Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni YÖK Başkanı:Yusuf Ziya Özcan
AnGeNehM 10.12.2007, 14:53 Merhaba svgili canlar,
Hepimizin bildiği gibi Prof. Dr Erdoğan TEZİÇ in görev süresi sona erdi ve YÖK e yeni bir başkan ataması yapıldı.
Yeni YÖK başkanı;Yusuf Ziya Özcan oldu.Yeni atamayla beraber ilk istifada gerçekleşti.YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar, yeni başkana jest amacıyla başkanvekilliğinden istifa etti, YÖK üyeliğinden de istifa edeceğini bildirdi.
Yeni YÖK başkanının türban la ilgili yorumunu ve özgeçmişini aşağıda yayınlayacağım.Nasıl bir siyasi düşünceye sahip olduğunu tartışmamıza gerek yok sanırım.Zaten Abdullah GÜL atadığı için belli düşünceye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yeni YÖK Başkanı hakkında...
Cumhurbaşkanı, YÖK Başkanlığı’na Prof. Yusuf Ziya Özcan’ı seçti. Yeni Başkan’la ilgili ilk yorumlar İslam’la ilgili araştırmalar yaptığı, ODTÜ’ye polisi soktuğu, eşinin başı açık olduğu, “esprili” olarak tanındığı, pipo içtiği yönünde.
NTV-MSNBC
Güncelleme: 13:35 TSİ 10 Aralık 2007 Pazartesi
ANKARA - Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in görev süresinin sona ermesiyle boşalan YÖK Başkanlığı’na, ODTÜ Sosyoloji bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan atandı. Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın YÖK Başkanlığı’na atanmasıyla internet haber sitelerinde Özcan’la ilgili iddia, bilgi ve duyumlar ard arda yayınlanmaya başladı.
Özcan’ın “muhafazakar” olduğu yorumlarına; “İslam Ekonomik Gelişmeye Engel midir: Karşıt Delil ve Bazı Metodolojik Düşünceler”, “Muslims in Canada” (Kanada’daki Müslümanlar), “Ülkemizdeki Cami Sayıları Üzerine Sayısal Bir Inceleme” başlıklı çalışmaları dayanak gösterilirken, eşinin Oxford mezunu olduğu, Bilkent Üniversitesi’nde iktisat bölümü hocalığı yaptığı ve başının açık olduğu da kaydediliyor.
“ODTÜ’YE POLİSİ SOKTU”
Milliyet gazetesi Özcan’ın öğrenci olaylarına sahne olan ODTÜ’de terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli konularda polisle işbirliği yaptığını duyurdu.“Uluslararası Güvenlik ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi” adı verilen çalışmanın, polisin elindeki bilgiler ile üniversite birikimini bir araya gelmesi sonrasında hazırlanacak raporlarla, ulusal güvenlik politikalarının tespitini amaçladığı, Özcan’ın ODTÜ kampusünde konuşlandırılacak “Uluslararası Güvenlik ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi”nin çalışmalarına, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ile birlikte başkanlık ettiği belirtiliyor.
Bu bilgi Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinde ise “ODTÜ’de yeni açılım” yorumuyla veriliyor. Haberde, Özcan’ın atanmasının “sürpriz” olduğu da ifade ediliyor; YÖK Başkanlığı için Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, AK Parti tarafından YÖK üyeliklerine atanan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Prof. Dr. Halis Ayhan ve Prof. Dr. Enver Hasanoğlu’nun isimlerinin geçtiği kaydediliyor.
ÇANKAYA ANKETİ ÖZCAN’IN ŞİRKETİNDEN
Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın Ankara merkezli düşünce-araştırma kuruluşu Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı olduğu, Uluslararası Hukuk ve Politika Dergisi (UHP)Yazı Kurulu olduğu da kaydediliyor.
Özcan’ın ayrıca Pollmark araştırma kuruluşunun kurucularından olduğu, Erdoğan’ın Ahmet Necdet Sezer’den sonra cumhurbaşkanı adayını belirlemek için araştırmayı da bu şirkete verdiği hatırlatılıyor; AK Partililer arasındaki anketin sonucunda “Abdullah Gül” ismi çıktığı kaydediliyor.
Pipo içtiği, şakacı olduğu haberleri arasında, öğrencileri tarafından sevilen bir hoca olduğu, meslektaşları tarafından iyi bir akademisyen olarak nitelendiği, dürüstlüğünün altının çizildiği, Avrupa Birliği’ni desteklediği de belirtiliyor.
TÜRBAN İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?
Özcan’ın, “Türban yasağı kalkarsa, üniversitede başı açık kimse kalmaz” diyen Tarhan Erdem’in analizine, Sabah Gazetesi’nde 10 Eylül 2007 tarihinde yayımlanan şu yorumu da hatırlatılıyor: “Hiç öyle düşünmüyorum. Hatta serbestlik ortamı oluşacağı için türban takanların bir kısmı vazgeçecek. Türban takmayanların gereksiz korkuları var. Serbestlik olursa, daha liberal demokrasi olur. O zaman bu mesele konuşulmayacak. Çevre baskısı asla olmayacak. Kadınlar ilk aşamada eşitlik konusunda kan kaybedebilir. Erkekler açık olana ilgi duyup, farklı davranabilir. İnşallah bunla uğraşmak zorunda kalmayız.”
RESMİ ÖZGEÇMİŞİ
Prof. Özcan’ın açıklanan özgeçmişi ise şöyle:
5 Mart 1951’de doğdu. Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 1973 yılında mezun oldu. 1973-1975 yılları arasında aynı bölümde asistan olarak görev yaptı. Sosyoloji eğitimine ABD’deki Chicago Üniversitesi’nde devam etti, yüksek lisansını 1978 yılında, doktorasını 1981 yılında tamamladı. ABD’den dönüşünün ardından 1981 yılında ODTÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürdü, aynı yıl yardımcı doçent, 1989 yılında da doçentliğe yükseldi; 2003 yılında profesör oldu.
Bir süre ODTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Özcan, TÜBİTAK’ta başkan danışmanlığı görevinde bulunuyor.
Prof. Dr. Özcan, sosyoloji, araştırma metotları, oy verme davranışı, polis, sosyal istatistik, istatistik, sosyal kontrol ve sapma, sosyal tabakalaşma ve hareketlilik konularında uluslararası ve ulusal düzeyde çok sayıda kitap, makale ve çalışma yayınladı.
Hayırlı olsun???
daha durun neler görecek bu memleket, ömrü yeterse tabii!!!
AnGeNehM 10.12.2007, 15:04 Daha durun bir tehlike daha var bunu yazmayı unutmuşum.
Önümüzdeki yıllarda yani geniş bir zaman diliminde atanacak olan yeni rektörlerin hepsini Cumhurbaşkanı atıyor.Yök ün gösterdiklerini atamayabilir eğer isterse.
Referandumdan evet çıktığına göre.Abdullah GÜL banko 10 yıl cumhurbaşkanı,Abdullah GÜL den sonra da bir başka islamcı cumhurbaşkanı göreve geleceğine göre türbanın(sıkmabaşın) Universitelerde serbest bırakılmasının önündeki en büyük engel olan YÖK(Rektörler) De artık buna destek vermiş olmaya başlayacak.
Yani Universitelerde Türban(sıkmabaş) kaçınılmaz!
