Orijinalini görmek için tıklayınız : Ünlü Aleviler
iyidost69 17.01.2006, 16:39 Sevgili Canlar Herkes Bildiği, Tanidiği ünlü Aleviyi Buraya Eklesin.
ben Başlayayim.
Arif Sağ
Musa Eroğlu
Ali Ekber çiçek
Erdal Erzincan
Sebahat Akkiraz
Aşik Mahsuni şerif
Yunus Emre
Taptuk Emre
şah Hatayi
Karacaoğlan
Neşat Ertaş
Muharrem Ertaş
çekiç Ali
Haci Taşan
Pir Sultan Abdal
Fuzuli
Cem Karaca
Muhlis Akarsu
Adnan Polat
Mustafa Timisi
Aşik Veysel
Hadi Devamini Bekliyorum..
gelin Canlar Bir Olalim
böyle bi konu açılmıştı sanırım, galiba, herhalde :))
musa eroğlu alevi değil diye biliyorum?????????
iyidost69 17.01.2006, 16:46 Musa EroĞlu Mersİn Mut İlÇesİnİn TÜrkmen Alevİlerİndendİr.
Serkan_Devrim 17.01.2006, 16:49 Sevgili Canlar Herkes Bildiği, Tanidiği ünlü Aleviyi Buraya Eklesin.
ben aleviyim.:14::5::11:
iyidost69 17.01.2006, 16:51 ben de ::))))
özcan türe, gülcihan koç bunlarda alevidir:)))
PARLEMENT 17.01.2006, 17:03 Arzu Şahİn, Emre Saltik, Mustafa Öz Arslan, Alİ Haydar VezİroĞlu
Musa EroĞlu Mersİn Mut İlÇesİnİn TÜrkmen Alevİlerİndendİr.
hııımmm bende nedense onun bi programda alevi olmadığını ama alevileri çok sevdiğini sölediğini hatırlıyorum ahhh bide şu programın adını ve zamanını hatırlasam :)) yoksa karıştırıyomuyum ... belkide yanılıyorum herneyse
say say bitmez size kolay gelsin....:sas:
iyidost69 17.01.2006, 17:12 sevgili can musa eroğlu kesinklikle alevidir.
emin olabilirsin.
hemde en baba alevilerden birisidir.
sevgiler
sevgili can musa eroğlu kesinklikle alevidir.
emin olabilirsin.
hemde en baba alevilerden birisidir.
sevgiler
ok iyidost sen öyle diyosan:)) bi bildiğin vardır :3D_NG: öğrenmiş oldum böylece bi alevi sanatçımızı daha allah senden çok mersi :))
iyidost69 17.01.2006, 17:13 mehmet erenler
sadık gürbüz
dadaloğlu
nesimi çimen
mazlum çimen
aşık gülabi
ali kızıltuğ
iyidost69 17.01.2006, 17:14 ok iyidost sen öyle diyosan:)) bi bildiğin vardır :3D_NG:
vallahi de billahide alevi.
çünkü tanıyorum konuşmuşluğum var
iyidost69 17.01.2006, 17:15 ferhat tunç
iyidost69 17.01.2006, 17:17 aşık daimi
karacaahmet
şahkulu
aşık daimi
karacaahmet
şahkulu
iyidost hepsini bilgisayarında listelesende toptan sunsan hizmete... say say bitmez çünkü.
necmettin erbakan........................ dermişim... :)
bekleyin arkadaslar 2 seneye bende bu listeye eklenicem :D
iyidost69 18.01.2006, 09:54 Mustafa Kemal Atatürk
Neyzen Tevfik
Namık Kemal
ya arkdaşlar alevi doğulmaz..alevi olunur..bana bana hak veriyormusunuz..
Serkan_Devrim 18.01.2006, 13:10 Mustafa Kemal Atatürk
??????
bizim milletin bütün ünlüleri türk gösterme hastalığı, bütün ünlüleri alevi gösterme hastalığına dönüşmüş.:yamukgul: hehehe bende bir kaçyane ekleyeyim.
sharon stone
napolyon
pamuk prenses
miki mouse
:yamukgul:hehehe
(Atatürk'ün aleviliğiyle ilgili bişeyler duymuştum. ama inanmadım.)
ya arkdaşlar alevi doğulmaz..alevi olunur..bana bana hak veriyormusunuz..
alevi doğulur ...... sonradan alevi olunmaz ancak bektaşi olunur..hı alevi doğupda aleviliğini bilmiyenlerde okadar çokki onlarada bişey demiyorum!!!!!!:komik
SivanA SimyacI 18.01.2006, 16:48 musa erğolu alevi değildir bide şu var bu yazdıklsrnı bilmeyen yok ki yoldaş....
bide şu var bu yazdıklsrnı bilmeyen yok ki yoldaş....
açıkcası ben bazılarını bilmiyodumm :)
açıkcası ben bazılarını bilmiyodumm :)
bak mercancım forum bayağı eğitici. bişeyler daha öğrendin. aizm etmek lazımmış demekki:yamukgul:
Mustafa Kemal Atatürk
ben mücadele edicem bir ülke kurucam ve ben de aleviyim ama sünni bir kurum olan diyanet reisliğini kurucam komik olma iyidost69 :p
uydurmadır, bu gariban alevi halk kesimine verilen bir mesajdır daha doğrusu...
Hüseyin69 18.01.2006, 17:24 Mustafa Kemal Atatürk
Neyzen Tevfik
Namık Kemal
ben her ücününde alevi oldugu kanisinda degilim
haydi kabul ettik
NAM-I KEMAL
neyzen tevfik yada tevfik fikret alevidir
peki atatürkün alevi oldugununu nerden cikardiniz :)
izmirksk 18.01.2006, 17:25 atatürk, bektaşilerin yoğun yaşadığı bir yerde büyümüş bu yüzden bektaşilere ve alevilere sempatisi olabilir ama alevi değil
Bir Zeynep 18.01.2006, 22:34 evet ya merinosum, alevidir kendisi.
NOT: Bende! ; ))))))
Lisedeki Kimya Hocam, Battal Karakuş aleviymis. Taa son sene soyledi, hep korkardık kendisinden . Gec oldu biraz ama ii oldu. Pendik Lisesiinde. Kendisine burdan saygilar..
CANLAR Ataturk'un alevı olup olmadıgı konusunda süren tartısmalar için, size kurtuluş savaşında alevi_bektaşiler kitabını öneririm,
atatürk'ün alevi-bektaşi düşüncesiyle olan ilişkilerini ortaya koyuyor
size kıtaptan alıntı yazayım
m.kemal atatürk halifeliğe ve padişahlıga karşı, baslangıcından sonuna dek halıfelıgı gasp ve haksızlık olarak goruyordu, savunuldugu gıbı basında bır secımın yapılmadıgını halıfelerın kişisel etkılerle atandıklarını, hilekar olanların saf ve temiz olanları yenerek başa geldiğini ve düzenlerini bu biçimde yürütüklerini söylüyordu, Açıkça Peygamber Muhammed'den sonra halıfelıgın hile ve haksızca yönetime geldıklerını, hakları olmadıkları halde bu görevi işgal ettikleri, Ali ve Peygamber soyuna haksızlık ve kıyım yapıldıgını vurguluyordu
Ataturk 1 kasım 1922'de saltanatın kaldırılması ıle ılgılı yaptıgı konusmada, tbmm de su sözleri söyluyor
''.......hazreti ömerin etkısıyle hz ebubekıre baglandı, goruluyorkı ılk halıfenın secımınde genel egılımın dogal gelısmesınden cok kısısel egılımın etki durumu biçimlendırmıstır(...) ebubekır son aylarına yaklasınca kendı secımındekı zorlugu anımsayarak, ömer'i vasıyetname ıle bızzat secti,(...) en sonunda hılesınde basarılı olan saf ve temiz olanı yendi, ve coluk cocuk perısan ederek ortadan kaldırdı, bu yolla hılafet sanı altında islam emırlıgı yıne hılafet sanı altında ıslam saltanatıne donustu, emevı saltanatı genış yerler almakla 90 yılı doldurabılmıştır...'' NUTUK'TAN ALINTIDIR
basgasinin yalancisiyim (pinar sag yengeme yengemde bana soylemisdi)
tarkanin annesi aleviymis galiba....
basgasinin yalancisiyim (pinar sag yengeme yengemde bana soylemisdi)
Dogru bende bunu A takiminda programda duymustum.....
musa erğolu alevi değildir bide şu var bu yazdıklsrnı bilmeyen yok ki yoldaş....
Bunun aslında benim için bir önemi yok ancak sırf burada yanlış bilgilendirme olmasın diye söylüyorum,
Musa Eroğlu şahsen tanıdığım biridir ve kendisi alevidir..
Hüseyin69 20.01.2006, 03:15 basgasinin yalancisiyim (pinar sag yengeme yengemde bana soylemisdi)
kusura bakmayin ama ben bu sitede tarkan vs gibi isimler gectigi zaman alevi oldugumdan süpheleniyorum yada form üyelerinden.
ister gerici diyin ister cagdisi ne derseniz diyin ama bu tür basit insanlardan söz etmektense aleviligi red ederim daha iyidir.size bir soru sorsam tarkanmi güzel söylüyor yoksa asik mahsuni mi cevabiniz tabiki mahsuni olacak cünki burda oldugunuz icin ama baska bir sitede olsaniz daha farkli bir cevap verirsiniz, ve tarkan bugüne kadar sayenizde ünlendi bir yerlere geldi sizin kültürünüze örf adet ve geleneklerinize birseyler verdimi? tam tersi. yarari bir kenara birak hep zarar verdi, gencleri 1500 yillik bir kültürden uzaklastirip 250 yillik bir kültür olan mcdonalds disco yani zararli olan herseye özendirdiki herkes gelip internetten aleviligini ögrenmeye calisiyor neden kendi imkanlariyla büyüklerinden ögrenemiyor, hepiniz hepimiz müzigin evrenselligi dedik ama icerde alevi disarda tarkanci batici olup ciktik tek yüz yetmedi ikiyüzlülüge özendik diyorum cünki yakin akrabalarimin cocuklarinida görüyorum alevi derneklerine giderler alevi olurlar disari cikarlar ne oldugunu bilmezler. sitede sakin ben pop top arabesk bati vs dinlemiyorum demeyin. yaklasik bir iki aydir siteye üyeyim ama site üyelerinin %75 bu tür zararli seylerin pesinde kosan üyelerden oldugunu rahatlikla söyleyebilirim. sagolsun medya bir zamanlar bize arabesk duygulari sömürme araclari dayatmisti, baktiki arabeskin sonu geliyor bu kezde pop top gibi hicbir amaci hicbir hizmeti olmayan yarar yerine zararin türlüsünü iicinde barindiran bir tür cikardi piyasaya. neyse konuyu dagitmim. isterseniz site yonetimine söyleyin size tarkan serdar ortac ebru gündes vs gibi insanlarin sizin icin ayri bir baslik acsinlar ki ozaman eminimki site güncel konulari yüzünden hic kimse banlanmaz yada uzaklastirilmaz aksine, sitenin üyelik patlamasinda rekor bile kirilir .
yarin tarkan aydin serdar ortac vs aleviyim derlerse ayni tepkim devam edecektir
canan kardes yazdiklarimi örnek olarak senin alintiyi aldim, kesinlikle sana degil genelleme yaptim. bir kac baslikta yine yazmistim yani tarkan vs gibi kisiliklerin adi bu sitede gectigi sürece, tepkim devam edecektir taaki ban yada siteden uzaklastirilana kadar.
Ünlü aleviler derken sadece halk müziği sanatçılarından mı bahsediyorsunuz?
Çevremizde sanatta, spor dünyasında, bilim dünyasında, iş dünyasında sayısız alevi insanlar vardır...
Mesela Adnan Polat, Hasan Şaş spor dünyasından...Sanatta da özellikle Türk Halk Müziğin'de şu anda aklıma gelmeyecek kadar fazla alevi insan vardır...
Sevgiler
kusura bakmayin ama ben bu sitede tarkan vs gibi isimler gectigi zaman alevi oldugumdan süpheleniyorum yada form üyelerinden.
ister gerici diyin ister cagdisi ne derseniz diyin ama bu tür basit insanlardan söz etmektense aleviligi red ederim daha iyidir.size bir soru sorsam tarkanmi güzel söylüyor yoksa asik mahsuni mi cevabiniz tabiki mahsuni olacak cünki burda oldugunuz icin ama baska bir sitede olsaniz daha farkli bir cevap verirsiniz,
İnsanlara müzik seçimlerine göre değerlendirip bu müzik türünü sevenler dinleyenler veya bu sanatçıları sevenler Alevi olamazlar diye kesin ve katı bir kurala bağlamak ne derece gerçekçi, ne derece doğru ve ne derece Aleviliğin hoşgörüsü ile bağdaşır? Kaldı ki Tarkan ve Mahsuni Şerif birbirinden çok farklı müzik dallarında bulunurlar ki hangisi güzel söylüyor diye sorgulamak da yanlış olur.
morkusakli 20.01.2006, 10:21 deniz gezmiş--- yusuf arslan---- hüseyinin inan----erdal öz---- musa eroğlu göçmendir arkadaşlar bildiğim kadarıyla.
iyidost69 20.01.2006, 10:43 Ünlü aleviler derken sadece halk müziği sanatçılarından mı bahsediyorsunuz?
