Orijinalini görmek için tıklayınız : Halaçoğlu: Sabahat Tuncel Kürt Değil
"Ermenilerden bazıları Alevileşmiş" sözleriyle olay yaratan Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu'ndan DTP'li Sabahat Tuncel'in kökeni hakkında şok açıklama...
Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Anadolu'daki aşiretlerle ilgili kapsamlı araştırmasının detaylarını anlattı: "DTP'li Sabahat Tuncel Balaban Aşireti'nden. Araştırdım. Balabanlar Oğuzlar'ın bir kolu. Yani Tuncel 'Kürt'üm diyor' ama bir Türk" dedi
Osmanlı defterlerinden yola çıkarak 1500'lerden günümüze Anadolu'daki aşiretlerin dökümünü çıkarmak için araştırma yapan Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, yine gündemi sarsacak.
(alıntı)
------
halaçoğlu başkalarının soyunu araştırmak gibi bir misyon yüklenmiş.o türk şu kürt ne değişecek.bu ülkede 20 milyon kürt kardeşimiz yaşıyor.
kişileri böyle açıklayıp deşifre etmek mantık dışı.madem bir araştırma yapıcaksınız.kafatascıların soylarını araştırın.bu kurumda hiç seçim olmuyormu halaçoğlu sürekli bu kurumun başındamı kalacak anlamadım.
AleviKürt 10.12.2007, 13:50 Kürtlerin hakkini aradiktan sonra, Türk olsa ne farkeder acaba?
makaay2077 10.12.2007, 13:53 Halaçoğlu sen adam değilsin
rozerin62 10.12.2007, 14:19 Bu adamın ırk araştırmaları dışında bir araştırma yaptığını duydunuzmu.Ermeni meselesi hariç ondada ırk aklama mevzusu olmasa ilgilenmezdi.Yine aylar önce Kürt Aleviler aslında Ermenidir demişti.Şimdide Kürt Alevisi aslında Türktür diyor.İki ay sonra çıkıpta Kürt Alevileri aslında helenistik dönemden beri Yunan kökenli derse hiç şaşırmam.Türk Tarih kurumunun başında bulunan ve profesör ünvanı almış bu kişi malesef zaten gergin olan böyle bir dönemde ırk temeline dayanan açıklamalarda bulunuyor.
Zaten bunun gibilere kalsa Peygamberde Türktür Adem ile Havva da Türk tür.Kısacası tüm insanlık Türktür.Ne biçim bir ırkçılık modası var ülkemizde yazık yani.Acaba kendileri Bir tarihçi olarak tarihi eserlerle onları korumakla bu kadar meşgul olabildilermi.Almanların ülkesine kaçırdığı Truva hazineleriyle neden hiç ilgilenmediler.Ya da onuda bırakın kimin ırkı nedir onunla uğraşacağına kardeşliğe vurgu yaparak birarada yaşamış insanlardan örnek verseydi.
Malesef kendisine tarihçi profesör ünvanı almış ama hala ırkların saf olduğunu sanıyor.Ayrıca kafatasçılığıda yapıyor.
Daha öncede Balaban aşiretinin kökeni ile ilgili oğuz boylarına dayandıklarına dair bir çok kez bu konu gündeme getirildi. Fakat bu etnik kurcalamaları yapan insanlar şunu anlayamıyorlar; gerçektende bu insanlar köken olarak a değilde, b ırkından olmuş olsalar bile mevcut hissedişleri a'dır. Yani bilinçsel aidiyet kavramı insanın kütlesel geçmişinden gelmiyor, kanın beyni olmadığı için kişinin kökeni apaçilere bile dayansa mevcut hissedişi neyse o'dur.
