Orijinalini görmek için tıklayınız : En Dayanılmaz Sesler

Serhatlı
26.11.2007, 15:20
Dunyanin en rahatsiz edici sesleri bir milyon kisinin katildigi interaktif bir arastirmayla belirlendi.

Arastirmada, insanlarin en cok kusma sesine tahammul edemedikleri ortaya cikti.

IngIliz akustik profesoru Trevor Cox sitesinde 34 farkli rahatsiz edici ses koydu ve ziyaretcilerinden hangisinden rahatsiz olduklarini belirtmelerini istedi. "Bilimsel acidan neden bazi seslerin bize daha rahatsiz edici geldigini izah edemiyoruz" diyen Prof. Cox, arastirmanin amacini, "Rahatsiz oldugumuz sesleri belirlersek muhendisler bu sesleri hayatimizdan cikarmanin yollarini arayabilirler" sozleriyle acikladi.

InternettekI oylamada kusma sesi 1.1 milyon oyla en nefret edilen ses olarak ilk sirayi aldi. Bebek aglamasi 2., hareket halindeki trenin raylar uzerinde cikardigi surtunme sesi ve gicirti 3. Oldu. Igrenc sesler arasinda gosterilen dis oyma makinesinin cikardigi ses ise insanlarin yas durumuna gore degisen oranlarda tiksinti verici bulundu. Cogu insani urperten, tirnaklarin karatahtaya surtunmesiyle olusan gicirti sesi 16. sirada yer aldi :o :o

alidendir
26.11.2007, 15:49
benim en sinir olduğum ses sanayideki makine sesleri demir kesme sesleri vs. aksi gibi makine ressamı oldum bide yani benim işim mesleğim sanayide sinir ola ola çalıştım bir süre...

Serhatlı
26.11.2007, 15:56
Walla benim için Bir numara Afedersiniz ama Ağız şapırtısı o sesi aldım mı benim elim ayağım tutuluyori ikinciside tam kurumamış yün bir şeyin gıcırtısı ıyyyy:D

sevdalinka60
26.11.2007, 15:56
ewt bazen farketmeyiz bazı sesler igrenç tir ama sadece ses oldukları için:)
gerisi....
teşekürler can güzeldi

Mahir_86
26.11.2007, 16:28
hepimiz bebektik.. ağlamalarını gayet normal.. ama biraz büyüyüp 2-4 yaş arasında istedikleri olmayınca sırf AĞALYARAK ELDE ETMEK için ağladıklarında deli oluyorum.. yoksa bebeklerin ağlamasında hiç sinir boucu birşey yok...

ankh
26.11.2007, 16:29
Bencede 1. olan o sesi duyduğumda kaçacak delik arıyorum. Kendimi camın önünde kulaklarım kapalı nefes almaya çalışırken buluyorum. Iyyy çok kötü.

xraymen65
26.11.2007, 16:33
Şöyle çatalı alacan çelik tabaklara sürecen :S :S :S :S inanılmaz derecede huylandırıcı.Ya da uykuda olan bir arkadaşımızın dişlerini gıcırdatması :wacko: :wacko: :) dayanılmaz bence:)

Güzelyürek
26.11.2007, 16:44
benimde en sevmediğim seslerden birisi ağız şapırtısı,suyun pıt pıt damlayıp çıkardığı sabit ses,diş gıcırtısı ve burnu tamamen dolu bir insanın burnunu çektiğinde çıkan o karışık ses........ıyyyyyyyy.........biliyorum okurken middeniz bulandı kusura bakmayın artıkınnnnnnnnnnnn

suveydiyeli
26.11.2007, 20:44
Ben gök gürültüsünden çok rahatsız olurum, çünkü korktuğum tek sestir....Kulaklarımı kapatırım,...

suveydiyeli
26.11.2007, 20:47
Walla benim için Bir numara Afedersiniz ama Ağız şapırtısı o sesi aldım mı benim elim ayağım tutuluyori ikinciside tam kurumamış yün bir şeyin gıcırtısı ıyyyy:D
..............
.............
:S Çok güzel anlatmışsın,.........gerçekten ıyyyyyyyyy:S :S