Çevremizde sanatta, spor dünyasında, bilim dünyasında, iş dünyasında sayısız alevi insanlar vardır...
Mesela Adnan Polat, Hasan Şaş spor dünyasından...Sanatta da özellikle Türk Halk Müziğin'de şu anda aklıma gelmeyecek kadar fazla alevi insan vardır...
Sevgiler
Tüm alevi ünlüleri kasdediyorum.
Tarkan hakkındaki yorumlara katılmıyorum.
Tabiki isteyen Tarkan da dinler, halk müziğide, klasik müzik te, pop da rock da, etnik de.
Ben şahsen Halk Müziği, klasik müzik, new age, senfonik rock (özellikle Pink Floyd), etnik ve protest müzik dinliyorum. Ama Tarkanın bazı parçalarını dinlemekde bazen bana esteteik zevk verir. kendimde bağlama çalarım ve deyişlerim vardır . Bence alevilik gibi evrensel değerleri içeren bir inanaç sistemi kendini farklılıklara ve yeniliklere kapatmamalıdır. tabiki hiç bir zaman özünü kaybetmeden.
Sevgiler..
candost_20 20.01.2006, 15:32 mrb canlar ben bu siteye yeni üyeyim alevilik hakında az çok bilgim vardır ve koyu aleviyimdir.burada gördüğüm bazı şeyler beni düşündürdü ben bi alevi genci olarak bazı arkadaşların karşılaştırmalarını hoş bulmadım.canlar söyleyin allah aşkına tarkan kim asrın Pir Sultanı olan Mahzuni Şerif kim ikisini birbirleriyle kıyaslamak yersiz bi şey evet tarkanın annesi alevidir tarkanda bizim kanımızdan taşıyo ama ben şahsen bu gibi karşılaştırmalara karşıyı gerkes kendi özünde güzeldir. türkülerde mahzuni baba gibi gelmiş geçmiş en büyük üstatlarda güzel ve değerlidir.
saygılar bütün canlara
Hüseyin69 20.01.2006, 16:57 Bence alevilik gibi evrensel değerleri içeren bir inanaç sistemi kendini farklılıklara ve yeniliklere kapatmamalıdır. tabiki hiç bir zaman özünü kaybetmeden.
Sevgiler..
yenilikcilik, modernlik, cagdaslik dedigimiz alevi inancinin nerelerde kirletildigini görmiyecek kadar gözleriniz kapaliylsa ki ben buna inanmak istemiyorum, özünde coktan cikmis bir aleviligi herkes istedigi yöne ceker herkes kafasina göre bir seyler uydurur
ben birseyler anlatmaya ugrasiyorum ama malesef iyi anlatamiyorum
aleviligi özüyle yasayan %25 disinda hicbir alevi aleviligini özüyle yasamiyor arkadaslar
bunu kabullenin artik. bozuk plak gibi ayni seyleri neden sürekli tekrarlatiyorsunuz bana
ister gerici diyin ister cagdisi ne derseniz diyin ama bu tür basit insanlardan söz etmektense aleviligi red ederim daha iyidir.size bir soru sorsam tarkanmi güzel söylüyor yoksa asik mahsuni mi cevabiniz tabiki mahsuni olacak cünki burda oldugunuz icin ama baska bir sitede olsaniz daha farkli bir cevap verirsiniz, ve tarkan bugüne kadar sayenizde ünlendi bir yerlere geldi sizin kültürünüze örf adet ve geleneklerinize birseyler verdimi? tam tersi. yarari bir kenara birak hep zarar verdi, gencleri 1500 yillik bir kültürden uzaklastirip 250 yillik bir kültür olan mcdonalds disco yani zararli olan herseye özendirdiki herkes gelip internetten aleviligini ögrenmeye calisiyor neden kendi imkanlariyla büyüklerinden ögrenemiyor, hepiniz hepimiz müzigin evrenselligi dedik ama icerde alevi disarda tarkanci batici olup ciktik tek yüz yetmedi ikiyüzlülüge özendik diyorum cünki yakin akrabalarimin cocuklarinida görüyorum alevi derneklerine giderler alevi olurlar disari cikarlar ne oldugunu bilmezler. sitede sakin ben pop top arabesk bati vs dinlemiyorum demeyin. yaklasik bir iki aydir siteye üyeyim ama site üyelerinin %75 bu tür zararli seylerin pesinde kosan üyelerden oldugunu rahatlikla söyleyebilirim. sagolsun medya bir zamanlar bize arabesk duygulari sömürme araclari dayatmisti, baktiki arabeskin sonu geliyor bu kezde pop top gibi hicbir amaci hicbir hizmeti olmayan yarar yerine zararin türlüsünü iicinde barindiran bir tür cikardi piyasaya. neyse konuyu dagitmim. isterseniz site yonetimine söyleyin size tarkan serdar ortac ebru gündes vs gibi insanlarin sizin icin ayri bir baslik acsinlar ki ozaman eminimki site güncel konulari yüzünden hic kimse banlanmaz yada uzaklastirilmaz aksine, sitenin üyelik patlamasinda rekor bile kirilir .
yarin tarkan aydin serdar ortac vs aleviyim derlerse ayni tepkim devam edecektir
canan kardes yazdiklarimi örnek olarak senin alintiyi aldim, kesinlikle sana degil genelleme yaptim. bir kac baslikta yine yazmistim yani tarkan vs gibi kisiliklerin adi bu sitede gectigi sürece, tepkim devam edecektir taaki ban yada siteden uzaklastirilana kadar.
:olmadi bravo yani tesekur ederim..... tam benim karakterimi anlatmissiniz.... bende oyleyim bu sitede alevi disarda pop cu...... saol yani cok iyi bir tesbit..... sen harcaniyosun buralarda istersen politikaya falan atil....
tek alevi sen degilsin, sen nasil kendi kulturune bu kadar onem veriyosun bizlerde en az senin kadar kulturumuzden gurur duyuyoruz.... ve bir popcunun ismini yazdik diye bu kadar tepki gosterilmesini hak etmiyoruz...
Hüseyin69 20.01.2006, 17:27 :olmadi bravo yani tesekur ederim..... tam benim karakterimi anlatmissiniz.... bende oyleyim bu sitede alevi disarda pop cu...... saol yani cok iyi bir tesbit..... sen harcaniyosun buralarda istersen politikaya falan atil....
tek alevi sen degilsin, sen nasil kendi kulturune bu kadar onem veriyosun bizlerde en az senin kadar kulturumuzden gurur duyuyoruz.... ve bir popcunun ismini yazdik diye bu kadar tepki gosterilmesini hak etmiyoruz...
adama demisler seni siyasete atalim adam demis ben issiz degilim bu bir ikincisi ben gecmiste herkesin özgür inancina saygi olmalidir diye düsünüyordum ama hep yanildim inancimla alay ettiler ifitra attilar yaktilar astilar kestiler ben hep saygi duyuyordum cok sonradan anladimki yanlis yapmisim saygi duymaktan canan hanim burda aleviliginle gurur duyarsin baska yerde baska birselye duyarsin kardes gercekler acidir, ama ben sahsen mod olsaydim sitenin amaci disina cikan hic bir basliga aman vermez derhal geregini yapardim. bana söyle de diyebilirsiniz asiri radikal dinci gerici yobaz ALEVI bunu söylemek icin karsinizda engel yok rahatlikla haykirabilirsiniz
ben sadece senin alintini aldim dikkatli okusaydin ezbere okumasaydin sana hitaben yazmadigimi anlar ona göre cevaplardin
ama ben sahsen mod olsaydim sitenin amaci disina cikan hic bir basliga aman vermez derhal geregini yapardim. bana söyle de diyebilirsiniz asiri radikal dinci gerici yobaz ALEVI bunu söylemek icin karsinizda engel yok rahatlikla haykirabilirsiniz
ozur dilerim ama iyiki mod degilsin ve iyiki su anki modlar senin gibi deyiler.
iyidost69 20.01.2006, 17:59 Arkadaşlar konuyu açan Can olarak maalesef bazı tartışmaları üzüntüyle izliyorum. Lütfen birbirimizi kırmayalım, sanal alemde de olsa bir an için birlik olalım. Bizi ayıran öğeleri değil birleştiren öğeleri ön plana çıkaralım. ben şahsen Türk Halk Müziği ne gönül vermiş ve onun gelişmesi için canını bile feda edebilecek bir arkadaşınız olarak Tarkan'ın damarlarında alevi kanı taşımasından gurur ve onur duyarım. Keşke Tarkanda alevi kanı olsa. Hatta bütün sanatçılarda (tarz ve kişi ayrımı yapmıyorum) alevi kanı taşısalar. hepsinden de gurur duyarım. Bende Tarkanın tarzını ve kişiliğini müzikal açıdan sevmem, ama Arif Sağı da Yavuz Bingöl ü de sevmemi Tarkanın hiç bir kasedini cd sini almadım , ancak kabul etmek gerekirki kendi alanında bir dev.
Birbrimize saygılı olalım. Yapıcı ve olumlu yaklaşalım olaylara. Önce birlik olalım.
GELİN CANLAR BİR OLALIM
Canerzincan'dan alinti:"size bir soru sorsam tarkanmi güzel söylüyor yoksa asik mahsuni mi cevabiniz tabiki mahsuni olacak cünki burda oldugunuz icin ama baska bir sitede olsaniz daha farkli bir cevap verirsiniz, ve tarkan bugüne kadar sayenizde ünlendi bir yerlere geldi sizin kültürünüze örf adet ve geleneklerinize birseyler verdimi? tam tersi. yarari bir kenara birak hep zarar verdi, gencleri 1500 yillik bir kültürden uzaklastirip 250 yillik bir kültür olan mcdonalds disco yani zararli olan herseye özendirdiki herkes gelip internetten aleviligini ögrenmeye calisiyor"
Sevgili Canerzincan kardesim,
Bak simdi sen bu forumda dusuncelerini herkez gibi saygili bir sekilde tabiki paylasabilirsin. Senin dusuncelerine ben katilmasamda saygi duyuyorum kardesim. Ama lutfen yazdigin zaman baskalari icin konusma. Yani 'siz boyle yaparsiniz siz soyle yaparsiniz, baska sitede baska cevap verirsiniz yada Aleviligi internetten ogrenirsiniz' gibi soylentilerin bence cok yalnis, cunku baskalari icin asla konusamazsin! Simdi bak bir ornek olarak bunlari anlatabilirsin, ama sen sanki bu forumdaki insanlari bahsediyormus gibi konusman beni rahatsiz eden (Mesela akrabalarini tanidigin ve bildigin icin onlar hakkinda herhangi birsey soyleyebilirsin!) Birde sana sacma ve gereksiz gelen konular baskalarina cok enteresan gelebilir. Tepkin bence abartilmis....
çiğerparem 20.01.2006, 18:47 tarkan bozuk mal üreten fabrika gibidir belli bir dönem sonra adını bile duyamazsınız.Fakat Aşık Mahsuni çağımızın yaşayan Pir Sultanıydı.Nasıl Pir Sultanın deyişleri günümüzde söyleniliyorsa Mahsuni,Emekçi,Ali Nurşani,Akarsu,Hasret Gültekin gibi ozanlarımızın türküleri 400 yıl sonrada söylenecektir.Birde şunu söylemek lazım Tarkan Alevi Bektaşi kültürüne ne verdi?
tarkan bozuk mal üreten fabrika gibidir belli bir dönem sonra adını bile duyamazsınız.Fakat Aşık Mahsuni çağımızın yaşayan Pir Sultanıydı.Nasıl Pir Sultanın deyişleri günümüzde söyleniliyorsa Mahsuni,Emekçi,Ali Nurşani,Akarsu,Hasret Gültekin gibi ozanlarımızın türküleri 400 yıl sonrada söylenecektir.Birde şunu söylemek lazım Tarkan Alevi Bektaşi kültürüne ne verdi?
Pop muzigi sevmeye bilirsin ama bunu kabul etmen lazim ki tarkan isini cok iyi yapiyor. halk ozanlarinin yeri basga onlara laf soyleyen yok ama tarkaninda hakini yemeyelim lutfen... adam isini iyi hakda cok cok iyi yapiyo..
