Orijinalini görmek için tıklayınız : Bizi de Arar mı Başbakan ??‏

denizata88
06.12.2007, 20:01
Başbakan Bizi de Arar mı?

Kürsüden indirilen türbanlı kızın ailesini arayan Başbakan'a tepki geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam Hatip Liseli iki türbanlı öğrencinin kamusal alanda türbanını çıkartması üzerine Adana ve Rize'de bulunan öğrencilerin ailelerini arayıp, "Merak etmeyin, bu olayla ilgileneceğim" demesi, Amasya'da Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde okurken gördüklerini iddia ettikleri dini baskı nedeniyle okulunu değiştiren öğrencilerden Ş.D.'nin ailesini de bir beklentiye soktu.

Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören yaşları 16 ile 17 arasında değişen, 9 ve 10'uncu sınıf öğrencileri H.D., G.D. ve Ş.Ç. ile aynı zamanda okulun pansiyonunda da kalan Ş.D., kapanmaları, namaz kılmaları ve oruç tutmaları yönünde dini baskı gördüklerini ileri sürerek kayıtlarını Amasya merkeze bağlı Aydınca Beldesi Lisesi'ne aldırmışlardı.

Kamuoyunda geniş yankı bulan bu olay üzerine TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'nin pansiyonunda öğrencilere dini baskı yapıldığı ve 4 öğrencinin bu baskı sonucu okuldan ayrıldıkları yönündeki haberler üzerine inceleme başlatmıştı. Alt komisyonun hazırladığı raporda da okulda ve pansiyonda bir arkadaş baskısı olduğu belirtilmişti.

Geniş yankı bulan bu haber üzerine psikolojileri bozulduğu için kimseyle görüşmeyen öğrenciler ve ailelerinden Ş.D.'nin ailesi, Rize ve Adana'da yaşanan türban olayları nedeniyle öğrencilerin ailelerini arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan telefon bekliyor.

BİZİ NEDEN ARAMADI?

Ş.D.'nin babası Cafer D., Başbakan'ın kendisini de aramasını beklediğini söyleyerek, "Başbakanımız türbanlı öğrencilerin ailesini arıyor ancak bizi aramıyor. Biz bu devletin vatandaşı değil miyiz? Bizim çocuklarımız da mağdur oldu. Ben de kendisinden bir telefon bekledim. Bizi niye aramadı? Bizi ne arayan ne de soran oldu. Yaşananlardan dolayı çok üzüldüm" diye konuştu.

ARAMAZZZ!!!

alenya
06.12.2007, 20:18
aramasını beklemek iyimserlik olurdu kesinlikle aramaz.

menekse03
06.12.2007, 20:27
yani buna ne denir düpedüz çifte standart denır ayrımcılıgın danıskası denır vede taraf tutma denır pes dogrusu yazıklar olsun mademkı her 2 tarafda magdursa o zaman dıger tarafda aranıp tesellı verılebılırdı.işte zihnıyetlerı bellı.saygılar

ecolis
06.12.2007, 20:28
turkiyede bu adil olmayan doneme akp hukumete ilk geldiyinde girilmisti.bundan sonra adaletin sihirli deyneyi basi ortululer akp liler yani dinciler icin isleyecektir.ise alinmalar isten cikarmalar hep basi acik vada basi kapali diye deyerlendirilecek.yok'e trt'ye okullara,hastahanelere,merkez bankasina,akliniza ne gelirse bundan boyle,esinin basi acikmi kapalimi diye deyerlendirilip atanacak.yani guzel turkiyemin simdilik basi kapaniyor yakinda gozlerini ve kulaklarini kapayacaklar,hatta buna basladilar atv yi erdoganin damadinin mudurluyunu yaptigi sirket satin aldi.boylece gozlerimize ve kulaklarimiza istedikleri gibi hitap edecekler.pardon biz erdoganin cifte satandardindanmi soz ediyorduk birden dalmisim neler anlatiyorum pardon pardon