Kim demiş baskı olmaz diye.Universitelerde Türban(sıkmabaş) serbest olduktan sonra hepsi baskı yapacak.
Daha normal hayatta bu kadar baskıları yetmiyormuş gibi.
Hatta ve hatta şu anda türban(sıkmabaş) takmayan o kadar çok insan varki universiteden sonraya bırakan bu kapanma işini.
Onlarında ortaya çıkmasıyla içinden çıkalamaz bir hal alacak ve toplum iyice geri sürüklencek!
ufuk2235 10.12.2007, 15:12 hayırlı uğurlu olsun ne diyelimm ben böyle birini bekliyordum zaten..!
Şirin Baba 10.12.2007, 15:22 Her yere astılar bayraklarını.
Bir -iki yıla kadar bütün bürokratlar,5-10 yıla kadar bütün öğrtem kadrolarınıda ele geçirebilirler.
Tek askeriye kalıyor giremedikleri yer.Kimbilir, önce diğerlerini halletsinlerde onlar içinde fethullah gülen yaşarsa yeni planlar ortaya koyar.
saygılarımla
sefer ağca
yavaş yavaş tüm kaleleri işgal etmeye başladılar.ve istedikleri herşeyide bu gidişle kabul ettirecekler.ılımlı islam geliyor arkadaşlar sıkı durun.
balik bastan koktugu surece hic bir seye sasirmayacam.onemli olan baligin basi
saygilar
aydıner32 10.12.2007, 15:44 yöke haayyıııırrrr.
ufuk2235 10.12.2007, 15:48 Bir -iki yıla kadar bütün bürokratlar,5-10 yıla kadar bütün öğrtem kadrolarınıda ele geçirebilirler.
.
saygılarımla
sefer ağca
çok doğru bir çok yer bunların eline gecti bile öğretmenliğide kaptılar bile bende bir öğretmen adayı olarak bunların arasına girmek istemiyorum açıkcası yarın bir gün atanacağım ondan sonra başımda bi tane yobaz bir müdür olacak birde benim gibi müzik öğretmeniyseniz durum dahada zor çünkü stajda aynısı yaşadık.açıkcası umutsuzum bu kadrolaşma yüzünden öğretmnlik yapmamayı bile düşünüyorum..
Şirin Anne 10.12.2007, 16:45 MERHABA
Yıllarca emek verip evlerinden ailelerinden uzakta okuyan gençlerimizhelede öğretmen olmak isteyen gençlerimiz okuya dursunlar.
İmamhatip lisesini okuyup başına türban takan çocuklar.Bilgi evlerinde kültür merkezlerinde binlerce çocuğa öğretmenlik yapıyor onlara ders veriyor .
Yani onlar için eğitim,diploma değil türban geçerli.
bu benim düşüncem.
saygılar
cemaliden
yöke haayyıııırrrr.
buda baska bir konu:D
Abdullah Gül, Yusuf Ziya Özcan'ı boşuna Yök'ün başına atamadı...Türbanı daha kolay yoldan daha az nefes harcayarak üniversitelere girmesini sağlamak için yaptı. Haberlerde duyduğuma göre namazını kılar, orocunu tutarmış ama demokrat biriymiş. üniversitelerde herkesin özgürce okumalarını istiyormuş :p
suveydiyeli 10.12.2007, 20:44 yalaka medya hiçbir eleştiri yapmadan ballandıra ballandıra anlatıyordu bu akşam haber bültenlerinde.....YÖK'ün zaten kendisi gereksiz umrumda bile değildi başındaki adam eskiden olsa.........Ama durum farklı, eskiden tek tipleştirmeye,bilim adamlarımızın üzerindeki baskıya,sivil polisin haksız kontejyanlarla üniversitelere yerleştirilmesine,yemekhane özelleştirilmelerine karşı çıkıyorduk şimdi TÜRBAN'la uğraşacağız....YÖK'E HAYIR........HELE TÜRBANI SERBEST BIRAKACAK YÖK'E DAHA ŞİDDETLE HAYIR.........
Westside 10.12.2007, 21:13 üniversitelere türbanla girmek o kadar da kolay degil.
aydıner32 11.12.2007, 09:30 buda baska bir konu:D
konu aynı başkası falan yok yökü istiyomuyuz istemiyomuyuz.ben istemiyorum dinciler ele geçirecek diye fikrim değişmiyecek.yöke hayır.dinci yöke iki kere hayır.
konu aynı başkası falan yok yökü istiyomuyuz istemiyomuyuz.ben istemiyorum dinciler ele geçirecek diye fikrim değişmiyecek.yöke hayır.dinci yöke iki kere hayır.
aydiner can hassasiyetini anliyorum yoku istemiyorsan senin gibilerin yapacagi belli isteyinizi birlesip universite siralarindan duyurmak ve yilmamak.saygilar:D
AnGeNehM 11.12.2007, 15:02 Yeni YÖK Başkanı diyormuş ki;
Universitelerde Türban(sıkmabaş) serbest bırakıldıktan sonra,tahmin edilenlerin aksine türbanlıların artması yerine rahatlıktan ötürü kimse türban takmazmışta sayıları dahada azalırmışmışta. :24:
Külahlarınızı getirin belki onlar yutar:sorcerer: :sorcerer: :sorcerer: :sorcerer:
aydıner32 12.12.2007, 16:04 aydiner can hassasiyetini anliyorum yoku istemiyorsan senin gibilerin yapacagi belli isteyinizi birlesip universite siralarindan duyurmak ve yilmamak.saygilar:D
hayırdır akılmı veriyosun yoksa tavsiyemi ediyosun.yöke başından beri bizler karşı çıkmıyormuyduk.şimdi ne değişti? dinciler başa geçtidiye bizler korkuyoruz.daha doğrusu bizleri korkutuyolar.ama ben kork muyorum hatta en kötüsünü istiyorum tamamen dine dayalı rejim getirsinler.belki ozaman bizi anlarlar.yani seksenlerde solcula aman vermeyenler düşünsünler.
bu yaşananlar zamanın ruhu dedikleri kavramdır.bir gün bizede sıragelecek elbet anlayacaklar eşitliğin anlamını.
ben dün ne diyorsam bu günde bunu diyorum.yöke hayır.parasız eğitim parasız sağlık.
eyvallah.
hayırdır akılmı veriyosun yoksa tavsiyemi ediyosun.yöke başından beri bizler karşı çıkmıyormuyduk.şimdi ne değişti? dinciler başa geçtidiye bizler korkuyoruz.daha doğrusu bizleri korkutuyolar.ama ben kork muyorum hatta en kötüsünü istiyorum tamamen dine dayalı rejim getirsinler.belki ozaman bizi anlarlar.yani seksenlerde solcula aman vermeyenler düşünsünler.
bu yaşananlar zamanın ruhu dedikleri kavramdır.bir gün bizede sıragelecek elbet anlayacaklar eşitliğin anlamını.
ben dün ne diyorsam bu günde bunu diyorum.yöke hayır.parasız eğitim parasız sağlık.
eyvallah.
mesajimda alcaltici bisey oldugunu dusunmuyorum,tavsiye ve akil verme medeni insanlar arasinda dayanismanin gerekliliyidir.
ayrica hayat hikayeni okumadigimdan(kusura bakma)yoke karsi daha once almis oldugun tavri bilemem.eyvallah:no:
aydıner32 12.12.2007, 17:11 mesajimda alcaltici bisey oldugunu dusunmuyorum,tavsiye ve akil verme medeni insanlar arasinda dayanismanin gerekliliyidir.
ayrica hayat hikayeni okumadigimdan(kusura bakma)yoke karsi daha once almis oldugun tavri bilemem.eyvallah:no:
yök kısıtlayıcı olduğu için karşıyım.yani üniversitelerde kendi istedikleri gibi öğrenciler yetişiyo bu yüzden.
yoksa bende bu hükumetin yaptıklarını onaylamam mümkün değil.