çiğerparem 20.01.2006, 19:02 Pop muzigi sevmeye bilirsin ama bunu kabul etmen lazim ki tarkan isini cok iyi yapiyor. halk ozanlarinin yeri basga onlara laf soyleyen yok ama tarkaninda hakini yemeyelim lutfen... adam isini iyi hakda cok cok iyi yapiyo..
pop müziği sevmediğimi nereden çıkardın anlayamadım
Hüseyin69 20.01.2006, 19:31 evet bu konuda haklisiniz sahtekarlar ückagitcilar islerini iyi yaparlar bu ückagitciligi yapmak icin birilerinin gölgesine girmek lazim birilerini taklit etmek lazim birinin emegine göz dikmek lazim lakin biz öyle sahtekarliklari beceremiyoruz yapmasini bilmeyiz ne ögrettiler nede ögrenmeye caba sarf ettik ecevitin dedigi gibi icime sindiremiyorum iste tarkani tarkan yapan tarkanin pesine gidenlerdir tarkan tarkanin pesine gitmeyenler olsa koskocaman bir hictir bunuda beyninize iyice sokun ama suda bir gercektir gecenlerde test yayina baslamis bit tv malesef yine hayal kirikligina ugratti beni
bundan sonra alevilik agirlikli yayin yapan yeni tv leri görecez bakalim nefesleri nereye kadar yetecek sonun da bunlardan biri bir ay bile türkülere tahamül etmedi hemen pop clibleri yayinladi ne diyim vatana millete hayirli ugurlu olsun bol bol tarkan yayinlamalari dileklerimle yazacak cok sey var ama bosverin takmayin kafaniza ben ayri bir dünyanin sizlerde ayri bir dünyanin insanlariyiz sizler iki günlük anlami degeri olmayan birselyerin pesine gider kendinizi gelistirirsiniz bende ortacaglardan kalma bir kültürün icinde yuvarlanip gidecem
ayrica size birde link vereyim pop severler http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3181
yonca evcimik'inde alevi oldugunu ögrenmi$ olduk:D koluna zülfikar dövmesi yaptirmis
Serkan_Devrim 21.01.2006, 01:47 evet bu konuda haklisiniz sahtekarlar ückagitcilar islerini iyi yaparlar bu ückagitciligi yapmak icin birilerinin gölgesine girmek lazim birilerini taklit etmek lazim birinin emegine göz dikmek lazim lakin biz öyle sahtekarliklari beceremiyoruz yapmasini bilmeyiz ne ögrettiler nede ögrenmeye caba sarf ettik ecevitin dedigi gibi icime sindiremiyorum iste tarkani tarkan yapan tarkanin pesine gidenlerdir tarkan tarkanin pesine gitmeyenler olsa koskocaman bir hictir bunuda beyninize iyice sokun ama suda bir gercektir gecenlerde test yayina baslamis bit tv malesef yine hayal kirikligina ugratti beni
bundan sonra alevilik agirlikli yayin yapan yeni tv leri görecez bakalim nefesleri nereye kadar yetecek sonun da bunlardan biri bir ay bile türkülere tahamül etmedi hemen pop clibleri yayinladi ne diyim vatana millete hayirli ugurlu olsun bol bol tarkan yayinlamalari dileklerimle yazacak cok sey var ama bosverin takmayin kafaniza ben ayri bir dünyanin sizlerde ayri bir dünyanin insanlariyiz sizler iki günlük anlami degeri olmayan birselyerin pesine gider kendinizi gelistirirsiniz bende ortacaglardan kalma bir kültürün icinde yuvarlanip gidecem
ayrica size birde link vereyim pop severler http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3181
sevgili canerzincan, forumda zevkle okuduğum, dikkatle takip ettiğim ve saygı duyduğum biri olmanıza rağmen kişilerin aleviliklerini sorgulamanız, üstelik bu sorgulamanında saçma nedenlerden olması beni rahatsız ediyor. sanırım bu durum üçüncü oldu. alevilerin ne tür müzik dinleyeceği yada kimi beğeneceğiyle ilgili bir çizgi varda onu mu aştık? daha öncede Işık için aynı tepkiyi göstermiştiniz. şu an ne dinliyorsunuz konu başlığındada benim için bir yakınma vardı. alevi gençlerinin pop kültürüyle yakın temasta olmaları türkü dinlemediklerini göstermez. bu durum onların aleviliklerini de zedelemez. sizden rica ediyorum, kişilerin aleviliklerini sorgulamayın.
saygılar
Akguney uyeden alinti:
"yonca evcimik'inde alevi oldugunu ögrenmi$ olduk koluna zülfikar dövmesi yaptirmis"
:) Yonca Evcimikmi? Haa su dansci kizi? Hmmmm.....
iyidost69 21.01.2006, 12:18 Sevgili arkadaşlar, burada hiç kimse Tarkanla, ozanlarımızı karşılıştırmıyorki.
Hepsinin yeri ayrı, tabiki bizim ozanlarımız bilerce yıl yaşayacaklar. hiç ölmeyecekler. Ama Tarkanı da kabul etmelyiz. kendi çapında bir gerçek ve ekol.
bence Tarkan ın alevi olmasına sevinmeliyiz. Demekki aleviler dünya çapında star çıkarmaya alt yapısı en müsait olan topluluk. Hoşgörü kültürümüzü unutmayalım. Saygılı olalaım birbirimize. Ben kend özüm olan halk müziğide dinlerim, tarkanı da dinlerim. Güzel ve esteteik olan müziği dinlerim.
sevgiler..
Sevgili arkadaşlar, burada hiç kimse Tarkanla, ozanlarımızı karşılıştırmıyorki.
Hepsinin yeri ayrı, tabiki bizim ozanlarımız bilerce yıl yaşayacaklar. hiç ölmeyecekler. Ama Tarkanı da kabul etmelyiz. kendi çapında bir gerçek ve ekol.
bence Tarkan ın alevi olmasına sevinmeliyiz. Demekki aleviler dünya çapında star çıkarmaya alt yapısı en müsait olan topluluk. Hoşgörü kültürümüzü unutmayalım. Saygılı olalaım birbirimize. Ben kend özüm olan halk müziğide dinlerim, tarkanı da dinlerim. Güzel ve esteteik olan müziği dinlerim.
sevgiler..
Cok haklisin iyi dost! Sana katiliyorum, ben Tarkani genelde dinlemem, muziktarzini fazla sevmem, ama bazi parcalari cok guzel. Ama buna ragmen kendisini seviyorum, konusmalari ve hareketleri tv da cok efendi efendi ve saygili gibi gozukuyor. "Tarkani dinleyen veya popmuzigini dinleyen Alevi kulturunu bilmez" gibi soylentiler hayatimdaki duydugum en sacma seyler!! Ben bir Alevi olarak kutlurumuzu ve turkulerimizi bilirim, yani dogrusu ogrenmeye calisiyorum. Turkuleri cok dinlerim, hatta bazen aglarimda (biliyorum ben cok duygusalim:yamukgul: ), ama belki bunlari yapmayan Alevi arkadaslarimizda vardir ve bunlarada saygi duyuyorum!!!! Zorla guzellik olmaz kardesim!....Yani sonucta herkez kendi istegiyle yapar, kendini ne zaman hazir hisederse. Ben mesela 20 yasimdan sonra basladim Alevilik olayini ogrenmeye ve arastirmaya, Turkuleri dinlemeye, kitap okumaya..Ondan once bende hic hic ilgilenmezdim, bana ailemden ve cevremdende hic kimse ogreneceksin diye baski yapmadi iyikide yapmamislar cunku su an zevkle ogreniyorum. turkulerden haric baska dinledigim ve cok sevdigim muziklerde var!!! Iyikide varmis!!!!
Sevgiler,
Isik
Hüseyin69 21.01.2006, 16:00 kusura bakmayin ama ben yazdigimi yazdim. isteyen pop dinler isteyen türkü isteyen baska birsey beni baglamaz.beni anlayan anladi ve sesiz kalmayi tercih etti beni anlamyanda salladi gitti. ya alevi olup kültürüne gelenegine sahip olacan yada aleviyim deyip cagdaslik özgürlük adi altindan türlü cirkinlikler yapmiycan özgürlük ve zevk adi altinda hersey serbestir aleviligini saklaki alevilige zarar gelmesin, örnekler bende cok ama sizin örnek vermeniz daha dogru olur ben yazdigimi yazdim.
haa unuttum sahi serdar ortac aydin fatih ürek seda sayan vs
onlarinda biraz arastirmasini yapabilirmisiniz acaba onlarda alevimidir
cok merak ediyorum
Serkan_Devrim 21.01.2006, 16:16 ya alevi olup kültürüne gelenegine sahip olacan yada aleviyim deyip cagdaslik özgürlük adi altindan türlü cirkinlikler yapmiycan özgürlük ve zevk adi altinda hersey serbestir
kim ne çirkinlik yaptı ya. yazılarınız gittikçe çirkinleşiyor. ne çirkinliğimizi gördün anlamadım. bu yazıyı hiç bir şekilde onaylamıyorum. bu size son yazışım. sizi kırmak istemem. siz geleneğinize sahip çıkıp millete kara çalın(ki millete kara çıkmakla kültürümüze, geleneğimize ihanet ediyorsunuz. bizde iftira yoktur.)
size yolunuzda başarılar!!!
saygılar
sevgili canerzincan!
insanların tercihlerinden hareket ederek kategorize etmek yanlış. sezen aksu da pop müzik yapıyor başkalarıda. tv lerde pop çalınmasında da bir zarar yok. gençler bu türden hoşlanıyorsa yayında yapılmalı aleviyiz diye türkü dinleyeceğiz diye bir kural yok. dileyen yabancı müzikte dinleyebilir, metalde vs. vs. metal dinleyenin aleviliği daha az da türkü dinleyenin daha mı fazla olur?.
Benim itirazım kişiler üzerinden aleviliği konuşmayadır. Yonca Evcimik, zerrin özer, tarkan gibi sanatçıların kökünde alevilik olması bizi ilgilendirmemeli...
Hüseyin69 21.01.2006, 16:44 kim ne çirkinlik yaptı ya. yazılarınız gittikçe çirkinleşiyor. ne çirkinliğimizi gördün anlamadım. bu yazıyı hiç bir şekilde onaylamıyorum. bu size son yazışım. sizi kırmak istemem. siz geleneğinize sahip çıkıp millete kara çalın(ki millete kara çıkmakla kültürümüze, geleneğimize ihanet ediyorsunuz. bizde iftira yoktur.)
size yolunuzda başarılar!!!
saygılar
aliekber bra benim yazilarimi neden üzerinize aliyorsunuz anlamiyorum
ben burda kimseye saldiri veya cirkince bir hakaret yazmiyorum sizlere
bak su dörtlük ne diyor bra
eri hak bilmeyen hakki ne bilsin
gözü bakar ama körden sayilir
ayrica artik hic birsey yazmiycam keske beni yanlis anlasaydiniz
hic olmassa anlamamaktan daha iyidir yanlis anlamak neyse
ben iyce cirkinlestiriyorum ortami
gercekten cok üzüldüm ama sizi kendime karsi cephe aldigimin farkinda degilmisim
ya bencahilim birsey bilmyirum yada sizler birikimlisiniz sizinle tartismak hatasina düstüm
neyse ben yinede söylüyorum ben kimseye saldiri cirkinlik yapmam huyum degil dir
cocukta olsa saygimizi sevgimisi insanlardan esirgemeyiz
özür dilemek istemiyorum braa özürü kabahatinden büyüktür durumunu göz önöne alarak
ama yaptigim yanlisligin farkindayim
benim gibi geri kafali bir alevi
sizin gibi dgereli birikimli alevilerlen tartismasi sarhos sürücüyle polis arasinda gecen diyaloglar gibidir kusurumuz af ola
baska basliklar altinda yeniden görüsmek dilegiyle
iyidost69 23.01.2006, 11:26 Sevgili Canerzincan kardeşim ve diğer dostlar.
Hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum. Ancak, görüyorumki bizler aleviler olarak maalesef en küçük bir konuda bile anlaşamıyoruz. Bu beni çok üzüyor. benim en çok üzüldüğüm ve düzelmesi gereken şey alevilerin birlik olmaması. Maalesef bizi bölüyorlar kardeşlerim. Ve bunu çok iyi yapıyorlar. Lütfen birlik olalım. Bölünmeyelim. Sorunlarımızı tartışarak çözelim, kavga ederek değil. Yapıcı olalım.
