Orijinalini görmek için tıklayınız : Ünlü Aleviler

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6]

CaNCa
04.05.2008, 18:29
• Cemal Gürses

• Refik Koraltan

• Eraslan Özkaya

• Turgut Toker

• İsmet Sezgin

• Seyfi Oktay

• Hüsnü Doğan

• Ufuk Söylemez

• Kamer Genç

• Ali Haydar Veziroğlu

• Hüseyin Kocadağ

• Doğan Taşdelen

• İzzettin Doğan

• Mustafa Süzer

• Songül Erol Abdil

• Adnan Polat

• Rıza Çalımbay

• Cem Davran

• Ümit Özat

• Sinan Kaloğlu

• Nurcan Taylan

• Tülay Özer

• Zerrin Özer

• Belkıs Akkale

• Sabahat Akkiraz

• Oya Aydoğan

• Zara

Yukarıdaki bilgiler süleyman yeşilyurt'un "ünlü aleviler" kitabında alıntı fakat şunuda belirtmek istiyorum. Bu kitap softa yobaz ve hatta faşist bir kişilik olan yazarın tamamen alevilerle dalga geçmek ve alevileri sol camia'ya kışkırtmak amaçlı "full taraflı" yazılmış bir kitap. İçinde altını çizdiğim cümleler içinde sayfalarca kişilik haklarına hakaretten dava açılabilecek ifadeler mevcut, umarım birisi bu işlemlere başlarda bu hadsize haddini bildirir.

Alevi olarak belirttiği isimlerin bir çoğuda muallakta(şüpheli) olan isimlerdir. Hatta bazılarının uzaktan yakından alakası yok, onlarıda alevilikten vaz geçmiş hidayete ermiş adeta "doğru yolu bulmuşlar" tarzında ifadeler ile'de belirtmiş.

Sürekli belgeleri olduğunu iddia etmiş bu isimlerle ilgili fakat isteyenlere gösterebilirim demiş, kitabında tek bir kanıt örneği yok. Eski siyasetçilerden Cemal Gürsel'in durumu tam olarak bilinmemekle beraber sağcı ümmetçi isimler Turgut Toker, Refik Koraltan, İsmet Sezgin, Hüsnü Doğan gibi isimlerin alevilikle uzaktan yakından alakaları yoktur.

Turgut Özal'ın dayısının oğlu olan Nakşi rarikatının ünlü mensuplarından Hüsnü Doğan'ın bile kökenlerinin dersim alevisi olduğunu iddia etmiş. Böyle bir teoriyi ortaya atınca Turgut Özal'da anne tarafından otomatikten alevi sayılmış oluyorki. Aşırı sağ cenaptan gelen Özal'ın böyle bir durumu olmadığını herkes bilir. Hüsnü Doğan için öyle komik ifadeler kullanmışki kitapta, "Hüsnü Doğan'ın Özal'ın ona yaptığı iyiliklerden sonra halasının oğlu turgut'u kıramayıp alevilikten vazgeçer.."

Velhasıl kitap ve içindeki bilgiler tam anlamıyla safsata. Ben içindeki saçmalıklar hakkında herhangi bir fikrim olmadan aldığım için ödediğim ve bu kişiye kazandırdığım paraya acıdım sadece. Eminim kitaptan kazanacağı parayıda haklarında atıp tuttuğu alevilerden alır ancak. Sakın bu değmeyecek kitab'a para vermeyin ve içindeki uydurmalarada hiç itibar etmeyin derim. Tamamen kötü niyetle, propaganda amaçlı yazılmış bir deli saçması..

emrah22
05.05.2008, 02:44
Beyazıt Öztürk Artvin'li aydın görüşlü bir sünnidir. "Artvinli alevi yoktur" ama çoğu sol görüşlü demokrat insanlardır.

Artvinli alevi yoktur demek biraz önyargılı bir yaklaşım değil mi ?

Aleviliğin yayıldığı veya alevilerin yerleştikleri coğrafyalar elbetteki tarih sayfalarında mevcut ama yinede bu kadar kesin bir önyargı bildirmek için bu konuda gerçekten ihtisas sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum.

Sadece bir ailede olsa ona haksızlık etmiş olmaz mıyız?

Anlıyorum özellikle tırnak içinde belirtmişsiniz artvinli alevi yoktur diye ama bir kaç nesil önceden yerleşen biri yada artvinde doğup büyüyen biride kendini artvinli olarak tanımlamaz mı ?

CaNCa
05.05.2008, 23:49
Artvinli alevi yoktur demek biraz önyargılı bir yaklaşım değil mi ?

Aleviliğin yayıldığı veya alevilerin yerleştikleri coğrafyalar elbetteki tarih sayfalarında mevcut ama yinede bu kadar kesin bir önyargı bildirmek için bu konuda gerçekten ihtisas sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum.

Sadece bir ailede olsa ona haksızlık etmiş olmaz mıyız?

Anlıyorum özellikle tırnak içinde belirtmişsiniz artvinli alevi yoktur diye ama bir kaç nesil önceden yerleşen biri yada artvinde doğup büyüyen biride kendini artvinli olarak tanımlamaz mı ?

Öncelikle önyargı kavramını irdelemek lazım, bir konu hakkında fikir ve bilgi sahibi olmadan gerçek üstü yargılarda bulunmak. Sizin bu anlamda aksi bir fikriniz varsa örnekleri ile beraber duyalimki sayenizde bu konuda "önyargılı" olduğumuzu anlamış olalım.. Eğerki elinizde aksi tezler olmadan, maksat fikir sahibi olmadığınız bir konuda sadece eleştiri yapmaksa ancak "önyargı" kelimesinin sözlük karşılığı olursunuz.