Hallaçoğlu'nun bu beyanatı köken araştırmaları ile alakalı akademik bir açıklama olsa saygı duyulur, fakat hallaçoğlu tarih kurumunun başında resmen politika yapıyor. Daha öncede kürt alevileri ermeni dönmesi olarak ülkedeki tüm huzursuzlukları kaynağı olarak nitelemişti. Objektifliğini yitirmiş işi resmen etnik milliyetçiliğe dökmüş prof ünvanlı sözde bir bilim adamının, artık devletin tarafsız bir organı olması gereken tarih kurumunun başında bulunması o kurumun saygınlığı ve inanılırlığı açısından ciddi bir prestij kaybına neden oluyor. Normalde her senede türk tarih kurumun başında kalması için başbakanın onayı gerekiyor ve hallaçoğlu'nun başlangıçta oturduğu standart 1 yıllık başlangıç süreci başbakanın her sene üst üste uzatmaları sayesinde hanedanlık gibi yılladır tarih kurumunun başında duruyor.
Serhatlı 10.12.2007, 15:39 Olsa ne olmasa ne bu adı tarihçi dese ne demese ne yarın birgün bu çıkıp diyecek bunlar insanda değil o zamanda belki onu tartışırız. Aklını ırkçılıkla bozmuş kendi gerçeğinden uzak direk çıkarlara hizmet eden bir zavallı.bir yazısında yazmışdım gene yazayım o gitsin bir kendini araşdırsın yüzde yüz Türk değildir hangi koldan çıkacakdır acaba:D bu benzeri ırkçılar ekseri uzaktan yakından Türk lükle alakası yokdur bunu kullanarak kendini gizler ve çıkar sağlamaya yer edinmeye çalışırlar,sölediklerini diğerleri gibi ciddiye almıyorum bu ülkede ne kadar taraflı bir şeyin olduğu apaçık ortadadır o zaman net bişeyde bekleyemeyiz
Bu da bu günkü sabah gazetesinden bi haber.
Konuyla bir bakıma alakalı.
Paylaşmak istedim:
Orta Asya'dan göç etme bir efsanedir
ECEVİT KILIÇ
İTÜ öğretim üyesi, antropolog Timuçin Binder Anadolu'nun 1071 sonrasında Türkleştiği savına karşı çıkıyor: Buradaki insanın tarihi 40 bin yıl öncesine uzanıyor..
Genetik teknolojisindeki baş döndürücü gelişmeler sadece geçmişe değil geleceğe de ışık tutuyor. DNA moleküllerinin dizilişi pek çok kişi ve ulus için hayati öneme sahip "nereden geldim" sorusuna da yanıt veriyor. Ancak Türkiye'de bu konuda kapsamlı bir araştırma yok. Amerika ve Avrupa'da Oxford gibi birkaç üniversite ve yüklü bir ücret karşılığı bazı şirketler bireysel gen incelemesi yapıyor. Bir de National Geographic dergisinin devam ettirdiği "Genografi" projesi var. Bu merkezlere son dönemde Türkiye'den de başvurular yoğunlukta. Derginin ve ilgili şirketlerin sitesine girenler bir DNA numune paketi ve şifre alıyor. Ortalama olarak 100 ile 450 dolar arası bir ücret ödeniyor. Gönderilen paketteki çubukla ağız içinin bir bölümü kazınıyor ve çubuğun üzerindeki DNA numunesine hiç dokunulmadan gönderiliyor. Merkezde bu parça inceleniyor ve başvuranın atalarının nereden geldiği tespit ediliyor. Türklerle ilgili tüm bu genetik araştırmaların sonuçlarını yakından takip eden bir isim var: İTÜ İnsan ve Toplum Bilimi bölümü öğretim üyesi, antropolog Timuçin Binder. Kaliforniya Üniversitesi'nde antropoloji (İnsan kültürü, toplumu, biyolojisi üzerine araştırmalar yapan bilim dalı) eğitimi alan Binder, ardından tarih ve genetik bilimler üzerinden akademik çalışmalar yürüttü. Genetik miras tıbbın konusu olarak bilinse de antropolojinin ilgi alanına giriyor. Binder ile Türklerle ilgili genetik araştırmaların sonuçlarını konuştuk.
