Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunlardan BaŞka Hz Yoktur

s selman
19.01.2006, 10:46
KURANI KERİMDE HZ ALLAH AZİMİ ŞAN KENDİ İSMİNİ BÜYÜK YARATMIŞTIR

1. Hazret? hz ALLAH alemleri yaradan
2.Hz Muhammet ilk halk olan ve her nebiye uğrayan
3.ALLAH veli olarak halk etmiştir hz ALİ
4.HZ Fadime ademden beri gelen kadınların üççe tini verecektir babasına

Bunlardan başka hazret yoktur
Hazret koymuşlardır nice kişileri

müttaki
19.01.2006, 10:59
bu söz seninmi hacı pervanenin mi yada kime ait

s selman
19.01.2006, 11:23
bu söz seninmi hacı pervanenin mi yada kime ait

mutaki bu söz ne benim ne de hancı pervanenin bu söz nöbet yerinde hancı pervaneye veren iki cihan serveri hz muhammet mustafaya ait
aşağıda nur gecti elime diyor aşık işte bu nurda her şey var
Hızır nebi ile çarkı dolandık
Kandili mahallahta bizde sulandık
Geldik gittik bade ile hak dedik aldık
Erenler yükünde mehraçta kaldık
Mehracı muhamede sarıldık aldık
Yareb böyle böyle hakkı ile kaldık

Tekellim gelince dili pervane
İsmimizi koydular hancı pervane
Kudret kandilinde ta ah ezel cana
Zühre hanımınla aldığım zaman

Doluyla kadefi içtik pirinde
Firdezi alede hemen yerinde

Kırklar meclisinde yusuf kenan pazarında
Dağıldı kadefler aldım dilimde
Erenler yükünü merdan olunca
Hayel bastı birden dem oldu anca
Yıkandık yuğrulduk kuruldu sancak

Muhamed mustafa nuru huda hak
O zaman tecallah kıldık gelince
Evrakımız pekte nuru cihanda
Tekellim gösterdik aşıkların an meydanda
Kırklar meclisinde hicap ihsanda

Hicaptan kudretten nur geçti elime
Söylesem bende hemen dilime
Hakikat ilminde firdez yerine
Nuru cemalına bir oldum hakka yareb

müttaki
19.01.2006, 11:29
sn Selman yazdığınızın konu ile alakasını anlayamadım. eğer Hz. konusu ile ilgili Hancı pervaneye gelen nur varsa o nuru sizin aracılığınızla burayada yazında bizde okuyalım nerede yazıyo Hz. olayı. ben bu olayı anlayamadım. bu Hancı pervanenin yazıları bir kitap halinde varmıdır. yoksa siz onun söylediklerini bir kağıda yazıp mı buraya yazıyosunuz. varsa kitap hakkında bilgi verirseniz iyi olur

s selman
19.01.2006, 11:46
sn Selman yazdığınızın konu ile alakasını anlayamadım. eğer Hz. konusu ile ilgili Hancı pervaneye gelen nur varsa o nuru sizin aracılığınızla burayada yazında bizde okuyalım nerede yazıyo Hz. olayı. ben bu olayı anlayamadım. bu Hancı pervanenin yazıları bir kitap halinde varmıdır. yoksa siz onun söylediklerini bir kağıda yazıp mı buraya yazıyosunuz. varsa kitap hakkında bilgi verirseniz iyi olur

mutaki inan bende istiyorum herkese gercekleri anlatayım ama aynı soruyu aşağı yukarı herkes soruyor sende sordun yazayım umarım anlarsın
bak amacam askere gidinceye kadar böyle söyleme veya başka nitelikleri yokmuş askerde nöbet yerinde nöbet tutarken bir olaylar olmuş bunun ayrıntısını ben diyaolgklar kısmında yazılı kendi ağzından
amcamın okuma yazması yok ben o zaman zaman hece hece yahut sesli makamla söylüyor ben sesi kayıda alıp yazıya ceviriyorum amcamın hafıza yaşı yok yani dünyanın her yerini uzun süre yaşamış gibi biliyor
bende tek hak aşığı olan amcama gelen bu herkes için olan bilgileri en kolay yol olan bu foruma yazmak cünkü amcam hakkın eğitip gönderdiği imam
sen bu sitede sesler ve ceşitli yazılar var oku
biz daha kitap yapamadık cünkü sansür yaparlar saten cok miktarda yapmak için daha ekonomimiz yeterli değil
umarım analata bilmişimdir

müttaki
19.01.2006, 11:54
amcan 93 yaşında 2006-93=1913 doğumlu askere 20 yaşında gitse 1933 yılı 5 yılda vardır o zaman askerlik 1938 2. dünya savaşı bide uzatmışlarsa askerliği amcanın nöbet geçirmesi nolrmaldir. şahsen ben 6 ay durdum her gün nöbet geçiriyordum.

şaka bir yana s selman ne olduğunu tam olarak anlatmazsan ve bunun gereklerini anlatacak gibi de değilsen sana kimin inanmasını bekliyorsun. anlayamadım. amcanız 93 yaşındaysa sizde 60 küsür vardırsınızdır. herhalde.

s selman
19.01.2006, 12:47
amcan 93 yaşında 2006-93=1913 doğumlu askere 20 yaşında gitse 1933 yılı 5 yılda vardır o zaman askerlik 1938 2. dünya savaşı bide uzatmışlarsa askerliği amcanın nöbet geçirmesi nolrmaldir. şahsen ben 6 ay durdum her gün nöbet geçiriyordum.

