gibi bir döneme önderlik yapan insanlardan biridir.ama,senin zannettiğin gibi alevi kökenli değil,sünni bir aile çocuğudur.zaten bir devrimcinin etnik ve mezhepsel kökeninin hiç bir önemi yoktur. alevi_hüseyin 27.05.2007, 13:16 ya Rapçi Ceza (bilgin özçalkan) alevi mi? çok merak ediyorummmmm.bilen varsa lütfen söylesin. cem_sultan 28.05.2007, 13:06 Zerrİn özer Ve Kivircik Alİ Zerrİn özer Hey Hey Benİm PaŞa önlüm Adli Klİbİnde Boynunda Hz Alİ Kilici Vardir..nİtekİm Kivircik Alİde öyle..bİrde Kamer Genç Bİr Programda Alevİ OlduĞunu AçiklamiŞtir.. umutyıldızı 05.06.2007, 12:47 songül karlıda alevidir tokat almus kınık köyünden ForZaSLaN 05.06.2007, 12:49 ya Rapçi Ceza (bilgin özçalkan) alevi mi? çok merak ediyorummmmm.bilen varsa lütfen söylesin. Ceza'İn faşist oldugunu biliyorum. umutyıldızı 05.06.2007, 21:15 güler duman ,özlem özdil alevikızı_yeliz 06.06.2007, 00:04 ya düşünsenize tayyip erdoganda aleviymiş:D AMAN ALLAHIM TAM Bİ KABUS OLURDU YAWS.... TÖBE TÖBE :D:D:D haciyannis 06.06.2007, 00:14 Tayyip Erdoğan Rize ilimizin Pontus Rumlarından.Güneysu ilçesine bağlı Potamya köyünden olmaktadır.Buranın halkı rum olup sonradan müslüman olmuş ve türkiyede kalmışlardır .Mezhepleri sunni mi ,alevi mi bilemeyeceğim. Ayrıca Tayyip Erdoğan ın Annesi türkçe konuşurken zorlanırmış, evde rumca konuşulurmuş,Tayyip başbakan olduktan sonra ilk ziyaretini Yunanistana yapmıştır.Nejat İŞLER Tayiip in öz yiğenidir.... alevikiz 11.06.2007, 17:08 ya düşünsenize tayyip erdoganda aleviymiş:D AMAN ALLAHIM TAM Bİ KABUS OLURDU YAWS.... TÖBE TÖBE :D:D:D aman allah korusun alevikizi_yeliz. düsüncesi bile kabuz CaNCa 11.06.2007, 18:37 Sadece Hatırlayabildiklerim; rahmetli Erol Taş rahmetli Kerim Tekin Zerrin Özer Tülay Özer Hakkı Bulut Ali Rıza Binboğa Cem Davran Murat Kekilli Cüneyt Tek Abidin Zara İsmail Hazar İlyas Salman Yıldız Tilbe (babası sünni, annesi alevi) Oya aydoğan (babası alevi, annesi sünni) Mahir İpek (oyuncu) Arda Kural (oyuncu) Eraslan Özkaya (Yargıtay Başkanı) Korgeneral Çetin Doğan (Genelkurmay Hareket Baskani) Mankenler; Karahan Çantay Esin Moralıoğlu Attila Saral Ünlü alevi politikacılar; Refik Koraltay Cemal Gürses Turgut Toker Kamer Genç Mehmet Moğultay İsmet Sezgin Ufuk Söylemez Seyfi Oktay Ali Ilıksoy Güler İleri locked 11.06.2007, 19:00 valla benim de bildiğim birkaç futbolcu vardı ama Sanırsam Ümit Özat, beşiktaşlı biri daha vardı Tayfun olabilir, bunlarda Alevi, hee bi de ben.. Ranoldinyo da aleviliğe geçmeyi düşünüyormuş....:) birlik 11.06.2007, 22:26 bende size ZARA abalyı solıyım kendısıde adıyaman kurt alevılerındendir kocaman opuyorum canım ablamı saygılar UsAR 12.06.2007, 16:43 Bunlar Erzİncan çayirli BaĞli Bazi Köylerden Alevİler Sevcan Orhan Davut Sulari Gülsem Bütün Aynur GüneŞ Arzu Şahİn sahrut75yagmur 12.06.2007, 18:10 Bu konunun ne önemi var.Aleviliğimiz ünlü kişiler olunca daha mı perçinleşecek,sıkıntılarımız mı bitecek?Yoksa aaa bu nasıl alevi olur diye üzümüzüm üzülecek miyiz?kültürümün türkülerini yorumlayan ,gün ışığına çikaran,geşmişin sanatçılarına ve günümüz kent ozanlarına yani bu konuda emaği geçen herkese kucak dolusu sevgiler.Bu benim için yeterli.SAYGILARIMLA. Özgür-Taylan 13.06.2007, 09:03 bende size ZARA abalyı solıyım kendısıde adıyaman kurt alevılerındendir kocaman opuyorum canım ablamı saygılar evet Zara Alevidir, ailesi de eski devrimcilerden.. 