MalikEjder 12.12.2007, 17:56 adamlardaki kenetlenmeye bakın hele bir ya, bizde durmuşuz burda yorum yapıyoruz, bişeyler yapmak için artık çok geç değilmi sizce de! bu gidişat hiç hoş değil. Yapılacak edilecek büyüklerimizden bekliyoruz artık, sıra bizde desek kenetlenme sırası..........
fetocu bir yök başkanımız oldu hayırlı olsun !
toprak62 12.12.2007, 20:53 Bakın bu ülkede ne kadar eşitlikten söz edilmeye başlandıysa,bundan en çok zarar gören bizler olduk.Eğer bahsettigi eşitlik buysa nerde bu eşitlik.
Yasakların hepsini kaldıracam diyor.Acaba hoca dersten bırakmak istediğinde şikayetlerimiz ele alınana kadar okul bitiyor,bunun eşitliği nerde.
Peki eşitlik diyor odtüye polisi neden soktu.Ozaman gösteri yapmakta yasaktı bunu kaldırabilecekmi buna karşıydıysa neden polisi çağırdı.
Bir prof. olarak bunları düşünemedi mi?
Bıraksın bu boş lafları avantadan prof. olmuş ama yemezler...
önümüz açık görürüz sizi....
Yeni Yök başkanı herkese hayırlı olsun. Siyasal kimliği ve abdullah gül tarafından hangi misyonu yerine getirmesi için o makama oturtulduğu biliniyor.
Cumhuriyetin laiklik mekanizmalarının ana koruyucu organları olarak bilinen kurumların nitelik bakımından tamamen siyasal islam çizgisine getirileceği, Gül'ün cumhurbaşkanı seçtirilmesinden sonra anlaşılması zor bir durum değildi açıkcası. Yani atanan bu son isimde sürpriz olmadı.
Mevcut anayasa mahkemesi başkanı haşim kılıç'ın yıllarca günah diyerek evine televizyon koymadığı, karısını erkeklere göstermediği, uzun süre çarşaflı olduğuda biliniyor.
Bundan sonrada bu makamlara atama yetkisine karar verici son aşaması olan çankaya köşkünden gelecek atamalarla, her geçen gün içi boşaltılmış bir cumhuriyet yaratılarak, siyasal islamın gölgesi kendini her geçen gün daha fazla hissettirecektir.
Avukat küspesindeki bir meczubun türban fedaisi ünvanı ile Danıştay cinayetinden sonra ve Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinden evvel, 'Uyan Türkiye' (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=34179) konu başlığı altında bunları yaşayacağımızı şu ifadelerle ifade etmeye çalışmıştım; Anayasa mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve benzeri laikliğin bir çok temel organlarını oluşturan kurumları kontrol altına alma yetkisini bulunduran, Bu organların üyelerini belirlemenin yanısıra YÖK üyeleri ve Rektörleri belirleyen son durak olan Cumhurbaşkanlığı, bir kalenin kumanda merkezi niteleğindeki Atatürk'ün ulvi makamı karanlığın esiri olmuş, dogmatik tabuların ve bez parçalarının ardından geleceğini ilkel geçmişten referans alan bir inanışın kurbanı olmak üzere. Hadi şimdi ellerimiz gözlerimiz bağlı, üç maymunu oynamaya devam edelim. Cumhuriyet'in temelleri dört bir yandan abluka altına alınmışken, tetikçilerin, rehberlerinin ve ülkenin tapusunu emanet ettiğimiz insanların kol kola girerek karanlık bir uçuruma doğru itilişimizi sessizce bekleyelim. Hiç bir şey yokmuş gibi 'değişenleri', 'özgürleşenleri' o yosun tutmuş yüzlerin maskelerini izleyelim. Her yeni günün karanlığa seçtiği yeni kurbanı, sırada ki cumhuriyet şehidi kimmiş? Bunların cevaplarını bilmeden, bu ıssız topraklarda usulca yürüyelim. Bu belki cumhuriyetle son tangodur, hadi hiç durmadan dans edelim!!! (http://www.aleviforum.com/showpost.php?p=483461&postcount=19)
Şirin Baba 12.12.2007, 22:28 Sıra size gelecek...
SADECE son bir haftada gidenler:
Yargı...
Türk-İş...
Medyanın yarısı...
YÖK...
Sıra size gelecek.
*
Meslektaşlarımız örtme-gizleme çabası içinde yine, yeni YÖK Başkanı için "muhafazakár liberal demokrat" tanımı yapıyorlar.
Hem "muhafazakár" hem "liberal" nasıl olunur?
Delikli şemsiye gibi...
Yazgıya bakın; o yaptığı araştırma ile "Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olacağını" biliyor, Abdullah Gül de onu çağırıp "YÖK Başkanı olacağını" biliyor.
İşin hikmetine bakın ki; bu kadar rektör-dekan içinden, yeni YÖK Başkanı şart olan "dekanlık-rektörlük" şartını taşımıyor ama, "türban serbestliğinden" yana...
Yani YÖK’te "türbandan yana dönem" başladı.
Bence "değişik" bir hoca yeni YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan.
Diyelim ki "cami sayısı üzerine" araştırması var, minareleri saymış...
İslami makalelere özel bir ilgisi var, dolayısıyla birçok İslami makalenin sahibi.
Birçok gazetede bu bilgi yoktu; ama Malezya İslam Üniversitesi’nde iki yıl görev...
Ve "vahi" üzerine çalışmalar...
Sonunda "vahi" geliverdi zaten:
"YÖK Başkanı oldunuuuuz..."
*
Neticede YÖK de gitti.
Bu elbette son değil; bundan sonra iktidarın etkili olamadığı ne kadar üniversite yönetimi varsa...
Akademiler, yüksek okullar...
Bilim kurum ve kuruluşları...
Elbette "ılımlı İslam"ı benimsememiş bilim adamları...
Arkasından:
Sivil toplum örgütlerinden, spor kulüplerine kadar...
Medyanın kalanı...
Sermaye...
Tepeden tırnağa her şey gidecek.
Artık kaçınılmazdır.
Sıra size gelecek...
Bekir COŞKUN
--------------------------------------------------------------------------
Gidiyor herkes VE HEPSİ GİTMİŞ OLUNCA bizede gidecek bir yer BULUNUR MU acaba?
Hep birlikte Bekir abiye 10.köye gideriz.
saygılarımla
sefer ağca
hıc sasırmadım nedense...boyle bı hukumetten bu beklenırdı...
aksını dusunmek yanlıs olurdu aslında...
Şakşakçı medya dün remen göbek atıyordu.Birer birer kaleler düşüyor, çember daralıyor.Gerçekten ileriki yıllar için çok kaygılıym.
