Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölüm oteli

xolxol_12
12.12.2007, 21:49
Ölümü önceden yaşamak isteyenler için otel

http://img514.imageshack.us/img514/2617/mezarotelqn9.th.jpg (http://img514.imageshack.us/my.php?image=mezarotelqn9.jpg)
Çin`in Jiangsu, Eyaleti Lishui kentinde, Jiao Meige adındaki girişimci bir kadının açtığı ve "Mozole" ismini verdiği otele gelen müşteriler, gece boyunca kabir hayatını yaşıyor. Çin`in kendi kültürünü yansıtan tarzda ve Mao`nun anıtmezarına benzeyen üslupla inşa edilen otelde yataklar tabut şeklinde. Jinling Evening Post Gazetesi`nin gündeme getirdiği haberde, bu fikrin neden ve nasıl doğduğu sorulan Meige, "Aslında otelin bulunduğu araziyi satın alırken çiftlik kurmayı hayal ediyordum ancak çevrede çok sayıda mezar olduğu için kimse çalışmak istemedi. Hatta tarlaya ayak bile basmıyorlardı. Aklıma birden 'Ölümü ölmeden yaşamak mümkün olabilir mi?' sorusu geldi ve bu otel fikri doğdu. Dünyada madem bu kadar çok mezar var; ben de insanlara ölüm deneyimini ölmeden yaşatmak istedim. Geceleri servis yapmıyoruz. Zaten kimse korkudan dışarı çıkmıyor, çünkü otelin çevresi mezarlık. Kalp hastalarını kabul etmiyoruz. Ruh hastalarını da refakatçi eşliğinde buyur ediyoruz" diye konuştu.

Şu Çinliler ne garip insanlar ?
Kalkmış insanlara bir gün kabir hayatı yaşatmak için otel açmışlar :lol:
Komik görünmesi bir yana,ben korkunç bir şey olduğuna inanıyorum.Burdan basit gelebilir ama şöyle iyice bir düşünün ve cevabınızı verin.
SİZi 1 GÜN BEDAVA BUYUR ETSELER GİDERMİYDİNİZ ? :innocent:

lion12
12.12.2007, 21:51
Oraya bırakın bir günlük misafir olmayı,herhalde üstüne birde 100 Euro verseler kalmam bir gün orada:lol:

rozerin62
12.12.2007, 22:15
Nasılsa her canlı bir gün o durumda olacak ama bunu hissedecekmiyiz o an yada ölünce herşey bitermi bu kişinin inançlarına göre hayalinde şekillendirdiği bir şey zaten.Önceden kendine bu kadar azabı niye çektirmek isterki insanoğlu.
Saçmalıktan başka bir şey değil...

lion12
12.12.2007, 22:46
Nasılsa her canlı bir gün o durumda olacak ama bunu hissedecekmiyiz o an yada ölünce herşey bitermi bu kişinin inançlarına göre hayalinde şekillendirdiği bir şey zaten.Önceden kendine bu kadar azabı niye çektirmek isterki insanoğlu.
Saçmalıktan başka bir şey değil...

Her dakika ölümü düşünüp hep acı çekeceğine,hiç düşünme sadece ölürken çek eğer ortada bir acı varsada.
Her dakika onu hatırlamanın ne anlamı var.:thumbdown