24Coskun24 25.06.2007, 21:32 ya Rapçi Ceza (bilgin özçalkan) alevi mi? çok merak ediyorummmmm.bilen varsa lütfen söylesin. ceza alevi degil ,fasistin teki. BARIKAT grubunun kurusucu ve simdilerde solo albümü"Şaman" ile piyasaya cikan Jöntürk alevi ve erzincanli. Jöntürk ve ceza`nin aralari iyi degil nedeni ise ceza`nin fasist olmasi. Jöntürk`ün alevilik konusundaki repörtajini görmek icin: http://www.barikat.com/modules.php?name=News&file=article&sid=158 kaynak: www.barikat.com not: Jöntürk`ü desteklemek lazim. video icin: http://www.youtube.com/watch?v=uQTaCADNbf8&mode=related&search= özdilek 25.06.2007, 21:48 Tabi adindan anlayacaginiz gibi Cemali kardesler.Annemin kuzenin cocuklari amerikada yasiyorlar. hernepeş 10.07.2007, 14:06 ünlülerin bir çoğu söylenmiş zaten BEN DE ALEVİYİM :=) kolpa 10.07.2007, 15:20 Hasan Saltık(kalan müziğin kurucusu)adama tapıyorum türünün tek örneği. Black_Love 11.07.2007, 12:44 CaNCa arda kural pekte alevi gibi gelmiyor bana... alirada 11.07.2007, 13:08 Izzettin dogan ha bide zerrin ozer var ama pek emin deyilim gülsün 11.07.2007, 16:04 Zerrİn özer Tülay özer Hatta Ruhsar Fİlİmde Oynayan Mahsun Adlioyuncuda Alevİ Alevİlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrçokkkkk evrenpoyraz 14.07.2007, 01:36 değil.. annesinin adı şahsenem bacı ama alevimi değilmi bilmiyorum. Bizim hem kirvemiz hemde akrabamız. aleviii erzincanliyam 14.07.2007, 23:29 Gereksiz bir konu diye dusunuyorum simdilerde,bende gecen yil sanirim yazmisdim bu konuyla ilgili ama simdi keske yazmasaydim diyorum,cok tuhaf degilmi bu ulkenin sanatcisi alevi veya baska inanclardan olmasi,onemli olan bizim ulkemizin sosyal yasantisina birseyler katmasi,falan alevi filan alevi,ee ne yapalim hepsi sizce insanligin ne oldugunu biliyormu?hangi alevi dusenin elinden tutmus?dini,dili,irki ne olursa olsun fark etmez,bence bu topik kaldirilmali,bu benim dusuncem tabiki,iyi forumlar Nesimi 14.07.2007, 23:39 Bir sanatçının veya bir şekilde ünlü olan kişinin topluma verdikleri önemlidir. İnancı veya etnik kökeni o kadar önemli değildir. Ama bu konuya yazmak isteyen devam edebilir talep varsa. Merak edenler olabiliyor tabiki. simard 18.07.2007, 00:29 erdal erzincan tolga sağ mercan erzincan pınar sağ ilker_che 23.07.2007, 21:33 şu çılgın türkler in yazarı turgut özakman ın da alevi oldugunu duydum. Kılıç Ali 23.07.2007, 23:01 Eşref Bitlis in alevi olup olmadığı hakkında bir bilgisi olan varmı arkadaşlar? ozan68 24.07.2007, 11:54 ben cezanın akrabasıyım ve ben aleviyim cezada alevi bunu biliyomusunuz? ayrıca dj akman satanist Jilwan 24.07.2007, 12:39 ben cezanın akrabasıyım ve ben aleviyim cezada alevi bunu biliyomusunuz? ayrıca dj akman satanist Evet, ceza alevi ve pazar günü Mannheimda/Almanyada konseri vardi............. Ama insan insan olmali, alevi sunni ayrimi yapmadan................. Saygilar shahrud 24.07.2007, 14:03 evet Zara Alevidir, ailesi de eski devrimcilerden.. Peki zara'nin kendisi neden bir tarikatci gibi? CaNCa 26.07.2007, 01:20 CaNCa arda kural pekte alevi gibi gelmiyor bana... Arda Kural'ı alevi olarak biliyorum, yalova cem vakfından bir arkadaşın kuzeniydi. Peki zara'nin kendisi neden bir tarikatci gibi? evet zara alevi bir anne baba'dan doğmuş olabilir ama evlendiği kişi ile de bağlantılı olarak alevilikle hiç bir alakası yoktur. ona bakılırsa maliye bakanı kemal unakıtan'ın medyatik eşi, ahsen hanım'da alevi kökenli ama şu an durumlarına baktığımızda bunları alevi olarak nitelemek biraz manasız oluyor. Sidar 29.07.2007, 00:26 ben cezanın akrabasıyım ve ben aleviyim cezada alevi bunu biliyomusunuz? ayrıca dj akman satanist Evet, ceza alevi ve pazar günü Mannheimda/Almanyada konseri vardi............. Ama insan insan olmali, alevi sunni ayrimi yapmadan................. Saygilar CEZA nın alevi olduğnu nerden çıkarıyorsunuz?! Ceza kendisi Samsunlu ve Sünnidır. Sidar 29.07.2007, 15:34 Ünlü mi değil mi bilemem ama