Oyunu bir koli erzağa satan, gündemi takip etmek yerine kim nerede ne yapıyor safsatalarıyla uyutularak gerçekleri gör(e)meyen ''dindar'' halkımız sağolsun.
''Üniversitelere türbanın girmesi, türbanlıların sayısını azaltır''mışşş
Valla kusura bakmasın, hiç espri kaldıracak günümde değilim.
Başörtüsüne ÖZGÜRLÜK istiyoruz kılık kıyafetimize bakılmadan yargılanmadan okumak istiyoruz biz. Siz bizi görmek istemeseniz veya kabul etmeseniz veya bize engel olsanız bile davamızdan caymayız.
Başörtüsüne ÖZGÜRLÜK istiyoruz kılık kıyafetimize bakılmadan yargılanmadan okumak istiyoruz biz. Siz bizi görmek istemeseniz veya kabul etmeseniz veya bize engel olsanız bile davamızdan caymayız.
Gazanız mübarek olsun o zaman.
Türban özgürlüğün değil, kadının kısıtlanmasının sembölüdür.
Başörtümle okumama engel olunması benim için bir kısıtlama aksini idda eden varmı? kanıtı nedir merakla bekliyorum.
Başörtümle okumama engel olunması benim için bir kısıtlama aksini idda eden varmı? kanıtı nedir merakla bekliyorum.
Yobazlığın dogmatik temel argümalarından biridir türban; herkesin yaşam fonksiyonları üzerinde, dini dogmatik tezleri kendilerince yorumlayarak insanların hayatlarını kendi yoz anlayışları üzerinde şekillendirip kısıtlandırmaktır.
Şimdi bunun için sınırsız özgürlük isteyenler, onların egemen olduğu bir toplumda özgürlükleri adına hiç bir hak iddia edemeyeceklerini ya farkında değiller, ya da aynı mantıkta oldukları için aslında en büyük insan hakkı engeli olan ambalajlanma, kapatma yöntemlerini bir insan hakkı meselesi olarak ortaya atıyorlar.
En büyük insan hakkı sorunu bir insan'ın temel insanlık misyonunu ümmetleştirip, çeşitli kalıplar içine sokarak bir android yapı içerisinde kitlelerin, bireylerin sürüleştirilmesidir.
Türban kadının erkeğin hegemonyası altında ona ait nesnel bir misyon olduğunun simgesidir. Geri kalmış toplumların onlara biçtiği ikinci sınıf algının şekil üzerindeki kabullenişin bir kanıtıdır. Kadın her aşırı ideolojik unsurlarda çeşitli diktelerle sadece kullanılmıştır. Kadın'ın aslında bir ideolojinin tesiri ile ambalajlı paket muamelesini din olgusu olarak yaşattırılması ve bu ilkel mantalite argümanını bir özgürlükmüş gibi gösterip bu muamelenin meşrulaştırılmasında yine kadının kullanılması, kadınlar açısında en trajik örneklerden birisi.
Ne zamanki kadın bu çelişik düzende bilinçsel farkındalığına erişirse, ancak o zaman bu mantalite altında ezilen kadın kabullendirildiği haline irkilip kimlik mücadelesinde yer alması gerektiği eşit statünün hakları için birilerinin piyonu olmadan salt kendi varoluş kimliği adına tüm tabuları yıkma fırsatına erişebilir.
Şirin Baba 16.12.2007, 01:15 Senin başörtülü okuman aslında niyet sadece eğitim almak olsa sorun değil.
Sen şeriat yanlısı isen ve bu ülkenin yönetim şeklinden rahatsızsan benimde senin türbanından rahatsız olmam mümkündür.
Türbanı yada başörtüsünü hangi amaçla taktığın önemli.İnançlara sonsuz saygım var ama benim Türkiye Cumhuriyetinin yönetim şeklinden uzaklaştırmak isteyecek herkese karşı bir duruşum var.
Sen şimdi kendin ve tüm türbanlıların sadece inançlarını yaşamak için mi yoksa şeriat rejimi getirilmesi için mi mücadele ediyorsunuz?
Şu kadarını söyliyeyim inanç özgürlüğünün helede sünniler için fazlasıyla varolduğu ve din hizmetlerinide devlet eliyle sunulduğu bu ülkede sizin türbanı sırf inançlarınız için yasaklanmasına bende karşıyım.
Ama biliyorum ki;belki farkında değilsiniz yada farkındasınız türban şeriat devletine gidilebilecek en kestirme yollardan biridir.
saygılarımla
sefer ağca
AnGeNehM 16.12.2007, 01:20 Başörtümle okumama engel olunması benim için bir kısıtlama aksini idda eden varmı? kanıtı nedir merakla bekliyorum.
Merhaba sayın Ezoo,
Öncelikle yeni bir üye olduğunuzu varsayarak forumumuza hoşgeldiniz diyorum.
Her ne kadar hoşnut olmayacağınız bir mesajla size yanıt verecek olsamda nezaket gereği öyle diyorum
Öncelikle sorunuza direk cevaplar vererek size yanıt vermek istiyorum türbanınızla(sıkmabaşınızla) okumak gibi bir hakkınız var evet.
Ama burası Türkiye.Azerbaycan,kazakistan,almanya,amerika da olabilir.
Ama Türkiye olamaz.Başbakanına neden oy verdin sen Türbanı(sıkmabaşı) kaldırsın diye değilmiydi sebeplerinden biri?
Bak kaldırmadı ama her okula denklik aldı sana çık yurt dışında oku o kadar çok istiyorsan okumayı.Okumak iyidir.oku,oku ;)
Konuyu şöyle genel olarak ele alacak olursak;Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk ülkesidir.Ve o hukuk ülkesinin Anayasasının değişmez bazı maddeleri var.Lailliğe gelmek istiyorum burda.Laiklik ile ilgili mevcut anayasada geçen madde nedir?
Türkiye cumhuriyetinin kamu alanlarına bir dini simge ile girmek yasaktır deniliyor dimi.Universitelerde devletin olduğuna göre.Özellerde hukuken buna uyduğuna göre burda sizinle anlaşmış bulunuyoruz.
Peki AKP nin değiştirmek istediği anayasada söz konusu yeni madde nedir?
Hiçbir yükseköğretim kurulu öğrencisi kılık kıyafet hakkından alıkonulamaz.Yeni gelecek anayasada madde bu şekilde olacak.O zaman vereceksin oyunu bekleyeceksiniz sonuçlarını
Şimdi sen bana neyi savunuyorsun onu anlamış değilim.Ben hukuk tanımam diyorsun resmen,ben anayasa tanımam diyorum diyorsun,ben laiklik tanımam diyorsun.Laikliği tanımayabilirsin ama Türkiye cumhuriyeti bir hukuk devletidir.O yüzden asla ama asla o eğitim kurumlarına türban(sıkmabaş) ile giremeyeceksiniz oldumu?
Benim için başörtüsü dini bir emri yerine getirmektir. Yani yasagın kalkması için illa Laikliği yıkmak mı lazım :) ya dinimden geçerim ya yasak deyip açılırım:) Ehh peki AKP oy verenler beklesin neticesini alırlar umarız. böyle diretirseniz BAŞÖRTÜMLE okumam imkansız. Şeriat korkusu sizi iyice sarmış öyle görüyorum. ancak RTE'nin şeriat getirmeye niyetli oldugunu da sanmıyorum.