denizandche
13.12.2007, 00:52

http://img514.imageshack.us/img514/2617/mezarotelqn9.th.jpg (http://img514.imageshack.us/my.php?image=mezarotelqn9.jpg)
Çin`in Jiangsu, Eyaleti Lishui kentinde, Jiao Meige adındaki girişimci bir kadının açtığı ve "Mozole" ismini verdiği otele gelen müşteriler, gece boyunca kabir hayatını yaşıyor. Çin`in kendi kültürünü yansıtan tarzda ve Mao`nun anıtmezarına benzeyen üslupla inşa edilen otelde yataklar tabut şeklinde. Jinling Evening Post Gazetesi`nin gündeme getirdiği haberde, bu fikrin neden ve nasıl doğduğu sorulan Meige, "Aslında otelin bulunduğu araziyi satın alırken çiftlik kurmayı hayal ediyordum ancak çevrede çok sayıda mezar olduğu için kimse çalışmak istemedi. Hatta tarlaya ayak bile basmıyorlardı. Aklıma birden 'Ölümü ölmeden yaşamak mümkün olabilir mi?' sorusu geldi ve bu otel fikri doğdu. Dünyada madem bu kadar çok mezar var; ben de insanlara ölüm deneyimini ölmeden yaşatmak istedim. Geceleri servis yapmıyoruz. Zaten kimse korkudan dışarı çıkmıyor, çünkü otelin çevresi mezarlık. Kalp hastalarını kabul etmiyoruz. Ruh hastalarını da refakatçi eşliğinde buyur ediyoruz" diye konuştu.

Komik görünmesi bir yana,ben korkunç bir şey olduğuna inanıyorum.Burdan basit gelebilir ama şöyle iyice bir düşünün ve cevabınızı verin.

Kaliba kusacasağım...Teşekkürler...

Saygılar...

cemmustu
13.12.2007, 01:17
insanoğlu işte ne yapacağını şaşırmış ölüm oteliymiş.
nerden buluyorlar böyle fikirleri anlamıyorum vallahi ruh hastasıda olsam orda kalmam.orda kalan insanında ruh hastası değil insan olduğundan şüphelenirim.

BerfeM
13.12.2007, 01:32
üniversitede okurken tanıdığım biri vardı..çocuk tabutta uyurdu.kız arkadaşı bu yüzden ayrılmıştı:):)

insan işte herşeyi yapar yadırgamamak lazım...

Okan22
13.12.2007, 02:26
valla imkanım olsaydı o otelde kalmak isterdim eğer türkiyede şubesi falan acılırsa kesinlikle gitmeyi düşünürüm neyse ben bu akşam asri mezarlıkta alıştırmalara başlayayım :biggrin:

nick62
13.12.2007, 03:32
merak ettim şimdi gerçekten. Acaba nasıl bir ortam hazırlamışlar cennet cehennem ayrımı varmıdır ama zannetmiyorum sen okadar para ver cehennem azabı çek eğer içinde meyva bahçeleri, huriler, 50,000 kişilik topsağası,geniş otoparklar ,alışveriş merkezleri ,ve midye dolma ile kokereçte varsa bir günlükte olsa ölmeye değer:)

alenya
13.12.2007, 12:11
ben tereddütsüz kalırdım.ne olacakki çevresi mezarlıkmış.ölülerden,cansız bendenlerden zarar gelmezki.zarar dirilerden gelir.

PoyrazıM_24
13.12.2007, 12:19

benim acil bu otele gitmem gerek onlara ölümü değilde yaşamanın ne olduğunu anlatmam lazım...oraya giderken vitamin ve garaoğlanında yanımda gelmesi gerekir:D:D:D:D

Fatoş34
13.12.2007, 15:18
yok canım almim kalsın:höng ben yaşamayı seviyorum hayal etmek bile istemem...

xolxol_12
13.12.2007, 19:32
üniversitede okurken tanıdığım biri vardı..çocuk tabutta uyurdu.kız arkadaşı bu yüzden ayrılmıştı:):)

insan işte herşeyi yapar yadırgamamak lazım...

CİDDİMİSİN ? :sook

xolxol_12
13.12.2007, 19:34
ben tereddütsüz kalırdım.ne olacakki çevresi mezarlıkmış.ölülerden,cansız bendenlerden zarar gelmezki.zarar dirilerden gelir.