OZAN da Erzincanlı Alevi. Turkuler_Sevdam 29.07.2007, 15:42 önemli degildir sanatcinin veya ünlünün alevi olmasi Sidar 29.07.2007, 16:06 önemli degildir sanatcinin veya ünlünün alevi olmasi Ona bakarsan ne önemli? (insan olmaktan başka cevabın varsa öğrenmek isterim) önemli deği diye diye zaten Türkiyedeki Aleviler (ALEVİ KİMLİĞİNİ) gizlemeden/yumuşatmadan yükselip bi yerlere gelemiyorlar. Sanatçısından tut belediye çöpcüsüne kadar (İstisnalar kaideyi bozmaz) erdgn_62 08.08.2007, 12:01 ben size Tarkan durumunu kesin söliyim.Tarkanın annesi kesinlikle Tunceli'li ve alesi.teyzesinin oglunu tanıyorum o söledi. cem yılmaz 'ıda söliyim.bnm kuzenim prodüktör ve cem yılmaz ona alevi oldugunu sölemiş.sivas kangallıymış. ayrıca benm bi tanıdık alişan'ın lise arkadaşıymış.alişan'ın alevi oldugunu sölüyor.dogru mu bilmiyorum AleviKürt 17.08.2007, 20:19 NOT: BU yaziyi yazan ben degilim. Bazi Kardeslerim Sacmaliyor Veya Atiyor.bu Yazdiklarim Kaynaklari Vardir Iyicene Arastirarak Yazdim... 100 De 100 Olan Aleviler : Kadir Inanir Mahsuni Serif Arif Sag Hasret Gültekin Muhlis Akarsu Berhan Simsek Kücük Emrah(ama Inkar Ediyor/ilgilenmiyor) Yurtseven Kardesler Güler Duman Cetin Akdeniz(annesi Alevi) Ismet Topcu Zafer Gündogdu Kamer Genc Ilyas Salman Musa Eroglu Belkiz Akkale Sabahat Akkiraz Neset Ertas Grup Cig Kadir Seker (elektro Sazci) Ismail Derker (kasetlerde Saz Caliyor) Nuray Hafiftas Songül Karli Mustafa Sarigül Ferhat Tunc Asik Gülabi Gafur (yadigar Ejder) Rahmetli Hakki Bulut özcan Deniz Hülya Bozkaya Kivircik Ali Halil Ergün Alevi Olduklarin Cok Duydum Ve Saniyorum Aleviler Ama 100 De 100 Emin Olmadigim Icin Yazamiyorum Insallah Alevilerdirler. 100 De 95 Eminim...kimsenin Bir Net Bilgisi Varmi Acaba??? Kemal Sunal(100 De 95 Eminim) Sener Sen(100 De 95 Eminim) Yusuf Harputlu Müslüm Gürses Metin Akpinar Tarik Akan Serpil Cakmakli Daha Cok Ama Aklimda Degil Su An.....saygilar songull 17.08.2007, 20:36 :) Arkadaslar Caniniz Sikildikca Topİk Acmissiniz Akliniza Estİgİ Gİbİ Sİmdİ Oturup Bunlarimi Sayacaksiniz İr Sürü Alevİ Bİldİgİnİz Veye Blmedİgİnİz Alevİ ünlü Var Bu Topİktekİ Amaç Ne Acaba escada 18.08.2007, 01:13 bende ıhlamurlar altında dizisindeki yılmazı (gercek ismini unuttum)alewi olarak biliyorum...adamın yüzünde nur war tam bir alewi erkeği... CaNCa 18.08.2007, 01:57 NOT: BU yaziyi yazan ben degilim. Bazi Kardeslerim Sacmaliyor Veya Atiyor.bu Yazdiklarim Kaynaklari Vardir Iyicene Arastirarak Yazdim... 100 De 100 Olan Aleviler : Kadir Inanir Mahsuni Serif Arif Sag Hasret Gültekin Muhlis Akarsu Berhan Simsek Kücük Emrah(ama Inkar Ediyor/ilgilenmiyor) Yurtseven Kardesler Güler Duman Cetin Akdeniz(annesi Alevi) Ismet Topcu Zafer Gündogdu Kamer Genc Ilyas Salman Musa Eroglu Belkiz Akkale Sabahat Akkiraz Neset Ertas Grup Cig Kadir Seker (elektro Sazci) Ismail Derker (kasetlerde Saz Caliyor) Nuray Hafiftas Songül Karli Mustafa Sarigül Ferhat Tunc Asik Gülabi Gafur (yadigar Ejder) Rahmetli Hakki Bulut özcan Deniz Hülya Bozkaya Kivircik Ali Halil Ergün Alevi Olduklarin Cok Duydum Ve Saniyorum Aleviler Ama 100 De 100 Emin Olmadigim Icin Yazamiyorum Insallah Alevilerdirler. 