Orijinalini görmek için tıklayınız : Fatih Terim'in maasi

Amedli
07.12.2007, 13:54
Fatih Terim'in maaşı Meclis'i karıştırdı 7 Aralık 2007

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan 2008 bütçe görüşmelerinde hararetli tartışmalar yaşanmaya devam ediyor.

DTP'li Milletvekili Sırrı Sakık, aldığı söz hakkında bütçeden kimin ne kadar pay aldığının anlaşılamadığını vurgulayarak yaptığı bir araştırmadan örnek verdi.
Sakık, Fatih Terim ne kadar maaş aldığını merak ettiğini, bunun üzerine yetkili kurumlara telefon ettiğini anlattı.
Birkaç telefondan sonra yetkili biriyle 130 bin YTL üzerinde anlaştıklarını ifade eden Sakık, "Helali hoş olsun ama gelir düzeyinin bu kadar düşük olduğu bir ülkede bu para çok değil mi" diye sordu.
Bu sırada Meclis sıralarından kendisine "Büyük adam" diye seslenilmesi üzerine Sakık, "O büyük adam da bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı küçük adam mı? Onların bir yılda aldığı maaş Fatih Terim'in aldığı bir aylık maaşa denk geliyor" diye konuştu.

Sakık "Bu durum hangi sosyal demokrat anlayışa sığar, Fatih Terim'in aldığı para 310 asgari ücretlinin toplamına eşit" deyince bu kez CHP sıralarından kendisine itiraz geldi.
"Bu söylediğinin CHP ile ne alakası var? Terim'in maaşını CHP mi veriyor" diye seslenildi.
Sakık ise "Niye bağırıyorsun bu hakkı size kim veriyor" diye çıkıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7828256.asp?gid=180&sz=64916

Alevimen
07.12.2007, 14:13
Ne ögrendik? Ne basbakan nede Cumhurbaskani olacaksin, milli takim teknik direktörü olmak lazim. Sanirim bu hemen hemen cok ülkede öyle, bilmiyorum fakat tüm AB ülkelerinde sanirim ayni tablo mevcut. Bazi branslar'da daha cok para kazanirsin aksine gene bazilarin'da daha az.
Böyle komik sohbetin meclisde ne isi var. Bana göre öncelikle herhangi bir adamin maasini tartismadan önce TFF bilancosu incelenir sürekli kirmizi yazilar yazilirsa o zaman inceleme yapilir ve bu konudaki sohbetler adil olur diye düsünüyorum.

Zahir
07.12.2007, 14:29
Komediden başka bir şey değil. Bir Ülkenin Bütçesi üzerinde kişilerin maaşı konuşuluyo.

Gülelim mi? Ağlayalım mı?

rozerin62
07.12.2007, 14:44
Bence bütçenini tartışılmasında adaletsiz maaş dağıtımını konuşmak çok normal.Sonuçta o maaşı devlet ödüyor ve bütçeyi ilgilendiriyor.Devletin öedediği bu maaş kimin cebinden çıkıyor tabiki hepimizin.

İnsanlar emekli kuyruklarında 3 kuruş için saatlerce bekliyolar.Yine ülkedeki yeşil kartlı sayısına bakın ne kadar yüksek.Böyle adaletsiz sağıtım olursa refah seviyesi nasıl yükselsin.

O para hepimizin cebinden çıkıyosa hepimizide ilgilendirir.Okulu olmayan köyler var elektrik su ulaşmayan yerler var bu utanç tablosu içinde bu durum çok dikkat çekiyor konuşulmasıda çok normal.Örtbas edilerek bir yerlere varılamaz.Herkesin gözünü açması lazım artık.