Eğer bir konu hakkında birşey biliyorsanız, üstelik yaşıyorsanız, araştırıyorsanız ve olmadığına dair tüm veriler mevcutsa, o konu hakkında fikir belirtirken ön veya arka yargı diye bir kavram olmaz. Kaldıki çoğu'nun aydın demokrat insanlar olduğu da yine aynı yorumda vurgulandı. Yani o insanları yermek, karalamak, veya olmayan alevilerine haksızlık yapmak gibi, okuyanın ancak algılamadaki niyetinden başka kötülemenin söz konusu olmadığıda ortada.

Ayrıca bu konuda benim ne kadar ihtisas sahibi olup olmadığıma da heralde siz karar vermeyeceksiniz, kaldı ki bu anlamda tarafınızca onaylanmak gibi bir hevesimde mevcut değil! Var olan durumları izah etmek için o anlamda master, doktora vs.. gibi "ihtisas" yapmadan önce pratiğini yaşamak araştırmaktır asıl olan, özellikle konu ile tesker alaka birine göre heralde daha belirgindir!

İzah etmek istediğimin aidiyetlerin köken bağlantısı olduğunu bildiğinize oldukça eminim.. Yinede polemiğe cevaben; örneğin bir apaçi ailesi yerli topraklarından artvine göç etse, çocukları doğsa vs, bu durum o artvindeki apaçilerin kızılderili, amerikan yerlileri olduğu gerçeğini değiştirmez. Tüm rasyonel verilerde istatistiksel köken araştırmaları baz alınır, yani sonradan oluşan spesifik örneklerin hissedişleri değil. Ki Beyazıt Öztürk nezdinde "Artvinli Alevi yoktur" derkende yine bu köken bağlantısıdır veri. Mevcut yorumda kasıt köken olduğu için sonradan göç eden birisinin kendini artvinli hissedip, hissetmemesi bu polemiğe mazeme olacak bir unsur taşımıyor.

Kızıldağ SK
01.06.2008, 03:14
Yurseven Kardeşler

Ümit Karan

Findorin
01.06.2008, 10:18
Erkan Oğur

Black_Love
01.06.2008, 15:52
bende yıldız tilbenin bir programda annesinin alevi babasının sünni olduğunu söylediğini iyi hatırlıyorum ayrıca bütün sayfaları okuyamadım yazan olduysa özür dilerim görmemişimdir belki galatasarayda servet ve ümit karanında alevi olduğunu biliyorum hepinize verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim iyi forumlar canlar...

Servet çetin alevi değildir. Son TTNET reklamını izlediyseniz Servet' in annesinin başının kapalı olduğunu örtüş şeklinin ise suni kesime hitaben bir örtünme şekli olduğunu göreceksiniz.

nesah
01.06.2008, 15:57
Arif Sağ ın Alevi olmadığını biliyordum
belkide yanlış biliyorum

Black_Love
01.06.2008, 16:06
Topic geneline dikkat ettimde. Her solcuyu alevi olarak gösterenler var. Halbuki uzaktan yakından alakası yok. Her solcu Alevi değildir :)

Merkez Point
01.06.2008, 16:40
ve urfalı MÜSLÜM GÜRSES namı diğer father müslüm :)

harsena_05
03.06.2008, 00:34
ATATÜRK
Zerrin ÖZER

AliDogan
04.06.2008, 19:20
Arzu, Kıvırcık Ali,Mahmut Erdal bunlarda alevi dir

SELLDA
04.06.2008, 23:27
yazmadıgınız kalmamıs herkes alevi masallh:)

vitamin
04.06.2008, 23:38
az kaldı yakında bende ünlü olcam buraya yazarsınız :lol:

AleviBektas77
10.06.2008, 17:00
Atatürkün Babasi Bektasi'di

Okan22
18.06.2008, 05:19
Atatürkün Babasi Bektasi'di

Kanıtlayabilir misiniz?
Çünkü bektaşi olmadığına dair bir çok kanıt var Atatürk bu ülke için çok büyük işler başarmış iyi bir insan ama iyi bir insan olması onun veya ailesinin alevi olmasını gerktirmez dedesinin lakabının kızıl olduğu söyleniyor balkanlarda kızıl lakabı sadece kızıl deli yani seyit ali sultana verilmiştir ki seyit ali sultan da Hünkar ın öğrencisidir.Yani atatürkün dedesi olması çok düşük bir ihtimal ayrıca balkanlarda da alevilere kaldı ki o dönemde birde yakınlık kurulmaz kız alınıp verilmezdi zübeyde hanımın yaşam tarzı onun kuvvetli bir muhafazakar olduğunu gösteriyor.Yani bütün deliller bu tezi çürütüyor fakat tabiiki kuvvetli ve salih bir delil var ise benim tezimde çürütülebilir ama şu ana kadar yok sanırım.

AleviBektas77
18.06.2008, 12:42
http://www.youtube.com/watch?v=00pBHObK2xE&feature=related

bu linke bir bakarsan sevinirim. Ben kücük yaslardan beri dernekleri giderim. Ailem Alevi Federasyonlarda üye ve görevli. Ben yani cocuklukdan beri hep Atatürkün Alevi oldugunu duyiyorum...

