Orijinalini görmek için tıklayınız : eğitim sen eylemine destek

başkabirdünya
13.12.2007, 22:33
salı günü eğitim-sen li emekçiler sultanahmette eylemde olacak
herkesi eğitim sene destek olmaya davet ediyoruz

salı günü sultanahmette alanlardayız!!!!!

Eğitim Emekçileri Ek Ders Ücretlerindeki Haksız Kesintilere Karşı Alanlara Çıkacak!

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer in açıklaması.

AKP hükümeti, bugüne kadar eğitim alanında yaptığı uygulamalar ile eğitim emekçilerini mağdur ettiği yetmezmiş gibi, yeni mağduriyetler yaratmaya devam etmektedir.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerindeki sorunlar çözüleceği yerde artarak sürmektedir. Ayda dört defadan fazla sevk alınması halinde sevk alınan günlerin ek ders ücretleri yerine tam gün ücretlerin kesilmesi uygulaması devam etmektedir. Ayrıca, dini bayramlarda hafta içi tatil olan günlerin ücretlerinin de tam gün kesilmesi uygulaması öğretmenler açısından ciddi hak kayıpları yaşanmasına neden olacaktır. Örneğin önümüzdeki kurban bayramı tatilinin iki gününün hafta içine gelmesi nedeniyle o günlere ilişkin sadece ek ders ücretleri kesilmesi gerekirken, tüm günün ücretleri kesilecek ve o hafta öğretmenler hiç ek ders ücreti alamayacaklardır. Bu durumda her öğretmenin 60 ila 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmaz iken, dini bayramlarda böyle bir kesintiye gidilmesinin adaletli bir uygulama olduğunu söylemek mümkün değildir.

Eğitim Sen olarak, bakanlık düzeyinde yaptığımız görüşmelerle sorunun çözülmesini, yaşanacak hak kayıplarının giderilmesini istemiş bulunuyoruz. Ancak şu ana kadar sorunun çözümü noktasında herhangi bir gelişme yaşanmamıştır.

Taleplerimize yönelik olarak, Milli Eğitim Bakanlığından herhangi bir açıklamanın yapılmamış olmasından dolayı sendikamız, Türkiye çapında uygulanmak üzere eylem kararları almış ve tüm şubelerinde ve temsilciliklerinde yapılacak eyleme yönelik çalışmalarını başlatmıştır.

Sendikamız tarafından alınan eylem kararı gereği, 18 Aralık 2007 Salı günü, ek ders ücretlerimizin haksız yere kesintiye uğramasına ve AKP hükümetinin eğitim alanına yönelik benzer politikalarına karşı sevk alarak iş bırakıp okulları boşaltacağız. Eğitim emekçilerine yönelik haksızlıklara karşı demokratik tepkilerimizi göstermeye kararlıyız. Bu konuda kamuoyunun, demokratik sendikal hakları için alanlara çıkan eğitim emekçilerini destekleyeceğine inanıyoruz.

Eğitim Sen, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına karşı yürütülen her türlü saldırı girişiminin karşısında olmaya ve demokratik tepkilerini göstermeye devam edecektir

başkabirdünya
18.12.2007, 00:14
18 aralık salı günü saat 13,00 de sultanahmetteyiz............

http://img519.imageshack.us/img519/4581/18aralik2007afisortams5.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/9099/18aralik2007bildiriortabx1.jpg

dilan_7670
18.12.2007, 00:25
gerçekten güzel bir eylem herkesin eğitim sene destek olması gerek
ama ben gelemeyecem yüreğim sizinle

sausen
18.12.2007, 00:51
Merhaba,

Eğitim bu ülkenin kanayan yarası...
Ve eğitimciler haklarını alamayan o insanlar...
Bir desteği esirgememek gerekiyor...

Saygılarımla...

başkabirdünya
18.12.2007, 22:37
bugün eğitimciler alandaydı
yoğun katılımın olduğu eylemde
sık sık 'birlik mücadele zafer'
'öğretmen düşmanı bakan istifa'
sloganları yankılandı

eylemden çektiğim fotolar:

http://img135.imageshack.us/img135/7406/pic0002up4.jpg

http://img176.imageshack.us/img176/1852/pic0006jb5.jpg

Şirin Baba
18.12.2007, 22:47
Artık tv'ler ve medya bu tip eylemleri görmezlikten geliyor.Suç Akp'nin değil satılmış medyanındır.
Bu kadar satılmamışlardı hiç,
hiç bu kadar ilrisiz olmamışlardı.
Bu medya eğer bu tutumunu devam ettirirse hiçbir hak sahibine ulaşmaz.
Medya önemli bir güç ve onunla bağıramazsak bizi duyan olmaz,duyan bile olsa umursayan olmaz.