AnGeNehM 16.12.2007, 02:18 Benim için başörtüsü dini bir emri yerine getirmektir. Yani yasagın kalkması için illa Laikliği yıkmak mı lazım :) ya dinimden geçerim ya yasak deyip açılırım:) Ehh peki AKP oy verenler beklesin neticesini alırlar umarız. böyle diretirseniz BAŞÖRTÜMLE okumam imkansız. Şeriat korkusu sizi iyice sarmış öyle görüyorum. ancak RTE'nin şeriat getirmeye niyetli oldugunu da sanmıyorum.
Teşekkür ederiz.
Evet şeriat korkusu içerisindeyiz.Yök,süreleri biten yerine gelen akp li rektörler,Yeni hakimler ve Savcılar yasası.Yeni öğretim görevlileri v.s.
Allahtan AB müzakereleri varda onlar yardım ediyorlar az çok saolsun.
RTE vede AKP bu ülkeye şeriatı getirmek için seçildiler.ABD tarafından iç sorunların ortaya çıkması,türkiyenin tek laik islam devleti kimliğini kaybetmesi üzerine kurulmuş bir partidir AKP
Şirin Baba 16.12.2007, 02:28 Benim için başörtüsü dini bir emri yerine getirmektir. Yani yasagın kalkması için illa Laikliği yıkmak mı lazım :) ya dinimden geçerim ya yasak deyip açılırım:) Ehh peki AKP oy verenler beklesin neticesini alırlar umarız. böyle diretirseniz BAŞÖRTÜMLE okumam imkansız. Şeriat korkusu sizi iyice sarmış öyle görüyorum. ancak RTE'nin şeriat getirmeye niyetli oldugunu da sanmıyorum.
sayın ezoo;
Şeriat sizi ne kadar korkutuyor?
Beni,
Evet beni korkutuyor.Şeriatla yaşanılan her ülkede ,çoğunun petrol zengini olmalarına rağmen geri kalmışlıkları,halkların sefaleti korkutuyor beni.
Evet beni korkutuyor.Bilimsel çalışmaların sadece silahlanma için kullanılıyor olması korkutuyor beni.
Evet şeriat beni korkutuyor.Cumhuriyetle elde ettiğimiz duyarlı,bilgili ve çağdaş kadınlarının cariyeye dönüşecek olması korkutuyor beni.
Evet korkutuyor beni.84 YILLIK Cumhuriyet rejiminin herkesin hayranlıkla izlediği gelişmelere sekte vurulacak olması korkutuyor beni.
Evet korkutuyor beni.Seninle savaşmak,halbuki omuz omuza kurduğumuz Cumhuriyeti sen yıkmak için ,ben korumak için savaşacak olmamızdan korkuyorum.
Evet biliyomusun bütün bunların olmasını isteyen o kadar harici düşmanlarımız var iken ortaya savaş koymak korkutuyor beni.
Ülkemi karış karış bölmek isteyenlerden olduğun için sendende korkuyorum.
İNANÇLI insanlardan asla korkulmaz!
sefer ağca
....sen bu özgürlügünü neden alevilerden talep ediyorsun???aleviler sizleri türbaninizdan orucunuzdan dolayi sizleri yangina mi verdiler katlettilermi alevilerin size ne gibi kötülügü dokundugu ne zaman alevilerden herhangi bir siddet gördünüz söylermisin sen ne diyorsun allah askina ???bizim hosgürümüzü kötüye kullanip üstümüze gelme haddini bil...madem burdasin insanlik adina alevilikten birseyler ögrenmeye bak cünkü buna ihtiyaciniz var aslinda eksikliginizde bu konuda türbanda degil....
AnGeNehM 16.12.2007, 02:53 ....sen bu özgürlügünü neden alevilerden talep ediyorsun???aleviler sizleri türbaninizdan orucunuzdan dolayi sizleri yangina mi verdiler katlettilermi alevilerin size ne gibi kötülügü dokundugu ne zaman alevilerden herhangi bir siddet gördünüz söylermisin sen ne diyorsun allah askina ???bizim hosgürümüzü kötüye kullanip üstümüze gelme haddini bil...madem burdasin insanlik adina alevilikten birseyler ögrenmeye bak cünkü buna ihtiyaciniz var aslinda eksikliginizde bu konuda türbanda degil....
Forumda çok duyarlı olduğum ve herkesi buna davet ettiğim bir konuda;
Forumumuza gelen sünni misafirleri iyi karşılamamız gerektiğidir.
Tamam anlıyorum anlamayada çalışıyorum.Fakat Aleviliğin hoşgörü kavramını burada göremedim ben.Haksızsınız demiyorum ama sakin olmalısınız.Sizden öncede o arkadaşa yanıt verenler oldu.Biraz daha sakin olalım.Bizler aleviliği zaten biliyoruz.Ama önemli olan bilmeyen,öğrenmeye gelen misafirlerimize bunu öğretmentir.Sizin msj ınızda buna aykırı.
Ben bir islamiforumda bu tür bir msj la karşılaşsam hemen o an lanet olsun der bırakırdım.Sinirlerimize hakim olalım canlar
Rica ediyorum duyarlılığıma ortak olun.Sakin olunuz
...angenehm kardesim misafirde misafirligini bilmeli ayrica burda hosgörü gerektirecek bir durum maalaesf sözkonusu degil ...hosgürümüzü heryerde
herkese karsi ucuza kullanmayalim lütfen....biz aleviler yobazlar tarafindan günümze kadar hala katlediliyoruz o yüzden sünniler tavirlarinda bize karsi dikkatli olmali yaralarimiza tekrar tekrar basmamalidrlar.....
AnGeNehM 16.12.2007, 03:40 ...angenehm kardesim misafirde misafirligini bilmeli ayrica burda hosgörü gerektirecek bir durum maalaesf sözkonusu degil ...hosgürümüzü heryerde
herkese karsi ucuza kullanmayalim lütfen....biz aleviler yobazlar tarafindan günümze kadar hala katlediliyoruz o yüzden sünniler tavirlarinda bize karsi dikkatli olmali yaralarimiza tekrar tekrar basmamalidrlar.....
Syn İmranli,
Ben sizide anlamaya çalışıyorum,anlıyorumda.Size haksızsınızda demedim kesinlikle.
Evet bizi tarihimiz boyunca katlettiler,soykırımlara uğradık.Basılacak birçok yaramız can damarımız var.Fakat bu forum sadece aleviler için değildir bunuda unutmamamız gerekiyor.
Bu forumun bir temelide sadece alevilere değilde herkese açık olmasıdır.Burası bir bilgi paylaşım forumudur,bizler aleviler olarak bilgilerimizi birbirimize aktarıyoruz ve paylaşıyoruz.Fakat bu arkadaş TÜRBAN HAKKIMIZI istiyoruz diye bir sitemde bulunuyor kendince.Bunu kimseyi zan altında bırakmadan söylüyor ve bizlerde cvp veriyoruz burada;bilgilerimizi aktarıyoruz.
Bilgi kendinde tutulduğunda bilgi değildir.Ben CanCa ve diğer sefer arkadaş gerekli cvp ları verdik ve kendiside tmm bakalım görecez zamanla dedi.Bizler zaten ona gereken cevabı verdik burada.
