Orijinalini görmek için tıklayınız : Kayseri ve Ermeniler
Mahir_86 10.12.2007, 14:25 bildiğiniz üzere Tayyip Erdoğan'da, Abdullah Gül' de ermeni asıllıdır..
Abdullah Gül Kayserilidir..
geçen hafta iş için gittiyim (Bilgisyar bakımı) müşterimin Babasıda yanındaydı... yaşlı amca 70-80 yaşlarında... işim uzun sürdü.. arada sohbet ettik. konu konuyu actı derken siyasete geldik.. Abdullah Gül ve Kayseriye geldik.. meğer yaşlı amca askerliğini Kayseride 3 sene yapmış.. ( ozamanlar 3 seneymiş askerlik ki dedem 4 sene yapmış)
Komutanı 300-400 adet civarında Hüvviyet (Nüfus Cüzdanı) getirmiş ve bunları yakmasını emretmiş.. yaşlı amca bunların Hüvviyet oldugunu ve bunları yakmanın suç oldugunu yakamyacağını komutanına söylemiş. Bu hüvviyetlerin hepsi ERMENİ vatandaşıdır yazan hüvviyetlermiş..
bunun üzerine komutan hüvviyetleri kendi eliyle sobaya atmış ve yerlerine TÜRK VATANDAŞI kimlikleri hazırlatıp hüvviyetlerini aldıkları Ermeni asıllı vatandaşlara geri vermiş onları Türk Vatandaşı yapmıştır dedi...
belgesi olmayan bir olay...
İslamı kullanarak (islamla alakası olmayan bu kişiler) alakası bile olamdıkları halde halkın dini inançlarını sömürerek topraklarımızı AB ve ABD denen iblislere Peşkeş çekenler, Keşke gerçekten de müslüman ve türk olsalardı.. belki bu kadar zorumuza gitmezdi..
edit:
Dikkat etmeliyiz ki bu aralar ALEVİ' lerede fazla iyimser bakıyor hangi kimliyi taşıdıkları belli olmayan insanlar.. Bizde bunlara kanıp ALEVİLİĞİ peşkeş çektirmeyelim..
rozerin62 10.12.2007, 14:58 bildiğiniz üzere Tayyip Erdoğan'da, Abdullah Gül' de ermeni asıllıdır..
Komutanı 300-400 adet civarında Hüvviyet (Nüfus Cüzdanı) getirmiş ve bunları yakmasını emretmiş.. yaşlı amca bunların Hüvviyet oldugunu ve bunları yakmanın suç oldugunu yakamyacağını komutanına söylemiş. Bu hüvviyetlerin hepsi ERMENİ vatandaşıdır yazan hüvviyetlermiş..
bunun üzerine komutan hüvviyetleri kendi eliyle sobaya atmış ve yerlerine TÜRK VATANDAŞI kimlikleri hazırlatıp hüvviyetlerini aldıkları Ermeni asıllı vatandaşlara geri vermiş onları Türk Vatandaşı yapmıştır dedi...
İslamı kullanarak (islamla alakası olmayan bu kişiler) alakası bile olamdıkları halde halkın dini inançlarını sömürerek topraklarımızı AB ve ABD denen iblislere Peşkeş çekenler, Keşke gerçekten de müslüman ve türk olsalardı.. belki bu kadar zorumuza gitmezdi..
1)Öncelikle Abdullah Gül ün Emeni kökenli olduğunu ilk defa duyuyorum.Bu o kadar önemli değil az öncede Sebahat Tuncel aslında Türk tür diye bir yazı okuduk.Bunların köken olarak dile getirilmesi farklı bi amaç taşır ve ırkçılıktan başka birşey değildir.Çünkü farklı bir amaçla dile getirilmiştir.
2)Hüviyetlerin yakılması yanlış birşeydir.Ve yapıldığına inanıyorum.malesef ülkemizde farklı kimliklere tahammülsüzlük var.
3)Son paragrafta kullandığınız cümleleri çok enteresan buldum.Yani aslında Türk kökenli olsaydı yüüttüğü siyaseti ideolojisini normal karşılayacaktınız demekki.O zaman yaptıkları zorumuza gitmezdi demişsiniz.Burda önemli olan zaten yapılan yanlışlardır.Sizin cümlenizden yanlışı haksızlığı Türk yaparsa hazmedilir ama Ermeni kökenli olursa olmaz.Hayır efendim yanlış yanlıştır.Bunu kökene göre değerledirmek doğru değildir.Bunu düzeltmek istedim.Sanırım sizde yanlış ifade ettiniz.
