Orijinalini görmek için tıklayınız : Manisa'nın Alevi yerleşimleri (Harita)

gulemin
27.11.2007, 21:25
http://aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=15212&stc=1&d=1198510363
Kirmizi = Alevi yerlesim yerleri
Mavi = karisik yerlesim yerleri

Manisa toplam:
34 yerlesim yeri
(24'ü Alevi, 10'u karisik)

Salihli ilçesi:
18 yerlesim yeri
(13'ü Alevi, 5'i karisik)

Bagcilar, Bektaslar, Caltili, Cukuroba, Dombayli (karisik), Hacibektasli, Hacili, Hasalan, Kabazli, Kkaraoglanli, Mersindere, Mevlutlu, Torunlu (Okçulu), Yesilova, Sart kasabasi (karisik), Yilmaz kasabasi (karisik), Durasalli (karisik), Caferbey (karisik)

Turgutlu ilçesi:
3 yerlesim yeri
(2'si Alevi, 1'i karisik)

Cepnibektas, Cepnidere, Irlamaz (karisik)

Akhisar ilçesi:
3 yerlesim yeri
(2'si Alevi, 1'i karisik)

Sünnetçiler, Yatagan, Beyoba (karisik)

Kula ilçesi:
2 yerlesim yeri
(2'si Alevi)

Encekler, Kenger

Saruhanli ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i karisik)

Dilek kasabasi (karisik)

Soma ilçesi:
3 yerlesim yeri
(3'ü Alevi)

Kozluören, Ularca, Karaçam

Demirci ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i karisik)

Icikler kasabasi (karisik)

Alasehir ilçesi:
2 yerlesim yeri
(1'i Alevi, 1'i karisik)

Sahyar, Dereköy (karisik)

Merkez ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Yeniköy

* * * * *

haritada bulamadigim köyler:
Salihli'nin Kaplanköy köyü,

listede yanlislik varsa, veya eksik köyler varsa (ki eminim vardir!!)..
yardimci olursaniz sevinirim
sagolun varolun

ege güzeli
28.11.2007, 17:46
turgutlu daki alevi sayısı da çok.turgutlu da çok az olduğu biliniyor ama bayağı var yani.ama diğer kısımları bilmiyorum

gulemin
28.11.2007, 17:52
turgutlu daki alevi sayısı da çok.turgutlu da çok az olduğu biliniyor ama bayağı var yani.ama diğer kısımları bilmiyorum

can, bildigin köyler varsa söyle eklim :)
sagol simdiden

asd.1950
28.11.2007, 18:02
Gerçekte bu konuda bir envanter çıkarılmalıdır. Türkiye'nin her bölgesinde yapılacak böyle bir çalışma nüfusumuz hakkında daha doğru bir fikir oluşturacaktır.

adurmus
02.12.2007, 15:22
Merhaba,
Balıkesir-Çanakkale-İzmir-Manisa-Aydın bölgesinde çok miktarda çepni-tahtacı köyü var. Heryıl ağustos ayında İzmir Kemalpaşa'da Hamzababa şenlikleri yapılır yukardaki bölgelerden çok fazla insan oraya gider. Belki oraya gidilerek ege alevileri hakkında daha fazla bilgi edinilir.
Eklemek istediğim köy;
Soma Karaçam köyü

gulemin
03.12.2007, 04:18
Merhaba,
Balıkesir-Çanakkale-İzmir-Manisa-Aydın bölgesinde çok miktarda çepni-tahtacı köyü var. Heryıl ağustos ayında İzmir Kemalpaşa'da Hamzababa şenlikleri yapılır yukardaki bölgelerden çok fazla insan oraya gider. Belki oraya gidilerek ege alevileri hakkında daha fazla bilgi edinilir.
Eklemek istediğim köy;
Soma Karaçam köyü

Can, verdigin köyü ekledim çok sagol
30 yerlesim yeri oldu sayende :)

gulemin
03.12.2007, 05:28
Merkez'in Yeniköy köyünü de ekledim
etti 31 yerlesim yeri

dostt
03.12.2007, 15:20
can teşekkür ederim bu bilgiler için
bende kulanın KENGER köyündenim
kaplan alevi köyüdür
kengerle sınır...

dostt
03.12.2007, 15:25
alaşehirde dereköy var(karışık)

gulemin
04.12.2007, 00:06
can teşekkür ederim bu bilgiler için
bende kulanın KENGER köyündenim
kaplan alevi köyüdür
kengerle sınır...

