Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıkesir'in Alevi yerleşimleri (Harita)
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=14994&stc=1&d=1196835419
Kirmizi = Alevi yerlesim yerleri
Mavi = karisik yerlesim yerleri
Balikesir toplam:
49 yerlesim yeri
(45'i Alevi, 4'ü karisik)
Merkez ilçesi:
17 yerlesim yeri
(16'si Alevi, 1'i karisik)
Pamukçu kasabasi, Aynaoglu, Ciftlikköy, Cukurhüseyin, Deliklitas, Gökçeören, Inkaya, Karamanlar, Kuskaya, Macarlar, Ortamandira (Karagedik), Türkali, Yaylacik, Bahçedere (karisik, Findikli ve Kavakbasi mahalleleri Alevi'dir), Kabakdere (Sögütgiri), Aliaga (Dübecik), Coraklik (Yesilyurt)
Edremit ilçesi:
10 yerlesim yeri
(8'i Alevi, 2'si karisik)
Aritasi, Beyoba, Camci, Doyuran, Haciarslanlar, Kavlaklar, Mehmetalani, Tahtakuslar, Güre kasabasi (karisik, Yassiçali mahallesi Alevi'dir), Avcilar köyü (Kizilçukur mahallesi Alevi'dir)
Bigadiç ilçesi:
6 yerlesim yeri
(6'si Alevi)
Akyar, Elyapan, Güvemçetmi, Kozpinar, Özgören (Yumrukluçetmi), Yesildere (Killik)
Burhaniye ilçesi:
2 yerlesim yeri
(1'i Alevi, 1'i karisik)
Tahtaci, Pelitköy beldesi (karisik)
Gönen ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)
Killik, Tastepe
Manyas ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)
Kalebayiri, Kulakköy
Kepsut ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)
Mehmetler (Mehmetalan), Armutlu
Sindirgi ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
Kocasinan (Cehennemdere)
Susurluk ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
Danaveli
Dursunbey ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)
Tepeköy, Hacilar
Savastepe ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
Kongurca
Balya ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)
Kocabük, Degirmendere
Ivrindi ilçesi:
1 yerlesim yeri
(Alevi)
Soganbükü
listede yanlislik varsa, veya eksik köyler varsa, yardimci olursaniz sevinirim
sagolun varolun
murat222 28.11.2007, 00:48 balıkesir merkez :bahçedere(fındıklı mahallesi alevidir),
balya:kocabük
kepsut:armutlu
bu köylerde alevidir
balıkesir merkez :bahçedere(fındıklı mahallesi alevidir),
balya:kocabük
kepsut:armutlu
bu köylerde alevidir
verdigin köyleri ekledim
çok sagol
başkabirdünya 28.11.2007, 01:37 balıkesir/dursunbeyli varmı aramızda??
Alevi_Siyah kardesim, topigi "EGE" bölümüne açmisim yanlislikla, "MARMARA" bölümüne kaydirsan iyi olur
simdiden sagol :)
bende zanettim balikkesirde 100 alevi köyü var.. yarisi bile degilmis
Çalışmanız için güzel olmuş ellerinize sağlık.
Diğer köyler;
ivrindi- soğanbükü
merkez- kabakdere(söğütgırı)
merkez-aliağa
merkez-çorak(yeşilyurt) - yerelnette köy adı yok ama diğer resmi sitelerde(milli emlak gibi) var.
balya-Değirmendere
çetlemik köyü var resmi olarak aynaoğlu köyü mahallesi olabilir.
Kavakbaşı köyü var ama resmi adını bulamadım. Bir yerde resmi adı
Bahçedere diye geçiyor ama emin değilim.
kıraç köyü var herkes biliyor ama resmi adını bulamadım.
Ayrıca killik resmi adı yeşildere bigadiç'e bağlıdır, gönen'e değil.
Edremit körfezi bölgesinde daha fazla tahtacı köyü olabilir. O bölgede yaşayanlar yazarlarsa güzel olur.
iyi günler
Çalışmanız için güzel olmuş ellerinize sağlık.
Diğer köyler;
ivrindi- soğanbükü
merkez- kabakdere(söğütgırı)
merkez-aliağa
merkez-çorak(yeşilyurt) - yerelnette köy adı yok ama diğer resmi sitelerde(milli emlak gibi) var.
balya-Değirmendere
çetlemik köyü var resmi olarak aynaoğlu köyü mahallesi olabilir.
Kavakbaşı köyü var ama resmi adını bulamadım. Bir yerde resmi adı
Bahçedere diye geçiyor ama emin değilim.
kıraç köyü var herkes biliyor ama resmi adını bulamadım.
Ayrıca killik resmi adı yeşildere bigadiç'e bağlıdır, gönen'e değil.