Mahir_86 10.12.2007, 15:19 şu şekilde söyleyeyim.. yani yabancının silahından cıkacak kurşunla öleceyime tanıdıgmdan gelen ölüm bana daha onur verir..
Yani.. Türklükle-İslamla alakası olmadığı halde bunları kullanıp halkı kandırıp bu milletin başına geçenler bunu yapıyorlar.. halkı kandırıp buraya cıkarak bunları yapmaları kendilerini TÜrk-Müslüman olarak göstermeleri bunları yapan bu toprağın insanı izlenimi vermeleri zoruma gidiyor.. hani gerçekten de bu topragın insanları olsalarda bu izlenimi hak etselerdi demek istiyorum..
zamanaşımı 10.12.2007, 15:32 şu şekilde söyleyeyim.. yani yabancının silahından cıkacak kurşunla öleceyime tanıdıgmdan gelen ölüm bana daha onur verir..
Yani.. Türklükle-İslamla alakası olmadığı halde bunları kullanıp halkı kandırıp bu milletin başına geçenler bunu yapıyorlar.. halkı kandırıp buraya cıkarak bunları yapmaları kendilerini TÜrk-Müslüman olarak göstermeleri bunları yapan bu toprağın insanı izlenimi vermeleri zoruma gidiyor.. hani gerçekten de bu topragın insanları olsalarda bu izlenimi hak etselerdi demek istiyorum..
Bir ermeni bu topraklarda yaşıyorsa bu toprağın insanıdır yani bizdendir. artık bu ırka dayalı milliyetcilik anlayışını bu kafatası milliyetciliyini bırakınız. önemli olan insan olmaktır gerisi önemsiz ayrıntılar. hiç bir silahtan çıkan kurşunla ölmeyin çünkü bunun ne sizi vuran nede sizin için onur verici bir tafaını göremiyorum.
Serhatlı 10.12.2007, 15:32 şu şekilde söyleyeyim.. yani yabancının silahından cıkacak kurşunla öleceyime tanıdıgmdan gelen ölüm bana daha onur verir..
Sonuç olarak o insanlarda başkalarıda bu topraklarda yaşadı hala yaşıyor bunu bir kültür hazinesi olarak görmek bana göre daha insancıl dır ama tabiki her kişi kendi kökeninin verdiği bir bakış açısına sahip olabilir bunada fazla bir şey diyemem,Kayseri yi bende bilirim Ermeni kökenlilerin çok olduğu gerçektir bugün ülkemizde önde gelen veya bilinmeyen Kayseri li zenginlerin Ermeni lerin malları sayesinde olduğu çoğu gömü hazine vs vs ayrıca sırf bunun Kayseri de değil onların yaşadığı çoğu yerde geçerli olduğunu biliyorum çokda duydum sonuç:
Dediğim gibi Kültür de bir zenginlikdir Anadolu İnsan ının güzelliği çekiciliği bu noktadadır yani sahip lenip yok saymak bana göre değil
rozerin62 10.12.2007, 15:35 [QUOTE=Mahir_86;543554]şu şekilde söyleyeyim.. yani yabancının silahından cıkacak kurşunla öleceyime tanıdıgmdan gelen ölüm bana daha onur verir..
Yani.. Türklükle-İslamla alakası olmadığı halde bunları kullanıp halkı kandırıp bu milletin başına geçenler bunu yapıyorlar.. halkı kandırıp buraya cıkarak bunları yapmaları kendilerini TÜrk-Müslüman olarak göstermeleri bunları yapan bu toprağın insanı izlenimi vermeleri zoruma gidiyor.. hani gerçekten de bu topragın insanları olsalarda bu izlenimi hak etselerdi demek istiyorum..[/QUOTE
Düzeltirsiniz sanmıştım ama olaya hala ırk temelinde yaklaşıyorsunuz.Yani haksız bir şekildede olsa yanlış olan kendi ırkımdan olsun ölürsemde onur duyarım iyorsunuz.Yani Abdulah Gül bana Ermeni kimliğiyle zarar verirse bunu yadırgarım ama bir Türk olarak beni öldürse bile bundan onur duyarım diyorsunuz.Ve bunun karşılığı ırkçılıktır.