Birliksiz dirlik olmaz
Dost benlik bilmez
Lanet yezid yola gelmez
Gelenlere sor kardeşim
Su kendinden durulur
Ne görülür ne tutulur
Hakikat kendinde bulunur
Bulanlara sor kardeşim
Bu yola kemler girmez
Hak gözü kemi görmez
Deli Aşık kendin bilmez
Bilenlere sor kardeşim
HERKESE SEVGİLER
zerrin özer alevi mi bilen warmı?
genclik_atesi 01.02.2006, 16:50 zerrin özer alevi mi bilen warmı?
evet oda alevi ve bir suru diger unluler bunlarin arasinda serdar ortac ve tarkan gibi isimlerde var
ya sabır!
nedeni için üstteki yazılarıma bakın..
genclik_atesi 01.02.2006, 17:32 ya sabır!
nedeni için üstteki yazılarıma bakın..
neyin nedeni?
neyin nedeni?
Serdar Ortaç Alevi olsa ne olur, olmasa ne olur? Hiç zannetmiyorum Alevi olduğunu ama onun Alevi olması bana verse verse utanç verir.
EKLEME: Ohooo. Daha kimler varmış. Yonca Evcimikler falan filan. "Eline, diline, beline çok sahip" birşeymiş gibi bunlar.
hihihi ben en iyisi sesimi cikarmiyim :p :p :p
musayipakyuz 01.02.2006, 17:44 evet bende musa eroğlunun alevi olmadığını duymuştum
musayipakyuz 01.02.2006, 17:47 ya saten bu medayada böle serdar ortaç gibi alevi olanların sayesinde bizler de hepsi böle alevilerin diye bir yargıda ortaya çıkıyor gibi geliyor bana arkadaşlar
ya saten bu medayada böle serdar ortaç gibi alevi olanların sayesinde bizler de hepsi böle alevilerin diye bir yargıda ortaya çıkıyor gibi geliyor bana arkadaşlar
hay ağzını öpeyim... ben anlatamadım sen anlat... :komik
tarkanın babası sünni oluyo yaygara yok annesi alevi oluyo yaygara gırla gidiyo. adam aelviyim dememiş karma felsefe falan kendi halinde takılıyo adamın aleviliği bize dert oluyo. serdar ortaç da ayrı bir cins.
Arkadaşlar Serdar Ortaç alevi değildir.. babası Ortaç Kalıp'ın sahibidir.. şirketi yıllardır elektrik piyasasında iş yapmaktadır.. babasını tanıyorum ve alevi olmadığını şahsen biliyorum.. Saygılar
musayipakyuz 01.02.2006, 17:59 halbuki sanatçı dediğiimiz gerçek alevi sanatçılar gibi olsalar biir gülcihan koç bir sabahat akkiraz neden bu sanatçılar da magazin sanatçıları gii bahsedilmior işte onlar sadece aleviliği aşşağılamak adına yaptıkları bir propagandadır
musayipakyuz 01.02.2006, 18:01 evet ya arkadşlar dediğim gibi böle sanatçıların aleviymiş gibi ortaya çıkarılması bence propaganda dan başka değil
derviscemal 01.02.2006, 19:02 Metin KARATAŞ
Şahin AYDIN
Kamer GENÇ
Susurluk olaylarının kahramanlarından Emniyet müdürü
Hüseyin KOCADAĞ
SİZCE ALEVİMİDİR BİLMİYORUM AMA..Cenazesi bir cemevinden kaldırılmıştı.
Alevi olarak doğulmaz,Alevilik bir yaşam süresinin sonunda kalanların ölen kişiye biçtikleri payedir.Yaşarken Alevice yaşanır ölünce Alevi olunur.Ama kendini "Aleviyim" diye öne çıkaranların büyük çoğunluğunun bir süre sonra bıkıp usanıp bu düzende paçavra olmak yolunda çok mesafeler almaları çokca karşılaşılan bir durumdur.
Bir anı yazısı okurmusunuz?
http://kurtulus-online.com/eskisayilar/h-icin18_22-02-97/gazi.html
EŞİTLİK PARTİSİ 01.02.2006, 22:05 Sevgili canlar...
Bilirsinizki belli şeyleri ölçmek için insanlık ölçü aletleri belirlemiştir,bunları saymaya gerek yok...
Toplum biliminde de ölçüler,başlıkta belirttiğmiz sıralamayla yapılır...tüm zamanların en iyi DEVRİMCİLERİ olan atalarımız ve bizler,tartışma veya bilgilendirme başlıklı konumuzda da bu sıralamayla olaya bakarsak sanırım bu gün için sağlıklı bir sonuca ulaşırız diye düşünüyorum...çunki her yeni gün başka şeyler doğurur...
Bizece ölçü bahsi geçen kişiler ALEVİLİĞE katkısıyla ölçülmeli,ALEVİ olduğuyla değil,ALEVİ olmanın şartları sizlerce elbette biliniyor,ALEVİLİĞE katkıda insanlığa katkı olduğuna göre,ince eleyip sık dokuyarak görüşlerimizi açıklarsak herkes yararlanır,yani bu kişileri bir bütün içerisinde değerlendirmek gerekir...
GENETİK bilimin ölçülerinden birisi,( şunu duydum,gördüm,dinledim tüylerim diken diken oldu...gibi...) insan vücudu bir olay karşısında,izah edilsin edilmesin bir tepki verir,bunun başka ölçüsü yokturdur...bu tepki her ne kadar o andaki ruh halimizle izah edilsede...mesela,aşıksak,gurbette isek,hasretlik çekiyorsak,haksızlığa uğramışsak,sevinçli bir anı yaşıyorsak...
İşte genel olarak müzikler bu anlarımızda önemli sınava tabi tutulur...tabi bunun insan yaşıylada ilgisi vardır,çocuklar,gençler,orta yaşlılar,yaşlılar...bunların algılamasıda farklıdır...
Toparlayacak olursak aslında görüş belirten arkadaşların kendi yaş guruplarını hakim kılmak gibi uğraşları var diye düşünüyoruz...
Siyaset sosyolojosine göre değerlendirecek olursak,gericimi,muhafazakarmı,dejeneremi ve en önemlisi vede ALEVİLİĞE uyan sorgulaması DEVRİMCİMİ...saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
Alevikız :) 01.02.2006, 22:57 Bir çok bağlama çalıp türkü söyleyen kişi alevi sanılıyor gibi geliyor bana.
Acaba alevi sanatçıları sevip türkülerini severek dinleyenlerin, alevi olduğunudan şüphelenmeli mi?
Ahmet Kaya alevimi bilen varmı? Çünkü alevi türküleri söylemiş :)
evet oda alevi ve bir suru diger unluler bunlarin arasinda serdar ortac ve tarkan gibi isimlerde var
serdar ortaç alevimi??? tarkanın annesi alevi canlı yayında söylendi bu ama serdar ortaç, nasıl derler her Allah diyen müslüman olmaz, her ali diyen de alevi.Sertar ortaç ve tarkan gibilere alevi diyerek ne kazanıyoruz.
iyidost69 02.02.2006, 14:10 Bir çok bağlama çalıp türkü söyleyen kişi alevi sanılıyor gibi geliyor bana.
Acaba alevi sanatçıları sevip türkülerini severek dinleyenlerin, alevi olduğunudan şüphelenmeli mi?
Selam Arkadaşlar,
Ahmet Kaya alevi değil. Malatyalı tanırım, bende malatyalıyım.
Zerrin Özer ise haso alevi, malatya arguvanlı. babam kendisini şahsen tanır.
Musa Eroğlu ise en baba alevi, mersin mut ilçesinden tahtacı alevilerinden.
Sevgiler.
Ali Haydar Veziroğlu
Adnan Polat da aleviler.
Hüseyin Kocadağ da aleviydi. akrabalarını tanıyorum. sivaslı.
iyidost69 02.02.2006, 14:10 Ayrıca, Turgut Özal da da alevilik vardı.
TheGodfather 02.02.2006, 14:31 Ayrıca, Turgut Özal da da alevilik vardı.
Yok canım yanılıyorsun..Turgut Özal ve alevilik ha..:)
Ünlü alevileri eklememizi istemiştin galiba...
Thegodfather'ı unutmadan ekleyim buraya :D
keh keh kehhhhhhhhhhhh
iyidost69 02.02.2006, 14:46 Turgut Özal alevi değildi tabiki ama, annesi nin babası dersimli.
yani kanıda alevilikte vardı.
Turgut Özal alevi değildi tabiki ama, annesi nin babası dersimli.
yani kanıda alevilikte vardı.
adem ve havvadansak Hitlerde alevi, kenan evrende alevi, humeynide alevi :yaw2
EŞİTLİK PARTİSİ 02.02.2006, 15:03 Sevgili oli...
iNAN hiç güleceğim yoktu beni kıyasıya güldürdün...zaman zaman bazı cevaplarını beğenmesemde genellikle bu cevabına ve benzerlerine canı gönülden teşekür ederim.
Saygılar...
Bektaş ÇELEBİ
Turgut ÖZAL, Hüseyin Kocadağ, Zerrin Özer, Serdar Ortaç vs. Bunlar Alevi olsa ne olur olmasa ne olur. Olsalar bile asimile olmuşlar demek ki.
Hüseyin69 02.02.2006, 15:23 heycan son dorukta haydin biraz daha sinirlari zorlayin
erbakan, tayip aga, sevki yilmaz, sefket kazan, mehmet agar vs oldu olacak onlarida alevi yapalim
musayipakyuz 02.02.2006, 15:24 heycan son dorukta haydin biraz daha sinirlari zorlayin
erbakan, tayip aga, sevki yilmaz, sefket kazan, mehmet agar vs oldu olacak onlarida alevi yapalim
he valla yaaaaa
AleviKürt 02.02.2006, 15:41 Bir çok bağlama çalıp türkü söyleyen kişi alevi sanılıyor gibi geliyor bana.
Ahmet Kaya büyük ihtimal aleviydi. Esi yüzde yüz alevi. Onu biliyorum.
Ahmet Kaya, Mahzuni ve Ruhi Su gibi Alevi üstadlarla bulusmus bir kisiydi. Söyledigi türkülerin bazilari da Alevi olabilecegini gösteriyor.
Ahmet Kaya büyük ihtimal aleviydi. Esi yüzde yüz alevi. Onu biliyorum.
Ahmet Kaya, Mahzuni ve Ruhi Su gibi Alevi üstadlarla bulusmus bir kisiydi. Söyledigi türkülerin bazilari da Alevi olabilecegini gösteriyor.
ne güzel alevilerle buluşanlarda alevi... benim sünni arkadaşlarım aslında alevi bende aslında sünniyim demekki.. insan hergün başka bişey öğreniyo yaw! :sas
AleviKürt 04.02.2006, 15:39 ne güzel alevilerle buluşanlarda alevi... benim sünni arkadaşlarım aslında alevi bende aslında sünniyim demekki.. insan hergün başka bişey öğreniyo yaw! :sas
Öyle mi yaw!? :D Ay ne güzel. Buna cok sevindim.:sas :sas :sas :sas :sas :sas :sas :sas :sas Tebrik ederim ayol!
Tahminimce Alevilerle evlenenlerin en az %80'i Alevidir. Asimile olup anadilini bilmeyen kürtlerin orani alevilerin arasinda daha da yüksek olduguna inaniyorum. Ben Corum'un Iskilip ilcesinde dogduysam (mesela), ve bu ilcenin büyük cogunlugu sünniyse, ben Alevi olamazmiyim?
Ahmet Kaya sol görüslüydü.
Bu yazdiklarimin hepsi bence onun Alevi olabilecegini gösteriyor.
24Coskun24 04.02.2006, 16:43 Ahmet Kaya alevi degil.karisi alevi ve ayni zamanda yusuf hayaloglu nun kiz kardesi.ahmet kaya malatyalidir kendisi.esi ise tunceli dogumludur.esinden dolayi alevilere karsi bir sempatisi vardir.birde sarkilarinin yüzde 80% yusuf hayaloglu yazdigindan dolayi bazen alevi parcalari da okumustur.
alevi oldugunu duydugum bir ünlü isim ise halil ergün dür.ama yaniliyor olabilirim.kendisi alevi olmasa bile herzaman alevilerin yaninda yer almistir .örnek bir sanatci bence.
birde yine erzincanli ünlü alevi sanatcilari var hüseyin turan,sevcan orhan,safak sezer,ali ekber cicek,taner özdemir,arzu,zafer gündogdu ve suan aklima gelmeyen daha bir sürü erzincanli alevi sanatcilar var.
iyidost69 06.02.2006, 12:04 Ahmet Kaya alevi degil.karisi alevi ve ayni zamanda yusuf hayaloglu nun kiz kardesi.ahmet kaya malatyalidir kendisi.esi ise tunceli dogumludur.esinden dolayi alevilere karsi bir sempatisi vardir.birde sarkilarinin yüzde 80% yusuf hayaloglu yazdigindan dolayi bazen alevi parcalari da okumustur.
alevi oldugunu duydugum bir ünlü isim ise halil ergün dür.ama yaniliyor olabilirim.kendisi alevi olmasa bile herzaman alevilerin yaninda yer almistir .örnek bir sanatci bence.
birde yine erzincanli ünlü alevi sanatcilari var hüseyin turan,sevcan orhan,safak sezer,ali ekber cicek,taner özdemir,arzu,zafer gündogdu ve suan aklima gelmeyen daha bir sürü erzincanli alevi sanatcilar var.
