Orijinalini görmek için tıklayınız : acaba karabasan mı?

serdar_adas
06.12.2007, 14:10
arkadaşlar sizlere bişey sormak danışmak isterim son altı aydır 3 günde bir geceleri uykumda hüzerimde bir agırlıkla uyanıyorum ama gözlerimi actıgım halde sag ayak baş parmağım hariç vicudumu kımıldatamıyorum besmelede bir kaç kez içten söyledikten sonra hafifliyorum ama bu son günlerde fiziki olarak dahada hissetmeye başladım yattıgım yatak olsun çekyat olsun bu agırlık beni içeriye gömüyor fiziken şiddet görmeye başlıyorum hiçbirsey fayda etmiyor kıyafetlerimin ve yorganın cekildiğini hissettiğim halde korkudan gözümü açamamaya başladım danısabilecegim yardım görebilecegim birisi varsa fikirlerinizi almak istiyorum hepinize saygılar....

lizgem
06.12.2007, 14:39
arkadaşlar sizlere bişey sormak danışmak isterim son altı aydır 3 günde bir geceleri uykumda hüzerimde bir agırlıkla uyanıyorum ama gözlerimi actıgım halde sag ayak baş parmağım hariç vicudumu kımıldatamıyorum besmelede bir kaç kez içten söyledikten sonra hafifliyorum ama bu son günlerde fiziki olarak dahada hissetmeye başladım yattıgım yatak olsun çekyat olsun bu agırlık beni içeriye gömüyor fiziken şiddet görmeye başlıyorum hiçbirsey fayda etmiyor kıyafetlerimin ve yorganın cekildiğini hissettiğim halde korkudan gözümü açamamaya başladım danısabilecegim yardım görebilecegim birisi varsa fikirlerinizi almak istiyorum hepinize saygılar....

merhaba ben bu sorunu 16 yaşımda yaşamaya başladım ve bu sene sonunda sonlandırdım çok kötü bir şey her akşam bir kaç kez karabasan çöküyordu üstüme ve ne yaptıysam kurtulamadım ve dikkatimi çeken çok sıkıntılı olduğum zamanlarda yaşıyordum bunu üzüldüğüm zamanlar ve özellikle sırt üstü yattığım zamanlarda daha hiç doktora da gitmedim ama hiçte korkmadım zorlan kendimi uyandırmayı başarabiliyordum. Buda kan dolaşımının bozukluluğundan kaynaklanıyor ve stres ama bir senedir artık yaşamıyorum çok kötü bir şey hareket ettiğini sanıyorsun hareket yok bağırdığını sanıyorsun ses yok bazen uykuda ölürüm diye korkardım ama psikolojinle yenersin sende bende yendim zaten şuan çok rahatım sadece halen sırt üstü yatamıyorum tekrarlarsa diye ama sırt üstü yatmayı çok özledim valla inşallah sende bunu yenersin sadece kendini uyandırmaya çalış bununla savaş:thumbup:

aspava
06.12.2007, 14:51
serdar can sana sadece şu kadarınıı söyleyeyim zamanında bendede vardıı ama şimdii hiçbirşey olmuyor çünkii korkmuyorum elinden geliyorsaa yapabilirsen sakınn korkmaa ve yatarken yine olurmu korkusuyla yatma aklına dahii getirmemeye çalış bunu başarabilirsen birdaha olmaz belkii yinelenir bir zaman ama sen korkmadan devam edersen birzaman sonra rahat uyursun karabasan veya üçharflii dedikleri şeyy insanıı öldüremez zarar veremez sadece insana korkuu verirler sen o korkuyu yenebilirsenn birşey olmaz

serdar_adas
06.12.2007, 14:54
cok tesekkür ederim ama son yasadıklarımında uyanık oluyorum artık uykuda olmadıgım halde baskı var sen hic yatagın cöktügünü gözünle gördünmü normalde yat yataga bir arkadasın göbegine otursun bak alttaki yatak nasıl cukurlasacak bendede öyle oluyor gercek yani uykumda degil sortunun alstigi cekilip bırakılırken sap diye tenine vurup acıttımı seni gözlerini acamadan korkudan uzanıp yorganı cektinmi hic üstüne birkac dakika sonrada yorgan cekildimi üstünden???????ben bunları yasıyorum