Edremit körfezi bölgesinde daha fazla tahtacı köyü olabilir. O bölgede yaşayanlar yazarlarsa güzel olur.
iyi günler
sagol yardimin için,
verdigin köyler arasinda Soganbükü (Ivrindi ilçesinde), Kabakdere (Merkez ilçesinde), Degirmendere (Balya ilçesinde) köylerini ekledim..
- Sögütgiri (Sögütkiri olarak buldum haritada).. bu köy ayri bir köy, eger Alevi'yse eklicem
- Aliaga köyünü bir türlü bulamiyorum haritada.. bu köy nereye yakin?
- Corak (Yesilyurt) köyünü de bulamadim haritada.. çORAKLIK köyü var (Aynaoglu'na yakin, o köy mü yoksa?)
- Aynaoglu ile Baçedere köyleri zaten eklenmisti listede
- KIRAç köyünü bulamadim haritada.. nereye yakin oldugunu söylersen bulabilirim
- Killik köyü Gönen ilçesinde bulunuyor, belki Yesildere'nin eski ismi Killik'tir, ama Yesildere köyünü eklemistim zaten (Bigadiç ilçesine bagli).. yani Gönen'deki Killik köyü ayri bir köydür
toplam 3 köy ekledim verdigin listende..
ve 2 köyü eklicem, ama emin olmak için bilgini beklicem (Sögütkiri ve çORAKLIk köyleri)
sagol tüm bilgilerin, yardimin için :wink:
simdilik 45 yerlesim yeri var (42'si Alevi, 3'ü karisik)
sagol yardimin için,
verdigin köyler arasinda Soganbükü (Ivrindi ilçesinde), Kabakdere (Merkez ilçesinde), Degirmendere (Balya ilçesinde) köylerini ekledim..
- Sögütgiri (Sögütkiri olarak buldum haritada).. bu köy ayri bir köy, eger Alevi'yse eklicem
- Aliaga köyünü bir türlü bulamiyorum haritada.. bu köy nereye yakin?
- Corak (Yesilyurt) köyünü de bulamadim haritada.. çORAKLIK köyü var (Aynaoglu'na yakin, o köy mü yoksa?)
- Aynaoglu ile Baçedere köyleri zaten eklenmisti listede
- KIRAç köyünü bulamadim haritada.. nereye yakin oldugunu söylersen bulabilirim
- Killik köyü Gönen ilçesinde bulunuyor, belki Yesildere'nin eski ismi Killik'tir, ama Yesildere köyünü eklemistim zaten (Bigadiç ilçesine bagli).. yani Gönen'deki Killik köyü ayri bir köydür
toplam 3 köy ekledim verdigin listende..
ve 2 köyü eklicem, ama emin olmak için bilgini beklicem (Sögütkiri ve çORAKLIk köyleri)
sagol tüm bilgilerin, yardimin için :wink:
simdilik 45 yerlesim yeri var (42'si Alevi, 3'ü karisik)
Merhaba,
-Sögütgiri kabakdere'nin eski adı.
-aliağa(dübecik) merkezin 15 batısında kilometre Balıkesir-Edremit yolunda Dallımandıra,Dereköy ve Naipli komşu köyleri. Küçük bir köy.
-çORAKLIK(yeşilyurt) köyü imiş. Detaylı araştırınca köyün adının çorak değil çoraklık olduğunu buldum.
-Kıraç köyünü herkes söylüyor ama yerini bir türlü bulamadım. Mezra olabilir mi diye düşünmeye başladım.
Bir rica; köy adlarını yazarken parentez içindeki isimlerini de yazarsan daha iyi olur. Değişen köy isimleri geçmişe yönelik araştırma yapacak insanların işlerini zorlaştırır. Burda gerçekten değerli bir emek ile değerli bir kaynak yaratılıyor. Başda senin tüm emek verenlerin emeğine sağlık.
Son not:
Özgören eski ismi Yumrukluçetmi
iyi günler
alevi kızı 03.12.2007, 13:22 Mrb Önce PaylaŞimin İÇİn TeŞekkÜr Ederİm Sana Ama Daha Detayli Bİr AraŞtirma Yapman Gerek.ben De Merkeze BaĞli KavakbaŞi KÖyÜndenİm BahÇedere Dİye YazmiŞsin Evet KavakbaŞi,findikli Ve BahÇedere Olmak Üzere 3 Mah. OluŞuyor İkİsİ Alevİdİr(kavakbaŞi Ve Findikli), BahÇedere İse SÜnnİ KÖyÜdÜr.bİde Benİm BİldİĞİm Karamanlar,macarlar,ÇukurhÜseyİn,Çoraklik(yeŞİlyur t) KÖylerİ Var.bunlar Hepsİ SavaŞtepe Yolu Üzerİnde Ve Merkeze BaĞli Alevİ KÖylerİdİr.