Eğitim-sen'li arkadaşlar hakkınızı alırsınız umut ediyorum.

saygılarımla

sefer ağca

başkabirdünya
18.12.2007, 22:48
http://img223.imageshack.us/img223/1569/pic0006vo8.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/5537/egitimemekcilerihaklariju8.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/8537/egitimemekcilerihaklariin1.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/7075/egitimemekcilerihaklarirw8.jpg

Eğitim emekçileri hakları için alanlara çıktı

İSTANBUL /ANKARA /İZMİR /ADANA /HATAY /KİLİS (18.12.2007)- Eğitim-Sen üyesi eğitim emekçileri bugün alanlara çıkarak gasp edilmek istenen ek ders ücretlerine karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyardı. Eğitim emekçileri, ek ders ücretleri yönetmenliğinin öğretmenlerin isteği şekilde değiştirilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı bir genelge ile Kurban Bayramı tatilinin iki günü hafta içine denk gelmesi nedeniyle ek ders ücretlerinin tam gün kesileceğini duyurdu. Eğitim emekçileri yaptıkları eylemlerle Bakanlık tarafından yayınlanan genelgenin iptal edilmesini isteyerek, ek ders ücretlerinin gasp edilemeyeceğini haykırdı.

İstanbul'da kitlesel öfke

İstanbul'un iki yakasından yüzlerce Eğitim-Sen üyesi Sultanahmet Meydanı'nda bir araya geldi. Meydan'da kortej oluşturarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyen eğitim emekçileri, “Öğretmen düşmanı Bakan istifa”, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganlarını haykırdı, dövizler taşıdı. Eyleme katılan 750'yi aşkın eğitim emekçisi, sınırötesi operasyon saldırganlığına karşı barış ve kardeşlik sloganlarını da yükseltti. Eğitim emekçileri yürüyüş boyunca sık sık, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Silahlar sussun barış hemen şimdi” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim-Sen üyeleri adına açıklamayı Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Toprak yaptı. Toprak, AKP Hükümetinin uygulamalarıyla eğitim emekçilerini mağdur etmeye devam ettiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın; hakkında en çok dava açılan ve en çok dava kaybeden bakanlık olduğunu hatırlatan Toprak, bu davaların bile bakanlığın nasıl bir hukuksuzluk içerisinde olduğunu gösterdiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl çıkarılan genelgeyle ek ders ücretlerinin gasp edilmek istendiğini fakat tepkiler nedeniyle geri çekildiğini hatırlatan Toprak, bu yılda Kurban Bayramı tatilinin iş gününe denk gelmesi nedeniyle ek ders ücretlerinin iki tam gün gasp edilmek istendiğini belirtti. Toprak, bu hafta çalıştıkları ek ders ücretlerini alamayacaklarını söyleyerek, “Bu sorun bir an çözülmeli ve ek ders ücretleri yönetmeliği öğretmenlerin istediği biçimde yeniden düzenlenmelidir” dedi.

“Bakan'ın kulağına küpe olsun”

Gazetemiz Atılım Muhabirinin Mili Eğitim Bakanlığı'nın bugün yaptığı açıklama ile sevk alarak derse girmeyen eğitim emekçileri hakkında soruşturma başlatılacağı tehdidini hatırlatması üzerine Toprak,“Biz demokratik, sosyal haklarımız için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu da Bakan'ın kulağına küpe olsun” diyerek yanıtladı. Eğitim emekçileri ise “Bakan istifa” sloganıyla protesto etti. Eyleme, Tekstil-Sen, DİSK/Dev Sağlık-İş, EMEP ve ESP üyeleri destek verdi.

İzmir'de bini aşkın katılım

Eğitim-Sen üyesi emekçi memurlar İzmir'de, Konak YKM önünde buluştu. Buradan İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen bini aşkın eğitim emekçisi, “Parasız-bilimsel-demokratik-laik eğitim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” pankartını açtı. Eğitim emekçilerinin açıklamasına, Tüm Bel Sendikası üyesi zabıtalar da destek verdi.

Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mahir Ulus yaptığı açıklamada, “Ayda Dört defadan fazla sevk alınması halinde bunun ders ücretlerinden düşülmesi ve tatillerde tüm gün ücretlerini kesilmesi öğretmenlerin zaten yetersiz olan ücretlerinde ciddi kayba yol açacaktır" dedi. Hükümetin kadrolaşma politikalarını da protesto eden Ulus, İzmir Valiliği’nin yayınladığı “başarı artırma yönetmeliği”nin iptalini istedi.

Ulus, 4 yıl önce İzmir'de yaşanan depremin ardından yenilenmesi ve güçlendirilmesi gereken okullara ilişkin hiçbir adım atılmadığına dikkat çekerek, "öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tehlike altındadır" dedi.