Korkmazmıydın gerçekden bir düşünsene ??:hmmm

güleylül
13.12.2007, 20:02
Ölümden sonra yaşam varmı; yani cennet cehennem ayrımı bunu pek bilmiyorum..
Kabir azabı falan bunlar hala kendime sorduğum ve cevabını bulamadığım şeyler...... ama yaşarken de insanların bir mezarda yatmalarını hiç sağllıklı bulmuyorum... bence akıl karı iş değil....orda yatanlarında ruhsal durumlarının iyi olduğunu da hiç zannetmiyorum...
illede kabir azabını yaşamak istiyorsa bir insan;
gün içinde yaptığı kunuşmaları,davranışları kimi ne için kırdığını düşünmeli.
Eğer yüreğinden gelen o ince ses ruhunu daraltıyor ve boğazını sıkıyorsa,bulunduğu ortam onu boğuyorsa bence mezara gerek yok o zaten kabir azabını çekmeye başlamıştır.

alenya
13.12.2007, 20:21
Korkmazmıydın gerçekden bir düşünsene ??:hmmm

korkmazdım valla.mistik şeylere inanmam.e mezarlıkta yatan ölülerdende zarar gelmiyeceğine göre o otelde kalırdım.

anibal
13.12.2007, 20:40
bence güzel yatırım.
akıllı ve zeki girişimcinin hali başka oluyo

lion12
13.12.2007, 20:55
Ya canlar olay ölülerden korkmak olayı değil.Sonuçta esas korkulması gereken diriler varken,ölülerden neden korksun ki insan?
Ancak bu girişimci ne kadar doğru bir yatırım yapmış,ne kadar yanlış bilemeyiz.

BerfeM
13.12.2007, 20:59
CİDDİMİSİN ? :sook

evet çok ciddiyim..normal yatakta yatmazdı çocuk..garip insan nasıl rahat ederki...

BerfeM
13.12.2007, 21:01
korkmazdım valla.mistik şeylere inanmam.e mezarlıkta yatan ölülerdende zarar gelmiyeceğine göre o otelde kalırdım.

otelde kalmaya ne gerek var..yaptır kendine bir tabut arasıra yat içinde..değişiklik olur..hem korkmuyormuşsunda:)

alenya
13.12.2007, 21:06
otelde kalmaya ne gerek var..yaptır kendine bir tabut arasıra yat içinde..değişiklik olur..hem korkmuyormuşsunda:)

iyi fikir şöle içi kadifeli falan:lol: nasıl olsa hepimiz o tabutta mezarlığa doğru seyahat edicez.altı üstü tahta. masa tahtasından ,koltuk tahtasından bir farkı yok adı tabut okadar.

BerfeM
13.12.2007, 21:09
iyi fikir şöle içi kadifeli falan:lol: nasıl olsa hepimiz o tabutta mezarlığa doğru seyahat edicez.altı üstü tahta. masa tahtasından ,koltuk tahtasından bir farkı yok adı tabut okadar.

tabut ismi soğuk geliyorsa değiştiririz..hımmm ne olabilir...ölümlük..eheh..biz ölümlü o ölümlük...sen boyunun ölçüsünü söyle benim tanıdıklar var ucuza kapatırız:)

garcia
13.12.2007, 21:20
ya mezarlıkta bir yer eşilse şöyle rahatça yatılacak gibi,nefes almak için açık bırakılsa sabaha kadar yatarım ne olacakki sanki.haaaa yanındada şöyle bir şişe kırmızı şarap olursa iyi olur.hiç değilse, üşümem gece soğuk olabilir.içim ısınır.

BerfeM
13.12.2007, 21:23
ya mezarlıkta bir yer eşilse şöyle rahatça yatılacak gibi,nefes almak için açık bırakılsa sabaha kadar yatarım ne olacakki sanki.haaaa yanındada şöyle bir şişe kırmızı şarap olursa iyi olur.hiç değilse, üşümem gece soğuk olabilir.içim ısınır.

yazın zaten sıcak olur orası..kışın gece yatmak lazım...ee şarapsız olmaz zaten Atila..bak o güzel olur..

