Orijinalini görmek için tıklayınız : öğretmenden alevi dayağı!!
başkabirdünya 10.12.2007, 02:26 ANKARA (ANKA) - Başbakan Erdoğan'ın, Alevi olduğu için öğretmeninden dayak yiyen B.K.'nın babası Ziram Kul'u telefonla aradığı ve konuyla ilgileneceğini söylediği belirtildi.
“Gercekgundem.com”un haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenyurt'ta devam ettiği okulda, Alevi olduğu için öğretmeninden dayak yiyen B.K'nın babasını telefonla aradı.
Habere göre, Başbakan Erdoğan, Z.K'yı arayarak bilgi aldı ve olayın duyurulmasında neden geç kaldığını sordu. Haberde, Başbakan Erdoğan'ın, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na, belediyede işçi olarak çalışan Z.K'yı ziyaret etmesi için talimat vereceğini söylediği kaydedildi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Z.K'yi aradığı ve olayla ilgili bilgi aldığı ifade edilen haberde, yaklaşık 10 dakika sonra da Başbakan Erdoğan'ın telefon ettiği belirtildi.
vay be insafamı gelmiş acaba yoksa yaklaşan yerel seçimlere şimdiden propagandamı yapıyor .
AnGeNehM 10.12.2007, 02:51 Başbakan Alevi öğrenciyi de aradı
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Esenler’de alevi olduğu için edebiyat öğretmeni tarafından dövülen öğrenciyi telefonla aradığını söyledi.
NTV
Güncelleme: 22:07 TSİ 09 Aralık 2007 Pazar
ANKARA - Bakanlığına ait bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Milil Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Alevi vatandaşlarla ilgili spekülasyon yapılmamasını istedi. Çelik, “Aleviler, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşlarıdır” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Çelik, yanlış kanaatlerin giderilmesi için ders kitaplarına Aleviliğin dahil edilidiğini belirtti.
‘TAYİN YETMEZ DEDİM, AÇIĞA ALDIM’
Alevi öğrenciye baskı yapılması olayıyla ilgili olarak, müfettişlerin öğretmenin tayin edilmesi teklifinde bulunduğunu söyleyen Çelik, “Başka okula göndermek yetmez dedim. Derhal açığa aldım” dedi.
Milli Eğitim Bakanı, “Başbakan dün bu öğrenciyi arayarak; olayı tasvip etmediğini, hakkının kaybolmayacağını ifade etmiştir” diye konuştu.
makaay2077 10.12.2007, 03:15 Alevi açılımlarını sekteye uğratmamak için bu konuda çok hassas davranılıyor.Başbakanın son günlerde mazlumlara arayan bu mazlumcepi malatyada katledilenlerin ailelerine,ölen tersane işçilerinin ailelerinede ulaştı mı?
Şirin Baba 10.12.2007, 11:51 Biz istemezsek kimse bizi üzemez buna inanıyorum artık.Artık Alevi ler olarak biraz daha önyargısız davranıp kendi haklarımızı aramalıyız.
Büyüklerimizden hep duyduğum ve o kadar baskıya rağmen"Allah devlet babaya zeval vermesin" diye bir sözde aslında devletin en büyük destekçisi olduğumuzdur.Biz Alevilerin ezilmeye tahammülümüz yoktur .Hak verilmez alınır bunu bilmeyen yok sanırım.Masaya kim oturursa otursun eğer dertlerimizi iyi anlatabilirlerse çözüm var demektir.Tanınmalıyız artık,biz kültürüyle ve inancıyla yaşantımızın önündeki engelleri yıkmalıyız .Çocuklarımız ezikliğini hissetmemeli okullarında Alevi olmanın ve sayısal azınlıklarının.
saygılarımla
sefer ağca
turhallı34 10.12.2007, 12:32 ah be seçim sen nelere kadirsin
Mahir_86 10.12.2007, 13:17 bilmem tanıdık gelecekmi.. Seçimlerden önce, istanbuldaki mitinginden önce Hatay' a gelmişti Tayyip Erdoğan.. ve o gün 2 şehit haberi vardı.. birisi bizim komşu beldeden Alevi bir gençti..
oraya gidip şehit ailesini ziyaret etmişti..
neden tel. actigi(secim icinmi veyahutta hangi nedenle olursa olsun), benim icin önemli degil:
Önemli olan bu kardesimizin derdine derman olmaktir ve insallah böyle ögretmenler bir daha is basina alinmazlar.