renat
06.12.2007, 20:28
geçen günü bir haber okudum bir öğrenci türban taktığı için kürsüden indilirmiş
ve bu öğrenciği başbakan ve eşi arayıp merak etme herşey düzerlecek demiş
aynı başbakan acaba okulda namaz kıldırmak için zorlandırılan ve bu yüzden okullarını değiştiremek zorunda kalan öğrencileride aradımı herşey düzelecek merak etmeyin dedimi istedikleri kadar soruşturma açsınlar sonuç sıfır olacak çünkü konu türban olayı değil
eğer türban olsaydı veya bu olayın tam tesi olsaydı
öğretmen ve hatta okul müdürü bile sürgüne giderdi

bu yorumumu geçtiğimiz cumartesi yapmıştım aynı yorumum geçerlidir

adalet ve kalkınma partisinin ne kadar adaletli olduğu belli oluyor

Beşiktaşli58
06.12.2007, 20:38
Basima müslüman kesildi Tayyip. Senin müslümanligina ben..

Umarim arar ve karsidaki küfürü basar, Tayyip'de agzinin payini alir ama nerdeeeeee.

Durmak yok, çifte standarda devam!

cemahir
07.12.2007, 04:06
Aramaması daha iyi olmuş. Birde onun üzerinden şov yapardı. ne diyecek arayıp. baskı yapanda bizimkiler kızmayın mı diyeceek

usta
07.12.2007, 09:15
beni kesinlikle aramaz çünkü benim başbakanım degil.

hüzün
07.12.2007, 11:57
küçük kız bence şov yapmak istemiş ve isteyindede başarılı olmuş oraya türbanıyla gitmenin yasak oldugunu bilmiyomuydu bu kız...

Şirin Baba
07.12.2007, 12:10
Burda bir özeleştiri yapmamız gerekiyor.Başbakan bizi niye aramıyor diyen aileye ve kendimize bir sormamız gerekir:

-Başbakan alivilerin iftarına yada oruç açmasına katılacak denildiğinde hayır gelmesin diye bağırırken neden bu aile başbakan dan telefon bekliyor?
Kendi şahsi kanaatimdir,lütfen yanlış anlamayın arkadaşlar,başbakanı korumak amaçlı değildir.Şapkamızı önümüze koymak babında söylüyorum.
O başbakan ve onların oyuyla seçildi onları arar ve ben başbakanın bir acizliğidir buda aynı zamanda.Başbakansın ve yönettiğin ülkede senin kendi seçmenini kürsüden indiriyorlar ve sen koskoca başbakan seyrediyorsun benim gibi.Önce birlikte dövüyosun askerle birlikte sonrada arayıp kusura bakma ağzını burnunu kırdığım için diyor.

Bu telefonu aslında bu yönüyle ele alırsak eleştirimiz dahada pozitif bir netlik kazanacaktır.

saygılarımla

sefer ağca

alevi_che
07.12.2007, 15:26
Başbakan Bizi Aramaz... Boşuna Beklemeyin...

Peki Neden?

Bu memlekette hep arka planda kalan inançlar,siyasi düşünceler,ezilen insanlar yani Kapitalizm ile boğuşanlar, düşünceleri yüzünden hor görülürler.Kimse bu insanları ve düşünce tarzlarını anlamaz.Onlar hep emek için uğraşırlar.Alınteri ile ekmek parası kazanırlar.Tabi bunlar kimi çevrelerin hoşuna gitmez...

Bu şekilde yaşamaya devam eden insanı tabikide aramazlar...

Türbanlı kıza gelince,,,

İnsanın aklına şöyle bir soru geliyor... Ee be kızım, okul zamanı, okulda türbansız dolaşıyorsunda,,, Bir ödül almak için türbanı takınca mı müslüman oldun???

Elbette suç o küçük kızda değil.Suç o türbanı yasak olduğu halde o kıza taktırarak bir rant sağlamayı hedefleyenlerde...