alenya
13.12.2007, 21:28
tabut ismi soğuk geliyorsa değiştiririz..hımmm ne olabilir...ölümlük..eheh..biz ölümlü o ölümlük...sen boyunun ölçüsünü söyle benim tanıdıklar var ucuza kapatırız:)

iyi olur teşekkürler ama iyi cins ağaç olsun

garcia sen iyisin şarapla ısınırsın.ben alkol kullanmıyorum banada bi demlik çay getirirsiniz.

keçecili_kız
13.12.2007, 21:39
ben gitmek isterdim.ama mümkünse cehennem tarafına.cennette napcam öle hacılar hocalar,dedeler,dualar ay gına gelir bana.eğlenceli yer işte sıcacık ortam cehennnem ohh değmen keyfime o ateşte ne ızgara olur ama..işi gücü kalmamış milletin nelerle uğraşıyo ya...

garcia
13.12.2007, 21:47
yazın zaten sıcak olur orası..kışın gece yatmak lazım...ee şarapsız olmaz zaten Atila..bak o güzel olur..

ya çiğdem sen hemen anlıyorsun ya.çok romantik olur yani.hemen yakında zebaniler keman falan çalarsa,hele birde ay ışığı olursa,şarapta var ooooh manzara tamam.:p :p :p :p :p

BerfeM
13.12.2007, 21:55
ya çiğdem sen hemen anlıyorsun ya.çok romantik olur yani.hemen yakında zebaniler keman falan çalarsa,hele birde ay ışığı olursa,şarapta var ooooh manzara tamam.:p :p :p :p :p

eheh..ben şarapçıyım ya anlarım..eheuhe..bak azdaha sabret ben keman öğrenecem ciddi kafaya koydum..o zaman ben çalarım sana..sakiliğini yapıyım diyecem ama şarap bardakla içilmez:)

garcia
13.12.2007, 22:02
eheh..ben şarapçıyım ya anlarım..eheuhe..bak azdaha sabret ben keman öğrenecem ciddi kafaya koydum..o zaman ben çalarım sana..sakiliğini yapıyım diyecem ama şarap bardakla içilmez:)

ya şimdi bağlama çalarım az çokta,ama usulen keman olması daha iyi,bağlamanın romantik özelliği,keman kadar değil.en iyisi sen en kısa zamanda öğren keman çalmayı...

xolxol_12
13.12.2007, 22:05
evet çok ciddiyim..normal yatakta yatmazdı çocuk..garip insan nasıl rahat ederki...
Ya gerçekden ben bu olaya çok şaşırdım ya bir insan neden tabutun içinde uyusun ki ?
Arkadaşın ruhsal sorunlarımı vardı acaba ? V
Valla çok ilginç bir insanmış.
O arkadaşın odasını düşünemiyorum oda takımı olarak granit musalla mı almıştır acaba :höng

xolxol_12
13.12.2007, 22:07
ben gitmek isterdim.ama mümkünse cehennem tarafına.cennette napcam öle hacılar hocalar,dedeler,dualar ay gına gelir bana.eğlenceli yer işte sıcacık ortam cehennnem ohh değmen keyfime o ateşte ne ızgara olur ama..işi gücü kalmamış milletin nelerle uğraşıyo ya...

Sen cennette hacılar,hocalardan başkasının olmadığına yada hacıların hocaların cennete gideceğine gerçekden inanıyor musun ? :gosterge

BerfeM
13.12.2007, 22:08
ya şimdi bağlama çalarım az çokta,ama usulen keman olması daha iyi,bağlamanın romantik özelliği,keman kadar değil.en iyisi sen en kısa zamanda öğren keman çalmayı...

he tamam ben yorulduğum zaman sende bağlama çalarsın..dediğin gibi çok romantik olmaz ama olsun..he gitmeden kendi bestemizi yapalım ...bizi yanlız bırakmayacak canlarda olur...birinede piyano çaldırırız..aa keman-piyano çok hoş olur kanımca:)

mezarlık zebanileri:)
yada
ölümün sessiz çığlığında dans:)ilk bestem bu:)

