seksen7
25.11.2007, 21:47
ARKADAŞLAR SON HALİ İLE EVRİ BUYRUN:yitik-kent@hotmail.com
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : KahramanMaraş / Pazarcık / Evri Kasabası seksen7 25.11.2007, 21:47 ARKADAŞLAR SON HALİ İLE EVRİ BUYRUN:yitik-kent@hotmail.com CaNCa 29.11.2007, 02:08 Evri kasabası, Maraş Pazarcığın antep sınırında. Köy değil uzun bir süre önce belediye oldu. Ben emin değildim ama evri kasabasını sünni biliyordum, sizin eklemelerinizden anladığım kadarıyla sanırım orasıda bir alevi yerleşkesi. seksen7 17.01.2008, 11:47 evri pazarcık"a baglı 30 senelik bir belediyedir.ve çebresindeki tüm yerleşimler alevi olmasına ragmen sünni bir yerdir. ben alevi bir forum diye eklemedim pzarcık"ın köylerini görünce evri"yide ekledim kingkingir 17.01.2008, 16:49 olurmu kardeşim pazarcık çoğunlukla rumi yada rışvan dolayısı ile köken olarak alevidir CaNCa 17.01.2008, 17:27 evri pazarcık"a baglı 30 senelik bir belediyedir.ve çebresindeki tüm yerleşimler alevi olmasına ragmen sünni bir yerdir. ben alevi bir forum diye eklemedim pzarcık"ın köylerini görünce evri"yide ekledim Forum üst başlığı alevi yerleşkeleri olan bir bölüme eklendiği için alevi yerleşkesi olup olmadığını sordum. Fakat sizden daha öncede öğrendiğim kadarı ile alevilerinde olduğu ama çoğunluğu sünni yerleşkesi olan bir kasaba. olurmu kardeşim pazarcık çoğunlukla rumi yada rışvan dolayısı ile köken olarak alevidir Pazarcıklılar köken olarak genellikle alevidir, asimilasyon sonrası sonradan sünnileşenler ve göç politikaları ile sonradan bölgeye göç edenler sünnidir. Ama genel olarak pazarcık dediğiniz zaman bir alevi coğrafyası akla gelir. Fakat burada arkadaş sünni derken pazarcığa bağlı evri kasabasından bahsetmiş, pazarcık genelinden değil. Bu arada benim baba tarafımda kökeni reşvan aşıretinin bir kolu olan doğanlılardan, aşıretin ismini bazıları rışvan olarak telafuz ediyor ama doğrusu reşvan. |