Orijinalini görmek için tıklayınız : Madımak Otel'in altındaki kebapçı kapanıyor
DHA - SİVAS - Türkiye'nin hafızasına, "1993 yılında, 37 kişinin yakıldığı yer" olarak kazınan Madımak Otel'deki iskender kebapçısı sonunda kapanıyor. Mülkiyeti halen Madımak Otel'in sahibi Murtaza Öğütçü'de bulunan lokantanın kira sözleşmesinin yıl sonu itibarıyla biteceği ve yeni bir uzatmanın söz konusu olmayacağı belirtildi. Müzeye çevrilmesi de gündeme gelen mekân için birkaç yıl önce araya girdiklerini, ama başarılı olamadıklarını belirten Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, "İnsanların acısının yaşandığı bir yerde lokanta olmasını biz de hoş karşılamıyoruz" dedi. Madımak Otel'in altındaki Sabatibey İskender Kebabçısı son olarak TBMM'deki konuşmasında "Orada bir lokanta olması beni iğrendiriyor" diyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından gündeme getirildi, Günay'ın sözleri lokantacı esnafı çok öfkelendirdi. Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit önceki gün "Eğer burası kapatılırsa tüm lokantaları kapatırız" dedi.(radikal)
2 Temmuz yüreklerden hiç silinmedi..acımız herzaman içimizde..ve bu lokanta!! acımıza dahada acı kattı..sivasa gittiğimde madımağın önünden geçerken o lokantayı gördükçe iğreniyordum..böyle bir karar geç alınmış bir karardır..daha doğrusu oraya lokanta izni vermek zaten başlı başına hatadır..nazmi yiğit içinse tek kelime bile etmek istemiyorum..zihniyet değişmez..
sizinde belirttiğiniz gibi bu geç kalınmış bir karardı umarım gereken saygı ve hassasiyeti bundan sonrası için gösterirler...
turhallı34 10.12.2007, 12:42 becede geç kalınmış bir karadır umarım madımak oteli için bundan sonra daha hassasiyetli davranırlar..
devrim69 10.12.2007, 12:59 O,lokanta da yemek yiyenleri de ben anlıyamadım.Bir sürü canımızın yandığı bir yerde nasıl yemek yediler yıllar boyunca.
Mahir_86 10.12.2007, 12:59 DHA - SİVAS - Türkiye'nin hafızasına, "1993 yılında, 37 kişinin yakıldığı yer" olarak kazınan Madımak Otel'deki iskender kebapçısı sonunda kapanıyor. Mülkiyeti halen Madımak Otel'in sahibi Murtaza Öğütçü'de bulunan lokantanın kira sözleşmesinin yıl sonu itibarıyla biteceği ve yeni bir uzatmanın söz konusu olmayacağı belirtildi. Müzeye çevrilmesi de gündeme gelen mekân için birkaç yıl önce araya girdiklerini, ama başarılı olamadıklarını belirten Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, "İnsanların acısının yaşandığı bir yerde lokanta olmasını biz de hoş karşılamıyoruz" dedi. Madımak Otel'in altındaki Sabatibey İskender Kebabçısı son olarak TBMM'deki konuşmasında "Orada bir lokanta olması beni iğrendiriyor" diyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından gündeme getirildi, Günay'ın sözleri lokantacı esnafı çok öfkelendirdi. Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit önceki gün "Eğer burası kapatılırsa tüm lokantaları kapatırız" dedi.(radikal)
2 Temmuz yüreklerden hiç silinmedi..acımız herzaman içimizde..ve bu lokanta!! acımıza dahada acı kattı..sivasa gittiğimde madımağın önünden geçerken o lokantayı gördükçe iğreniyordum..böyle bir karar geç alınmış bir karardır..daha doğrusu oraya lokanta izni vermek zaten başlı başına hatadır..nazmi yiğit içinse tek kelime bile etmek istemiyorum..zihniyet değişmez..
iyi madem.. kapatın tüm lokantaları.. demiyorlarki başka yerde açma.. sadece oradaki mekan herkesin üzüntüsünü arttırıyor...
O,lokanta da yemek yiyenleri de ben anlıyamadım.Bir sürü canımızın yandığı bir yerde nasıl yemek yediler yıllar boyunca.
ablam onlar insanlarımızı yediler..yemek onlar için neki..zihniyetleri kaldırıyor mideleride kaldırır..
kendi yapacağımız işleri başkalarından bekliyoruz kapanması için umut ediyoruz lokantacı kafa tutuyo.
bu olayı bizimyapmamız gerekirdi.kendi işini kendin göreceksin.
o kadar Alevi bir binayı satın alamadı mı?peki nerde o dernekler niye almadılar binayı da müze yapmadılar.
işte bunun için diyorum biz 50 milyon olsak bişey değişmez.kimsi bizi sallamıyo ki.meclis kürsüsünden sataniste benzetirler.Öğretmen Alevi genci döver.
herşeyi devletten beklemeyeceksin.bazen kararlı kararlar alacaksın.yoksa kaybetmeye mahkumsun.
Dede-baba 10.12.2007, 16:40 ... Degerli canlar... 39 yanan insan... ve ve bu yanan yerde bir lokanta... bu nesıl vicdandır.. anlamak mümkün değil.. Burada olanları bilerek gidip yemek yiyenleride anlamak mümkün değil..
Haberi okurken şöyle bir düşündüm.... Acaba bu olanlar bir camide olsaydı..ağızlarından salyalar akan ilkel bir topluluk caminin önüne gelseydi.. ve camide ibadet edenleri dışardan molotof kokteyleri atarak ateşe verseydi.. ve hepsini öldürseydi.. ne olurdu... Bu his yoksulu insanlar o zamanda sivasta can verenlere karşı gösterdikleri tepkisizliği utanmazlığı gösterirler miydi?...