BerfeM
13.12.2007, 22:12
Ya gerçekden ben bu olaya çok şaşırdım ya bir insan neden tabutun içinde uyusun ki ?
Arkadaşın ruhsal sorunlarımı vardı acaba ? V
Valla çok ilginç bir insanmış.
O arkadaşın odasını düşünemiyorum oda takımı olarak granit musalla mı almıştır acaba :höng

bak ben sana arkadaşı tarif edeyim..ev arkadaşımın erkek arkadaşı olduğu için yakından biliyorum..kolunda ss dövmesi olan sürekli siyah giyinen saçları belinde saçma salak bir tipti..saçları iki metre öteden ölü balık gibi kokuyordu:)
rasta deniliyor galiba..çocuk yıkamıyordu saçlarım bozulacak diye:)tabuta gelince bildiğimiz tabut...ellerini göğsünün üstünde çaprazlama yatıyormuş...işte böyle..ruhsal bozukluk mu bilmiyorum..bide bu çocuk iktisat bölümünde dereceye girmiş bi çocuktu:)

xolxol_12
13.12.2007, 22:18
Vay be ne insanlar var !
Bu arada bende iyi bağlama çalarım çok mütevaziyim dimi :D

BerfeM
13.12.2007, 22:22
Vay be ne insanlar var !
Bu arada bende iyi bağlama çalarım çok mütevaziyim dimi :D

tamam o zaman sende gel bizimle:)biz şarap içerken sende çalarsın..:)

xolxol_12
13.12.2007, 22:28
tamam o zaman sende gel bizimle:)biz şarap içerken sende çalarsın..:)

Nereye ?:komik

BerfeM
13.12.2007, 22:29
Nereye ?:komik

:whistling :whistling mezarlıkta yer ayırtmış Atila...romantik olsun diye bende keman çalacam..sende bağlamayla eşlik edersin:whistling

xolxol_12
13.12.2007, 22:39
:whistling :whistling mezarlıkta yer ayırtmış Atila...romantik olsun diye bende keman çalacam..sende bağlamayla eşlik edersin:whistling

Ayıpsınız yaaa :D Bende birşey sandım.
İzin olsa çıkar foruma bile söylerim hem değişiklik olur 15 yaşında biri çalıp söylüyo :D Pek iyi sesim yoktur ama canlar hoşgörürler bilirim...:D

garcia
13.12.2007, 23:05
he tamam ben yorulduğum zaman sende bağlama çalarsın..dediğin gibi çok romantik olmaz ama olsun..he gitmeden kendi bestemizi yapalım ...bizi yanlız bırakmayacak canlarda olur...birinede piyano çaldırırız..aa keman-piyano çok hoş olur kanımca:)

mezarlık zebanileri:)
yada
ölümün sessiz çığlığında dans:)ilk bestem bu:)

evet betül(alenya) dedi ya, alkol kullanmazmış kendileri o da süt içer. tabii şişeyle,gelenek bozulmasın değilmi?:p :p :p ya şu ölüm oteli çok zevksiz bir yermiş.gerçek mezarlık bin kat daha zevklidir.

alenya
13.12.2007, 23:12
evet betül(alenya) dedi ya, alkol kullanmazmış kendileri o da süt içer. tabii şişeyle,gelenek bozulmasın değilmi?:p :p :p ya şu ölüm oteli çok zevkiz bir yermiş.

süt sağlıktır atilla.sen çayın yanına 1 kolide süt getir.ben sütümü içer yatarım:001_tongu sen düşündürüyorsun beni.sana şarap stoğu dayanmaz sana benden bi koli sirke iç dur

BerfeM
13.12.2007, 23:13
evet betül(alenya) dedi ya, alkol kullanmazmış kendileri o da süt içer. tabii şişeyle,gelenek bozulmasın değilmi?:p :p :p ya şu ölüm oteli çok zevksiz bir yermiş.gerçek mezarlık bin kat daha zevklidir.