Ayrıca siz böyle düşündüğünüz için ve yanlışları kabullendiğiniz için daha çok yanlış yapılır çok haksızlık yapılır bizlere.Ama olsun yapan Türk olsunda biz ondan onur duyarız yaklaşımındasınız.Güleyimmi ağlayayımmı bilemedim kusura bakmayın.
Abdullah Gül'ün annesinin ataları aslen kayserili ermeni kökenli, babasınında ataları siirt'ten kayseriye gelme arap kökenli. Tayyip Erdoğan'ın kökeni rum-gürcü karışımı. Bu etnik vasıflar onlar köken geçmişleri ve şu an aşırıcılığını yaptıkları atalarının sonradan edindikleri etnik yapı ve dini inançlar açısından çelişik bir tablo olarak karşımıza çıkabilir.
Fakat bunların şu anki siyasal mantaliteleri ile etnik kökenlerini sorumlu tutmanıza hiç bir anlam veremedim. Asimile edilmemiş bir gerçek ermeni, rum, gürcü vs.. bunların şu anki mantalite yapılarından çok daha zararsızdır. Her inancın döneği, her etnik yapının asimilasyona uğrayanları asıllarından daha fazla sonradan dahil oldukları inanca veya etnik yapıya aşırı bir şekilde sahiplenirler, geçmişlerinden gelen bir kendini ispat kaygısından kraldan daha kralcı olurlar. Yani bu insanlar şu an mantalite olarak ermeni vs. olarak değil, türk aşırı islamcı bir çizginin yobaz neferleri olarak belkide genel anlamda tek samimi oldukları bu vasıflarıdır.
Mahir_86 10.12.2007, 15:51 asıl görmek istediyim mesajı göremedim.. bu kadar ilgili ve ilgisizsiniz..
Şu anda Türkiye üzerine yapılan ERMENİ SOYKIRIMI oyunlarını dile getireceğinizi sandım... sanırım sizde destekliyorsunuz bu soykırım oyununu..
teşekkürler...
Mahir_86 10.12.2007, 16:01 şu şekilde söyleyeyim.. yani yabancının silahından cıkacak kurşunla öleceyime tanıdıgmdan gelen ölüm bana daha onur verir..
Düzeltirsiniz sanmıştım ama olaya hala ırk temelinde yaklaşıyorsunuz.Yani haksız bir şekildede olsa yanlış olan kendi ırkımdan olsun ölürsemde onur duyarım iyorsunuz.Yani Abdulah Gül bana Ermeni kimliğiyle zarar verirse bunu yadırgarım ama bir Türk olarak beni öldürse bile bundan onur duyarım diyorsunuz.Ve bunun karşılığı ırkçılıktır.
Ayrıca siz böyle düşündüğünüz için ve yanlışları kabullendiğiniz için daha çok yanlış yapılır çok haksızlık yapılır bizlere.Ama olsun yapan Türk olsunda biz ondan onur duyarız yaklaşımındasınız.Güleyimmi ağlayayımmı bilemedim kusura bakmayın.
beni yanlış anlamışsınız.. mert birinden gelecekse ne gelirse gelsin.. ama namertten geleni kabul edemem.. zor gelir..
ırkçı değilim.. olsaydım forumda ilk önce kürt-arap-türk ayırımı yapar kavgalar cıkarırdım ve şimdiye kadar onlarca kez banlanmış olurdum.. lütfen ne olduguma siz (hiçkimse veremez) karar vermeyin..
Konuyu açış amacım sözde ERMENİ SOYKIRIMI AKP iktidarıyla dahada güncellendi ateşlenmesini göstermekti. beni yanlış anladığınız için teşekkür ederim..
nanis_75 10.12.2007, 19:22 bildiğiniz üzere Tayyip Erdoğan'da, Abdullah Gül' de ermeni asıllıdır..
geçen hafta iş için gittiyim (Bilgisyar bakımı) müşterimin Babasıda yanındaydı... yaşlı amca 70-80 yaşlarında... işim uzun sürdü.. arada sohbet ettik. konu konuyu actı derken siyasete geldik.. Abdullah Gül ve Kayseriye geldik.. meğer yaşlı amca askerliğini Kayseride 3 sene yapmış.. ( ozamanlar 3 seneymiş askerlik ki dedem 4 sene yapmış)
edit:
Dikkat etmeliyiz ki bu aralar ALEVİ' lerede fazla iyimser bakıyor hangi kimliyi taşıdıkları belli olmayan insanlar.. Bizde bunlara kanıp ALEVİLİĞİ peşkeş çektirmeyelim..
mahir kardesim iyi demissin hos demissinde benim bisey hosuma gitmedi! yani bu iki kisiyi ve politikalarina en cok muhalif olanlardan biriyim ve hayatimin hic bir yerinde bu insanlarla bir araya gelemeyecek biriyim.. ve siyasal inancim sosyalizm hatta daha dogrusu bilimsel sosyalizm...