Tşk. Can.
Şafak Sezer i bilmiyordum.
Sevindim doğrusu
iyidost69 06.02.2006, 12:06 Cem Yılmaz ında alevi olduğu söyleniyor.
Sivas Gürün lü imiş.
Bilgisi olan varmı??
ismet özhan
hüseyin çırakman
şekip şahadoğru
hasret gültekin
hasan hüseyin korkmazgil
Ahmet Kaya Aleviydi Arkadaslar!! Bu Kessin Yani!
altobelli 18.02.2006, 12:12 cem Yilmas Alevİ DeĞİl Alevİ KÖyÜnden Ama Alevİ DeĞİl Star Tv KÖyÜne Çekİme Gİttİ Ordan Bİlİyorum
Bu Arada Bende Alevİyİm Canim İŞte Daha Ne Olsun
Bu Kurtlar Vadİsİndekİ Laz Zİyada Alevİ Haberİnİs Olsun
kadir_y10 18.02.2006, 12:38 mazlum çimen hasret Gültekin
memet ali aca
appppptulla çattı
fatih kerim
alpaslan kurteşşşşş
:p
derviscemal 18.02.2006, 15:22 Ahmet Kaya Aleviydi Arkadaslar!! Bu Kessin Yani!
Arkadaşlar Ahmet Kaya yı severek dinlerim ama biliyorsunuz son dönemlerde islamcı bir adam sponsor oldu ona proton reklamlarını yaptı alevi olduğuna inanmıyorum ..
iyidost69 20.02.2006, 15:13 cem Yilmas Alevİ DeĞİl Alevİ KÖyÜnden Ama Alevİ DeĞİl Star Tv KÖyÜne Çekİme Gİttİ Ordan Bİlİyorum
Bu Arada Bende Alevİyİm Canim İŞte Daha Ne Olsun
Bu Kurtlar Vadİsİndekİ Laz Zİyada Alevİ Haberİnİs Olsun
sevgili can, bir insan nasıl alevi köyünden olurda alevi olmaz??
açıklarsan sevinirim.
bildiğim kadarıyla mustafa sandal da alevi
TheGodfather 21.02.2006, 15:10 bildiğim kadarıyla mustafa sandal da alevi
İlk defa duyuyorum...:garibbak:
Serkan_Devrim 21.02.2006, 15:13 galiba bütün ünlüler alevi. demek ki neymiş? ünlü olmanın yolu alevi olmaktan geçiyormuş. :yamukgul: hehehe
galiba bütün ünlüler alevi. demek ki neymiş? ünlü olmanın yolu alevi olmaktan geçiyormuş. :yamukgul: hehehe
Sana katılıyorum Ali Ekber, ünlü olacaksan Alevi olacaksın. Baksana nerede ise ülkedeki bütün ünlüleri Alevi yaptık.
Bir ara Ali Kırca içinde Alevi denmişti Alevi olmadığını açıklamak zorunda kaldı.
Hazır gelmişken belirteyim ünlü olmasam da ben de Aleviyim.
zeynel abidin 21.02.2006, 16:41 bende aleviyim ama tanınmış biri değilim yakında tanırsınız beni takip edin
hemde 4 numarlı aleviyim
arkadaşlar bazılarını bilmeden atmışız.mesela hüseyin kocadağ aleviydi ama sivaslı değil,erzincan,iliç,atma köyünden.mesela mustafa sarıgülde iliçli ama sünni köyü ve köyü bağnazdır.mustafa sandal erzincan kemah lı ama alevi değil kesin biliyorum.köyü erzincan kemah anayoluna çok yakın.cem yılmaz sivas gürünlü köyünde alevi yok tamamiyle sünni köyü.mesela nurettin sözen de sivaslı köyü karışık ama kendisi sünnidir.ama alevileri çok sever ve kendimi alevi gibi hissediyorum der.bazı arkadaşlar da tartışmış bencede eğer bi insan ben aleviyim diyebiliyorsa bizim o kişiye sahip çıkmamız lazım.yoksa tarkanın annesinin alevi olması beni ilgilendirmiyor.
Arkadaslar LEVENT KIRCA acaba alevimi? Bir bilen varmi?
Ben onu cok alevilere benzetiyorum! Bizim Dedelere cok benziyor ama bilemiyorum!
Birde Spor yazari Kazim Kanat inda alevi oldugunu duymusdum? Ama emin degilim! Bilen varsa hatami düzeltsin lütfen!
İlk defa duyuyorum...:garibbak:
iyi öğrenmiş oldun:yamukgul: erzincanlı ve alevidir.
Mareşal Fevzi ÇAkmak, Dersim'de pek çok aleviyi kurtarmıştır. Ve kendisi de Alevidir.
Aatürk'ün hastalandığı bir dönemde, Celal Bayar'ın emri üzerine Dersim'de yapılan katliamlarda, pek çok Aleviyi kurtarmış olduğunu dün öğrendim. Kurtulanlardan birnin oğlunun anlattıklarıdır bu.
Bilesiniz istedim.
Saygı ile
bildiğim kadarıyla mustafa sandal da alevi
derken Sn. arda24 mustafa sandal erzincan kemah lı ama alevi değil kesin biliyorum.diyor.
Özel mesaj ile veya chat de bir araya gelip ortak bir nokta bulup kesin bilgi ile konuya açıklığa kavuşturursanız iyi olur.
Yoksa Mustafa Sandal bir oraya bir buraya savrulup duracak. Savrulması birşey değilde adamla birlikte bizimde başımız dönecek.
Hüseyin69 25.02.2006, 04:19 gecen gün biri söylemisti güya eskimolardan bir kabilenin reisi dersimden sürülmüs kuzey kutubuna
ben fazla bu tür safsatalara kafa yormak istemiyorum sizden ricam
biraz arastirin alevi eskimolar
sienna-05 25.02.2006, 19:45 galiba kiracta alevi imis. duymustum ama gercekligini tam bilmiyrm
derken Sn. arda24 diyor.
Özel mesaj ile veya chat de bir araya gelip ortak bir nokta bulup kesin bilgi ile konuya açıklığa kavuşturursanız iyi olur.
Yoksa Mustafa Sandal bir oraya bir buraya savrulup duracak. Savrulması birşey değilde adamla birlikte bizimde başımız dönecek.haklı valla :)
iyidost69 27.02.2006, 15:21 galiba kiracta alevi imis. duymustum ama gercekligini tam bilmiyrm
Atlamışız onu.Evet alevi, Kahramanmaraşlı..
Kıraç alevi olmadığını röportajda belirtmiş alevi değilim demişti röportajında da okumuştum.
Mustafa sandal ise alevi.Erzincanlıymış.Ve önemli bir yerden kesin alevi olduğunu duymuştum.
meymane_usari 27.02.2006, 17:30 alın size bomba can tanrıyar petek dinçöz ün sevgilisi bi gazetede yapılan röportaj da alevi o9lduğunu söyledi ve namaz kılıp hatta oruç tutuyomuş
ve de kendişsi kars lı..
saygılar
Can tanrıyar'ın babası sarozda yazklıktan komşumuz,babamın yakın tanıdığı adam ve yaşlı bir adam kocamanda göbeği var :)
Onlarda aleviler :) Petek hakında bilgim yok oda gelibolu sardalya festivalinde kayınbabasını yanına gelmişti muhahah konu ordan açılmıştı orda alevi olduğunu öğrendik can tanrıyarın
bence artık ünlü olup ta alevi olmayanları yazalım. :):)
maşallah ne çok toprak varmış bu camiada
Kıraç alevi olmadığını röportajda belirtmiş alevi değilim demişti röportajında da okumuştum.
Mustafa sandal ise alevi.Erzincanlıymış.Ve önemli bir yerden kesin alevi olduğunu duymuştum.
böylece musti olayına netlik kazandırdık :komik
Kim bilir bilmediğimiz daha ne alevi ünlüler var kimbilir...
daha neler neler...
bakenbauer
taçsız kral pele
fenerbahçeli cemil.....:sas :sas :yamukgul: :yamukgul: :p :p
daha neler neler...
bakenbauer
taçsız kral pele
fenerbahçeli cemil.....:sas :sas :yamukgul: :yamukgul: :p :p
:D :D :D :p :p
alevi_pinar 12.03.2006, 23:39 haluk levent ve ismail yk yüzde yüz alevilerdir
Cem Yılmaz ında alevi olduğu söyleniyor.
Sivas Gürün lü imiş.
Bilgisi olan varmı??
selam bende sivas gurunluyum... cem yilmaz alevi degil
koyunun isminide biliyodum ama unutdum.... koyu tamamiyle bir sunni koyudur hatda alevi koylerinde cok uzak bir koy... tipik sivasli bir koyu iste az biraz fasist ve dindar..
iyidost69 13.03.2006, 15:59 selam bende sivas gurunluyum... cem yilmaz alevi degil
koyunun isminide biliyodum ama unutdum.... koyu tamamiyle bir sunni koyudur hatda alevi koylerinde cok uzak bir koy... tipik sivasli bir koyu iste az biraz fasist ve dindar..
Tşk ederim Canan Can.
Hasan Hüseyin Korkmazgil i bilirmisin?
Oda gürünlü. Acaba alevi mi??
Yavuz Bingöl de alevi değilmi??
Yavuz Bingöl de alevi değilmi??
bildiğim kadarıyla değil
iyidost69 13.03.2006, 16:04 bildiğim kadarıyla değil
Yavuz Bingiöl ün annesi alevi ozan Şah Turna değilmi?
bence alevi. kesin bilen varmı acaba??
Tşk ederim Canan Can.
kim oldugunu bilmiyorum ama hemen ogrenirim.. ama sanmiyorum alevi olsaydi simdiye kadar duymus olurdum...
Hüseyin69 13.03.2006, 19:54 yahu birrazda sunnilere birakalim herkesi alevi yaptik gitti
sunnilere hic bir sanatci birakmadik oldu olacak nerdeyse yusuf islamida alevi yapacaz ha gayret haa az kaldi
elazıgsünköyü 13.03.2006, 19:58 alevi olmak önemlide insan olmak daha önemli
Tşk ederim Canan Can.
evet hasan huseyin korkmazgil alevi...
gurunun kavak koyunden...
Turk_Che 13.03.2006, 22:25 George W. Bush da aleviymiş :D Hemide Anti Emperyalistmiş....
Rahmetli Kerim Tekin
Yıldız Tilbe
Zerrin Özer
Ilk sayfada sayfada cem karaca da alevi diye yaziyor
annesi ermeni toto karaca
alevi olduguna göre babasi nereli ki?
ali abbas 20.03.2006, 00:21 Tarkan
Zerrin Özer
iyidost69 20.03.2006, 10:23 Ilk sayfada sayfada cem karaca da alevi diye yaziyor
annesi ermeni toto karaca
alevi olduguna göre babasi nereli ki?
Babası azeri kökenli bir bektaşidir.
saygılar.
pirihorasani 20.03.2006, 11:42 Arkadaslar yazdiklariniz isimlerin bazilari anne tarafindan alevi.Yani olay biraz farklilasiyor anne tarafindan olunca.Mesala Tarkan, Yildiz Tilbe, vs
Sah Hatayi yi bile yazma gereginde bulunmussunz ya arkadaslar:)
12Imamlari felanda yazalim ozaman.
saymakla bitmez! Yavuz Bingöl alevi annesi şah Senem, Dertli Divani,Ozan İsyani Ferhat Tunç, İlyas Salman, İbrahim Kaypakkaya Belkıs Akkale, Zafer Gündoğdu......Daha niceleri
iyidost69 21.03.2006, 11:38 saymakla bitmez! Yavuz Bingöl alevi annesi şah Senem, Dertli Divani,Ozan İsyani Ferhat Tunç, İlyas Salman, İbrahim Kaypakkaya Belkıs Akkale, Zafer Gündoğdu......Daha niceleri
Sevgili dostum,
Belkıs Akkale alevi değil. Çünkü Malatyalı hemşerim.
Ama aleviliğe çok yakın. Bize yakın birisi.
Sevgiler.
Sevgili dostum,
Belkıs Akkale alevi değil. Çünkü Malatyalı hemşerim.
Ama aleviliğe çok yakın. Bize yakın birisi.