Bizler nasıl ödediğimiz vergilerden sürekli cami yapılmasına karşıysak bize dönmüyorsa bu vergiler bunada karşı olmalıyız en azından bu kadar uçta bir maaş olmamalı biraz daha düşük olmalıydı.

renat
07.12.2007, 14:54
Fatih Terim ayda 130 bin ytl alıyorsa peki o pirimler neyin nesi bu adam milli takımı amacına ulaştırmak için almıyormu bu parayı
130 bin ytl parayı asgari ücretli almak için 317 ay çalışması gerekiyorki bu parayı alabilsin .bu parayı neye göre aldıklarıda meçhul.
avrupada böylemiş avrupada asgari ücret böyle değil ama avrupada parayı alıyorsan karşılğınıda veriyorsun .

eldorado
07.12.2007, 15:08
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=35818

daha önce bu insanın sırf gösteriş ve sömürü olsun diye yaptığı bir MİLLİ DENSİZLİK...kendi maaşını kullanmadan benim verdiğim vergilerle sözde insani bir yardımseverlilik kahramanlığına soyunuşu...
devlette işini biliyor,insanları uyuşturmak ve uyutmak için halkın en hassas olduğu konulara yatırım yapılıyor...yazık,ülkesi için çalışan binlerce asgari işçi bir fatih terim etmiyor...

Zahir
07.12.2007, 15:09
Bence bütçenini tartışılmasında adaletsiz maaş dağıtımını konuşmak çok normal.Sonuçta o maaşı devlet ödüyor ve bütçeyi ilgilendiriyor.Devletin öedediği bu maaş kimin cebinden çıkıyor tabiki hepimizin.

İnsanlar emekli kuyruklarında 3 kuruş için saatlerce bekliyolar.Yine ülkedeki yeşil kartlı sayısına bakın ne kadar yüksek.Böyle adaletsiz sağıtım olursa refah seviyesi nasıl yükselsin.

O para hepimizin cebinden çıkıyosa hepimizide ilgilendirir.Okulu olmayan köyler var elektrik su ulaşmayan yerler var bu utanç tablosu içinde bu durum çok dikkat çekiyor konuşulmasıda çok normal.Örtbas edilerek bir yerlere varılamaz.Herkesin gözünü açması lazım artık.

Bizler nasıl ödediğimiz vergilerden sürekli cami yapılmasına karşıysak bize dönmüyorsa bu vergiler bunada karşı olmalıyız en azından bu kadar uçta bir maaş olmamalı biraz daha düşük olmalıydı.

Bir Ülkenin Bütçesi Üzerine Şunlar Konuşulur;

Gider, Gelir, Finansman ve Denge

Bütçe Düzenine İlişkin Hükümler

Malî Politikaya İlişkin Hükümler

Bütçe Uygulamasına İlişkin Hükümler

Devlet Borçları ve Kamu İktisadi Teşebbüslerineİlişkin Hükümler

Kamu Personeline İlişkin Hükümler

Çeşitli Hükümler

Bir ülkenin vatandaşının maaşını, Bütçe Kanunu yapan veya bu Kanuna onay/red veren bir vekil polemik konusu yapıp konuşuyorsa ben o vekile hem güler, sonrada halimize ağlarım.

Toplumdaki gelir dağılımına ilişkin dengesizlik bireyler örnek verilerek değil genel bazda ifade edilir.

Hele hele dörtnala uzak asyadan uluyarak gelen kurtlar dişlerini bilemiş ısırmak için beklerken toplumun hassas olduğu bir kurumun başında bulunan kişiyi polemik yaparak konuşmak, kurdu sürüye çağırmaktan başka bir işe yaramaz.

Sakık ve arkadaşlarının görevi, kana susamış kurtlara, temsil etiklerini düşündükleri halkı yem etmek değil, onlardan kurtarmak olmalıdır.

Kaş yapayım derken göz çıkarmanın zamanı değil...

0nurr
07.12.2007, 16:01
Arkadaşlar eleştiriler biraz saçma olmuş bence çünkü spor dünyasını tümüne baklıınca bu işler böyle bu sektörde olan herkes çok astronomik rakamlara çalışıyor.. Birtek Fatih Terimi göz önüne almak yanlış. Tabiki o da milli takım teknik diröktörü olarak diğer lig takımlarını teknik direktöründen daha az para alması saçma olurdu

rozerin62
07.12.2007, 17:09

Çeşitli Hükümler

Bir ülkenin vatandaşının maaşını, Bütçe Kanunu yapan veya bu Kanuna onay/red veren bir vekil polemik konusu yapıp konuşuyorsa ben o vekile hem güler, sonrada halimize ağlarım.

