Mahir_86
09.12.2007, 22:49
evet.. bu bir müjde.. ha acıldı ha acılacak.. ha temeli atıldı ha atılacak derken bugun saat 10:00'da yani 09.11.2007' de resmen Hatay Hava Alanı açıldı.. açılışı Başbakan Tayyip Erdoğan yaptı.. başkası yapsaydıda olurdu aslında ama neyse..
bu arada dikkatimi çekti.. Tayyip arapça Lezzetli demektir... yani şöyle oluyor.. Lezzetli Erdoğan :P:wink:
Garaoglan
09.12.2007, 22:51
gözünüz aydin Mahir
nice nice ic seferler ve insallah internasyonal havalimani olurda bende özel ucagimla atlat gelirim :D
Hayırlı olsun havaalanınız :)
Allah kaza bela göstermesin...
Müjde yerine maalesef demek isterim ben
Antakya'yı seven birisi olarak hayırlı olsun demiyeceğim, diyemiyeceğim.
Amik Gölü kurutlarak yapılan bu havaalanına baştan beri itirazım vardı, nihayet açılmış,üzüntüm daha da arttı. (Ben yine uçakla Adana ordan Antakya şeklinde yolculuğuma devam ederim)
Buyrun WWF (http://www.wwf.org.tr/) nin konuyla ilgili yazısını okuyun
"Amik Gölü, Hatay: 75 bin metrekarelik Amik Gölü’nün suyu, 1968’de açılan dört drenaj kanalı ile Asi Nehri’ne boşaltıldı. Altı yıl süren ıslah çalışmaları sonucu göl kurutuldu ve tarım yapılmaya başlandı. Ancak gölden elde edilen yer, çevreye göre altı metre daha aşağıda kaldı. Drenaj kanallarının, tıkanması sonucu da en küçük bir yağmurda dolarak neredeyse eski haline dönüyor. Böylece her yıl onbinlerce dönümlük ekili alan sular altında kalarak heba oluyor. Amik Gölü’nün kurutulması ile birlikte Hatay’ın ikliminin de değiştiği kaydediliyor. Bölgede yağışlar düzensizleşti, bu da sellere yol açıyor. Amik Gölü'nün kurumasının yarattığı sıkıntılar sonrasında, dört yıl once büyük sel felaketi yaşandı
Ayrıca kurutularak tarım alanı haline getirilen ve önemli bir kuş göç yolu üzerinde olması nedeniyle kuş-uçak çarpışmaları açısından Türkiye'nin en riskli bölgesi olan Amik Gölü zeminine havaalanı yapılması gündeme geldi."
Mahir_86
09.12.2007, 23:18
gözünüz aydin Mahir
nice nice ic seferler ve insallah internasyonal havalimani olurda bende özel ucagimla atlat gelirim :D
dayı sen az sabret.. ben az daha uğraşayım çözecem şu proteküler ışınlama cihazının sırrını.. sonra şak diye burdasın.. bidaha şak diye italya şak diye londra şak diye orda şak diye burda ;)
valla dayıcım onu bunu bilmem.. seni aramızda görmek istiyoruz Hatay'da... ama kısmet ne zaman olur bilmiyorum..
Müjde yerine maalesef demek isterim ben
Antakya'yı seven birisi olarak hayırlı olsun demiyeceğim, diyemiyeceğim.
Amik Gölü kurutlarak yapılan bu havaalanına baştan beri itirazım vardı, nihayet açılmış,üzüntüm daha da arttı. (Ben yine uçakla Adana ordan Antakya şeklinde yolculuğuma devam ederim)
Buyrun WWF (http://www.wwf.org.tr/) nin konuyla ilgili yazısını okuyun
"Amik Gölü, Hatay: 75 bin metrekarelik Amik Gölü’nün suyu, 1968’de açılan dört drenaj kanalı ile Asi Nehri’ne boşaltıldı. Altı yıl süren ıslah çalışmaları sonucu göl kurutuldu ve tarım yapılmaya başlandı. Ancak gölden elde edilen yer, çevreye göre altı metre daha aşağıda kaldı. Drenaj kanallarının, tıkanması sonucu da en küçük bir yağmurda dolarak neredeyse eski haline dönüyor. Böylece her yıl onbinlerce dönümlük ekili alan sular altında kalarak heba oluyor. Amik Gölü’nün kurutulması ile birlikte Hatay’ın ikliminin de değiştiği kaydediliyor. Bölgede yağışlar düzensizleşti, bu da sellere yol açıyor. Amik Gölü'nün kurumasının yarattığı sıkıntılar sonrasında, dört yıl once büyük sel felaketi yaşandı
Ayrıca kurutularak tarım alanı haline getirilen ve önemli bir kuş göç yolu üzerinde olması nedeniyle kuş-uçak çarpışmaları açısından Türkiye'nin en riskli bölgesi olan Amik Gölü zeminine havaalanı yapılması gündeme geldi."
amik gölü kurutulalı yıllar oluyor.. hava alanıyla, gölün kurutulmasının bi alakası yok zaten.. evet aşırı yağışlarda, Suriye'nin de baraj kapaklarını açması sonucu sular alında kalıyor bir kısmı.. ama hava alanını korumak adına elbette bi planları/projeleri vardır..
kuşlar konusunda da haklısınız.. ama Hatay' a bu hava alanı gerekliydi.. en uygun yerde orası.. Şehirler arası ve uluslararası yolculuk yapan büyük bir kesim var.. her seferinde en yakın yer olarak Adana' ya gidiliyordu...
söylenebilecek en iyi şey HAYIRLISI OLSUN..
Hadi Hatay'lı canlar hepinizin gözü aydın.
Kazasız belasız nice uçuşlar olur umarım Hatay'da