Derse girmeyip ders verdiler

Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir araya gelen eğitim emekçileri adına yapılan açıklamayı Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer yaptı. Dinçer, “Yaptığımız eylem, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasından başka bir şey değildir, yani yasal bir eylemdir. AKP Hükümeti bu tür demokratik tepkilere alışmalıdır” dedi. Dinçer, “MEB, ek ders ücretleri konusunda yeni bir düzenleme yaptı. Bu düzenleme gereğince öğretmenlerin maaşlarında 80 ile 145 YTL arasında bir azalma oluyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Söz konusu düzenlemenin geri çekilmesini, kazanılmış haklarımızın verilmesini istiyoruz” diye konuştu. Eğitim emekçilerinin mağduriyetinin devam etmesi halinde bayramdan sonra yeni eylemler yapacaklarını ifade eden Dinçer, bu eylemlerin Fransa ve Yunanistan’dakilere benzeyeceğini bildirdi. Bakanın tehditlerine aldırmayarak, “Ek ders adaletsizliğine son” pankartı arkasında bir araya gelen öğretmenler, derse girmeyerek bakana ders verdiler. Eyleme 150'ye yakın eğitim emekçisi katıldı.

Adana'da AKP'ye siyah çelenk

Adana'da ise 300 eğitim emekçisi, Eğitim-Sen Adana Şubesi önünde bir araya gelerek AKP il binasına yürüdü. “Ek dersime dokunma, Çelik elini cebimizden çek” yazılı pankartın açıldığı eylemde açıklamayı Eğitim-Sen Şube Başkanı Güven Boğa okudu. Boğa, demokratik taleplerle sürdürdükleri mücadelelerinin siyasi baskılarla, soruşturmalarla ve kadrolaşma ile bastırılmak istendiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i uyardıklarını dile getiren Boğa, “Ek ders ücretlerinin kesilmesi başta olmak üzere kazanılmış haklarımızın ellerimizden alınmasına asla seyirci kalmayacağız” dedi. Açıklamanın ardından AKP il binası kapısına siyah çelenk bırakıldı. Eylemde “Ek ders hakkımızı gasp edilemez”, “Savaşa değil, emekçiye bütçe”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Savaşa değil, eğitime bütçe

Antakya'da yapılan eylem ise Ulus Meydanı'nda idi. Eğitim-Sen üyeleri ek ders ücretinin kesilmesini protesto ettikleri eylemde, “Savaşa değil, eğitime bütçe” sloganını haykırdı. Eylemde Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Servet Kavukoğlu, “Ulusal bayramlar işgününe denk geldiği zaman öğretmenler ders görevi yapmış sayılacak ve ek ders ücretleri ödenecektir” şeklindeki Milli Eğitim Bakanlığı genelgesini hatırlattı. “Derse girmemesinin sorumlusu öğretmenin kendisi olmadığı halde, öğretmenler hak ettiği ek ders ücretlerinden mahrum bırakılacak” şeklinde konuştu. Kavukoğlu, “Kazanılmış haklarımızı elimizden alınmasına seyirci kalmayacağız” dedi. “Yaşanan haksız uygulamalara bugünden demokratik tepkimizi göstermesek, yarın daha kapsamlı hak kayıpları yaşanması kaçınılmaz olacaktır” diye ekledi. Eyleme yaklaşık 100 emekçi katıldı.

Kilis Eğitim Sen: Kazanılmış haklarımıza sahip çıkacağız

Eğitim-Sen Kilis İl Temsilciliği ise sendika binasının önünde açıklama yaparak haklarına sahip çıkacaklarını belirtti. Şube Başkanı Selçuk Yaşar'ın yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı'nın 1. ve 2. gününün hafta içine gelmesi nedeniyle öğretmenler sanki kendi iradesiyle derse girmiyormuş gibi değerlendirilmesini skandal olarak görüyoruz” denildi. “ Kazanılmış haklarımızın elimizden alınmasına seyirci kalmayacağız” diyen Yaşar, bugün tepki gösterilmediği takdirde yarın daha kapsamlı saldırılarla karşılaşılacağına dikkat çekti. 40'a yakın kişinin katıldığı açıklamaya BES üyeleri de katıldı. Sendika katılımın düşük olmasının nedeninin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama olduğunu belirtti

suveydiyeli
18.12.2007, 23:05
Bugün Muğla'nın Ortaca ilçesinde de yürüyüş vardı, katılım çok az dı..Gerçekten anlamlı bir tepkiydi...

Eğitimin gelmiş olduğu nokta ortadadır, bugün atamalar açıklandı....Çoğu sözleşmeli olan öğretmenler atandı....Binlerce eğitimci yine açıkta....Öğretmen açığı belli ancak atama yapılmıyor..

Şu an görevde olan öğretmenlerin de verilmiş olan bazı hakları ellerinden alınmaya çalışılıyor....Sayın Hüseyin Çelik nasıl bir çözüm bulacak acaba????

ALEVİ can
18.12.2007, 23:09
Benim ÖĞRETMENLERİMDE o yürüyüşteydi.:)