aspava
06.12.2007, 15:15
cok tesekkür ederim ama son yasadıklarımında uyanık oluyorum artık uykuda olmadıgım halde baskı var sen hic yatagın cöktügünü gözünle gördünmü normalde yat yataga bir arkadasın göbegine otursun bak alttaki yatak nasıl cukurlasacak bendede öyle oluyor gercek yani uykumda degil sortunun alstigi cekilip bırakılırken sap diye tenine vurup acıttımı seni gözlerini acamadan korkudan uzanıp yorganı cektinmi hic üstüne birkac dakika sonrada yorgan cekildimi üstünden???????ben bunları yasıyorum

anlıyorum senii bak sana ne anlatacağımm yıllar evel daha henüz orta son öğrencisiydim aşırı derecede rahatsız ediliyordum ben direk kendilerinii bilee gördümm yorganımm çekiliyor ama ne çekilme arkadaşlarımın isminii söyleyip çağırırlardıı vee bahsettiğin gibii üzerimdee bir ağırlıkk bağırmakk istesemm bağıramıyordumm bağırsamm sesimm çıkmıyorduu uyanıkk olduğunuu sanırsınn ama aslındaa çogunluklaa yarı uyku ile yarı uyanıklık arasındasındır yanii yenii uykuya dalma sıralarındırr vee bana hergün olurduu ve bu hergünn tam uykuya daldığım sırada bir tokatla kalkardımm ve hep ölücekmiş gibide korkardımm ama öyle bir tokatkii normaldee öyle bir tokat insanınn yüzününn felç olmasına neden olurr ama bende izmiz olmazdıı sonraa tekrar yatmaya çalışırdımm yine tokat bu uzun bir zaman böyle gittii sonundaa bir günn çokk yorgunum uyumak istiyorumm yine tokat yedimm iştee o günn kendi kendimee bağırdımm ister dövünn ister öldürünn ben yatacağımm diyee bağırıyordumm kızıyordumm birkaçgün sonraa bendenn tepkii göremeyincee yaklaşıkk birhafta kadar dokunmadılarr amaa daha sonraa yumrukk yemeye başladımm korkuu şiddetinii arttırdıkçaa arttırıyorlardııı hattaa öylee şeylerr yaşadımkii ailemm hataa komşularımız bilee şahit olduu kardeşim isee en yakınn şahitlerindendirr hatta kardeşimm öylee etkilenmiştikii uzun zaman bendenn çokk korkmuştuu şakasınaa bilee tahammüll edemezdii şöylee söyliyeyimm benim yerimdee başkasıı olsaydıı delirmiştii ama şükürr bişeyy olmadıı benimm korkmadığımıı görüncee bıraktılarr annem bizdenn ayrıı otururr birkaç ay öncee yatılıı gelmiştii rahat uyusun diyee benimm odamda kalmasınıı söyledimm vee inanırmısınn benimm odamdaa kim kalırsaa kalsınn onada aynısınıı yapıpp korkmasınaa nedenn oluyorlarr amaa bana dokunan yokk annemi bilee rahatsız etmişlerr kadınn öylee korkmuşkii daha odama girmiyor bilee :) ama bana hiçbirşey dokunmuyor

serdar_adas
06.12.2007, 15:55
umarım bendede öyle olur kokrku falan kalmadı artık öfke var uykum bölünüyor ve bütün gün başağrısı cekiyorum bende dediklerini uygularım düzelir inşallah ama bişey var önceden çok fincan çevirdim üç sayısı belli bile degil buna ruh çağırma diyorlar ama ruhun değilde başka varlıkların geldiği belli en son cağırdıgımda bana görünsen görünürmüsün dedim evet yazı peki ne şekilde dedim? insan suretinde yazdı ve zor gönderdim acaba bunla bir baglantısı olabilirmi?????

lizgem
06.12.2007, 16:54
valla arkadaşlar sizde yaşananlar garip yani ben o tarz şeyler yaşamadım ağırlık ve midemin üstünde sanki biri oturuyorda şiddetli bir ağrı umarım başarırsın

aspava
08.12.2007, 17:47
umarım bendede öyle olur kokrku falan kalmadı artık öfke var uykum bölünüyor ve bütün gün başağrısı cekiyorum bende dediklerini uygularım düzelir inşallah ama bişey var önceden çok fincan çevirdim üç sayısı belli bile degil buna ruh çağırma diyorlar ama ruhun değilde başka varlıkların geldiği belli en son cağırdıgımda bana görünsen görünürmüsün dedim evet yazı peki ne şekilde dedim? insan suretinde yazdı ve zor gönderdim acaba bunla bir baglantısı olabilirmi?????