Merhaba,
-Sögütgiri kabakdere'nin eski adı.
-aliağa(dübecik) merkezin 15 batısında kilometre Balıkesir-Edremit yolunda Dallımandıra,Dereköy ve Naipli komşu köyleri. Küçük bir köy.
-çORAKLIK(yeşilyurt) köyü imiş. Detaylı araştırınca köyün adının çorak değil çoraklık olduğunu buldum.
-Kıraç köyünü herkes söylüyor ama yerini bir türlü bulamadım. Mezra olabilir mi diye düşünmeye başladım.
Bir rica; köy adlarını yazarken parentez içindeki isimlerini de yazarsan daha iyi olur. Değişen köy isimleri geçmişe yönelik araştırma yapacak insanların işlerini zorlaştırır. Burda gerçekten değerli bir emek ile değerli bir kaynak yaratılıyor. Başda senin tüm emek verenlerin emeğine sağlık.
Son not:
Özgören eski ismi Yumrukluçetmi
iyi günler
Can,
- Aliaga (dübecik köyünü ekledim)
- Coraklik (Yesilyurt köyünü ekledim)
- Özgören'in eski ismini ekledim listeye
- Kabakdere'nin eski ismini ekledim listeye
toplam etti 47 yerlesim yeri :)
bi Kiraç köyü kaldi... bi de Yaylacik köyü, benim haritada "mezra/mahalle" olarak geçiyor.. yardimci olursan sevinirim
simdiden sagol
Mrb Önce PaylaŞimin İÇİn TeŞekkÜr Ederİm Sana Ama Daha Detayli Bİr AraŞtirma Yapman Gerek.ben De Merkeze BaĞli KavakbaŞi KÖyÜndenİm BahÇedere Dİye YazmiŞsin Evet KavakbaŞi,findikli Ve BahÇedere Olmak Üzere 3 Mah. OluŞuyor İkİsİ Alevİdİr(kavakbaŞi Ve Findikli), BahÇedere İse SÜnnİ KÖyÜdÜr.bİde Benİm BİldİĞİm Karamanlar,macarlar,ÇukurhÜseyİn,Çoraklik(yeŞİlyur t) KÖylerİ Var.bunlar Hepsİ SavaŞtepe Yolu Üzerİnde Ve Merkeze BaĞli Alevİ KÖylerİdİr.
sagol yardimin için.. verdigin köyleri ekledim fakat Kavakbasi mahallesi benim haritada bulunmuyor.. Bahçedere'nin Findikli mahallesini ekledim Alevi olarak.. ayrintili bilgi verirsen sevinirim, simdiden sagol :)
Can,
- Aliaga (dübecik köyünü ekledim)
- Coraklik (Yesilyurt köyünü ekledim)
- Özgören'in eski ismini ekledim listeye
- Kabakdere'nin eski ismini ekledim listeye
toplam etti 47 yerlesim yeri :)
bi Kiraç köyü kaldi... bi de Yaylacik köyü, benim haritada "mezra/mahalle" olarak geçiyor.. yardimci olursan sevinirim
simdiden sagol
Merhaba,
Kavakbaşı-Bahçedere köyünün mahallesi
Bigadiç yeşildere köyünün eski adı killik
Sındırgı kocasinan köyünün eski adı cehennemdere
Merkez Ortamandıra köyünün eski adı Karagedik
Yaylacık köyü deliklitaş küyünü kuzeyinde.
Aşağıdaki haritada gözüküyor. Ama bu haritada bazı köyle gözükmüyor.
http://harita.turkcebilgi.com/Bal%C4%B1kesir_haritasi/
tapu kadastronun köy bilgileri aşağıda. Eski köy isimleri de bulunuyor.
http://www.e-tkbm.gov.tr/publisher/projeizleme.htm
Daha önce yazılan kızılçukur edremitte ve avcılar köyünün mahallesi.
Kıraç köyü galiba mahalle. Foruma yazacağım bakalım ordan bir şey çıkabilir.
Balıkesir yöresinde bir miktar daha tahtacı köyü buldum. Araştırılırsa daha fazla olabilir.
Aşağıdakileri bir kaynaktan buldum başka kaynaklardan da doğrulamak gerekiyor.
dursunbey hacilar köyü
sındırgı kuru köyü
savaştepe giresun
kaynak
http://mehmetlerkoyu.blogcu.com/2454523
http://mehmetlerkoyu.azbuz.com/categories.jsp?catID=1558288
Merhaba,
Kavakbaşı-Bahçedere köyünün mahallesi
Bigadiç yeşildere köyünün eski adı killik
Sındırgı kocasinan köyünün eski adı cehennemdere
Merkez Ortamandıra köyünün eski adı Karagedik
Yaylacık köyü deliklitaş küyünü kuzeyinde.