Sonra düşündüm... Böyle bir vahşet ve ilkellik ancak yezit ve muaviye soyundan gelenlere yakısır.. ve onların eseri olabilir.. Başka ister inan ister inanmayan hiç bir insan evladı böyle bir vahşedi sergilemez..
Şanı Yüce Allah'tan niyazım... O katliamı yapanları .. onları destekleyenleri.. ve bile bile göz yumanları... cehennemin en derin yerlerine atsın.. Yezit ve Muaviye'ye benzesin sonları.. Ve bu dünya döndükçe lanet okunsun.. canlarına..
...Ey Allah'ım bizler Senin adını zikrettiğimiz için yakıldık.... Bizler Ya Allah Muhammed Ya Ali dediğimiz için yakıldık....
Ey Allahım.. cennetle müjdelediğin Ehl-i Beyt'e sahip çıktığımız için yakıldık...
Ey Allah'ım senin şanın yücedir... Sen her şehin en iyisini ve en güzelini bilensin...
Allah Eyvallah
PoyrazıM_24 10.12.2007, 18:43 kendi yapacağımız işleri başkalarından bekliyoruz kapanması için umut ediyoruz lokantacı kafa tutuyo.
bu olayı bizimyapmamız gerekirdi.kendi işini kendin göreceksin.
o kadar Alevi bir binayı satın alamadı mı?peki nerde o dernekler niye almadılar binayı da müze yapmadılar.
işte bunun için diyorum biz 50 milyon olsak bişey değişmez.kimsi bizi sallamıyo ki.meclis kürsüsünden sataniste benzetirler.Öğretmen Alevi genci döver.
herşeyi devletten beklemeyeceksin.bazen kararlı kararlar alacaksın.yoksa kaybetmeye mahkumsun.
can bence bu konuda çok haklısın..biz alevi mileti olarak yeri geldiği zaman konuşmasını biliriz ama iş icraata geldimi neden se bişeyler oluyoo...bence daha aleviliğin ne olduğunu cem in ne olduğunu bilmeyen üzülerek söylüyorum o kadar alevi varkii..madımak oteli konusunda bişey yapamyoruz diye çok görmemek lazım...
aslentercan 10.12.2007, 19:06 evet radyodan dinledim bu haberi ve aynen haber aynen söyle ''37 kişinin vefat ettigi madımak otelinin alt katındaki lokanta kapatılacak ve yerine çiçekçi dükkanı açılacak ve dünkanda ölenleri hatırlamak için bir köşe yapılacak'' bu nedr arkdaslar yapılan ayıbın üzerine bir ayıp daha eklenmesi degilmidir sizce... madımak oteli matem yerimizdir hiç bir çıkar için kulanılmamalıdır
çiçekçi açılması gerçekten güzel bi davranış; zaten yapılması da buydu. ama bu yeter mi? bence madımak otelinin müze yapılması gerekmektedir. tarihimizle yüzleşmekten korkmamayı öğrenebiliriz belki...
şimdi de çiçekçi oluyo
arkadaşlar orası müze olmalıdır ne çiçekçisi.ağzımıza bir parmak bal çaldılarmı ne kadar mutlu oluyoruz.
sivas şehitlerine saygısı olan orayı ticarethene gibi işletilmesine karşıdır.buna bütün dernekler sahip çıkmalıdır.bu işler televizyonlarda nutuk atmaya benzemez.icraat çok acil icraat.
böyle pasif kalındığı sürece daha çok ezilmeye mahkumuz.
şimdi de çiçekçi oluyo
arkadaşlar orası müze olmalıdır ne çiçekçisi.ağzımıza bir parmak bal çaldılarmı ne kadar mutlu oluyoruz.
sivas şehitlerine saygısı olan orayı ticarethene gibi işletilmesine karşıdır.buna bütün dernekler sahip çıkmalıdır.bu işler televizyonlarda nutuk atmaya benzemez.icraat çok acil icraat.
böyle pasif kalındığı sürece daha çok ezilmeye mahkumuz.
Kesinlikle katılıyorum Madımak müze olmalı ne çiçekçi ne de başka birşey...
xolxol_12 10.12.2007, 23:16 Şükürler olsun ...
Bir tarih kitabının yandığı yerde kebabcı dükkanı olması şu ana kadar beni hem ağlatmış hem güldürmüş hemde başkalarına karşı acımamı sağlamıştır.
Olayın yetkililerine saygılarımı arz ederim...
BİRİZ BİZİZ !
Serkan Kaplan 11.12.2007, 14:13 evet ya bende bugün sabah bi ara gördüm haberlerde kapandı diye inşallah dogrudur
uyanık akp hükümeti,herzaman ki gibi dalavere çevirmeye devam ediyor ve katledilen 35 aydının üstünü çiçekle örterek problemin bittiğini, alevilerin gönlünü fethedeceğini sanıyor.
ama bir jest yapacakmış akp hükümeti;çiçekçi dükkanına KARANLIK GÜÇLER!!! tarafından yapılan katliamı kınayan küçük bir levha asacakmış..
Madımak oteli "BARIŞ MÜZESİ" ne dönüştürülmelidir..
madımakın kapatılması konusunda çooooooooooooooooooooooooooook geçkalınmıştır ve bence en önemli sebeplerinden biride bizim dernek ve vakıflarımızın pasifliğidir........maalesef bu işler laklakla olmuyor...çiçekçi dükkanı olacakmış eeeeeeeee düşünün kasapda olabilirdi....toplum olarak orayı müzeye çeviremediğimiz için hepimiz adına utanç duyuyorum
|