AleviBektas77
18.06.2008, 12:43
Arzu, Kıvırcık Ali,Mahmut Erdal bunlarda alevi dir

merhaba,

kivircik ali alevi degilmi :-)????

allahalla cercekden bilmiyordum...

sertur
18.06.2008, 13:24
belkide yanlış biliyorum Ben üstad Arif Abimizin Aleviliği konusunda şüphe duymuyorum! fakat aslen Ermeni olduğuğunuda biliyorum,Olsun o bizim gönül dilimiz olmuş,baş tacı

kayipturku
18.06.2008, 13:45
erdemim kızılbaşım,Ali'ye bağlıdır başım,ilahiden gelir aşım,böyle gider hep yoldaşım

Okan22
18.06.2008, 15:09
http://www.youtube.com/watch?v=00pBHObK2xE&feature=related

bu linke bir bakarsan sevinirim. Ben kücük yaslardan beri dernekleri giderim. Ailem Alevi Federasyonlarda üye ve görevli. Ben yani cocuklukdan beri hep Atatürkün Alevi oldugunu duyiyorum...

Duymak bir kanıt değildir ayrıca veridğin linktede elle tutulur bir şey yok Atatürk bazı aleviler için çok büyük önem teşkil edebilir,saygıda duyulabilir,cemevlerine resimlerinide asabilirsiniz,ama bu onun alevi olduğunu göstrmez ayrıca duymak bir kanıt değildir.Ben sizin bahsettiğiniz o komisyonlar almanyada kurulmadan balkanlarda yaşıyordum.Sizin o derneklerde büyüklerinizden duyduklarınızı bende yaşadığım çevredikilerden duydum ama bununla yetinmedim ve okudum ve birtek kanıta rastlamadım.

Başkasıda kalkar büyüklerinden duyduklarını anlatmaya kalkar iş uzar gider.

Sonuç itibari ile Alevi olsun olmasın Atatürk bu ülke için önemli bir değerdir ama alevi değildir.

araknafobia
18.06.2008, 15:55
Zerrin Özer'de alevi sanırım.

koralevi1907
18.06.2008, 16:05
:001_tt2:heeey beni unutmayın bende varım.:thumbup:

keklikoluk46
19.06.2008, 18:24
yildiz tilbenin kesinlikle alevi oldugunu biliyorum cünkü bir tanidigim ablasini taniyor...:biggrin:

benimde aklima gelen bir kac isim var...

Kirac
Hüseyin Yidiz
Hakan Yesilyurt
Sevcan Orhan
Ceylan
Haluk Piyes
Oguz Boran

Kıraç kesinlikle Alevi değildir.Ama demokrat birisidir.Kanlıkavak kasabasındandır ve o kasabadaki herkes sünnidir.Hemşehrim olur kendisi:)

keklikoluk46
19.06.2008, 18:30
arkadaşlar bunlar hakiki inanın
CEZA
İBRAHİM TOROMAN
ÜMİT KARAN
HASAN ŞAŞ
SİNAN KALOGLU
SERVET ÇETİN
ÜMİT ÖZAT
TUNCAY
TÜMER
SELÇUK ŞAHİN
ALEVİ TÜRKÜCÜLERİ BİLİYORUZ ZATEN
MANKENLERDEN TUGBA ÖZAY

ŞENER ŞEN
LEVENT KIRCA
OYA BAŞAR
ZERRİN ÖZER
BARIŞ AKARSU
KENAN İMİRZALIOGLU
HEPSİDEN CEREN
HALUK LEVENT
MURAT BAŞARAN
CAN TANRIYAR
MURAT BAŞARAN
MOR VE ÖTESİ VOKALİSTİ
TAMER
TARIK AKAN
İLYAS SALMAN
ADİLE NAŞİT
HALİT ERGENC
OKTAY KAYNARCANIN BABASI
ARZU MONAL
KADİR İNANIR AMA EMİN DEYİLİZ
ŞAHSENEM
PEKER AÇIKALIN
M.ALİ ALABORA
ŞAFAK SEZER
ALİ KIRCA
ÖZLEM TEKİN
YILMAZ ERDOGAN
CEM YILMAZ
GÜLBEN ERGEN
MUSTAFA ÖZASLAN
TEOMAN
MELTEM CUMBUL
BBG CANER
TARKAN ANNESİ ALEVİDİR
OGUN ŞANLISOY
DENİZ SEKİ
BEYAZIT ÖZTÜRK KESİNLİKLE
OKAN BAYULGEN
ALİ POYRAZOGLU
BURHAN ALTINTOP
YILDIZ TİLBE
DAHA ÇOOOOK ARKADAŞLAR AKLIMA GELMİYOOO VALLLA

Maşallah herkesi Alevi yapmışsın kardeş:) Reklamlarda servetin annesini gördünüz tesettürlüydü.Servet Iğdırlıdır ve Azeridir.Ama onlardada Ehli Beyt ve Hz. Ali sevgisi çoktur.Cem Yımaz Aleviliği şurda dursun dedelerinin tarikatı varmış.