LaDY
26.11.2007, 21:12

okurken bile dişlerim acayip oldu, tüylerim diken diken oldu :S
ben bir de annemin çığlıklarına dayanamıyorum... Leylaaaaaaa diye bir çığlığı var :uzgunsok:
ha bir de gökgürültüsü var :001_unsur mümkünse gürlemeden yağsın :crying:

zülfikares
26.11.2007, 21:16
her saesin kendine göre güzelliği vardır sadece dinleyen kişinin sevip sevmemesine baglıdır bence her kötü sesi mutlaka begene biri vardır

Serhatlı
27.11.2007, 01:07
her sesin kendine göre güzelliği vardır sadece dinleyen kişinin sevip sevmemesine baglıdır bence her kötü sesi mutlaka begene biri vardır

Bah desen ki bana mazot,benzin, boya,yanmış lastik İsli su kokusu bunları seven vardır derim ki haklısın eywallah ama deme ki biri şapırtı sesini sever veya gıjır gıjırr ıyyyy:D bunu sever ben derim saçma
kal salıcakla

AnGeNehM
27.11.2007, 01:12
Bah desen ki bana mazot,benzin, boya,yanmış lastik İsli su kokusu bunları seven vardır derim ki haklısın eywallah ama deme ki biri şapırtı sesini sever veya gıjır gıjırr ıyyyy:D bunu sever ben derim saçma
kal salıcakla

Serhat abinin en nefret ettiği sesi açıklayayımmı :D

Serhatlı
27.11.2007, 01:14
Serhat abinin en nefret ettiği sesi açıklayayımmı :D

bilmediğim veya aklıma gelmeyen ne serkan sölede bilelim :clown:

AnGeNehM
27.11.2007, 01:23
bilmediğim veya aklıma gelmeyen ne serkan sölede bilelim :clown:

Gerçi söylemişsin ama tam açıklamamıssın

yemek yerken ağızdan gelen şapur şupur şlap plap sesleri :D

İkimizin ortak noktası bide :D konusmustuk bunu

serdar_adas
05.12.2007, 14:17
bence en gıcık ses geveze bir kadının kızın çenesi

inno
03.02.2008, 15:37
matkap sesi :)

PoyrazıM_24
03.02.2008, 15:45
bence en sinir bozucu ses bir yeri zımparalarken çıkan ses...oo çok gıcık bi ses yaww...

şirinem
03.02.2008, 16:12
tabiki ajdar ve cikita muzu:laugh:

özcan1
03.02.2008, 19:56
:belakaynanamin sesi:wacko:çok yağcilik yapmasi

RaİNbow
03.02.2008, 20:08
bazı sesler güldürür... bazı sesler öldürür.:p:p ama en sinir olduğum ilginç korna sesleri....:S:S:S

insomnia
03.02.2008, 20:28
Ağız şapırtısı
Sakız cakırtısı
Çay löpürtüsü

Benim için ilk üç bunlar

hünkar62
03.02.2008, 21:39
kesinlikle ses sanatçılığıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan mankenlikten sanatçılığa geçiş yapmaya çalışan eski mankenlerin sesleri... :D

sevgi
04.02.2008, 20:17
kapı zili , masamdaki telefonun sesi ,gök gürültüsü birde erkek kardeşimin o gür sesiyle ki mutlaka bişeyler isteyecektir ablaaaaaa diye bağırması... bu sesleri duyduğumda kafamı duvarlara vurmak istiyorum...

captive_
04.02.2008, 20:52
kadinlarin dır dır sesi :D

İrMaK_D
04.02.2008, 22:28
En dayamadığım ses yün ipin dişlerle kesilmesi onun çıkardığı sese dayanamıyorum şu anda yazarken bile çok kötü oldum :S
Birde tırnaklarla mermerin üzerine sürterek çıkarılan ses ama onu kuzenimle inatlaşarak yendim :D:D