Sevgiler.
teşekürler can dostum belkıs akkaleyi ben alevi olarak biliyordum.urfada bize konuk oldu arif sağla ile birlikte h.b cem evinde birlikte cem yaptık yinede sen biliyorsunsa doğrusunu aydınlattığın için sağol
benim bildiklerim
ismail yk
avrupa yakasındaki şesu
celal doğan
KURŞUNveli 03.05.2006, 18:13 arkadaşlar kamer genç i unuttunuz mu yoksa adam iki dakika şeye gitti diye...
evet hepside güzel insanlar alevi olmalarıda güzel ama alevilik adına neler yapmışlar acaba...maddi imkanlarının binde birini alevilik adına inançları adına kullanmış olsalar daha güzel olmaz mıydı...
kusura bakmayın konuyu böldüm..
ali sürmeli kıvırcık ali alevidir ayrıca ali kırca da alevi sanırım
haydoglulu 03.05.2006, 21:00 askın nur yengide alevidir. corum üçkoylu
askın nur yengi ve yonca evcimikte alevidir
hemde corum_üçkoylu
Turku_KIZZ 03.05.2006, 21:39 Tayfun Talipoğlu
Özlem Özdil
yanılmıyosam Mehmet Aslantuğ
ayrıca Kıraç da alevidir. bir zamanlar uzakdan :D damadımızdı yani çeşminazla evliyken..
Yavuz Bingiöl ün annesi alevi ozan Şah Turna değilmi?
değil.. annesinin adı şahsenem bacı
ama alevimi değilmi bilmiyorum.
yakamoz_tng 08.05.2006, 00:51 arkadaşlar edip akbayram alevimi? bilen varsa aranızda aydınlatırsanız sevinirim
belki yazılmıştır ama adnan polat da alevi
kenan ışık malatya arguvanlı alevi
arkadaslar bu sayilan isimlerden eminmisiniz ?? yani sadece koylerini bilmeklede olmuyor... yani somut birebir tanimaniz, yada ne bilim kendilerinin bunu belirtmis olmasi, yada buna benzer bisiler varmi ?? ben baya merak ettim acikcasi iclerinde ilginc isimler var...
ornek-- zerrin ozerin alevi oldugunu hepimiz biliriz boynunda zulfikari vardir...
bunun gibi bisiler ??
iyidost69 08.05.2006, 10:50 arkadaşlar edip akbayram alevimi? bilen varsa aranızda aydınlatırsanız sevinirim
kendisi eskişehirlidir.
alevi değil, sünni kökenli ama alevi gibidir..
hııımmm bende nedense onun bi programda alevi olmadığını ama alevileri çok sevdiğini sölediğini hatırlıyorum ahhh bide şu programın adını ve zamanını hatırlasam :)) yoksa karıştırıyomuyum ... belkide yanılıyorum herneyse
bende alevi değil diye biliyorum
sienna-05 17.05.2006, 13:58 oeki kenan imirzalioglu (buyuk hayranisiyim kendisinin) alevi mi acaba? :sarkazm
iyidost69 17.05.2006, 14:13 oeki kenan imirzalioglu (buyuk hayranisiyim kendisinin) alevi mi acaba? :sarkazm
Değil...
munzur6262 17.05.2006, 19:00 dejan yavuz bingölün annesi tuncelili tabiki alevii
Bildiğim kadarıyla galatasaraylı yönetici adnan polat oda erzurumlu alevidir
güldestim 18.05.2006, 12:12 Kıraç alevi.Gerçi arkadaşlar söylemişsiniz.Bende nasıl öğrendiğimi anlatayım.Antalya'da bir alevi radyosunun yöneticilerinden duymuştum.Hatta Kıraç'ın oraya gidip geldiğini de biliyorum.Radyo pop müzik kesinlikle çalmıyor.Ama kıraç'ın müziklerini herzaman çalar.
ya canlar biri alevi diyor biri degil diyor basım döndü inanın :)
kırac ve zerrin özerde mütabık kaldık kesin alevi, :)
alevi sünni farketmez herseyden önce insan olsun,
arkadaşlar merak ettiğim..bana bu konuda yardımcı olan varsa sevinirim...
şişli belediye başkanı mustafa sarıgül alevi mi?
bilen varmı acaba aranızda...
ünlü alevilere örnek mi ben benim ismimdede iki tane ünlü harf var ben de ünlüyüm o zaman demi:36_5_5:
Alevi olduğunu duymuştum.Eğer yanlış değilse.
lamekan bawo 19.05.2006, 14:54 iyide Mahzuni baba da alevi değil ki
iyide Mahzuni baba da alevi değil kiyaa kardeş dediğine kendin inanıyormusun? olur mu öyle şey yaa, o degilde kim alevi o zaman necmettin erbakan mı?
yaa kardeş dediğine kendin inanıyormusun? olur mu öyle şey yaa, o degilde kim alevi o zaman necmettin erbakan mı?
Yok RECEB TAYİP ERDOĞAN koyu aleviymiş hemde su katılmamışından yaaaaaaa hehehehe ya nerden çıkarıyorlar bilmem mahzuni şerif alevi değilmiş diyelimki baba ve annesi alevi olmasın alevilik doğuştan gelen bişeymi sonradan alevi olunmuyomu yahudi milliyetçisimiyiz biz dinimize mezhebimize genetik olmayan kişiyi almayalım...
dejan yavuz bingölün annesi tuncelili tabiki alevii
Yavuz BİNGÖL alevidir .Kars Sarıkamış İlçesi ,Boyalı Köyünden burası bir alevi köyüdür .Annesi Ozan Şahsenem bacıdır.Babası öğretmendir.
kıvırcık ali. hüseyin turan, arzu,özlem özdil,
Ardahanlı 21.05.2006, 01:51 ??????
bizim milletin bütün ünlüleri türk gösterme hastalığı, bütün ünlüleri alevi gösterme hastalığına dönüşmüş.:yamukgul: hehehe bende bir kaçyane ekleyeyim.
sharon stone
napolyon
pamuk prenses
miki mouse
:yamukgul:hehehe
(Atatürk'ün aleviliğiyle ilgili bişeyler duymuştum. ama inanmadım.)
kesınlıkle doğru karaman taraflarından yanlış hatırlamıyosam Osmanlının selanik'e gönderdiği türkmen bir ailenin çocuğuydu atamız...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ewet erzincalı canlardan...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Yok RECEB TAYİP ERDOĞAN koyu aleviymiş hemde su katılmamışından yaaaaaaa hehehehe ya nerden çıkarıyorlar bilmem mahzuni şerif alevi değilmiş diyelimki baba ve annesi alevi olmasın alevilik doğuştan gelen bişeymi sonradan alevi olunmuyomu yahudi milliyetçisimiyiz biz dinimize mezhebimize genetik olmayan kişiyi almayalım...
tabi sonradan olunmuyo...bzm orda babası alevise alevi gözunle bakılır babası sunniseki çok çok nadirdr ancak kacarak evlenmiştir ki çocuklarına alevi gözunle bakılmaz...
tabi sonradan olunmuyo...bzm orda babası alevise alevi gözunle bakılır babası sunniseki çok çok nadirdr ancak kacarak evlenmiştir ki çocuklarına alevi gözunle bakılmaz...[/quote]
sizin ora nere diyecektimki eskişehirliymişsin seyit gazilimisin yoksa doğru toplumda anne babası alevi olan alevi gözüyle bakılıyo ama bence yanlış buuuuuuu...
berximin 22.05.2006, 22:42 arkadaşlar alevikonseyi adlı sitede şu bilgilere rastladım
Her ne kadar bazıları gizlemeye çalışsa da Yunus Emre bir Alevidir. Sanatıyla, düşüncesiyle kendinden sonraki kuşakları etkileyecek kadar büyük bir kişilik Yunus Emre, bu kişiliğe giden yolda ilk dersi büyük Alevi önderi Hacı Bektaşı Veli’den almıştır.
bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını alabilirmiyim?:gosterge
haklısın zaten Yunus Emre önce Hacı Bektaş Veliye gelmiş oda Taptuk Emreye göndermiştir...
berximin 23.05.2006, 00:16 haklısın zaten Yunus Emre önce Hacı Bektaş Veliye gelmiş oda Taptuk Emreye göndermiştir...
yorumların için tşkler can.. o kadar köklü bir tarihimiz warki..
Özgür-Taylan 23.05.2006, 11:37 Ahmet Kaya, Malatya'li Alevidir
Atatürk , bektasi oldugunu söylüyorlar
Hüseyin Inan (daracaginda 3 fidan..), hem de Dede soyundan sanarim !!
Zerrin Özer, Alevi oldugunu duymustum.. ne kadar dogru veya yanlis bilemicem
Zara, Üsküdar'in Esatpa$a mahallesinde buyudu, annemin çocukluk arkadasiydi .. Adiyamanli
Ilyas Salman, Malatyali ve Alevi
Erkan Mumcu, politikaci
Yildiz Tilbe, Karsli .. annesinden mi Alevi, babasindan mi bilmiyorum, fakat karma oldugunu biliyorum
Intizar, bence Alevi ama bilmiyorum !! geçen gun tv'ye çikmisti ve dikkatimi çekti "Yarrrr Aliiii" turkusu bi içten söyledi ki, dedim kesin bu bizden !! lol
Yurtseven Kardesler, Sivas, Zarali..
Songül Karli, Zileli
var epeyyyyy !!!
tarkan mi?????? yok daha neler !!! tarkan aslen KARADENIZLI (rizeli mi trabzonlu mu..) ve orada ALLAHIN ALEVISINI bulamazsiniz hehe
serdar ortaç nereden çikti? ama olabilir adam çinlilere benziyo (turkmen) lol
yok daha neler ahmet kaya aleviymiş oldu ahmet kaya sünni kendiside söyledi zaten bi konuşmasında ailesinin beş vakit namazında niyazında olduğunu gerci tüm dünya alevide bi marstakileri yapamadık alevi onlarda inatlarından olmuyorlar inat işte....
meymane_usari 23.05.2006, 14:05 ahmet kaya malatyali dir ama alevi değildir can
Özgür-Taylan 23.05.2006, 14:17 ben Alevi biliyordum yaaaa.. bi çok deyis söylüyor.. son albumunde Pir Sultan'nin deyislerini soyluyor felan ne bilim.. neyse bilmis olduk sayenizde.. bay bay
iyidost69 23.05.2006, 15:33 Sevgili özgür taylan can;
Ahmet Kaya, Malatya'li Alevidir
-kesinlikle değildir.bende malatyalıyım. eşi alevi ama.
-bende duymuştum. olabilir.
-evet doğru
-evet babam tanıyor kendisini. malatya arguvanlı.
Zara, Üsküdar'in Esatpa$a mahallesinde buyudu, annemin çocukluk arkadasiydi .. Adiyamanli.
-alevi değil diye biliyorum. eminmisiniz??
-evet
Erkan Mumcu, politikaci
-kesinlikle alevi değil. bir arkadaşımın çok yakını. sünnidir.
Yildiz Tilbe, Karsli .. annesinden mi Alevi, babasindan mi bilmiyorum, fakat karma oldugunu biliyorum
-karışık
Intizar, bence Alevi ama bilmiyorum !! geçen gun tv'ye çikmisti ve dikkatimi çekti "Yarrrr Aliiii" turkusu bi içten söyledi ki, dedim kesin bu bizden !! lol
-bilmiyorum..
-evet.
Songül Karli, Zileli
-evet
var epeyyyyy !!!
-tarkan ın annesi sünni babası alevidir. serdar ortaç ı duymadım..
Ayrıca, karadenizde alev,ler var. hemde azımsanmayacak ölçekte. trabzonda bile var. eşim karadenizli çok iyi biliyorum. samsun ordu kastamonu ve sinopta bayağı alevi var.
saygılar..
meymane_usari 23.05.2006, 17:48 ben Alevi biliyordum yaaaa.. bi çok deyis söylüyor.. son albumunde Pir Sultan'nin deyislerini soyluyor felan ne bilim.. neyse bilmis olduk sayenizde.. bay bay
can deyiş söylemek hiç bir şeyin ölçütü değildir zalevi olmayayn bir çok sanatçı deyiş söylüyor tabi ki genel olarak doğru ama istisnalar vardır arada...örnek:zülfü livaneli abisi mhp li kendisi aslen alevi olmamasına rağmen sonradan aleviliği benimsemiş ve bu yola girmiştir.Hatta bir yudum insanda kendisi bir alevi dedesiyle olan anısından bahsediyordu anlatırım bir ara :)
neyse can sonuçta alevi değil ama kendisi sanatçı olarak çok iyi bir insandı milyonların onu sevmesi de buradan kaynaklanıyor zaten sevgiler saygılar
Özgür-Taylan 23.05.2006, 21:40 Sevgili özgür taylan can;
Ahmet Kaya, Malatya'li Alevidir
-kesinlikle değildir.bende malatyalıyım. eşi alevi ama.