Toplumdaki gelir dağılımına ilişkin dengesizlik bireyler örnek verilerek değil genel bazda ifade edilir.

Hele hele dörtnala uzak asyadan uluyarak gelen kurtlar dişlerini bilemiş ısırmak için beklerken toplumun hassas olduğu bir kurumun başında bulunan kişiyi polemik yaparak konuşmak, kurdu sürüye çağırmaktan başka bir işe yaramaz.

Sakık ve arkadaşlarının görevi, kana susamış kurtlara, temsil etiklerini düşündükleri halkı yem etmek değil, onlardan kurtarmak olmalıdır.

Sayın Zahir belki direkt olarak kişi ismi ele alınarak dile getirilmesi tartışılabilir ama bir şekilde gündeme gelmesi gereken bir şey.Hem bu insanlar hep Kürt meselesinden bahsediyor Türkiye sorunlarından hiç bahsetmiyor diyorlardı.Demeki bahsediyorlarmış.

Üstelik bu haberi okuduğum sitede de bir çok karşıt görüşlü insan bu açıklamaya destek vermiş.Bazılarını buraya aktarmak istiyorum.

Misafir 07.12.2007 16:35

fatih terime verilen bu paraya yazık bu ülke bu kadar zanginmi

--------------------------------------------------------------------------------

Misafir 07.12.2007 16:33

yazık ınsanlar aç,fakir ve ülkemizde fakir ama fatih terime bu para veriliyor ayıp

Misafir 07.12.2007 16:32

böyle maaş mı olur hemde fatih terim e

Misafir 07.12.2007 16:20

enteresan bir tartisma... ben yurt disinda yasiyorum ve disardan baktikca icim kan agliyor! ne oluyor bize? Hanimlarimiz bu dizilerle uyutuluyor, üc kelimeyi biraraya getiremeyen sanatci kilikli ezikler dizi basina 40.000 Dolar para aliyor. Erkeklerde futbol hastaligina yakalanmis haftanin 5 günü saatlerce o pozisyon bu pozisyon tartisma seyrediyorlar... ya bu kadar bos insanlar miyiz biz? Aradan böyle insanlar cikiyor, 310 asgari ücretlinin maasini bir seferde yutuyor, New York un en baba semtinde daireler alabilmek icin! Kimse seyretmesi bu dizileri, bu maclari acaba ne olacak?!

--------------------------------------------------------------------------------

Misafir 07.12.2007 16:20

Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterirmiş. Aferin. Bu sefer doğru söylüyor. Böyle adam gibi laflar edin işte. Bu para, Türk-Kürt hepimizin parası. Bunların peşinde koşun.

Misafir 07.12.2007 16:14

Eğri oturup doğru konuşmak lazım.Adam doğru söylemiş 130,000ytl maaş olurmu yahu bırak maaşı emekli ikramiyesi bile okadar tutmuyor.Ayıptır günahtır bu kadar uçurum olmaz.

Misafir 07.12.2007 15:50

130,000 ytl mi ?bu bence ayıptır.belki fatih terimin ayıbı değil ama ayıp..

Misafir 07.12.2007 15:38

bu mesele fatih hoca meselesi değil, evet milli takımda çalışan herkes maalesef çok büyük maaşlar alıyor, özerk mözerk anlamam bu federasyonun parası bu kadar çoksa amatörlere hatta gayri federe takımlara kadar yardımlar yapsın, futbol sahaları yapsın, millet zaten açlık sınırında yaşıyor, elbette bu paralar insanları geriyor, ne yani 10milyar maaş verseler, hatta hiç vermeseler hocamı bulamayacaklar milli takıma, bıraksınlar bu işleri, kimseye bu kadar para verilmemeli..
Misafir 07.12.2007 15:23

KİM OLURSA OLSUN 130.000,00 YTL MAAŞ ALMASINI İÇİME SİNDİREMİYORUM. BU ÜLKEDE HALA İNSANLAR ÇÖPTEN EKMEK TOPLUYOR. BU KADAR SOSYAL ADALETSİZLİK ANCAK BU ÜLKEDE OLUR. 2000 YTL NEYİNE YETMİYOR BİR İNSANIN HEMDE TÜRKİYE ŞARTLARINDA. DEİL 310 AİLE MİLYONLARCA İNSAN AÇ AÇÇ ANLIYORMUSUNUZ. İNŞALLAH ANLARSINIZ....