Forumda daha sakin olmamız gerekir.Bu arkadaşın yine bir msj ında ben aleviliği öğrenmeye geldim karşıma burası çıktı dediğini gördüm.Bunu alevilerden duymanın öğrenmenin en uygun olabilceği dediğini duydum.Bizlerde düzgün bir üslübla kendisine gerekli cevapları zaten veriyoruz vermeye çalışıyoruz.Eğer dövmek istiyorsanız o kişiyi bunu hakarete kaçan cümlelerde değil.Düzgün yapıcı olgun cümlelerle zaten döveriz sözlerimizle.Sizin üslübunuzun aşırı olduğunu düşünüyorum.
Dediğim gibi bizler aleviliği zaten biliyoruz bilmediklerimizide birbirimizden öğrenmeye çalışıyoruz.Önemli olan onlarada öğretmektir.Bilgilerimizi paylaşmaktır.Ben kendisinin henüz sizin sözlerinizi hakettiği bir msj yazdığını görmedim.Şeriatçıların yaptığı katliamlarıda tüm sünni lere mal etmememiz gerektiğini düşüyorum.Aralarında hoşgörülü Aleviliği yaşamamasına rahmen seven bilen insanlarda tanıyorum.Bursa İnegölde bir arkadaşımın babası köy imamı ve Alevilik kendi yazdığı ama yayınlamadığı kitabını biliyorum.Yani tüm sünnilere bu kadar önyargıyla yaklaşmayın.Forum üye kaybeder itibar kaybeder.
Umarım konuya geri dönmemize yeterlidir bu cevabım.
tuncerbio 16.12.2007, 10:31 YÖK gereksiz bir kurumdu zaten birde başına islamcı biri geçince belki kurtulmamız kolaylaşır ....
....sen bu özgürlügünü neden alevilerden talep ediyorsun???aleviler sizleri türbaninizdan orucunuzdan dolayi sizleri yangina mi verdiler katlettilermi alevilerin size ne gibi kötülügü dokundugu ne zaman alevilerden herhangi bir siddet gördünüz söylermisin sen ne diyorsun allah askina ???bizim hosgürümüzü kötüye kullanip üstümüze gelme haddini bil...madem burdasin insanlik adina alevilikten birseyler ögrenmeye bak cünkü buna ihtiyaciniz var aslinda eksikliginizde bu konuda türbanda degil....
Sayın İmranli; konu hakkında yapılan yorumları okudum gördümki alevilerin büyük bir çogunlugu başörtüsüne karşı. Yoksa yanlış anlamayın sizden talep ettigim herhangi birşey yok! Hoşgörünüzü ögreniyorum. Ve haddini bilmesi gereken birisi varsa o kişi sizsiniz. Öyle görüyorum ki; insanlık adına siz dahil herkesin birşeyler ögrenmeye ihtiyacı var.
Teşekkürler.
AnGeNehM 16.12.2007, 14:56 Sayın İmranli; konu hakkında yapılan yorumları okudum gördümki alevilerin büyük bir çogunlugu başörtüsüne karşı. Yoksa yanlış anlamayın sizden talep ettigim herhangi birşey yok! Hoşgörünüzü ögreniyorum. Ve haddini bilmesi gereken birisi varsa o kişi sizsiniz. Öyle görüyorum ki; insanlık adına siz dahil herkesin birşeyler ögrenmeye ihtiyacı var.
Teşekkürler.
Syn Ezooo kişiye cevap vermenize gerek yok.Ben kendisine söylememem gerekeni zaten söyledim.
Konuyu iyice tartışma haline getirmeyelim.
Üstelik Türban(sıkmabaş) ve başörtü ayrı şeylerdir.
Başörtüyü birçok alevi anaları takar,benim anam dahil.
Ama dikkatini çekerim başörtü Türban(sıkmabaş) değil...
Sayın İmranli; konu hakkında yapılan yorumları okudum gördümki alevilerin büyük bir çogunlugu başörtüsüne karşı. Yoksa yanlış anlamayın sizden talep ettigim herhangi birşey yok! Hoşgörünüzü ögreniyorum. Ve haddini bilmesi gereken birisi varsa o kişi sizsiniz. Öyle görüyorum ki; insanlık adına siz dahil herkesin birşeyler ögrenmeye ihtiyacı var.
Teşekkürler.
ezoo arkadas aleviler türbana elbette karsilar ve ama sünni yobazlar gibi farkli inancta olan insanlari yakip öldürmüyorlar burda kendini magdurmussun gibi gösterme acaba sen alevilerin yerinde olsaydin bunca haksizlik adeletsizlik karsisinda ne yapardin????buna ragmen hala bizim hosgörümüzü zorlamaya hakkin yok , insanlik ve hosgürü adina sünni toplumu alevilere cok sey borclu ....aleviler kimsenin ibadet sekilne karismaz kimseye kendini inaclarini dayatmaz..... istedikleri sünniler gibi özgürce kendi ibadetlerini inanclarini yasamak
suveydiyeli 16.12.2007, 17:19 Sayın İmranli; konu hakkında yapılan yorumları okudum gördümki alevilerin büyük bir çogunlugu başörtüsüne karşı. Yoksa yanlış anlamayın sizden talep ettigim herhangi birşey yok! Hoşgörünüzü ögreniyorum. Ve haddini bilmesi gereken birisi varsa o kişi sizsiniz. Öyle görüyorum ki; insanlık adına siz dahil herkesin birşeyler ögrenmeye ihtiyacı var.
Teşekkürler.
...............
.............
İnsanlık adına bir şeyler öğrenmek?????????
Türbana ve ortaya çıkış nedenine karşı olmak insanlık adına bir şeyler öğrenmeyi gerektirmez....Öncelikle çoğunluk alevilerin neden türbana (sıkma baş...) karşı olduğunu araştırmanız ve sorgulamanız gerekir...Siz belki inancınız gereği duygusal bir alınganlık yapıyorsunuz, ancak diğer türban taraftarları tamamen siyaset amaçlı yapmaktadır...
Bu anlamda sizin kimseye insanlık dersi verme hakkınız yoktur..
Bizim hoşgörümüzü böyle öğrenemezsiniz, çoğu sıkma başlıların Alevilere ne kadar anlayışlı yaklaştıkları ortadadır...
İnancınıza saygı duyarım ancak uslubunuzu kınıyorum.....
YÖK'E HAYIR.......
TÜRBAN SERBESTLİĞİNE HAYIR........
YAŞASIN, ÖZGÜR, DEMOKRAT VE BİLİMSEL ÜNİVERSİTELER...........
...............
.............
İnsanlık adına bir şeyler öğrenmek?????????
Türbana ve ortaya çıkış nedenine karşı olmak insanlık adına bir şeyler öğrenmeyi gerektirmez....Öncelikle çoğunluk alevilerin neden türbana (sıkma baş...) karşı olduğunu araştırmanız ve sorgulamanız gerekir...Siz belki inancınız gereği duygusal bir alınganlık yapıyorsunuz, ancak diğer türban taraftarları tamamen siyaset amaçlı yapmaktadır...
Sayın suveydiyeli;
Bana Türbanı siyasi olarak kullanan inancı geregi örtmeyen bir örnek gösterebilirmisiniz? Ben şekil geregi örtenlerin inancı geregi örtenlerden az sayıda oldugunu düsünüyorum.
Bu anlamda sizin kimseye insanlık dersi verme hakkınız yoktur..