GELENLER YÜZDE 10-15
* Genetik araştırmaların Türklerle ilgili ortaya çıkardığı en büyük sonuç ne?
Türkiye'de yaşayan insanların büyük bölümünün 40 bin yıl önce de bu topraklarda yaşamış olmaları. Yani Türkler 1071 yılında Anadolu'ya gelmedi hatta 40 bin yıldır buradan kıpırdamamışlar. Bu topraklara aitler, Orta Asya'dan geldiği söylenenler buralı aslında.
* Orta Asya göçü olmadı mı?
Oldu ama gelenlerin sayısı çok az. Gen araştırmaları bugün Türkiye'de yaşayan insanların ne kadarının Orta Asya kökenli olduğunu ortaya çıkartıyor. Buna göre Türkiye'nin genetik yapısı tarih öncesi dönemde bugünkü şeklini alıyor.
* Göç edenler ne kadar az?
Bu rakam ortalama yüzde 10-15 civarında. Yani Orta Asya'dan bu topraklarda yaşayanların yüzde 10-15'i gelmiş ve nüfus yapısını da değiştirememişler. Hiç de Orta Asya'dan Anadolu'ya 'bir kısrak başı gibi uzanan' bir durum söz konusu değil. Orta Asya göçü bir efsane. Zaten gelen az sayıdaki insanın geni de çok daha kalabalık yerli toplulukların içinde kaybolmuş. Ayrıca gelenlerin Türk mü, İranlı mı veya Afgan mı olduğunu da bilmek çok zor.
* Neden zor?
Genetik araştırmada etnik bir tanımlama söz konusu değil. Genetik dağılımın araştırılması Türklerin kökenlerinin araştırılması anlamına gelmiyor. Çünkü 'Oğuz geni' veya 'Türk geni' diye bir şey yok. Genetik araştırma her insanın kökeniyle veya soyunun bugüne kadar nerelerde bulunduğuyla ilgili veriler taşıyor.
'TÜRKLÜK' KÜLTÜREL KİMLİK
* 'Türk geni yok' derken neyi kastediyorsunuz?
Türklük bizim ürettiğimiz kültürel kimlik. Aynı şekilde Yunanlılık da Ermenilik de bir kültürel tasarım ve kurgu. Türklük daha modern bir kavram ve son 200 yılın ürünü. Bugün bu topraklarda yaşayan insanların tarihi binlerce yıl önceden başlıyor. Yani herkese Türk diyemeyiz, Türklük bugünle ilgili. Kavramları biz icat ettik, herkese Türk dedik. Bizden öncekilerin kim olduğunu bilmiyoruz bile. Biz Uygurlara Türk diyoruz ama onlar kendilerine Türk demiyor. Etnik kimliklerden çıkarak bir şeylere ulaşmak çok zor. Türk olmak için Orta Asya'dan gelmek gerekmiyor. Türklük çok daha sonra oluşmuş bir kimlik. Göçle gelenler 1100'lü yıllarda "Danişmentname" adlı bir eser yazmışlar ama içinde Türk olduklarına dair tek bir kelime yok. Türk veya Türklük kelimesini ilk kullananlar yabancılar oluyor. Bir de Göktürkler kendilerine Türk demişler.
tarih öncesinden kalan bir beyin türk tarih kurumunda başkan olurdu zaten .
bir insana salt etnisite açısından bakan her beyin halaçoğlu gibi düşünür.esasen bir insanın etnik kökeninin ne olduğundan ziyade ne düşündüğüdür önemli olan.birde özcan'ın da değindiği gibi hissediş önemli bir faktördür.var olan bir başka gerçekse bir türk,bir kürt'ü bir kürt'te bir türk'ü her kategoride temsil edebilir ve aslında bazılarının kabul edemediği,sindiremediği gerçekte budur.
