Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzurum Zaza Alevileri
arkadaşlar bende Erzurum Zaza Aleviyim
Erzurumdaki tüm aleviler ZAZA IRKINDANDIR.
ama çok az bi kısmı sonradan kurmanci öğrenerek kürtleşmiş , bi kısmıda türkçe öğrenerek türkleşmiştir. Aslen hepsi ZAZADIR
YAŞASIN ZAZA HALKI
WEŞ BO QOME ZAZA
ama çok az bi kısmı sonradan kurmanci öğrenerek kürtleşmiş , bi kısmıda türkçe öğrenerek türkleşmiştir. Aslen hepsi ZAZADIR
YAŞASIN ZAZA HALKI
WEŞ BO QOME ZAZA
1. IRK diye bisey yoktur!
2. Erzurum'da bulunan Alevi köylerinin hepsi Zaza degildir (güneyinde ve güney batisindaki Alevileri Zaza'dir evet)... Senkaya'daki Aleviler Türkmen'dir!... Kürt Alevi yerlesimleri var mi bilmiyorum...
ZAZA IRKI, TÜRKMEN IRKI, KÜRT IRKI gibi kelimeler kullanmamani rica ederim, çunku hepimiz Adem babanin evlatlari, Ehlibeyt soyundaniz!
saygilar
YAŞASIN ZAZA HALKI
WEŞ BO QOME ZAZA
Ciddi olamassın bırak türkleşerek kürtleşerek asimile olma hikayesini asıl sizin tarihinizde asimile olma gibi terimler kullanılıyor. neden zaza alevileri kendi tarihlerinden ve ne olduklarından hala şüpheliler. ayrıca şenkayanın türkmen alevileri öncede türkmendiler şimdide gec bu şoven ırkçı yaklaşımları.
ister zaza ol ister türk ister kürt ister türkmen ne olursan ol insansan yine gel kırmadan dökmeden haklının hakkını vererek gel selamlar saygılar tüm halklar kardeştir.güçlerinizi birleştiriniz birlikten kuvvet doğar
karayazili 18.01.2008, 15:20 arkadaşlar bende Erzurum Zaza Aleviyim
YAŞASIN ZAZA HALKI
WEŞ BO QOME ZAZA
erzurumluyum ve zazayım aslen. eğer zaza kürt değilse kürtleşmiş olduğum için gurur duyuyorum. ama ben bir ZAZA KÜRDÜ yüm. bundan daha çok gurur duyuorum. ırk kelimesinede o kadar vurgu yapman hiç hoş olmamış. üstelik ne önemi varki erzurumdaki alevilerin ırkının önemli olan insan olmak değilmi?
Erzurum alevilerinin çoğu başta hınıs ilçesi olmak üzere zaza alevisidir, hatta hınıslı zaza aleviler kendilerini bölgesel olarak dersimin bir parçası olarak hissederler. Şenkaya gibi Erzurum'un kuzey bölgesindeki alevilerde türkmendir.
Tarih kurumu başkanı hallaçoğlu gibi ırk teşiscisi arkadaşlar çıkmış! Burda belirli etnik yapılardaki insanların var oluşları ile ilgili dayanaksız teşhislerde bulunmak, ne etik, ne de bilimsel olarak uygun bir davranış değil.
Kuzey Egeli 18.01.2008, 19:10 Önemli olan insan olmaktır,çünkü buna çok ihtiyacımız var.Bu ülkede yeterince yezit var. Bu form sadece alevilerin değil,tüm güzel düşünen insanların yeridir.kürtte olur,zazada,türkte,çerkezde....Zaman ayrışmak değil,ortak paydada toplanmaktır.
Birisi Kürdüm Aleviyim yani kürt alevisiym diyince can diyorsunuz. Birisi Arabım Aleviyim yani arap alevisiyim diyince can diyosunuz.
peki biz Zazayız Aleviyiz diyince neden "can düşmanı" diyorsunuz, ırkçı diyorunuz. yakışıyormu?
ne yani Zaza alevi olmazmı bütün Aleviler türk olmak zorundamı?