Bizim hoşgörümüzü böyle öğrenemezsiniz, çoğu sıkma başlıların Alevilere ne kadar anlayışlı yaklaştıkları ortadadır...
İnancınıza saygı duyarım ancak uslubunuzu kınıyorum.....
Sizin kaba tabirinizle sıkmabaş benim tabirimle başörtüsü siyasi içerigi geregince türban ya bizler aynı şeyden bahsediyoruz degilmi?. Örtülü bir bayanım ve bana türban olarak tanıtılmadı, başımın örtüsü olarak ögrendim. Başörtüsü dedim. Sıkmabaş uydurması ise sizin ne kadar negatif baktıgınızın bir göstergesi. Uslum da bir hata olursa eminim yöneticiler uyarcaktır. Ancak ben sizlerin bizim için pek hoş şeyler söylemedigini bizzat okuyorum. Kimseye insanlık dersi vermiyorum. Ancak Başörtüsü ayıbının son bulmasından yanayım.
YÖK'E HAYIR.......
TÜRBAN SERBESTLİĞİNE HAYIR........
YAŞASIN, ÖZGÜR, DEMOKRAT VE BİLİMSEL ÜNİVERSİTELER...........
Özgürlük, Demokratlık, Laiklik, Atatürkçülük sizin tekelinizde degil unutmayın. Ve egerki bu belirttiginiz degerler içinde bana yaşama şansı vermiyorsanız ben sizin tekelinizde bildiginiz ve yine kendi lehinizce yorumladıgınız degerleri benimsemiyorum bu böyle biline!!
Saygı ve sevgi ile..
AnGeNehM 16.12.2007, 19:03 Merhaba
Ben olaya şöyle yaklaşmak istiyorum Syn Ezooo
Siz özgürlüklerinizin olmadığınızı.Türban(sıkmabaş) serbestliğinin olması gerektiğini belirtiyorsunuz.
Kendinizce haklısınızda bunu istemektede haklı olabilirsiz.
Tıpkı bizlerin istememekte haklı olduğu gibi.
Herkes özgürlüklerini ister,kendince rahat şartlarda yaşam ister,bundan bir şüphemiz yok ortak olarak.
Fakat siz ben Türban(sıkmabaş) özgürlüğünü istiyorum diyorsunuz.
Bende başlıyım o zaman birşeyler istemeye;
Cemevleri devlet tarafından yapılmalıdır.
Cem dedelerine maaş bağlanmalıdır.
Sokak başı camiiye son verilmelidir.
Alevi köylerine camii yapmaktan vazgeçilmelidir.
Din Kültürü ve Ahlak bilgilisi kitaplarındaki Alevilik bizim aleviliğimiz gibi anlatılmalıdır.
Alevi soykırımlarına son verilmelidir.
Sosyal,demokrat,özgür gazeteciler artık öldürülmemelidir devlet tarafından
Madımak devlet tarafından müze haline getirilmelidir.
Artık bizleri asimile etmeye çalışılmaktan vazgeçilmelidir.
Dvam edeyimmi?Yeterli sanırım bunlar.
Şimdi bir düşünmenizi istiyorum.Aceba bu insanlar bu şartlarda bu geçmişle nasıl yaşam mücadelesi veriyor.
Varlığını sürdürüyor,inançlarından nasıl vazgeçmiyorlar.
Bir düşünün Syn Ezooo inançlarınızı ne kadar rahat ortamlarda yaşadığınızı 2 milyar ytl ile bir yılı nasıl geçirdiğinizi bir düşünün.
Sonrada ben eğitim özgürlüğünü istiyorum deyin.
suveydiyeli 16.12.2007, 19:17 Sayın suveydiyeli;
Bana Türbanı siyasi olarak kullanan inancı geregi örtmeyen bir örnek gösterebilirmisiniz? Ben şekil geregi örtenlerin inancı geregi örtenlerden az sayıda oldugunu düsünüyorum.
Sizin kaba tabirinizle sıkmabaş benim tabirimle başörtüsü siyasi içerigi geregince türban ya bizler aynı şeyden bahsediyoruz degilmi?. Örtülü bir bayanım ve bana türban olarak tanıtılmadı, başımın örtüsü olarak ögrendim. Başörtüsü dedim. Sıkmabaş uydurması ise sizin ne kadar negatif baktıgınızın bir göstergesi. Uslum da bir hata olursa eminim yöneticiler uyarcaktır. Ancak ben sizlerin bizim için pek hoş şeyler söylemedigini bizzat okuyorum. Kimseye insanlık dersi vermiyorum. Ancak Başörtüsü ayıbının son bulmasından yanayım.
Özgürlük, Demokratlık, Laiklik, Atatürkçülük sizin tekelinizde degil unutmayın. Ve egerki bu belirttiginiz degerler içinde bana yaşama şansı vermiyorsanız ben sizin tekelinizde bildiginiz ve yine kendi lehinizce yorumladıgınız degerleri benimsemiyorum bu böyle biline!!
Saygı ve sevgi ile..
................
...................
Sizden alıntı yaptığım ve İmranli'ye yazmış olduğunuz ilk mesajınızı tekrar okumanızı öneriyorum.....Ben tamamen o mesajınıza cevap niteliğinde "insanlık dersi..."diyorum..Çünkü bu tamamen sizin cümleleriniz...
Sizin türbanınızı ve takma nedeninizi sorgulamıyorum ayrıca bu benim haddim bile değil, saygı duyarım........SIKMA BAŞ...tabirini yıllardır herkes kullanıyor, benim uydurmam değil bu tanım....Önce başörtüsü ile türbanı (sıkma baş..) ayırın lütfen...
Sizin benimsediğiniz değerlere saygı duyarım ancak ben negatif bakmıyorum emin olun..Bir kesim var bu ülkede...Sonradan kapanan, tamamaen siyasal amaçlı, tamamen kendini toplumdan, sosyallikten soyutlayan ve "İmam Hatip Lisesi" mezunu olupta "İlahiyat Fakulteleri.." yerine diğer bölümlere girmeye çalışan.......Hem "İmam, Din adamı.." yetiştirmek için açılan okuldan mezun olacaksınız, ardından bu liselerin Üniversite versiyonu olan "İlahiyat Fakulteleri" ni değil de diğer fakulteleri tercih edeceksiniz..Yok öyle yağma...
Siz bu kesime dahil olmayabilirsiniz, ancak emin olun inancı gereği ve Kur'an Kerim'in NUR SURESİ'ndeki belirtilen standartlara göre kapanan çok az insan var...
İnancınıza, düşüncenize, yaşayış tarzınıza sonuna kadar saygı duyarım..Ama lütfen "insanlık dersi" vermeye çalıştığınızda eleştirildiğinizde sizde saygı duyun bu tepkiye...
Size de Saygılar ve Sevgiler...........
Şirin Baba 16.12.2007, 19:59 Biz çiçeğe,böceğe birde insanın iyisine düşkünüz Ezoo.
Elinde papatyalı resminle tarzın hiçte uyumlu değilsiniz.Oldukça sert bir üslup kullanıyorsunuz.
Burası zaten sorunlarını çözüm üretebiliceğin bir yer değil ki.Bizi tanımak için evet oldukça doğru bir adres.Ama biz burda yazdıklarımızı dostça paylaşırken kendimizi geliştiriyor olmanın hazzınıda alırız.Seninde önyargılarından kurtulup ve samimi duygularla paylaşımlarını ortaya koyarsan o zaman yalnız kalmazsın bu forumda.