balabanlılara baktığımız zaman; anadil olarak zazaca konuşupta alevi olanlar ve türkçe konuşupta alevi ve sünni olanlar mevcut.aynı zamanda balaban aşireti-boyu türk,kürt,zaza etnisitelerinin karışımı ve her üç etnisiteninde var olduğu bir toplulukta olabilir.başlangıçta türk topluluğu olması sonraki dönemlerde karışmamış olmadığı anlamına gelmez.tabii bir ihtimal pek karışmamış,yerel dile uygun olarak(türkçe,zazaca,kürtçe) belli bir etnik kimlikte oluşmuş olabilir.
eğerki halaçoğlu ve ya herhangi bir tarihçi sebahat tuncel'in etnik kimliği hakkında değilde balabanlılar hakkında özgün,objektif bir etnisite araştırması yapmış olsaydı kabul edilir,saygı duyulurdu.ancak sebahat tuncel hakkındaki açıklama sadece bilinç bulanıklığına hizmet etmektedir ki, onun türk,kürt ve ya zaza ya da başka bir etnisiteden geliyor olması ne ülke gerçeğini ne de kürt realitesini değiştirmez.
anadolu75 10.12.2007, 20:39 halacoglu halen irkci tutumunu sergiliyor. yok alevi kurtler ermeniymis, yok kurt turkmus vb turu seyler soyleyerek milleti birbirine dusurmek istiyor sanirim.
Dede-baba 10.12.2007, 22:36 "Ermenilerden bazıları Alevileşmiş" sözleriyle olay yaratan Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu'ndan DTP'li Sabahat Tuncel'in kökeni hakkında şok açıklama...
Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Anadolu'daki aşiretlerle ilgili kapsamlı araştırmasının detaylarını anlattı: "DTP'li Sabahat Tuncel Balaban Aşireti'nden. Araştırdım. Balabanlar Oğuzlar'ın bir kolu. Yani Tuncel 'Kürt'üm diyor' ama bir Türk" dedi
Osmanlı defterlerinden yola çıkarak 1500'lerden günümüze Anadolu'daki aşiretlerin dökümünü çıkarmak için araştırma yapan Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, yine gündemi sarsacak.
(alıntı)
------
halaçoğlu başkalarının soyunu araştırmak gibi bir misyon yüklenmiş.o türk şu kürt ne değişecek.bu ülkede 20 milyon kürt kardeşimiz yaşıyor.
kişileri böyle açıklayıp deşifre etmek mantık dışı.madem bir araştırma yapıcaksınız.kafatascıların soylarını araştırın.bu kurumda hiç seçim olmuyormu halaçoğlu sürekli bu kurumun başındamı kalacak anlamadım.
degerli Canlar... sayın profesörün açıklamalarında gerçeklik payı vardır... şöyleki.. gerçekten de incelendiğinde.. Alevi ocakları.. ve aşiretlerinin çoğu.. Horasandan gelmektedir. ve Türk'tür... Buraki Kürt halk çoğunlukla islamiyet öncesi mecusi... ve zerdüş dinine baglı idi.. islamiyetten sonra ise şafiiliği benimsediler...
Kendilerini Kürt olarak kabul eden Aleviler'in ise çoğunluğu zazaca ve kırmanç dillerini konuşmaktadır.. bu dil incelendiğinde.. kürtçeyle büyük farklılıklar içerdiği görülür... Ayrıca bu kimselerin gerek folklorleri.. gerek yaşam şekilleri.. hayata bakış açıları.. Kürtlewrden büyük farklılıklar taşır.. eski Türk gelenekleriyle büyük benzerlikler gösterir... Örneğin.. suya pislik atmama... Atın kuyruğunu bağlama... ay tutulduğunda teneke çalma ağlama... Ateşi su ile söndürmeme... ağaçlara ip bağlama... gibi bir çok adet ve gelenek... orta asyada da şu an da vardır... bu kimseler dillerinin farklılığını öne sürerler.. degerli canlar... Bugün 3. nesil Almanyada bizlerden.. çoğu Türkçeyi unutmadımı ve bu nesilden sonrasının ise Türkçe'yi tamamen unutacağı kesin... ve bu süre. 30-40 yıl içinde oldu.. Türklerin Anadoluya gelişi ise 1000 yılı geçkin.. bu süreç içerisinde pek tabidir ki.. içinde yaşadıkları toplulukların dillerini benimseyip kullanacaklardır.. yani dillerine bakarak siz Kürt sünüz demek hatadır. bunun yerine inançlarına geleneklerine ve adetlerine bakılır.. .. buna bakıldığında ise.. Kendini Kürt olarak göen alevilerin Güneydoğudaki gerçek kürt şafilerle hiç bir alakalarının olmadığı görülür...