Kaplanköy Salihli ilçesine bagli diye buldum yerelnet'ten fakat haritada bulamiyorum bu köyü... Kenger'in çevre köyleri sunlardir (belki eski ismi var diye yaziyorum) : Haciköseli, Akçaköy, Mamatli, Akyar, Celikli, Eminbey, Delibasli... bu köyler sizin köye yakin ve Salihli ilçesine bagli... Kaplanköy tam olarak nerede? yani komsu köyleri nedir? eski ismi varsan iyi olur, belki öyle bulabilirim haritadan... simdiden sagol kardesim :)

gulemin
04.12.2007, 00:07
alaşehirde dereköy var(karışık)

verdigin köyü ekledim can, çok sagol
simdilik toplam 32 yerlesim yeri (25'i Alevi, 7'si karisik)
Kaplanköy hakkinda bilgileri bekliyorum, onu da eklicem ;)

adurmus
12.12.2007, 14:13
Merhaba,
Balıkesir-Manisa yolu üzerinde, Kırkağaç ilçesine bağlı gelenbe beldesi alevidir.
İyi günler

gulemin
14.12.2007, 18:38
Merhaba,
Balıkesir-Manisa yolu üzerinde, Kırkağaç ilçesine bağlı gelenbe beldesi alevidir.
İyi günler

merhaba can, verdigin beldeyi arastirdim ve orada akp %70 oy almis, dyp %26.9 ve chp %1.54... bu beldenin alevi olduguna emin misin?

dostt
14.12.2007, 21:26
can kaplan köyü hacıköseki ile delibaşlı arasında kalıyo
yani kengerle hacıköselinin kuzeydogusu
birde tam bilmiyorum nereye baglı oldugunu,
kemikdere köyü var....
saruhanlıyla manisa arasında....

CaNCa
16.12.2007, 15:32
Manisa Kula ilçesinin, ibrahimağa köyününde alevi olduğunu duydum. Kula alevisi arkadaşların bu konuda bir bilgisi var mı?

adurmus
16.12.2007, 16:17
merhaba can, verdigin beldeyi arastirdim ve orada akp %70 oy almis, dyp %26.9 ve chp %1.54... bu beldenin alevi olduguna emin misin?
Merhaba,
Bir daha araştırayım.

bellatrix62
16.12.2007, 21:15
manisa salihlide kaldım 1 sene Alevi arkadaşlar vardı.ayrıca merkezinde tuncelililer yine vardı :D onlarıda sayarsak salihlide iyi bir alevi nüfusunun oldugunu söyleyebiliriz.:)

Zeki45
24.12.2007, 06:46
Sarigöl ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Özpinar

Özpınar Benim köyümdür ve ben sizden köyümün alevi olduğu kanısına nerden vardığınızı öğrenmek istiyorum.

serekoy
24.12.2007, 16:47
yılmaz kasabasında durasallı kasabasında ayrıca caferbey hasalan köylerinde de yoğun bir alevi nufusu var bu köylere sonradan suni nufus yerleşmiştir

gulemin
24.12.2007, 17:28
yılmaz kasabasında durasallı kasabasında ayrıca caferbey hasalan köylerinde de yoğun bir alevi nufusu var bu köylere sonradan suni nufus yerleşmiştir

verdigin yerleri ekledim, karisik yerlesimleri olarak
Hasalan köyü Alevi diye geçiyor haritada, bunu onceden eklemistim.. bu köy de mi karisik?

sagol yardimin için!!

gulemin
24.12.2007, 17:29
Sarigöl ilçesi:
1 yerlesim yeri
(1'i Alevi)

Özpinar

Özpınar Benim köyümdür ve ben sizden köyümün alevi olduğu kanısına nerden vardığınızı öğrenmek istiyorum.