100 De 95 Eminim...kimsenin Bir Net Bilgisi Varmi Acaba??? Kemal Sunal(100 De 95 Eminim) Sener Sen(100 De 95 Eminim) Yusuf Harputlu Müslüm Gürses Metin Akpinar Tarik Akan Serpil Cakmakli Daha Cok Ama Aklimda Degil Su An.....saygilar Arkadaş bazı kardeşler saçmalıyor, atıyor derken kendiside aynı hataya düşmüş. %100 veya %95 oranlarla belirttiği isimler içerisinde kırmızı renkle belirginleştirdiklerimin alevi olmadıklarını ben de %100 eminim.. Berhan Şimşek'te diğer belirtilen isimler gibi alevi dostu aydın bir kişilik fakat onunda çok büyük bir ihtimalle alevi olduğunu sanmıyorum. Bu kırmızı ile belirttiğim kişilerin her biri için teker teker açıklama yapabilirim. :) Arkadaslar Caniniz Sikildikca Topİk Acmissiniz Akliniza Estİgİ Gİbİ Sİmdİ Oturup Bunlarimi Sayacaksiniz İr Sürü Alevİ Bİldİgİnİz Veye Blmedİgİnİz Alevİ ünlü Var Bu Topİktekİ Amaç Ne Acaba Bazı arkadaşlar konu komserliği yapmaya çok hevesli görünüyorlar. Farklı başlıklarda son bir kaç yorumunuzda böyle bir çaba içerisinde olduğunuz anlaşılıyor.. Demek ki birilerinin ilgisini çekmişki 80.578 defa görüntülenip, 910 kişi'de cevap yazarak konuya iştirak etmiş. Kimin aklının neye göre eseceğine yüksek müsadelerinizle o kişiler karar versin! Endişeniz olmasın, burda hiç kimse sayım hesabı yapmıyor. Amaç mı? İşte o belirttiğiniz büssürü bildiğimiz, bilmediğimiz alevi ünlü'yü tanımak. Belliki bu sizin için bir şey ifade etmiyor veya sizi hoşnut etmiyor, aslında bunun içinde çok kolay bir çözüm var, gördüğünüzde bu konu başlığının üzerine tıklamamayı deneyin. Bakın görün bu sorununuz için çok faydalı olacak.. Saygılar. küçük peri 18.08.2007, 08:55 bi sürü var kimin aklına gelcekki yaw genelde alevi türkü ve deyişlerini seslendiren herkes alevidir bi sunii deyiş söler mi hayır bi alevi ilahi söyler mi hayırrrrr Sidar 18.08.2007, 14:36 NOT: BU yaziyi yazan ben degilim. Bazi Kardeslerim Sacmaliyor Veya Atiyor.bu Yazdiklarim Kaynaklari Vardir Iyicene Arastirarak Yazdim... 100 De 100 Olan Aleviler : Kadir Inanir Mahsuni Serif Arif Sag Hasret Gültekin Muhlis Akarsu Berhan Simsek Kücük Emrah(ama Inkar Ediyor/ilgilenmiyor) Yurtseven Kardesler Güler Duman Cetin Akdeniz(annesi Alevi) Ismet Topcu Zafer Gündogdu Kamer Genc Ilyas Salman Musa Eroglu Belkiz Akkale Sabahat Akkiraz Neset Ertas Grup Cig Kadir Seker (elektro Sazci) Ismail Derker (kasetlerde Saz Caliyor) Nuray Hafiftas Songül Karli Mustafa Sarigül Ferhat Tunc Asik Gülabi Gafur (yadigar Ejder) Rahmetli Hakki Bulut özcan Deniz Hülya Bozkaya Kivircik Ali Halil Ergün Alevi Olduklarin Cok Duydum Ve Saniyorum Aleviler Ama 100 De 100 Emin Olmadigim Icin Yazamiyorum Insallah Alevilerdirler. 100 De 95 Eminim...kimsenin Bir Net Bilgisi Varmi Acaba??? Kemal Sunal(100 De 95 Eminim) Sener Sen(100 De 95 Eminim) Yusuf Harputlu Müslüm Gürses Metin Akpinar Tarik Akan Serpil Cakmakli Daha Cok Ama Aklimda Degil Su An.....saygilar Hemserim ne yaptin Emrah Alevi olmadigi gibi, bildigim en buyuk Alevi dusmanlarindandır. CHP lı ve Erzincanli oldugu icin herkes Mustafa Sarıgul u 100% Alevi zanedıyor, halbukı oda Emrah gıbı Alevı dusmanı. Mustafa Sarıgul ve Denız Baykalın ender ortak goruslerınden bırıdır Alevıdusmanlıgı. Sidar 18.08.2007, 14:45 bi sürü var kimin aklına gelcekki yaw genelde alevi türkü ve deyişlerini seslendiren herkes alevidir bi sunii deyiş söler mi hayır bi alevi ilahi söyler mi hayırrrrr boyle duzmantık yurutursen herkesı Alevı sayabılırsın cunku Sunnılerde muzık calmak-dınlemek 1950 yıllardan sonra basladı. O zamana kadar sazın ıcınde seytan desturuna ınanıyordu sunnı zevat Sarkıcı-Sanatcı her muzıgı calar Turk Sunnılerının kendı muzıklerı yok bır defa bıldıklerını Alevılerden caldılar ya da esınlendıler. Ahmet Kaya mesala Alevı olmadıgı halde Semah muzıklerıyle, Pır Sultan abdalın deyıslerıyle UNLU oldu sımdı cogu ........... Alevı onuda Alevı sanıyor .....................Sunnıler Alevılerden kız alırlar ama vermezler, Ahmet Kayanın Alevı esi, Tarkanın annesının Alevı olmalarıda bu sebepten vs. vs. Yönetici Notu: Mesajlarınız Biraz daha Seviyeli Olsun. Edit.... Ve Genellemeden Uzak Duralım. PirO_62 ehlibeyt07 18.08.2007, 15:00 arkadaşlar