KArdesimize gecmis olsun diyorum
Erva
Haberin aslı varsa AKP'den korkulur,çok ikili ve işi bilerek oynuyorlar....
Türbanlı olduğu için ödülü verilmeyerek azarlanan türbanlı
öğrenciyi aradığı aynı şeyin Alevi bir öğrenciye yapıldığında ise başbakanın aramaması
seçim sonrası yaptığı konuşmasına ve eşitlik ilkesine aykırı olduğu
için eleştirilmesi sonucu böyle bişey yapsada yinede yaptığı hoş tabi yaptıysa....
AKP böyle kurnaz ikili oynamaya devam ederse bi iki tane daha hükümet kurar....
Sevinc_06 10.12.2007, 13:59 Arkadaşlar konu erdoganın aileyi aramasımı?Yoksa bir çocugumuzun alevi oldugu için dayak yemesimi?Şimdi bırakalım erdoganı aramışmı aramamışmı.
Herşeyden önce o ögretmenim diye geçinen zavallı aciz kuş beyinliyide şiddetle kınıyorum.Yazık okumuş ögretmen olmuş ama ne yazıkki adam olamamış kendini egitemeyen biri bizim çocuklarımızıda egitemez diyorum bence bu uyuz yaratık lanet olası görevinden alınmalı ki diger çocuklarımızıda rencide edici aşagılayıcı tavırlar sergilemesin.Burda iş aileye düşüyor ailenin yapacagı ve ihmal etmiyecegi tek şey davaları bakın o zaman neler oluyor o lanet olasıya
''Ögretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır''diyen ulu önder ATATÜRK'üm sag olsaydında görseydin şu durumları bak ögretmene yeni nesilimizde nasıl bir iz bırakacak.
Bence bu kişi aile disiplini görmemiş kendini egitememiş insanlıktan nasibini almamış zavallı biri.
Arkadaşlar Aleviler için artık susma vakti geçmiştir. Artık yüzyıllardır istismar edilen haklarımızı alma vaktidir bunun için ise artık sistemli bir birlik olunma vaktidir. Alevi insanı (okullu genç) eğitilmelidir sosyal ve siyasi olarak hertürlü konuda eğitilmeli herhangi biryerde kısık sesle konuşmamalıdır inandıklarını bağıra çağıra söylemelidir.
c.yaylali 10.12.2007, 15:04 ben bunu duyduğumda çok sinirlendim.ya nasıl bir öğretmen mezhep ayrımı yapıyo.
başkabirdünya 10.12.2007, 15:04 Arkadaşlar konu erdoganın aileyi aramasımı?Yoksa bir çocugumuzun alevi oldugu için dayak yemesimi?Şimdi bırakalım erdoganı aramışmı aramamışmı.
Herşeyden önce o ögretmenim diye geçinen zavallı aciz kuş beyinliyide şiddetle kınıyorum.Yazık okumuş ögretmen olmuş ama ne yazıkki adam olamamış kendini egitemeyen biri bizim çocuklarımızıda egitemez diyorum bence bu uyuz yaratık lanet olası görevinden alınmalı ki diger çocuklarımızıda rencide edici aşagılayıcı tavırlar sergilemesin.Burda iş aileye düşüyor ailenin yapacagı ve ihmal etmiyecegi tek şey davaları bakın o zaman neler oluyor o lanet olasıya
''Ögretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır''diyen ulu önder ATATÜRK'üm sag olsaydında görseydin şu durumları bak ögretmene yeni nesilimizde nasıl bir iz bırakacak.
Bence bu kişi aile disiplini görmemiş kendini egitememiş insanlıktan nasibini almamış zavallı biri.
haklısın..
tabiki erdoğan hiç önemli değl çünkü kadrolara böyle şahsiyetleri atayan erdoğan zihniyetidir
araması onun çevirdiği dolapların dışavurumudur
öneli olan örümcek beyinli insanların öğretmen diye nitelendirilmesi ve bir alevi gencinin alevi olduğu için dayak yemesidir
alıntı haberin içeriği erdoğanın aramasıydı
yoksa erdoğanın ismini yazmazdım
Evet Aleviler olarak belli haklara sahip olabilmemmiz için birlikve dayanışma içinde olmamız gerekir hiç kimse durduk yere bize layık oldugumuz hakları vermez kendimizi birlik oldugumuzu varlığımızı onlara ,herkese kanıtlarsak Alevilik gerçeğini kimse gözardı edemez o yüzden insanlarımızın ve alevi derneklerin kuruluşların üst düzey bi dayanışma içersine girmeleri gerekıyor.