Can, bu köy forum'da verilmis ki biz de ekledik, yoksa Alevi olmayan bir köyü Alevi yapma gibi bir niyetimiz yok.. madem bu köy Alevi degil, haritayi düzeltiyorum, bilgin için sagol
kal saglicakla

drmşÇeTiN
26.12.2007, 03:11
köylere neden bu kadar takıldınız anlamadım.tüm forum dahilinde bir köy fenomeni tutmuş gidiyor.benim dedemlerim köyü zamanında göç eylemiş şehire yerleşmiş.akhisar gebeçınar köyü.şehire yerleşip şehirde inançlarını devam ettirdikleri gibi şehirde de önemli mevkilere gelmişlerdir.belki doğu bölgeleri için köy kavramı canlı olabilir ama batı bölgelerinde kent yaşamı daha baskındır.burada köyleri sayarak belki nostalji yapmış oluruz ancak bence asıl yapmamız gereken kent yaşamı ile ilgili idrak ve paylaşımlardır.

mesela dedemlerin 1950den önce gerçekleştirdiklri göç gibi , biz de ailecek 2002 yılında akhisardan karşıyakaya geldik.ben burada akhisardaki gibi bir kardeşlik ortamını bulamadım.bunu yaşayan elbet başkarı da vardır.bu konu üzerine pek ala konuşulabilir.

herkese candan sevgiler.

kengerly h.ali
28.12.2007, 13:10
walla kulanın iki alevi köyü war. biri encekler biri de beneım de köyüm olan KENGER. karısık olan koylerle ılgılı bişey dıyemıcem.kaplan köyü alevidir ama salihliye baglı. we cok küçük bi yer oldugu için harita da bulamayabılırsınız.divlit yanardagının salihliye bakan tarafında yerlesmıstır.yakınlarında osmanbeyler köyü falan war.kenger köyü ile sınırdır. dostt kardesm de belirtmiş onu. ona da burdan sewgiler. arastırma için de topiği acan arkadasmıza tesekkürler.... herkese saygılar.......

onur_celik
08.01.2008, 08:33
slm canlar bende turgutluda oturuyorum ve turgutluya bağlı AKÇAPINAR köyü vardır bu köydede alevi vardır yani karışıkktır saygılarımla.

gülocan
17.01.2008, 20:51
manisa-soma-avdan köyünde de çoğunluk doğu kökenli alevidir

Alevi_Semih
12.03.2008, 13:32
Slm canlar.Bende kenger köyünü belirticektim ama kengerly h.ali yani abim benden önce belirtmiş.Bu araştırmayı yapan gulemın'e teşekkürler.

ilm-i ledun
09.04.2008, 16:17
slm manisa alaşehirde bir alevi köyü var.köyün adı hacıhaliller köyü.haceller yada hacıalilerde denir.nüfusları az ama cem evi yaptırdılar.sanırım sünni nüfusuda bulunmaktadır.büyük ihtimal hacıemirli ocağına mensuplar.
ege yöresinde daha birçok alevi köyü var ancak gizlenmişler.derelerin vadilerin içinde az nüfus ile duruyorlar.ebe lerimiz edelerimiz bahsederdi.bu köyleri bilmiyorum.

dostt
20.05.2008, 18:24
can ibrahimaga köyü çok demokrat bi köy ama alevi köyü kesinlikle degil
kulanın iki tane alevi köyü var KENGER ve ENCEKLER....

manibo45
21.05.2008, 16:42
Turgutlu da bildiğim kadarıyla (yanlışsa düzeltin) Hamza Baba Köyü var. Hatta türbesi de var adaklar adanır falan ben orayıda alevi köyü diye biliyorum. Turgutluya 5 km güneyinde...

CaNCa
21.05.2008, 17:43
Turgutlu da bildiğim kadarıyla (yanlışsa düzeltin) Hamza Baba Köyü var. Hatta türbesi de var adaklar adanır falan ben orayıda alevi köyü diye biliyorum. Turgutluya 5 km güneyinde...

Hamza baba köyü Turgutlu'ya yakın fakat ilçe olarak İzmir Kemalpaşa ilçesine bağlıdır.

akigoümit
28.05.2008, 16:00
akhisarın mahalleside var alevi olarak tahtacı mahallsei ve yel değirmeni olark gecio merkezde