alevi doğmayan ama en az bizim kadar alevi olan değerli aydın zülküf livaneli yide unutmamak lazım alevi kültürüne hayatını adamıştır saygılarımla berxo 19.08.2007, 15:06 tarkanın annesi alevi annesinin koyluleri benim arkdaslar kayserinin bir koyu daha once gazınolarda sarkıcılık fılan yapıormus annesı bazı arkadaslar demis dersimden gelme babasi sunnı musa erogluda kesınlıkle alevıdır benım mutlu sunnı yoruk arkadaslarım var musa eroglu tahtacı alevılerınden derler butun mut bole dıyormus yanı ben mersinli degilim ama mersinde yasiyorum.... sunuda eklıyım mustafa sarıgul alevı dusmanı bırıdır oglunun bırının ısmı bekir biride omerdir kaynak cok saglam..... alevi_siyah 19.08.2007, 15:07 en ünlü alevi = Alevi_siyah :D hevalim 19.08.2007, 16:20 ya bende hep merak ediyodum acaba halil ergün alevimi diye oda aleviymiş hepinize teşekkür ederim paylaşımlarınız için seyyah1982 21.08.2007, 13:34 belkıs akkale alevi degil hele emrah hiç degil CaNCa 21.08.2007, 14:48 belkıs akkale alevi degil hele emrah hiç degil +1 belkıs akkale'nin eşi alevidir ama kendisi değil, fakat tam anlamı ile bir alevi dostudur. emrah hiç değil ve alakası yoktur.. ya bende hep merak ediyodum acaba halil ergün alevimi diye oda aleviymiş hepinize teşekkür ederim paylaşımlarınız için lütfen her yazılana inanmayın halil ergün alevi değildir fakat tam anlamıyla sol görüşlü ve devrimci bir kişidir. Güzelyürek 21.08.2007, 15:16 benim söleyeceğim ünlüler bunlardan farklı ama olsun bilelim dimi ama.şu an aklıma gelen ne kadar gereksiz olsalarda oya aydoğan erzincanlı alevi birde kuşum aydın:) erdgn_62 21.08.2007, 19:44 Mustafa Sarıgül alevi düşmanı ise neden Okmeydanı Cem evine birçok yardımda bulunmuştur.Bence insanları suçlarken biraz düşünün.Ayrıca Şişli Belediyesinde çalışanların coğu alevidir.Bu çarşamba Sarıgül bizim mahalleye Pınaar Sağ'ı getirdi konser için.Bence hiçte alevi düşmanı diil !!!!!!!!!!!!!! gunisigi 21.08.2007, 19:47 Ali Ekber eren selda bağcan AleviKürt 22.08.2007, 12:01 NOT: Asagidaki yaziyi ben yazmadim. Bakin degerli dostlar benim yazdiklarim siraladiklarimin hepsi Alevidir buna emin olun tartismam cünkü 100 DE 100 aleviler, ne yazarsaniz yazin.Emrahya gelince neden alevileri sevmiyor biliyormusunuz...Emrahnin annesi bir fahise idi genel ev kadini sünni idi ve Emrahnin babasi alevi o kadini aldi cocuk yapti ve ayrildi gitti, yani kücük Emrah yetim büyüdü bu nedenle annesi tarafindan alevilere kinlendirildi, bun nedenle alevileri sevmiyor babasi alevi kendiside alevidir, ama bunu cogu insan bilmiyor.Belkiz Akkale alevidir sacmalamayin, Musatafa Sarigülde yazdiklarimin hepisi alevidir..Tartismam ama kendi kafaniza gidiyorsaniz bisey diyemem...Kemal Sunal, Sener Sen hepsi alevi....Tcde 25 milyon alevi var sanatcilarin hepside yezid olacak degilya..Herkese saygilar....Bakalim kac tane bilmedgimiz alevi vardir CaNCa 22.08.2007, 12:45 benim söleyeceğim ünlüler bunlardan farklı ama olsun bilelim dimi ama.şu an aklıma gelen ne kadar gereksiz olsalarda oya aydoğan erzincanlı alevi birde kuşum aydın:) Kuşum aydın trakya kökenli bir sünni vatandaşımız, oya aydoğan'da annesi sünni, babası tarafından alevidir. Bakin degerli dostlar benim yazdiklarim siraladiklarimin hepsi Alevidir buna emin olun tartismam cünkü 100 DE 100 aleviler, ne yazarsaniz yazin.Emrahya gelince neden alevileri sevmiyor biliyormusunuz...Emrahnin annesi bir fahise idi genel ev kadini sünni idi ve Emrahnin babasi alevi o kadini aldi cocuk yapti ve ayrildi gitti, yani kücük Emrah yetim büyüdü bu nedenle annesi tarafindan alevilere kinlendirildi, bun nedenle alevileri sevmiyor babasi alevi kendiside