An cak şu unutulmamalıdır.. Hiç kimseye sen şusun sen.. busun demek doğru değildir.. her kim kendini hangi milletten kabul ediyorsa onu o milletten kabul etmek gerekir...
ÇÜNKÜ HİÇ BİR MİLLETİN DİĞERİNE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR.. VE HİÇBİR MİLLET DİĞERİNDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR..
Saygılarımla..
yanlış olan ise.. yukardakinin tersini yapmaktır... doğru olan..insanların kendilerini hangi millete ait hissdiyolarsa.. yada kendilerini nasıl tanımlıyorlarsa bu şekilde onları olduğu gibi kabul etmektir.. ve değiştirmeye çalışmamadır...
Ben bütün insanların güzel ve iyi niyetli olduğuna inanırım.. Her insan.. açılması gereken bir hazinedir... İnsanları aşağılamak.. kültürlerini yok saymak... yanlıştır...
ben aslen Türküm ... bir Türk alevisiyim.. üstelik ocakzade bir soydan geliyorum... Ama evde hem kürtçe parcalar dinlerim... hoşuma gidiyor... ve bir çok kürt arkadışım var...
Bu farlılıklarımız zengilimizdir... farklılılarımızı yok etmek yerine paylaşmalıyız.. bu şekilde daha güçlü oluruz..
xolxol_12 10.12.2007, 23:10 Bence yanlış bir değerlendirme..
Öyle bakılırsa çoğu aşrietin kökü Kürt , çoğu aşiretin kökü Türk,Çoğu aşiretin kökü Afrikan bile çıkabilir.
Zira Atatürk,''Ne mutlu Türk olana'' değil ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' demiştir...
AnGeNehM 10.12.2007, 23:15 Benim soyumda kürtlük yok ama birey olarak kürdüm kendimi kürt olarak görüyorum.
Çokmu önemli türk olması şu anda kimin için uğraş verdiği değilmidir önemli olan.
Findorin 11.12.2007, 00:06 "Ermenilerden bazıları Alevileşmiş" sözleriyle olay yaratan Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu'ndan DTP'li Sabahat Tuncel'in kökeni hakkında şok açıklama...
(alıntı)
------
Bunda herhangi bir art niyet sezemedim.Kürt veya türk bir araştırma yapmış saygı duymak lazım her şeyden siyasi bir kaygı beklenti içinde olmayalım.Sonuçta sizde kimlik üzerinden bir rakam atmışsınız ortaya buda size yakışan bir tavır olmamış.