EREN izm
19.06.2008, 18:52
Cem yılmaz alevimi ???

cbrl
19.06.2008, 19:14
CEM YILMAZ
KADİR İNANIR AMA EMİN DEYİLİZ
TUNCAY
TÜMER
CEZA
KENAN İMİRZALIOGLU
OKTAY KAYNARCANIN BABASI
zor iihtimal hele cem yılmaz hiç değil.ama hepsi iyi adamlardır

gizemmm
19.06.2008, 19:44
gördüğüm kadarıyla her solcuyu alevi zannediyorsunuz arkadaşlar

cerosss87
19.06.2008, 19:52
kenan dogulu-- yıldız tilbe

geygel60
19.06.2008, 20:37
İki tanade benden üç olsun
Orhan Gencebay
Kemal Sunal
İlyas Salman

AleviBektas77
20.06.2008, 00:28
Ilyas Salman kesin Alevi, ben kendisinen tanisdim...
Kemal Sunal dogdu Köy Malatyada bir Alevi Köyü oldugunu duydum...
Orhan Gencebay ilk kez dudyum alevi oldugunu

geygel60
22.06.2008, 15:10
Orhan gencebay bir kuşak proğramında alevi olduğunu söyledi.
Bizim oralarda bir söz var Çamdan kaşık sünniden aşık olmaz.Bu sözden yola çıkarsak bütün aşıkların alevi olma ihtimali yüksektir.Neşet Ertaş yada babası Muharrem Ertaş örneğinde olduğu gibi.
Saygılar.

Funky Caner
22.06.2008, 15:17
Ben Cem ÖZER in alevi olup olmadığını merak ediyorum ya! Bilenininiz vardır belki?

asliyok
22.06.2008, 19:02
suskun seyirci, garaoglan, poyrazim_24, vitamin vs

Suskun Seyirci
22.06.2008, 19:10
suskun seyirci, garaoglan, poyrazim_24, vitamin vs

Aman evlat kimse görmesin bu yazdikalrini seni ta$a tutarlar
cok mütevazi bir sekilde benide yazmi$siniz tesekür ederim :biggrin:

direnfilistin
22.06.2008, 19:13
Orhan gencebay bir kuşak proğramında alevi olduğunu söyledi.
Bizim oralarda bir söz var Çamdan kaşık sünniden aşık olmaz.Bu sözden yola çıkarsak bütün aşıkların alevi olma ihtimali yüksektir.Neşet Ertaş yada babası Muharrem Ertaş örneğinde olduğu gibi.
Saygılar.

bizim ordada pelitten kaşık olmaz yezidden aşıkm olmaz derler:001_tongu

geygel60
24.06.2008, 16:43
cem davran, cem özer, cem yılmaz bütün komiklerin davran ve yılmaz kesin alevi diğer komiklerinde hatta beyazında alevi olduğu söylenir.

CaNCa
24.06.2008, 16:54
Yine bir çok isim asılsız, alevi olarak iddia edilmiş, teker teker üzerinden duramayacağım belirtilenler için cem davran ve ilyas salman dışında çoğu sünni.

Ben Cem ÖZER in alevi olup olmadığını merak ediyorum ya! Bilenininiz vardır belki?

Cem Özer alevi değil, etnik olarakta bir tarafı ermeni asıllı, bir tarafı çerkezdir.

sezgin66
24.06.2008, 17:09
bende aleviyim........... futbolculardan var mesela ümit karan.

morana
24.06.2008, 17:35
songul karlı:):)

dali
24.06.2008, 18:53
Gökhan Zan ve Hamdi Alkan arap alevileridir...

dali
24.06.2008, 19:04
Bu arada ilginç bir istatistik yazıyım size bu konu hakkında :) (Ünlü Aleviler Konu başlığı için)

Bu konu içinde hep aynı espiri yapıldı. Hem de defalarca :biggrin: Bu espiri nedir diye soracaksanız:

Soru: Ünlü Aleviler ?
Cevap: "Ben" :w00t::w00t::biggrin::biggrin:

NALYEC
24.06.2008, 19:11
böyle bi konu açılmıştı sanırım, galiba, herhalde :))

musa eroğlu alevi değil diye biliyorum?????????

sınan kaloglu ıbrahım toraman rıza calımbay ismail unal dahada mutlaka vardır

tunyaa
26.06.2008, 16:02
Aşık Mahsuni Şerif in annesi sünni babası alevi...

tulaykurt
26.06.2008, 17:06
BEN

isox34: artist mübarek:)

selami34: kuzenim oldu kendisi o ünlkü olmasında kim olsun:)

hakanyiğit60: aslında çok ünsüz ama yazmazsam adını kurdundan çatlar valla:)

okançakırkaya: ünlü olucam diye hiç uyumuyoo:)

vitanim: çok tatlı yaa bayılıyorum ona:) o benim ünlüm

özlemözbek: mimozaya bi gidebilse ünlenecek de kısmet iştee:)

erenaydın: o adaptasyondan ünlüü:)

eren_06: denizbaykal bi bıraksa koltuğu erende ünlenecek ama nerdeeee:)

umutdenizi: sır oldu gitti kadının sesine başvurucam bulan getirsin diye:)

necla: türünün tek örneği:)

canlaarım yaa şaka bi yana gerçekten sizleri tanıma şerefini bana verdiniz ya benide aranıza aldınız yaa allahtan daha ne isteyim iş en ünlü BENİM:)

vitamin
26.06.2008, 17:34
Bu arada ilginç bir istatistik yazıyım size bu konu hakkında :) (Ünlü Aleviler Konu başlığı için)

Bu konu içinde hep aynı espiri yapıldı. Hem de defalarca :biggrin: Bu espiri nedir diye soracaksanız:

Soru: Ünlü Aleviler ?
Cevap: "Ben" :w00t::w00t::biggrin::biggrin:

az kaldı bende ünlü olcam yarışmaya gidip gelem :lol:dali beni sen yazarsın tartışırsınız o faşist alevi olmaz kimi der o camiye gidiyor falan:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