alevidir, ama bunu cogu insan bilmiyor.Belkiz Akkale alevidir sacmalamayin, Musatafa Sarigül de yazdiklarimin hepisi alevidir..Tartismam ama kendi kafaniza gidiyorsaniz bisey diyemem...Kemal Sunal, Sener Sen hepsi alevi....Tcde 25 milyon alevi var sanatcilarin hepside yezid olacak degilya..Herkese saygilar....Bakalim kac tane bilmedgimiz alevi vardir Sevgili AleviKürt bu belirttiğin, bunların hepsi %100 alevidir 'saçmalamayın' dediğin isimlerin hiç birisi alevi değildir. Kendi kafanızdan gidiyorsunuz diyorsun, Peki sen hangi kafadan bu insanların alevi olduğunu iddia ediyorsun? Türkiyedeki tüm sanatçılar yezid değil derken, sanırım sünnileri kast ediyorsun. Tüm sanatçıların sünni olduklarını belirten olmadı ama hariçten gazel okumanında bir anlamı var mı? Nasıl bir kanıtla bu insanların alevi olduklarından bu kadar emin olabiliyorsun, bildiğin verileri bize de sunarsan memnun oluruz. Belki o zaman kimin saçmalayıp saçmaladığıda anlaşılmış olunur. Emrah'ın annesi genel ev kadını değildi ayrıca, 'küçük emrah' filimlerindeki kötü yola düşmüş anne kompozisyonları ile karıştıyorsunuz galiba. İnsanlar hakkında ithamda bulunmak bu kadar kolay olmamalı can. Tabiki herkes bizim canımız olabilir, iilaki alevi olması gerekmiyor ama gerçekten alevi kökenli ise alevidir diye belirtmekte fayda var. Saygılar. serçeşme 23.08.2007, 11:53 bir kaç isimde ben buldum mustafa sandal kerim tekin mustafa sarıgül ümit karan rıza çalımbay ibrahim sadri ibrahim bolat kamer genç musa agacık yavuz top süleyman atlı ertürk yöndem cemali edip akbayram (antep merkezli-aleviye rastlamadım hiç) Mustafa Sarıgül Alevi değildir. serçeşme 23.08.2007, 11:54 İlyas Salman alevidir. serçeşme 23.08.2007, 11:56 Ozan Esarari de alevidir.aklıma şimdi geldi ismi serçeşme 23.08.2007, 11:57 Bir şey daha söyliyeyim .Musa Eroğlu da Alevidir. Mersin'in Mut ilçesindeki tahtacı Alevilerdendir. Arif05_köseler 23.08.2007, 12:16 özlem özdil güler duman cem yılmaz cem özer tarkanın Annesi kamer genç halil ergün abuzergaffar 23.08.2007, 12:24 abuzergaffarzengin ve ailesi alevidir. Westside 24.08.2007, 12:53 Mustafa Sandal mı? Cok sasırdım valla. xolxol_12 25.08.2007, 13:26 Alişan da alevidir. Bingöl Yayladerelidir. shahrud 25.08.2007, 13:35 Bu başlık çıgrından çıktı artık ve sanırım kapatılması daha iyi olur. DiLkeT-CeZaM 25.08.2007, 14:20 biri birisine alevi diyiyor baska birisi hayir diyor bu nasil is anlamadim kafam karisti. anadolu75 27.08.2007, 06:07 adnan polat umit karan mustafa sarigul arif sag kivircik ali bulent polat neset ertas erturk yontem riza calimbay mustafa sandal hasan sas bunlar kesin alevi olanlar. erdal_87 27.08.2007, 20:02 Mustafa sarıgül alevi değildir fakat alevilere fikir olarak yakındır.annesi türbanlı olup babası da hacca gidip gelmiştir... beşiktaş 28.08.2007, 15:53 mankenlerden ismet özhan da erzincanlı ve alevidir. beşiktaş 28.08.2007, 15:56 ister alevi ister sunni olunsun özünde insanı insan yapan özellikler varsa o gerçek insandır. alevilerin de sunnilerin içinde kötü kişiler vardır. CAHİLLE DOST OLMA berxo 28.08.2007, 18:16 ondanmı chp baskan secımlerınde denız baykal mustafa sarıgule alevılerı partının tabanından temızlıleyım dedıgınde nıye sesı cıkmadı sarıgulun oturdu yerıne bırdaha konusamadı hangı alevının oglunun ısmı bekır ve ya omer bole alevı tanıdıgınız varmı ısımler bekır ve omer olan mustafa sarıgul zamanında denız baykala alevılerı partının tabanında temızleyelım dıyen bır ınsan not:denız baykalıda sevmem taraftarı sanmasın kımse savarello 28.08.2007, 19:12 yıldız tilbe,şafak sezer,mustafa sandal isyan ateşi 28.08.2007, 21:01 merhaba arkadaşlar... modacı cemil