Aleviler olarak bu ülkeye en çok sahip çıkanlar bizlersek vergimizi ödüyor askerliğimizi yapıyor kısacası T.C. vatandaşı olarak tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyorsak illaki tüm haklarımızı almalıyız aksi olursa Alevi halkı olarak bizde aksini düşünüp gereğini yapmalıyız.
bu nasıl bi zihniyettir anlamadım biz cocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz....
yazıklar olsun....bi ögretmenin ayrım yapması ne demek ya siddetle kınıyorum ve tekrar yazıklar olsunnnn....:cursing: :cursing: :cursing:
aydıner32 11.12.2007, 09:41 eğitimdeki üstünlüğümüz elden gidiyor.fakat ne yapabilirizki değilmi.benim yaşadığım yerde biz çoğunlukla alevi öğretmenlerle okuduk.yada bize öyle geldi.
fakat akp artık okullara öğretmen değil hafız gönderiyo galiba.
şerefsiz..
sivaslı_sevda 11.12.2007, 12:01 Bilinçsiz alevilik nedir bilmeyen okumamış normal bi insanın alevilere bakış açısını anlayabilirim de bi eğitimcinin bugün olmuş yobaz zihniyetini anlayamıyorum ve şiddetle kınıyorum . Bir ögrencinin alevi oldugu için dışlanması hatta dayak yemesi akıl alır bi olay degil .Erdoğana gelince çokmu üzülmüşte yapılan ayrıma ve ayıba o yüzdenmi aramış tabiki degil herzamanki gibi sinsi politikasını sürdürüyor .
Merhaba,
Vardır bunları bir çıkarı, yoksa yapmazlar böyle şeyleri.
Yaptıklarına da pek inanmıyorum ama yapıyorlarsa da
bir beklentileri vardır.
Saygılarımla...
Sevinc_06 11.12.2007, 22:09 haklısın..
tabiki erdoğan hiç önemli değl çünkü kadrolara böyle şahsiyetleri atayan erdoğan zihniyetidir
araması onun çevirdiği dolapların dışavurumudur
öneli olan örümcek beyinli insanların öğretmen diye nitelendirilmesi ve bir alevi gencinin alevi olduğu için dayak yemesidir
alıntı haberin içeriği erdoğanın aramasıydı
yoksa erdoğanın ismini yazmazdım
yaaa iyikide hatırlattın saol sende sölemesen ben bilmeyecektim erdoganın aradıgını allah onunda belasını versin o ögretmen olacak şerefsizinde hepsininde amacı aynı alevileri ezmek bitirmek.herkes kadar yada senin kadar bende biliyorum erdoganın derdini neden o aileyi aradıgını yanlış bişey konuşmuşum gibi cvp vermen çok yanlış ben fikrimi söledim neticede olay ne yada erdoganın araması ne o olay degilmi çocugun dayak yemes degilmi yoksda hangi akla hizmet erdogan kalkarda o aileyi artar hıı arkadaşım haksızmıyım
boro_dersimo 11.12.2007, 22:30 ayip ayip ... site budur türkiyenin Hali ... Böylemi AB ye girecekmi ?
Artik yeter ya... bu kadar eziyet yasadik ... :(
cok üzücü ...
saygilarimla,
halitseyfi 11.12.2007, 23:03 Herşeyden önce canlar bilmelidir ki, bu zihniyetlerin öğretmen olması ve bu tür olaylara yol verilmesi bundan sonra dahada artacaktır. Basına akseden bir olaya karşı bu tür bir tepki verilmesi bana pek inandırıc gelmemektedir.
AKP zihniyeti yukarıda bir arkadaşın bahsetiği gibi iki yüzlü bir siyast uygulamaktadır. Bizim halkta bu tür gösterilerle geçmişi unutmaya çok meyilli.
Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız
|