İyi Forumlar
"Orta Asya'dan göç etme bir efsanedir" fikrine kesinlikle katılıyorum. Sadece bir mitten ibarettir ve onu destekleyen herhangi biyolojik, genetik çalışma da yoktur. Sadece birkac sosyolojik tespitten yola cıkılarak ulaşılmış ve genel kabul gören bir tezdir. Ancak bilimin amacı da zaten bu tür genel kabul gören şeylerin sorgulanmasıdır. Ikinci nokta, sosyologlar çok iyi bilir, "etnisite akışkandır". Yani, genlerle veya kanla herhangi bir ilgisi yoktur. Milliyetçilik, "kapitalizmin sosyal birimidir". Yani tarihde belirli bir ekonomik sürecin belirli bir döneminde ortaya çıkan bir kavramdır. Temeli, belirli sınırlar içerisindeki insanların o sınırlar içerisindeki dogal zenginlikleri kendilerinin kullanması esasına dayanır. Bunu yaparken de dogal olarak, o insanları birbirlerine baglayacak olgulara ihtiyac duyulur. Yani, DTP'li Sabahat Tuncel'in aslen Kürt olmaması gibi bir tespitte bulunmak anlamsızdır. Nitekim onun Kürt olma gibi bir zorunlulugu mu vardır? Herkes kendisini nasıl hissediyorsa öyledir. Önemli olan, insanları ayırmadan sadece insan oldugu icin gereken degerin verilmesidir.
AleviKürt 11.12.2007, 00:13 Bunda herhangi bir art niyet sezemedim.Kürt veya türk bir araştırma yapmış saygı duymak lazım her şeyden siyasi bir kaygı beklenti içinde olmayalım.Sonuçta sizde kimlik üzerinden bir rakam atmışsınız ortaya buda size yakışan bir tavır olmamış.
İyi Forumlar
Art niyet degil de nedir sizce?
Hangi ülkede, bir TARIH KURUMU BASKANININ, kisisel olarak bir siyasetcinin kökeni hakkinda degerlendirme yapmis?
Bu bir tarih kurumu baskanina yakisir mi? Ve neden hedefi DTP'li bir siyasetci? Neden Ecevit'in Kürt kökenliligi hakkinda birsey söylemiyor? Eminim mecliste bulunan kisiler arasinda bilinmedik seyler cikabilir. Neden bu bilgileri aciga vermiyor da sirf DTP ile ugrasiyor?
Halacoglu baskan olur olurmaz bütün meclis üyeleri hakkinda köken arastirmasi yapsaydi, ozaman art niyetli olmadigini ben de kabul ederdim.
Saygilar
Merhaba,
Sanki kürt olmak suç mu gibi bir açıklama yapmış...
Türk ya da kürt eğer ki halkların kardeşliğinden bahsediyorsak,
bu adamın açıklaması bizi pek bağlamıyor.
Ve sanırım bu adam gündem peşinde.
Ya da birileri bu adama git bu kürtlerin soyunu araştır demiş,
Bu da kendine vazife edinmiş...
Saygılarımla...
Bunda herhangi bir art niyet sezemedim.Kürt veya türk bir araştırma yapmış saygı duymak lazım her şeyden siyasi bir kaygı beklenti içinde olmayalım.Sonuçta sizde kimlik üzerinden bir rakam atmışsınız ortaya buda size yakışan bir tavır olmamış.
İyi Forumlar
nasıl yani?biraz acarsanız?
Findorin 11.12.2007, 00:21 Art niyet degil de nedir sizce?
Hangi ülkede, bir TARIH KURUMU BASKANININ, kisisel olarak bir siyasetcinin kökeni hakkinda degerlendirme yapmis?
Bu bir tarih kurumu baskanina yakisir mi? Ve neden hedefi DTP'li bir siyasetci? Neden Ecevit'in Kürt kökenliligi hakkinda birsey söylemiyor? Eminim mecliste bulunan kisiler arasinda bilinmedik seyler cikabilir. Neden bu bilgileri aciga vermiyor da sirf DTP ile ugrasiyor?
Halacoglu baskan olur olurmaz bütün meclis üyeleri hakkinda köken arastirmasi yapsaydi, ozaman art niyetli olmadigini ben de kabul ederdim.