Misafir 07.12.2007 15:18

Kesinlikle haklı.. Halkın aç dolaştığı, okulun,yolun ,elektriğin olmadığı bir ülkede Teknik direktör bu kadar para alıyor. asgari ücret bunun yüzde biri bile değil. Bilim adamları,sanatçılar,bürokratlar açlık sınırında. Ülke adına yüz karası bir olay. Milletvekilleri bu tür konularla uğraşmalı, kutluyorum

Misafir 07.12.2007 15:13

bi insan vatan haini olsada bölücüde olsada namussuzda olsa doğru söliyecenneden zorunuza gidiyor.! ssosyal demokrat solcu bi parti olan chpnin gündeme getirmesi gereken bir konuyu dtpli bir insan gündeme tasıyorsa chp bitmiş demektir kii zaten coktan bitti.. anadoluda insanlar 1 ytl ekmek parası bile bulamıyor ya bi düşünün ya. evine erzak alamıyor cocuguna cikolata alamıyor eşine hediye alamıyor. 10 ytl için haftanın 7 günü sabah aksam çalışan ınsanlar var. benım bayragımı ülkemi parayla kalkındırıcak adama ben adam da demem imparatorda demem.!

Misafir 07.12.2007 14:56

sırrı sakıkı sevmem ama bu konuda kendisine katılıyorum. böyle ülke sorunları ile ilgilensinler canımızı yesinler.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=46843&cat=160&dt=2007/12/07
Bu yorumları aldığım site de çeşitli görüşler konunun gündeme getirilmesinden memnuniyet duymuş yani sandığınız gibi kurtlar falan çağırılmamış kuzuların içine gerginlikte yaratmamış üstelik.

Bazı konuların tartışılması gerekiyor.Bütçe görüşmesinde konuşulacak konular bell demişsiniz kaç gündür bu görüşmelerde diğer partiler alakasız atışmalar yapıyor bu da hiç dikkatinizi çektimi.

Gündem dışı söz alınsa bu ülkenin başbakanı seçilmiş olan bu gurubu dinlemeden meclis salonunu terkediyor.Yani halkın vekiline yani halkın kendisine saygısızlık yapıyor.Şimdi soruyorum bu insanlar nerede konuşacaklar.nerede gündeme getirecekler?

Amedli
07.12.2007, 21:08

Çeşitli Hükümler

arkadasim terim yilda 1trilyon560milyar aliyor..nedenß yilda 4-5 maas oynatiyorDA ONDAN..

Türkiye Avrupa kupasina katildi..
Sonuc ne oldu?
fakirin fukaranin cebine ne girdi,issizlik mi azaldi? Fakirlik mi azaldi?

Federasyon,futbolcular,parasina para katti..
Sirf bir BOSNA HERSEK MACI icin 350.000 euro prim aldi HER futbolcu..

ne oluyormus?
Türkiye turnuvaya girince reklami oluyormusta,turizm artiyormusta..
Birakmak lazim bu isleri...

Avusturyada yasiyorum..Avusturya cumhurbaskani 20.000 euro maas aliyor(34milyar)

Orasi meclis.tabikide bu konular tartisilacak,gelir adaletsizliginin tartisilmasi lazim elbette..

Yoksa tartisilip üzerine gidilmezse ,devletimiz bir cesit beyin uyusturucusu olan futbola inanilmaz rakamlarla bütce ayiracak..

Bizde her galibiyette,zaferin sahibi gibi,berbat durumda iken ZAFER SARHOSU OLACAGIZ VE UYUYACAGIZ...