ipekçi de aleviymiş... erdgn_62 30.08.2007, 13:38 Mustafa sarıgüle laf yok! adam su tv ye çıktı bir sürü alevi tanıdıgı var halide edip adıvar mahallesine alevi olan pınar sagı getirdi su tv deki programı izleseydiniz böyle konusmazdınız alevileri sevdigini bastıra bastıra söledi sutiv 31.08.2007, 02:23 GÜzel Bİr BaŞlik OlmuŞ.yorumlarda Bİr O Kadar GÜzel.fakat Yorumlarda Hep Ayni İsİmler GÖze Çarpiyor.tÜrkÜ SÖyleyenler Bİr Kenara .sİyaset,televİzyon,sİnema,tİyatro V.b. Sanat Ve Kurumlarda Olabİlen Alevİlerİn Sayilari Bİr Haylİ Azimsanacak Durumda.ÜnlÜ Alevİlerden Çok Alevİler Bu GÜne Neler YapabİlmİŞ Buna Bakmak Lazim.kendİmİzİ Nekadar İfade Edebİldİk.kaÇ Alevİ Valİ OlabİlmİŞ,kaÇ Alevİ Bakan OlabİlmİŞ,kaÇ Alevİ Tv,sİnema Sahnelerİnde GÖrebİldİk Bİlİndİk İsİmlerİn DiŞinda KaÇ KİŞİyİz. Bu Ülkede Alevİlere Uygulanan Kota YÜzÜnden Alevİler Pek Ön Saflarda Olamadilar Veya Oldular Kendİlerİ Sakladilar Alevİ Olduklarini Gİzledİler. Bİr Çok İsİm Üzerİnde Kararsizliklar İÇersİndeyİz Alevİ Olup Olmadiklariyla İlgİlİ .umarim Bundan Sonra Alevİlerİn İsmİ Eksİlmeden Ve Her Kategorİde Artarak Olabİlsİnler.Ülkemİzİn Ve İnsanlarimizin Aydinlik YÜzlere İhtİyaci Var. Alevİlerde Aydin Ve İlerİcİ Olduklarini Her Firsatta GÖztermİŞlerdİr.bu Ülkenİn Alevİlere Alevİlerİnde Bu Ülkeye İhtİyaci Var .bariŞ Huzur Saglik Mutluluk Ve Bİr Okadarda BaŞarilarla Bİr Bİrİmİze Destek Olup Bu Ülkedekİ Kİmlİgİmİzİ Edİnelİm. TeŞekkÜrler putikanli 04.09.2007, 19:22 arkadaşlar anlamsız geliyor bana.Açık söyleyeyim saçma.Yani Şah kulu ile Adnan Polat'ın isimlerinin şöhretliler listesinde geçmesi komik geldi bana. eldorado 04.09.2007, 19:29 peki alevi ünsüzleri kim? yani şarkıcıı,türkücü,futbolcu,iş adamı,manken vs...vs... kendimizi bu kadar küçümsemek niye? illa herşeyin ünlüsümü ön planda olmalı? ünlü oldu bana yada aleviliğe faydasımı oldu? saydığınız isimlerin %90 ı ünlülüğün sarhoşluğu ile geçmişini nerden geldiğini unutmadımı? artık bırakalımda şu insanları birazda ünsüzlerin yaşamları hakkında konuşalım...mesala hiçmi yok;ismi duyulmamış ama alevilik hakkında topluma iyi şeyler katmış insanlar? birindar05 08.09.2007, 17:17 ondanmı chp baskan secımlerınde denız baykal mustafa sarıgule alevılerı partının tabanından temızlıleyım dedıgınde nıye sesı cıkmadı sarıgulun oturdu yerıne bırdaha konusamadı hangı alevının oglunun ısmı bekır ve ya omer bole alevı tanıdıgınız varmı ısımler bekır ve omer olan mustafa sarıgul zamanında denız baykala alevılerı partının tabanında temızleyelım dıyen bır ınsan not:denız baykalıda sevmem taraftarı sanmasın kımse can bizim köyde çok var adı bekir ömer olan köy alevi ama onlar alevimi bilmiyorum hep bizim köyün aleviliğinden şüphe ederim saydığımız ünlerin bazıları sözde alevidir yada anne baba tarafındandır hakiki aleviler kendilerini her şekilde belli ediyo güler duman özlem özdil erdal erzincan aşık mahzuni şerif ve sayamadığım bir sürü ozanlarımız sanatçılarımız gibi ayrıca mustafa sarıgül alevi etkinliklerine katılmıştır alevileri seven biri alevilerin etkinliklerine katılıyo diye alevi diyemeyiz sünnilerin düzenlediği etkinliklerede katılıyo ancak mustafa sarıgül için insanı seven biri diyebiliriz mezhebi hakkında yorum yapamayız SessizSedasız 08.09.2007, 19:37 Susurluk olaylarının kahramanlarından Emniyet müdürü Hüseyin KOCADAĞ SİZCE ALEVİMİDİR BİLMİYORUM AMA..Cenazesi bir cemevinden kaldırılmıştı. Alevi olarak doğulmaz,Alevilik bir yaşam süresinin sonunda kalanların ölen kişiye biçtikleri payedir.Yaşarken Alevice yaşanır ölünce Alevi olunur.Ama kendini "Aleviyim" diye öne çıkaranların büyük çoğunluğunun bir süre sonra bıkıp usanıp bu düzende paçavra