-bende duymuştum. olabilir.
-evet doğru
-evet babam tanıyor kendisini. malatya arguvanlı.
Zara, Üsküdar'in Esatpa$a mahallesinde buyudu, annemin çocukluk arkadasiydi .. Adiyamanli.
-alevi değil diye biliyorum. eminmisiniz??
-evet
Erkan Mumcu, politikaci
-kesinlikle alevi değil. bir arkadaşımın çok yakını. sünnidir.
-karışık
-bilmiyorum..
-evet.
Songül Karli, Zileli
-evet
var epeyyyyy !!!
-tarkan ın annesi sünni babası alevidir. serdar ortaç ı duymadım..
Ayrıca, karadenizde alev,ler var. hemde azımsanmayacak ölçekte. trabzonda bile var. eşim karadenizli çok iyi biliyorum. samsun ordu kastamonu ve sinopta bayağı alevi var.
saygılar..
bilgiler için sagolasin :)
Karadeniz'de Alevilerin çogu Samsun (Ladik) ve Ordu'da olduklarini biliyordum genelde, yani Dogu Karadeniz'de var olduklarini hiç duymamistim
..
evet Zara Alevi, annem onunla buyumus zaten o mahallede herkes tanir onur.. Adiyamanli galiba..
bir de Erkan Mumcu'yu Alevi diye biliyordum ben, çunku geçen sene Anadolu Sesine gelmisti ve saz çalmisti, bi ara da çocuklarindan bahsetmisti, yani saz, kültürün önemi vs.. bi de oglunun adini Mehmet-Ali (Muhammet-Ali) koymus da bilmem neyi ifadeyi etmek için, jeton o an düstü.. yanlis düsmüs galiba :p lol
Zulfu Livaneli evet Sunni oldugunu biliyorum ama kendini Alevi kulturune adamis bir sahistir, ben onu bizden goruyorum sahsen!!
bence Tarkan hakkinda yaniliyorsunuz, ya da söyleyenler kanit getirsin :p
dewrano62 23.05.2006, 22:41 Tarkan Annesinden Alevidir
Yildiz Tilbede Annesinden Alevidir Annesi Tunceli Li Ve Alevidir
Zerrin Ozer Alevi Boynunda Buyuk Bir Zulfiakr Avr Gordum
Intizar Oda Annesinden Alevidir Yildiz Tilbenin Teyzesinin Kizi Onunda Annesi Tuncelilidir
KiraÇ Alevidir Anne Ve Baba Sida Alevidir
EDIP AKBAYRAMDA ALEVI DEILDIR AMA ODA KENDISINI ALEVI KULTURUNE ADAMISTIR
sevgili Özgür-Taylan
her deyiş söyleyen alevi olmadıgı gibi, her saz calanda alevi degildir, aynı zamanda cocugunun ismini Muhammed-Ali, Hasan-Hüseyin vs koyan her insanda alevi degildir,
ama herseyden önce insan olması yeterlidir bence,
Özgür-Taylan 24.05.2006, 01:21 Tarkan Annesinden Alevidir
bunun kanitini alabilir miyim lütfen can??
tarkan da aleviymis way beeeeeee
bi de Gülay'i bilir misiniz? hani var ya sesi çok güzel.. o da Alevi mi?? bence evet.. bilginiz var mi?
saygilar
sevgili Özgür-Taylan
her deyiş söyleyen alevi olmadıgı gibi, her saz calanda alevi degildir, aynı zamanda cocugunun ismini Muhammed-Ali, Hasan-Hüseyin vs koyan her insanda alevi degildir,
ama herseyden önce insan olması yeterlidir bence,
evet biliyorum bunu fakat siz de seyretmis olsaydiniz benim gibi düsünürdünüz eminim, adam canli yayinda "ben kizilbasim !!!" diyemezdi ya lol, yani oyle bi konusma yapti ki zaten anlayan anladi !!
dewrano62 25.05.2006, 13:41 [quote=Özgür-Taylan]bunun kanitini alabilir miyim lütfen can??
bi de Gülay'i bilir misiniz? hani var ya sesi çok güzel.. o da Alevi mi?? bence evet.. bilginiz var mi?
saygilar
TAYLAN KARDES KANITMI ISTIYON HE SOLE OZAMAN BEN SIZE GETIRIM TARKANI NE KANITI ANNENI TV LERDE SOLUYO TARKAN BILE SOLUYO ANNEM ALEVIDIR DIYE SIMDI BEN SUNNI BI INSANI SANA ALEVIMI GOSTERIYOM YAPMAAA
[quote=Özgür-Taylan]bunun kanitini alabilir miyim lütfen can??
saygilar
TAYLAN KARDES KANITMI ISTIYON HE SOLE OZAMAN BEN SIZE GETIRIM TARKANI NE KANITI ANNENI TV LERDE SOLUYO TARKAN BILE SOLUYO ANNEM ALEVIDIR DIYE SIMDI BEN SUNNI BI INSANI SANA ALEVIMI GOSTERIYOM YAPMAAAdevran CAN ;
forum kurallarında tamamen büyük harfle yazmak yasak,
aman haa banlanırsın benden söylemesi,
kuralları birkez daha oku istersen,
sahsen ben bu konuda birkez adaptasyona alındım :)
saygılarımla
ahmet_kaya_44 25.05.2006, 14:39 ahmet kaya,nurettinrençber....
Tayfun Talipoğlu
Özlem Özdil
yanılmıyosam Mehmet Aslantuğ
ayrıca Kıraç da alevidir. bir zamanlar uzakdan :D damadımızdı yani çeşminazla evliyken..
Kıraç Alevi değil.Kendi röportajında okumuştum
iyide Mahzuni baba da alevi değil ki
Mahsuni Baba Alevi değilmiş ama sonradan Aleviliği benimsemiş.Lisede İmam Hatip Lisesine gönderilmiş.:)
canazerbaycan 25.05.2006, 15:13 Ünlü Şia Azerbaycan Türkleri
Tayfun Talipoğlu
Ataol Behramoğlu
Hüseyin Hatemi
Hüsrev Hatemi
Tamer Karadağ
Abdülbaki Gölpınarlı
Cem Karaca
Oktay Ekinci(Mimarlar Odası Başkanı)
Nuray Hafiftaş
Ünlü Şia Azerbaycan Türkleri
Tayfun Talipoğlu
Ataol Behramoğlu
Hüseyin Hatemi
Hüsrev Hatemi
Tamer Karadağ
Abdülbaki Gölpınarlı
Cem Karaca
Oktay Ekinci(Mimarlar Odası Başkanı)
Nuray Hafiftaş
OO bunları bilmiyordum verdiğin bilgiler için teşekkürler abi:D
Daha dün Nuray Hafiftaşın Azeriliği ve Şii liği hakkında konuşmuştuk teyzemle.:)
canazerbaycan 25.05.2006, 15:22 Soreşcan bunlar ilk anda aklıma geldi. Başka aklıma gelenler olsa yazacağım.
Mahsuni Baba Alevi değilmiş ama sonradan Aleviliği benimsemiş.Lisede İmam Hatip Lisesine gönderilmiş.:)ALLAH askına canlar nerden cıkıyor bu sözler, Mahzuni Baba alevi degilde kim alevi?
Yorumlarınızdan önce Mahzuni Babanın sitesini ziyaret edin lütfen
http://www.mahzuniserif.com/sayfa/ana.htm
buda siteden bir alıntıdır
İşte Mahzuni de bunlardan birisidir. Tüm baskılara karşı alevi-bektaşi kimliğini koruyan, bu kimlikten onur duyan, bu kimlikten ödün vermeyen, bu kimlikle evrenselliğe ulaşan bir ozandır
Mahzuni Babadan bir eser
Beni merak edip şüphe duyanlar
Kendin bilmezlerin telaşıyım ben
Aslım Horasan'dan toprağım Afşin
Elbistan düzünün bir taşıyım ben
Bir gün aşık'ların kara gününde
Ah çekip dolaştım sevda çölünde
Kuran'da okudum murşid önünde
Saz çalıp söyleyen Bektaş'iyim ben
saygılarımla
''ben alevi olamam,
sünnide olamam,
müslüman demeselerde gücenmem,
ancak insan olabilmek için bütün elimden geleni harcarım''
Mahzuni Serif
Aslında Mahzuni Baba son sözü coktan söylemiş, önemli olsn insan olabilmek CANLAR
helige_62 27.05.2006, 12:54 alın istanbuldaki gece klübü reinanın sahibide alevi mehmet koçarslan http://www.milliyet.com/2002/07/02/pazar/paz01.html
avrupa yakasının şesusu bülen polat oda tuncelili...
http://www.bulentpolatonline.com/index.php?module=content_detail&ID=90&track=90&cat_ID=0
[quote=Özgür-Taylan]Ahmet Kaya, Malatya'li Alevidir
AHMET Kaya kesinlikle alevi değildir hatta ailesi çok dindar
Atatürk'Ün annesi alevidir yani bir sünni-alevi evliliği yapılmıştır.
Özgür-Taylan 02.06.2006, 04:35 hasan $a$... alevi mi??
alın istanbuldaki gece klübü reinanın sahibide alevi mehmet koçarslan
avrupa yakasının şesusu bülen polat oda tuncelili...
evet haklisiniz helige
Ikisinin alevi oldugunu biliyorum.
Bülent Polatin röportajinda dinlemistim ...
[quote=Özgür-Taylan]Ahmet Kaya, Malatya'li Alevidir
AHMET Kaya kesinlikle alevi değildir hatta ailesi çok dindar
sertur doğru söylüyor Ahmet kaya alevi değildir. Fakat eşi alevi tuncelilidir. Yusuf hayaloğlu'nun kardeşidir. İsmi Gülten kaya...
ikiside benim ankara dikmen lisesinden arkadaşlarım
ümit özat
ali eren
çiğerparem 02.06.2006, 09:22 arkadaşlar genelde türkücüleri yazmışlar alevi olmayanlar daha az bence olmayanları yazarsak daha iyi olur
Mustafa Kemal Atatürk
yanılmıyorsam atatürk sunniydi.. ama oturduğu mahallede aleviler çoğunlukta olduğu için bu ortama yabancı değildi.. şimdi ikileme düştüm.. ama böyle hatırlıyorum...
ben mücadele edicem bir ülke kurucam ve ben de aleviyim ama sünni bir kurum olan diyanet reisliğini kurucam komik olma iyidost69 :p
uydurmadır, bu gariban alevi halk kesimine verilen bir mesajdır daha doğrusu...
o dönemin şartları diyanet kurumunu ve dinle yönetilmese de dine bağlı bir devletim mesajını vermek zorundaydı.. aksi halde halka yürümeden koş komutu vermek olurdu..
kurtuluş savaşında alevi dedelerinden büyük destek almış, ve alevi halkının tam desteğini kazanmıştır atatürk.. brilik ve bütünlük için o dönemde bunlar şarttı...ama durum düzelince atalarımızın tek yanlışı korkmaları ve kültürleri için mücadele vermemeleridir.. o yüzden ibadetlerimiz GİZLİ yapılmış, alevi kimliği gizlenmiştir..neticede her yeni nesilde alevilik yolunun şartları daha az uygulanmaya başlanmış ve günümüze gelene kadar herkes kendine uygun düşen alevilik tanımı yapmaya başlamıştır.. konuyu saptırdım galiba.. idare edin:pisman
Özgür-Taylan 02.06.2006, 16:48 aynur ha$ha$
bi de Ali Haydar ÖNER, yani 81 ilimizden tek Alevi kökenli Vali !!! o da CANGIRI Valisi hehe :p... cangirili olmah her gula inasib olmazimis giiiiii
http://www.haber18.com/ana/vali/valimiz1.jpg
Adana - Tufanbeyli İlçesi Taşpınar Köyü nüfusuna kayıtlıdır. Memur bir ailenin çocuğu olarak 10.07.1948'de Kayseri'de doğdu. İlk öğrenimini Kayseri'nin Tomarza, Yahyalı ve Felahiye ilçelerinde, orta öğrenimini parasız yatılı olarak Kayseri Lisesi'nde tamamladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bilimleri Bölümünden 1971-72 öğretim yılında ikincilikle mezun oldu.
Mezuniyet sonrası Maiyet Memurluğu'na kadar burs karşılığı olarak İçişleri Bakanlığı Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü Kadro Şubesiyle Genel Kurmay Hava Savunma Harekat Merkezi (ADOC)'nde çalıştı.