Aşağıdaki haritada gözüküyor. Ama bu haritada bazı köyle gözükmüyor.
http://harita.turkcebilgi.com/Bal%C4%B1kesir_haritasi/
tapu kadastronun köy bilgileri aşağıda. Eski köy isimleri de bulunuyor.
http://www.e-tkbm.gov.tr/publisher/projeizleme.htm
Daha önce yazılan kızılçukur edremitte ve avcılar köyünün mahallesi.
Kıraç köyü galiba mahalle. Foruma yazacağım bakalım ordan bir şey çıkabilir.
Balıkesir yöresinde bir miktar daha tahtacı köyü buldum. Araştırılırsa daha fazla olabilir.
Aşağıdakileri bir kaynaktan buldum başka kaynaklardan da doğrulamak gerekiyor.
dursunbey hacilar köyü
sındırgı kuru köyü
savaştepe giresun
kaynak
http://mehmetlerkoyu.blogcu.com/2454523
http://mehmetlerkoyu.azbuz.com/categories.jsp?catID=1558288
Sagol tüm bilgiler ve yardimin için :turned:
- Bahçedere'nin Kavakbasi mahallesini ekledim listeye (haritada bulunmuyor çünkü ayni köyün mahallesi, Bahçedere karisik köyü olarak yani)
- Yesildere, Kocasinan, Ortamandira köylerinin eski isimlerini ekledim listeye
- Avcilar köyünün Kizilçukur mahallesini ekledim haritaya (karisik köy olarak yer aliyor haritada)
- Dursunbey'in Hacilar köyünü ekledim
- Merkez'in Yaylacik köyünü düzelttim sayende!
- Sindirgi'nin Kuru köyünü ve Savastepe'nin Giresun köyünü bulamadim haritada
sayende 49 yerlesim yeri oldu (45'i Alevi, 4'ü karisik)... arti son verdigin iki köy eksik haritada bulamadigim
saygilar sevgilerrrr
ayrica verdigin bu site http://www.e-tkbm.gov.tr/publisher/projeizleme.htm çok isime yaricak... il il, ilçe ilçe Alevi yerlesimlerinin yüzde kaçi haritalari için... nasil tesekkür edecegimi bilemiyorum valla!! Allah tuttugunu altin edeee :):):) süper bir site!!!!
ayrica verdigin bu site http://www.e-tkbm.gov.tr/publisher/projeizleme.htm çok isime yaricak... il il, ilçe ilçe Alevi yerlesimlerinin yüzde kaçi haritalari için... nasil tesekkür edecegimi bilemiyorum valla!! Allah tuttugunu altin edeee :):):) süper bir site!!!!
Merhaba,
Elimizden geldiğince çabanıza katkı sunmaya çalışıyoruz. Alevi köylerinin toplam sayısı çıkarsa ve bu sayıya göre 1927 nüfusuna göre bir oranlama yapılarak ortalama alevi nüfusuna ulaşılabilinir. 1927 nüfus sayısı önemli çünkü o zaman çoğu insan köylerde yaşıyordu. O sayıma göre köy oranları nüfusa dair bir bilgi verebilir.
Batı ve Güney Anadolu'da(Çanakkale - Balıkesir - İzmir - Manisa - Aydın - Denizli - Muğla - Antalya - Mersin) önemli miktarda tahtacı alevi nufusu var. Tahtacılar
Türkiye çapında örgütlenip dernek kurmuşlar. Merkezi'de İzmir-Narlıdere.
Aşağıdaki haberde dernek ve yöneticileri ile ilgili iletişim bilgileri var. Bu kişiler ile irtibata kurabilirsen baya bilgi edinebilirsin.
http://www.alevi.com/haberler+M585d3f0aa3e.html
İyi günler
ufuk2235 05.12.2007, 13:16 bey oba köyü alevi değildir..ben hacıaslanlar köyünden ufuk tuzlu selamlar
Paylasim icin tesekkürler...büyük bir hizmet...
Balikesir Merkeze bagli Pamukcu kasabasi Alevi degildir, tamamen sünnidir..
Saygilarla
bandırma-çepni ve manyas-haydar köylerini de ekle ;)
zarathusra 09.04.2008, 07:49 ben balıkesirde okudum balıkesir merkeze baglı 36 tane alevi köyü oldugunu biliyorum ama isimleri derseniz onu bilmiyorum..
ama demem odur ki ne kadar alevide olsalar yasal olmayan bütün işlerde bu arkadaslarımızda mevcut.
özellikle macarlara dikkat :))
AKREPkral 13.04.2008, 19:28 mrb lar ben balıkesir aynaoğlu köyünden aynaoğlu köyü iki mahalleden oluşur mahalle olarak çitlenbik ve koru diye bunlar aynaoglu köyü diye gecer sevgilerle
|
|