Hosuma gitmeyen konuya gelince bu insanlar ermeni olsalar ne yazar? cok sövenist elestri ve mhp agzi bir elestri.. Ermeni degil alman olsa yada yunan olsa yada ne bileyim baska bir irktan olsa ne yazar? Senin siyasal fikrini bilmiyorum ama bu tür bir elestriyi begenmedigimi belirteyim...
Eger birilerini elestreceksek begenmedigiz politikalarini elestrilelim.... ki oda bu insanlarda dolu bunlarin her adimlari hata ve elestri konusu... elimizde bu kadar malzeme varken irksal, sövenist bir elestri yapmayalim.. Haa bu arada belki ben icinize katilmis ve sizlerin fikirlerini cok begenen bir ermeni olabilirim.. düsünsene beni nasil etkileyecegini?
saygilar!.
İliryali 10.12.2007, 20:49 asıl görmek istediyim mesajı göremedim.. bu kadar ilgili ve ilgisizsiniz..
Şu anda Türkiye üzerine yapılan ERMENİ SOYKIRIMI oyunlarını dile getireceğinizi sandım... sanırım sizde destekliyorsunuz bu soykırım oyununu..
teşekkürler...
Değerli Mahir_86
Size hakaret etmek, polemik yaratmak veya “ders” vermek gibi bir anlayış içersinde değilim. Bunu bütün samimiyetimle belirtmek isterim. Eğer, istemeden kırıyorsam peşinen özür dilerim.
Lütfen yanlış anlamayın ama, bu topicteki görüşlerinizi yadırgadığımı belirtmek isterim.
Görüşlerinizin yanı sıra YÖNTEMİNİZİ de tasvip etmiyorum. Eğer, “ERMENİ SOYKIRIMI” üzerine fikir alış-verişinde bulunmak ise amacınız, bunu daha açık bir şekilde yapabilirdiniz. Yazanları veya yazmayan üyeleri de, “ERMENİ SOYKIRIMI” konusuna, ilgili veya ilgisiz, destekleyip veya desteklememekle itham etmek durumuna düşmezdiniz.
A.Gül veya R.T. Erdoğan’ın hangi etnik kökene ait olmasının hiç ama hiç önemi yoktur. Kaldı ki, Ermeni asıllı da olabilirler. Ermeni asıllı birinin, Cumhurbaşkanı veya Başbakan veya Milletvekili olmasında Anayasal bir sakınca mı var ki? Önemli olan kişinin sahip olduğu ideoloji ve siyasi düşünceleridir. Kanımca eleştirilerimizi bu temel üzerinden yürütmeliyiz.
Günümüzde, Çok uluslu konsorsiyumlarda yer alan Türk kökenli sermeyadarlar, Aynı masanın etrafında, Türkiye’yi nasıl talan edeceklerini, işçi ve emekçileri nasıl sömüreceklerini hesaplarken, sömürülen ve baskı altına alınanların etnik kökenine bakıyorlar mı? Temel olan onlar için, sınıf kardeşliğidir. İşçilerle aynı etnik kökenden gelmiş olmaları, aynı dini inanışa mensup olmalarının, ülkenin kaynaklarını talan ederken hiç önemi yoktur. Amaç, kar ve egemenliği ellerinde tutmaktır.
Yazınız da duygularınızı ön plana çıkarmanız sizi, Ermeni asıllı yurttaşlarımızın “bu toprağın insanları” olmaması gibi hukuksal olduğu kadar Tarihsel bir yanılgıya sürüklediği kanaatindeyim. Tarihsel olarak biliyoruz ki, Türk’ler Anadolu topraklarına ayak basmadan önce Ermeniler bu topraklar üzerinde yaşamaktaydılar. Ermeni asıllı yurttaşlarımız, yurttaşlık bağı ile olduğu kadar, Tarihsel açıdan da bakıldığında bu “toprağın insanları”dır.