OkanÇAKIRKAYA
26.06.2008, 17:39

Aaaa, rahatsız olmak; ünlü olma telaşı değildir Can. Lütfen :confused1 Ben yaşıyorrsam halkım için :lol::lol::lol:

isox34
26.06.2008, 19:11
BEN

hakanyiğit60: aslında çok ünsüz ama yazmazsam adını kurdundan çatlar:)

mavimisali: çok fazla tanımıyorum ama maşallah acaip ünlü fabrikada kızların dilinde:)

canlaarım yaa şaka bi yana gerçekten sizleri tanıma şerefini bana verdiniz ya benide aranıza aldınız yaa allahtan daha ne isteyim iş en ünlü BENİM:)

kuzen seninle bir ara görüşelim bence :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

sürgünyiğit
26.06.2008, 20:02
BEN

hakanyiğit60: aslında çok ünsüz ama yazmazsam adını kurdundan çatlar:)

mavimisali: çok fazla tanımıyorum ama maşallah acaip ünlü fabrikada kızların dilinde:)

kuzen tabii kudurum sen yazacan adım geçmiyecek hem ben tam ünsüz değilimki bir yanım ünlü bir yanım ünsüz ismimde iki tane koskoca ünlü üçtane küçüçük ünsüz var hAkAn :):) sen harikasın kuzen jebeli adasını keşfedim bi :D :D:D seni jebeli adasına götürecem geri getirmeyecem :D:D kuzenim benim eline yüreğine sağlık tşkler

selami 34
27.06.2008, 00:58
BEN

hakanyiğit60: aslında çok ünsüz ama yazmazsam adını kurdundan çatlar valla:)

kuzen ben teşekkür ederim, çok iyisin ya iyiki seninle kuzen olmuşum.eline koluna sağlık güzel olmuş

murat222
27.06.2008, 01:42
Aşık Mahsuni Şerif in annesi sünni babası alevi...

bunu nerden çıkardınız..mahsuni şerifin anneside babasıda alevidir..bu forumda mahsuni ile ilgili doğru bilgiler var araştırabilirsiniz..

murat222
27.06.2008, 01:51
belkide yanlış biliyorum

Arif sağ alevidir..bu topikte kimileri alevi olmayana alevi ,alevi olanlarada sünni demiş..bence tam bilgi sahibi olunmadan yorum yapılmamalı...

alialiali
27.06.2008, 17:19
aleviler kesinlikle ben tvde izledim aleviyiz ama ayrim yapmiyoruz dediler.-) ne diyebilirlerdiki baska

alialiali
28.06.2008, 01:15
evet bende izle´dim tv yalan yanlis bilgiler yazmayin nerde gordunuz inkar ettigini

alialiali
28.06.2008, 01:58
Almanyada Avrupada bilinir ama Türkiyede ne kadarimiz biliyor bilmiyorum?

Hayatini Almanyada Avrupada ALevi Örgütlenmesine adamis Büyük Lider AABF/AABK Genel Baskani Turgut Öker

evet can sana katiliyorum cok buyuk insan Turgut Öker kendisini yurekten destekliyorum.. bu yola bas koyanlardan kendisi
cok kisi tartisiyor bu alevi yok degil diye ama sanirim alevilige ne katkisi var ne yapti aleviler icin onu hic konusan yok malesef

kivircik ali
28.06.2008, 02:02
ben sahsen hic bir unlunun dini veya mezhebini arastirma geregi duymadim

Sidar
28.06.2008, 03:03
Turgut Öker eski bir devrimci/komunist olarak bir ateisttir. Bu konusmalarinda da belli oluyor. Alevi dernek baskani degil, militan sanki.

Alevilige-Alevilere sahip çikmaktan çok, solculuk/politika yapiyor....

Bize Alevi olarak sahip çiktilarda, diger ''ezilen halklar'' kaldi...

susuzlu
28.06.2008, 11:07
hakkı bulut müslüm gürses yıldız tilbe intizar zerrin özer mustafa özarslan muhlis akarsu asaf koçak belkıs akkale kamer genç nesimi çimen hüseyin inan metin göktepe ferhat tunç ilkay akkaya vedaha niceleriiiii

CaNCa
28.06.2008, 13:20
Turgut Öker eski bir devrimci/komunist olarak bir ateisttir. Bu konusmalarinda da belli oluyor. Alevi dernek baskani degil, militan sanki.

Alevilige-Alevilere sahip çikmaktan çok, solculuk/politika yapiyor....

Bize Alevi olarak sahip çiktilarda, diger ''ezilen halklar'' kaldi...

Hemen hemen bütün mesajlarınızda inanılmaz bir negatiflik, enterasan bir nefret var. Az uz ortaya bir çıktığınızda kesin bir felaket tellallığı seziyoruz. Bakıyoruz yine bugünkü hakarete uğrayacak, aşağılanacak talihli kim diye genelde atatürk olmakla beraber bugünkü piyangonuz galiba Turgut Öker'e vurdu.

Turgut Öker'i de sizi'de forum katılımlarınızdaki nefret dışında tanımıyorum. Fakat Turgut Öker'in bugüne kadar örgütlenme, birlik beraberlik anlamında yaptıklarıyla sizin gibi yüzbinlercesi onun aleviliğinin milyonda biri olamayacağı şüphesiz. Açıkcası amacınız nedir bilmiyorum ama sapla samanı karıştırmak konusunda uzmansınız. Siz belki sağcı veya dogmatist yobaz bir zihniyeti alevilik küspesi altında büründürebilirsiniz ama şunuda unutmayın 80 öncesi alevi kesimin önemli bir kısmı devrimci veya komunist olarak aşağıladığınız o insanlar grubundaydı. Ateist olduğunu nerden biliyorsunuz, seceresini mi döktünüz bunun için yoksa yine o en meşhur önyargılarınızmı kılavuzluk yaptı size?