Saygilar
Bu bir bilimsel araştırma insanların gerçek kökenleri araştıralabilir bunda illaha DTP li olması sizin ön yargınız olarak görüyorum basına çıkmamış nice araştırmalarında olabileceği gibi.Yakışır veya yakışmaz konusuna gelirsek evet bireysel bir araştırma yanlış olmuş veya gündeme getirdiği zaman ama her şeyin altında bu bunu dedi hemen yuhalamayı da yanlış buluyorum.Gergin bir konu olduğu için sadece şunu diyebilirim araştırmanın zamanı ve yeri yanlıştır ama Halaçoğlunun Türkiye üzerinden bütün etnik grupların irdelenmesi araştırılması gibi bir görevinide es geçmeyelim.Sakın Halaçoğlunu savunuyor gibi yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesin yukarıda belli ettiğim gibi yanlış olduğu tavırlarıda olduğu gibi doğru araştırmalarınıda es geçmeyelim.
Sonuçda bu insan Kürt halkı için mücadele veriyor. Nerden geldiği değil ne yaptığıdır önemli olan...
Findorin 11.12.2007, 00:29 nasıl yani?biraz acarsanız?
Forumda bir süredir devam eden etnik kimlikten kaç kişi var tarzında bir topik açılmıştı herkes bir rakam veriyor bende bundan şahsen rahatsız oldum bu yüzden rahatsızlığımı belirtmek istedim size karşı bir tavır değildi yani yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.Yani o topikteki bazı yorumlarımıda okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.Biraz daha açarsak halaçoğlunun bu tür çalışmalarının zaman hakkında yanlışlığını belirterek sizinde bir etnik grup üzerinden hele ki şöyle bir dönemde milyon tane kişi yaşıyor gibilerinden yaklaşımızınızı yanlışlığını belirtmek istedim.Yani kürtler Türkiye Cumhuriyetinde horlanıp aşağılanıyorsa 20 milyon tane var gibilerinden rakamlara gerek yok eğer böyle bir durumda bir tane bile kürt olsa yanlışlık giderilmelidir.
halaçoğlunamı kalmış kimin hangi etnisiteden olup olmadığı. bir kurumu cumhuriyetin en tepe kurumu yaparsınız sonrada başındaki adama sacma sapan işlerle uğraşması direktifini verir yada zeminini hazırlatırsınız. sonrada o adamı kendi sınırları içinde dünyanın en mutlu kahramanı(!) -acaba dünyada nedirki böyle tipolojiler- yaparsınız.
''yök'' teki tepe yöneticileri gibi cumhuriyetini seven mutlu ve kudretli ! bir türk. yani bir mutlu türk bilim insanı olduğunu kanıksatırsınız.
Kökende bende kürt değilim ancak Kürt ve Türk gibi etnisiteleri neden kökene bağlamaya kalkıyorlar bunu da anlamış değilim.Adam kendini kürt diye tanımlıyor,kürt kimliğini benimsediğini söylüyor,sende çıkıp diyorsun ki,ben senin soyunu araştırdım sen Balaban aşiretindesnin,sen Türk'sün.Allahım ya rabbim yaw şu konuşmaya baksanıza.
Ben kendimi ne olarak kabul ediyorsam o'yumdur.