Maiyet Memurluğu'nu Giresun'da yaptı. Askerlik dönemini de kapsayan bu görev sonunda katıldığı 57.Dönem Kaymakamlık Kursu'nu "Üstün Derecede Başarı" notu ile bitirdi.
Tomarza, Orhaneli, Gercüş, Karasu, Germencik, Erbaa, Tirebolu ve Bor Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Gercüş Kaymakamlığı sırasında Gercüş ve Hasankeyf Belediye Başkanlığı, Karasu Kaymakamlığı sırasında da Karasu Belediye Başkanlığını görevini üstlendi.
1979 Yılında Alman Uluslararası Gelişme Vakfı (DSE)'nin çağrılısı olarak Berlin ve Bavyera'da "Yerel Yönetim Birimi olarak İlçe'nin Rolü ve Önemi" konulu ve 21 gün süreli seminere, 1992 - 1993 yıllarında da İngiltere'de sekiz ay süreli Yabancı Dil Öğrenimi ile Mesleki İnceleme - Araştırma programına katıldı.
Ali Haydar ÖNER, Karasu'dan ayrılışından 3 yıl sonra Belediye Meclisinin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda İlçenin "Fahri Hemşehrisi" ilan edildi. Erbaa Kaymakamlığı'nı izleyen dönemde de Şehir merkezindeki bir Caddeye "Kaymakam Ali Haydar ÖNER" Caddesi adı verildi. Son altı yıllık sicil notu ortalamasının 100 üzerinden 99 olması nedeniyle kademe ilerlemesi alan ÖNER'e aralarında Maliye Bakanı merhum Adnan KAHVECİ ile Vali Recep YAZICIOĞLU'nun da bulunduğu bazı Bakan ve Valiler tarafından 15 adet takdirname verilmiştir, Vali ÖNER; 1996 yılında Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın Başarılı Valisi", 2001 yılında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Yılın Adamı", Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından "Yılın Turizmcisi" seçilmiş, 1997 yılında TÜRKSAV tarafından "Türk Dünyasına Hizmet Ödülü", 2001 yılında Atatürkçü Düşünce Dernekleri Genel Merkezi'nce "Yılın Atatürkçü Valisi" ödüllerine uygun bulunmuş, 1998 yılında TEMA Vakfı Yönetim Kurulu'nca "Uluslararası Çevre ödülü" ne Türkiye adına önerilmiştir.
27 Eylül 1993 tarihinde atandığı Bayburt Valiliği görevini yaklaşık 7 yıl sürdüren ÖNER, 9 Ağustos 2000 tarihinde başladığı Giresun Valiliği görevi sırasında karşılaştığı siyasal baskılar ve Başbakanlık Müsteşarlığı'na olası atanmasının engellenmesi üzerine "Kamu hizmetinin önündeki engelleri aşmak ve hizmeti yeni bir boyuta taşımak amacıyla" 22. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde bağımsız aday olmak için görevinden ayrılmış, daha sonra da adaylık girişimini CHP de sürdürmek isteğine karşın, görev dönemindeki tarafsızlığı nedeniyle aday gösterilmemesi sonucu 10 Aralık 2003 tarihli Bakanlık onayı uyarınca görevine döndürülmüşse de "Yasaya Karşı Hile" uygulamasıyla 17 Aralık 2003 tarihli Kararnağme ile Merkez Valiliğine atanmış, ancak Danıştay 5. Dairesi'nce oybirliği ile alınan karar doğrultusunda 28 Ekim 2003 tarihinde Giresun Valiliği görevine dönmüştür. Son çıkarılan Kararnağme ile Çankırı Valiliği görevine atanmıştır.
Leyla ÖNER (DİYAROĞLU) ile evli olan Vali ÖNER'in Aslınaz ve Aysu adlarında iki çocuğu vardir. İyi derecede İngilizce ve az düzeyde Almanca bilmektedir. Cambridge Üniversitesi İELTS sınavında 5,5 notu alan Ali Haydar ÖNER, İngiltere'de Yüksek Öğretime devam yeterliliği kazanmıştır.
lamekan bawo 02.06.2006, 17:49 bide ben aleviyim ihi
pedaliza 04.06.2006, 02:29 Bu konununda ne gereği varsa, anlamak zor... Ne önemi var Alevi olmasının?
önemli olan İNSAN olmak değil mi? Şövenizm ekmeğine yağ sürülesi bir durum değil bir zaaftır.
helige_62 04.06.2006, 11:18 Bu konununda ne gereği varsa, anlamak zor... Ne önemi var Alevi olmasının?
önemli olan İNSAN olmak değil mi? Şövenizm ekmeğine yağ sürülesi bir durum değil bir zaaftır.
haklısın ama öğrenmek güzel olur bence...
pedaliza 04.06.2006, 23:47 Atatürk' ün Alevi mahallesinde bulunmuş olması bize daha yakın yada daha uzak olucağı anlamına gelmez. kendi toplumumuzun yüzyıllarca dışlanmış olması ve bunun karşılığında önde gelen isimleri yanınızda görme isteminize anlam vermiş değilim. Tarihin her boyutuyla önyargısız incelenmesi( hele de günümüz gençliği için) en azından zihnimize bir ışık tutacaktır. örneğin ilgilenen arkadaşlar çıkarsa "PADİŞAH ANALARINI" okumalarını tavsiye ederim.Bu kitabı okuduktan sonra belki suratınıza bir tokat inecek ama en azından insanın dini dili ne olursa olsun aynı topraklar içerisinde yüzyıllardır(Mübadele süreci hariç) huzur içerisinde yaşıyoruz. Halkların kardeşliği sözcüğünün anlamını belkide daha iyi anlıyor olacağız...
alevi_dede91 05.06.2006, 19:25 Belki daha önceki sayfalarda yazılmış olabilir ama
Hüseyin İNAN'da bir Aleviydi.Kendisi 1972'de idam edilmiştir.Sırf Türk halkı emperyalizmden kurtulsun diye...
ozanortaca 05.06.2006, 19:39 veysel karani
zerrin özer
hulyasera 05.06.2006, 21:00 can tanrıyar:))
ben aleviyim ünlü olursam bir gün.ben şimdiden yazıyorum sonra vay ben duymarım vay ben bilmedim demeyin yani
munzur6262 06.06.2006, 10:36 can tanrıyar:))evet aslen tuncelilidir.ama bence oda kimliğini kaybetmiş birine benziyor.
helige_62 06.06.2006, 11:45 evet aslen tuncelilidir.ama bence oda kimliğini kaybetmiş birine benziyor.
bencede kaybetmiş magazin programlarının başını bu çekiyor:hopala :) :höng
meryem demir 06.06.2006, 11:51 ünlü olarak bir kendimi biliyorum. Diğerlerini de siz yazıyorsunuz zaten.
Benimde kendime göre ünüm vardır :P
kim oldugunu bilmiyorum ama hemen ogrenirim.. ama sanmiyorum alevi olsaydi simdiye kadar duymus olurdum...
Hasan Hüseyin Korkmazgil'i bilmeyen birisinin burada ne işi var acaba?
alewi_19 18.06.2006, 15:49 herkese selamlar arkadaşlar siteye yeni üye oldum we üye olmadan önce sizin yorumlarınızı okudum. çoğu yorumlar doğruyu yansıtmıyor maalesef ama ben bütün bilgilerimi sizinle paylaşmak için burdayım. 19 yaşındayım öğrenciyim birçok kitap okuyarak bazı bilgiler edindim. okuduğum kitapların % 75-80 i alewilikle ilgili arkadaşlar... kafanızda soru işareti bırakan bazı durumları kesin çözüme kawuşturmaya calışacam. öncelikle bazı bilgiler wereyim. arkadaşlarımın çoğu forumlarda birçok ünlünün we futbolcuların alewi olduklarını ileri sürmüşler ancak aslı öyle değil tabiki bi gercek warki telewizyon sanat we spor dunyasinda bizim insanlarımız yani alewiler gerçekten çok azınlıkta. bunu size ıspatlamaya calısıcam. we abartısız kesin olarak bildiğim isimleri yazıcam. öncelikle birkaç ünlü hakında yorum yapıcam. tarkanın ismini forumda çok gördüm we buna kesinlik kazandırıyorum. tarkanın sizinde bildiğiniz gibi anne tarafı alewidir ancak baba tarafıyla ilgili yorum yapana rastlayamadım. çünkü tarkanın babası yıllar önce wefat ettği için kimsenin pek bilgisi yok baba tarafı hakkında. tarkanın babası benim arkadasımın uzaktan akrabası olur we o da alewidir hatta ismi de ALİ dir bunu sahsen biliyorum. yıldız tilbeye gelince anne tarafı alewi babası ise ağrı lı sünni bir kürttür. tuhaf karşıladığım bazı durumlarda oldu bu sitede üye arkadasımın bi tanesi hakan sukur hakında alewi demiş. sahsen ben buna gülerim. çünkü adam sportif kişiliğinden çok dini kişiliği ile gündeme geliyo. Bir başka konuda dikkat ettim hiç kimse alewiler ile sünniler arasındaki tip farklılıklarından bahsedmemiş. arkadaşlar söylediğim tamamen farkedilecek bi durumdur. alewiler ile sünniler arasında acayip tip farklılıkları war. bu yüzden genelde insanların mezheplerini yüzlerine baktığımda anlayabiliyorum(ama hepsini değil) başka bi konuya daha değinmek istiyorum bu tamamen benim kendi düşüncemdir. arkadaşlar alewi olsun sünni olsun türkiyedeki bütün müslümanlar aslında arap kökenlidir. bana göre alewiler HZ. ALİ ' nin soyundan gelmişlerdir. sünniler ise diğer 3 halifenin soyundan gelmişlerdir. işte tipten anlamamın sebebi de budur. şimdi bildiğim, telewizyon dunyasından tanıdığımız simaların mezheplerine açıklık getiricem. öncelikle alewilerden baslıyorum : tarkan, hasan şaş, ümit karan, aziz yıldırım, zerrin özer, ilyas salman, kemal sunal, şener şen, tarık akan, en son babalar duyar daki kadir rolundeki şahıs we karısı hatice, ahmet kayanın karısı, mahzuni, ferhat tunç, kıwırcık ali, seher dilowan, alişan şimdilik aklıma gelen isimler bunlar arkadaşlar ileriki günlerde dahada çoğalabilir.
sünniler : ibrahim tatlıses , emrah, doğuş, atilla taş, kenan doğulu , serdar ortaç, özcan deniz, burhan çaçan, petek dinçöz, seda sayan, ebru gündeş, hülya awşar, gülben ergen, nihat doğan, mahsun kırmızıgül, sibel can, tiyatrocu oyuncu osman yağmurdereli (ismindende belli zaten) hakan şükür ferdi tayfur, lewent kırca, oya başar, müslüm gürses, mahmut tuncer, bülent ersoy, fatih terim, sawaş ay, safiye soyman(kendisi hacı kızıdır), ahmet özhan, sibel turnagöl, mustafa sandal, gamze özçelik, çağla şıkel, fatih kısaparmak we eşi, tuğba özay, dawut güloğlu, ahmet kaya aklımdakiler bu isimlerdir. arkadaşlar eğer benimle aynı görüşte olmayanlar warsa belirtebilirler. ayrıca sorularınız warsa sorabilirsiniz de. sanırsam sitenin chat bölümüde war. orada nickim aynı olacak.
can bişey sormak istiyorum sanal dünyadan alevilik öğreniyorsunuz diyorsun ozaman sizin ne işiniz var burda..ayrıca nekadar alevilğin kıstaslarını yerine getiriyorsun insanları eleştirmek kolay siz yapacaksınız sonra eleştireceksiniz her perşembe cemleremi katılıyorsun hayır işlerinde gönüllü uğraşmı veriyorsun lafa gelince edebiyat yapılıyor...
gulserap_62 20.06.2006, 20:50 Alevi olduğunu duymuştum.Eğer yanlış değilse.
Mustafa Sargül alevidir.Bizim belediye başkanımızdır.:)
Hatice diye bi şarkıcı vardı o da alevi bizim mahalledeki birisinin akrabası tokatlı. :)
Ayrıca Murat başaran Tunceli-Mazgirtlidir.
Mustafa Sarıgül alevi olmasa bile sevdiğim bi şahıs ama alevi olması daha ii tabi =)
Mustafa Sargül alevidir.Bizim belediye başkanımızdır.:)
hayır mustafa sarıgül erzincalıdır ama alevi değildir alevilere destek olmuştur hala oluyor ama alevi değil
cagdascetin 21.06.2006, 13:04 arkadaşlar atatürk alevi değildir ama bu ülkede osmanlı döneminde alevilerden yana olduğu için alevi gösterilenlerdendir zannedersem o bölgeden hanifi mi ya öyle bişeydi tam hatırlamıyorum ama atatürk bu ülkede aleviliği ve al |