Turgut Öker aleviliğin veya evrensel anlamı sol yaklaşımın tüm ezilen grupların savunulması anlamında bir "militan" olabilir, şuna emin olunki aleviliğin nefret bekçisi felaket tellalı olmaktan çok daha onurlu bir duruştur bu. Sizin haklar kapsamında burada ona buna tafra yapmaktan başka tırnağınızı bile oynatmadığınız şeyler için Turgut Öker veya başka bir çok sol ideoloji'de sünni veya alevi kişiler hayatlarını bu işe adadılar. İnsanlık hakkı bir bütündür, sadece ezilen alevi ise bir hak, diğer ezilen haklar görmezlikten gelinecekse onun adı ne alevilik olur ne de insanlık. Kaldıki aleviliğe katkısı olmuş neredeyse herkese düşman kesilmenizden anlaşıldığı üzere sizinde aleviliği bir küspe olarak kullanmak dışında, alevilerin haklarınında aslında pek umrunuzda olmadığıda anlaşılıyor. Asıl felsefesi humanizm olan bir inanıncın devamı olan insanlar için tüm ezilen halkların haklarını talep etmek ekstra bir durumda değildir. Ne mutlu bu evrenselliği keşfedebilenlere, ne yazıkki bu insan sevgisinden zerre nasiplenememiş olanlara..

Punisher
20.07.2008, 12:44
Yanılmıyorsam Müslüm Gürses de Alevidir. Ali Sevilmez Mi Türküsünüde söylüyor hatta.

Sidar
04.08.2008, 17:25
@CanCa

Beni anlayacak kapasitede(pozisyonda) özgür degilsiniz. ki zaten ondan Alevi olarak yazdiklarimi negatif bir degerlendirme yapip sahsimi elestiriyorsun.Bunlar Yobaz-Yezit zihniyeti... Içerikli cevap ver(e)medigin için sahsimi elestirip HAKli oldugunu kanitlayabilecegini zannediyorsun.... Sanki ben Aleviligin kötülügüne veya kötülemek için yazma gibi bir amacim varmis gibi..!

Hem böyle kisisel olmusken benimde kisisel elestiri yapmamda sakinca görmezin herhalde? sunu diyebilirim, benim ailemde hiç dönek/sünni yok.... olmadigi gibi böyle birseye ihtimal bile yok, lakin senin en yakin akrabalarin sünni olup seninle el sIkIsMIyorlarmis, hatirladigim kadar ile....?? Ben Aleviligime hiç laf söyletmem, ne T.Ökere kalmis ne sana.

Bana Alevilik hakkinda ahkam kesip, Aleviligi çeliskili-ezik hale getirip sünnilerin ekmegine yag sürecegine akrabalarina anlatsan bunlari?

selin_adem
04.08.2008, 17:35
güler duman hüseyin turan erdinç yüncü ve özlem yüncü

ismail89
04.08.2008, 20:54
gökhan zan servet cetin yıldız tilbe

Garaoglan
04.08.2008, 21:05
PoyrazıM_24 oda alevi ve ünlü :lol:

serkannn
04.08.2008, 21:34
memet ali alabora kadir inanır soner arıca uğur boral hakan yeşilyurt şimdilik unlar aklıma gelenler

serkannn
04.08.2008, 21:35
servet cetin alevi değil can

s-adıgüzel
05.08.2008, 14:35
Edİp Akbayram Alevİ OlmadiĞi SÖyledİ Edİp Akbayram Alevİ DeĞİldİr Ve Hatta Alevİler Hakkinda İyİ Olmayan Yorumlar YaptiĞini Duydum

s-adıgüzel
05.08.2008, 14:41
Edİp Akbayram Alevİ OlmadiĞini SÖylemİl Ve Alevİler Hakkinda İyİ Yorum YapmamiŞtir

Westside
06.08.2008, 09:35
Muhsin Yazıcıoglu aleviymis diye duydum Sivas Şarkışla'lı

AleviBektas77
06.08.2008, 12:05
Namik Kemal Bektasidi

seyyit24
07.08.2008, 01:59

muhsin yazıcıoğlu alevi düşmanıdır ve madımak katliamında onun da parmağı vardı

Edİp Akbayram Alevİ OlmadiĞi SÖyledİ Edİp Akbayram Alevİ DeĞİldİr Ve Hatta Alevİler Hakkinda İyİ Olmayan Yorumlar YaptiĞini Duydum

edip akbayram alevi değildir ama alevi dostudur. asla aleviler hakkına iyi olmayan yorumlar yapmayacağına da eminimdir. yanlış duymuşsun kesinlikle

CaNCa
13.08.2008, 19:28
@CanCa

Beni anlayacak kapasitede(pozisyonda) özgür degilsiniz. ki zaten ondan Alevi olarak yazdiklarimi negatif bir degerlendirme yapip sahsimi elestiriyorsun.Bunlar Yobaz-Yezit zihniyeti... Içerikli cevap ver(e)medigin için sahsimi elestirip HAKli oldugunu kanitlayabilecegini zannediyorsun.... Sanki ben Aleviligin kötülügüne veya kötülemek için yazma gibi bir amacim varmis gibi..!