ismailgokhan 15.12.2007, 19:30 Ben Balaban aşiretinin mensubu olarak şunu söyleyim Sabahat Tuncel'in Balaban Aşiretinden olduğu konusunda bize bir bilgi gelmedi olsaydı en azından destek istenirdi tekrar araştıracam Sabahat Tuncel kendisi mi söylemiş Balaban aşiretinden olduğunu bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
Balaban aşiretinin Türklüğü konusuna gelince bizimde yaptığımız araştırmalarda Balaban aşiretinin Türk olduğu konusunda bulgular var Osmanlı devletinin kuruluşunda Osmanlıya en çok destek veren Alevi aşiretlerinden biri olduğu kesin Bursa'yı kalesini alındıktan Osmanlı tarafından Bursa'nın yönetimi Balaban aşiretine veriliyor ayrıca birçok Osmanlı belgesinde adı geçen bir aşiret
Dini yönden tamamı Alevidir
Şimdi gelelim Balaban Aşireti hangi etnik kimlikten geliyor buna bir zahmet biz karar verelim kendimizi nasıl ifade ediyoruz önemli olan bu SAYIN TARİHÇİ KARAR VERMESİN
Şöyle açıklayım;kendimizi Zaza ve Alevi olarak tanımlıyoruz Kürt değiliz ayrıca son zamanlarda Zaza milliyetçiliğide geliştiğini söyliyebilirim özellikle Dersim ve Erzincan yöresinde zazaca kültürümüzde önemli olsada bizim büyük bölümümüz kendini Alevi olarak tanımlıyor Alevililik en önemli ortak paydamız bununla birlikte özellikle aşiretin Dersim kolunda pkk'yı desteklenen Kürt mücadelesinin içinde olanlar var
Şunu unutmamak lazım siyasi görüşte aşiretin bireyleri arasında kendini tanımlama farkları oluşturabiliyor büyük bölüm devrimci sol çizgisindedir bir kısım kürt mücadelesini destekler bir kısımda sosyal demokrattır
Sen kendini nasıl tanımlıyorsun diye sorarsan cevabım Aleviyim diye olur...
Balaban Aşireti Türk yada Kürt olsa ne değişecek devletin faşist zihniyeti değişecek mi yaptıkları zulümler bitecek mi ? neyi tartışıyor ki sayın tarihçi Türk olduğumuzu kanıtlarsa sorunlarımızı mı çözecek devletin Alevilere Kürtlere Solculara uyguladığı zulüm bitecek mi
evet kürd ler ve halklaşma süreci.
neden halklaşma süreci kürd ler bir halk değilmi evet bir halk ama tarihte devlet tecrübesi olmadığı için varsada sınırlı süre içinde olduğu için bir halk olma olgunluğuna erişmemiştir ve bu nedendendirki halk olmak yerine hep aşiret aile olmayı tercih etmiştir.
şimdi dönüp arkadaşların yazdıklarına bakınca aynı şeyler malesef şu an içinde geçerli galiba hala zaza,kurmanc,kırmanc,dımıli gibi kürd halkının bölgesel ifadeleri halkı ifade yöntemi olarak önümüzde duruyor.
şimdi hallaçoğlu neden bu açıklamayı yaptı
bir düşünelim kürd halkını mecliste meclis kürsüsünde savunmak zor olsa gerek çünkü her sözünüzü bir suç duyurusu olarak kabul eden savcılar ensenizde sizin bişeyler söylemenizi bekliyor.
böyle bir ortamda hala kürd halkını savunmak ayrı bir durumdur herhalde burdan devamla böyle zor şartlar altında kürd halkını savunmak için kürsüye çıkan parlementerlerin halk nezdinde kutsal bir duruma düşme ihtimali var işte hallaçoğlu burda karşımıza çıkıyor ve diyorki ey türkiyede yaşayan kürd ler bu kürsüde sizi savunan milletvekillerinden biri kürd değildir.
bu durum sadece kafa bulanıklığı yaratma yöntemidir.
yani bir halkı savunmak için meclise gitmek için oy isteyen meclise girmeyi başaran ama savunduğu halka her hangi bir aidiyeti olmayan bir milletvekili işte hallaçoğlu bunu başarmak istiyor.
ama hallaçoğlunun unuttuğu bir şey var ben inanıyorumki sebahat tuncele oy veren insanların 100%100 ü sosyalist ideolojiye inanıyor bu durumda sosyalist insanların ırk temeline fazla takılacağını sanmıyorum kafa bulanıklığı yaratabilir ama asla sebahat tuncele oy veren insanlarda pişmanlık yaratmaz.
sebahat tuncel kendini alevi kürd olarak tanımlıyor bunu defalarca konuyu içeren platformalarda dile getirmiştir.
hallaçoğlu ve türk tarih kurumu bence tartışılması gereken şey bu.
saygılar..............
|