Zaza Halkının yarısı alevidir ve Zaza ırkı vardır bunu inkar edemezsiniz. CANLAR
ez qurbano welate xo
ez heyrano qome xo
ez sekeri semekeri
sare xo bıceri kata şeri
Birisi Kürdüm Aleviyim yani kürt alevisiym diyince can diyorsunuz. Birisi Arabım Aleviyim yani arap alevisiyim diyince can diyosunuz.
peki biz Zazayız Aleviyiz diyince neden "can düşmanı" diyorsunuz, ırkçı diyorunuz. yakışıyormu?
Zaza Halkının yarısı alevidir ve Zaza ırkı vardır bunu inkar edemezsiniz. CANLAR
ez qurbano welate xo
ez heyrano qome xo
ez sekeri semekeri
sare xo bıceri kata şeri
can diğer canların senin bu kadar üstüne gittiklerini tam kestiremiyorum ama sanırım ırk kelimesi yani ırkçılık benzetmesi ile genelde kullanıldığı için seni uyarmak istemişler... yoksa sırf zaza olduğun için seni can düşmanı olarak gördüklerini sanmıyorum..
arkadaşlarımız sadece ırkçılığa karşı oldukları için haklı olarak seni uyarmışlar...
saygılarımla...
geygel60 17.04.2008, 19:04 Birisi Kürdüm Aleviyim yani kürt alevisiym diyince can diyorsunuz. Birisi Arabım Aleviyim yani arap alevisiyim diyince can diyosunuz.
ez qurbano welate xo
ez heyrano qome xo
ez sekeri semekeri
sare xo bıceri kata şeri
Yazdıklarını bir daha okurmusun yazdıklarınla düşündüklerin çelişiyor.
vural_34 17.04.2008, 19:06 erzurumluyum ve zazayım aslen. eğer zaza kürt değilse kürtleşmiş olduğum için gurur duyuyorum. ama ben bir ZAZA KÜRDÜ yüm. bundan daha çok gurur duyuorum. ırk kelimesinede o kadar vurgu yapman hiç hoş olmamış. üstelik ne önemi varki erzurumdaki alevilerin ırkının önemli olan insan olmak değilmi?
bence bu konuyu bu kadar abartmanız gereksiz zazaları sevmiyorsananız bunu açıkca belirte bilirsiniz fakat bu kadar gereksiz ustlenmeyi yapmamalısınız bende zaza ve kürdüm ama en önemlisi aleviyim dahada önemlisi insanım var mı daha ötesi
olay ırkçılık olayı değildir.
biz Aleviliği anadlimizde yaşıyoruz. Ve böyle daha orjinal geliyo bize. ama siz buna dersenizki asimile olun gelin türkleşin ve türk alevisi olun ben buna karşıyım.
alevilik altından türkçülük yapmak kadar çirkin birşey olamaz
alevilik bir yaşam şeklidir bir hak yoludur. ve bir halk o inancı benimsemişse en doğalıdırki kendi diliyle ibadetini inancını yapar.
bu bakımda türk olmayan alevi kitle (ki bence baya büyük bi kitle) bunlara ve aleviliği yaşam şekillerine de saygı göstermek tüm canların yapması geren bişeydir.
saygılarımla.
olay ırkçılık olayı değildir.
biz Aleviliği anadlimizde yaşıyoruz. Ve böyle daha orjinal geliyo bize. ama siz buna dersenizki asimile olun gelin türkleşin ve türk alevisi olun ben buna karşıyım.
alevilik altından türkçülük yapmak kadar çirkin birşey olamaz
alevilik bir yaşam şeklidir bir hak yoludur. ve bir halk o inancı benimsemişse en doğalıdırki kendi diliyle ibadetini inancını yapar.
bu bakımda türk olmayan alevi kitle (ki bence baya büyük bi kitle) bunlara ve aleviliği yaşam şekillerine de saygı göstermek tüm canların yapması geren bişeydir.
saygılarımla.
yani türk alevisi olmaz bu bir saçmalıktır diyorsun öle mi ? diğer arkadaşların sana verdikleri olumsuz tepkilere tamamen katılıyorum.. Düşünce tarzını değiştirmen makbul geçer...
|