Özgürlüğün anlamı ne zamandan beri fütursuzluk ve nefret bekçiliği oldu? Seni en iyi anlalayacak kapasite'de uzman psikiyatristler olduğuna eminim.. fakat benim böyle gereksiz bir çabam olmayacağına emin olabilirsin.

Aslında anlayabilecek kapasitede olanlar için, yüreklerine alevi olduğunu iddia etmesine rağmen alevilik için değer olan herşeye nefret tohumu ekmemiş olanlar için çok içerikli bir mesajdı yazdığım, eğer bir ihtimal ve bir kaç damla kırıntı kalmışsa aleviliğin en temel kurtarılmış humanizmine insanlığa dair bir daha okumanı öneririm, belki 500, belki 1000 kere oku ama şunu bilde oku yezit'in o fitne ruhu benliklere sinmişse eğer bir kere iddia edilen inanç her ne olursa olsun ona zarar vermekten başka amacı yoktur, inancı sadece bir maskeden ibarettir, ve milyonlarca kezde okusa, baksa, göremez o hikmeti..

Hem böyle kisisel olmusken benimde kisisel elestiri yapmamda sakinca görmezin herhalde? sunu diyebilirim, benim ailemde hiç dönek/sünni yok.... olmadigi gibi böyle birseye ihtimal bile yok, lakin senin en yakin akrabalarin sünni olup seninle el sIkIsMIyorlarmis, hatirladigim kadar ile....?? Ben Aleviligime hiç laf söyletmem, ne T.Ökere kalmis ne sana.

Bana Alevilik hakkinda ahkam kesip, Aleviligi çeliskili-ezik hale getirip sünnilerin ekmegine yag sürecegine akrabalarina anlatsan bunlari?

Ne mutlu sana hiç bir akraban dönek değilmiş, ama ne yazıkki aleviliği sadece maskeden ibaret olan, aleviliğe katkısı olan tüm değerlere hakaret ederek yezitin ordusundan bir nefer gibi ortalığı karıştırmaktan başka hiç bir şeyini görmek kısmet olmayan, yüreğine sevgi değmemiş insan düşmanı olan aslında pratikte en büyük dönek çok uzağında değil!

Benim dönme sunni akrabalarım bile en azından adını koyarak dönmüşler, aleviği nefretle ve yalanla kirletmeden hele hele hiç maskeye gerek görmeden adını "sunni" olarak koyarak dönmüşler. İçlerinde en softa koyu yobazlarda çıkmış, ama inan bana bu konuda hiç biri senin eline su bile dökemez.

Aslında forum içerisinde çok ibretlik bir vakkasın fakat şu ayna denen aleti hiç önüne alamadığından şu an olduğu gibi zaman zaman komik durumada düşüren bu trajik vahametinden maalesef hiç haberdar olamayacaksın. Sünni akrabalarımla görüşmem ve el sıkışmam senin dar insanlık anlayışındaki tabulardan birine toslamış olabilir ama ne mutluki benim evrensel kabulleniş algılarım ancak bundan gurur duyar.

Eee sidar şu an beni ne kadar rencide ettiğini anlatamam, bu gam ve kederle naparım bilemem fakat kafana sokmayı denemen için aradaki şu farkı görmeni öneririm; şu an senin yapmaya çalıştığın gibi tabiri caizse bel altına özeline değil, onlarca mesajındaki nefretten, hakaretten ve ortalığı kızıştırma uslubundan yola çıkarak bir mantalite sorunundan söz etmiştim. Ki ibretlik bu mesajınlada bunu bir kez daha kanıtlamış oldun.

Fitneliğin, fesatlığın, bilgeliğin veya mazlumluğun sonradan öğrenme ile değil, insanın kanına sinmesi ile'de alakalı olduğu kesin. Yinede bir ihtimal varsa, Hak yardımcın olsun..

serdarimmm
13.08.2008, 20:31
cem davran, oya aydogan

AliGedek
13.08.2008, 21:41
Kadir İnanır da Alevi degil

elin_ay
13.08.2008, 21:47
Ali Ekber çiçek
Erdal Erzincan
Taptuk Emre
şah Hatayi
Karacaoğlan
Neşat Ertaş
Muharrem Ertaş
çekiç Ali
Haci Taşan
Pir Sultan Abdal
Fuzuli
Cem Karaca
Muhlis Akarsu
Adnan Polat
Mustafa Timisi
Aşik Veysel
özcan türe
gülcihan koç
Emre Saltık
Mustafa Özarslan
mehmet erenler
sadık gürbüz
dadaloğlu
nesimi çimen
mazlum çimen
aşık gülabi
ali kızıltuğ
ferhat tunç
ümit karan
tümer metin

devrimcibaşak
20.08.2008, 13:48
Cem karaca da alevi değil
mustafa özarslan var bide alevi

revolución
20.08.2008, 13:53
Cem karaca da alevi değil
mustafa özarslan var bide alevi

Cem Karaca alevidir ama annesi ermeni asıllıdır.

devrimcibaşak
20.08.2008, 13:53
deniz gezmiş alevi deilmi??? eminmisin..

deniz gezmiş ankara doğumlu ama babası erzurumlu karışık yani ankara ayaş ve erzurum ılıca

AleviBektas77
20.08.2008, 14:01
Sultan Beyazit II. Aleviydi. Ayin-Cemlere katilirdi...Sah Ismail ve Beyazit II aralarinda mektublasirlardi...Sah Ismail Beyazit II.'ye Baba derdi...1299- 1514 senesine kadar cogu ünlü Padisahlar Alevi-Bektasiydi. Yavuz Sultan Selim den sonra Naksibendi Tarafi güclenince gelecek Sultanlar Sünni secilirdi...Yavuz Sultan Yenicerileri yagicilik (gösteris) olsun diye Mengüs Küpesi takardi, kendisi ama hic bir zaman kurallara uymadi, cünkü namusuz'du...