butarz şeylerle bayağı ilgilisin sanırım ve bu yüzden onları bukadar çok düşünmen senin korkmana ve rahatsız olmana neden olabiliyor bu konu çok kapsamlı üçharflilerin yani cinlerin varlığı gerçek ama gerçekten rahatsız edenler onlarmı yoksa bizim korkularımızın yarattığı birşeymii yaşadıklarımız bileme her ikii ihtimalde çokk kuvvetlii mesela ben aklıma bile getirmezdim onları ama arada cinler hakkında yorum yapıp hikaye anlatanlarda olurdu arada belkide onların etkisinde kaldım belkide gerçekten rahatsız ettiler ama birşey varkii ben yaşadım. korkunu yenip başka konulara ve alanlara yönelip onları hiç düşünmezsen hayatın normale dönecektir

valla arkadaşlar sizde yaşananlar garip yani ben o tarz şeyler yaşamadım ağırlık ve midemin üstünde sanki biri oturuyorda şiddetli bir ağrı umarım başarırsın

bu tarz şeyleri ve hatta daha kötülerinii yaşayanlar var yurtdışında bunun araştırılması bile yapıldı kapsamlı birşekilde ve yapılan araştırmalarda bilimadamlarınınn yaşadıkları onlarıı şok ettii ; nedenininn ne olduğunuu bilmediklerii bir kadınınn cinler tarafından tecavüze ve şiddete maruz kaldığınıı söylemesii üzerine uzun araştırmalardan sonra cam bir oda içerisinde yoğun güvenlik içinde izledikleri kadınınn başına gelenlerii görüyorlar yanii bu konuu bayağıı karışıkk fazla üzerinde durmakta iyi değil böyle şeylerin insan pisikolojik olarakta etkilenebilir ve gördüğünü , yaşadığınıı sanabilir herşey mümkün ama birgerçte varkii evet onlar var ; varolan yaratıklar aynıı bizim gibii :)

renat
08.12.2007, 18:02
arkadaşlar sizlerin bahsettiğiniz olay uyku felci.bu olay bendede oluyordu
doktora gittim tedavi gördüm.

açıklaması şuymuş

Halk arasında karabasan, geceleri uyurken kişinin üstüne oturan ve onun haraket etmesini ve nefes alıp vermesini engelleyen hayalet yada ruh olarak bilinir ama bu olayın bilimsel adı Uyku Felci dir.

Psikolojideki adı uyku paralizi/uyku felçi (sleep paralyses) olan; genellikle önemli konulardaki kararsızlık, yoğun stres ve aşırı yorgunluk dönemlerinde ortaya çıkan uyku bozukluğudur.

Genelde sırtüstü yatmaktan kaynaklandığı da belirtilir. Karabasanlar daha cok elektromanyetik alanlar altında uyuduğunuzda gerceklesiyor, mesela bir masa lambasının altında, yada bir elektrikli sobanın yanında uyuduğunuzda, ikinci uykuya dalişta daha belirgin hissediliyor, uyku bölünmeleri yasanıyorsa, muhtemel beklentiler arasındadır.

karabasansız uykular

izmir_35
08.12.2007, 18:27
öncelikle geçmiş olsun hastalıgınızla ilgili birşey diyemem bu uzman işi bu konuda Canan1 arkadaşımız yardımcı olur sanırım kendisi psikolog

maymay
08.12.2007, 18:35
Bunun nedeni, beynin uykuda, ve gözlerin açık olması. O yüzden rüya ve gerçek karışır, mesela odanda canavar görürsün :)

Canan1
08.12.2007, 19:57
Iyi aksamlar....

ilk yazilanlara birsey yazmak istemiyorum,parapsikolojiylen ilgilenmiyorum,benim alan sadece psikoloji-
parapsikolojiyi red ediyorum,hayalat veya cin diye birsey yoktur........

Karabasanlar bazen ortaya cikiyorsa,fazla sorun yaratmaz..bu karabasanlar kronik olmaya basladiysa büyük sorunlar birlikte getirir..saglikli uyku ve nefes alma yöntemlerini uygulamaniz sart....

Saglikli yasam ve beslenme cok önemli....
Renat arkadasin söyledigi gibi uyku felci diye birsey var:Uyku felci bir insanin uykuya dalarken yasanan canli görsel imajlardir,yani gercek degil...ürkütücü,korkutucu olabilir....Uyku felcinin genellikle bir rüyayi takiben kisinin haraket edememesi hissidir...bu sirada ölüm korkusu ve baska korkular yasanir....