şaka bir yana s selman ne olduğunu tam olarak anlatmazsan ve bunun gereklerini anlatacak gibi de değilsen sana kimin inanmasını bekliyorsun. anlayamadım. amcanız 93 yaşındaysa sizde 60 küsür vardırsınızdır. herhalde.

arkadaşım nöbet tutarken şafak vakti birden bire güneşin doğduğu yerden güneş buluttan ayrılır gibi kapı acılıyor amcam cöküyor ve nöbetciler gelip değiştireceği vakit yanına gelip ne oldu diyemiyorlar ve cökmüş ağzından burnundan kan köpük geliyor onları yanına gitmesi için toprak engelliyor gidip bunu tabura haber veriyorlar herkes silah kuşanıp geliyor cevresini sarıp bekliyorlar bakıyorlar nöbetci uyur gibi cökmüş duruyor havadan sıcrıyorlar yanına gitmek için tekrar filimde gördüğümüz cam engel gibi geri atıyor ankaraya haber veriyorlar askerlerden biri diyorki ezan okuyalım ezan okurken amcam uyanıyor ve diyorki önleye daha var neden ezan okuyorsun diyorki sen uyanmadında ondan
diyorlarki biz senin yanına neden gelemiyoruz diyorki burada muhammet ali fatma ve hasan hüseyinin nuru vardı ondan siz gelemiyordunuz yüz başı diyorki yanıma gel amcam geldiğinde bir tokat atıyor amcam diyorki bana vurma senin 2 adet oğlan cocuğunu aldılar o anda yüz başının karısı cıldırmış gibi koşuyor yakındaymış lojmanlar diyorki sakın askere vurma cocuklar öldü cocuklar ölmeden önce söylediler babam askere tokat atacak biz öleceğiz bize ses geldi ikinci tokatta annen baban ölecek diyor sonra hastaneye götürüyorlar hastanede diyorki ben iyiyim bende bir şey yok sonra ankaradan adam gelecek diye bekliyorlar adam geliyor odaya cağtıyorlar diyorlarki ellerimde ne var diyorki sağ elinde leilaha ilalalh yazılı sol elinde sıgara var o zaman diyor ben aşık oldum diyor o zaman yüz başı geliyor diyorki oğlum ben artık sana emir edemem sana süresiz izin verelim git amcam köye geliyor sonra daha sonra cok ceşitli olaylar oluyor artık sanırım bu kadar yeter eğer anlamıyorum dersen başka türlü ilk nuru aldığını anlatamam

20 yaşındada askere gitmemiş askere kilosu tutmuyor diye almamışlar gec gitmiş

müttaki
19.01.2006, 14:01
arkadaşım nöbet tutarken şafak vakti birden bire güneşin doğduğu yerden güneş buluttan ayrılır gibi kapı acılıyor amcam cöküyor ve nöbetciler gelip değiştireceği vakit yanına gelip ne oldu diyemiyorlar ve cökmüş ağzından burnundan kan köpük geliyor onları yanına gitmesi için toprak engelliyor gidip bunu tabura haber veriyorlar herkes silah kuşanıp geliyor cevresini sarıp bekliyorlar bakıyorlar nöbetci uyur gibi cökmüş duruyor havadan sıcrıyorlar yanına gitmek için tekrar filimde gördüğümüz cam engel gibi geri atıyor ankaraya haber veriyorlar askerlerden biri diyorki ezan okuyalım ezan okurken amcam uyanıyor ve diyorki önleye daha var neden ezan okuyorsun diyorki sen uyanmadında ondan
diyorlarki biz senin yanına neden gelemiyoruz diyorki burada muhammet ali fatma ve hasan hüseyinin nuru vardı ondan siz gelemiyordunuz yüz başı diyorki yanıma gel amcam geldiğinde bir tokat atıyor amcam diyorki bana vurma senin 2 adet oğlan cocuğunu aldılar o anda yüz başının karısı cıldırmış gibi koşuyor yakındaymış lojmanlar diyorki sakın askere vurma cocuklar öldü cocuklar ölmeden önce söylediler babam askere tokat atacak biz öleceğiz bize ses geldi ikinci tokatta annen baban ölecek diyor sonra hastaneye götürüyorlar hastanede diyorki ben iyiyim bende bir şey yok sonra ankaradan adam gelecek diye bekliyorlar adam geliyor odaya cağtıyorlar diyorlarki ellerimde ne var diyorki sağ elinde leilaha ilalalh yazılı sol elinde sıgara var o zaman diyor ben aşık oldum diyor o zaman yüz başı geliyor diyorki oğlum ben artık sana emir edemem sana süresiz izin verelim git amcam köye geliyor sonra daha sonra cok ceşitli olaylar oluyor artık sanırım bu kadar yeter eğer anlamıyorum dersen başka türlü ilk nuru aldığını anlatamam

20 yaşındada askere gitmemiş askere kilosu tutmuyor diye almamışlar gec gitmiş

peki bizim bu olanlara neden inanmamız gerekiyor. inanmamız bize nassıl sorumluluklar getirir. sizin inanmanız sizde neleri değiştirdi, biz inanırsak bizde ne değişecek.