he o zaman alenya da sıcak içsin..soğuk mazallah üşütmesin..sonra der ne biçim misafirperversiniz diye..iyi ağırlamak lazım:)

garcia
13.12.2007, 23:17
he o zaman alenya da sıcak içsin..soğuk mazallah üşütmesin..sonra der ne biçim misafirperversiniz diye..iyi ağırlamak lazım:)

ateş yakarız ısıtırız,sıcak sıcak içer sütünü.sorun olmaz yani...:p :p :p :001_tt2:

garcia
13.12.2007, 23:21
süt sağlıktır atilla.sen çayın yanına 1 kolide süt getir.ben sütümü içer yatarım:001_tongu sen düşündürüyorsun beni.sana şarap stoğu dayanmaz sana benden bi koli sirke iç dur

sirkeyi içmem ama,işe yarar merak etme.salata yaparken kullanırız.

BerfeM
13.12.2007, 23:23

aaa evet valla..şarabın yanında şöle peynirli bir salata çok hoş olur..gerçi ateşte şarabımızıda ısıtırız..sıcak şarapda hoş olur be atila...

alenya
13.12.2007, 23:27

teşekkürler. tabi güzel ağırlayın bende sizi hiç üzmem iyi bir misafir olurum

ateş yakarız ısıtırız,sıcak sıcak içer sütünü.sorun olmaz yani...:p :p :p :001_tt2:

evet atilla soğuk süt içemem mutlaka ısıtılmalı

anlaştık şöyle bol yeşillik salatası olsun.ama marulları güzel yıka olurmu?:clown:

garcia
13.12.2007, 23:39
teşekkürler. tabi güzel ağırlayın bende sizi hiç üzmem iyi bir misafir olurum

evet atilla soğuk süt içemem mutlaka ısıtılmalı

anlaştık şöyle bol yeşillik salatası olsun.ama marulları güzel yıka olurmu?:clown:

ben güzel salata yaparım,hem haydari yapmayıda az çok bilirim.aşçılığım yoktur ama,meze hazırlamayı bilirim, eh işte insan ihtiyaç olunca öğreniyor ne yapalım?:p :p :p :p

keçecili_kız
14.12.2007, 21:53
Sen cennette hacılar,hocalardan başkasının olmadığına yada hacıların hocaların cennete gideceğine gerçekden inanıyor musun ? :gosterge

bırak onu ben cennet ve cehenneme de inanmıyorum...

xolxol_12
14.12.2007, 23:51
bırak onu ben cennet ve cehenneme de inanmıyorum...

Hmm demek cennet ve cehennemede inanmıyorsunux:o
Peki ya Allaha inanıyormusunuz ?
Cehennemde ağaç odun ne gezer
Herkes ateşini kendi götürür
PİRSULTANABDAL

garcia
15.12.2007, 00:29
ya şu ölüm otelini çeşitli dinlere uygun yapsalardı olmazmıydı?mesela islamiyet(müslümanlık) departmanı ayrı,hristiyanlık(isevilik),yahudilik(musevilik) ve diğer belli başlı dinler için.mesela islamiyet için, içinde sürekli şarap akan(kevser şarabı) bir ırmak(tabii cennet dekorasyonu) ve bu cennetin müşterilerine hizmet etmesi için görevlendirilmiş huriler falan. yani tabii parası çok olan burjuva takımı hemen cennet departmanına alınmalı. onlar,bu dünyada cennette yaşamamaya alışık oldukları için otelde fazla zorluk çekmemeleri gerek(aslında paranın sağlamış olduğu cennette cennet değildir,nede olsa paraylada satın alınamayacak şeyler var,ama bu burjuvaların cenneti paraya endeksli).onlar alışmışlardır. elini sıcaktan soğuğa vurmayanlar,sürekli altı kuru keyfi yerinde olanlar,bu dünyayı kendi özel cennetleri uğruna kirletip,milyarlarca insana cehennemi yaşatanlar.onlar zahmete gelemezler...