İnsanız her şeyden önce ve yaradandan ötürü bütün insanlarıda severiz.
Sen aslında haklı olabilirsin ve tanıdığım çokta senin durumunda kızlar tanıyorum.
Türbanla burdaki hiç kimsenin bir derdi olduğunu sanmıyorum,hele ki başörtüsüyle asla olamaz.Çünkü;o bizimde annelrimizin ve bacılarımızında kullandığı bir giyecektir.Sizi kullananlar var ve amaçları Şeriat.
size şunu sormak istiyorum ben sadce;
Dininizi özgürce yaşamak istiyorken şeriatın gelmesi sizi rahatsız etmez değil mi?
E vet mi dediniz?
Son bir soru;
-Evlendiğiniz eşinizde dini gereği 2.,3.,4., eşler almak isterse kendine buna tepkin olacak mı?
Haliyle öyle hakları var erkeklerin..
saygılarımla
sefer ağca
Pek çogumuzun hem fikir oldugu yerler var sanırım sizlerinde elinizden alınan haklarınız var biz sunni kesime de her ne kadar yakın olan hükümetimiz olsa bile yine bizim isteklerimizde önemsenmiyor. Ne yazıkki Haksızlıkların hak oldugu bir ülkede yaşama çabası içindeyiz. Pek çok insanı barındıran görünüşte lale devrini yaşayan ancak kendi halkını bölen bir hükümetimiz(hükümetlerimiz) var. Bizlerin bile birbirimize iyi gözle bakmamıza sebep benim kanatimce hep bu yanlış politikalardır. Ve nihayetinde istedikleri oluyor. Zaten bilinçli ve eğitimli bir gençlik yetiştirmiyor şuanda toplumumuz olabilecek en aşağı kademelere inmiştir. Neden herkesi yaralamak yerine herkese eşit özgürlükler dagıtamıyoruz.? Hayır sakın sanmayınki RTE davasına sadık biri öyle olsa ABD taraftarı olması mümkünmü? Bugüne kadar gelmiş geçmiş pek çok iktidar parti el altından uşaklık yapmıştır. Ne yazıkki dünya Türkiye'ye hakettigi özgürlügü vermiyor. Bizde birbirimizle çatışıyoruz.
Teşekkürler.
ilkay123 17.12.2007, 15:33 AKP nin daha bu ilk icraatlari..daha önlerinde 5 yil var...alt yapiyi olusturacaklar..bu konudaki hassasiyetimi secim öncesinde dile getirmis..Alevi oylarinin tek partide birlestirmenin yararlarini siralamistim..bazi arkadaslar buna tepki vermislerdi..bu arkadaslarin bu olaylara hic itiraz etme haklari yoktur...daha bekleyin neler olacak..is sahalari acildimi ise kimler alinacak...bekleyin görün saygilar...
önce tek baslarina iktidari ele geciren akp
daha sonra cumhurbaskanligini, simdi de yök'ü...
sonu yok bu isin
ne başkan ne başkan.........
AnGeNehM 17.12.2007, 16:14 önce tek baslarina iktidari ele geciren akp
daha sonra cumhurbaskanligini, simdi de yök'ü...
sonu yok bu isin
Bu işin sonu şeriat ve daha bir çok ele geçirelecek makam var.
Durmak yok asimilasyona devam!
Bu işin sonu şeriat ve daha bir çok ele geçirelecek makam var.
Durmak yok asimilasyona devam!
Bence çok abartıyorsunuz kimsenin şeriatı getirmeye çalıştıgı yok.. Sıyrılın artık korkularınızdan.
Celal Şengör ''Ben, Özcan'ı kendime asistan bile yapmam'' demiş. Ehh bu söze şapka çıkartılır.:D
şapka demişsiniz lütfen düzeltin sarık olması lazım :D
CrAzY_AnGeL 12.02.2008, 16:32 teyna can evet düzelt onu şakpa deil takke olması gerekiyo zire erkekler bundan sonra takkeyle gezecekler :D:D:D
ve ezoo...insanlık dersinden bahsedıyosunuz farzedelimki biz insanlıktan nasibini almamış insanlarınız.....Siz mi bize insanlık dersi vereceksiniz...hangi zihniyetle hangi mantık ve hangi düşünce içerisinde dres vereceksiniz bize.....kelin merhemi olsa kendi başına sürer :D:D:D:D:D
bize insanlıktan bahsedemezsiniz sizin gibi düşünen insanlarr.....
şapka demişsiniz lütfen düzeltin sarık olması lazım :D
Sizin gibi düşünen sıkmabaşlıların karaçarşafa dolandırılıp üç eş sahibi kocalara 4. eş olacağınız günlere varmak ümidiyle.. Artık kocalarınıza takke mi takarsınız sarık mı veyahut boynuz mu orası sizin bileceğiniz iş
Sizin gibi düşünen sıkmabaşlıların karaçarşafa dolandırılıp üç eş sahibi kocalara 4. eş olacağınız günlere varmak ümidiyle.. Artık kocalarınıza takke mi takarsınız sarık mı veyahut boynuz mu orası sizin bileceğiniz iş
Sizin gibi düşünmeyenleri yakmak lazım sayın Tenya :)
Sizin gibi düşünmeyenleri yakmak lazım sayın Tenya :)
Dervişin fikri neyse zikri de odur. Sivas sizin zihniyetinizin eseri. Şakası bile iğrenç.
heryerde kendi adamlarını çalıştırmak istiyorlar..daha açıklayıcı olmak gerekirse:
http://www.penguen.com/kapak.asp?gun=20080101
adresine bakınız..ne demek istediği anlayacaksınız..
talipKorkmaz 12.02.2008, 20:24 Faşist akp hükümetinin ve onun arkasındaki işbirlikçilerinin(ÖRN:Amerika'nın beslediği Fettullah Gülen) üniversitelerdeki aydınlığı karanlığa çevirmek için kullandıkları bir piyondur yök baskanı olan kişi.Ama bilmelilerki değil yök başkanı,değil rektörler,değil bölüm başkanları,değil öğretim üyeleri onların yandaşı olsa biz varız biz.Analarımızın ninelerimizin başörtüsünü onların siyasi simge olarak kullanmalarına izin vermiyeceğiz.Sonuna kadar dedemin kanı olan bayrağımın gölgesinde faşizme ve emperyalizme direneceğiz.Emperyalizmin son oyuncağı tayyip geldiği gibi gidecek.
Tek şart çok çalışmak,çok okumak ve etrafımıza ışık saçmak...
Lütfen hiç kimse yobazların bu ülkede yaşamasına izin vermesin.Yok edene kadar savaşımız sürecek.
Yoksa Maraş,sivas her yer bize yangın yeri olacak.Acıları bal eyledik tamam ama artık kimse acı yüzü görmesin.
Üzülmemek için
Ezilmemek için
Hak için
Adalet için
Bu şerefsizlere sonuna kadar direneceğiz.
ehlibeyt 12.02.2008, 21:47 yök başkanı Akpnin bir piyonu istedikleri hamleyi yaptırırlar.
unakıtanında dediği gibi sıkıyosa yapmasın :)
piyolar kolay yenir asıl veziri devirmek gerek şah mat için...
|
|