Orijinalini görmek için tıklayınız : Öksürüğe karşı Soğan
Alevimen 25.11.2007, 17:37 Merhaba
Sürekli öksürüyor musunuz? Doktorun verdiği ilaçlar pek işe yaramadı mı?
O zaman size soğan suyu tavsiye ederim, bu bizim taraflar'da iyi bilinir... :smartass:
Soğan suyu nasıl yapılır?
1. 3-4 adet soğanı soyun, büyük parçalara doğrayın yani kesme şeker'den küçük olmasın.
2. Kapağı olan reçel camı bulun.
3. Büyük parçalara doğradığınız soğanı reçel camına doldurun.
4. Koyu toz şekeri (beyaz toz şekeri'de olabilir) ilave edin, en az soğanın 1/4 kadar en fazla bire-bir. Kutuyu kapatın ve hafif çalkalayın.
5. Ayrıca isterseniz biraz da bal dökün, ben hep bal dökerim... Bir gece kutuyu güneş almayan yere saklayın ertesi gün gün boyu 3-4 defa çay kağışıyla yiyin/için ama bitirmeyin çünkü buzdolabın'da haftalarca durabilir, yani bozulmaz. Çok iyi geliyor, tatlı olduğu için çoçuklar'da severler - şaşıracaksınız.
Kolay gele..
ben de öksürenlere iki şey öneririm. soğan suyunu midesi almayanlara...
1. bir limon suyuna,2-3 çorba kaşığı bal üstüne de sıcak su
2. elma ve kuru inciri suda kaynatıp, süzün ve için.
AlininEvi 25.11.2007, 18:04 ben de birşey eklemek istiyorum...
Sarımsak: bütün olarak çiğnemeden yenilmesinin de öksürüğe faydalı olduğu söyleniyor...
Hatta ben denedim ve gerçekten işe yaradı...
bende bildiğimi ekliyeyim.
ayva ağacının yaprağınla elma kabuğu kaynatılıp içilirse kronik öksürüğe faydalı
ninem böyle yapardı.birde çayın içine karabiber katıp içildiğinde oda öksürüğü kesiyor.ben bizzat öyle yapıyorum.
rozerin62 25.11.2007, 18:09 Özellikle havaların soğuduğu bugünlerde bu bilgileri paylaştığınız için teşekkürler.Alevimenin verdiği tariftekini midemin kabul edeceğini sanmasamda mecbur kalınırsa içilebilir.Tabi gözlerimi kapatarak koklamayarak ancak içerim:D Lady nin verdiği tarif biraz daha uygun sanki bana.Bir kenara not almak lazım.
Alevimen 25.11.2007, 18:24 Özellikle havaların soğuduğu bugünlerde bu bilgileri paylaştığınız için teşekkürler.Alevimenin verdiği tariftekini midemin kabul edeceğini sanmasamda mecbur kalınırsa içilebilir.Tabi gözlerimi kapatarak koklamayarak ancak içerim:D Lady nin verdiği tarif biraz daha uygun sanki bana.Bir kenara not almak lazım.
Herkes bunu kaldırabilir, çoçuklar bile sever... soğan böyle çalıştığı için ne bileyim reaksyon yapıyor ve acı yerine şekerli olmaya başlıyor... benden söylemesi..
ananemde şu formülü uygular öksürük için..
cevizin içindeki peri bilirmisiniz cevizin ortasından ayıran per onu kaynatır.kaynattıktan sonra ılık bi şekilde az şekerle içirir.faydası görülmüştür..
Haydaryiğit 25.11.2007, 20:10 Çok güzel kocakarı ilaçlar yaff bunlar :D :D
yöneticimiz bizi kocakarı ilaçlarına alıştırıyor canlar dikkat :biggrin:
Bana kalırsa öksürük kolay kolay geçmiyor genede siz nane limona devam edin.
saygılarımla
dilekcan 25.11.2007, 21:01 Öksürüğe cok iyi gelen bir karısım daha var.zencefilin içine balı karıstırıp yemek.yada zencefili cay halinde içmek içine bal koyarak.
Alevimen 25.11.2007, 21:05 Öksürüğe cok iyi gelen bir karısım daha var.zencefilin içine balı karıstırıp yemek.yada zencefili cay halinde içmek içine bal koyarak.
zaten iş balda, çileklede yiyebilirsin bu durumda ama soğan suyu farklı .. inanmayan denesin :wink:
dilekcan 26.11.2007, 20:26 Burda tek etkin olan bal değil zencefil de cok yararlı bitki yalnız basına da içilebilir.ama çaya nasıl seker atıyorsak zencefilede seker yerine bal koyuyoruz.
Şirin Anne 26.11.2007, 21:37 Balla karabiber de karıştırılıp yenirse anında keser öksürüğü.
cemaliden
Mahir_86 26.11.2007, 21:44 Ben uyurken öksürdüğümü hiç hatırlamıyorum.. bol bol uyuyun.. öksürseniz bile ruhunuz duymaz..
Şaka bir yana Soğan' ı kokusu için yemeyen çok fazla kişi var.. koksun yaa ne olacak.. buram buram sağlık kokuyor..
Sağol Alevimen verdiyin bilgiler için..
freelens 26.11.2007, 21:57 Söyle topikldeki cevaplara tek tek okudumda, bu öksürüge hemen hemen hersey isi geliyormus, tabi karisimlarla ben öksürmeye basladigim zaman buraya gelip tek tek uygulayacagim, umarim biri ise yarar :)
alevikizi 26.11.2007, 22:12 yapmayın arkadaşlar... binbir tane sebebi var öksürüğün. siz siz olun önce sebeplerinin araştırılmasını sağlayın... benden söylemesi. sonuçta öksürük vücüdün bir savunma aracıdır....
bu tavsiyeleri uygularsak insan içine çıkamayız herhalde birkaç hafta yada bütün dişmacununu boşaltmak lazım:)
Alevimen 26.11.2007, 23:18 bu tavsiyeleri uygularsak insan içine çıkamayız herhalde birkaç hafta yada bütün dişmacununu boşaltmak lazım:)
soğanın yüzde 80nı sudur.
Ayrıca 1 kilo soğanı 15-20 dakika kızartın ve yiyin ağızın soğan kokumaz.. çünkü belirli diş etkenler'de farklı kimya reaksiyonları oluyor. Örneğin soğanı soymadan önce gözlerimiz yaşarmaz ama soyduğumuz anda ağlatır bizi bu niye böyle işte farklı reaksiyonlardan gelişiyor... örneğin 15-20 dakika yavaşca kızarttığınız soğan şeker gibi çok tatlı oluyor. İnsanı şaşırtıyor... Ayrıca soğan nerdeyse tüm hayvanlar için zehirli maddedir.. Benim şeker-soğan önerimin sırrı'da şekerdedir, şeker soğan'daki suyu bir şekil çıkarmaya başarıyor..
Benim yaptığım soğanda emin ol diş macununu boşaltmana gerek kalmaz, inanmıyorsan gel gösterim :smartass:
|