“beni yanlış anlamışsınız.. mert birinden gelecekse ne gelirse gelsin.. ama namertten geleni kabul edemem.. zor gelir..” Sizi yanlış anladığımız için kendi adıma özür dilerim. Yalnız, şunu belirtmek isterim ki, Olaylara ve sorunlara “Delikanlılık” bakış açısıyla çözüm aranması Siyaset Bilimine ve gerçeklere ne kadar uygun düşer, bunu anlamakta zorlanıyorum.
Gençliğinizin verdiği heyacan ve enerjiyle, sözlerinizin amacından saptığını, sizinde belirtiğiniz gibi sizi “yanlış anla”dığımdan ötürü Özür dilerim. Ama sizde takdir edersiniz ki, kurduğunuz cümlelerde “yanlış anla”şılmanıza neden olmakta.
Saygılarımla
bildiğiniz üzere Tayyip Erdoğan'da, Abdullah Gül' de ermeni asıllıdır..
edit:
söylentilere fazla kanmamak lazim..
gecenlerdede Saddam Hüseyin'in,Adolf Hitlerin oglu oldugu söylendi...Yani agzi olan konusuyor..
Kürtlerde-AlevileredeT ürk dediler,Ermeni dönmesi dediler..
Yani söylentilere fazla güvenemiyorum...
zülfikares 10.12.2007, 21:59 ben hayatta böyle bir sey duymadım iidalar bn boş ve yersiz bu konnunun kazana giitmesini iştiyorum
xolxol_12 10.12.2007, 23:13 Aslına bakılırsa hangimizin ne olduğu hiç belli değil !
Kim çıkıpda soy anlamında ben Türk'üm diyebilir ki ?
21.yy da yaşıyoruz dolayısıyla hiç kimse çıkıpda benim soyum safkan olarak şudur diyemez...
Saygılarımla..
Mahir_86 11.12.2007, 00:00 söylentilere fazla kanmamak lazim..
gecenlerdede Saddam Hüseyin'in,Adolf Hitlerin oglu oldugu söylendi...Yani agzi olan konusuyor..
Kürtlerde-AlevileredeT ürk dediler,Ermeni dönmesi dediler..
Yani söylentilere fazla güvenemiyorum...
söylenti değil...
Tayyip Erdoğan katıldığı bir programda bizzat kendisi Dedelerinin Ermeni oldugunu.. Osmanlı dönemindeyken İslamı seçtiklerini ve daha sonra Türk vatandaşı olduklarını söyledi..
A.Gül içinse çok kişiden duydum.. kayserili oldugunuda biliyoruz.. eee o yaşlı amcanın anlattıklarına da bakarsak Gül' ünde ermeni asıllı olma olsalığı %95tir..
bu topikte çok iyi dersler aldım.. herkese teşekkür ederim.. evet ben biraz yanılttım sizi..
asıl anlatmak istediğimi özetleyeyim: AKP iktidara gelmeden önce yılda bir-iki defa duydugumuz ERMENİ SOYKIRIMI akp iktidarından sonra hemen her hafta Kulağımızda oldu..
çok düşük seviyede olan Terör olayları bugünkü boyuta akp iktidarından sonra taşındı..
asla ben bir iki kendini bilmez için bir milleti karalamam.. ama unutulmaması gereken bir gerçek daha var.. Ermeni Belgeseli yayınlamıştı TRT-1 bundan 5-6 yıl önce.. hala çok iyi hatırlıyorum.. eğer değiştirmedilerse Milli Marşlarında TÜRKLERE Küfür Ediyorlar..
tekrar özür ve teşekkür ediyorum sizden.. aldığım bilgiler aydınlattı biraz daha beni...
candost_20 11.12.2007, 09:01 Evet Kayseri ermeni kökenli bi şehrimizdir.Ben Kayseride yaşıyorum bi çok yerleşim yerlerininde ermeni yatagı oldugunu biliyorum...Örneğin yogun olarak ermenilerin bulunduğu Talas ve Develi var.Şu an bile Talasda yaşayan ermeniler bile var.Tabi Gülün de ermeni kökenli oldugunu duymuştum ama ne kadar dogrudur bilinmez...
onur melis 11.12.2007, 09:38 emeyine sağlık mahirim bende ilk defa duyuyorum a.gül le erdoğanın ermeni asıllı olduğunu
okancakirkaya 11.12.2007, 10:04 paylaşım budur ya. emeğine sağlık Mahir Can.
|
|