alewi_genc_88
20.08.2008, 23:25
arkadşlar BEYAZIT ÖZTÜRK alevi midir? yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

semra_simsek
21.08.2008, 11:42
evt alevi değil ama alevi biliniyo

ciğdem acar
29.08.2008, 16:59
bunu yazmamızdaki amaç nedir acaba?

ozgur1919
29.08.2008, 18:16
Ali Ekber çiçek
Erdal Erzincan
Taptuk Emre
şah Hatayi
Karacaoğlan
Neşat Ertaş
Muharrem Ertaş
çekiç Ali
Haci Taşan
Pir Sultan Abdal
Fuzuli
Cem Karaca
Muhlis Akarsu
Adnan Polat
Mustafa Timisi
Aşik Veysel
özcan türe
gülcihan koç
Emre Saltık
Mustafa Özarslan
mehmet erenler
sadık gürbüz
dadaloğlu
nesimi çimen
mazlum çimen
aşık gülabi
ali kızıltuğ
ferhat tunç
ümit karan
tümer metin

TümerMetin Alevi değildir,,,

Futbolculardan
Selçuk Şahin-Fenerbahçe-Tunceli
Ümit Karan-Galatasaray
Hasan Şaş-Adana Karataşlı-çok eminim hala oğlu arkadaşımdı
Rıza Çalımbay-Beşiktaş-Sivas
Ulvi Güveneroğlu-Beşiktaş-Elazığ
Sinan Kaloğlu-Eski Beşiktaşlı şimdi Bochumda-Tuncelili
Ali Eren Beşerler-Beşiktaş

turkishplaya
30.08.2008, 10:20
deniz gezmiş--- yusuf arslan---- hüseyinin inan----erdal öz---- musa eroğlu göçmendir arkadaşlar bildiğim kadarıyla.

deniz gezmiş kesinlikle alevi değildir..ancak hüseyin inan alevidir lakabıda dede dir..

yalçın_22
30.08.2008, 18:08
ümit karan
şafak sezer

alevi_kizi48
01.09.2008, 22:24
daha önce edindiğim bilgilere göre,bu saydıklarımda alevi ünlüler arasında,ümit karan,mustafa sandal,mustafa özarslan,kerim tekin,kıraç,kamer genç,şafak sezer,hamdi alkan,oya aydoğan...şimdilk aklımda kalanlar bu kadar

sivaslı_can
02.10.2008, 01:08
yavuz top,hüseyin turan,abidin biter,kerim yağcı,seher dilovan,erkan oğur,yavuz bingöl,tuncay balcı,seyfi yerlikaya,hayrettin tarhan, mehmet özcan...

Kızıklı
02.10.2008, 01:40

Muhsin YAZICIOĞLU Ailevi ise ben de John LENNON'um. :w00t:

Cem ÖZER'in kendisi bundan yıllar önce bir televizyon programında Çeçen asıllı olduğunu söylemişti.

alewi_alew
03.10.2008, 13:05
Kerim Yağcı Alevi değildir..

Aletriste
03.10.2008, 14:24
Benim için Her Alevi Ünlüdür.

ozlem88
03.10.2008, 18:35
canlar Kamer Genç te alevidir:D:D

AnGeNehM
03.10.2008, 21:07
canlar Kamer Genç te alevidir:D:D

ciddi olamazsın :)

Erko1981
07.10.2008, 13:56
unutmayalim ki bu saydiklarimda Alevidir.

-Ceylan (Tunceli, sonradan Kütügü Elaziga alinmistir)
-Türkü (Tunceli, sonradan Kütügü Elaziga alinmistir)
-Ali Poyrazoglu
-Sirri Elitas (Malatya)
-Orhan Gencebay (Anne tarafi yari yari Alevi, yani Dedeleri)
-Cetin Akdeniz
-Zafer Gündogdu
-Mehmet Ali Birand (yeniden dünyaya gelsem, Alevi olarak gelmeyi isterdim,dedi)
-Kivircik Ali (Tokat)
-Yurtseven Kardesler (yine söylüyorum, anlamayanlara, SIVASlilar)
-Sibel Pamuk (Sivas)
-Baris Akarsu (Amasya - Merzifon)
-Hayati Hamzaoglu
-Halit Akcatepe (Güdük)
-Mehmet Ali Alabora (Memoli, Aydin Demokrat ve Alevidir)
-Mikail Aslan (Tunceli)
-Ahmet Aslan (Tunceli)
-Aynur Dogan (Tunceli)
-Aynur Hashas (Tunceli)
-Arzu (Tunceli)
-Hasan Sas
-Ümit Karan
-Oktay (eski BJKli Furbolcu)
-Adnan Polat
-Kamer Genc
-Sinem (Rafet El Romanla kisa süre önce Düet yapti, annesi Tunceli pülümürlü, ayrica Tarkaninda yegeni oldugunu söyledi Kanal D`de)

gulemin
07.10.2008, 14:18
Erko1981,

Arzu Tuncelili degil, Erzincanlidir..Alevidir
Hasan Sas Adanali (nusayri)
Ceylan Alevi degil, Sünnidir!!
Baris Akarsu, Amasrali Amasya'li degil.. ve Sünni!

camdan kalp
07.10.2008, 15:50
tarkanın annesi alevi (diye biliorum)