REM uykusu davranis bozuklugu
REM uykuda solumun disinda tüm kasler normalde hareketsiz..bazen harakesizlik gerceklesmes ve saldirgan davranislar ortaya cikar....

Uyku Starti
Uykuya dalarken aniden sicramalar,bunlar zararsiz durumlar.....

uyku laboratuvarlarda uyku testleri yapiliyor,size bir uyku uzmanina ve böyle bir laboratuvara gitmenizi tavsiye ederim....acil sifalar

Saygilarimla

PirO_62
09.12.2007, 15:30
öncelikle geçmiş olsun hastalıgınızla ilgili birşey diyemem bu uzman işi bu konuda Canan1 arkadaşımız yardımcı olur sanırım kendisi psikolog

Cinci Hoca Canan :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Ya şaka bir yana arada bir banada oluyor. Bende bir psikoloğa gitsem mi ?

İnsan kendinde oluyor ama haraket edemediğini hissediyor. Bağıramıyorsun. Aslında bığırıyorsun ama ruhen Sesinin gitmediğini düşünüyorsun. hiç denemedim ayak parmağım haraket ediyormu diye :) o an bir şey düşünemiyorsun. Ama her insana oluyor sanırım.

Canan1
09.12.2007, 15:34

İnsan kendinde oluyor ama haraket edemediğini hissediyor. Bağıramıyorsun. Aslında bığırıyorsun ama ruhen Sesinin gitmediğini düşünüyorsun. hiç denemedim ayak parmağım haraket ediyormu diye :) o an bir şey düşünemiyorsun. Ama her insana oluyor sanırım.

Selamlar

Senin psikologa gitmen gerekmiyor,nasil olsa bir ay sonra taaaa Alamanyalardan istanbula bir psikolog geliyormus duyduguma göre,ona artik görünürsün...............

Saygilarimla

lizgem
10.12.2007, 14:41
Iyi aksamlar....

ilk yazilanlara birsey yazmak istemiyorum,parapsikolojiylen ilgilenmiyorum,benim alan sadece psikoloji-
parapsikolojiyi red ediyorum,hayalat veya cin diye birsey yoktur........

Karabasanlar bazen ortaya cikiyorsa,fazla sorun yaratmaz..bu karabasanlar kronik olmaya basladiysa büyük sorunlar birlikte getirir..saglikli uyku ve nefes alma yöntemlerini uygulamaniz sart....

Saglikli yasam ve beslenme cok önemli....
Renat arkadasin söyledigi gibi uyku felci diye birsey var:Uyku felci bir insanin uykuya dalarken yasanan canli görsel imajlardir,yani gercek degil...ürkütücü,korkutucu olabilir....Uyku felcinin genellikle bir rüyayi takiben kisinin haraket edememesi hissidir...bu sirada ölüm korkusu ve baska korkular yasanir....

REM uykusu davranis bozuklugu
REM uykuda solumun disinda tüm kasler normalde hareketsiz..bazen harakesizlik gerceklesmes ve saldirgan davranislar ortaya cikar....

Uyku Starti
Uykuya dalarken aniden sicramalar,bunlar zararsiz durumlar.....

uyku laboratuvarlarda uyku testleri yapiliyor,size bir uyku uzmanina ve böyle bir laboratuvara gitmenizi tavsiye ederim....acil sifalar

Saygilarimla

teşekkürler canan yorumun için ben tedavi görmedim ama uyku felci olduğunu biliyorum bunu ne cin olarak nede başka yaratık olarak hiç düşünmedim bu tür şeylere inanmam zaten uzun yıllar mücadele ettim ve sonunda kazandım dediğim gibi aşırı sterese girdiğim zamanlarda çok oluyordu ama kendimi uyandırmayı her zaman başardım zafer benim :thumbup1:

serdar_adas
11.12.2007, 12:12
çok teşekkürler canım arkadaşlarım sagolun

sausen
11.12.2007, 13:06
Merhaba,

Renat ve Canan1 in yaptığı açıklamaların üstüne bir şey söylemeyeceğim.
Zaman zaman bana da oluyordu.
Biraz araştırdım sorunun bilimsel olduğunu anladım.
Ve sırtüstü yatmıyorum. Ayrıca böyle bir durum olursa,
o anda sağ elimin serçe parmağını oynatıyorum ve uyanıyorum.

Saygılarımla...

izmir_35
11.12.2007, 13:15

teesüf ederim onur sen arkadaşıma nasıl cinci hoca dersin o bir psikoloğ seni ona havale ediyorum:no: