Orijinalini görmek için tıklayınız : Barış ve kardeşlik Mitingi Yasaklandı
spartacus 08.12.2007, 01:08 http://www.atilim.org/haberler/2007/11/28/resimler/iscilerin_birligi_ve_halklarin_kardesligi_icin_200 71128_154124.JPG
İstanbul Çağlayan Meydanı'nda 9 Aralık 2007 Pazar günü yapılması planlanan "Emperyalizme, Irkçılığa ve Şovenizme Karşı İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği" mitingi Valilik tarafından yasaklandı.
Barış ve Kardeşliğe tahamül edemeyen İstanbul Valiliği bir dizi uyduruk gerekçeyle mitingi yasakladığını açıkladı. Sizlere daha önce duyurduğum mitingin yasaklanma gerekçesi havadan, sudan bahanelere dayandırıldı. Böylesi seneryolar uydurulduğunda hiç bir demokratik gösterinin yapılması mümkün değildir. Bu zihniyet 1 Mayıs'ı Taksim'de yasaklayan manatığın bir başka versiyonudur.
Mitinge gitmeyi planlayanların bilgilenmesi açısından bu son gelişmeyi sizlerin bilginisine üzülerek sunuyorum. Barış ve kardeşlikten korkan İstanbul Valiliğinin bu yasakçı zihniyetini protesto ediyorum.
başkabirdünya 08.12.2007, 01:12 tabiki yasaklayacaklar
çünkü barış istiyoruz
çünkü kardeşlik istiyoruz
bunlar onların duymak istemedikleri talepler
ve sesimizi kesmeye çalışacaklar
ve onlar susturdukça bizler daha gür haykıracağız barışı
9 aralıkta her yer miting alanıdır
miting günü gazi mahallesinde yasağa inat alternatif bir eylem yapılır(inş)
AnGeNehM 08.12.2007, 01:13 Yazıklar olsun!Hiç şaşırtıcı bi haber değil açıkcası
Devletimizi yöneten bu insanlarmı?Hani nerde demokrasi hani nerde kardeşlik.Bizler türk kürt orda toplanacaktır.Halklar kardeştir diyecektik.Sizler zaten halkların kardeşliğinden yana olsaydınız toplum bu hale gelmezdi.Yazıklar olsun istanbul valiliğine!
1 Mayısta hepinizle görüşecem taksimde!
Gaziye güveniyoruz can ne yapılması gerekiyorsa yapın bunlara!
'ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik, yıkıcı ve bölücü faaliyetler yapılacağı”
Gerekçeye bak. Böyle bir zihniyetten ne beklenebilirki zaten. Barış sloganlarını Savaş çığırtkanlığına değişen zihniyet. Boş zihniyettir. Bu davranışı kınıyorum.
Yaşasın Halkların Kardeşliği.
Teşekkürler spartacus.
Nedense ben de şaşırmayanlardanım...Barış ve kardeşlik üzerine hiçbir mevzu kabul etmeyen canım ülkemin damarlarında akan faşist pardon asil kandan ileri gelen apaçık "ben buyum" yaklaşımı...
Kişisel olarak da valiye kıllığım ezeldendir.
başkabirdünya 08.12.2007, 01:23 Barış ve kardeşliğe yasak!
İSTANBUL (07.12.2007)- İlerici, devrimci siyasi parti ve platformların 9 Aralık'ta İstanbul Çağlayan Meydanı'nda düzenleyeceği barış ve kardeşlik mitingi valilik tarafından yasaklandı. Başvuru, mitinge iki gün kala İstanbul Valiliği tarafından reddedildi.
İstanbul Valiliği, yasağı, şovenizme, militarizme ve ırkçı saldırılara karşı yapılması planlanan barış ve kardeşlik buluşmasında, 'ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik, yıkıcı ve bölücü faaliyetler yapılacağı” iddiasına dayandırdı.
Miting hazırlıkları kapsamında yapılan bildiri dağıtımı gibi çalışmalar da, polis engeliyle karşılaşmış, gözaltıla yaşanmıştı.
Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi'nin de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve platform, 9 Aralık'ta İstanbul Çağlayan Meydanı’nda barış ve kardeşlik mitingi düzenleyeceğini duyurmuştu.
İzmir de kardeşlik mitingi
Öte yandan ırkçı saldırılara karşı dalgakıranlar oluşturmak amacıyla yapılan eylem ve etkinliklere İzmir’de hazırlığı yürütülen miting de dahil oldu. Aralarında ESP, DTP, EMEP, ÖDP, SDP, İHD ve Mazlum Der'in de aralarından bulunduğu kurumlar, 16 Aralık günü Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenleyecek. İzmirliler, mitingde artan linç saldırılarına ve askeri operasyonlara karşı barış ve kardeşlik sesini yükseltecek.
anadolu75 08.12.2007, 01:28 valinin yaptigi pisliklerden birisi daha. en ufak hak istemeyi bile teroristlik olarak goruyorlar, yaziklar olsun maalesef guzel ulkemizde kardesligi, barisi, demokrasiyi, ozgurlugu istemek suc. zaten bu fasist zihniyet yuzunden turkiye ne hallere geldi.
pes diyorum.pankart ve dövizlerimi bile yazmıştım.bende gidecektim.bu ülkede halkların kardeşliğini istemek bölücülükmüdür?eşitlik adalet istemek sesimizi duyurmak istememiz suçmudur?bu mudur yani?diyecek kelime bulamıyorum.hani demokrasi?bu ülkede demokrasi çifte standarta endeksli.o mitingi cemaatler.islami dernekler düzenleseydi onlarada böyle sansür uygulanacakmıydı acaba? bu faşizan kararı kınıyorum.
valinin başka yaptığı bir şey yokki .
bu adam kardeşlikten korkan vatandaşından korkan bir vali
1 mayısta taksime çıkmak yasaklandığında ne oldu
bu davranışı kınıyorum
bırakalım artık bu kınama olayını sevgili onur bir şeyler yapalım artık yoksa daha çok kınarız .ama her şeyde sonuç sıfır olur
vatandaşından korkan yasakçı vali istemiyoruz diye e_mail atalım valiliğe
en azından sesimiz yükselir
dilan_7670 08.12.2007, 01:37 barış ve kardeşlik istememiz her zaman suç olmuştur zaten,
yazıkar olsun bu valiliğe bu sisteme...
başkabirdünya 08.12.2007, 01:37 valinin başka yaptığı bir şey yokki .
bu adam kardeşlikten korkan vatandaşından korkan bir vali
1 mayısta taksime çıkmak yasaklandığında ne oldu
Haklısın 1 mayısıda yasaklamışlardı
ama halkımız 1 mayıs gününü anlamına uygun bir şekilde direnişle kutladı
9 aralıktada bu kararlı duruşu sergileyecek,
valilliğin anti-demokratik yasağını tanımadığımızı göstereceğiz
FERMAN VALİNİNSE SOKAKLAR BİZİMDİR
valiye inat 9 aralıkta sokaklardayız!!!!!!!
devrim69 08.12.2007, 01:39 Barıştan,korkan bir devletimiz var.mazallah ya barış gelirse!...kan emicilerin halleri nice olur?!....
İnsanların gözleri açılsın uyansınlar istemiyorlar tabi:wink:
İnsanları öylesine derin bir uykuya,daha doğrusu uykuda değil kabusa daldırmışlar ki,herkes bunu güzel bir rüya olarak görüyor ve de uyanmak istemiyor kimse.
Birilerinin kardeş olmaları,elbette sistemin kaymağını yiyenlerin işlerine gelmeyecektir.:thumbdown:
başkabirdünya 08.12.2007, 13:51 Tekstil-Sen miting yasaklamasını protesto etti
İSTANBUL (08.12.2007)-İstanbul Valiliği tarafından dün yasaklanan mitinge yönelik hazırlıklar kapsamında kardeşlik çağrısı yapıldı. Miting için yoğunlaştırılmış çalışma yapan Tekstil-Sen işçi havzalarında bildiri dağıtımı yaparak mitinge çağırdı.
Tekstil-Sen, “İşçilerin kardeşliğini savunalım” başlıklı bildirileri Çağlayan, Terazidere, Yenibosna Doğu Sanayi Sitesi’nde, Sefaköy 5 Yol, İkitelli, Gazi, Sultançiftliği, Esenyurt’a kadar işçi havzalarında, semt pazarlarında ve işçilerin geçtiği noktalarda çağrı konuşmalar eşliğinde bildiri dağıtımları gerçekleştirdi.
Bildiri dağıtımında yapılan konuşmalarda, “Irkçılığa, şovenizme, milliyetçiliğe karşı halkların kardeşliğini savunalım, 2008 savaş bütçesine hayır diyelim, Barış ve kardeşlik için 9 Aralık’ta Çağlayan mitingine” dendi.
Emek güçleri yasağı protesto etmelidir
Tekstil-Sen'liler ayrıca yaygın ev ve işyeri ziyaretleri yaparak mitinge çağırdı. Mitingin yasaklanmasının ardından yazılı açıklama yapan Tekstil-Sen Genel Merkezi tüm emek güçlerini mitingin yasaklanmasını protesto etmeye çağırdı.
yasaklanmasa şaşardım zaten...
spartacus 09.12.2007, 02:37 Bize türkülerimizi söyletmiyorlar Robson
inci dişli kardeşim
kartal kanatlı kanaryam
türkülerimizi söyletmiyorlar bize
görmekten, duymaktan, dokunmaktan korkuyorlar
korkuyorlar Robson
şafaktan korkuyorlar
Yağmurda çırılçıplak yıkanır gibi ağlamaktan,
sımsıkı bir ayvayı dişler gibi gülmekten korkuyorlar.
Sevmekten korkuyorlar, bizim Ferhat gibi sevmekten..
Sizinde bir Ferhat’ınız vardır, elbet Robson adi ne?
Tohum ve topraktan korkuyorlar.
Ne ıskonto, ne komisyon, ne vade isteyen bir dost eli
sıcak bir kus gibi konmamış ki avuçlarının içine.
Ümitten korkuyorlar Robson, ümitten korkuyorlar
ümitten korkuyorlar kartal kanatlı kanaryam
türkülerimizden korkuyorlar
Nazım Hikmet
ve bizi düşünüyorlar sözde...provakasyon olsun istemiyorlar....hikaye anlatıyorlar hiç durmadan bize,bizi daha da düşman ediyorlar kendimize....toplumu kışkırtmaya çalışıyorlar bunllar nifakçı diye.....
ama bilmiyorlar bizden çıkan herses bir barış özlemidir yarına ve barıştır halkların kardeş bağrına....yolumu kapatan gerici sistem ve onun adamı geri dur hak yerini bulacak elbet......
halkların kardeşliğini hergün yaşatanlara bin selam olsun......
Merhaba,
Barış ve Savaş her zaman karşı karşıyadır.
Bütün zıtlakların karşıtlığı gibi.
Ama barış olağandır, savaş ise onu isteyenlerin oyunudur.
Barışı istemek kadar doğal ne olabilir,
ama savaşı isteyenler yasaklar barışı istemeyi bile.
Çünkü savaş onlar için oyundur,
ve çıkarlarına ters düşer barış.
Çünkü onlar kanla yarınlarını doyururlar,
çünkü onlar celladın ta kendisidir.
Celladın şah damarını koparana kadar;
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ....
YAŞASIN BARIŞIN GÜZELLİĞİ...
Saygılarımla...
çürümüş kapitalizmin sermaye uşakları sayesinde halklar adaletsizliği,ezilmişliği,baskıyı yaşıyor.bunu dile getirmek isteyincede faşist bir yumruk ensemize iniyor.böyle devam ettiği sürece bu yumruk daha katmerli olacak.
Uyan artık uykudan uyan
Uyan esirler dünyası
Zulme karşı hıncımız volkan
Bu ölüm-dirim kavgası
Tanrı, patron, bey, ağa, sultan
Nasıl bizleri kurtarır
Bizleri kurtaracak olan
Kendi kollarımızdır
(enternasyonelden iki dörtlük)
nanis_75 09.12.2007, 05:55 Dogrusunu istersenin sasirilacak bisey yok bu yapilan Malumun ilani gibi bisey! Hem sunu anlamaktada zorlaniyorum gerilere dönüp bakin hangi anti fasist mitinglerimize izin verilmiski bunada verilsin? Aslinda organizasyon komitesine ve bunu yürekten destekleyen dostlarin böyle bir iznede ihtiyaci yok.. Yikabiliyormusun oraya milyonlari? Hadi izin vermesinler yada versinler, macalari biraz sikar! Organizasyon komitesinin kararini bilmiyorum ama ben olsam yinede yürürdüm, baris adina , kardeslik adina, halklarimiz adina...
saygilar!..
suveydiyeli 09.12.2007, 06:49 Tepki mitingleri yasaklandıkça, engellendikçe daha güçlü bir oluşum ve katılımla karşılarına çıkılacağını biliyorlar, neye yarar bu baskı???
Ertelesinler KARDEŞLİĞİ...
İstemesinler BARIŞI...
Susturmaya çalışsınlar YÜREKLERİ...
Ekonomiyi silaha,tanka,kin ve düşmanlığa AKITSINLAR.....
BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ........
|
|