olmak yolunda çok mesafeler almaları çokca karşılaşılan bir durumdur. Bir anı yazısı okurmusunuz? http://kurtulus-online.com/eskisayilar/h-icin18_22-02-97/gazi.html Hüseyin Kocadağ Alevidir. Onun abiside kendisi gibi emniyetçidir ve yeğeni benim çocukluk arkadaşımdır. Çoke skiden. Nereli oldukalrını hatırlamıyorum ama zannedersem Adıyamanlı olsa gerek.. SessizSedasız 08.09.2007, 19:41 merhaba arkadaşlar... modacı cemil ipekçi de aleviymiş... Cemil ipekçi Alevimi yapma arkadaşım. O sabetayisttir. Hatta dedesi ve Amclarından biri onların piridir. tuncay25 13.09.2007, 15:51 özcan türe aynı zamanda erzurumludur bunun yanı sıra erol parlak`da alevidir ayrıca en az arif baba ve erdal abi kadar şelpe ustasıdır toprak62 13.09.2007, 15:55 abidi biter yusuf hayaloğlu enver çelik yılmaz çelik taylan özgür ölmez sevcan orhon arif kurt tuncay balcı metin kemal kahraman emre saltık adem aslandoğan ayhan3344 14.09.2007, 15:45 ben musa eroğlunu tarsus tahtacılarından biliyorum.yani alevi biliyorum kay1s1 17.09.2007, 17:53 zerrin özer ilyas salman kenan imirzalıoğlu'da alevi sanıyorum eski_adam 17.09.2007, 18:19 Susurluk olaylarının kahramanlarından Emniyet müdürü Hüseyin KOCADAĞ SİZCE ALEVİMİDİR BİLMİYORUM AMA..Cenazesi bir cemevinden kaldırılmıştı. Alevi olarak doğulmaz,Alevilik bir yaşam süresinin sonunda kalanların ölen kişiye biçtikleri payedir.Yaşarken Alevice yaşanır ölünce Alevi olunur.Ama kendini "Aleviyim" diye öne çıkaranların büyük çoğunluğunun bir süre sonra bıkıp usanıp bu düzende paçavra olmak yolunda çok mesafeler almaları çokca karşılaşılan bir durumdur. Bir anı yazısı okurmusunuz? http://kurtulus-online.com/eskisayilar/h-icin18_22-02-97/gazi.html Alevidir.Görevi sırasında birçok aleviye yardımı dokunduğu söylenir ama ben şahsen yardım ettiği birini tanımıyorum AliGedek 17.09.2007, 18:24 Hasret Gültekin Aşık Ali Nursani Engin Nursani Bide ben...:) mmmm 17.09.2007, 21:47 Say say bitmez.. Kubatı ve Belkız akkaleyi göremedim..Gerçi tüm yorumları okuyamadım ama:) Kul Himmet,Agahi.. Ayrıca Musa Eroğlu kesinlikle Alevidir..Yörüktür.. Neşet Ertaş,Muharrem Ertaş,Hacı Taşan Alevi değiller zannedersem.. Bana göre en ağır mahla ile yazılmış bir türküden bile semahı çıkarabilen kişi Alevidir:) Sefil Selimi'yide ben Aleviden sayarım..Kendisi sünnidir.. ---------------------------- Kimse bana yaren olmaz,yar olmaz, Mertlik hırkasını giydim giyeli.. Dünya bomboş olsa bana yer kalmaz, İnsana muhabbet duydum duyalı..... Bu Kızılbaş olmuş yunmaz dediler, Camiye,Mescide konmaz dediler, Kestiği haramdır yenmez dediler, İmam Hüseyn'e uydum uyalı.. Varlığım hükümdar benliğim esir, Ehli Beyt-i sevdim,dediler; kusur!, Kimi korkak dedi kimide cesur, Kurt ile Kuzuyu yaydım yayalı.. Kimi benden kağıt hüccet arıyor, Hal bilmeyen dip dedemi soruyor, Dostlar ölümüme karar kılıyor, SEFİL SELİMİ'yim! dedim diyeli.. taylan mahir 17.09.2007, 22:04 ne kadar milliyetçisiniz yaw önce insan sonra sanat bence CaNCa 24.09.2007, 16:21 Özellikle internet alemindeki ingilizce klipleri ile ve güzelliğiyle popüler olan gurbetçi(almancı) Sivaslı Safiye de alevidir.. Say say bitmez.. Kubatı ve Belkız akkaleyi göremedim..Gerçi tüm yorumları okuyamadım ama:) Kul Himmet,Agahi.. Ayrıca Musa Eroğlu kesinlikle Alevidir..Yörüktür.. Neşet Ertaş,Muharrem Ertaş,Hacı Taşan Alevi değiller zannedersem.. Bana göre en ağır mahla ile yazılmış bir türküden bile semahı çıkarabilen kişi Alevidir:) Sefil Selimi'yide ben Aleviden sayarım..Kendisi sünnidir.. Belkıs Akkale köken olarak alevi değildir, eşi alevidir kendiside sonradan aleviliği benimsemiştir. Neşet Ertaş kırşehir'in abdal alevilerindendir. yozgatli |